מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפלה מאוחרתחסויה10/07/2010
שלום ,
אני לאחר 3 חודשים מהפלה מאוחרת שבוע 16 ללא דופק - סיבת המוות חבל טבור משוך ???היה לידה וגרידה לאחר כמה ימים זיהום זסבלתי כמעט חודש בטיפול בנרות וכדורים שאלתי:
1.המחזור ה-3 הזה הוא בא קשה תהליך קלת הווסת הוא כואב פיזית כאבים ברחם וכל התופעות בכאב וגם הווסת עצמה היא בהפסקות יום דימים יום כלום יום דימום וכו האם זה קשור להפלה שעברתי האם קשור לזיהום מה אתה מציע ? וכן האם לאחר 3 חודשים זהו זמן טוב להרות ?
2. לאחר המקרה בדקו ואמרו לי שסיבת המוות חבל טבור משוך ממה זה לדעתך יכול להיות ממאמץ פיזי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: חסויה
פרופ' שבח פרידלר12/07/20101. הוסת הראשונה צפויה להיות קשה מהרגיל.
2. אין קשר למאמץ פיזי שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה המשך להודעה הקודמת
חסויה15/07/2010זה לא הוסת הראישון זה השלישי לאחר בדיקה אצל הרופא הרופא טען שהרחם לא חזר לעצמו ונתן לי כדורים לכיווץ הרחם מה זה אומר לא חזר לעצמו? ולמה לאחר הלידה הפלה לא נתנו לי אותם ורק לאחר 3 חודשים כן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבקש התיחסותך לשאלה
חסויה20/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: חסויה
פרופ' שבח פרידלר24/07/2010אמנם בממוצע הרחם חוזר לגודלו הטבעי כעבור כ-6 שבעות, אבל יש גם חריגים. על פי רוב אין צורך לשום טיפול התהליך הינו טבעי וקורה מעצמו. רק כאשר יש חריגה מן הנורמה יש מקום להתערבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ארוך מהרגיל אחרי בזרעההדס09/07/2010
אני כבר שישה ימים מדממת (מחזור חודשי) אחרי הזרעה ראשונה
אז אני מבינה שלא נקלטתי אבל, נראה לי שהייתה לי הפלה טיבעית
זאת כבר הפעם השניה שדיממתי בצורה כזו.
האם אתה ממליץ לבדוק קרישת דם??
האם כדי לקחת חומצה פולית?
לפי הבדיקות שלי אני מבייצת כל 31-33 ימים (5 ימים אחרי מקווה טהרה)
והביוץ קצת חלש. לקחתי גבר לטרזול וקלוקמן פעציים ולא היה הריון
אני מתגוררת בניו יורק כבר שנה וחצי בטיפןלי פוריות
לפי מיטה ידיעתי העניין הוא יחסית לא רציני מה עוד אני יכולה לבדוק לדעתך?
לא אוהבת את העובדה של IUI IIVF
אצל בעלי הכל בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: הדס
פרופ' שבח פרידלר12/07/2010אין קשר לקרישיות, חומצה פולית ודאי שכדאי לקחת. לא ברור לי מה בעית הפוריות שלך אבל לא צריך להיות דמם לאחר הזרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הפלה בציטוטקגלית08/07/2010
אני שבועיים וחצי אחרי הפלה בציטוטק.
הפסיק לי הדימום לפני יומיים, הייתי בביקורת ואמרו לי שכמעט הכל נקי רק נשאר ממש קצת וזה יתנקה במחזור.
רציתי לדעת מתי אני אמורה לקבל מחזור, מהיום שלקחתי את הכדור והתחיל ההפלה לספור 4 שבועות, או ממתי שהפסיק לי הדימום לספור 4 שבועות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיספסתם אותי, אשמח לתשובה
גלית09/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: תמר
פרופ' שבח פרידלר12/07/2010וסת אמורה להופיע ככ 4-6 שבועות מן ההפלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה אחרי הפלהיוד06/07/2010
שלום, היום אני 5 שבועות בדיוק אחרי הפלה בגרידה, הבוקר הייתי אצל הרופא נשים בעקבות כאבים חזקים של מחזור, לאחר אולטרסאונד וגינילי הרופא אמר שקיימת ציסטה בגודל 5.2 ס"מ בחלקה צלולה בחלקה מעט אקוגנית, שלח אותי לבדיקות דם וחזור עוד שבועיים למעקב, יש לציין כי היום אחה"צ קיבלתי מחזור די חזק!!
