מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולות וקרישהלילי +תודה19/08/2010
אני בת 20 לוקחת גלולות כבר 3 חודשים .כשבקשתי גלולות הרופאה שלי שאלה אם יש בעיות קרישה במשפחה ,אמרתי שלא וקבלתי גלולות ללא בדיקות לפני.אמי ידעה בימים אלה ,שאני לוקחת גלולות ואמרה לי .,שלסבתי אמא של אבי היה בגיל 74 DVT ברגל, שטופל ועבר ולא חזר מאז זה היה לפני 3 שנים.שאלתי היא האם יש צורך לבצע לאור הנתון הזה בבדיקות קרישיות יתר מיוחדות, ומהן הבדיקות שצריך? הרבה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי21/08/2010DVT בגיל מאוחר אינו מצביע בהכרח על בעיית קרישה גנטית. כמובן שלא ניתן לשלול בעיה כזו ללא בדיקה , אך כיום נהוג לבצע בדיקות ספציפיות כאשר יש סיפור משפחתי מחשיד או גורמי סיכון אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץאמי19/08/2010
שלום!
אני בת 33 יש לי ילדה בת 8 הריון טבעי, בעלת שחלות פוליציסטיות. מזה כשנתיים בטיפולי פוריות . במהלך הטיפולים הושגו 3 הריונות, הריון אחד שנגמר בשבוע 7 כתוצאה מהפלה טבעית, הריון שני הריון כימי , הריון אחרון - הריון של תאומים שבשבוע 10 פסק הדופק ועברתי הפלה בעזרת כדורי ציטוטק. לאור המצב עברתי ברור מקיף של קרישיות יתר שיצא תקין.
1. האם בשחלות פוליציסטיות יש פגיעה באיכות הביציות?
2. האם ישנם עוד בדיקות שניתן לבצע (עברתי צילום רחם שיצא תקין , והיסטרוסקופיה תקינה).
3. האם יש צורך לחשוב כבר על אופציות אחרות כמו תרומת ביצית.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי21/08/2010- במקרים של שחלות פוליציסטיות אכן יש יחסית אחוז גבוה יותר של הפלות. יכול להיות קשור לחוסר האיזון ההורמונלי (רמות גבוהות של LH וכו') שפוגע בתהליך התקין של הבשלת הביציות. בכל מקרה גם במקרים אלו הסיכוי בסופו של דבר להריון תקין הוא מצוין כך שאין סיבה לחשוב על תרומת ביצית.
ניתן לבצע בירור נוסף כמו בדיקה גנטית לשני בני הזוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי IVF...קרן19/08/2010
לפני כשבועיים וחצי הייתי אצל מומחה באסף הרופא(לבעלי יש בעית זרע אבל ילד מנישואים קודמים ויש לו ורקיצולה לאחר אולטראסאונד). עברתי הזרעה אחת בבריאות האישה ואז הפנו אותי ל IVF. פרופס' אחד לפני הצילוםהמליץ לנו לעשות הזרעות טרם ה IVF (כי כנראה קרא את תוצאות בדיקת הזרע לא נכון והמליץ לעשות צילום רחם ולאחר מכן הזרעות.) לאחר הצילום רחם שיצא תקין חזרתי לאסף הרופא וקיבל אותי פרופ' אחר שבדק שוב את בעלי ושאמר כי משהו בבדיקות הזרע של בעלי הטעו את הפרוס' הראשון ובעצם זה יותר חמור ממה שחשב אבל לא הכי נורא והמליץ לדלג על הזרעות ולעבור להפריה. הוא אמר לי לקחת סינרל ב 18 לאוגוסוט (מחזור אחרון ב 23 ליולי). היום תשעה ימים אחרי הביוץ המשוער עשיתי בדיקת דם כדי לבדוק שאין הריון.. אבל זה מוקדם מידי כנראה לפי מה שקראתי באינטרנט. שאלותי הן: האם יש סכנה בלקיחת סינרל גם אם אני בהריון? אני אובדת עצות וגם פוחדת מנושא ההרומנוים וההפריות. חווית צילום הרחם לא הייתה נעימה מכיוון שהורפא אמר שהיה לי קצת סתום בצוואר הרחם, אבל מלבד זאת הכל תקין. האם אפשר לקבל חוות דעת נוספת ובכל מקרה את תשובתך לגבי הסינרל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי21/08/2010אין סכנה בסינרל בהריון
יש לבצע בדיקת דם להריון לפחות 12 יום לאחר הביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הבדיקה תקינהגלית18/08/2010
שלום רב,
בת 28, 4 ימים לפני קבלת המחזור המיועד, אורך מחזור 32 ימים, עשיתי בדיקות דם
E-2 706pmol/l
TSH 2.24mlu/L
LH-13.4IU/L
FSH-2.40IU/L
PROLACTIN-281.8 mlu\l
progesterone 26.4 nmol/l
dhea sulphate 3.53 מיקרומול פר ליטרmol\l
אודה על עזרה בניתוח הממצאים אני כבר 4 ימים באיחור במחזור ובדיקות ביתיות לגילוי הריון שליליות
האם יש סיכוי להריון? האם הפרופיל ההרמונלי תקין?
