מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר טיפול בצוואר הרחםמירב31/10/2008
שלום רב, אני אמא לילדה בת 4.5 כעת מעוניינת להורות שנית. אציין כי לאחר הלידה הראשונה ובעקבות בדיקת פאפ התגלה גידול טרום טרום סרטני בצוואר הרחם. בוצע בי טיפול בלייזר ולפיכך צוואר הרחם התקשר. רציתי לדעת האם ישנן נשים שעברו טיפול כזה והצליחו להורות וללדת. האם אצטרך להיות בשמירת הריון? אני משתוקקת לילד נוסף אולם פוחדת שעקב הטיפול מגדיל סיכויים להפלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי01/11/2008לא ברור לי איזה סוג של טיפול בוצע. בעיקרון - לאחר כריתה של איזור נגוע מצואר הרחם ולעיתים - אפילו לאחר צריבה בלבד, יש סיכוי מעט גבוה יותר לאי ספיקה של צואר הרחם שעלולה לגרום להפלה מאוחרת או לידה מוקדמת.
יש לברר עם הרופא המטפל איזה טיפול בוצע ובהתאם לכך לתכנן את מעקב ההריון בהמשך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה בגיל 41noy10430/10/2008
לפני שילדתי את הילדה הראשונה היתה לי הפלה בשבוע 6-7 , הרופאים כינו את זה הריון כימי שנפל. (בגיל 28) מאז נולדו לי ארבעה ילדים, הקטנות שלי תאומות בנות 7. עכשיו אני בת 41 והחלטנו אני ובעלי שאנחנו רוצים בילד אחרון. נכנסתי להריון (טיפול של איקקומין +...) ולאחר 10 שבועות ההריון פשוט נפל, התעוררתי באמצע הלילה כשכולי מדממת. סרבתי לעשות גרידה כי העדפתי שאם מרבית ההריון כבר נפל שהשאר יצא לבד עם כמה שפחות נזק לרחם. עכשיו אני מחלימה מההפלה ומבקשת לדעת האם יש לי סיכוי בגיל 41 להגיע להריון תקין או שבשל גילי אני צפויה לעוד הפלות בדרך.... כמה זמן רצוי לחכות אחרי ההפלה על מנת להתחיל טיפול נוסף? תודה על תגובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי01/11/2008הסיכון להפלה אכן הולך ועולה עם הגיל. יחד עם זאת, לאור ההסטוריה של 3 לידות בעבר והריון נוסף כעת לאחר טיפול באיקאקלומין בלבד, נראה - על פניו , שסיכוייך להריון נוסף ותקין טובים (מבלי להיכנס למספרים סטיסטיים).
במקרים של הפלה טבעית מוקדמת ניתן להתחיל ולנסות להרות כבר מהווסת הבאה שלאחר ההפלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות חשובהמירי30/10/2008
שלום רב, לצערי קיבלתי הודעת שגיאה כשניסיתי לשלוח את השאלה לכן אני כותבת שוב (מצטערת אם תקבלו פעמיים). מחזור אחרון היה ב-7.10.08, עברתי הפלה בחודש אוגוסט ומאז המחזור לא סדיר, כל 20-25 יום. לפני ההפלה היה סדיר כל 28 יום. עשיתי בדיקות ביוץ ביתיות והביוץ היה ב- 15.10.08, כלומר 8 ימים אחרי המחזור. עשיתי היום בדיקת הריון ביתית והתוצאה הייתה חיובית. אשמח לתשובתם: איזה שבוע אני בגלל המחזור הקצר? מתי כדאי לעשות בדיקת דם והאם כדאי לעשות בדיקות נוספות כמניעה להפלה חוזרת? האם כדאי שאני אקח כדור אספירין? תודה רבה, מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מירי
פרופ' שבח פרידלר30/10/2008כדאי לבצע בדיקת דם להריון. כדאי לומר למבצע את בדיקת האולטרהסאונד בהמשך את יום הביוץ ואז יחשבו לך במדויק את גיל ההריון תוך התחשבות בנתון הזה. אינני יודע מה היתה הסיבה לנטילת האספירין- אם נטילה זו מוצדקת אז כן אם אין הצדקה אז לא. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Progesteroneאביטל29/10/2008
