מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- PROT-S ANTIGEN - ערך גבוהדורית24/06/2010
שלום ותודה מראש על התשובה...
נשלחתי לבצע בדיקות דם לקרישיות במסגרת בירור הפלות חוזרות.
הכל יצא תקין מלבד העובדה שערך PROT-S ANTIGEN חורג מהטווח העליון של הנורמה:
נמצא ערך של 133, כאשר הטווח העליון של הנורמה הוא 110.
ב"סיור" בפורום זה, הבנתי כי בעיה של קרישיות יכולה להתאפיין דווקא בערכים הנמוכים והנורמה ואין כמעט התייחסות לערכים הגבוהים מהנורמה.
על מה זה יכול להעיד?
זה קצת מלחיץ אותי והפגישה אצל הרופאה רק בעוד שבוע....
תודה רבה שוב....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי27/06/2010פרוטאין S גבוה אינו קשור להפלות חוזרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלהיוד22/06/2010
לפני שלושה שבועות בדיוק עברתי הפלה מלאכותית, עדיין מרגישה מידי פעם התכווצויות ברחם, האם זה כי הרחם חוזר למצבו לפני ההריון? מתי אמור להיות הביוץ שלי? ומתי אמורה לקבל מחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
יוד22/06/2010האם אני צריכה להשתמש באמצעי מניעה בתקופה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי25/06/2010הביוץ מגיע כ 4 שבועות לטחר ההפלה והמחזור - שבועיים אחר כך. כמובן שרצוי להשתמש באמצעי מניעה בשלב זה במידה ואינך מעוניינת בהריון. במידה ויש כאבים חריגים - רצוי להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה ציטוטקגלית22/06/2010
עברתי לפני 6 ימים הפלה באמצעות ציטוטק בשבוע חמישי
היה לי דימום וכאבי מחזור ויצאו כל מיני גושים.
יש לי עדיין טיפה דימום שמלווה לפעמים בכאבי מחזור
האם זה תקין? שעדיין קצת כואב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי25/06/2010יכול להיות תקין אך עדיין רצוי להיבדק כדי לשלול שארית בתוך הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי 3 הפלות-מה עושים?שואלת22/06/2010
שלום רב, ביום האחרון גיליתי שאני עומדת לפני הפלה שלישית. כל ההפלות התרחשו בין שבועות 5-7. שתי ההפלות הראשונות אחרי הזרעות, הנוכחית אחרי IVF. עשיתי בדיקת קרישיות,קריוטייפ,היסטרוסקופיה וצילום רחם והכל תקין.
מה אתם מציעים לעשות עכשיו, כאשר ברור שהבעיה היא לא בקליטה אלא בשמירה על ההריון ?
אני מאוד עצובה, מתוסכלת ומפוחדת
האם לוותר על ילדים משלי ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי 3 הפלות
יעלה23/06/2010גם אני עברתי 3 הפלות אוכל להוסיף לך רעיונות לבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי25/06/2010בפירוש אין סיבה להרים ידיים. יש להיפגש עם הרופא המטפל להערכה מחדש שלך ושל בן זוגך כול כל בדיקות המעבדה וההסטוריה הרפואית של שניכם , ולקבלת הסבר מפורט על מצבך. ישנם זוגות רבים שהצליחו בסופו של דבר גם אחרי מספר רב יותר של הפלות. שיהיה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון לאחר ציטוטקעינב21/06/2010
לפני כשבוע עברתי הפלה ע"י ציטוטק, מכיוןן שלא היתפתח עובר בשבוע השמיני להריון,
נתנו לי את הכדורים פעמיים בגלל שבפעם הראשונה עדין לא הכל היתנקה,
בביקורת השניה הרופא אמר לי שהרוב יצא ושנישאר ממש קצת אך זה צריך לצאת עם המחזור שיהיה לי,
רציתי לדעת במידה ולאחר המחזור בעז"ה הרחם יהיה נקי, (כמובן שאוודא זאת ע"י בדיקת אולטראסאונד) תוך כמה זמן אני יכולה להיכנס להריון?
צריך להמתין יותר מחודש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי21/06/2010לאחר המחזור הבא אין צורך להמתין. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום הביוץהדס21/06/2010
היום עשיתי מעקב זקיקים,
תאריך קבלת ווסת אחרונה: 14.6.10
להלן הממצאים:
רחם:
אורך: 55 מ"מ
עובי: 38 מ"מ
רוחב: 48 מ"מ
הערות: מרקם שרירני
עובי רירית הרחם: 6 מ"מ , הערות : תלת שכבתי
שחלות: ימנית: 23 מ"מ * 28 מ"מ , הערות: זקיקים קטנים
שמאלית: 27 מ"מ * 34 מ"מ , הערות: זקיקים קטנים הגדול מבינהם בקוטר 12 מ"מ
דוגלס/ שלפוחית השתן: ללא נוזל
1. רציתי לדעת באיזה יום יהיה הביוץ שלי:
2. האם עם רחם שרירני אפשר להרות ללא בעיה?