שאלותיי הם:
מה זה בחלקה צלולה בחלקה אקוגנית?
האם הציסטה יכולה להעלם מעצמה או עם המחזור?
האם זה מסוכן ומצריך התערבות כירורגית?
האם זה עלול לפגוע בפריון?
אודה לך על תשובה מהירה אני מאד מפוחדת!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי12/07/2010יכול היות שמדובר בגופיף צהוב שהוא ממצא נורמלי ותקין לאחר ביוץ. ברוב המקרים ציסטו מסוג זה נעלמות ספונטני, ללא צורך בהתערבות כלשהיא. בשלב ראשון יש לחזור על US בהפרש ש ל חודש לפחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה בהקדם האפשריליאת05/07/2010
שלום, עוד כ-3 חודשים אני יהיה בת 18 ונכנסתי להריון מחבר שלי אני מעריכה שלפני שבועיים שלוש.
ברצוני לדעת כמה עולה לעשות הפלה בהקדם האפשרי, למי אני יכולה לפנות מבלי ידיעת הורי, כמה זמן השהות בבית החולים ואיך ההפלה מתבצעת.
תודה מראש.
נ.ב-ביום ראשון הקרוב אני וחבר שלי נוסעים לנופש, האם יש סיכוי שההפלה תתבצע לפני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ליאת
פרופ' שבח פרידלר06/07/2010זה לא פורום להפסקות הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך
הדס09/07/2010תפני לאגודת אפרת הם יעזרו לך להבין דברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסטינור לאחר הפלה דחוף !!!!!!מורן05/07/2010
יש לי שאלה דחופה...
אני יצאתי אולי הטיפשה הגדולה ביותר על פנים הארץ.. אני מודעת לזה.. אבל אין לי דרך אחרת לדעת!
לפני כ4 ימים עברתי הפלה בשאיבה (הייתי בשבוע 7), ושכבתי אתמול עם החבר והוא כנראה סיים בפנים, אני פשוט משקשקת בפחד, ורגע אחד לפני התנזרות, האם זה מסוכן לקחת פוסטינור לאחר הפלה בשאיבה??? זה אפשרי???
המון המון תודה !!!
מחכה לתשובה לרוץ לסופר פארם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מורן
פרופ' שבח פרידלר06/07/2010זה לא פורום לאמצעי מניעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי
מורן06/07/2010כפי ששמת לב, כתבתי בהודעה שעברתי הפלה ברביעי האחרון.
כל מה שרציתי לדעת זה אם זה מסוכן לי לקחת כרגע גלולת פוסטינור?
...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי
מורן06/07/2010כפי ששמת לב, כתבתי בהודעה שעברתי הפלה ברביעי האחרון.
כל מה שרציתי לדעת זה אם זה מסוכן לי לקחת כרגע גלולת פוסטינור?
...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין כזה דבר פורום אמצעי מניעה.
מורן07/07/2010תודה רבה על ה"עזרה" ד"ר.
אם יקרה לי משהו אני בהחלט מאשימה אותך.
בהצלחה בהמשך
אחלה אתר.
אדע לא לאכנס לכאן יותר תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץביוץ04/07/2010
אני בת 29, מזה כשנה וחודשיים מנסים להיכנס להריון (ראשון) במהלך התקופה הזו נכנסתי להריון שהסתיים הפלה טבעית וגרידה בשבוע 12 במרץ 2010.
בחודשיים האחרונים בדיקת ביוץ ביתית אינה מראה על ביוץ בימים הצפויים. בחודש האחרון במקביל לבדיקה הביתית שלא הראתה על ביוץ עשיתי אולטרסאונד זקיקים שהיה תקין שהראה בפעם הראשונה על "ביוץ שצפוי בקרוב מאוד"+ו"זקיק גדול מוכן" ויומיים אח"כ נצפה נוזל דוגלס והזקיק הגדול נעלם.
האם העובדה שבמשך חודשיים בדיקות ביתיות שונות לא הראו ביוץ בימים המיועדים מעידה על חוסר אמינות של הבדיקות או על זקיקים ללא ביציות???איך אוכל לברר?
הרופאה לא שלחה אותי במקביל לבדוק פרוגסטרון בדם.
