מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תיאורי מקרהחן18/09/2012
היכן ניתן למצוא תיאור מקרה מפורטים אשר ניתן ללמוד מהם על האופן בו צריך להגיב למטופל, דרך נכונה לשימוש באמנות בטיפול כמענה לצרכי המטופל ובאופן כללי ניהול נכון ומכוון של התהליך הטיפולי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיאורי מקרה - תגובה
ד``ר עפרה קמר23/09/2012שלום חן, האם את נמצאת בהדרכה ?
ישנם היום מספר רב של ספרים בנושא טיפול באמנות בהם תוכלי למצוא מספר רב של תאורי מקרה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
חן24/09/2012כן, אני נמצאת בהדרכה מצוינת ובכל זאת הייתי רוצה להרחיב עוד את ארגז הכלים שלי.
אני מודעת לכך שיש ספרות רחבה בנושא, חשבתי שאולי תוכלי להמליץ לי על ספרים טובים או מאמרים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
ד``ר עפרה קמר27/09/2012יש היום בהוצאת אח ספרים רבים שבכולם יש תאורי מקרה של עבודה עם מטופלים דרך אמנות. כמו כן הספר 'בשפה אחרת' בעריכת אור ואמיר.
האם יש משהו ספציפי שאת מחפשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה על נושא הגבולות ודחיית סיפוקיחן18/09/2012
מחפשת תרגילים באמנות פלסטית לעבודה על גבולות ודחיית סיפוקים בטיפול פרטני עם נער בן 16
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה על נושא הגבולות ודחיית סיפוקי - תגובה
ד``ר עפרה קמר27/09/2012בספר של 'רוח החומר' של אורבך וגלקין יש אוסף גדול מאוד של תרגילים.
כמו כן בסוף הספר של מריאן ליבמן 'עבודה קבוצתית' יש רשימה של תרגילים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פרטני קבוצתי או שניהםמיטל12/09/2012
היי מה עדיף\ כדי עבור הילד טיפול קבוצתי או פרטני או שאפשר את שניהם??
אפשרות אחת תרפיה ביצירה פרטני במרכז לגיל הרך או
חוג קבוצתי דרמה תרפיה..אני מעדיפה את שניהם...למה זה לא מקובל
לחזק אותו קבוצתי גם שזה חלק מהעניין. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פרטני קבוצתי או שניהם - תגובה
ד``ר עפרה קמר12/09/2012מי הילד, מדוע הופנה לטיפול ? בדרך כלל עדיף לא להרבות בטיפולים שונים לאותו מטופל.
בגלל פיצול שהמטופל עושה בין המטפלים , עולות שאלות לגבי העברה שעושה המטופל כאשר יש יותר ממטפל אחד.
האם את בהדרכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול פרטני קבוצתי או שניהם - תגובה
מיה גל M.A.12/09/2012מיטל שלום,
השאלה העיקרית היא מהו הצורך של הילד, מה צריך לחזק אצלו. טיפול קבוצתי אצל ילדים מטרתו בדרך כלל חיזוק כישורים חברתיים. ניתן לעבוד גם על קשיים אחרים דרך טיפול קבוצתי אולם בדרך כלל ניתן לעבוד עליהם גם בטיפול פרטני ואף באופן יותר מותאם ומכוונן לילד.
בהחלט ניתן לשלב בין טיפול פרטני לטיפול קבוצתי, תוך הקפדה על קשר בין המטפלים (הקבוצתי והפרטני) באשר לתכנים העולים בכל טיפול, ובמידה והטיפול הקבוצתי אכן מתמקד בכישורים חברתיים בעוד שהטיפול הפרטני מתמקד בנושאים אחרים. יש לשקול האם השילוב הזה מתאים במקרה הספציפי ולילד הספציפי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגישה ראשונהחן10/09/2012
מהי הדרך הנכונה ביותר להציג את מפגשי התרפיה באמנות במפגש הראשון עם המטופל (בגילאי 13-18)? וכיצד ניתן להכניס את האמנות כאמצעי מרכזי בטיפול ולא לגלוש למשחקי קופסא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגישה ראשונה - תגובה
ד``ר עפרה קמר10/09/2012שאלה מאוד משמעותית וחשובה, קשה מאוד לתת תשובה שאינה מרשם. מאוד חשוב לדעת מי המטופלים? באיזו מסגרת.? בנים או בנות ? מה קורה כאשר 'גולשים' למשחקי קופסא, מה המשמעות של משחקי קופסא בתוך מסגרת טיפולית? מה נאמר למטופלים בקשר להפניה לטיפול? מה קורה לך כאשר מטופל רוצה לשחק ? האם נאמר להם על ידי הגוף המפנה שהם הולכים לטיפול או לחוג ? מדוע הופנו לטיפול ? ויש לי עוד ועוד שאלות.