שלום רב, ערכתי בדיקת Progesterone ולהלן תוצאותיה: הודעות לבדיקת Progesterone 16.1 מתאריך 28/10/2008 ערכי יחוס: FOLLICULAR 0.48 -4.45 LUTEAL 10.62-81.28 POSTMENOPAUSAL <2.32 PREGNANT FEMALES TRIMESTER 1 35.68-286.2 TRIMESTER 2 81.25-284.3 TRIMESTER 3 153.9 -1343 אשמח לקבל פענוח של התוצאות תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אביטל
פרופ' שבח פרידלר30/10/2008זו רמה גבוהה המעידה כנראה כי את אחרי ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת זרע לאחר 2 הפלות בשבועואילי28/10/2008
בוקר טוב להלן מצ"ב בדיקת זרע של בעלי אשמח לפענוח ותקינות נא לשים לב : ***התנזרות של 8 ימים****** ערכים תקינים תוצאות שם הבדיקה no no present Coagulum Complete liquification 30 minutes 30 minutes normal normal odor normal normal color hige viscosity 2-6 ml 2.0 ml volume 7.8-8.7 8.7 ph }50% 1 hr 35% Motile spermatozoa }40% 4 hr 30% 1 hr II-III- (IV) 4 hr II-III Forward progression }70% 1 hr 55% 4 hr 50% Viable spermatozoa no Sperm agglutination }20 million/ml 100 million /ml Sperm concentration ם - ריבוע Round call Morphology 7% Normal forms 93% Abnormal forms Absent head Tapered heads double microcephalus Tail abnormality macrocephalus Lmmature forms Amorphous X Leucocytes RBC Round head Mcgr/ml }1200 mcgr/ml fructose מורפולגיה תקינה נקבעת תקין 14% { בינוני 5-13% גרוע 4% } לפני חודש ימים ניתנה תשובה על ידך כי הכל תקין למעט אחוז הזרעים התקינים 7 אחוז כאשר לפי הבדיקות תקין זה מעל 14 בשנה האחרונה עברתי 2 הפלות בשבוע 9 עקב הפסקת דופק לעובר. לאחר בדיקת רופא מומחה נראה כי ההשלכה היא לכיוון בדיקת חוזרת ובמידה וישנה בעיה היא לכיוון השבחת זרע ואז הזרעה אשמח לדעתך בנושא ? האם ישנה השפעה להתנזרות של 8 ימים ובנוגע להפלות החוזרות בשבועות מוקדמים ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף...
אילי28/10/2008בהמשך להודעה הראשונה הבדיקה הנ"ל בוצעה ב3.9.08 מתי מומלץ לבצע בדיקת זרע נוספת . אנחנו די רוצים להתקדם עם ההריון הבא האם נראה לפי התוצאות כי בדיקה נוספת תביא לשיפור מהבדיקה הנוכחית בגלל היותו בהתנזרות של 8 ימים תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: אילי
פרופ' שבח פרידלר30/10/2008המורפולוגיה היא פרמטר שלא מושפע משמעותית מימי ההתנזרות. אגב, השבחה אינה מיטיבה עם המורפולוגיה דווקא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: אילי
פרופ' שבח פרידלר30/10/2008אינני חושב כי הזרע במקרה שלכם קשור להפלות. יש הרבה תאי זרע תקינים ומן הסתם אחד מהם הפרה את הביצית שלך. לא ידוע קשר בין ימי התנזרות לסיכון להפלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DNA FRAGליהי27/10/2008
שלום עברתי שתי הפלות רצופות בשבועות 11 (לעובר נפסק הדופק) ו-6 (נצפה שק ללא עובר וההפלה התרחשה טיבעית) אני בת 36 ובעלי בן 38 , טרם נפגשנו עם הרופא שלנו בעלי עשה בדיקת DNA FRAG התוצאות: DFI- 17 8.9 moderate levels of DNA frag 8.1 high levels of DNA FRAG HDS 5.7 האם ה-DFI מראה על בעייה שיתכן וגרמה להפלות? האם יש צורך להתערב בהפרייה של השבחת זרע או הפרייה חוץ גופית? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ליהי
