מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקות שרצוי לבצעקרני 198017/07/2014
שלום רב, אנחנו בדרך לבדיקת אפשרות תרומת ביצית. אלו תוצאות בדיקות כדאי שיהיו איתנו, עדכניות, מראש? (צילום רחם, פרופיל הורמונאלי, HIV וכו') מעדיפה להתארגן מראש על מנת לחסוך זמן. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות שרצוי לבצע - תגובה
ד``ר יובל בדולח17/07/2014שלום רב,
בכל תכנית הדרישות מעט שונות. כדאי לברר מראש אילו בדיקות יש להביא עם ראשי התכנית הספציפית.
בגדול - 2 בני הזוג צריכים לבצע בדיקות של HIV , צהבת מסוג B ו- C, סוג דם, סיפיליס. לאשה, גם - CMV, טוקסופזמה, אדמת.
בנוסף - צילום רחם או הסטרוסקופיה, ממוגרפיה ו- PAP, ואנו נוהגים גם לראות את מצב לחץ הדם, סוכר בצום וביקות רחבות נוספות מעל גיל 45.
בן הזוג נדרש לסקר גנטי עפ" מוצאו.
באיזו תכנית את מתעניינת?
בהצלחה,
דר. בדולחהדסה הר הצופים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת, ביציתאורית16/07/2014
שלום אני רוצה לעשות טיפול ivf עם תרומת ביצית.השאלה:אני רוצה תורמת שלא מקייב או פולין לכן האם ידוע לכם איזה בית חולים עובד עם מדינות אחרות לתרומת ביצית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תמיכה נפשיתכריס11/07/2014
אני לא יודעת אם זאת הכתובת ,,, אבל זקוקה לעזרה , למילה טובה , לתמיכה , לומר לי שעשיתי בסדר ,,,,
אני בת 43 , לפני 4 שנים היה לי סרטן השד
הכל בסדר מבחינת המחלה , אך כמובן נשארתי לבד ללא ילדים
לפני המחלה היה לי בן זוג ובדיוק רצינו להביא ילד ביחד ,,אך הוא עזב
כאשר חליתי , הייתי מאוד מתוסכל מהכל
הייתי חיה על פי ״ספר החיים״ ,, ופתאום הכל השתנה ,,
שמרתי עוברים מביצית שלי , אך ההפריה לא הצליחה
לקחתי ללב ואמרתי , מה לא יהיה לי ילדים משלי ,, גם ככה איבדתי המון דברים
ואז האפשרות שנוצרה תורמת ביצית , שזה היה לי קשה במחשבה
וכל הסיפור שסיפרתי לכם זה בשל הרקע למה שאני שואלת
היום אני בהריון ממש התחלה מתורמת ביצית וזרע
אני בחרדה בגלל שהרגשתי שאולי עשיתי טעות , איך ארגיש עם הילד/ה
שיהיה לי , היא לא תהיה זרה לי , האם יהיה לי תחושות של אמא
האם זה דבר לא טוב לעשות ילד בצורה כזאת ,, הייתי רוצה לשמוע מבנות שעברו
איך ההרגשה , פוחדת מהעתיד , האם התחושות שלי נכונות ,, איך מתגברים על זה ?
כשאני חושבת שאני בהריון ,, אני נלחצת מאוד , ולפתע חושבת שאולי עשיתי טעות
ואז לאחר שעה , אני חושבת שאולי זה דבר טוב ,,,
מאוד מבולבלת מהכל ,, מחכה לעזרתכם ותמיכתכם , תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה נפשית - תגובה
ד``ר יובל בדולח14/07/2014שלום רב,
אמנם אני לא מטופלת שעברה את התהליך אלא רופא שעוסק בכך יום יום, אך ברצוני לחזק אותך!
עשית מעשה אמיץ שיביא לך אושר רב בהמשך, בטוחני בכך!
מנסיוני הרב, אוכל לומר לך שכל המטופלות שלי שהיו בהתלבטויות כמו שלך, נהיו מאושרות עם הולדת ילדן!