תודה רבה!
(5 חודשים אחרי הפלה בשבוע 11)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי21/08/2010לצערי פורום זה אינו מיועד לפירוש תשובות מעבדה. למעבדות שונות יש ערכי נורמה שונים כך שקשה להתייחס לתוצאות, ובנוסף העתקת התשובות לתוכן השאלה היא מקור לטעויות והטעיות.
ממליץ לפנות לרופא מטפל לקבלת הסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני הריונות לא תקיניםתמר17/08/2010
הריון ראשון - ספונטני נגמר בלידה (בן שהיום בן 4)
הריון שני - ספונטני - הפלה בשבוע 7 - שק הריון ריק (ציטוטק)
הריון שלישי - IVF - שבוע 5 - שק הריון ריק
מה יכול להיות ההסבר לכך שעברתי שתי הפלות רצופות. האם העובדה שהאחת מהריון ספונטני והשניה בעקבות IVF משנה לעניין בדיקת הסיבה להפלות?
אלו בדיקות כדאי לעשות בעניין - אני לא בטוחה שאני אצליח נפשית לעמוד בהפלה נוספת....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאת: תמר
פרופ' שבח פרידלר17/08/2010סטטיסטית זה יכול להיות מקרי, אין בכך להעיד על בעיה משמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הלוספרםיעלה17/08/2010
בשנה וחצי האחרונות עברתי 3 הפלות רצופות[
כל הבדיקות תקינות
האם יש טעם לבצע בדיקת "הלוספרם" האם זה יכול לשפוך אור על הסיבה להפלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאת: יעלה
פרופ' שבח פרידלר17/08/2010לא נראה לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם לפני טיפולי פוריותדנה17/08/2010
שלום,
יש לי שתי שאלות ואודה לכם אם תתיחסו לשתיהן:
בעקבות הכנה לפני טיפולי פוריות גילו אצלי מחיצה קטנה ברחם ובעקבותיה נשלחתי לעשות א"ס ואז סונר תלת מימד ואז צילום רחם. בצילום נאמר לי שלא נצפית כל מחיצה ! ראוי לציין שגם בצילום שעשיתי לפני 3 שנים לא ראו מחיצה.
שאלותיי הנן:
1. האם ייתכן שגם בא"ס וגם בסונר תלת מימד ראו מחיצה ואילו בצילום רחם לא רואים מחיצה בכלל? האם הצילום אמין, אם כך?
2. בעת בצילום הרחם גילו שצוואר הרחם חסום כולו ופתחו לי אותו תוך כדי הצילום (כמובן שכאב לי כאבי תופת). האם ייתכן שזוהי הסיבה לאי פריון ועכשיו כן אצליח להיקלט? יש סיכוי שכזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאת: דנה
פרופ' שבח פרידלר17/08/20101. בהקשר זה הצילום אמין מאד.
2. יתכן, תלוי אם אין גורמים נוספים לתת פוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןניר16/08/2010
שלום רב, המחזור האחרון שלי הגיע לפניי חודש 18.7,זה היה מחזור אחרי חבילת גלולות.אחכ לא לקחתי חבילה חדשה.בימים האחרונים יש לי בבקרים ובערבים כאבי מחזור אך הווסת לא הגיע עדיין.כמו כן יש לי מעט בחילות(אולי זה פסיכולוגי בכלל...)לפניי הגלולות היה לי מחזור סדיר מאוד. כמה זמן לחכות עד שהמחזור יגיע עכשיו? נטלתי 10 שנים גלולות.לא נזהרתי החודש,האם ייתכן שאני הרה? האם כבר אפשר לבדוק?בדיקת דם הראתה שלילי הבוקר. אני מאוד לחוצה...יכול להיות שזה משפיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאת: לי
פרופ' שבח פרידלר17/08/2010אם את לא בהריון הוסת יופיע בסופו של דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירי16/08/2010
שלום,
רציתי לדעת האם סיכוך ע"י שמן שקדים יכול לפגוע באיכות הזרע ?