3. מה הכוונה לעובי רחם – תלתל שכבתי.
תודה ויום נפלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי21/06/20101 - לא ניתן לדעת כרגע
2 - כן, בדר'כ
3 - הכוונה לעובי רירית הרחם שמגיעה בדר'כ ל 8 מ'מ לקראת הביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותנני20/06/2010
(יש לי תופעת ריינו כבר שלוש שנים מטופלת אצל ראומטולוג)
בת 31
בבדיקות שערכתי לאחר 2 הריונות כימיים והפלה לפני כחודש בשבוע 8
A.B2 GLYCOPROTEI IgM 14.36 חיובי U/ml
A.B2 GLYCOPROTEI IgG 2.90 שלילי U/ml
APTT-sec 34.4 Sec
LAC-RATIO 1.00 0.00
LAC-LA-SCR.-DRVTLAC 36.5 Sec
LAC-LA-CONFIRM-DRVVT 35.6 Sec
LAC-RVVT 1.03 0.00
PTT(FSL) 33.9 Sec
PTTFS 32.4 Se
PTT(FSL)/PTT(FS) 1.05 0.00
PROT-S ANTIGEN (FREE %
60
86
140
APCR PTT APC+CACI2 95.40 95.40
APCR RATIO 2.09 Ratio
APCR PTT CaCLI2 45.60 Sec
PROTEIN C ACTIVITY 129 %
ANTITHROMBIN-III 110 %
1.האם התשובות תקינות?
2.או שבהריון הבא אצטרך לקחת קלקסן?
3.והאם הבדיקות מצביעות על קרישיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי21/06/2010לצערי פורום זה אינו מיועד לפירוש תשובות מעבדה. למעבדות שונות יש ערכי נורמה שונים כך שקשה להתייחס לתוצאות, ובנוסף העתקת התשובות לתוכן השאלה היא מקור לטעויות והטעיות.
ממליץ לפנות לרופא מטפל לקבלת הסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקויות ברחםניב17/06/2010
שמעתי על נשים שהרחם שלהן נדבק כתוצאה מגרידה,מה זה אומר? ומה אחוז הנשים שזה קורה להן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: הריונית
פרופ' שבח פרידלר18/06/2010זה סיבוך לא שכיח, סביב 1:10
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחווףףף לאחר הפלהגלית17/06/2010
היי, בת 23,הריון ראשון בשבוע חמישי
היום עברתי הפלה בעזרת ציטוטק, בפעם הראשונה זה לא עבד, לאחר כמה שעות נתנו לי עוד מנה.
לא היה לי דימום אך יצא לי באמבטיה (בעקבות ניקוי של האיזור) כמה קרישי דם, מן ריקמות
הייתי בשבוע חמישי.
האם זה נורמאלי ללא דימום וכל זה?
נורא לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: תמר
פרופ' שבח פרידלר18/06/2010קשה לדעת מה יצא ללא בדיקה. אם היה דמם משמעותי עדיף לבצע אולטרהסאונד ולברר האם הרחם ריק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הריוןדני16/06/2010
שלום רב,
לאחר 3 הפלות חוזרות (עפ"י רוב נדחות), רזרבה שחלתית נמוכה וטיפולי IVF. בבירורים המקיפים שנערכו בעבר לא נמצאה כל בעיה המסבירה את ההפלות למעט הידבקות קלה מאד שהוסרה.
לאחרונה נכנסתי שוב להריון עם תאומים. כעת התבשרתי בבדיקת רופא שוב באותה הבשורה בפעם הרביעית (דופק הופסק בשניהם ונעצרו - אחד בשבוע 8.5 ואחד ב-9.5 שבועות). כעת בכוונתי לעבור גרידה, אותה שוקלת לעבור בתה"ש ע"מ שיתאפשר לבצע גם בדיקת קריוטיפ לעוברים, אולם נאמר לי שעל מנת לעבור גרידה עליי להיבדק תחילה ובאין נוכחות של דימום התור הבא הפנוי נכון להיום הוא ל-27.6. מאחר ואיני מעוניינת לחכות זמן כה רב שאלותי:
1. האם רק בתה"ש ניתן לבצע בדיקה זו לעוברים?
2. מהי מידת חשיבותה של הבדיקה והאם תוצאותיה עשויות לשפוך אור על התמונה ולקדם במשהו את ההתנהלות העתידית? או שלאור המצב ניתן לוותר עליה?
תודה מראש,
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: איריס
פרופ' שבח פרידלר18/06/20101. עד כמה שידוע לי כן.
2. לא יעזור לעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון לאחר הפלה יזומהרותה15/06/2010
ביום חמישי לפני כמעט שבועיים עברתי הפלה בשבוע 20 בעקבות מום בעובר - שפה וחיך שסועים יש לי כמה שאלות :
מתי אמור להגיע המחזור? האם יכול להיות שהופיע לאחר 11 ימים ?