הספקות שלך טבעיים בהחלט, אך בסופו של דבר, עם הולדת ילדך, אני משוכנע שתהיי מאושרת והקשר שלך עם הילד יהיה נפלא.
חיזקי ואימצי!!
דר. בדולח הדסה הר הצופים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה נפשית
כריס14/07/2014ד''ר יובל , תודה שחזרת אליי
אני יודעת שאתה מהצד שלך מעודד ומחזק ,
ואני אדם שאם אני יהיה מהצד ויצטרך לעודד משהיא
אחרת ,, אז אעודד אותה ואשכנע אותה בצורה כזאת
שתעשה מתרומת ביצית ,,, אך שזה קשור אליי
אני רואה סרט עתידי , ותמיד הייתי כך.
הופניתי לד״ר צביה בירמן , השאלה אם זה יכול
לעזור או שיותר מדיי שיחות ,, שיפריע לי מאוד
אני אדם שאף פעם לא רציתי להשתתף בקבוצות תמיכה
תמיד ברחתי מזה ,,,,,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה נפשית - תגובה
ד``ר יובל בדולח14/07/2014דר. צביה בירמן - אפשרות מצוינת לתמיכה ועידוד!
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחבטותמור30/06/2014
שלום,
אני חדשה פה..רציתי להתייעץ בנושא בו אני מתחבטת מזה מס' חודשים.
אני בת 39.5 פלוס ילד בן שלוש, לא נמצאת כיום בזוגיות, אני נאה ולא פעם מוצאת עצמי מסיימת מערכות יחסים.
כעת עם תקתוק השעון הביולוגי עולה השאלה מה לעשות? אני יודעת דבר אחד שאני רוצה ילד נוסף, אבל מה עושים?
להבנתי ותוך התייעצות שקיימתי עומדות בפניי 2 חלופות:
א. הקפאת ביציות- ביצעתי בדיקה הורמונאלית שיצאה תקינה
ב. פנייה לבנק הזרע
אני מרגישה קושי ולא ממש פתוחה למסלול של בנק הזרע, רק מלחשוב שלבני לא יהיה אב יורדות לי דמעות
לגבי הקפאת ביציות- האם מקובל בגילי המתקדם? מה העלויות פחות או יותר?
ידוע לי כי ההחלטה כולה שלי..אבל אפשר לקבל דעות? אני מרגישה חוסר מנוח באופן תמידי, לחץ רב וקושי שמעיב עליי , מה הייתם יכולים לייעץ לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחבטות - תגובה
ד``ר יובל בדולח02/07/2014שלום רב,
ראשית- הפורום יועד לדיון בסוגיית תרומת ביצית ופחות לנושאים שהעלת.
תרומת זרע היא אופציה שכדאי לשקול בהחלט.
לעניין הגיל- יש לשקול טיפול בהפרייה חוץ גופית לאור גילך. אין בטחון שהקפאת
ביציות בשלב זה תסייע לל בהמשך בשימור הפוריות.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביצית - מתי אפשר להפסיק תמיכהדניאלה26/06/2014
שלום
הריון מתרומת ביצית
אני בשבוע תשע+ 5
התמיכה שאני לוקחת כרגע היא :
זריקת גסטון 100 מ"ג כל יום + 4 כדורי פרוגינובה- שניים בבוקר ושניים בערב
--
מתי אני יכולה להפסיק את התמיכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת ביצית - מתי אפשר להפסיק תמיכה - תגובה
ד``ר יובל בדולח02/07/2014שלום,
בשבוע 8 השיליה מספקת תמיכה מספקת, כך שכדאי להמשיך עד שבוע 10
לחפיפה מסוימת ואז ניתן להפסיק.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי08/06/2014
שלום לכם רופאים נכבדים .
יש כדור שנקרא DHEA שהבנתי שזה תרופה חדשנית לנשים עם תגובה שחלתית נמוכה . וש הינה, מזה שנים רבות, תרופה פופולארית בקרב אלה השואפים לדחות את תהליך ההזדקנות.
וקראתי באינטרנט שתוצאות ראשוניות ממחקר לא אקראי שנערך בארה"ב מורות שנטילה של DHEA במינון של 25 מ"ג שלוש פעמים ביום במשך ארבעה חודשים, הובילה לשיפור משמעותי במספר הביציות שהושגו אצל נשים בנות 40 עד 44 שנה, שבעבר הראו תגובה שחלתית ירודה. הטיפול גם שיפר את שיעור ההריונות שהושגו ללא טיפול בקרב נשים שנטלו את התרופה.
מדוע ולמה כמעט לכל רופא או פרופסר שהלכתי אליו כשראו את תיפקודי השחלה שלי ואת הפרופיל ההורמנלי שלי מיד הפנו אותי לתרומת ביצית? ואני בת 38.
מצב בריאותי תקין ! רחם תקין ! בריאה !
אשמח לקבל מענה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יואל שופרו09/06/2014התרופה הזו רחוקה מלהיות בעלת יעילות מוכחת
שיטת הבדיקה בעבודה הנל בעייתית ועלולה להיות מוטה
יש רמות רזרבה שחלתית שגם הסיוע התיאורטי מצד תרופה זו לא יעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
חסוי10/06/2014תודה על תשובתך. אני בטוחה שאתם עושים את עבודתכם נאמנה. ומלכאת קודש. אבל לצערי הרבה וגם לשמחתי שמעתי הרבה מאד סיפורים של בחורות עם בעיה של רזרבה שחלתית ירודה, וכשהן קיבלו טיפול נכון ומתאים הן הצליחו להיכנס להריון תקין, ולהביא ילד לעולם מהביצית שלהן.
לצערי היום תרומת ביצית נהפכה למעין טרנד ופתרון קל ומהיר עבור הרבה רופאים בישראל וזה מה שמצער אותי כי אני בטוחה ומאמינה ויודעת שקיימים טיפולים שיכולים לעזור לנשים צעירות עם בעיה ברזרבה ואני לא מדברת פה על אישה בת 42-43 שרוצה להביא ילד וכבר אין לה בייציות , עבור אישה כזאת תרומת ביצית יכולה להיות ברכה . לצערי יש פה שיקולים מוטעים לחלק מהרופאים ולחלק מהם גם שיקולים כספיים.
ברגשיי כבוד אליכם אבל אני גם כותבת את המילים האלו מתוך חוויה אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
ד``ר יואל שופרו11/06/2014שלום רב,
מעולם לא הצעתי פניה למסלול תרומת ביצית אלא באינדיקציה רפואית ברורה שהייתי שלם עימה ב 100%.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביציתטלי06/06/2014
לאחר החזרת עובר (תרומת ביצית וזרע) שהוגדר מעולה.
בטא ראשונה 200 , בטא שנייה 100 ולאחריה 50
מה יכולה להיות הסיבה?
הפרוגסטרון היה תקין 50
האם רירית שהיתה 6 מ"מ בעת ההחזרה גרמה לירידה בערך הבטא?
מה אפשר לעשות כדי שבהחזרה הבאה לא יקרה מצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת ביצית - תגובה
ד``ר יואל שופרו09/06/2014שלום רב
זהו הריון כימי
הסיבה לרוב תלויה באיכות מקרית של עובר- כזו שלא ניתן לזהותה מראש אלא בדיעבד
פשוט יש לנסות שוב
לגבי הרירית- רצוי שתהיה 7 ממ ומעלה- באחריות הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב שבוע ההריון- תרומת ביציתדניאלה06/06/2014
שלום
שאיבת תורמת הביצית שלי היתה ב 5\2
החזרת העוברים היתה ב 5\5 (הוחזרו שני עוברים)
העוברים היו בני שלושה ימים בעת ההחזרה
אני בהריון עכשיו
ניצפו היום שני עוברים:
אחד עם דופק
השני עדיין בלי דופק
1. באיזה שבוע אני במדויק?
2. האם יש עוד סיכוי לעובר השני לפתח דופק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב שבוע ההריון- תרומת ביצית - תגובה
ד``ר יואל שופרו06/06/2014שלום רב
תאריך וסת אחרונה לחישובים: 18.4.
את בשבוע 7.
