פורום הפלות חוזרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום
    טלי
    14/04/2013

שלום רב,
    לפני 9 ימים עברתי החזרה של ביצית מופרית (עלי לבצע בדיקת בטא עוד ארבעה ימים). ביומיים האחרונים אני חשה גרד בין אצבעות הרגלים ובאזור העיניים. תופעה זו של גרד פוקדת אותי כאשר האסטרוגן שלי נמוך, סביב הווסת, כאשר לקראת הביוץ נעלמת ולקראת הווסת שוב מתחדשת. האם זה אינדקציה שאיני בהריון (כלומר, שהאסטרוגן לא עלה). תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    15/04/2013

לא ניתן לדעת. הבדיקה האמינה ביותר היא בדיקת דם ל BHCG . בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

טלי
    16/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה להריון לאחר גרידה
    לי
    11/04/2013

שלום,
    קראתי קצת בפורום ואני קצת מבולבלת מתשובות שקיבלתי לאחר גרידה ומהתשובות שאני קוראת כאן.
    יש לי ילדה בריאה בבית שנולדה במועד.
    עברתי גרידה בשבוע 11 בגלל שהעובר לא התפתח ולא היה דופק (התאים לשבוע 8+2) , בשבוע 7+5 כן נצפה דופק.
    נאמר לי לחזור לרופא מטפל 6 שבועות לאחר הגרידה. קראתי שאפילו כדאי לחזור לפני כן - מה נכון?
    כמו כן נאמר לי לנסות להיכנס להריון אחרי שיעברו 2 מחזורים. וכאן אני קוראת שאחרי מחזור אחד.....מה נכון?
    מה הסיכוי לשאריות לאחר גרידה? אני קוראת פה ונכנסת ללחץ שלא נשאר כלום בפנים...

לקביעת תור
    סגירה
    כניסה להריון לאחר גרידה

הוספת תגובה

• כניסה להריון לאחר גרידה - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    13/04/2013

-במקרה של שארית לאחר גרידה יש בדר'כ דימומים לא סדירים שלא פוסקים לאחר הגרידה. בכל מקרה, הדרך היחידה לשלול זאת היא ע'י ביצוע US . רצוי לבצע מוקדם יותר מ 6 שבועות לאחר הפעולה.
    - לאחר הפלה מוקדמת אין צורך להמתין 2 מחזורים לנסיון להרות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    טלי
    10/04/2013

שלום רב,
    לאחר החזרת ביצית מופרית בתקווה להריון יקר מאוד. שתיתי במשך כיומים כמיות של חליטת קינמון מאוד מרוכז כלומר אולי תשע - עשר כוסות של חליטות קינמון כמו של שקית תה כאשר בכל כוס שקית תה קינמון (כפולה). האם יתכן שגרמתי נזק כלשהו? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    15/04/2013

לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצה פולית במינון מוגבר?
    לי
    09/04/2013

שלום,
    נ+1.
    אתמול עברתי D&C בשבוע 11 בגלל עובר שלא התפתח משבוע 8+2 (בשבוע 7+5 נצפה דופק). האם אני אמורה לקחת מינון יותר גדול של חומצה פולית בעקבות זאת? כיום אני לוקחת 400 מק"ג. האם אני צריכה לקחת 5 מ"ג? מה הסיבה שעובר עם דופק פתאום מפסיק להתפתח והדופק נפסק? מדובר בהריון שני (הריון ראשון הסתיים בלידה במועד וילדה בריאה ב"ה).

לקביעת תור
    סגירה
    חומצה פולית במינון מוגבר?

הוספת תגובה

• בת 32

לי
    09/04/2013

...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצה פולית במינון מוגבר? - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    13/04/2013

מינון מוגבר של ח' פולית מומלץ רק במקרים של סיכון למומים מסויימים בעובר (מום פתוח במערכת העצבים המרכזית, חיך שסוע וכו') או בנשים הלוקחות תרופות המפריעות לספיגת ח' פולית (תרופות אנטי- אפילפטיות דוגמא).
    באופן כללי, שכיחות ההפלות בשבועות מוקדמים היא גבוהה מאד אצל כל הנשים. בדר'כ עקב עובר לא תקין שמפסיק להתפתח עקב "סלקציה טבעית". במידה ומדובר בהפלה אחת ללא הסטוריה של בעיות אחרות, הסיכוי להריון תקין בפעם הבאה הוא מצויין ולכן אין סיבה להתחיל בירור. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלה מאוחרת
    קרן
    03/04/2013

שלום רב, ברצוני להתייעץ לגבי כמה דברים. בת 40.5,נשואה+3ילדים, לידה אחרונה לפני 9 שנים.כל ההריונות ולידות תקינים.בין הלידה הראשונה לשניה הפלה נדחית בשבוע 9.
    אחרי הלידות בהפרש של 3 שנים שני ניתוחים לפרסקופיים להוצאת ציסטה מסוג אנדומטריומה מאותה שחלה. אין עדות לאנדומטריוזיס חוץ מהממצאים האלה.
    לפנ י 3 שנים הריון ספונטני ולא מתוכנן,הפסקת דופק בשבוע 13. שקיפות היתה תקינה.
    לפני שבועיים עברתי הפסקת הריון בשבוע 17 עקב הפסקת דופק העובר. יממה לפני כן עשיתי דיקור מי שפיר שעבר ללא בעיות. 12 שעות מאוחר יותר הרגשתי אי נוחות כללית כמו לפני מחזור אך ללא כאבים ספציפיים ותופעות חריפות. בהמשך הרגשת קור וצמרמורת, פניתי למיון ולא היה דופק.. שקיפות וסקירה ראשונה היו תקינות לחלוטין.
    עדיין לא קיבלתי תשובה של מי שפיר ותשובה פטולוגית. בדיקות גנטיות שעשינו אני ובעלי תקינות.
    האם לדעתך ההפלה הנוכחית קשורה לדיקור? אני יודעת שזו לא הפלה "קלסית" לפי הספרות. הרופאים נוטים לכך שזו הייתה הפסקת דופק ספונטנית אם כי קיבלתי אנטיביוטיקה במהלך האשפוז למקרה של זיהום.
    בקופה לא ששים לעשות בירור טרומבופיליה אחרי שתי הפלות.
    אחרי ההפלה הראשונה עשיתי הסטרו' -תקין. פרופיל הורמונלי אמרו לי אין צורך. בלוטת התריס תקינה. בבדיקה לפני כמה ימים נאמר לי שיש עדיין נוזל,להבדק אחרי המחזור, יש הרבה זקיקים ולא צריך פרופיל הורמונלי.
    מה אתה ממליץ לעשות בכל זאת? אני מאוד לחוצה עקב גילי. רוצה לנסות להרות בהקדם האפשרי. כמה זמן מומלץ לחכות? האם מחזור אחד מספיק?
    איזה אפשרויות יש לי? אם אכנס להריון האם בכל מקרה כדאי פרוגסטרון ו/או קלקסן? האם קלקסן ניתן רק בזריקות?
    מתנצלת על האורך וריבוי שאלות.

לקביעת תור
    סגירה
    הפלה מאוחרת

הוספת תגובה

• הפלה מאוחרת - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    13/04/2013

רצוי להמתין לתשובה גנטית של מי השפיר וכן לתשובה הפתולוגית לפני המשך בירור. יכול להיות שההפלה האחרונה אכן קשורה לדיקור (זיהום? היפרדות שליה?)
    במידה והתשובות תהיינה תקינות מומלץ לבצע בכל זאת בירור טרומבופיליה.
    יש לדעת כי מעל גיל 40 , שכיחות ההפלות גבוהה מאד גם כאשר כל הבדיקות תקינות
    לאחר הפלה מאוחרת רצוי להמתין 3 חדשים לפני ההריון הבא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך- הפלות חוזרות
    אחת
    18/03/2013

תודה רבה, ד"ר, על המידע

ברצוני לציין כי ערכנו בירור קריוטיפ הורי ואצל שנינו הוא נמצא תקין!

וכן נשאויות גנטיות- ל 17 מחלות עוד טרום ההריונות ואין נשאויות

אנו ממש אובדי עצות. אני רואה מסביבי הרבה נשים שעברו את גיל 40 בהריונות ללא הפלות ותוהה מה שונה אצלי

נאמר לי שכל שנותר לי לברר אצלי הוא בחינת חלל הרחם וכו' והוצע לי לעשות אולטרסאונד
    תלת ממד כתחליף להיסטרו'

האם א. סאונד תלת ממד אכן מהווה תחליף טוב ולא פולשני שבודק אותו הדבר כמו בהיסטרו'? האם ניתן לאבחן דרכו גם הידבקויות?

עברתי עד היום 3 הפלות באמצעות ציטוטק ואני חוששת מהידבקויות. האם יש לכך בסיס?

אודה לחוות דעתך

לקביעת תור
    סגירה
    המשך- הפלות חוזרות

הוספת תגובה

• המשך- הפלות חוזרות - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    27/03/2013

US תלת מימד מהווה תחליף לא רע, אך עדיין היסטרוסקופיה היא בדיקת הבחירה מכיוון שהיא מאפשרת הסתכלות ישירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלות חוזרות
    אחת
    17/03/2013

שלום רב

בת 37.5 ללא ילדים עדיין. בשנה וחצי האחרונות 4 הריונות: ראשון- הפלה נדחית לאחר שנצפה דופק וכך גם ההריון האחרון. דופק פוסק

בשבוע 7 לערך

הריון שני: תוך רחמי לא תקין- שק הריון לא תקין. הריון 3- כימי וכאמור הריון אחרון, עכשיו, לפני שבוע- הפלה נדחית לאחר שדופק

עובר פסק

נמצאתי הומוזיגוטית ל MTHFR ולכן בהריון האחרון נטלתי קלקסן 40 מ"ג, דופסטון 10 מ"ג וכן קבוע נוטלת חומצה פולית 5 מ"ג

בירור טרומבו' כאמור נערך עם הממצא היחיד לעיל. בלוטת התריס- תפקוד תקין (עם נוגדנים לבלוטה אך היא אינה בתת פעילות- TSH בהריון

אחרון 1.67)

בכוונתי לערוך אולטראסאונד תלת מימד כתחליף להיסטרו'-אך עפ"י חוות דעת של הרופאים- לא יימצא דבר

שאלותי:

1) פרופיל הורמונלי שלי תקין ובכל זאת, כיוון שכל העת מדברים על גורם אימהי להפלות כגורם ממשי, ואיכות הביציות כגורם להפלות- רוצה

לערוך בדיקת AMH

האם יש בכך אינדיקציה לאיכות הביציות? ובאיזה יום בחודש עליי לערוך בדיקה זו, או שאין הגבלה?

2) מה לגבי כל התחום של איכות זרע? זה תחום אפור למדי (לבעלי היה אשך טמיר- נפח הזרע קטן יותר + מורפולוגיה 8 אחוז) ברור שהזרע

מפרה. אבל, האם באמת בכך תם תפקידו? (הרי חומר גנטי מגיע 50 אחוז מהאם וחמישים אחוז מהאב )? מה לגבי נושא שבירות DNA בזרע?

יש טעם לבדוק זאת? יצוין שבעלי עובד עם חומרים מסוכנים

אשמח לחוות דעתכם כי אני אובדת עיצות

לקביעת תור
    סגירה
    הפלות חוזרות

הוספת תגובה

• הפלות חוזרות - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    17/03/2013

1 - בדיקת AMH נותנת אינדיקציה לגבי הרזרבה השחלתית. ניתן לבצע את הבדיקה ללא קשק למחזור. בכל מקרה - היא לא יכולה להוסיף אינפורמציה מעשית מבחינת המשך הבירור / טיפול
    2 - איכות זרע לקויה קשורה בהחלט להפלות ואכן ניתן לבדוק גם DNA FRAGMENTATION . למרות זאת - לא תמיד ניתן לבודד תאי זרע תקינים במהלך טיפולי פוריות. לפחות לא בטיפולים הרוטיניים הנהוגים היום. בסופו של דבר יימצא הזרע התקין שיגרום להריון מוצלח, מה גם ש 8% מורפולוגיה תקינה נחשב תוצאה טובה!
    3 - ממליץ לפנות בנוסף גם לייעוץ גנטי כולל בדיקת קריוטיפ לשני בני הזוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלה נדחית
    הילית
    17/03/2013