פרופ' שבח פרידלר30/10/2008הפלה חוזרת בלבד ( שתי הפלות רצופות) איננה היסטוריה המוכיחה בעליל כי קיימת בעיה חד משמעית וכי הפרוגנוזה גרועה משמעותית בהשוואה לנשים ללא הפלות בעברן. יש סיבות רבות להפלות חוזרות. בדיקת הפרגמנטציה DNA בתאי הזרע עדיין נחשבת כרעיון מחקרי מענין, שלא נכנס עדיין כבדיקה עם הוכחה חד משמעית לגבי תרומתה לסיכון להפלה. לכן עדיין יש מקום לבצע בירור מלא ורק אם א ימצאו שום גורמים נוספים אז יתכן ואולי יש לנתון הזה משמעות ברמה הקלינית. אינני מכיר הוכחה ברורה כי השבחה משפרת את הנתונים האלה, כמו הפריה חוץ גופית- תהליכים שבהם אין בחירה ספציפית של תא זרע שתקינות ה DNA שלו מוכחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה בשבוע 11 -בבקשה עזרה דחופהדינה26/10/2008
שלום רב, ב-15.10.08 עברתי הפלה בשבוע ה- 11 (הריון ראשון), ביצוע ההפלה גרידה. אני בת 34.5 ושאלותיי הן: 1. עדיין יש לי דימום עם קרישי דם , האם זה מצב נורמלי או שהדימום היה אמור להסתיים?, האם מצב זה מעיד על הישארות חלקי שיליה ?,מתי הדימום אמור להיפסק? 2. האם בגלל גילי ובגלל שבוע ה-11 תיהיה לי בעיה או קושי להרות שוב בעתיד? (הפלה יזומה), האם תיהיה לי בעית פוריות, ביוץ עקב כך? 3.האם יש לי סיכוי גדול יותר לעבור הפלות בעתיד? 4. חוץ מבדיקת האולטרסאונד שאצטרך לעבור בעוד כשבוע, האם יש בדיקה שבאמצעותה יהיה ניתן לדעת האם אני פוריה כמו מקודם? בברכה, דינה
ד``ר יורם גלעדי26/10/20081 - הדימום אכן קצת יותר ארוך מהממוצע ולכן רצוי להיבדק כולל US
2 - בעיות פוריות כתוצאה מהפלה יזומה בעבר נובעות מגרידות טראומטיות הגורמות לפגיעה קשה בדופן או שריר הרחם, זיהומים וכו'. בסה'כ מדובר באחוז נמוך יחסית כך שאין טעם להסיק מסקנות נחפזות
3 - כנ'ל
4 - כאמור, רצוי לבצע בדיקת US בימים הקרובים ולא בעוד שבוע. במידה ויהיה חשד כלשהוא לפגיעה בפוריות יהיה מומלץ לבצע בעתיד צילום רחם אך נראה לי שעדיין מוקדם מדי לדבר על זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרה דחוףמורן24/10/2008
שלום אני בת 23.5 והתבשר לי אתמול שאני בהריון. אינני יודעת מה עליי לעשות להמשיך או לעבור הפלה. הבן זוג שלי אוהב אותי ורוצה שנתחתן ונביא את הילד אך אינני יודעת מה עליי לעשות. אני אוהבת אותו מאוד אך אינני יודעת איך להתמודד עם הבושה ועם כל זה. מה עליי לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע בושה? זה נהדר
יורם גני24/10/2008רצוי שהחתונה תהיה לפני הלידה, אם אוהבים שיהיה במזל טוב, אין במה להתבייש. הפלה יכולה לגרום לבעיות כניסה להריון בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת עזרה דחוףף תגובה ליורם
מורן24/10/2008הריון זה נפלא ואני ובן זוגי מאוד אוהבים אחד את השניה אבל הכל קרה בבום ואני נורא פוחדת מהתגובה של הוריי הם מאוד פרימיטיבים ואני פוחדת שהם יקבלו זאת קשה. לי אישית הכי "קל" ללכת לעשות הפלה וזהו אבל אני יודעת שזה הרבה מעבר לכך ואני אתחרט בעתיד כי בכל זאת מדובר כאן בתינוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמורן שלום
יורם גני26/10/2008ישנם עוד אפשרויות תתקשרי אלי 054-4449636
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריותר24/10/2008
שלום, במשך שנתיים של ניסיון להורות, היה לי רק הריון אחד שנפל ב - 4 חודשים. הסיבה לאי - פוריות אינה ידועה. כבר במשך מספר חודשים יש לי כאב קל באיזור השחלה בצד ימין (איני יודעת האם זה אכן שחלה). כמו כן, לפעמים יש נפיחות באיזור הזה בגודל של שקד, וזה נעלם וחוזר שוב. אילו בדיקות אלי לבצע ? בצעתי צילום רחם וזה היה תקין, למעט חצוצרה בצד ימין שהיתה קצת דבוקה ונפתחה במהלך מילוי הנוזל. תודה.