זה תלוי מהי הרזולוציה של המכשיר בו בוצעה הבדיקה, מניח שוגינלית. אם אינו מכשיר מהטובים יותר ייתכן וקיים דופק שלא נצפה בעובר השני.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למה הרופא שלי בקופ"ח היום
דניאלה06/06/2014אמר שאני בשבוע שישי +4 ימים ?
מדוע יש רופאים שמחשבים את גיל ההריון מיום ההחזרה פחות 14 ימים?
הרופא שלי לא החשיב את גיל העוברים שהוחזרו (עוברים בני 3 ימים)
--
האם החישוב של הרופא שלי נכון?
האם יש כמה גישות לחישוב גיל ההריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למה הרופא שלי בקופ"ח היום - תגובה
ד``ר יואל שופרו06/06/2014נכון
יש שמחשבים את תאריך הוסת האחרונה כ 14 יום לפני ההחזרה, ויש שלפני השאיבה.
ביולוגית הגישה השניה הגיונית יותר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירמאי04/06/2014
שלום,
אני בת 44 בהיריון לאחר תרומת ביצית, לאחר 3 שנות נסיון ללא הצלחה. כרגע אני בשבוע ה-18ומתלבטת לגבי מי שפיר.
לפי הבדיקות שערכתי חלבון עוברי ונוספות הן יצאו תקינות והרופא אמר לי שאין צורך שאעשה מי שפיר - גיל התורמת 30.
אני מאוד מתלבטת מצד אחד חוששת לא לעשות אך גם חוששת לעשות עקב הסיכון שקיים להפלה.
ברור לי שהחלטה הסופית תהיה שלי אך בכל זאת אשמח לשמוע חוות דעת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר - תגובה
ד``ר יואל שופרו04/06/2014שלום רב
פרסת את הכל כפי שהוא.
האם לקחת בחשבון בדיקה באמצעות DNA עוברי בדם האם?
הבדיקה אינה פולשנית ומצויינת לרוב המצבים.
הבעיה היחידה היא עלותה כ 4000 ש״ח ואינה מכוסה בסל כלל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי ליטול אסטרופםנועה29/05/2014
שלום,
אני אמורה להתחיל לקחת 3 אסטרופם, מתי מומלץ ליטול? אני חוששת לשכוח את הכדור של הצהריים במידה ואפרוש את הנטילה לבוקר, צהריים וערב, אך אם זה חשוב אעשה מאמץ לזכור.
תודה רבה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי ליטול אסטרופם - תגובה
ד``ר יואל שופרו02/06/2014שלום רב
ניתן ליטול את שלושתם בערב לפני השינה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה הורמונלית בתרומת ביציתתמי19/05/2014
שלום. בת 44.רחם תקין. רזרבה שחלתית נמוכה.מעונינת בתרומת ביצית.מבקשת לשאול האם נדרשת תמיכה הורמונלית בתרומת ביצית בקליטת העובר ואולי אף בשבועות הראשונים,כאשר מדובר על החזרה על בסיס מחזור טבעי שלי?המחזורים שלי סדירים. האם נדרשת תמיכה הורמונלית כאשר רמת הפרוגסטרון שלי בדם אחרי ביוץ נמוכה מקסימום 15? ואם כן נדרש ומומלץ לקחת תמיכה-לצערי איני יכולה לקחת פרוגסטרון על כל נגזרותין עקב תגובות אלרגיות קשות.גם עם אורביטרל לא פשוט לי....האם בשל העובדה שלא אוכל לקחת תמיכה הורמונלית מומלץ לי לפנות לפונדקאות ביחד עם תרומת ביצית? תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה הורמונלית בתרומת ביצית - תגובה
ד``ר יואל שופרו20/05/2014שלום רב,
כעיקרון ניתן להחזיר עוברים מוקפאים / מופשרים ללא תמיכה הורמונלית, אך הדבר אינו מומלץ, בייחוד לאור רמת הפרוגסטרון הגבולית. אם השחלות פעילות ועדיין קיימים ביוצים- קיימת אפשרות אחרת לעקוף בעיה זו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה בהמשך לשאלה
