מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפלהשלומית10/06/2010
שלום רב,
אני כשבוע וחצי לאחר הפלה טבעית בשבוע 7
ביצעתי U.S ב - 03/06 ולא נצפה שק הריון ברחם
רירית 5.5 ומעט מאוד נוזל ברחם.
כיום 10.5 ביצעתי בדיקת דם לראות שהבטא התאפסה והיא עדיים עומדת על 20.
היא לא היתה אמורה להתאפס כבר? האם זה תקין?
האם צריך לחכות שהיא תתאפס על מנת לנסות להיכנס להריון בשנית? (נשמע הגיוני....)
תודה על תשובכם
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שלומית
פרופ' שבח פרידלר13/06/2010המהלך הגיוני, עדיים רמה נמוכה מאד של ביתא, כנראה בעוד זמן מה יגיע לאפס, רק לאחר מכן ניתן לקבל טיפול חוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביוץ שלילית בעקבות היריוןמיטל08/06/2010
שלום רב, אשמח אם תוכלו לעזור לי....התחלתי בדיקת ביוץ ביום ה- 10 למחזור, במהלך זמן זה קיימנו יחסי מין. והבדיקות יצאו שליליות , כרגע אני ביום ה- 21 למחזור, ועדיין הבדיקות שליליות, האם יש סיכוי שבזמן זה נכנסתי להיריון ולכן הבדיקות שליליות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מיטל
פרופ' שבח פרידלר13/06/2010אם כוונתך לבדיקות ביוץ ביתיות, בשתן - הרי שהן לא כל כך אמינות ואין לדעת האם היה או לא היה לך ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלהאילנית08/06/2010
לפני שנה וחצי גילו לי ציסטה בשחלה הימנית. לאחר שהרופא המליץ על לקיחת גלולות ובדיקת אולטרה סאונד חוזרת הציסטה נעלמה. האם זה יתכן?
לפני מספר ימים גילו לי שוב ציסטה בשחלה הימנית. הרופא שגילה טען שעשרה ימים לאחר המחזור יש לעשות בדיקת אולטרה סאונד לעומת זאת רופא הנשים שלי טען שיש לעשות את הבדיקה בין שלושה לחמישה ימים מיום קבלת המחזור. מה נכון?
מלבד זה בחודש האחרון סבלתי פעמיים מכאבי בטן עזים פעם אחת לפני יציאה ופעם אחת במהלך יציאה ועוד פעם נוספת . האים יתכן שזה קשור לציסטה שהתפוצצה?
אני בת שלושים ושבע וחצי.
מתנצלת על רבוי השאלות.
תודה רבה ויום נפלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אילנית
פרופ' שבח פרידלר13/06/2010כן זה יתכן והגיוני. יש לבדוק קיום ציסטה, בימים שלאחר הוסת כדי לא לבלבל את הממצא עם זקיק שמתפתח. כאבי בטן יכולים להיות מסיבות רבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המתנה לאחר גרידהלירז07/06/2010
אחרי גרידה בשבוע 10 עקב הפסקת דופק העובר. (הפלה קודמת בשבוע מוקדם יותר כחודשיים קודם לכן). נבדקתי לאחר המחזור והכל תקין, אולם הרופא ביקש שאמתין מחזור נוסף עד לניסיונות הבאים עד מנת לתת לגוף להתאושש. האם נחוץ בכל מקרה או שניתן כבר להתחיל בניסיונות החוזרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: עירית
פרופ' שבח פרידלר13/06/2010עדיף להמתין כשישה שבועות לאחר ההפלה- הזמן הנדרש בדרך כלל לחזרת הרחם לנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץאבי06/06/2010
שלום, ביום חמישי בבדיקת א"ס נצפה זקיק בגודל 17. הפרוגסטרון עמד על 1.9 (הנתון הוא כ-30% פחות מהנתון האמיתי.יש לציין שביום שני קודם לכן הפרוגסטרון עמד עלן 3.1 מה המשמעות של הירידה?) והE2 על 650 והיום (יום א) לא נצפו זקיקים עם מעט נוזל והפרוגסטרון 4.1 והE2 290 מתי בערך משוער שהיה הביוץ בטווח שבין חמישי לראשון? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ענת
פרופ' שבח פרידלר13/06/2010אם את רוצה לדעת עיתוי מדויק של ביוץ צריך לבצע מעקב אחר השינוי ב LH. התיאור שלך די מבולבל- אבל אם הזקיק המוביל נעלם בין חמישי לראשון- אז ברור כי הביוץ התרחש במרווח זמן זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים אחרי הפלה?רחל04/06/2010
שלום דוקטור,
אתמול עברתי גרידה, אחרי שנמצא שלעובר לא היה דופק בשבוע עשירי, לא ממש הוסבר לי מה אני צריכה לעשות אחרי-כן, חוץ מלקחת 5 ימים אנטיביוטיקה, במהלך ההריון נתגלה לי בעיה בבלוטת התריס, הייתי אצל אנדרוקרינולוגית שאמרה לי לפחות שלושה חודשים לא להכנס להריון, כמה זמן אני אמורה לקחת מניעה רק בגלל ההפלה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: רחל
פרופ' שבח פרידלר05/06/2010בגלל ההפלה לא צריך לקחת אמצעי מניעה.
זכותך לפנות לבית החולים בו עברת את הפעולה, ולבקש הוראות לגבי המשך. כמו כן את יכולה לפנות לרופא המטפל שלך שעשה מעקב הריון והפנה אותך לביצוע הגרידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך-
רחל13/06/2010עודבר, לא ממש ברור י מה עושים עם העובר או מה שזה לא יהיה שהוציאו לי?
בודקים את זה? קוברים את זה? אני הייתי כ"כ מבולבלת שכחתי לשאול....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: מי
פרופ' שבח פרידלר13/06/2010שולחים לבדיקה פתולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה והריוןניב04/06/2010
שלום שוב,
אנחנו נשאי קונקסין ,רציתי לדעת אם לדעתך עדיף ללכת על טיפול pgd+ivf עם כל הסיכונים הטמונים בכך או שעדיף לנסות טבעי ובמידת הצורך להפיל(אולי חלילה אפילו פעמיים) ,?בהתחשב בכך שאעשה סיסי שיליה ואגלה די מוקדם אם העובר בריא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: הריונית
פרופ' שבח פרידלר05/06/2010יש הרבה צדק בדבריך. אם אין לכם סיבה מראש לעבור הפריה חוץ גופית, סיכויי ההריון הטבעיים פשוטים יותר , ללא סיבוכים של הפריה חוץ גופית, ללא העלויות המיותרות. בכל מקרה עליך לבצע סיסי שליה בהריון. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו בעניין
ניב06/06/2010לדעתך זו הדרך הנכונה גם אם אאלץ לעשות הפלה כי העובר יהיה חולה? האם שתי הפלות חס וחלילה , בשבוע 12(אחרי סיסי שיליה)עשויות להקשות על פיריון?יש לציין כי אני עדיין לא בהריון בכלל ואין לי עבר של הפלות...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: הריונית
פרופ' שבח פרידלר06/06/2010הפסקת הריון הינה פרוצדורה לא מסוכנת במיוחד וללא נזקים משמעותיים- אם היא מבוצעת במסגרת בי"ח מסודר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש עו סיכוי להריון החודש...גלית03/06/2010
לפני כ-5 שבועות עברתי הפלה באמצעות ציטוטק. בביקורת שנערכה שבוע אחרי נאמר שהכל תקין. תוכן רחם 5 מ"מ,
עוד נאמר שמומלץ לחכות לקבל מחזור לפני שמנסים להכנס שוב להריון.
הוסת עדיין לא הגיעה ולכן אני ובעלי נזהרים ונמנעים...
היום עשיתי בדיקת דם וקבלתי את התוצאות הבאות:
HCG = 0.70
progesterone = 32.7
האם לפי תוצאות אלו אפשי להניח שהביוץ כבר קרה ואין חשש שאכנס להריון או שעדיין צריך להמנע?
אפשר להעריך תוך כמה זמן אקבל מחזור?
תודה רבה!
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: גלית
פרופ' שבח פרידלר03/06/2010בתנאים אלה לא תהרי- הוסת תגיע 4-6 שבועות לאחר ההפלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה שניהלירז02/06/2010
בת 31, ילד ראשון בן 3 כיום בהיריון ספונטי, אשר נקלט בניסיון הראשון ותקין (הסתיים בניתוח קיסרי בגלל משקל גבוה). לאחר מכן ניסיונות במשך כמעט שנה, גרידה אחת בשבוע 7 - שק הריון ללא תוכן, גרידה שניה בשבוע 10 לאחר שנפסק הדופק. הרופא שלי מתעקש כי אין כל סיבה שאבצע בירורים/בדיקות היות ויש לנו כבר ילד אחד. אני מאוד חוששת מהפעם הבאה, העומס הנפשי מאוד קשה לי (ואני אדם אופטימי!). האם ישנן בדיקות ראשוניות שניתן לבצע לפני הכניסה להריון הבא? האם רופא אחר יוכל להפנות לבדיקות אלו? תודה וסליחה על האורך :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי02/06/2010ניתן לבצע בדיקות ראשוניות כמו US , פרופיל הורמונלי, ובדיקות נוספות בהתאם לנתונים וההסטוריה הרפואית הספציפית שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלת עובר חולהניב01/06/2010
בעלי ואני נשאי קונקסין 26 והחלטנו,לאחר יעוץ מקיף, ללכת רק על הריונות טבעיים עם סיסי שיליה.במידה והעובר יהיה חולה נבצע הפלה. האם מס' הפלות יכולות לפגוע באישה?אני לא מתכוונת להביא ילד כזה לעולם וגם טיפול ivf+pgd נשמע לי מורכב. מאחר והסיכון הוא 25% אני מאמינה שהדרך הטבעית היא הנכונה עבורנו. האם זה הגיוני מבחינה בריאותית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי02/06/2010כמובן שרצוי להימנע מהפלות מרובות, אך עדיין נשמע הגיוני לאור העובדה שקיים סיכוי של 75% לעובר בריא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלה
ניב03/06/2010שלום שוב,
אנחנו נשאי קונקסין ,רציתי לדעת אם לדעתך עדיף ללכת על טיפול pgd+ivf עם כל הסיכונים הטמונים בכך או שעדיף לנסות טבעי ובמידת הצורך להפיל(אולי חלילה אפילו פעמיים) ,?בהתחשב בכך שאעשה סיסי שיליה ואגלה די מוקדם אם העובר בריא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך להפלה שנייהלחוצה01/06/2010
רציתי לשאול האם יש סיכון לעבור גרידה פעם שנייה בתוך 4 חודשים?