האם היית ממליץ להתחיל טיפולי פוריות?מהם השלבים הראשונים לבירור?
לכאורה הכל תקין. ווסת תמיד סדירה. גלולות הפסקתי לפני שנה וחצי. ההפלה-נאמר לי שמוקדם מידי כדי לדעת את סיבתה.אבל האולטרסאונד ובדיקות הדם אחריה היו תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ביוץ
פרופ' שבח פרידלר04/07/2010אם אין בעית פוריות וההריון היה ספונטני - אז אין מקום לטיפולי פוריות. הפלה אחת אינה אומרת שיש בכלל בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחווףףף הפלה ללא ידיעת ההוריםרונית בן04/07/2010
היי שלום אני בת 16 וחצי ואני חושששת שאני בהריון לפני שבועיים קיימתי יחסי מין ואז לא מפסיק ליכאוב לי הבטן ויש לי בחילות הופרשות ואפפילו שישלתי פעם אחת .. עשיתי בדיקת הריון וזה עולה לי פסול .. אז איני ודעת עדיין אבל עם במידה וכן חס וחלילה מקווה שלא אני בהריון אפשר לעשות הפלה לללא יגיעת ההורים ? בבקשה תענו לי במהירווות תודה רונית :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: רונית בן
פרופ' שבח פרידלר04/07/2010חבל שאת לא משתמשת באמצעי מניעה- היית מונעת מעצמך הרבה דאגה. אם יהיה לך איחור בוסת- כדאי לבצע בדיקת דם להריון. אם יהיה חיובי פני למרפאת נשים בכל בית חולים- תקבלי עזרה על בטוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפני לאגודת אפרת
הדס09/07/2010תסתכלי בגוגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותטל02/07/2010
שלום רב, בת 31 עם ילדה בת 2.5, עברתי 3 הפלות ו-1 נוספת ביום א'.
הפלה ראשונה-בהריון הראשון, לאחר מכן עברתי הריון תקין עם בתי, ולאחריו 2 הפלות נוספות. כעת אני בשבוע 7, הריון עם 2 שקי הריון ו-2 עוברים ללא דופק, עוברת גרידה ביום א'. (כל ההריונות טבעיים, ללא טיפולים).
בכל ההפלות מוטיב חוזר: בסביבות שבוע 7-10 מפסיק דופק לעובר.
בהריון הנוכחי הרופא נתן לי הורמונים לאחר שביצעתי בדיקות קרישיות, הספקתי לקחת 2 זריקות של קלוסקן.
אודה לקבלת הכוונה לבעיה המתוארת, האם ישנן דרכי טיפול או בדיקות נוספות שעלי לעבור.
אני כבר מיואשת!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: טל
פרופ' שבח פרידלר04/07/2010הבירור של הפלות חוזרות רחב הרבה יותר ממה שמנית. אם יש הפרעות קרישה יש להתחיל טיפול מונע מוקדם ככל האפשר. פורום אינו מסגרת להצעות קונקרטיות למטופל - אין לי מספיק ידע עליך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה בשבוע ה 8ורד המודאגת30/06/2010
שלום אני בת 29 לא מעשנת ושומרת על כושר ותזונה נכונים
עברתי לפני שבועיים הפלה טבעית זה התחיל בדימום חום שבוע וחצי לפני ובאותו יום שהלכנו לראות בפעם הראשונה את הדופק (והיה דופק) התחיל דימום כבר יותר בערב וכל הלילה סבלתי מכאבים עד שזה נפל מעצמו
אני כ"כ מתוסכלת מאחר וזה ההריון הראשון שלי ורציתי לדעת מתי אפשר להכנס להריון האם עלי לחכות שני מחזורי וסת או שזה לא משנה מה הסיכוי להריון מוצלח בפעם השניה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
ורד המודאגת30/06/2010רציתי לצייןמ שיומיים לפני מקרה ההפלה חליתי בצינון וחום קל עם כאב גרון כנראה נדבקתי בוירוס. האם יש קשר בין המקרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהיה חזקה זה לא אומר כלום!!!!!!!!!
ענת30/06/2010הי
קראתי את מה שכתבת וזה החזיר אותי אחורה בשנתיים-
לפני שנתיים וקצת גם אני עברתי הפלה בשבוע 8 ועכשיו יש לי ילדה מהממת -
נסיכה בת שנה ו-3 חודשים.