תמי20/05/2014תודה על המענה.השחלות פועלות ויש ביוצים ואני מרגישה אותן היטב.לא אוכל לקבל לצערי כל תמיכה הורמונלית בצורה של פרוגסטרונים או זריקות אורביטרל מעבר לזריקה אחת של אורביטרל ל תזמון ביוץ מקסימום שניים. .אזי מה סיכויי ההצלחה בתרומה לבת 44ללא הורמונים לקליטת עובר איכותי?ואם נניח העובר יקלט אבל בהמשך-בשבועות ראשונים להריון- לא אוכל עקב תגובה גופנית קשה להורמונים סינטתים,לקבל תמיכה הורמונלית ממקור חיצוני,האם אני לא מסתכנת בהפלה ללא תמיכה? אם הסיכוי לקליטת עובר ולהמשך הריון נמוך עקב רמת פרוגסטרון נמוכה-מקסימום כ-15בדם האם לא כדאי לפנות לפונדקאות ואז לפנות לתרומת ביצית? תודה.מוכנה לתשובה אפילו קשה אבל זאת המציאות שלי לדאבוני מנסיון טיפולים. אמתין לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה דר שופרו נא תשובתך לשאלה לעיל
תמי20/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה בהמשך לשאלה - תגובה
ד``ר יואל שופרו21/05/2014ניתן בהחלט להחזיר עוברים מופשרים על בסיס ביוץ טבעי או מושרה אוביטרל. התוצאות לא פחות טובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.ואם רמת הפרוגסטרון בדם נמוכה
תמי21/05/2014תודה רבה על המענה שלך והקדשת הזמן.אני מאוד רוצה להיות בהריון ולהיות אמא. הבעיה שאחרי ביוץ גם אם משאירים את הגופיף הצהוב ומחזירים מוקפאים רמת הפרוגסטרון לא גבוהה אצלי ולא אוכל לקבל תמיכה הורמונלית אם אצטרך כתמיכה בשבועות הראשונים עד שהעובר ייצר שיליה.האם אני מסתכנת בהפלה? לכן,היתה המחשבה לפנות לפונדקאות שלא מפתחת תגובות אלרגיות קשות כמוני להורמונים.אודה לך מאוד אם תוכל לענות לי.זה מטריד אותי כי כבר עברתי הפלה עקב עובר בשבוע 9 ללא דופק אמנם מהביצית שלי בת 43 ומכאן החשש.שלא אוכל לספק את התמיכה הטובה והנכונה חעובר.האם נכון לפנות לפונדקאות עקב מגבלה לקבל הורמונים ממקור חיצוני. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.ואם רמת הפרוגסטרון בדם נמוכה - תגובה
ד``ר יואל שופרו22/05/2014צריך לבדוק את סיפור ״הרגישות להורמונים״ במסגרת ייעוץ פרטני (לא כאן).
זה מאוד לא סביר שאישה שאין עליה איסור להרות (בגין מחלה או קרישיות יתר) לא תמצא אף דרך לתת לה תמיכה הורמונלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכל אופן תודה
תמי22/05/2014זה אמנם מאוד לא סביר.אבל לצערי זו המציאות חויתי אותה על בשרי לצערי הרב....בכל אופן תודה לך. יש אנשים עם תגובות אלרגיות קשות להורמונים סינטתיים לדאבוני ולכן חשבתי אולי לפנות לפונדקאות בשל כך עמנ ליצור תמיכה מקסימלית לעובר.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב...שוקלים תרומת ביצית ומאודסוניה18/05/2014
מאוד מבולבלים...
יש לנו רופא פוריות בקופה= כללית...שעובד באופן פרטי בתל אביב...עובד עם מתאמת בשם קלריסה האם מישהו מכיר???
נאמר לנו שהתרומה מקייב ושמפרים שם עם זרע בן זוגי ומביאים לכאן טריים...
ע"פ הבנתי מהפורום, זה פחות רצוי כי הטיסה משפיעה על העוברים...1.אשמח להתייחסות לגבי זה...
2.ושנית, הבנתי שבמכבי נותנים פעמיים החזרות ובכללית רק אחת- מה זה אומר???