האם בביצוע גרידה לוקחים את תוכן הרחם לבדיקה?
האם ביצוע גרידה נעשה תחת אולטראסאונד ואם לא איך נעשית בקרה?
תודה רבה על תשבותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי02/06/20101 - סיכון מינימלי
2 - הבדיקה הרוטינית שנלקחת לא בודקת את הסיבה להפלה
3 - תלוי במבצע. במקומות רבים מקובל לבצע בקרה עם US אך ניתן גם ללא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה שנייה- דחוף!לחוצה01/06/2010
אני בת 31 כמעט, עברתי הפלה אחת - גרידה בתחילת פברואר לאחר שהיו לי דימומים ובאולטראסאונד נצפה שק ללא תוכן. ההריון הראשון היה ספונטאני לאחר כ- 3 חודשי נסיון. לאחר חודשיים וקצת נכנסתי שוב להריון, בשבוע 5+5 נצפה שק+ קוטב+דופק, בשבוע 7 הגעתי שוב לבדיקה ולא ראו דופק. עשיתי עוד שתי בדיקות ביומיים שאחרי ושוב לא נצפה דופק. לדברי הבודק השק בצורה שונה- לא עגול וגם העובר לא נראה רגיל.
אני כרגע בשבוע 7+2 ואמורה לבצע גרידה מחר באסותא בפעם השנייה, אני נורא מודאגת ומפחדת לעבור שוב גרידה.
האם כדאי לי לבצע את ההפלה בכדורים?
האם הסיכויי שההפלה תהיה מלאה מהכדורים הוא גבוה?
אילו בירורים כדאי לי לבצע בהמשך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי02/06/2010אפשר לנסות עם כדורים אך יש לזכור כי יש סיכוי של כ 10% שהנסיון לא יצליח ואז יהיה צורך בגרידה. אח'כ רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל בהתאם לנתונים ולהסטוריה הרפואית שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצליעלה01/06/2010
עברתי לפני 6 שנים לידה אחת ובשנה וחצי האחרונות 3 הפלות חוזרות,בוצעו כל הבדיקות -הכל תקין
האם וריקוצל אצל הבעל יכול להיות סיבה להפלות חוזרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי02/06/2010ואריקוצלה משפיע בשלב ראשון על ספירת הזרע. יש לבדוק בשלב ראשון את ספירת הזרע של הבעל. במידה ותקינה כנראה שאין קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן 4 חודשים לאחר הפלהרעות29/05/2010
שלום, עברתי הפלה לפני כ- 4 חודשים, חודש לאחר מכן מצאו שארית ברחם ונאלצתי לעבור זאת שוב.
עברו כבר 4 חודשים מהפעם הראשונה ויש לי כאבי בטן חזקים ובלתי נסבלים מידי יום.
קיבלתי מחזור בצורה סדירה מאז. האם כאבים אלו תופעות לוואי נורמאלים? או שיתכן שמשהו השתבש בהפלה?
ד``ר יורם גלעדי31/05/2010ישנן סיבות אפשריות רבות. רצוי להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור הפלות שחוזרות וטיפולי הפרייהסיגל29/05/2010
היום בת 38 - הריון ראשון ספונטני תקין לחלוטין. לאחר מכן במשך ה-5 שנים הבאות, הריונות ספונטנים, 3 הפלות טיבעיות ברצף, וכיום לקראת טיפולי ivf.
1) האם בטיפולי הפרייה ישנו גם סיכוי גבוה להפלות חוזרות?
2) האם מורפולוגיה נמוכה 1% (אבל תנועתיות טובה) בבדיקת הזרע של בעלי, עלול להיות גורם להפלות חוזרות?
2) ברצוני לדעת האם ישנם בדיקות נוספות לבירור הפלות חוזרות מעבר למה שעשיתי?
הבדיקות שעשיתי: ציךום רחם, היסטרוסקופיה אבחנתית, קרישיות יתר בכל המובנים כולל apcr ובדיקת קריטיפ.(תקין).
אם ישנם עוד בדיקות לבירור, אשמח לדעת.
בברכה: עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי31/05/20101 - מעט יותר מאשר בהריון ספונטני
2 - כן
3 - בעיקרו בוצעו הבדיקות החשובות. בנוסף יש להתייעץ עם הרופא שלך לגבי פרטים ספציפיים הקשורים אלייך - גיל, משקל, פרופיל הורמונלי, מחלות נלוות וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)