כך שהשאלה שלך מתאימה לפגישת הדרכה שם צריך לדון ולבדוק את כל השאלות שלי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חן18/09/2012תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהוציא את משחקי הקופסא - תגובה
ד``ר עפרה קמר07/01/2013בהרבה מאוד מקרים משחקי קופסא הופכים להיות חלק אינטגרלי מהפגישה הטיפולית, עולים דרכם הרבה מאוד תכנים כמו- היכולת לנצח או להפסיד, שליטה, איך לנצח- האם מרמים?
כך, שלא הייתי ממהרת להוציא את המשחקים מהחדר, אבל הייתי בודקת - מתי רוצים לשחק, באיזו תדירות, איזה משחקים וכ"ו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תואר שני או תעודת הוראהרחלי09/09/2012
אני בעלת תואר ראשון בחינוך מיוחד, בשילוב אמנויות. יש לי שאיפה להמשיך לתואר שני דרמה תרפיה. הבנתי ממספר אנשים שכדאי וחשוב שאעשה תעודת הוראה.
אני מתלבטת האם כדאי לי להמשיך השנה לתואר שני או ללימוד תעודת הוראה (שנה).
האם ידוע לך אם יש מסלול מקוצר של לימודי הוראה למטפלים בעלי תואר שני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תואר שני או תעודת הוראה - תגובה
ד``ר עפרה קמר09/09/2012יש במספר מכללות להכשרת מורים תוכנית של שנה לתעודת הוראה. אני יודעת שבמכללת דוד ילין יש תוכנית כזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להתחילעפרה שאבי06/09/2012
אני מתחילה לעבוד עם קבוצת ילדים בני 15 (מעורב) בתרפיה קבוצתית, והמנהלת לא אמרה לי בדיוק מה היא רוצה, אני לתומי חושבת שהיא משאירה את העינ יין לשיקולי הפרטי. האוכלוסיה של הילדים שם היא מהנמוכות שקיימות, הבית ספר הוא טכנולוגי וככל שידוע לי הוא " עיר מקלט" לפליטי המערכת.
לגבי השיקולים האישיים שלי:
1. אני יכולה לפתוח את הפגישה בציירו לי משהו ולצאת מהציור
2. אני יכולה לדבר איתם קודם לגבי מה מציק להם ומשם לצאת
3. אני יכולה לעשות איתם דינמיקה קבוצתית
אני לא יודעת מה לעשות האם תוכלי לעזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להתחיל - תגובה
ד``ר עפרה קמר09/09/2012קצת קשה לענות על השאלה שלך מבלי לקבל מיידע נוסף על הקבוצה ומה המטרה, כמה ילדים, בנים או בנות, מה היחס בניהם ? ועוד ועוד....
האם את עובדת עם הדרכה ? אולי כדאי להתייעץ עם המדריכה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תואר שני בפסיכודרמהבן05/09/2012
שלום, יש לי מס' שאלות:
ראשית, אציין שאני לאחר תואר ראשון בפסיכולוגיה, מעוניין להמשיך לתואר שני בפסיכודרמה. כיצד התחום נתפס בשוק העבודה?
שנית, האם ניתן להמשיך ללימודי פסיכותרפיה במסלול ללא תזה בתואר שני? האם השוק בפועל לא מעדיף פסיכולוג מאשר פסיכותרפיסט?
