מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעקב אולטראסאונד לראות שהכל תקיןסיגל28/05/2010
לפני כחודש עברתי הפלה שלישית בבית חולים (שבוע 8) ע"י ציטוטק, עשו לי שם אולטראסאונד
וראו שהרחם סדיר ללא קרישי דם, שחלות במראה תקין, תמונה המתאימה להפלה שלמה.
מאז לא עברתי אולטראסאנד להמשך מעקב, הרופא המטפל שלי טוען שלאור בדיקת אולטראסאונד שנעשתה -אין צורך בבדיקה נוספת בהמשך.
אתמול הווסת הגיע (לאחר 26 יום), בדימום יש לפעמים קרישי דם, האם זה תקין, לאור המצב שעברתי?
האם רצוי והכרחי לדעתך, לאחר הווסת לעשות אולטראסאונד למעקב לראות שהכל תקין ברחם
לאחר חודש מההפלה?
לאחר כמה זמן מההפלה, ניתן לנסות שוב להיקלט להריון?
אודה להסבר והמלצה
תודה מראש, סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי31/05/2010במידה והבדיקה לאחר ההפלה הייתה תקינה אין צורך לחזור שוב
ניתן להתחיל כבר בחודש הקרוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםאירית 227/05/2010
שלום,
בת 33 +1 , הריון ספונטני ותקין.
מנסה להיכנס להריון כבר שנה וחצי, צילום רחם ופרופיל הורמונאלי תקין.
בבדיקת זקיקים שעשיתי היום (היום ה 9 למחזור) התקבלו התוצאות הבאות:
ת.ווסת אחרון: 19.5.10
רחם:
אורך: 45 מ"מ
עובי: 37 מ"מ
רוחב: 48 מ"מ
הערות: בדופן קידמית שרירן אנטרמוראלי בקוטר 18 מ"מ
עובי רירית הרחם: 8 מ"מ , הערות: סדירה
שחלות: ימנית- 24 מ"מ X 28 מ"מ - זקיקים קטנים
שחלה שמאלית: 26 מ"מ X 35 מ"מ - זקיקים קטנים , הגדול מבינהם בקוטר 14 מ"מ
דוגלס/ שלפוחית השתן: ללא נוזל.
רציתי לדעת מה הממצאים האלו אומרים, מתי יתרחש ביוץ?
ומה זה אומר שרירן אנטרמוראלי?
תודה ויום נפלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי31/05/20101 - בדר'כ כאשר הזקיק מגיע ל 18-20 מ'מ
2 - שרירן הממוקם בתוך דופן הרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א.ס תאומים בשבוע 7אמי27/05/2010
שלום!
ביצעתי היום א.ס וזו התוצאה
תאריך וסת אחרון: 04.04.2010 גיל הריון: (4)7 שב' (לפי וסת
14.01.2011:תאריך לידה משוער
2 :מס' שקי הריון
_1_נתוני_שק
1 :מס' עוברים בשק
8 מ"מ:(CRL) אורך העובר
HADLOCK (מתאים ל: (5)6 שב' (+4 יום
שק חלמון-הודגם
_2_נתוני_שק
1 :מס' עוברים בשק
7 מ"מ:(CRL) אורך העובר
HADLOCK (מתאים ל: (4)6 שב' (+4 יום
שק חלמון-הודגם
.הערות: קושי ניכר בהדגמה ואגינאלית (לא ראתה כלל את השקים ) עקב רחם מוגדל ושררני
.בגישה אבדומינאלית עדיין לא ניתן להדגים דופק
גיל ההריון נראה צעיר בשבוע מאשר גילו לפי US לפי .ו.א
יש לציין שלפני שבוע ביצעתי א.ס(וגינאלי) אשר הדגים דופק בשני השקים.כמו כן גודלם של העוברים שבוע שעבר היה 4 מ"מ וכיום הוא הכפיל את עצמו.
אני צריכה לחזור על א.ס ביום ראשון.
לפי מיטב הבנתי הבדיקה לא תקינה . האם יש מקום עדין לאופטימיות.
הודה לתשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי31/05/2010במידה והודגם דופק לפני שבוע הרי שצריך להדגים דופק גם עכשיו. יכול להיות שהדופק לא הודגם בגלל בעיה טכנית ולכן יש צורך לחזור על הבדיקה במכשיר עם רזולוציה טובה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנות סותרות לגבי רחם קשתי/ מחיצnirit11227/05/2010
לאחר אובדן הריון שלישי ע"י הפלה בציטוטק ולאחר מכן גרידה +הדבקויות שקיימות כעת )נשלחתי למרפאת הפלות חוזרות.
במהלך הבירורים שעשיתי בתחילת הטיפולים עשיתי 3 הסטרוסקופיות (2 לצורך בירור והשלישית לאחר 2 הפלות +הדבקויות) +2 צילומי רחם. מצילומי הרחם נראה חשד לרחם דו קרני?/ מחיצה? . נשלחתי לברור בUS תלת מימד שקבע שיש מחיצה ברחם גדולה (50%) וצריך ניתוח - דבר שלא עלה בקנה אחד עם הממצאים של ההיסטרוסקופיה (של אף אחת שנעשו ע"י 3 רופאים שונים!) . נשלחתי למומחה אחר לUS תלת מימד שקבע חד משמעי שמדובר ברחם קשתי עם קשת גדולה ואין צורך בניתוח.
כעת לאחר 3 הפלות לאחר IVF ,חוזרים לנק' הזו חסרת הוודאות. למי להאמין?
הרופא המטפל חושב שיש לשלב היסטרוסקופיה+לפוסקופיה יחד על מנת לברר זאת. מצד שני לא ממליץ למהר לעשות היסטרוסקופיה+לפוסקופיה ויתכן בשילוב ניתוח להסרת מחיצה שכן מדובר על נזק בלתי הפיך שיכול לקרות לרחם (בעקבות כל החיטוטים התכופים הרחם בשנה האחרונה :2 הסטרוסקופיות, גרידה, ציטוטק+גרידה, ציטוטק + גרידה) אלא ממליץ להמשיך בIVF תוך הכנסה מכוונת לקרן שלא עברה הדבקויות וכך להמשיך עד לקליטת הריון נוסף. ולשמור אלטרנטיבה זאת כאחרונה. בנוסף אובחן ממצא לאחר ההריון האחרון - כנראה נשארה שארית (?)או הדבקויות שנוצרו למרות שעברתי גרידה נוספת להפלה ע"י ציטוטק. לא ברור מה זה גם בUS תלת מימד.
האם אתם יכולים להמליץ על רופא שמתמחה בUS תלת מימד למקרי רחם עם מחיצה/ קשתי/ דו קרני? לצורך חוות דעת נוספת.
אני ממש בדילמה האם להמשיך טיפול נוסף IVF תוך סיכוי נוסף ראלי להפלה נוספת או לעשות את הניתוח תוך סיכון אפשרי לרחם?
אני מרגישה שאני צריכה לקחת החלטה שאני ממש גדולה עלי.
ואני ממש מיואשת . לא מסוגלת להחליט בין הפטיש לסדן
שאר הבירורים של הפלות חוזרות תקינים: קרישתיות יתר, חסר בפקטורי קרישה, הצלבת רקמות, תפקודי בלוטת התריס , בדיקות הורמונליות ,ביוץ תקין , זרע תקין (כמות ואיכות)
אשמח לעצתכם....(דחוף למדי...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי31/05/2010לא נהוג להמליץ בפורום על רופאים כאלה ואחרים.
בכל מקרה - במידה ויש ספק , בהחלט יש טעם בחוות דעת נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קרישה ותת פוריותאיילת25/05/2010
אני יודעת זה זמן רב, ומנסיון (לצערי) כי בעיות של יתר קרישיות עלולות לגרום להפרעות בשרידות ההריון ויש לטפל בהן.