ד``ר יורם גלעדי25/10/2008קשה לענות ללא בדיקה. מציע לפנות למרפאת פוריות ולהיבדק כולל US כדי לברר את סיבת הכאבים, וכן - בירור מקיף לך ולבן זוגך בנושא הקושי להרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצתך תודהgsh23/10/2008
אני ואישתי בני 29 מנסים כבר שנה. הזרע שלי לא מזהיר: ריכוז 40 מיליון.תנועה 50% מורפולוגיה 7% אישתי פנה לקופ"ח ובמרפאת האישה עשינו הזרעה 1 על ביוץ טבעי שנכשל. עכשיו רוצים לתת לה איקקלומין רציתי לדעת ברשותך 1)מה התועלת של כדורים אלו לגבי אישה שמבייצת?(האם זה לא לנשים שכלל לא מבייצות) 2)כמה הזרעות מנסים עד שעוברים הלאה? 3)האם חשד לפוליפ ברחם יכול למנוע כניסה להריון? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצתך תודה
פרופ' שבח פרידלר23/10/2008כדאי לבדוק את חלל הרחם בהיסטרוסקופיה- פוליפ מששמעותי יכול להפריע לקליטת הריון. הזרע שלך בסדר אמור להיות עם כושר הפריה סביר בהחלט- מורפולוגיה 7% עם ריכוז ותנועה תקינים . איקקלומין לא ממש משפר את סיכויי אשתך להרות. עדיף גונדוטרופינים והזרעה. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלימורן23/10/2008
ד"ר שלום בת 29 מנסה שנה להרות. 1)רציתי לדעת האם FSH =9 נחשב תקין ביום ה-3 למחזור? 2)האם יכולות להיות סטיות בערכים מבדיקה לבדיקה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מורן
פרופ' שבח פרידלר23/10/2008זו רמה מוגברת, יש לבדוק גם את האסטרדיול ולחזור על הבדיקה בחודש נוסף לראות האם התוצאה עיקבית..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 6 הפלות ברצףשוקשוק22/10/2008
שלום. אני בת 34 + ילד בן 4.5. 6 הפלות חוזרות ברצף לאחר הריון ראשון ולידה תקינים. הפלה 1 בשבוע 17 (בן), הפלה 2 בשבוע 8, הפלה 3 בשבוע 10, הפלה 4 בשבוע 16 (בת), הפלה 5 בשבוע 14 (בן) והפלה 6 בשבוע 8 (לפני כשבועיים), כולן לאחר שהדופק הפסיק. בדיקת כריוטיפ לי ובעלי תקינה. בדיקות קרישיות יתר תקינות. היסטרוסקופיה + צילום רחם תקינות. גנטיקה של עובר הפלה 4 תקינה. ביקת סיווג רקמות ו- XMATCH - שני נוגדנים משותפים לי ולבעלי ותוצאה "שלילי". בתחילת ההריון האחרון (בשבוע 5), קיבלתי עירוי של IVIG, אך זה לא עזר. מה דעתכם? מה עלי לעשות? האם תרומת זרע תעזור?לאיזה מומחה לפנות? אציין כי במשך ההריון ה- 5 הייתי מטופלת אצל פרופ' כרפ במרפאה לפלות חוזרות בתל השומר, בהריון ה- 6 אצל פרופ' הוכנר מהדסה הר הצופים, ובהריון האחרון אצל פרופ' לאופר. אודה לתשובתכם בדחיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שוקשוק
פרופ' שבח פרידלר23/10/2008לא ידוע לי על השפעה מוכחת של הרופא המטפל על תוצאות ההריון. בעיקרון נשמע כי עברת בירור מעמיק לשלילת ה"תקלות" שמוכרות לנו. אני מניח כי גם תסמונת אנטיפוספוליפידים נשללה.במצב זה עליך להחליט על התעקשות ולנסות עוד הריונות שיכולות להיות תקינות, או טיפולים שיעילותם לא מוכחת - כמו החלפת הזרע. כדאי לפות למרפאת פוריות מסודרת בבית חולים ציבורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור לגבי ivig
אורנה01/03/2009רציתי להתיעץ איתך לגבי הזריקה,האם קיבלת אותה דרך קופת חולים? שמי אורנה הטלפון שלי 052-7654304
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנעה21/10/2008
אני בת 31 כחצי שנה לאחר גרידה-עובר ללא דופק ביום ה-21 נתגלה אצלי פרוגסטרון -2, ואני באיחור של יום אחד במחזור, כשבדר"כ המחזור מקדים לי ב-3-5 ימים ..האם יש לי סיבה לדאגה? האם יתכן שזה הריון חוץ רחמי או הריון כימי ?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: נעה
פרופ' שבח פרידלר23/10/2008רמת פרוגסטרון נמוכה מעידה כי לא התרחש ביוץ (או שהוא התרחש מאוחר). אין לך כל הוכחה להריון ולכן אין מקום לחששות להריון לא תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון אנטי-D לאחר הפלהאיריס20/10/2008
שלום רב, אני בעלת סוג דם RH- אחרי לידה אחת ושלוש הפלות (בסדר הזה), בתוכן - 2 גרידות. לפי תוצאות בדיקת הדם שנערכה בתחילת ההריון האחרון לא נמצאו נוגדנים בדמי. בהריון אחרון - לפני כ-5.5 שבועות עברתי הפלה טבעית בשלב מוקדם מאד (שבוע 5.1), שאובחנה כשלמה. ביום השני לדימום קיבלתי חיסון אנטי D. לאחר 3 שבועות מתחילת ההפלה הסתבר שההריון למעשה נמשך, כשנמצא שק בקוטר 4.5 שבועות ברחם. במעקב צמוד בשבועיים וחצי הבאים של בדיקות בטא + אולטראסאונד השק גדל רק מעט עד 7 מ"מ קוטר ולא נצפה עובר - נראה באופן ברור שזהו הריון שאינו מתפתח כראוי. ההנחה היא שישנה סבירות גבוהה בתאום ובכל אופן בשארית הריונית ש"שרדה" את ההפלה (בעבר היה לי הריון תאומים ויש נטיה גנטית במשפחתי). קיבלתי כדורי ציטוטק לזירוז ההפלה, אולם שלשום החל דימום קל ואתמול בבדיקת אולטראסאונד נוספת הרחם נראה נקי, כך שההפלה קרתה ללא התערבות תרופתית. לשאלתי את הרופא האם עליי לקבל חיסון נוסף של אנטי D נעניתי שאין צורך, מאחר והחיסון הקודם (5.5 שבועות קודם) עדיין תופס. בינתיים הפך הדימום הקל לכבד מאד (כך היה גם לפני 5.5 שבועות, בהפלה הקודמת) ואני מעט מוטרדת מערבוב דם. שאלותיי - לכמה זמן החיסון תופס? האם לא עדיף לקבל חיסון נוסף ליתר בטחון? אם כן, לא אוכל לקבלו לפני יום רביעי מאחר והיום ערב חג, והדבר אומר מינימום 96 שעות מתחילת הדימום - האם לא מאוחר מדי? בנוסף, האם איני צריכה לעבור בדיקת כייל נוגדנים ולעקוב? תודה, וסליחה על אורך הכתוב
ד``ר יורם גלעדי21/10/20081 - החיסון שקיבלתי מספק. אין צורך לקבל חיסון נוסף
2 - אין צורך במעקב של כייל הנוגדנים
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובה מהירה ומרגיעה
איריס25/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מתעכב@@19/10/2008
יש לי שאלה, אני בבעיה מטרידה אני לוקחת גלולות באופן קבוע כבר שנה וחצי, החודש הזה פספסתי משו כמו 2 גלולות ואני מקיימת יחסי מין בשבוע הפסקה אני מקבלת כל פעם אחרי 4 ימים מרגע הפסקת הגלולות באופן קבוע... החודש הזה לא-מחר זה יהיה כבר שבועיים מרגע ההפסקה שלא קיבלתי, אני הייתי מודאגת מאוד שנכסתי להריון ועשיתי בדיקה והיא שלילית. מה עוד יכולה להיות הבעיה מדוע אני לא מקבלת? אם מישהי מבינה או שזה קרה לה גם אני אשמח מאוד,התור שלי גם עוד כמה זמן ואני מודאגת מאוד...
ד``ר יורם גלעדי21/10/2008בבקשה להפנות את השאלה לפורום גינקולוגיה / אמצעי מניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)