בנוסף, ידוע לי כי אם ארצה בלימודי דוקטורט אהיה חייב תזה.. האם ישנו מסלול דוקטורט בארץ בהבעה ויצירה ומה דרישות הקבלה?
שאלה נוספת היא האם ניתן להתקבל למסלול דוקטורט בפסיכולוגיה כאשר אני מגיע מתואר שני בהבעה ויצירה פסיכודרמה.. על מה מסתמכת ועדת הקבלה בקבלה למסלול דוקטורט פסיכולוגיה.
בנוסף, אשמח לשמוע על הבדלים או חוויות אישיות מלימודים בפסיכודרמה באוניברסיטת חיפה או במכללה לאומנויות (לזלי לשעבר)... מתלבט בין השניים..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תואר שני בפסיכודרמה - תגובה
ד``ר עפרה קמר05/09/2012בן שלום.
בנושא ההבדלים בין התכניות, הייתי מציעה לך לגשת לשני מוסדות הלימוד ולבדוק לעומק מה מציעה כל תכנית.
אני לא חושבת שתוכל לעשות דוקטורט בפסיכולוגיה אחרי לימודי פסיכודרמה, אבל על הדרישות לתואר שלישי, כדאי לבדוק באוניברסיטה במחלקה לפסיכולוגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה..עוד שאלה
בן05/09/2012האם יש בארץ תואר שלישי בהבעה ויצירה במידה וברצוני להתקדם ללימודי דוקטורט... מה אפשרויות הקידום האקדמי חוץ מלימודי פסיכותרפיה ואם אני רוצה לערוך מחקרים בתחום הפסיכודרמה... אלו אפשרויות פתוחות בפניי עם תואר שני עם תזה בטיפול בפסיכודרמה?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה..עוד שאלה - תגובה
ד``ר עפרה קמר09/09/2012שלום בן
אני חושבת שאוניברסיטת חיפה בונה תוכנית לתואר שלישי בהבעה ויצירה, כדי לבדוק אתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תואר שני בדרמהתרפיהורדית פרלמן01/09/2012
שאלה לי לשתיכן עופרה קמר ומיה גל. אני קרובה לסיום הקורסים בפסיכולוגיה נשאר לי רק "תאוריות אישיות".יש לי 600 שעות משולב תאטרון בובות (300 שעות ותיאטרון 300 שעת) מדברים על כך שיש תואר שני כיום רק במכללה לחברה ואומנויות ובאוניברסיטת חיפה. אני מאד רוצה ללמוד פסיכודרמה או דרמהתרפיה וממליצים לי ללמוד לתואר שני. כי כרגע ההשלמות עדיין מאד גדולות ומאד לא מקוצרות. מה לעשות? ללמוד בסמינר הקיבוצים פסיכודרמה ואחר כך להשלים לתואר שני.או ללמוד דרמהתרפיה בכפר הירוק לתואר שני. הסנתי שתל-חי קיבלו אישור לתואר שני . אני מניחה שגם השלוחה בכפר הירוק מאפשרת תואר שני. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם בתל-חי יש תואר שני בדרמה תרפיה
מורן02/09/2012הי ורדית,
לאחרונה הוסמכה התוכנית ללימודי דרמה תרפיה בתל-חי להענקת תואר שני.
ראש התוכנית הוא פרופ' מולי להד מהמובילים בתחום.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודי פסיכודרמה או דרמהתרפיה-
ורדית פרלמן07/09/2012בררתי עם השלוחה של תל-חי , דרמהתרפיה בכפר הירוק ואין שם תואר שני ולא יהיה.אוניברסיטת חיפה רחוקה מאד מאד. אני גרה בראשל"צ ולכן כרגע האופציה הטובה ביותר היא ללמוד במיכללה לחברה ואומנות (לסלי לשעבר). כי משרד החינוך משתתף בחלק משכר הלימוד כך הבנתי מבירורים . התנאי הוא לימודים לתואר שני בלבד.ובכל זאת אני לא מאבדת תקווה לגבי מכללת סמינר הקיבוצים שם עשיתי תואר ראשון והשלמות בפסיכולוגיה . אני שואלת שאלה כללית לגבי נושא הגשת תוכניות למל"ג. כמה שנים לוקח למיכללה שהגישה תוכנית לתואר שני למל"ג לקבל אישור? הרי מכללת סמינר הקיבוצים ידועה כמיכללה רציניצ והגישה תוכנית לפני שנה יש סיכוי שעוד שנה התוכנית תאושר או שמדובר ב-5 שנים כמו הזמן שלקח למיכללת תל-חי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתואר שני בדרמהתרפיה - תגובה
מיה גל M.A.02/09/2012ורדית שלום,
אני מסכימה אתך שבמצב הנוכחי עדיף לדעתי ללמוד לתואר שני ולא ללמוד לימודי תעודה ואז לעשות השלמות לתואר שני.
במידה ואין לך העדפה ברורה בין פסיכודרמה לבין דרמה תרפיה, ובמידה ואכן שתי התכניות שציינת מסמיכות לתואר שני (כדאי לוודא זאת מולן) הרי שהן נשמעות כאופציות טובות עבורך. בנוסף לכך אכן האופציות של אוניברסיטת חיפה ושל המכללה לחברה ואומנויות שרירות וקיימות.
כדאי לברר מהן תכניות הלימודים בכל אחת מהתכניות ולהחליט לפי זה, בנוסף לשיקולייך האישיים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמכללה לחברה ואמנויות
אפרת02/09/2012הי,
אני חייבת להגיב שממה שאני בדקתי המכללה לחברה ואמנויות מציעה את התנאים הכי טובים. גם מבחינת יחס אישי, מרצים, עבודה מעשית וכדומה.
אני בתקווה ארשם שנה הבאה (השנה לצערי אני כבר לא אספיק) אבל אני באמת חושבת שזה המקום המוצלח ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתואר שני בדרמהתרפיה - תגובה - תגובה
ד``ר עפרה קמר02/09/2012מצטרפת לתגובה של מיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדווקא לא הייתי ממהרת ללכת לשם
סטודנטית לשעב09/10/2012לסלי לשעבר- המכללה לאמנויות ומשהו כיום, אולי בעלת שנות ותק ושם טוב, אך מלאה בבאגים שלא מכבדים את הסטודנטים שלה. בעיקר דורשים שם הרבה כסף ומציעים כל מיני קומבינות כדי ל'סגור' את החורים, המנחים: חלקם מצוינים וחלקם מזעזעים, והתנאים הפיזיים הם בסיסיים מינוס. גם ככה, החוק עדיין לא יצא ואולי לא יהיה הבדל בשנים הקרובות בין תעודה לתואר, אז כדאי לבדוק מה יש קרוב לבית, ועלויות לפני שנרשמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני דווקא התרשמתי לטובה...
יעל10/10/2012אני דווקא התרשמתי לטובה, גם אני מתכווננת לשנה הבאה, דיברתי עם 4 בוגרים שלהם וכולם אמרו דברים ממש ממש טובים. יש לאמא שלי גם פסיכולוג שמדריך סטודנטים שלהם, שאמר שהם מצוינים. אגב, הקטע של התואר השני כבר אומץ ע"י משרד הבריאות ויש חוזר מנכ"ל של משרד הבריאות שמאשר את זה, אז זה כן נראה לי מאוד קריטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם הסטודנטית
עלמה 121/10/2012לא הייתי ממהרת ללמוד במכללת לסלי (או בשמה החדש)
שכר הלימוד מעניי לא הגיוני
תנאים בינוניים מינוס (תנאים פיזיים)
וכו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעודה או לאתום22/08/2012
לאחרונה התלבטתי לגבי תואר שני או תעודה בתחום הטיפול באמנות. לאחר שבדקתי בכמה מכללות קיבלתי את הרושם שבמידה ואני בוחרת בלימודי תעודה ולאחר מכן אחליט לעשות תואר שני, לימודי התעודה יחשבו לי ובתמורה ינוקו לי קורסים מהתואר השני. לאחר התייעצות עם אנשים ובדיקה מרחיבה שעשיתי בעניין גיליתי שלא כך העניין. מצאתי מסמך של המל"ג שאומר במפורש שלימודי תעודה לא מקנים דבר לתואר השני (כלומר, במידה והחלטתי להמשיך לתואר שני אני אצטרך לעשות הכל כאילו אין לי תעודה, התעודה לא שווה כלום). אם כך אני לא מבינה בשביל לבחור בלימודי תעודה. הבנתי גם שבמכללת תל חי הבטיחו את זה לאנשים ועכשיו הם נשאר חסרי אונים כי הם צריכים להתחיל תואר שני מהתחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעודה או לא - תגובה
ד``ר עפרה קמר23/08/2012כיום יש בחיפה תוכנית השלמות לתואר שני למטפלים בעלי תעודת מטפל. עדיין לא ידוע מה יקרה במכללות אחרי שהן תקבלנה אישור לתואר שני. יש להניח שתהיי תוכנית השלמות לבעלי תעודה, אבל עדיין אין מיידע מדוייק בקשר לתואר השני ו/או ההשלמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתואר שני מקוצר במכללות
ניצה ולדמן05/02/2013לאור התחדשות הכנסת ופרישתה של ד"ר רחל אדטו שלקחה על עצמה את הטיפול בנושא, אשמח לדעת מה צופן העתיד בנושא התואר המקוצר.
ההרשמה לשנת הלימודים במכללות ובאוניברסיטאות כבר החלה ועל כל אלה שעליהם חל הנושא, כלומר שאמנם למדו במסגרת התכניות לתרפיה באומנות ולא קבלו תואר שני, לתכנן את צעדיהם.
אני בטוחה שציבור המטפלים במערכות החינוך ישמח לקבל עדכונים או רעיונות כיצד לפעול מבלי ללמוד מחדש לתואר שני...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתואר שני מקוצר במכללות - תגובה
ד``ר עפרה קמר06/02/2013שלום ניצה.
בשלב זה לא נראה שיש שינוי לגבי תוכניות ההשלמה .
כידוע מספר מוסדות הגישו למל"ג תוכניות לאישור התואר השני. אחרי שמוסדות אלו יקבלו את האישור, הם יוכלו לפתוח תוכניות השלמה באישור המל"ג. המל"ג יכתיב את תוכנית הלימודים להשלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם קורסי הפסיכולוגיה פסולים מהיום
ורדית פרלמן11/02/2013התברר לי היום כי קורסי השלמה בפסיכולוגיה לקראת לימודי טיפול באומנויות השונות במכללה לחברה ואומנויות אינם נחשבים עוד אם לא נלמדו במכללה לחברה ואומנויות עצמה. גם אם נלמדו במכללת סמינר הקיבוצים או בבית ברל הוכיתי בתדהמה אילו הדרישות החדשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם קורסי הפסיכולוגיה פסולים מהיום - תגובה
ד``ר עפרה קמר11/02/2013במכתב של המל"ג לראשי מוסדות להשכלה גבוהה מתאריך 20 בנובמבר 2011.
כתוב:
" לתכנית יוכלו להתקבל תלמידים בעלי תואר ראשון מתחום כלשהו, בכפוף לביצוע השלמות בתחום הטיפול ובתחום האמנות.
ההשלמות יבוצעו במסגרת מוסד אקדמי מוכר המעניק תואר מוכר על ידי המל"ג בתחומי החינוך ו/או הפסיכולוגיה ו/או עבודה סוציאלית".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם קורסי הפסיכולוגיה פסולים מהיום - תגובה - תגובה
ד``ר עפרה קמר11/02/2013אני רוצה להוסיף למה שכתבתי קודם לכן. לעומת הודעת המל"ג כתב מנכ"ל משרד הבריאות ד"ר רוני גמזו:
"תנאי קבלה לתואר שני בטיפול באמנויות: תואר ראשון מתחום כלשהו בכפוף לביצוע השלמות בתחום האמנויות ובתחום הטיפול. ההשלמות יבוצעו במסגרת מוסדות המקיימים לימודים לתואר שני בתחום".
כך שיש שוני בין המל"ג למשרד הבריאות. כאשר משרד הבריאות מתיחס רק למוסדות שמעניקות תואר שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפוש משרות במשרד הבריאותבורוג22/08/2012
שלום לכן
אני מטפלת באומנות עובדת כרגע במשרד החינוך, מעוניינת לחפש עבודה בבתי חולים, באיזור המרכז, למי ניתן לפנות בתוך בי"ח והאם יש למשיהי איש קשר איתו אני יכולה לדבר
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיפוש משרות במשרד הבריאות - תגובה
ד``ר עפרה קמר23/08/2012תנסי לפנות למחלקת משאבי אנוש. בכמה מבתי החולים באזור המרכז מועסקות מטפלות באמנות. אבל אין לי מיידע היכן ומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכלוסית המטופלים האומנותמבולבלת07/08/2012
אני שוקלת ללמוד טיפול באומנות ורציתי לשאול מהי אוכלוסיית היעד עמה עובדים לרוב מטפלים באומנות? האם זו אוכלוסייה שהכושר המילולי פחות חזק אצלה, כגון: ילדים או אוכלוסייה שיקומים בעלי מוגבלויות מסוימות?
כמו כן, באילו מסגרות מטפלים באומנות משתלבים לרוב?
בנוסף, אם מישהי יוכל לספר לי מניסיון אישי האם קשה יותר לפתוח קליניקה פרטית למטפל באומנות לעומת פסיכולוג קליני- בגלל הנישה הספציפית של האומנות שאולי פחות מוכרת או מדברת לקהל הרחב אלא רק לאוכלוסיהה ספציפית (מה שמקשר אותי לשאלה הראשונה) ?
אני מאוד אודה לכל מי שיוכל לשפוך אור עבורי על נושאים אלו
תודה!:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכלוסית המטופלים האומנות - תגובה
ד``ר עפרה קמר09/08/2012שלום לך מבולבלת.
כיום רוב המטפלים באמנויות עובדים במסגרות השונות של משרד החינוך. אך גם מספר רב של מטפלים עובדים במסגרות אחרות לדוגמה מסגרות של משרד הבריאות. העבודה אינה מוגבלת רק לאוכלוסיות בעלי יכולת ורבלית נמוכה אך אין ספק שגם הם נהנים מהעבודה בטיפול באמנות.
בקשר לפתיחת קליניקה , להרבה מאוד מטפלים יש קליניקות פרטיות מלאות במטופלים. כמובן שמומלץ לפתוח קליניקה אחרי שעובדים מספר שנים במגזר ציבורי תחת הדרכה.
מקווה שעכשיו את פחות מבולבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת לא שגרתיתשימי02/08/2012
שלום לכן מנהלות יקרות
רציתי לשאול אתכן האם אתן יודעות אולו:
האם אסירה משוחררת יכולה ללמוד תרפיה באומנות ולעסוק בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קצת לא שגרתית - תגובה
ד``ר עפרה קמר05/08/2012אין סיבה שאסורה משוחררת לא תוכל ללמוד תרפיה באמנות, בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי המשך למטפליםמירי18/07/2012
היי,
אולי תוכלו לעזור...
סיימתי את לימודי התואר השני שלי בטיפול בתנועה אבל אני מרגישה שאני רוצה להתעמק באוכלוסיית הילדים והנוער. אתם מכירים מוסד כלשהו שמציע סוג לימודים מצומצם שמציע התמחות בילדים ו/או נוער?
שמעתי ששבוע הבא ביום רביע יש ערב שמדבר על לימודי המשך למטפלים באמנות במכללה האקדמית לחברה ואמנויות. שמעתי על זה דברים טובים - מישהו היה? מכיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי המשך
איילה19/07/2012הי,
אני חושבת שבאוניברסיטת חיפה מתכננים לשנה הבאה הכשרות ממוקדות למטפלים במגוון נושאים.
שווה לפנות לביה"ס לטיפול באומנות שם ולברר.
איילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני גם מגיעה ליום הפתוח
שרון ישראל19/07/2012אני גם באה ליום הפתוח.
נראה לי שטוב לבוא ולשמוע.
שמעתי דברים טובים על המכללה שזו בעצם מכללת לסלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודי המשך למטפלים - תגובה
מיה גל M.A.20/07/2012מירי שלום,
באוניברסיטת חיפה יש מסלול של פסיכותרפיה של הילד שפתוח חלקית גם למטפלים באמנויות. בנוסף קיימים קורסים רבים במוסדות לימוד שונים שחלקם מתמקדים בטיפול בילדים ונוער.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודי המשך למטפלים - תגובה - תגובה
ד``ר עפרה קמר24/07/2012יש גם בת.ל.מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמירי
תום24/07/2012ממה שאני הבנתי, במכללה החדשה לחברה ואמנויות (מה שהיה פעם לסלי) יש לימודים מתקדמים שיש בהם התמחות בטיפול בילדים באמנות.
בכל מקרה יש יום פתוח מחר שווה לנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על טפיה באמצעות אומנותלימור17/07/2012
אני מורה לאומנות בבית ספר יסודי ורוצה לעשות הסבה למטפלת בעזרת אומנות. מה אני צריכה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על טפיה באמצעות אומנות - תגובה
ד``ר עפרה קמר18/07/2012את צריכה לפנות לאחד ממוסדות ההכשרה באזור מגוריך.
את צריכה להיות בעלת תואר ראשון ממוצע 85 ומעלה, 300 שעות של לימודי אמנות מעשית. וקורסים נדרשים בפסיכולוגיה סטטיסטיקה ושיטות מחקר. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שבמקרה של מורה לאמנות
לירון19/07/2012לא צפויה להיות בעיה עם שעות האמנות.. לא ? ייתכן שפנייה למכללה שמציעה גם הכשרה למטפלים באמנויות וגם הכשרה להוראת אמנות יכולה לעזור (יש במדרשה לאמנות למשל את שני המסלולים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצות בנושא מסלול לימודיםאלינה02/07/2012
שלום רב
ברצוני להתחיל השנה ללמוד תרפיה באמנות. אני מתקשה להתקבל לאוניברסיטת חיפה והייתי מאד רוצה לעשות את מסלול של תואר שני. כך שנשאר לי ללמוד בלסלי אך זה יקר מאוד בשבילי. רציתי לשאול אם כדאי ללמוד השנה מסלול של חינוך מיוחד והאם זה יכול לעזור לי אחר כך בתור מטפלת (להיות מקצועית יותר) - ולאחר שנה להתחיל ללמוד תרפיה. או להשקיע את הכסף ישר לאוניברסיטת לסלי ולא ללמוד חינוך מיוחד? אשמח להתיעץ בטלפון אם אפשר.
תודה
אלינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלינה
תום05/07/2012היי, אחותי למדה בלסלי ולאורך כל תקופת הלימודים שלה הרגשתי ממנה שהיא עוברת חוויה אמיתית וכייפית. היא גם לא הפסיקה לדבר על כמה הכלים שהיא קיבלה הם פרקטיים, אז כנראה שזה שווה את הכסף.
אני חושבת שעכשיו עוברים שינוי בלסלי והם הפכו למכללה ישראלית. נראה לי ששווה לך לבדוק עליהם באינטרנט- המכללה לחברה ואמנויות, הם נשארו בנתניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה התייעצות
עלמה אחת08/07/2012אפשר דעת למה את מתקשה.. להתקבל לחיפה? זה קשור לתנאי קבלה?
שנית לסלי (או המכללה בשם החדש שלה )יקר לאללה בעיניי שכר הלימוד שם מוגזם (קחי בחשבון שלפעמים אלה שבשבחים פה את לסלי הם טוקבקיסטים של המכללה ).
אישית הייתי הולכת ללמוד חינוך .. מבררת שיהיו לי את כל הקורסים שצריך (כמו פסיכולוגיה מבוא, תיאוריות באישיות וכו)
יותר קל להתקבל כשיש כבר תואר ראשון ביד ואם כבר אז עדיף חינוך עם תעודת הוראה כי הרבה מהעבודה שתחום היא בבתי ספר וצריך תעודת הוראה.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)