מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעקב זקיקיםטל16/10/2012
נקלטתי להיריון לאחר 10 חודשים של ניסיון- באופן טבעי. ההיריון היה תקין ובשבוע 37 העובר איבד דופק, ומצאו איזורי קרישי דם בשליה.
אנחנו מנסים להקלט 4 חודשים זהו הניסיון הרביעי.
בחודש זה החלתי מעקב זקיקים.
ביום שישי האחרון היום ה-12- הזקיק היה 12 מ"מ ללא נוזל , רירית 10.
ביום ראשון - הזקיק היה 15 מ"מ ללא נוזל רירית 10.
ביום שלישי - הזקיק היה שוב 15 מ"מ. היה מעט נוזל, רירית 12.
האם זה מעיד על בעיה?
האם היה ביוץ? ביום שני?
מה זה אומר?
הרופא אמר לי לקיים מזקיק 18, אבל לא היה זקיק 18 אלא לכל היותר 17 ביום שני וזה גם ניחוש שלי..
תודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב זקיקים - תגובה
ד``ר יורם גלעדי20/10/2012לפי הנתונים היית אמורה לבייץ 1-3 ימים אחר הבדיקה האחרונה. כדי להוכיח בוודאות שהיה ביוץ יש לבצע בדיקת דם לפרוגסטרון כשבוע לאחר הביוץ המשוער.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכונים בציטוטקשני11/10/2012
עשיתי בעבר הפלה בכדורים והכל הלך חלק. לאחר לקיחת הכדורים דיממתי אך לא יתר על המידה וכעבור שבועיים נבדקתי באולרסאונד והרופא אמר שהריחם התרוקן לחלוטין. האם עדיין קיים סיכון כלשהו להדבקויות ברחם או לבעיות פריון בעתיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכונים בציטוטק - תגובה
ד``ר יורם גלעדי12/10/2012במידה ולא היו סיבוכים לאחר הציטוטק כמו דימומים ממושכים, שארית הריון או זיהום, אין סיכון לבעיות בעתיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית לאחר הפסקת הריוןמיכל09/10/2012
שלום רב,
בת 35, כחודש לאחר הפסקת הריון בציטוטק בשבוע 19.4. כעת עדיין עם תוכן הריוני ומחכה למחזור הקרוב כדי להחליט האם יש לבצע היסטרוסקופיה. מעוניינת לחזור כרגע לפעילות גופנית. האם מותר לי בשלב זה לעשות כפיפות בטן, כיוון שהבנתי שלאחר לידה רגילה אסור לבצע חודש וחצי כפיפות בטן כי שרירי הבטן עדיין פתוחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית לאחר הפסקת הריון - תגובה
ד``ר יורם גלעדי12/10/2012אין בעיה, אפשר לחזור לפעילות גופנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית עבהשיר04/10/2012
בעקבות כאבים באזור הרחם ובדיקת US שבה נמצא רירית עבה נשלחתי לבדיקות דם (אולי הריון צעיר) אני אחרי שתיהפלות בשבוע 5 והפלה אחת בשבוע 11 (אין בעיה של קרישיות דם (בדקתי כבר).
ווסת אחרונה בתאריך - לפני 20 יום
תוצאות הבדיקות:
Estradiol 518.0
Progesterone 42.3
Beta Subunit, hCG <1.20
האם יש סיכוי להריון צעיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית עבה - תגובה
ד``ר יורם גלעדי07/10/2012לפי הבדיקת הדם אין הריון אך היא בוצעה מוקדם מדי (20 יום בלבד לאחר הווסת). במידה והמחזור יתאחר יש לחזור על הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חזרותסטל04/10/2012
אני בת 29 לפני חצי שנה עברתי הפלה שניה ואז קיבלתי מחזור סדיר וולאחר המחזור האחרון שלי היה ב17 בספטמבר והמחזור הפסק ולאחר 4 ימים אני רואה שאני מדממת שוב אבל לא כמו מחזור אלה גושים קטנים אבל ככהים .אני שומרת נידה .ואז הלכתי לבית חולים ואומרים לי יש לך הפלה . שכחתי לציין שעשיתי את כל הבדיקות האפשרי למה יש לי הפלות ובדיקות תקינות .ויש לי 3 ילדים .אני חייה בחו"ל והבדיקה שעשיתי יצא 300 כמה זה אומר כמה שבןעות הייתי כבלל .אני לא מביא למה כל הבדיקות תקינות .אבל אני שוב עוברת הפלות .....תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חזרות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי07/10/2012אינני יודע איזה בדיקות נעשו לבירור ההפלות אך בכל מקרה כדאי להיפגש עם הרופא המטפל כדי לעבור שוב על ההסטוריה הרפואית ותוצאות הבירור כדי לברר צורך בבדיקות נוספות. עקרונית - לאשה צעירה בגילך, ללא מחלות רקע, לאחר 3 הריונות ולידות תקינים, הסיכוי להריון תקין נוסף בעתיד הוא טוב מאד למרות ההפלות שהיו במהלך התקופה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בקשר לפוסטינור!DANA30/09/2012
ד"ר שלום,
רציתי להתייעץ איתך בקשר למקרה מאוד דחוף.
