מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום שלוםנופר21/11/2012
רציתי לקבל מכן עצות בבקשה איך להעסיק קבוצת ילדים במקלט באמצעות אומנות?
חשוב לי שהם לא ישבו סתם ויציירו אלא לעשות משהו חינוכי איתם
תודה לכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שלום - תגובה
מיה גל M.A.21/11/2012נופר שלום,
אני מציעה לך לאפשר לילדים ליצור יצירות אשר יתנו מקום לרגשותיהם סביב המצב, לחששות ולפחדים, לחוסר הודאות, אולי לדאגה לאדם קרוב שיצא למילואים או שנמצא בצבא.
ניתן לדבר עם כל ילד על יצירתו במרחב הקבוצתי ואף לעודד את יתר הילדים להגיב ליצירה מהמקום שלהם. הילדים ירגישו שהם לא לבד עם רגשותיהם ושמבינים אותם ומרגישים כמותם. חשוב לאפשר לילדםי ביטוי חופשי ולא לתקשר עימם ממקום של בקורת או שיפוטיות כלפי יצירותיהם או כלפי דבריהם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרפיה באמצעות מוסיקה ובאמצעות ציוראורן13/11/2012
שלום לכולם,
אשמח להמלצות על מטפלים בכירים או מוסדות, אשר מתמחים בתרפיה באמצעות מוסיקה ובתרפיה באמצעות ציור.
הטיפול הוא עבור ילדים.
תודה רבה,
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הוראת אמנותאייר01/11/2012
שלום
למרות שאין לי הכשרה רשמית בטיפול באומנויות מצאתי עצמי פעמים רבות מכוונת לנפש התלמידים ע"י בחירת חומרים ו"זריקת נושאים כפתיונות" כדי לאפשר איזה שהוא מיפגש עם הנפש פנימה.
האם תוכלו להמליץ בפני על בבליוגרפיה שתתן לי כלים מעשיים ורעיונות לעבודה עם תלמידים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוראת אמנות - תגובה
מיה גל M.A.02/12/2012אייר שלום,
הספר "בשפה אחרת" מביא תאורי מקרים של טיפולים באמנויות, וביניהם מוקדש פרק נכבד לאמנות פלסטית. הדבר יכול לתת לך טעימה לגבי המהות של טיפול באמנות.
אולם על מנת לטפל ממש נדרשת הכשרה מסודרת ויש לנהוג בזהירות יתרה.
ניתן לעבוד למשל באמצעות דמיון מודרך שמקדים לעבודת האומנות, וכך לחבר את התלמידים לנושא, לרגש או לחוויה מסוימת ולאפשר הבעה רגשית באמצעות האומנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוטוטרפיהאוה31/10/2012
שלום,
אני מעוניינת בלימודי פוטוטרפיה כלימודי המשך
אני יודעת שקיים מסלול במנשר. האם אתן מכירות מסלול נוסף בארץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוטוטרפיה - תגובה
מיה גל M.A.01/11/2012אוה שלום,
כאשר תקישי "לימודי פוטותרפיה" בגוגל תקבלי מספר אופציות של לימודים, תוכלי לעיין בהן ולבחור ביניהן את האפשרות המועדפת עלייך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכללת סמינר הקיבוצים לא תפתח את המסורדית פרלמן21/10/2012
האם מיכללת סמינר הקיבוצים לא תפתח את המסלול לפסיכודרמה רק השנה או התחום שלנו קורס וניסגר לאלתר בסמינר הקיבוצים תחום הכטיפול בדרמה השאלה מופנית לשתיכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכללת סמינר הקיבוצים לא תפתח את המס - תגובה
ד``ר עפרה קמר21/10/2012ורדית
אני חושבת שסמינר הקיבוצים הוא הכתובת הנכונה לענות לך על השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמינר הקיבוצים - תגובה
עלמה 121/10/2012אני קיבלתי מהם מייל שאכן המסלול לא נפתח השנה.
מה זה אומר לגבי מסלול העתיד? אלוקים גדול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!עם איזה תואר ראשון אפשר להתקבלרעות19/10/2012
שלום,אני לפני לימודים לתואר ראשון ורציתי לשאול איפה יש תואר בחינוך מיוחד עם תעודת הוראה שמתאים אח"כ ללימודי תואר (!) בתרפיה באומנות? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!עם איזה תואר ראשון אפשר להתקבל - תגובה
ד``ר עפרה קמר21/10/2012רעות שלום.
את לא צריכה תעודת הוראה בכדי ללמוד תרפיה באמנות.
אבל אם את מעוניינת בלימודי חינוך מיוחד עם תעודת הוראה, תפני לאחת מהמכללות להכשרת מורים באזור מגוריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי תואר שניאנה14/10/2012
איפה עומד ובמה מותנה האישור ללימודי תואר שני בתרפיה באמנות במכללת דויד ילין?
והאם למכללה החדשה לתרבות ולחברה (לסלי לשעבר) יש אישור סופי מהמל״ג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי תואר שני - תגובה
ד``ר עפרה קמר21/10/2012האישור לתואר שני למכללת דוד ילין עדיין לא ניתן. נשלחה הצעה למל"ג ועכשיו עובדים על תיקונים להצעה.