אחרי שעוברים את זה מגלים שכל כך הרבה עוברות את זה.
הכי חשוב להאמין בעצמכם ולא להתייאש.
תחכו לפחות למחזור אחד רגיל או שניים- אנחנו חיכינו שני מחזורים ואז נכנסנו להריון עם הנסיכה!
אני יודעת שזה קשה אבל זה עובר ואז תבוא המתנה האמיתית-
זה רק בשביל להזכיר לנו שהאוצרים האלה הם לא מובן מאליו!!!!
בהצלחה (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על החיזוק
ורד המודאגת06/07/2010באמת זה נכון שמקרה כזה גורם לנו לחשוב עד כמה זה לא מובן מאליו להיות הורה ועד כמה חשוב לנו להעריך את מה שיש ושלא בא בקלות.
תודה על התגובה המעודדת ושיהיה בהצלחה לכולן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי02/07/2010רצוי לפנות לרופא מטפל לבירור סיבות אפשריות להפלה. במידה ואין הסבר ו/או גורמי סיכון כלשהם הרי שהסיכוי להריון תקין בפעם הבאה זהה לזה של כל אשה אחרת בגילך.
ניתן לנסות להרות שוב מיד לאחר המחזור הבא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
ורד המודאגת06/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ ו-TSHענת30/06/2010
הי
עשיתי היום בדיקות דם לביוץ- ביום ה-21 ללא מעקב ותרופות.
המחזור שלי סדיר כל 28 יום.
מה התוצאות אומרות? היה ביוץ? יש סיכוי להיכנס להריון למרות שהבטא נמוכה?
מזה TSH ומה זה אומר שהוא גבןה-זה מפריע לכניסה להריון?
תודה!!!
ESTRADIOL(E2) 830.00 PMOL/L
(FOLLICULAR PHASE : 70 - 900 PMOL/L)
(MID-CYCLE : 140 -1900 PMOL/L)
(LUTEAL PHASE : 70 -1000 PMOL/L)
(POST MENOPAUSAL : <150 PMOL/L)
follicullar phase 70-90 pmol/l mid-cyc
le 140-1900 pmol/l luteal phase 70-100
0 post menopausal <150 pmol/l
FSH 3.69 MIU/ML
(FOLLICULAR PHASE : 3.0 - 20)
(MID-CYCLE : 4.5 - 26)
(LUTEAL PHASE : 1.1 - 14)
(POST MENOPAUSAL : 6.0 - 150)
HCG QUANT.(S) 0.30 IU/L
(HCG < 3 IU/L = NEGATIVE)
(HCG > 25 IU/L = POSITIVE)
LH 6.17 MIU/ML
(FOLLICULAR PHASE : 2.0 - 11 MIU/ML)
(MID-CYCLE : 12 - 105 MIU/ML)
(LUTEAL PHASE : 0.9 - 13 MIU/ML)
(POST MENOPAUSAL : 10 - 65 MIU/ML)
PROGESTERONE 71.80 NMOL/L
(FOLLICULAR PHASE : 0.5 - 4.8 NMOL/L)
(LUTEAL PHASE : 16.0 - 60.0 NMOL/L)
(POST MENOPAUSAL : 0 - 2.5 NMOL/L)
PROLACTIN 116.18 M/UL ( 70.00- 570.00) (*........)
FREE T4 9.41 PMOL/L ( 7.00- 17.00) (.*.......)
TSH 6.87 MIU/ML ( 0.34- 5.60) (.........)*
SG 1.01 SG
LEUCOCYTES UR. 25.00 LEUK./UL
NITRITE NEGATIVE
PH (URINE) 5.50
PROTEINE UR NEGATIVE
GLUCOSE URINE NORMAL MG/DL
KETONES NEGATIVE
UROBILINOGEN NORMAL MG/DL
BILIRUBIN UR NEGATIVE
ERYTHROCYTES NEGATIVE* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי30/06/2010לצערי פורום זה אינו מיועד לפירוש תשובות מעבדה. למעבדות שונות יש ערכי נורמה שונים כך שקשה להתייחס לתוצאות, ובנוסף העתקת התשובות לתוכן השאלה היא מקור לטעויות והטעיות.
ממליץ לפנות לרופא מטפל לקבלת הסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה הורמונליתמ.28/06/2010
שלום רב. ערכתי בדיקות הורמונליות עקב אי סדירות במחזור. הבדיקות נערכו ביום השלישי למחזור. אני בת 42 .יומיים לפני קבלת המחזור הייתי אצל הרופאה שבבדיקה טענה שרואה זקיק שעומד לבייץ.
תוצאות הבדיקה: TSH 2.19 MIU/L
LH 7 LU/L
פרולקטין 217 MLU/L ,
FSH 28.9 LU/L
אסטרדיול היה כתוב שקטן מ200,אם הבנתי נכון את התשובה. . האם התוצאה בסדר? האם התוצאה יכולה להסביר את האי סדירות במחזור? לפי מה שקראתי צריכה להיות הלימה בין ערכי LH לבין ערכי FSH של 1:1 ואצלי ממש לא כך. מה יכול להיות שהרופאה ראתה בבדיקה אם זה לא זקיק? אשמח לתשובתך. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי28/06/2010ערך ה FSH גבוה, מה שמרמז על רזרבה שחלתית ירודה. רצוי לפנות לרופא המטפל כדי לקבל הסבר מפורט בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הפלהגלית25/06/2010
האם זה בסדר ששבוע לאחר הפלה באמצעות הכדורים אני עוד מדממת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי27/06/2010בהחלט יכול להיות. בכל מקרה, רצוי לבצע בדיקת US לשלול שארית ברחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםקרן25/06/2010
שלום רב
אני בת 29 הריון ראשון אחרי 5 שנים של ניסיון
אני בשבוע 6 איך שנכנסתי לרופא שתי דקות לפני היה לי דימום לא חזק שמאז לא חזר.
הרופא אמר שהוא לא רואה דופק ושאין התפתחות טובה של העובר שאלתי מאיפה הוא יודע הוא אמר מהנסיון (תגובה קצת מוזרה)ושהוא רוצה שעוד 10 ימים אחזור לעוד בדיקה.
בינתיים אין דימים רק כאבים
השאלה שלי למה לצפות? מתי זה אמור לקרות ? האם בלי דימים גם יכולה להיות הפלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי25/06/2010בעיקרון , בשבוע 6 אמורים לראות דופק. במידה וזה US ראשון ותיעוד גיל ההריון אינו בטוח, מומלץ להמתין לפחות 10 ימים עד שבועיים כמו שהרופא שלך הורה לך כדי לוודא את תקינות ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדיר-מנסה להכנס להריוןרוני24/06/2010
שלום,
בת 29, הפסקתי לקחת גלולות בדצמבר. עד אז המחזור היה סדיר, כל 28 ימים.
לאחר הפסקת נטילת הגלולות המחזור הפך להיות לא סדיר-בהתחלה כעבור 30 יום, אח"כ 32 יום, אח"כ 35 יום, אח"כ 33 יום, וכרגע עדיין לא קיבלתי את המחזור הבא כאשר עברו כבר 47 יום מהמחזור האחרון. עשיתי בדיקה ביתית להריון והתוצאה היתה שלילית.
אני מנסה להכנס להריון, אך השאלה איך אדע, כשהמחזור לא סדיר, מתי ימי הביוץ?
האם יש משהו שניתן לעשות בנידון? מדוע המחזור הפך ללא סדיר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי25/06/2010קשה מאד לחשב ביוץ כאשר המחזור לא סדיר. מציע לפנות למרפאת פוריות לבדיקות ראשוניות לבירור הסיבה למחזור הלא סדיר והתייחסות בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות דם לפוריות
רוני30/06/2010שלום,
ביצעתי אתמול בדיקות דם לפוריות ולהלן התוצאות. כאמור אוטוטו יש לי איחור של חודש במחזור.
Estradiol (E2) - 689 pmol/L
TSH - 2.38 mlU/L
LH - 3 IU/L
FSH - 1.7 IU/L
Prolactin 372.1 mlu/L
Progesteron - 56.9 nmol/L
האם לפי הבדיקות ניתן לומר שיש לי בעיה להכנס להריון? האם אין ביוץ? אודה לחוות דעתךבנושא.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי30/06/2010לפי הבדיקה - היה ביוץ.
כאמור , מציע לפנות לרופא המטפל כדי לעבור על כל הפרטים שלך ושל בן זוגך ולקבל הסבר כולל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)