מתי ניתן לנסות להיכנס שוב להריון?
האם יש לקחת חומצה פולית במינון של 5 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: רותה
פרופ' שבח פרידלר18/06/2010המחזור יכול להופיע גם מאוחר יותר, זה אינדיבידואלי. בדר"כ דמם לאחר 11 יום אינו מה שאת מכנה "מחזור" אלא דמם רחמי שאם הוא חוזר על עצמו הוא דורש בירור. כעבור כ- 6 שבועות עד 3 חודשים הרחם חוזר לנורמה, הביוץ חוזר וניתן להרות שוב. חומצה פולית אינה מזיקה, חיך שסוע לא קשןר ספציפית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אישה חולת סי פי יכולה להביא ילדדמיטרי14/06/2010
שלום. יש לי שאלה. האם בחורה שסובלת משיתוק מוחין (כתוצאה מחוסר חמצן בזמן שהיא נולדה) יכולה להיכנס להריון בדרך טבעית ולהביא ילדים בריאים? כתוצאה משיתוק מוחין הבחורה הולכת לאט מאוד עם קביים ויש לה בעיה קטנה בידיים ובעיניים וכמה בעיות קטנות נוספות. הבעיה העיקרית ברגליים. אודה על תשובה. הנושא חשוב לי מאוד. בברכה, דמיטרי
ד``ר יורם גלעדי14/06/2010עקרונית כן. יש לבדוק ספציפית את האשה כדי לשלול גורמים העלולים להפריע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרות-מה הלאה?שואלת12/06/2010
שלום רב! יש לי ילדה בת 2.5, הריון ולידהתקינים. בשנה האחרונה מנסים להכנס להריון ושלוש פעמים ברציפות הפלה בשבועות 7-8 עקב אי התפתחות דופק לעובר. בהריון האחרון שהסתיים בהפלה אף לקחתי קלקסן 40 ואוטרוגסטן. עשינו את כל הבדיקות: קרישיות-הכל תקין למעט MTHFR HOMOZIGOT,פרופיל הורמונלי תקין, זיהומים, בלוטת תריס, תרבית זרע וספירה, קריוטייפ- הכל תקין. השאלה מה הלאה - האם להמשיך ולנסות עד שנצליח שיהיה הריון תקין? או להתחיל טיפולים? או שיש תרופות/זריקות נוספות שמומלץ לקחת? תודה מראש על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שואלת
פרופ' שבח פרידלר13/06/2010יש לי תחושה שנפגשנו היום במרפאה. אם טעיתי אנא שילחי שוב הודעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת איקקלומין במועד הלא נכוןדניאלה12/06/2010
אובחנתי כ- pcod . לאחר קבלת תוצאות בדיקות דם שבוצעו ביום שלישי של המחזור ולאחר אולטרסאונד מומחה פוריות הנפיק לי איקקלומין 2 כדורים ליום למשך 5 ימים. ע"פ הבנתי הייתי צריכה לקחת אותם החל מהיום השלישי ובסיום החפיסה להתייצב אצלו עם תוצאות בדיקות דם נוספות לבדיקה נוספת באולטרסאונד. כשהגיע התור איתו הוא אמר שלא הבנתי אותו נכון ושנטילת הכדורים היתה צריכה להתבצע מהיום ה-5 למחזור והתור אצלו רק שבוע אח"כ. לטענתו רוב הסיכויים שפספסנו את המחזור הזה ושלא יתקיים ביוץ. הוא הפנה אותי לבדיקות דם נוספות וביקש שאבוא ליתר בטחון שבוע לאחר מכן. בבדיקות הדם התקבלו התוצאות הבאות:
estradiol 256
progesterone 0.5
LH 13.7
האם נראה תקין? האם יש סיכוי לביוץ החודש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דניאלה
פרופ' שבח פרידלר13/06/2010הרושם שלא הגבת לטיפול. כדאי לבדוק גם את המינון שקבלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 הפלות חוזרותrena10/06/2010
שלום אני בת 25 ...אין לי ילדים עברתי 3 הפלות חוזרות ..פעם ראשונה היה בשבוע 9 לא היה דופק ו2 פעמים הפלה טבעית בשבוע 4 הפלה כימית ...עשיתי את כל הבדיקות שאני צריכה לעשות גנטיות קרישת דם כרומוזומים הכל תקין ,,,התייעתי עם הרופא שלי אומרת לי רק תנסי כל חודש אין תרופה נמאס כבר ,,,אני מבקשת עזרתכם מה לעשות לאן לפנות ,,,האם כן אין טיפול ??????????בבקשה תעזזרו לי אי יאושה מאודדדדדדדדדדדדדד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: rena
פרופ' שבח פרידלר13/06/2010לא לכל בעיה יש מענה חד משמעי. פני למרפאת פוריות מסודרת ותקבלי מענה. את יכולה גם לפנות אלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)