בקשר למכללה החדשה , כדאי לפנות אליהם ולברר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי תראפיה באומנות- שנה במיטל13/10/2012
שלום, אני סטודנטית ללימודי תראפיה באומנות במכללת ביטוי, סיימתי שנה א' והשנה אני מתחילה ללמוד לשנה ב'. שכר הלימוד הוא יקר מאוד ונודע לי לפני מספר ימים שבמכללת ליפשיץ בירושליים נפתח קורס ללימודי תראפיה באומנות, שם יוכלו לקבל אותי לשנה השנייה ישירות ושכר הלימוד הוא חצי ממה שעליי לשלם ל'ביטוי'.
כמה חברות מביטוי שוקלות לעבור. הייתי שמחה לקבל ייעוץ בנושא, אני מאוד מבולבלת, האם אכן מדובר באותה תעודה במכללת ליפשיץ? מה החיסרון או היתרון של ביטוי על ליפשיץ?
תודהה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי תראפיה באומנות- שנה ב - תגובה
ד``ר עפרה קמר21/10/2012שלום מיטל
לצערי אינני מכירה את לימודי התרפיה באמנות במכללת ליפשיץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש צורך בתעודת הוראה..מרים10/10/2012
עד כמה חשובה תעודת הוראה לשם עבודה בתרפיה באומנות? ידוע לכם עד כמה זה משמעותי כאשר עובדים כתרפיסטים במסגרת של משרד החינוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש צורך בתעודת הוראה.. - תגובה
מיה גל M.A.11/10/2012מרים שלום,
בעת עבודתך במשרד החינוך בשלב מסוים תידרשי לעשות השלמה לתעודת הוראה לעובדים פארא-רפואיים, על מנת לקבל קביעות ולהמשיך לעבוד. הדבר משפיע במידה מסויימת גם על השכר. התוכנית מותאמת למטפלים פארא-רפואיים מבחינה מקצועית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה למטפלדיקלה09/10/2012
שלום רב
אבקש המלצה למטפל או מטפלת באומנות מאזור רמת גן-גבעתיים-תל אביב.
עבורי בת 37 עם דיכאון קליני מזורי בעקבות מקרה טראומה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליצה בחום
מעין גרשוני13/10/2012שלום לך,
אני ממליצה לך לנסות לברר על אביחי סלע או ענת גלעד.
על שניהם אני ממליצה בחום!
מעין גרשוני
מטפלת באמנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת גלעד
תרצה בר לב18/12/2013שלום ,
קיבלתי המלצה על ענת גלעד בנוסף לזו שכאן אך איני מצליחה לאתר את מספר הטלפון שלה,
האם מישהו יכול לסייע לי בכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי פוטותרפיהחן03/10/2012
שלום רב,
מאוד אשמח להתייחסות. אני בוגרת תואר ראשון בחינוך מיוחד לגיל הרך, עובדת כגננת בחינוך הרגיל ,משלבת ילדים מהחינוך המיוחד וגננת מאמנת של סטודנטיות. אני משוועת לשינוי מקצועי, התקבלתי להסבה לעו"ס. שוקלת לימודי פוטותרפיה בסמינר הקיבוצים מאחר ולימודי העו"ס דורשים ממני הקרבה כלכלית אדירה. אני חוששת מהצעד הזה לאור העובדה שאין מדובר בתואר שני (הסוגייה החוקתית) וגם מאפשרויות התעסוקה בתחום שאינו במיין סטרים. אנא הגיבו ועיזרו לי. שנה טובה לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי פוטותרפיה - תגובה
ד``ר עפרה קמר05/10/2012חן שלום. אכן מאוד קשה לענות על השאלה שלך. לימודי הפוטותרפיה הם לימודי תעודה .
אינני יודעת אם היום משרד החינוך מקבל לעבודה בוגרי תוכניות של פוטותרפיה.
לעומת זאת זה מקצוע מרתק ואני מניחה שבמשך השנים הוא יקבל את מקומו בין שאר התרפיות. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרפיה באמנות עם אוטיסטיםרקפת02/10/2012
שלום לכן, התחלתי לפני כחודשיים לעבוד עם אוטיסטים ואני ממלאת את משבצת התרפיה באמנות. למעשה זהו מפגש ראשון עם אוטיסטים עבורי, מעבר לתק' הלימודים הנשכחת, וגם עם מעשה הטיפול (למדתי תואר ראשון באמנות וחינוך מיוחד). למעשה ההדרכה שאני מקבלת בתחום היא כזו שאני מלקטת מכל עבר ואת האינטגרציה והעיבוד ובניית מטרות אני עושה בעצמי. שכן זהו תפקיד בבנייה..יחד עם זאת, חסר לי מאוד השיקוף שבעבודתי עם החבר'ה הנפלאים הללו. מה שאלתי? הייתי שמחה לקבל אי אלו עצות/טיפים.(אפשרי, יש כזה דבר?) שכן, אני חווה לבדות במקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרפיה באמנות עם אוטיסטים - תגובה
מיה גל M.A.03/10/2012רקפת שלום,
עבודה עם מטופלים על הספקטרום האוטיסטי היא מורכבת ואני מציעה לך להיעזר בהדרכה מסודרת וספציפית לגבי מטופלייך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודת מחקר על טיפול באומנות לאוטיסט
קרנית20/12/2012שלום,
אני עושה עבודת סמינריון במסגרת תואר ראשון על טיפול באומנות לילדים אוטיסטים,
אני צריכה להגיש פרויקט ראשון ובו להציג פעילות אחת של עבודה עם ילד אוטיסט, הייתי שמחה להצעה לפעילות או להפנייה למאמרים שאוכל להיעזר בהם...
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי חוק המטפליםgal22/09/2012
שלום ושבוע טוב, חדש בפורום ויש לי שאלה:
אני נמצא לפני תחילת לימודי תרפיה בצילום, במסלול תלת שנתי, המקנה לימודי תעודה ולא תואר שני.
לפי מיטב הבנתי היום, ע"מ לעבוד בתחום אין צורך בתואר שני.
אלא שלפי בדיקה והדיבורים על החוק המיועד להתקבל, יוכר כמטפל מוסמך רק מי שלמד לימודי תואר שני ולא בעל תעודה.
השאלה היא כזו: לשם מה אני צריך היום הכרה של משרד החינוך בתואר המטפל, האם רק לצורך טיפול בילדים? באילו מסגרות דרושה ההכרה בתואר כדי שאוכל להשתלב בהן?
בסיום לימודיי בעוד 3 שנים, והיה ויצא החוק האם הכוונה שלמרות התעודה שבידי לא אוכל להשתלב כלל כמטפל?
אשמח אם תוכלו להאיר את עיניי בנדון...
תודה וחתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי חוק המטפלים - תגובה
ד``ר עפרה קמר23/09/2012אינני יודעת היכן אתה לומד תרפיה בצילום. עד כמה שאני יודעת אף תוכנית לא הגישה לאישור המל"ג תוכנית בתרפיה בצילום. לגבי החוק עצמו, הדיונים עד היום לא כללו לימודי תרפיה בצילום. אשמח אם תאיר את עייני ביותר פרטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוטותרפיה
gal24/09/2012הי, אז ראשית אני מתחיל במוסררה במסלול לפותוטרפיה. במקביל נפתח השנה מסלול תלת שנתי חדש גם בסמינר הקיבוצים.
הלימודים הם לימודי תעודה עם אפשרות להשלמה לתואר שני באוניברסיטת European Graduate School בשוויץ.
השאלה אם פוטותרפיה לא נכלל כלל בדיוני וועדת "חוק המטפלים" מה זה אומר?...
האם כדי לעבוד עם ילדים מספיק למשל להוציא תואר בהוראה כדי לעבוד במסגרת עם ילדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוטותרפיה - תגובה
ד``ר עפרה קמר27/09/2012עד כמה שאני יודעת, הוועדה דנה בלימודים של טיפול באמנות, מחול, מוסיקה, ביבליותרפיה, דרמה ופסיכודרמה. אבל יכול להיות שסמינר הקיבוצים כבר הכניס למסגרת התוכניות שלו גם את הפוטותרפיה. כדאי לבדוק אם התעודה של לימודי התואר השני מאושרת על ידי המל"ג ומשרד החינוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודים במכללת ביטויאורטל21/09/2012
שלום,
אני מתעניינת לגבי לימודי תרפיה באמנות. הומלץ לי על מכללת ביטוי, אשר התעודה שמקבלים הינה תעודה של הקריה האקדמת אונו.
מישהו מכיר? איך נחשבת המכללה? ויותר חשוב- איך נחשבת התעודה?
תודה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודים במכללת ביטוי - תגובה
ד``ר עפרה קמר23/09/2012מצטערת אבל אין לי מיידע על התוכנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהאם מומלץ ללמוד במוסד?
אורטל23/09/2012מכללת ביטוי, כמו סמינר הקיבוצים עוד לא ביקשו אישור מהמל"ג לתוכנית לתואר שני, השאלה אם זה קריטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהאם מומלץ ללמוד במוסד? - תגובה
ד``ר עפרה קמר23/09/2012סמינר הקיבוצים כבר הגישו את התוכניות שלהם לאישור המל"ג.
כדאי שתבררי במכללת ביטוי האם הם מתכוונים להגיש את התוכנית לאישור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילי20/09/2012
יש לי תואר ראשון במדעי הרוח ותעודת הוראה.
כיום, אני מעוניינת ללמודטיפול באומנות בבית איזי שפירא ברעננה.
לימודי התעודה נמשכים שנתיים.
האם התעודה תספיק כדי להיות מטפל באומנויות במערכת החינוך או הבריאות או שמא יש צורך בתואר שני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר עפרה קמר23/09/2012מציעה שתבדקי במשרד החינוך אם הם מקבלים לעבודה מטפלים שלמדו במוסד בו את לומדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)