לאחרונה כתבתי מאמר המיועד לנשים החוות אי פריון ואובדני הריון. המאמר דן בנושא, וכתבתי בו גם על הקשר בין יתר קרישיות לתת פוריות. את הקשר מצאתי במאמרים שטענו כי כשלונות חוזרים ואי הצלחה להרות עשויים להיקשר להפרעות קרישה משום שאי השתרשות ההריון היא למעשה הפלה מוקדמת מאוד.
כתבתי שם בין היתר על הטיפול האמפירי בנשים עם כשלונות חוזרים בנוגדי קרישה.
רופאת פריון שביקשתיה לעבור על החומר טענה כי לא הוכח קשר ישיר בין בעיות קרישה לתת פוריות, כפי שהוכח הקשר בינן ובין אי שרידות ההריון. לשאלתי על הטיפול בנשים אלו, ענתה כי עדיין הטיפול הוא ברמת "יריות לכל כוון אפשרי" ולא ברמה של טיפול לבעיה מוכחת.
אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.
תודה רבה. איילת. אחות מוסמכת. עורכת מאמרים רפואיים בהתנדבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי31/05/2010אכן יש ויכוח גדול בנושא. יחד עם זאת יש לזכור כי ישנם מקרים בהם הקשר ברור יותר (למשל - חסר בפרוטאין S ) לעומת מקרים אחרים בהם לחלוטין אין קשר (למשל MTFHR ). כמו בהרבה נושאים אחרים, לפחות אחת מהסיבות לויכוח הזה הוא שימוש היתר שנעשה בנוגדי קרישה גם כאשר אין סיבה אמיתית לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרישת דם/הפלות חוזרות/נשים לא מודעו
הדס14/07/2010אני נשואה 4 שנים ללא ילדים ושמעתי על בחורה שלא נקלטה 8 שנים והבעיה היתה קרישת דם!!!!
זאת הבדיקה הבאה שאני הולכת לעשות!!! היה לי פעמיים כבר מחזור ארוך יותר מ6 ימים לדעתי זאת הפלה טיבעית (אולי הגוף לא מצליח להחזיק את ההריון בגלל קרישת דם) לדעתי יש נשים שנקלטות ומפילות טבעי אחרי שבועיים מבלי שהם יודעות. אני מעודדת בדיקה זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקותרום קינמון24/05/2010
שלום רב,
אני אם לתינוקת בת שנה וחודשיים, אחרי היריון ספונטני, קליטה מהירה ולידה קיסרית.
לפני ההיריון, המחזור שלי היה סדיר וקיבלתי כל 28 ימים עם דימום בינוני למשך חמישה ימים.
לאחר הלידה, קיבלתי מחזור רק אחרי תשעה חודשים. המחזור אינו סדיר והדימומים כבדים.
אני לא מצליחה להיכנס להיריון בשנית ולכן רופא הנשים שלי שלח אותי למספר בדיקות:
הוא שלח אותי לעשות פרופיל הורמונלי, נעשה ביום השלישי למחזור אחרי שלוש שעות יקיצה.
להלן התוצאות:
Prolactine-114
LH - Luteinizing Hormone-2.3
FSH-6
Estradiol (E2)->200
Testosterone Total-1.6
ולבדיקת ביוץ, נעשה ביום ה-19 למחזור
Progesterone- 5.4
CA-125 - 8
בהתייעצות קודמת מול פרופ פרידר (כשהיה לי רק את התוצאות של הפרופיל ההורמונלי) נאמר כי נראה שלא חזרתי לבייץ, ממה שבדקתי הערכים של הבדיקה מאוד נמוכים, מה זה אומר? האם ישנה בעיה? האם שתי הבדיקות מראות תקינות המערכת שלי? האם יש קשר לזרע של בעלי (יכול להיות שירדה האיכות?) האם המחזור שלי יחזור להיות סדיר? אני די מיואשת ומוטרדת מכל הסיפור ואודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי30/05/2010יכול להיות שהביוץ שלך לא סדיר / מאוחר וזאת הסיבה למחזור הלא סדיר ולפרוגסטרון הנמוך ביום 19. אפשר לפנות לרופא המטפל ולבצע מעקב ביוץ כדי לזהות את הזמן המדוייק. בכל מקרה אין קשר לזרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרישיות אחרי הפלות חוזרותשואלת24/05/2010
אחרי הפלות חוזרות נשלחתי לבדיקת קרישיות יתר רציתי לשאול מה ההבדל בין בדיקת APCR לבין פקטור 5? ההמטולוג אישר פקטור 5 ולא APCR. מחיפוש באינטרנט נראה שהן אותו דבר אך אני מניחה שלא אם שתיהן קיימות. אשמח להבין מה ההבדל והאם ייתכן מצב שכל אחת תתן תשובה אחרת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: גל
פרופ' שבח פרידלר24/05/2010חסר פקטור 5 הינו שכיח בקרב אנשים עם הפרעה במנגנון הקרישה - זהו אחד החלבונים החשובים המשתתפים במנגנון זה. APCR הינה בדיקה אחרת activated protein C resistance הבודקת הפרעה במנגנון הקרישה- הפרעה הקשורה במעל 90% מהמקרים עם חסר פקטור 5.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
שואלת26/05/2010אם התוצאות בבדיקת APCR יוצאות תקינות האם ניתן להסיק שפקטור 5 תקין או שעדיין יש לבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תקין? דחוףשלומית24/05/2010
שלום רב,
להלן התפתחות בדיקות בטא עם גילוי הריון, תאריך וסת אחרון 09/04
09/05 - 145
11/05 - 95
12/05 - 73
20/05 - 414 (בU.S לא נצפה הריון חוץ רחמי או תוך רחמי)
23/05 - 751
היה לי הריון כימי לפני כארבעה חודשים
מה אומרת הירידה באמצע התקופה? האם ההריון תקין?
במידה ויתגלה שק הריון עם דופק, האם הירידה לא מעידה על מום/ בעיה כלשהי?
אודה על תשובתכם
שלומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שלומית
פרופ' שבח פרידלר24/05/2010קשה לומר אם ההריון תקין - יתכן שלא, רק מעקב יבהיר את המצב לאשורו. במידה ובהמשך ההריון תקין- אין משמעות לשינויים בבדיקת מעבדה של הבטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה מוזרה..אורטל23/05/2010
שלום,
אני בת 26+1 כעת בהריון שבוע 9 אחרי 4 הפלות. מטופלת באוטרגוסטן 3 פעמים ביום באופן וגינאלי ומזריקה קלסקן.מאתמול התחילה תחושה מוזרה ברחם ממש כמו רטט, זרמים כל כמה דקות.
האם זה סימן להפלה?? יש ממה לחשוש?? הזרמים הם רק ברחם אין כאבים בכלל,אין דימומים אין התכווצויות,רק זרמים מציקים. מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אורטל
פרופ' שבח פרידלר24/05/2010לתחושות אין משמעות קלינית ידועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר IVFאמי22/05/2010
שלום !
לאחר IVF בוצעה החזרה כפולה ב- 18.4 שתי עוברים , ב- 20.4 החזרת עובר אחד.
ב- 18.05 א.ס אשר הדגים שני שקים . שק ראשון :אורך - 4 מ"מ מתאים ל- 6 שב' + 3 ימים הודגם שק חלמון ודופק.
שק שני : 4 מ"מ מתאים ל- 6 שב' + 3 ימים הודגם שק חלמון ודופק.
בסיכום הטכנאית רשמה - שק ראשון הוא השק התחתון - נצפה דופק איטי יותר מדופק העובר בשק העליון.
אני מוזמנת לא.ס חוזר ביום שלישי .
האם בשלב זה של הריון זה תקין, האם המצב מעיד על עובר לא תקין והפלה קרבה.
הודה לתשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי22/05/2010נשמע תקין. שיהיה בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון שנפלטנני20/05/2010
שלום!
הריון ספונטאני
אני בשבוע 7 (בלי התקדמות השק ובטא שנעצרה) השק הייה 12 מ"מ
אני מדממת כבר יומיים כשהיום ראיתי בפד שיצאה לי חתיכת בשר כנראה זה השק שנפל(מצטערת על התיאור גם אני מבוהלת מהמצב)
האם לשמור את מה שנפל כדי לבדוק במעבדה או לזרוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי22/05/2010לשמור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמיטל20/05/2010
שלום רב לאחר שני הפלות הומלץ לי על מתן פרגניל מאחר ולא נמצאה שום בעיה לאחר בירור מקיף האם ידוע לכם האם הזריקה של פרגניל צריכה להיות בשריר או תת עורי?????? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי22/05/2010בשריר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מענהדפי20/05/2010
שלום רב,
אני בת 38 עם ילד 1 בהריון טבעי.
אחריו היו שני הריונות ספונטניים שהסתיימו בגרידא.
עשיתי את כל בדיקות הקרישיות - נמצא תקין.
עשיתי IVF נקלט הריון שנפל.
בהמשך בירור כרתו לי את 2 החצוצרות.
בIVF השלישי נקלט הריון שהיום נפל בשבוע שש.
מחברה נאמר לי שיש לסכרת השפעה.
אין לי סכרת, בהריון הראשון היה לי בסוף ההריון.אציין שהמחזורים שלי סדירים כל 28 יום.
הרופא אמר שמבחינתו זה תקין.
האם יש עןד משהו שלא עשיתי או ביררתי.
די מיואשת...
ד``ר יורם גלעדי22/05/2010בעיקרון שכיחות ההפלות מעל גיל 35 גבוהה יחסית, גם ללא כל גורם אחר.
מציע לפנות לרופא מטפל שמכיר את ההסטוריה הרפואית שלך כדי לעבור על הבדיקות שבוצעו עד כאן ולהשלים את החסר במידת הצורך לפני מחזור ה IVF הבא.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןנני20/05/2010
אני אחרי הפלה מלפני מס ימים הפלה בשבוע 7
אני מאוד רוצה לנסות כבר להכנס להריון ולא לחכות אפילו מחזור אחד
במידה והרחם לא מכיל שום שייריי הריון, והבטא התאפסה
ניתן להכנס שוב להריון?
ןלמה יש הגורסים כי יש לחכות מחזור אחד לפחות ?
האם מחכים מחזור אחד מבחינה נפשית או רפואית?
אודה מראש על תשובתכם!
ד``ר יורם גלעדי22/05/2010לאחר הפלה בשבוע מוקדם כמו במקרה שלך אין צורך להמתין.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין ביוץ לאחר הפלהל19/05/2010
שלום,
אני בת 31 ויש לי ילדה בת 3. עקב בעיות זרע אצל בעלי אנחנו כבר שנתיים מנסים להכנס להריון(ההריון עם הבת היה ספוטנטי לאחר שנה הצליח). בפסח עברתי גרידה עקב הפלה בשבוע 7 שהתוכן ההריוני לא יצא וסבלתי מכאבים מאוד קשים נאמר לי שזה בגלל השרירן והרחם הדו קרני. לפני שבועים וחצי קבלתי מחזור ראשון. יום אחרי שהופסק המחזור(5 ימים מחזור )התחלתי לעשות בדיקות ביוץ של SENSO ומאז כבר שלוש שבועות אין שום סימן לביוץ . יש לציין שמשך שנים אני עושה בדיקות ביוץ והן מדויקות כמו שעון שווצרי (גם המחזור) תמיד מתחילים לי סימנים ביום העשירי וביום 14 ו-15 יש לי ביוץ. לא מבינה מה קרה לביוץ שלי האם ההפלה שבשה לי את הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי22/05/2010לא צריך להסיק מסקנות מרחיקות לכת. יכול להיות שהביוץ מתעכב, זה קורה מדי פעם לכל אשה, במיוחד במצבים של מתח נפשי. יכול גם להיות שהערכה שקנית אינה מדוייקת ב 100% .
מציע להמתין בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)