3.האם כל הרפואה הפרטית עובדת עם הקופות וניתן לקבל החזר מהמושלמים=פלטינום, זהב וכו'??
תודה רבה על זמנכם ומקצועיותכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב...שוקלים תרומת ביצית ומאוד - תגובה
ד``ר יואל שופרו18/05/2014שלום רב,
אין כל תקן מוכר לטלטול של עוברים טריים בטיסה.
כל השב״נים המירביים מחזירים כ 10000 ש״ח המהווים כשליש מהעלות פחות או יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביצית בגילי?וגם תאור מצביחגית17/05/2014
אני בת 45 בדיוק. יש לי אדומטריוזיס בשחלה השמאלית וציסטה בשחלות בגודל 8-10 ס"ב וגם עובי של רירית הרחם. יש לי שני בנים בני 21 18 שנולדו ללא הפריות אבל מאז עברתי טיפולי הפרייה ללא הועיל. האם בגילי ובמצבי אוכל לקבל תרומת ביצית? האם יש סיכוי להריון תקין ולילד בריא? האם קופת החולים הכללית מסייעת בתהליך? באיזה אופן? כמה יעלה לנו התהליך? במה הוא כרוך? תודה רבה... אה ולמי לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת ביצית בגילי?וגם תאור מצבי - תגובה
ד``ר יואל שופרו17/05/2014שלום רב,
בהעדר מחלות אחרות ובתנאי שחלל הרחם תקין תוכלי בהחלט לעבור טיפול באמצעות ביציות תורמת.
רוב הביטוחים המשלימים הגבוהים (פלטינום, מגן זהב, שיא וכד׳) מממנים כ 10000 ש״ח כשליש מעלות ההליך.
יש תכנית שונות בארץ.
מציעים שתחפשי ב google ״ תרומת ביציות״.
יש בתחום לא מעט אי סדר ומוקשים.
בכל תכנית שתבדקי מציע לברר:
1. קיום אישור פורמלי של התכנית ע״י משרד הבריאות במדינה שבה מבוצעת.
2. קיום אישור פורמלי של התכנית ע״י משרד הבריאות הישראלי.
3. היחידה שבה מבוצעת התרומה עובדת ע״פ תקינה מקובלת (iso, CE וכד׳).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה ברמת ה- AMH אצל תורמת ביציותירון10/05/2014
לפני כשנתיים קיבלתי תרומת ביציות מתורמת בת 21. נשאבו 17 ביציות. לאחר מספר נסיונות החזרה כושלים, נוצר הריון ונולדה בת. אני מבקש להשתמש באותה תורמת ליצירת הריון נוסף . נאמר לנו שבתוך שנתיים ירדה רמת ה- AMH שלה מ- 2.36 ל- 1.28. נאמר גם שהסיכויים ליצירת הריון פחתו. יש לי כמובן אפשרות לעבור לתורמת אחרת. שאלתי- מה מומלץ לעשות במצב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה ברמת ה- AMH אצל תורמת ביציות - תגובה
ד``ר יואל שופרו18/05/2014קשה לענות כי רמת ה AMH אינה חזות הכל ואם התורמת צעירה בהחלט ייתכן הריון מביציותיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים והשפעתםok08/05/2014
בבדיקות הדם בתחילת המחזור, אחרי רק כיום על כדורי אסטרדיול (פרוגינובה) גובה האסטרדיול בדם היה כ-600 פ.מול/ליטר.
זה גדל בשיאו לכ-3200 (עם רירית יפיפיה), אך לאחר שנראה זקיק שהתפתח מאוד לכ-31ממ, ומאחר ונצפה עליה ב- LH ואח"כ ירידה, ואיתו החלה ירידת אסטרדיול (תחילה ל-1250) הוחלט להפסיק סבב הכנה נוכחי (הנחה שחל ביוץ. באמת הזקיק גם ירד כצת ל-28ממ כשנצפתה נסיגת האסטרדיול, אבל מוזר שלא נצפתה עליה משמעותית בפרוגרסטרון. עלה מ-1 ל-1.53 נ.מול/ל ואח"כ ירד מתחת ל 0.9).
התחלתי עם פרוגרסטרון כדי להכין לפני הפסקה שתביא למחזור.
לאחר כ-3 ימים על פרוגסטרון אני רואה בבדיקות הדם כ-555 פ.מול/ל אסטרדיול (פרוגסטרון כמובן עלה מהתרופות והוא כ-31).
הוחלט כמובן לקחת דקפפטיל לדכוי ה-FSH כדי שלא יתפתחו זקיקים.
שאלתי היא - FSH מדוכא ימנע פיתוח זקיקים, וזה טוב כדי למנוע ביוץ, אבל הזקיקים הם גם אלה שמספקים את האסטרדיול שלי. נראה לי שמהכדורים ההשפעה היא רק של 500-600פ.מול/ל והשאר זה ייצור שלי.
אני יודעת ש-E2 גם נוצר מקרום יותרת הכליה, אז האם זה יספיק לצורך הגעה לרמת E2 של כ-2000, וגידול רירית עבה מספיק?
בסיבוב שהופסק הרירית הגיע לכ-13ממ.
והאם הדקפפטיל במינון שנותנים חוסם את כל הרצפטורים לגמרי כך שלחלוטין לא נוצר FSH בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו יכול לענות בבקשה?
ok11/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים והשפעתם - תגובה
ד``ר יואל שופרו14/05/2014שלום רב
הדקהפפטיל חוסם לחלוטין את יותר המח מהיום השלישי ואילך למתנו.
סביר להניח שכ 60% מהאסטרדיול בדם נתרם עי התרופה. הרמה שהיתה היא גבוהה כך שהאסטרטדיול התרופתי אמור להספיק. בכל מקרה מומלץ מעקב תוך כדי הטיפול- רמת אסטרדיול בדם ועובי רירית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה גובה E2 אידאלי לפני ההחזרה
ok21/05/2014ומה הגובה שעדין בסדר בקצה הנמוך.
כאמור בסיבוב שני עם דקא הפעם, וכמו שחששתי ותארתי בתגובה ראשונית למעלה, הפעם ה-E2 נראה מתקדם לאט ונמוך, כי אין תוספת מזקיקים.
הרירת דווקא לא רעה, וביום שני היתה 7.2 אבל E2 היה 375.
העלו לי מ-2 ל-3 פרוגינובה ביום, ומקווה שיזוז. יש עוד שבוע.
אני צריכה לקנות כרטיסי טיסה וצריכה להאריך לפי בדיקה מחר אם יבטלו גם את הסיבוב הזה או לא.
דרך אגב, מהו גובה הפרוגסטרון האידאלי לפני ההחזרה לאחר 3 ימי גלולות אוטרוגסטן?
אם אני אבדוק דם לאחר יום אחד עם גלולות אוטרוגסטן, לפני ההחזרה, מה אז גובה שטוב לראות?
אנחנו נשארים כשבוע אחרי ההחזרה באירופה מטעמי משפחה, ולא אוכל לבדוק מספיק מהר שהכל ברמות טובות אחרי ההחזרה, וראיתי שבנות מסוימות שבדקו, גילו שאין מספיק תמיכה, ובזכות ידע זה בזמן יכלו להוסיף תמיכת פרוגסטרון ולהציל את העובר וההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
ok14/05/2014הכללים הכלליים:
רמת אסטרדיול כ500 פיקוגרם/ מל או 1500 פיקומול לליטר. זה הרצוי אך הטווח המתקבל על הדעת רחב מאוד. רירית לפני הוספת פרוגסטרון לפחות 7 ממ.
רמת הפרוגסטרון לפני הוספתו צריכה להיות אפסית ואחרי הוספתו וגינלית אין צורך למדוד רמה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - תגובה
ד``ר יואל שופרו21/05/2014נראה שהטיפול שלך עומד בכל הקריטריונים
הרירית עבה מספיק
רמת האסטרדיול ראויה לשתי פרוגינובה ותעלה עוד קצת בהוספת השלישי (רצוי מעל 500).
פרוגסטרון- לפני ההוספה צריך להיות אפסי. אחרי הוספת פרוגסטרון וגינלי אין צורך למדוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)