לפני שבוע עברתי גרידה לאחר הפלה נדחית בשבוע 11.5, כיוון שלא היו סימפטומים התגלה כי העובר הפסיק להתפתח בשבוע 8.5 רק במהלך הבדיקה לשקיפות עורפית.
    האם בגלל שההריון הפסיק להתפתח שלושה שבועות לפני הגרידה הביוץ יגיע מוקדם יותר? האם מועד הגרידה הוא המועד שלאחריו צפוי מחזור לאחר 5 שבועות או שאני יכולה לצפות למחזור לפני?

לקביעת תור
    סגירה
    הפלה נדחית

הוספת תגובה

• הפלה נדחית - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    17/03/2013

1 - לא
    2 - המחזור יגיע כ - 6 שבועות לאחר הגרידה.
    בהצלחה בהריון הבא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשהעזרה בתשובה לסדר עדיפות
    מיקי
    10/03/2013

שלום רב, אני מבקשת עצה מאחר ואין לי ידע איך ולאן לפנות
    אין לי ילדים והריון מתרחק ממני והכאב גדול:
    בת 30, תמיד הייתי בריאה עד לפני שנתיים :
    הפלה 1 - חודש אחריה התקפי כאבים באגן
    גילו שיש לי אנדומטריוזיס אשפוזים לאיזון כאבים קשים וניתוח
    הריון 2 ספונטני והפלה שבוע 9 כאבים לאחר הגרידה גב עליון וצוואר
    הפלה 3 כימי- הכאבים התחזקו בשכם ובצוואר בזמני ביוץ מתי שאסטרוגן גבוה.
    הפלה 4- שבוע שישי - בדיקה לקרישיות יתר, יצא פקטור 5 ליידן חיובי -
    עד היום כאבים מקומיים קשים שמתחזקים בביוץ כל חודש כאילו יש קשר
    לאסטרוגן בגוף. סרבתי ואני מסרבת בכל תוקף לקבל לוקרין ומוכנה לעשות כל מה שדיאטן או רופא שלא יתן לי הורמונים מאחר וקרישיות ואנדו .
    בבדיקות שלי האחרונות הכל תקין ונקי - אין הדבקויות וכן הצלחתי להקלט 4 פעמים
    בבקשה אני לא רוצה לוותר כבר עברתי 4 הפלות
    לא מוכנה שהכאב יהיה לחינם ולא רוצה להגיע לנקודת אל חזור
    לאילו סוג רופאים או מרפאת טרום הריון/הריון בסיכון או משהו אחר
    כדאי לפנות ? - תודה על תשומת הלב, מיקי

הוספת תגובה

• בבקשהעזרה בתשובה לסדר עדיפות - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    15/03/2013

במקרים של אנדומטריוזיס יש אחוז הפלות גבוה יחסית ללא הסבר חד משמעי, אך עדיין ניתן להרות הריונות מוצלחים במיוחד לאור גילך הצעיר. בדר'כ משיגים תוצאות טובות יותר לאחר דיכוי של האנדומטריוזיס באמצעים הורמונליים כמו לוקרין. בהחלט אין מה לחשוש מטיפול זה - הוא אינו גורם כל נזק. כמו כן - לאור הנשאות של המוטציה בפקטור 5 מומלץ לטפל בנוגדי קרישה כגון קלקסן החל משמלבים מוקדמים של ההריון. בנוסף כמובן - הערכה חוזרת של פרמטרים בסיסיים אחרים כמו פרופיל הורמונלי וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון..
    ?אלה?
    10/03/2013

שלום רב,
    אני בת 26 ומנסה מזה כשנה להיקלט להריון- ללא הצלחה.
    בעברי ( בילדות) עברתי ניתוח תוספתן שהיה דלקתי והתפוצץ..
    מה הסיכוי שזה פגע לי במערכת הפוריות שלי ( הדבקויות..)
    והאם נוכחותו של ביוץ יכולה להעיד על מערכת תקינה?.. או שחייב לעבור צילום רחם?..

לקביעת תור
    סגירה
    הריון..

הוספת תגובה

• הריון.. - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    15/03/2013

במקרה שלך מומלץ לבצע צילום רחם כדי לשלול הידבקויות האגן הקשורות לסיבוך של התוספתן בעבר. (אין קשר לביוץ)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלות חוזרות
    שירן
    06/03/2013

,
    אשמח שתעזור לי אני מיושאת כבר
    היה לי בינואר 2012 הריון חוץ רחמי ובו טופלתי בזריקה בספטמבר נכנסתי להריון ובששבוע 9 לא היה דופק לאחר חודשייחם נכנסתי שוב ושב לא היה דופק בשבוע 9-בהריון הזה היה לי קריש דם בבטן וההריון לא התפתח משבוע 6
    בשתי ההפלות טופלתי בציטוטק ולאחר יומיים גרידה.
    אתמול שבתי מבית חולים לאחר גרידה נוספת מאחר והייתה שארית ברחם וקרישי דם.
    מה אני אמורה לעשות - אני כבר מיואשת מהרופאים מבקשת או יותר נכון דורשת מהם בדיקות עת עתה הכל תקין - ממתינה לקריושיות יתר.
    אמרו לי על בדיקת תדם פרולוקטין שצריך לעשות אותה בזמן המחזור(!?!?) אם תוכל לעזור לי אשמח אני כבר מיואשצת

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפלות חוזרות

הוספת תגובה

• הפלות חוזרות - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    15/03/2013

בהחלט יש מקום להשלים בירור מלא במקרה שלך - כולל קרישיות יתר, פרופיל הורמונלי בווסת (כולל גם הורמונים נוספים חוץ מפרולקטין) וכן בירור גורמי סיכון נוספים בהסטוריה הרפואית שלך. בנוסף - רצוי לבצע בהמשך צילום רחם כדי לוודא את מצב הרחם והחצוצרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת יעוץ
    חסויה
    05/03/2013

שלום אני בת 40 עם 2 ילדים גדולים 19,15.
    לפני כחצי שנה ננסתי להריון לא מתוכנן אני ובעלי די נלחצנו והיות וילדנו גדולים יזמנו הפסקת הריון. (בשבוע 8).
    היה לי די קשה עם זה ..אך המשכנו .

היום אני שוב באותה בעיה שבוע 4 לחוצה מאוד לא יודעת מה לעשות ולא רוצה שיהיה מאוחר מידי.. מצד אחד כן בגלל שתמיד רציתי 3 ילדים אך החיים הובילו למקומות אחרים ולכן זה לא התאים ..מצד שני לא אני כבר לא ילדה ופער הגילאים של הילדים עצום להתחיל הכל שוב .(אני עצמאית ועובדת 10 שעות ביום ועל הרגליים כל היום) ובעלי לא בעניין לעוד ילד ..אני ממש בהתלבטות בבקשה תיעצו לי עזרו לי סדר את הראש..תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חייבת יעוץ

הוספת תגובה

• לחסויה..:

?אלה?
    10/03/2013

אני יכולה להגיד לך שאם נפלה הזדמנות כזו ליידיך אל תזרקי אותה שוב!!
    כל הריון זה נשמה שיורדת לעולם, וכמו שלא היית מוותרת על אחד מילדייך ( שיחיו)
    בוודאי לא תרצי לוותר על תינוק.. 40 זה עוד גיל סביר אני מכירה נשים שילדו בגיל 45-47..
    תמיד כיף שיש בן/ בת זיקונים.. ובתור אחת שהרבה זמן לא מצליחה להיקלט עוד יותר כואב לי שככה אפשר לוותר על דבר כזה מבורך!!
    מאחלת לך שתעשי את ההחלטה הנכונה ותשמרי על ההריון הזה, והלוואי שבעלך ייקבל זאת ותביאו אותו/ה לעולם..
    המון בהצלחה..:)???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלה יקירתי

חסויה
    12/03/2013

תודה רבה על היחס החם .
    ל צערי הרב החלטנו לוותר על עוד הריון שלא תוכנן.. עברתי בתחילה השבוע הפסקת הריון (ע"י כדורים) אני מקווה לא לעבור זאת שוב הכאב הנפשי יותר כואב מהפיזי..

ולך אלה אני מאחלת שתכנסי להריון (ולא בלחץ)ותהיה מאושרת שיתגשמו כל משאלותיך בבשורות טובות..
    חג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחסויה..

?אלה?
    12/03/2013

הצטערתי לשמוע..:( אני מקווה שתחלימי מהר הן בצד הפיזי והן בנפשי, ושלא תצטרכו לימוד בנסיון כזה נוסף..:)
    המון הצלחה בהמשך דרכך..!
    ותודה:)))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמצעי מניעה..

חסויה
    24/05/2013

שלום. ..לאור כל מה שעברתי השנה ..אני בהתלבטות ובפחדים.
    מעולם לא השתמשנו באמצעי מניעה שמרנו בצורה טבעית אך לאור המצב השנה התחלנו להשתמש בקונדום זה מגעיל ולא נעים !!!
    אני לא מצליחה להינות כמו בעבר..אנחנו בלחצים כל הזמן..אני מאוד חוששת להתקין מירנה שיהיה לזה תופעות כמו השמנה כאבים וכו'..האם יש המלצות כל שהן אשמח לשמוע/לקרוא..(כבר חודשים ללא קונדום ממש פוחדת לעבור שוב את משא ההפלה).

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי הפלות עובר ללא דופק
    דנה
    23/02/2013

לאחר ivf איקסי נקלטתי להריון בהחזרה הראשונה ולצערי העובר היה ללא דופק,בשבוע 18 אין ספק שלקחתי את זה קשה ועשיתי הפסקה של חצי שנה. לפני חודשיים החזרנו עוברים מוקפאים וגם בשבוע 10 התגלה בצקת מסביב העובר והוא לא שרד.כרגע אין לנו עוברים ואנו לצערנו צריכים לחזור להפרייה נוספת. אני בת 38 ואין לנו ילדים ואנו בלחץ מטורף. השאלה איזה בדיקות אני צריכה עוד לעבור חוץ מקרישיות יתר שיצאה תקינה.

לקביעת תור
    סגירה
    שתי הפלות עובר ללא דופק

הוספת תגובה

• שתי הפלות עובר ללא דופק - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    03/03/2013

יש לעבור על ההסטוריה הרפואית שלך כדי לשלול גורמי סיכון נוספים (משקל, מחלות רקע, בעיות הורמונליות וכו') כמו כן - מומלץ לבצע היסטרוסקופיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה זמן לאחר הפלה
    אבי
    21/02/2013

מומלץ לנסות שוב להיכנס להריון?

לקביעת תור
    סגירה
    כמה זמן לאחר הפלה

הוספת תגובה

• כמה זמן לאחר הפלה - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    03/03/2013

לאחר הפלה מוקדמת בשליש הראשון של ההריון ניתן להרות לאחר הווסת הראשונה שלאחר ההפלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Chorioamni
    חנה
    10/02/2013

ערב טוב
    לפני כשנתיים הפלה נדחית בשבוע 20 בדוח הפתולוגי נכתב כי הסיבה הינה
    Chorioamnionitis
    מאז נולדה לי ילדה בריאה
    ובימים אלה שוב איבדתי הריון בשבוע 19, מחכה לתוצאות הנתיחה אך משערים כי מדובר באיזשהו זיהום בשילייה כך שעולה בראשי האפשרות כי שוב מדובר באותו העניין.
    מה ניתן לעשות בכדי למנוע בעתיד??
    האם ניתן לעקוב אחר העניין האם יש טיפול מקדים ?
    מרגישה אבודה ומבולבלת...מה עושים???
    תודה מראש
    חנה

לקביעת תור
    סגירה
    Chorioamni

הוספת תגובה

• Chorioamni - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    14/02/2013

כדי לשלול נשאות שלך למזהם כלשהוא בנרתיק מומלץ לבצע משטח נרתיק לבדיקה של STD - הבודקת מזהמים שונים המועברים במגע מיני כמו כלאמידיה, אוריאפלאסמה ועוד, העלולים להיות קשורים לזיהום של מי השפיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה