פורום הפלות חוזרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אין דופק בעובר בפעם השניה ברציפות
    אורטל
    13/09/2013

שלום רב אני בת 25 בריאה בדר"כ. לפני כ שנתיים וחצי ילדתי את בני הראשון בניתוח קיסרי עקב מצב עכוז.לאחר כשנה וחצי נכנסתי להריון ולא נראה דופק בעובר נאלצתי לעבור גרידה בשבוע 8 בחודש נובמבר 2012.כעת אני נמצאת בהיריון שלישי בשבוע 8 וגם היום נאמר לי שאין דופק בעובר ועליי לעבור גרידה נוספת. האם יש סיבה?האם ללכת לייעוץ נוסף?האם זה היה יכול להימנע בפעם השנייה? זה אומר משהו שזה קורה פעמיים ברצף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אין דופק בעובר בפעם השניה ברציפות - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    18/09/2013

יש לפנות לרופא המטפל לבירור ראשוני של גורמי סיכון ושקילת צילום רחם או US תלת מימד כדי לשלול פתולוגיות בחלל הרחם - לדוגמא הידבקויות בחלל הרחם בעקבות הניתוח וכו'. עם כל הצער שבדבר עדיין מדובר בתופעה יחסית שכיחה שלא בהכרח קשורה בבעיה משמעותית אך כאמור רצוי לבדוק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריונות כימיים
    שי
    10/09/2013

שלום
    אני בת 34 ומנסה להכנס להריון שני חצי שנה.
    במהלך חצי השנה הזאת היו לי 3 הריונות כימיים עם איחור במחזור ובדיקה ביתית חיובית.
    2 מתוכם קרו חודש אחרי חודש.
    הלכתי לרופא שלי והוא לא הסכים להתייחס לזה כי לא עשיתי בדיקת דם! אז אם לא עשיתי בדיקת דם זה לא קרה? מדובר במספר ימי איחור ולא הספקתי לעשות... לא חשבתי שזה מה שימנע ממני בדיקה וטיפול...
    אמר שגם יש טעויות בבדיקות הביתיות ושיש משמעות לגובה ההורמונים.
    יצאתי מאוכזבת ומושפלת כי לא מאמינים לי.
    אשמח לשמוע את דעתך בנושא והאם הריונות כאלה קצרים לא זוכים ליחס ולהחשב כהריון כימי.
    בעברי ניתוח קיסרי אחד.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הריונות כימיים

הוספת תגובה

• הריונות כימיים - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    30/09/2013

אם היה איחור + בדיקה ביתית חיובית כנראה שאכן היה מדובר בהריונות כימיים. מדובר בתופעה מאד שכיחה וההתייחסות היא אחרת מאשר להפלות בשבוע מאוחר יותר. בכל מקרה - מכיוון שמדובר ב 3 מקרים רצופים, רצוי לבצע מס' בדיקות ראשוניות - בדיקת ההסטוריה הרפואית למציאת גורמי סיכון, בדיקה כולל US ופרופיל הורמונלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יכול להיות הריון עם דימום בינונ
    חן
    03/09/2013

שלום רב,
    אני ובעלי מנסים כבר 7 חודשים להביא ילדים לעולם.
    כשבוע בערך אחרי קיום היחסים התחילו לי כאבים בבטן ואז חשבתי שאולי מדובר בתהליך השרשה. אחרי 25 יום מהמחזור הקודם החלה לי הפרשה קטנה חומה בהירה ולאחר מכן דם דליל ורוד עם קצת אדום וחום..אבל לאחר כשעה החל דימום כמו של מחזור עם קרישי דם-דימום בינוני במשך יומיים וחצי. אני רגילה לקבל מחזור במשך 8 ימים שמתוכו מהיום ה-4 הדם נהיה חום כהה אבל פשוט הפעם לא היו 8 ימים, רק יומיים וגם יש לי בחילות בלתי מוסברות. האם יש נשים שנכנסו להריון והוא היה תקין עם דימום בינוני של יומיים?