אנו משתמשים בשמן שקדים ומנסים להרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאת: קרן
פרופ' שבח פרידלר17/08/2010כן עדיף לא להשתמש בסוככים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדר ביוץ?רחלי15/08/2010
שמי רחלי לקחתי מהיום ה5 שני כדורים איקקלומין וביום ה11 ביצעתי אולטרסאונד זקיקים וראו ציסטה בגודל 33 על 33 ולא היו זקיקים מובילים,האם אני לא מבייצת? אוו שאין לי ביציות?בשחלות נצפו זקיקים קטנים מצפה תשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאת: רחלי
פרופ' שבח פרידלר17/08/2010את יכולה לבייץ כנראה רק לא במחזור הנוכחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור הפלותעינת15/08/2010
שלום רב, בת 37 עם שני ילדים בריאים מהריונות ספונטניים. בשנה האחרונה עברתי גרידה עקב עובר ללא דופק בשבוע 8, כעת לצערי לפני גרידה נוספת - שוב עקב דופק שפסק בשבוע 7 לאחר שהודגם בשבוע 6. יודעת שכל הברורים נעשים רק לאחר 3 הפלות, אך אולי אם אפעיל לחץ (וקשרים..) ניתן יהיה לבדוק משהו כעת? האם ניתן לבדוק גנטית את העובר מהגרידה? מאוד מפחדת לחשוב שוב על הריון ללא ביצוע הבדיקות.... תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאת: רוני
פרופ' שבח פרידלר17/08/2010השאלה לא ברורה. בכל אופן 2 הפלות יכולות להיות מקריות ללא סיבה מיוחדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור תכוף אחרי הפלהטובה15/08/2010
שלום
לפני כעשרה חודשים הריתי לאחר 2 מחזורי טיפול IVF. לצערי הריון לא שרד ועברתי הפלה בתחילת החודש החמישי. מאז המחזורים שלי, שהיו סדירים ביותר, אינם סדירים אלא תכופים מאוד - אחת ל-18-17 ימים בערך.
אני בת 38, ובריאה בדרך כלל.
1. האם הדבר מעיד על בעיה?
2. האם אני נכנסת לטרום גיל המעבר? אמי נכנסה לגיל הבלות רק בגיל 55.
3. האם טיפולי פוריות מזרזים את בואו של גיל המעבר?
אשמח לתשובות
תודה
טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאת: טובה
פרופ' שבח פרידלר17/08/20101. יתכן מאד, יש לבצע בירור הורמונלי.
2. אין סיבה לחשוש מזה- ניתן לברר זאת כאמור ב1.
3. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור הורמונליגיל13/08/2010
שלום רב,.
הנני בת 35.5, לאחר 2 הריונות תקינים ולאחר מכן שתי הפלות בשבועות 7, 8. בבדיקות ביום ה- 3 למחזור התקבלו הערכים הבאים:
TSH - 1.77
5.7 - LH
6.6 - FSH
1.4 - PROGESTRONE
קטן מ- 1.5 - TESTOSTERONE TOTAL
קטן מ- 0.5 - CRP
האם הבדיקות תקינות?
הרופא שלי סבור שעם תחילת ההריון הבא עלי לקחת נרות פרוגסטרון עד שבוע 9 מלא וזריקות קלקסן (לאור תוצאות בדיקות קרישיות גבוליות). האם משהו בבדיקות ההורמונאליות עשוי לשנות את קביעת הרופא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאת: שירה
פרופ' שבח פרידלר17/08/2010לא נראה לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לאחר הפלה טבעיתחן11/08/2010
שלום לפני 5 ימים עברתי הפלה טבעית בשבוע 8 להריון
בבדיקת בטע יצא לי 1400!
כשאני יודעת שבטא שלילי זה מתחת ל-25...
האם זה בסדר? יכל להיות שאצטרך עזרה חיצונית? האם העררך הזה גבוה יחסית לאחר 5 ימים מהפלה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאת: חן
פרופ' שבח פרידלר13/08/2010כדאי לבצע אולטרהסאונד לראות האם לא נותרו שאריות שליה ברחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת דופק עוברי וגרידהלילך11/08/2010
בשבוע 9 גיליתי שהופסק הדופק העוברי שהיה בשבוע 7. השבוע ביום ראשון אני עוברת גרידה בהרדמה מלאה. יש לי ילדה מקסימה מהריון קודם ואף פעם לא היה לי מקרה דומה.
שאלתי: אני רוצה מאוד להרות שוב. כמה זמן עליי לחכות אחרי הגרידה על מנת לנסות שוב להרות
(גם בהריון הראשון וגם בזה עברנו הזרעות. יש לי שחלות פוליציסטיות ומחזור לא סדיר), ולחזור לטיפולי פוריות (הזרעות)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאת: לילך
פרופ' שבח פרידלר13/08/2010לאחר כ4-6 שבועות יופיע וסת ואז את יכולה להרות שוב. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)