לי ולחבר שלי היה אתמול "פנצ'ר" וקיים סיכוי להריון בלתי רצוי. אני מתלבטת האם לקחת פוסטינור.
בעברי לקחתי כבר פעמיים פוסטינור: אחד לפני שנתיים ואחד לפני חודש. הפעם הזו היא הפעם האחרונה שבה אקח פוסטינור (אני חוזרת לגלולות).
רציתי לשאול מה את ממליצה לעשות.
האם לקחת פוסטינור או להשאיר את המצב ככה? אם אני לוקחת פוסטינור, זה יפגע בי בעתיד? זה יפגע בפוריות שלי? זה ייקשה עלי להיכנס להריון בגיל מאוחר יותר?
יש לציין שיש לי קרוהן בדרגה קלה.
תודה רבה על העזרה וערב טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה בקשר לפוסטינור! - תגובה
ד``ר יורם גלעדי07/10/2012במידה ואת לא מעוניינת בהריון מומלץ לקחת פוסטינור בטווח של 72 שעות מקיום המגע. אין כל סיבה לחשוש מפגיעה כלשהיא ביכולת הפוריות בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרות - סיבות שונותטל27/09/2012
שלום רב, נשואה ללא ילדים עדיין , בת 35, לאחר שנה של ניסינות באופן טבעי נכנסתי להריון לאחר טיפולי הזרעה, הפלה ראשונה שבוע שמונה ללא דופק, שוב הזרעות ושוב עובר ללא דופק בשבוע 16, נכנסתי להריון באופן ספונטני חמישה חודשים אחרי ההפלה , הריון שהתברר כהריון קורנאלי,הריון קרן. מאושפזת כבר מספר ימים ומקבלת זריקות על מנת למוסס את התוכן ההריוני, כל זה קרה תוך שנה ואנו כמובן מותשים ועייפים( אך לא מיואשים!!)
1. כמה זמן לעשות הפסקה עכשיו?
2. אנו רוצים לנסות שוב באופן טבעי ולא בטיפולים, האם הסיכוי להריון ספונטי גבוה או שחבל על הזמן וכדאי לחזור לטיפולים?
3. קרישות דם תקין, זרע תקין , בדיקות הורמונליות תקינות , האם יש לנו סיכוי להריון תקין ? העובדה שלא נמצא קו מחבר הין ההפלות מאוד מטרידה בתחושה של כל פעם יצוץ משהו חדש?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות - סיבות שונות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי07/10/2012בהחלט יש סיכוי להריון ספונטני נוסף אך יש צורך להשלים בירור לפני כן, כולל בירור גנטי (קריוטיפ) לך ולבן זוגך וכן - היסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יאוששששששששמלי23/09/2012
אני על סף דיכאון אתם התקווה היחידה שלי לראות מה קורה איתי
הסיפור שלי כזה
אני נשואה 4 שנים
עברתי 3 הפלות חוזרות
2 בשבועות מוקדמים
1 בשבוע 13
כול הבדיקת שעשיתי תקינות היסקוסקופיה
בדיקות קרטיופ תקין
הקרישות פקטור 2 אבל בשתי ההריונות האחרונים הזרקתי קלקסן וגם לא הרזיק
לבעלי בעיית זרע ואי מטופלת בIVF
אין לי ילדים אני בת 26
השאלות שלי כאלה
1. האם אני הוותר ויאמץ ילד?
2 בדרך כלל אחרי כמה הפלות לוקחים אם פונדקית או
אימוץ ילד?
3.האם יש לי סיכוי להריון תקין ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יאושששששששש - תגובה
ד``ר יורם גלעדי07/10/2012לדעתי קצת מוקדם מדי לדבר על אימוץ ו/או פונדקאות. כאשר הבעיה העיקרית היא בזרע יש שכיחות גבוהה יותר של עוברים לא תקינים וכתוצאה מכך - הפלות. במקרים אלו מומלץ להשלים בירור של גורמים אפשריים להפלות החוזרות אצלך, ובמקביל - לנסות שוב עד להריון תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותאורית23/09/2012
שלום ד"ר
אני בת 42 נשואה ללא ילדים,עדיין...
היו לי 4 הריונות . הריון ראשון("לא רצוי" ולא מתוכנן ..עשיתי הפסקת הריון. 3 הפלות טבעיות .נצפה שק הריון אך לא עובר. צילום הרחם-תקין וכך שאר הבדיקות כולל בדיקת זרע. המחזור שלי לא סדיר והדימום חלש ונמשך יום אחד . אילו בדיקות נוספות כדאי לבצע ? אשמח אם תפרט ככל האפשר. בדיקות גנטיות -האם על שנינו להבדק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי07/10/2012מומלץ להשלים בדיקה גנטית לך ולבן זוגך (קריוטיפ), פרופיל הורמונלי, בירור קרישיות יתר, בירור מחלות רקע אחרות אצלך, וכן - היסטרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתא לאחר הפלהנתנאלה20/09/2012
חודשיים לאחר הפלה, עדין מדממת מעט
, בודקת בתא מידי שבוע.היום עמד על 7.5
1. לאיזה ערך הבתא אמור להגיע כדי להרגע שלא נותרו שאריות?
2. האם הדמם הנרתיקי קשור לערכי הבתא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתא לאחר הפלה - תגובה
ד``ר יורם גלעדי20/10/2012ביתא נחשב שלילי כאשר קטן מ - 5 . גם תוצאה של 7.5 לאחר ירידה קודמת אומרת שהמצב למעשה תקין. יש להיבדק כולל US כדי לוודא שהמצב חזר לקדמותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותמיטל06/09/2012
הריון ראשון-דימום אחרי עשרה ימים, שק עובר קטן מידי ברחם.
הריון שני-עובר עם דופק. דימומים בשבוע שבע והפלה טבעית.
הריון שלישי-כימי.
הריון רביעי-דופק הפסיק שבוע שבע.
שלושת ההריונות הראשונים הם מבעל ראשון.
הריון רביעי הוא למעשה ההריון הראשון שלי עם בעלי הטרי. החלטנו לפנות לבירורים. הכל יצא תקין אצלי (קריוטיפ, צילום רחם, קרישת דם, הורמונים). קריוטיפ עשיתי רק עכשיו ויצא שהעובר לא היה תקין. עשיתי קריוטיפ לי ולבן זוגי גם-תקין.
כלמידיה-חיובי, לקחתי אנטיביוטיקה. מה לעשות הלאה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטל
מלי07/09/2012מאמי בהצלחה מחזיקה אצבעות להריון הבאהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלות חוזרות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי10/09/2012כאשר כל הבירור תקין הסיכוי להריון תקין בהמשך הוא מצויין ולכן יש להמשיך לנסות ולא להתייאש. בחלק מן המקרים משיגים תוצאות טובות יותר עם טיפול תרופתי אמפירי מתחילת ההריון (תמיכה הורמונלית, סטרואידים וכו'). הנושא הכלאמידיה, יש לוודא שגם בן הזוג קיבל טיפול אנטיביוטי. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתתת מהחייםמלי06/09/2012
רופאים יקרים בבקשה חייבת את עזרתכם
בת 28 ילדה מנשואיים ראשונים לידה רגילה במועד
נשואייםם שניהם בעיית זרע
הפרייה ראשונה תאומים שבוע 13 דימומים עקב חשש להפרדות שילייה שבוע 15 ירידת מים צחרים והפלה
לאחר ההפלה הזאת גילו שיש לי קרישות פקטור 5 ובהריון הבאה אמרו לי להזריק קלקסן 40
הריון שני הזרקתי קלקסן שבוע 11 אין דופק לעובר עברתי הפלה
הריון שלישי בהמלצת קומפרמינץ 80 קלקסן
שבוע 5 ממש דימומים עם קרישי דם הייתי במיון לפני יומים ראו שק לא עגול
כנרא שזו הפלה
רופאיים יקריים תעזרו לי מה אני יעשה בהריון הבאה???????????
האם יש סיכוי בכלל שאני ילד ילד ?
מה סיכוי לילד בהריון הבאה??
וממה אתם רואים כל הפלה לא קשורה לאחרת
תודה מראש רופאיים יקרייםםם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
מיטל06/09/2012אני אומנם לא רופאה אך מבינה ללבך מאוד!!! לצערי אני אחרי 4 הפלות ומרגישה את האובדן חזק. אני יכולה רק להמליץ לך על רופא מצויין ולתת לך מפה חיבוק והרבה תקווה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מיטל
מלי07/09/2012מייטלי מאמי גם אני מבינה מה את עוברת מאחלת לך בע"ה שההריון הבאה היה תקין עם ידיים מלאות אמןןן
אני ישמח להמלצה על רופא
מאיפה הרופא?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשתתת מהחיים - תגובה
ד``ר יורם גלעדי10/09/2012כאשר יש בעיה בזרע, שכיחות ההפלות גבוהה יותר, ובמיוחד כאשר מדובר בהריונות אחרי IVF , גם ללא קשר לבעיית הקרישיות. במקרים של קרישיות יתר משיגים בחלק מן המקרים תוצאות טובות יותר כאשר הטיפול בקלקסן משולב עם סטרואידים.
ממליץ לפנות לרופא מטפל לבצע הערכה מחדש של הבירור שנעשה עד כאן ולבדוק אם יש בדיקות בתחומים שעדיין לא נעשו (בירור גנטי וכו')* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מלי11/09/2012תודה רבה על תשובתך
ובבקשה שאלה אחרונה
מה הסיכוי שהריון הבאה יצליח לי ההריון????????
אני ממש מודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי 5 הריונות, 3 הפלות ולב 1 מרוסקש.05/09/2012
שלום וברכה!
הנני בת 31. יש לי בן בן 3 שהריתי לאחר שנה של ניסיונות וטיפולים (IUI). כשהבן היה בן 6 חודשים הריתי באופן ספונטני ולצערי ההריון הפסיק להתפתח בגיל 9 שבועות ועברתי גרידה. לאחר הגרידה נקלטתי שוב (לא חיכיתי מחזור) ושוב ההריון הפסיק להתפתח בשבוע 7 ועברתי גרידה שניה. לאחר הגרידה השניה בוצע בירור קרישיות שיצא תקין. בהריון הבא שנקלטתי לאחר מספר חודשים של נסיונות יעצו לי לקחת קלקסן (על אף הקרישיות התקינה) ואכן ההריון החזיק וילדתי בת. ההריון שאחריו (חמישי במספר) נקלטתי שוב לאחר מספר חודשים של ניסיון ושוב בספונטניות. בהמלצת הרופאים לא נטלתי קלקסן ולצערי לפני כשבועיים, בהיותי בשבוע 15, גילינו כי העובר הפסיק לחיות בשבוע 12-13. יש לציין שעד השלב הזה ביצעתי את כל הבדיקות וכולן יצאו טובות ותואמות בדיוק את תאריך המחזור האחרון (אתמול אף "התבשרתי" שבדיקת הדם הנילווית לשקיפות יצאה טובה....). עברתי גרידה לפני שבוע בלב מנופץ לרסיסים.... מה קרה פה? ולמה זה קורה? ולמה בשבוע שבו הסיכון לכך אמור לרדת...??? הרופאה שלי המליצה להתייעץ עם רופאים נוספים כי אין לה מה ליעץ יותר... למי עליי לפנות? איזה בדיקות יש לקחת? אני בחורה בריאה עם 3 הפלות לא מוסברות... בבקשה זקוקה לעצה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי 5 הריונות, 3 הפלות ולב 1 מרוסק - תגובה
ד``ר יורם גלעדי05/09/2012קשה לתת תשובה מבלי לדעת את כל הפרטים - הסטוריה רפואית מלאה, בדיקה גופנית יסודית, בדיקות מעבדה בסיסיות כולל פרופיל הורמונלי וכו'. לא ניתן לשלול שבכל זאת קיימת בעיית קרישיות של גורם שלא נבדק. במקרים כאלה יש לבצע "הערכה מחדש" של כל הפרטים שנבדקו עד כאן כדי לבדוק האם יש צורך בהשלמות, כמו כן רצוי לבצע גם בירור גנטי לך ולבעלך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה כתוצאה ממום ברחםד02/09/2012
שלום רב.
לפני 3 ימים הייתה לי הפלה טבעית בשבוע 7. העובר היה תקין עם דופק ואיבד דופק בנרתיק תוך כדי בדיקת אולטרסאונד. בבדיקת אולט' תלת מימדית גילו אצלי מום ברחם שנקר רחם חד קרני אך ההדמיה לא הייתה כ"כ טובה בגלל ההפלה. הרופא אמר שההריון נפל בגלל סוג הרחם ושאין לכך פתרון לעתיד ויכול להיות הפלה נוספת. אני נורא פוחדת מכך. אין לי ילדים ואני משתוקקת להריון נוסף אך לא אעמוד נפשית בהפלות חוזרות. מה הסיכוי שלי להריון תקין עד סופו? איזה פעולות ניתן לעשות על מנת להחזיק את העובר ברחם? האם יש נשים כמוני שילדו על אף רחם שכזה?
תודה רבה על כל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה כתוצאה ממום ברחם - תגובה
ד``ר יורם גלעדי05/09/2012הפלה מוקדמת בשבוע 7 היא תופעה שכיחה ביותר שיכולה להופיע אצל כל אשה לל קשר למבנה הרחם. נשים עם רחם חד קרני יכולות לעבור הריון תקין לחלוטין אם כי סטטיסטית יש שכיחות גבוהה יחסית של הפלות מאוחרות / לידות מוקדמות / מצגי עכוז. דווקא הנושא של הפלות מוקדמות אינו קשור לרחם חד קרני אלא אם כן מדובר ברחם קטן במיוחד ו/או בעיה ברירית הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 הפלותשוש30/08/2012
שלום ד"ר,
לאחר טיפולי IVF נקלטתי פעמיים להריון שהסתיים בשבוע +5.
בשניהם לא הספקתי לבצע US.
אשמח לדעת אם יש בדיקות שאתה ממליץ לי לבצע?
האם ניתן לבצע פרופיל הורמונלי ביום השלישי של הדימום בעקבות ההפלה או שההערכים יהיו מעוותים?
אני פשוט רוצה להחליף רופא, ואני רוצה כבר עכשיו לבקש מרופא המשפחה את כל הבדיקות הרלוונטיות .
אשמח לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 הפלות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי31/08/2012מציע להתייעץ עם רופא נשים לפני ביצוע בדיחקות כלשהן - רצוי לברר בשלב ראשון את הפרטים הבסיסיים - גיל, מצב רפואי כללי, US להערכת מצב הרחם והשחלות וכו'. כמובן שבנוסף ישלחו גם בדיקות מעבדה בהתאם. פרופיל הורמונלי רצוי לבצע בווסת שיבוא כחודש וחצי לאחר ההפלה, לא לפני. שיהיה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שוש03/09/2012ד"ר תודה על תשובתך,
בדיוק כמו בהפלה הקודמת גם הפעם הבטא לא עלתה כמו שצריך ביום חמישי האחרון בטא 129 פרוג' 37 ביום שישי האחרון בטא 80 פרג' 69 (פרג' עלה בעקבות תמיכה של זריקות פרג')
בהפלה הקודמת מיד שהבטא החלה לרדת החלו דימומים חזקים והרחם התנקה, כעת אני לא מבינה מדוע עדיין אין דימום, האם בעקבות הפקוגרסטרון הגבוה?
האם זה נורמאלי שאין דימום? האם לא חייב להיות דימום? מתי מקבלים מחזור אחרי הפלה?
סליחה על אורך השאלה,
אשמח לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר יורם גלעדי05/09/2012סביר להניח שהדימום מתעכב בגלל זריקת הפרוגסטרון. בינתיים יש לבצע מעקב ביתא כדי לוודא שהוא מתאפס. המחזור יגיע בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)