הוספת תגובה

• האם יכול להיות הריון עם דימום בינונ - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    06/09/2013

עקרונית כן. בכל מקרה ניתן לקבל תשובה ע'י ביצוע בדיקת דם להריון ולקבל תשובה מדוייקת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הידרוסלפינקס והפלות חוזרות
    מיואשת
    01/09/2013

היי,
    עברתי 3 הפלות ועכשיו שוב בהריון שנראה לא תקין.
    הפלה ראשונה- העובר איבד את הדופק בשבוע ה9( לאחר שכבר נצפה- אבל נצפה מאוחר מהצפוי- היה מלכתחילה משהו לא טוב בהריון כי בבטא 11600 לא ראו עדיין עובר)-גרידה
    הפלה שניה- שק הריון ריק ( הבטא הפסיקה להכפלי את עצמה ב1600 יחידות)-ציטוטק
    הפלה 3 - טבעית (לא ידעו מתי הפסיק להתפתח אבל ראיתי שיצא שק הריון)
    לאחר מכן 3 הריונות כימיים ועכשיו ההריון הנוכחי שנראה שוב כלא תקין ( הבטא הפסיקה להכפיל את עצמה. שוב..... ותמיד הבטא נמוכה יותר ממה שהייתה בהריונות התקינים שהיו לי)
    ב3 הפלות אני יודעת שהביוץ היה מהשחלה הימנית..
    לפני שהתחיל סיפור ההפלות עברתי ניתוח להוצאת אפנדימיט נמקי וסבלתי מפריטוניטיס ויומיים לאחר מכן נותחתי שוב כי נגמרה חסימת מעיים.
    האם יש מצב שיש לי הידרוסלפינקס בחצוצרה השמאלית (שנוצר בגלל כל הבלאגן שהיה)וזה גורם לי להפלות? האם זה תרחיש קלאסי שיכול להיות בהידרוסלפינקס?
    קרישיות יתר- אין( בדקו)
    היסטרוסקופיה תקינה.
    אני בדרך לקריוטיפ אבל יש לי כבר 2 ילדים(לפני האפנדיציטיס) ככה שאני חושבת שהוא יהיה תקין.
    נברתי ברשת וקראתי על ההידרוסלפינקס . יש מצב שזה זה? לבקש צילום רחם?( לא עשו לי?)
    יש עוד בדיקות שאולי עלי לעבור? אני ממש מיואשת....
    תודה

הוספת תגובה

• הידרוסלפינקס והפלות חוזרות - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    01/09/2013

רצוי לבצע צילום רחם - זוהי הבדיקה היחידה (למעט לפרוסקופיה) שיכולה לאבחן את מצב החצוצרות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובהההההה
    יעיע
    28/08/2013

האם מותר לאונן עם מכשיר רוטט בתחילת הריון ממש בשבוע 4??5?? האם זה יכול לגרום להפלה???

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובהההההה

הוספת תגובה

• שאלה חשובהההההה - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    01/09/2013

מותר, לא גורם להפלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות - הריונות כימיים
    א.
    23/08/2013

שלום,

אני בת 36 ובעלי בן 43 עוברים טיפולי פוריות ע"ר בלתי מוסבר (ללא ילדים).

אני פונה אליך אחרי שבפעם השלישית שבה אנו עוברים טיפולי IVF בהחזרות של עוברים טרייים התקבלה שוב תוצאה של בטא 10.9.

בשתי הפעמים הקודמות בפעם הראשונה התקבלה בטא 10.8 שעלתה כעבור יומיים ל-33 ואח"כ ירדה. בפעם השנייה 10.9 שעלתה ל-35. בפעם השנייה אחרי 10 ימים עשיתי במקרה בדיקת דם והתברר שהבטא עלתה ל-235 והופניתי לבית חולים בשל חשד להריון חוץ רחמי, אך מכיוון שהבטא היתה במגמת ירידה לא היתה התערבות טיפולית וההיריון נספג.

עשינו בדיקות קריוטיפ, כאשר שלי היתה תקינה ואצל בעלי מבין 53 תאים שנבדקו ב-2 תאים נמצא חסר של כרומוזום Y. ביעוץ גנטי שעשינו נכתב כי גם אם מדובר בשיעור נמוך של תאים חריגים, הרי שלא מדובר ביותר מ-4% מוזאיקה.
    לאחר מכן בעלי עשה בדיקת קריוטיפ נוספת בבית חולים אחר ושם היא יצאה תקינה (למרות, שבהערות רשום ש"הבדיקה לא שוללת הפרעות כרומוזומליות מזעריות או "מוזאיקה" באחוז קטן").

בעלי עשה בדיקת הלוספרם שיצאה תקינה.
    אני עשיתי בדיקות קרישיות יתר שיצאו תקינות.
    כמו-כן, לפני חודשיים עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת פוליפ בגודל 1 ס"מ.
    לפני תחילת הטיפולים עשיתי צילום רחם שיצא תקין.

מה המלצתך במצב זה?
    האם קיימות בדיקות נוספות שמומלץ לעשות (לא עשינו בדיקה לסיווג רקמות)? האם כדאי להתייעץ עם מומחה להפלות חוזרות?
    .
    תודה-רבה וסופ"ש נעים.

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות - הריונות כימיים

הוספת תגובה

• התייעצות - הריונות כימיים - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    01/09/2013

בהחלט כדאי להתייעץ כדי לקבל את התמונה הכוללת שלך ושל בן זוגך (פרטים רבים נוספים חסרים שגם אם נבדקו קשה להעביר אותם במסגרת של התייעצות לקונית באתר זה - הסטוריה רפואית שלך, BMI , פרופיל הורמונלי, עוהי רירית הרחם בזמן הביוץ, מצב תזונתי וכו' וכו') בעיקרון, בהנחה שהבירור אכן תקין, מכיוון שמדובר בהריונות כימיים ולא בהפלות מאוחרות, עדיין הסיכוי להריון תקין הוא טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת
    מורנית
    22/08/2013

אני בשבוע 7+2 אתמול נודעתי שהעוברים לא התפתחו ואין דופק ועליי לחכות שבוע, מהלילה הדימום הולך ומתגבר עדיין לא גושים (סליחה) אך הולך ומתגבר ואיתו גם הכאבים, חשוב לי לדעת מה עליי לעשות כרגע לפנות לאנשהו? זו הפלה? האם לעבור את זה בשקט בבית? אני פשוט לא מפסיקה לבכות ואני ממש בודדה כרגע, בעלי בעצמו לא יודע איך להכיל את האובדן לאחר הרבה שנים של ניסיון אנו נאלצים לאבד שני עוברים יחד( הריון טבעי).

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת

הוספת תגובה

• חשוב לציין

מורנית
    22/08/2013

שנראה כי יש לי מחיצה ברחם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    23/08/2013

בחלק מן המקרים, בהריון צעיר מתפתחת הפלה עצמונית באופן ספונטני ללא צורך בהתערבות נוספת. המידה והדימום / כאבים מתגברים ללא פליטה של שק ההריון יש לפנות למיון לביצוע גרידה כדי לזרז את התהליך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון רביעי לאחר הפלות חוזרות
    סיס
    15/08/2013

שלום ד"ר,
    בת 27, בעלת שחלות פולסטיות. ללא ילדים, 3 הפלות חוזרות בחצי השנה האחרונה. ככולן בין שבועות 5-6..הריון שלישי קיבלתי פרגניל פעמיים בשבוע. קריוטיפ, היסטרוסקופיה, בדיקות קרישה, בלוטת התריס, זיהומים וכו נבדק ונמצא תקין. כעת בהריון רביעי והרופא רשם פרגניל 5000 להזיק פעמיים בשבוע ודפסטון 10 מג פעמיים ביום. מה דעתך?

הוספת תגובה

• הריון רביעי לאחר הפלות חוזרות - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    16/08/2013

הטיפול שניתן הוא מקובל כתמיכה בהריון צעיר. מעבר לזה יש להתייעץ עם הרופא לגבי גורמי סיכון נוספים במקרה הספציפי שלך (עודף משקל?? סכרת סמויה?? וכו')

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור לא מגיע אחרי הפסקת טיפול IUI
    לילי
    14/08/2013

בחודש האחרון היתה לי ציסטה ועקב כך ניתנו לי גלולות להמסתה המהירה. לאחר כשבוע הציסטה נעלמה ולא הפרישה בבדיקות הדם ועקב כך הוחלט על התחלת טיפול בפיורגון 100 לקראת IUI, בתאריך 25/7 נלקחה זריקת הפיורגון האחרונה ובבדיקת דם ואולטרסאונד שלאחריה הופסק הטיפול עקב גירוי יתר שחלתי (בסביבות 20 זקיקים בגודל 20 מ"מ). לא הוזרק אוביטרל.
    כעת אני ממתינה למחזור אשר לא מגיע ולא נראה סימני הגעה.. עברו כשלושה שבועות מזריקת הפיורגון האחרונה.
    האם זה הגיוני שהמחזור מאחר/לא מגיע?
    האם יש בדיקות שאוכל לעשות על מנת לדעת מתי המחזור עתיד להגיע?

הוספת תגובה

• מחזור לא מגיע אחרי הפסקת טיפול IUI - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    16/08/2013

רצוי להיבדק כולל בדיקת דם להריון (גם אם לא קיבלת אוביטרל, יכול להיות שהיה ביוץ ספונטני, כך שבמידה וקיימתם יחסים - יש סיכוי להריון. במידה ואין הריון ניתן לקבל כדורים לזירוז המחזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימומים ואוטרוגסטן
    גלית
    31/07/2013

שלום. בעבר 2 הפלות ולידה אחת. כרגע בשבוע 8 להריון עם דימומים מהנרתיק. למרות הדימודים בבדיקת א. ס. נצפה עובר עם דופק. האם מומלץ או לא במקרה שלי לקחת פרוגסטרון (אוטרוגסטן 200) או שהוא אינו מחזק את ההריון? מה עוד ניתן לעשות לחיזוק הרחם/ההריון בשלב זה? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    דימומים ואוטרוגסטן

הוספת תגובה

• דימומים ואוטרוגסטן - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    03/08/2013

דימום בשבוע כזה יכול להיות סימן ראשון להפלה. טיפול בפרוגסטרון לא הוכח כמונע הפלה כאשר יש דימום בשבוע כזה של ההריון. במקרים רבים הדימום פוסק ספונטנית וההריון נמשך באופן תקין לחלוטין. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלות חוזרות 4
    רוז
    29/07/2013

שלום ,אני נשואה 9 שנים ואני בת 32 ובהלך 4 הפלות ,1 גרידה בשבוע 11 (בקבעות אין דופק לעובר) הריון ספנטני וטבעי,הפלה הריון כימי
    IVF הריון ,הפלה בשבוע 7 נפצה ש' הריון ולחבון עוברי ללא דופק
    לאחר חודשיים הריון טבעי עם 2 שקי הריון וחלבון עוברי ושוב דימום בשבוע 7 הפלה
    צילום רחם תקין
    קשירות גבולית מטופלת בקלסן 40
    בדיקה דם גנטית תקינה
    נשלחו גם לעשות בדיקה G-Banding לבעלי יצא תשובה מספר תאים שנבדקו 15 תמספר תאים שעברו אנלידה בצילום 6 ,תשובה הקריופיט 46XY
    עם זה תקין ?
    מה עוד אנחנו צריכים לעשות ,אני אבודה עצות

לקביעת תור
    סגירה
    הפלות חוזרות 4

הוספת תגובה

• הפלות חוזרות 4 - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    03/08/2013

במצב כזה יש לבצע הערכה חדש - בירור הסטוריה רפואית ובדיקת גורמי סיכון אפשריים (משקל עודף, סכרת סמויה, בעיות כרוניות אחרות וכו'), פרופיל הורמונלי עדכני, US להערכה מחודשת של פגמם אפשריים ברחם וכן - היסטרוסקופיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום ממושך אחרי ציטוטק
    טליה
    21/07/2013

לפני שבועיים קיבלתי ציטוטק בשבוע 6
    הדימום נמשך עד עכשיו בבדיקת אולטראסאונד רירית הרחם 7 ממ ונאמר שהרחם נקי
    עשיתי גם בטא היום התוצאה 70 כלומר עדיין יש שאריות של הריון
    רציתי לשאול האם יש איזה כדור שעוצר את הדימום ?

לקביעת תור
    סגירה
    דימום ממושך אחרי ציטוטק

הוספת תגובה

• דימום ממושך אחרי ציטוטק - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    25/07/2013

אם בדיקת ה US תקינה זה סימן שאין שאריות. הבטא יורד באיטיות באופן נורמלי והוא יתאפס מן הסתם במהלך השבוע הקרוב. הדימום אמור גם הוא להיחלש הדרגה ללא צורך בטיפול תרופתי נוסף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 מחזורים אחרי הפלה עדיין הפרשות חו
    רחל
    11/07/2013

עברתי הפלה טבעית לפני כחודשיים. אחרי ההפלה (שק הריון ריק שלם בגודל 6 וחצי שבועות) דיממתי קל כשבוע וחצי, אח"כ היו לי הפרשות חומות כהות יותר אח"כ בהירות יותר עד המחזור שהגיע חודש אח"כ. אחרי מחזור זה היה אותו דבר כ7 ימי דם אח"כ הפרשות שהלכו והתבהרו עד שקוף. שבוע לפני המחזור טיפה דם. ואח"כ מחזור שמאתמול יום שמיני הפרשות חום בהיר ורוד, עם קצת גושי דם דקיקים חוטי דם.
    מה זה אומר?

הוספת תגובה

• 2 מחזורים אחרי הפלה עדיין הפרשות חו - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    15/07/2013

קשה לדעת ללא בדיקה. רצוי להיבדק כולל US .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד איזה שבוע עושים הפלה תרופתית ?
    ליאורה
    01/07/2013

אני בשבוע 7 הרופאה ראתה שק הריון אך ללא תנועה ו דופק
    ביקשה שאחכה עוד שבוע שוב לעשות אולטרסאונד
    האם לא יהיה מאוחר בשביל הפלה תרופתית?
    עד איזה שבוע ניתן לעשות הפלה תרופתית?

הוספת תגובה

• עד איזה שבוע עושים הפלה תרופתית ? - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    06/07/2013

עד שבוע 7 (לפי תוצאת ה US )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון מולארי?
    ש
    01/07/2013

שלום
    שבוע שמונה, נקבע לי תור לגרידה עוד יומיים בגלל blighted ovum.
    יש שני שקי הריון, האחד קטן יותר ובשניהם לא נצפה עובר ואף לא שק חלמון. היו לי מעט דימומים לפני כשבועיים.
    האם סביר ששתי ביציות שהופרו התפתחו באופן לא תקין??
    הרופא היה מוטרד מערך בטא גבוה- 23,300 לפני שבוע (בשבוע 7) ואמר שאולי זה הריון מולארי. איך אפשר לאבחן זאת? ב-US? איזה תסמינים יכולים להופיע? אני סובלת קצת מבחילות ומלבד זה כלום..
    האם יכול להיות שאין תסמינים וב-US רואים שני שקים ריקים ובכל זאת זה מולארי?
    מבינה שרק תשובה של פתולוגיה אחרי הגרידה תהיה מוחלטת , אך בינתיים מודאגת מהאפשרות הזו, לדעתך יש סיכוי גבוה לכך?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    הריון מולארי?

הוספת תגובה

• הריון מולארי? - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    06/07/2013

סביר ששתי הביציות שהופרו לא התפתחו. הסיכוי להריון מולארי קטן מכיוון שבמקרים כאלה בדר'כ רמות הביתא גבוהות בהרבה מזאלו שנמצאו אצלך ובנוסף - בדר'כ יש גם תמונת US אפיינית. בכל מקרה - תשובת הפתולוגיה לאחר הגרידה תיתן את האבחנה הסופית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה