פורום הפלות חוזרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כניסה להריון לאחר הפלה
    ניקי
    28/11/2013

שלום עברתי הפלה טבעית לאחר שהיה שק הריון ללא עובר. כמה זמן יש להמתין לפני ניסיון להיכנס שוב להריון? מה הזמן המומלץ לחכות ? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כניסה להריון לאחר הפלה

הוספת תגובה

• כניסה להריון לאחר הפלה - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    28/11/2013

במקרים של הפלה מוקדמת אין צורך לחכות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון לא תקין שני
    לירי
    24/11/2013

שלום
    בת 39, לאחר טיפול IVF, מתרומת זרע.
    בפעם הראשונה של ההפרייה העובר לא התפתח (הייתי בשבוע 8 והוא בשבוע 6, ללא דופק). לקחתי ציטוטיק.
    הריון שני כעת. בטא לא מכפילה את עצמה. בדיקה ראשונה 88 ואחרי ארבעה ימים 140.
    האם יש בדיקות לוודא מה הסיבה לכך?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הריון לא תקין שני

הוספת תגובה

• הריון לא תקין שני - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    28/11/2013

ההתייחסות למה שקורה כעת היא כאל "הריון כימי" ולא כאל "הפלה". עניין של הגדרות. בשלב ראשון יש להמשיך במעקב ולברר האם מדובר בהריון תוך רחמי לא תקין או בהריון חוץ רחמי.
    עקרונית - אחוזי ההריונות הלא תקינים מעל גיל 35 הם גבוהים יחסית גם ללא פתולוגיה אחרת, ולאחר IVF - מעט גבוהים עוד יותר. בכל מקרה מומלץ לפנות לברר מס' גורמים בסיסיים כולל גורמי סיכון ברקע הרפואי שלך, פרופיל הורמונלי והיסטרוסקופיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקפאת ביציות
    הדסה
    21/11/2013

שלום רב ברצוני לברר האם בטיפול הפריה חוץ גופית ivf יש הבדל בין ביצית ''טריה'' לבין ביצית מופרית וכן האם ככל שהביצית המופרית ישנה יותר האם יש סיכויים קטנים יותר להשרשה מוצלחת.
    בברכה אסף

לקביעת תור
    סגירה
    הקפאת ביציות

הוספת תגובה

• הקפאת ביציות - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    23/11/2013

מופרית או מוקפאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוקפאת

הדסה
    23/11/2013

הכוונה כמובן לביצית מוקפאת סליחה שעברה הפריה ראשונית ומחכה להשרשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוקפאת - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    25/11/2013

אם כך - הכוונה לעובר מוקפא. עקרונית - סיכויי השרשה לאחר הפשרת עוברים מוקפאים קטנים מעט בהשוואה לעוברים "טריים" אך עדיין מצליחים להשיג הרבה מאד הריונות תקינים ומוצלחים כך שבהחלט שווה לנסות. למשך ההקפאה אין השפעה על תקינות העוברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלות חוזרות
    קארין
    20/11/2013

שלום רב,
    בת 35 אמא לשני בנים שנולדו בלידות טבעיות, הריונות תקינים, הריון אחרון לפני כשש שנים.
    בשנה וחצי האחרונות אנו מנסים להביא ילד נוסף, אך לצערי, נתקלים בקושי, בהתחלה לקח לנו זמן של כחצי שנה להיקלט ואז היו שרשרת של הריונות לא תקינים, חודש ינואר כימי, חודש פברואר נקלטתי אך בשבוע 7 היה עובר קטן מדי עם דופק איטי ובשבוע 8 הדופק פסק, עברתי הפלה טבעית ובסוף כחודש וחצי אחרי היסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת שאריות, חודש יולי עוד פעם הריון כימי ובחודש אוגוסט נקלטתי להריון שהיה תקין כולל שקיפות עורפית בשבוע 12 אך בשבוע 14 בביקורת שגרתית, העובר היה תואם אמנם לשבוע אך ללא דופק וראו בבית חולים איזור דימום בשיליה :(.

כחודש לאחר ההפלה הקודמת ביצעתי בדיקת קרישיות חלקית והתוצאות היו תקינות, בבדיקת הדם שביצעתי בהפלה האחרונה ביום שבו גיליתי שאין דופק לעובר ה PTT היה מעט גבוה מהנורמה האם לדעתך עליי לבדוק את כל הסט של בדיקות הקרישיות?יש לציין שלאחותי יש בעיית קרישיות והיא מטופלת בקלקסן לאורך כל ההריון כמו כן לאורך כל ההריון האחרון סבלתי ממיגרנות נוראיות (לא יודעת אם יש קשר).האם יש דברים נוספים שעליי לבדוק? אני מאוד חוששת לעבור שוב הפלה הן מבחינה נפשית והן מבחינה פיזית.
    אשמח לשמוע את דעתך בנושא,

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הפלות חוזרות

הוספת תגובה

• הפלות חוזרות - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    23/11/2013

יש להשלים את הבירור המלא של הפלות חוזרות כולל בירור טרומבופיליה (כמובן כולל בדיקת אותו פקטור שאיננו תקין אצל אחותך) בירור גנטי שלך ושל בן זוגך, בירור הורמונלי וכן בדיקת גורמי סיכון ספציפיים אצלך (משקל, נטיה לסכרת מחלות כרוניות אחרות במידה וקיימות וכו')

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום לאחר הפלה
    דנה כהן
    16/11/2013

שלום, עברתי שאיבה בשבוע 12 (העובר הפסיק להתפתח בשבוע 9), הריון ראשון. ב-20.10.13.
    במשך שבועיים היה לי דימום קל. עשיתי US הרחם ריק, אך נאמר לי שיש עדיין נוזל ולצפות להכתמות דמיות. מספר ימים אחר כך, אכן הגיע דימום קל שנמשך עד היום ולא נראה שיפסיק.... עשיתי בדיקת בטא לפני יומיים והיא 5.57. האם הדימום תקין? האם עלי לעשות בדיקות נוספות? האם בעקבות הדימום הקל הווסת תאחר להגיע? אני מאוד להוטה להכנס שוב להריון בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה
    דימום לאחר הפלה

הוספת תגובה

• דימום לאחר הפלה - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    18/11/2013

מידה וב US לא נצפתה שארית אלא רק נוזל, סביר שההפרשות הדמיות תיפסקנה במהלך השבוע הקרוב ואין צורך בבדיקות נוספות. הווסת אמורה להגיע כ 6 שבועות לאחר ההפלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 3 הריונות כימיים ובדיקת קריוטיפ
    אביבית
    06/11/2013

שלום וברכה,
    בת 42 מנסה להיכנס להריון פרופיל הורמונלי FSH 6.8 צילום רחם והיסטרוסקופיה תקינים.
    לאחר 3 הריונות כימיים שניקלטתו בצורה טיבעית ללא עזרה הורמונלית, נשלחתי לבצע בדיקת קריוטיפ לבירור הפלות, נמצא אצלי מוזאיקה 10% של תסמונת טרנר
    ב-45 מטאפוזות קריוטיפ תקין 46XX וב-5 מטאפזות 45X
    אני ממש מבולבלת מאיפה זה בא לי אני רוצה לציין שאני גבוהה ומפותחת ואין לי שום סמן חיצוני של התסמונת מלבד עקמת קלה וקיפוזיס קל.
    הרופאה הגנטיקאית אמרה לי שהריון עלול לסכן את חיי האם זה נכון?
    מה זה אומר 10% קריוטיפ והיכן זה מתבטא?
    בנוסף יש לי קרישיות יתר מסוג פאקטור 5 ליידן הטרוזיגוטי.
    מה דעתך על המקרה שלי? מה היית מציע לי לעשות? והאם יש לי עדיין סיכוי? ובאמת עד כמה הריון מסוכן?
    אודה מאוד לתשובתך.

הוספת תגובה

• 3 הריונות כימיים ובדיקת קריוטיפ - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    10/11/2013

המקרה שלך מורכב יחסית מכיוון שבנוסף לעובדה שאצל כל אשה בגיל 42 הסיכון להפלה גבוה מאד מעצם הגיל בלבד, יש כאן גורמים נוספים -
    במקרה של הטרוזיגוטיות לפקטור 5 מומלץ לקבל קלקסן במהלך ההריון כדי למנוע סיכון לקרישיות יתר. במידה ואת מטופלת הסיכון לסיבוכים קטן.
    הריון עלול להחמיר את העקמת - תלוי בזוית ההתחלתית
    . מעבר לכך - בגיל 42 יש יותר סיבוכי הריון מכל הסוגים אך זה נכון לגבי כל הנשים ולא מדובר בהכרח בסיכון חיים אלא אם כן יש מחלות כרוניות נוספות ברקע
    בנושא המוזאיקה יש שתי אפשרויות - ביצוע הפריית מבחנה ובדיקה גנטית של העוברים לפני החזרתם לרחם (PGD ) , או - אפשרות קלה ומומלצת יותר - להרות בשיטה "קונבנציונלית" עם או בלי עזרה הורמונלית, ובמידה וההריון מתקדם - לבצע בדיקת DNA עוברי בדם האם לפני שקילת בדיקה חודרנית כמו סיסי שליה או דיקור מי שפיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלות חוזרות, פרופיל הורמוני
    חוה
    31/10/2013

שלום
    אני אחרי 3 הפלות חוזרות (בשלב די התחלתי) בין הריון אחד לשני לקח די הרבה זמן.
    נשלחתי דבר ראשון לעשות פרופיל הורמונלי ביום השלישי למחזור
    זה התוצאות:
    TSH 2.28 mIu/l
    Prolactin 294 mIU/l
    LH - Luteinizing Hormone 5.3 IU/
    FSH 6.2 IU/l
    Estradiol (E2) 246 pmol/l
    HCG-B Qualitative (B) שלילי
    Testosterone Total 1.5 nmol/L -קטן מ

האם האסטרדיול לא מדי גבוה לאמצע המחזור?

זה יכול להיות קשור לזמן שלוקח להריון להגיע ולהפלות החוזרות?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• הפלות חוזרות, פרופיל הורמוני - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    31/10/2013

אסטרדיול מעט גבוה ליום 3 של הווסת אך לא מאד חריג. יש לבדוק גורמים נוספים להפלות חוזרות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר הפלה בציטוטק
    אני
    31/10/2013

שלום,
    ב14.10 עברתי הפלה (הריון ראשון) באמצעות כדורי ציטוטק לנרתיק עקב עובר ללא דופק שלא התפתח (נשאר בשבוע 6 והייתי בשבוע 9). באותו יום היה דימום חזק ושק ההריון נפלט, הדימום המשיך כשבוע וחצי ונחלש, לאחר מכן הופיעו הפרשות חומות. ביום ראשון 27.10 (שבועיים לאחר ההפלה) הייתי בבדיקת אולטרסאונד בה הרופא אמר שהרחם נקי ולפי מה הוא רואה זה כבר הסוף של הדימום. אך 3 ימים לאחר מכן ההפרשות החומות התחזקו ביומיים האחרונים ואתמול התחיל שוב דימום חזק.
    ייתכן וקיבלתי מחזור שבועיים ויומיים לאחר ההפלה? כי הרופא אמר שזה כבר סיום הדימום ולפתע התחיל שוב דימום חזק. קרו מקרים שנשים קיבלו מחזור מהר אחרי הפלה? הבנתי שאמורים לקבל אחרי חודש מההפלה, אבל האם זה קבוע או שיכול להיות שמקבלים גם לפני?
    איך אדע שאכן מדובר בווסת ולא בדימום של ההפלה?
    אני רוצה לנסות להרות שוב והרופא המליץ לי לחכות אחרי המחזור הראשון, לכן חשוב לי לדעת אם הדימום עכשיו זה מחזור או לא כדי שאדע אם אפשר לנסות להרות אחריו.
    אשמח לתשובה,
    תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר הפלה בציטוטק

הוספת תגובה

• לאחר הפלה בציטוטק - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    31/10/2013

הווסת אמורה להגיע כ 5-6 שבועות לאחר ההפלה. יכול להיות שהדימום החזק היה פליטה של שאריות שבכל זאת היו ברחם. ממליץ לפנות לבדיקה חוזרת כדי לוודא שחלל הרחם אכן ריק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Mitochondrial Ab
    א.
    30/10/2013

ד"ר גלעדי שלום,

במסגרת בירור שעשיתי בעקבות כישלונות חוזרים (4החזרות אשר מתוכן 1 הריון כימי+1 הריון חוץ רחמי שנספג) הופניתי לבצע,בין היתר, בדיקת Mitochondrial Ab והתוצאה שהתקבלה היתה 71.81 כשערך הייחוס המקסימאלי הוא 20.

האם יש קשר בין תוצאות הבדיקה לבעיות הפוריות? מה המלצתכם לאור התוצאה?

תודה-רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    Mitochondrial Ab

הוספת תגובה

• Mitochondrial Ab - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    31/10/2013

אני בספק אם יש קשר ישיר להפלות חוזרות. רצוי לפנות לרופא המטפל לברר את התוצאות של כל הבירור, במידה ובוצע בירור מלא. לאור התשובה הנ'ל יש לשלול קשר למחלות ראומטיות שונות שעשויות להיות קשורות לתוצאה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח בדיקה
    קרן
    27/10/2013

בת ש36 שני ילדים מהריונות ולידות רגילים בריאים תודה לאל!!!
    כבר שש שנים מנסה להרות ללא הצלחה בשנה בשנה האחרונה התחלתי טיפולי IVF
    אך לצערי אותו סרט חוזר על עצמו נקלטת אך בדדיוק בשבוע 7-8 הפלה אין דופק!
    לאחרונה התחלתי בירור של בדיקת CROSS MATCH לגילוי נוגדנים משותפים לי ולבעלי.
    קיבלתי את התוצאה היום אשמח אם אקבל חוות דעת על תשובת הבדיקה אני בלחחחחץץץ.

NIH-CDC שלילי
    מה זה אומר והאם ישנה בדיקה נוספת שצריך לעשות בעקבות תשובה זו?

אודה על תשובה בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח בדיקה

הוספת תגובה

• פיענוח בדיקה - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    31/10/2013

עקרונית - לא הוכח קשר בין בדיקות CROSS MATCH להפלות חוזרות. יש לפנות למעבדה לבירור התוצאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 5 הפלות רצופות ללא ילדים
    מיקי
    23/10/2013

שלום רב,
    אני בת 30 לא ילדים ועם 5 הפלות וכולם הסתיימו עד שבוע 9.. 3 הריונותכימיים ו2 עובר או שלי לא תקינה.

בבירור - פקטור 5 ליידן...

אני כרגע שבוע 6+3 עם קריש בשליה.

עברתי בדיקות קריוטיפ וגנטיות הכל תקין.... כל הריון הרגשתי מהתחלה שלא תקין מאחר והיו כאבים איזור שחלה - בטן תחתונה צד ימין- דקירות וכל פעם אמרו לי ״תרגעי הכל בסדר טבעי שתלחצי אחרי ההסטוריה- ואכן תשובה מכעיבה ומקוממת לא עוזרת למצוא פתרון או סיבה...

מה עוד מומלץ לעשות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    5 הפלות רצופות ללא ילדים

הוספת תגובה

• 5 הפלות רצופות ללא ילדים - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    31/10/2013

במקרה של הומוזיגוטיות לפקטור 5 ליידן מומלץ טיפול בקלקסן מתחילת ההריון. (לא פותר את הבעיה בכל המקרים!) יש לבדוק האם בוצע בירור מלא כולל בדיקת גורמי סיכון בהיסטוריה הרפואית ( פרופיל הורמונלי, עודף משקל, סיכון לסכרת, היסטרוסקופיה וכו'),

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון אחרי גרידה
    עינבל
    20/10/2013

שלום רב אני בת 32 נכנסתי להריון ובשבוע 9 אחרי שהרגשתי שהבחילות פסקו מהרתי לרופא לעשות בדיקה ולחרדתי גילתי שלא היה דופק ..עברתי גרידה יום אחרי זה ומאז עברו שבועיים וחצי..מה נייתן לעשות להכנס שוב? איך אפשר שזה לא יקרה? זה ממש שבר לי את הלב זה הריון ראשון וממש התרגשנו אני ובעלי ופתאום כלום תחושת רייקנות ואכזבה

לקביעת תור
    סגירה
    הריון אחרי גרידה

הוספת תגובה

• הריון אחרי גרידה - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    20/10/2013

לצערי מדובר בתופעה שכיחה יחסית אך הפלה אחת בלבד בהחלט אינה מרמזת על הפלות חוזרות בעתיד. בכל מקרה, למען הסר ספק יש לפנות לרופא המטפל לבירור ראשוני כדי לשלול גורמי סיכון להפלות חוזרות. במידה ואין כאלה ניתן לנסות להרות שוב. אין צורך בזמן המתנה כלהוא. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופיל הורמונאלי
    קרן
    07/10/2013

היי,
    אני בת 37 ועברתי 4 הפלות+הריונות כימיים.
    הפלה אחת הייתה הפלה בוששת( דופק העובר פסק) ועברתי גרידה ולאחר מכן לא הצלחתי להגיע לדופק- הבטא הייתה מתחילה לדשדש (פתאום) ומפסיקה לעלות -> לאחר מכן יורדת ואז היה מגיע הדימום.
    בצעתי פרופיל הורמונאלי ביום ה3 של המחזור ונראה לי שהאסטרודיול קצת גבוה וגם פרוגסטרון טיפה גבוה.
    הפרולקטין מאד גבוה אבל בצעתי את הבדיקה 40 דקות לאחר שקמתי ולא חיכיתי 3 שעות ככה שיכול מאד להיות שהבדיקה מוטעית ( המחזורים שלי מאד סדירים- המחזור נשאר סדיר אפילו אחרי הפלה)
    Prolactin 781 mIU/l
    LH - Luteinizing Hormone 5.6 IU/l
    FSH 7.6 IU/l
    Estradiol (E2) 153 pmol/l
    Progesterone 2.4 nmol/L

האם הפרופיל תקין למרות הסטיות הקטנות?באסטרודיול ובפרוגסטרון?
    אם הפרולקטין הגבוה יכל לגרום לי הפלות? הריונות כימיים? ( למרות שיש מצב סביר שהתוצאה אינה נכונה כי לא חיכיתי 3 שעות)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פרופיל הורמונאלי

הוספת תגובה

• פרופיל הורמונאלי - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    20/10/2013

הפרופיל ההורמונלי תקין. הפרולקטין מעט גבוה - יכול בהחלט להיות קשור לעובדה שלא נלקח בזמן. התשובות הנ'ל אינן מסבירות את הקושי בהגעה להריון תקין. מומלץ לפנות לרופא המטפל כדי להשלים בירור מלא כולל הסטוריה רפואית מלאה, בדיקה גופנית כולל US וצילום רחם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לציטוטק
    לילי
    02/10/2013

עברתי הפלה נדחית בשבוע 8 (עובר התאים לשבוע 6).
    קיבלתי את הציטוטק בערב. למחרת בבוקר התחיל דימום קל מאוד שנפסק לאחר מספר שעות לחלוטין. האם זהו סימן שהטיפול לא עבד? האם הדימום אמור לחזור? מה עלי לעשות כעת?

לקביעת תור
    סגירה
    תגובה לציטוטק

הוספת תגובה

• תגובה לציטוטק - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    20/10/2013

במידה ואין תגובה לציטוטק ניתן לקבל מנה שניה. בכל מקרה יש לחזור בהמשך על US כדי לוודא שהרחם התרוקן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיסוי לאחר ניתוח גרידה
    may79
    16/09/2013

היי,
    האם ניתן לקבל עיסוי לאחר גרידה (שבוע וחצי אחרי)?

לקביעת תור
    סגירה
    עיסוי לאחר ניתוח גרידה

הוספת תגובה

• עיסוי לאחר ניתוח גרידה - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    18/09/2013

כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה