מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השלמת שעות במכינה לאמנותמרב בן-אלון28/06/2012
שלום, שמי מרב שין בן-אלון אני אמנית ואוצרת ומרצה ותיקה בתחום האמנות. עד לפני שנה קיימתי בסטודיו שלי בתל-אביב מכינות להשלמת שעות אמנות שהיו מאד מוצלחות והוכרו על ידי כל המוסדות. מאז ענין החוק קיבלתי תגובה שחלק מהמוסדות לא מכירים בלימודים המתקיימים בסטודיו פרטי גם אם מדובר באדם מקצועי ומוכר מאד בתחום.
השאלה שלי האם באמת מדובר בהוראה רשמית של המל"ג שלפיה אכן אישורים אלו אינם מוכרים או שזו בגדר המלצה והמוסדות מנצלים את המצב על מנת לרשום מועמדים למכינות שהמתקיימות אצלם ומציגים את זה כתנאי קבלה?
אשמח מאד לתשובתכם
תודה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלמת שעות באמנות - תגובה
ד``ר עפרה קמר28/06/2012בהוראות המל״ג כפי שפורסמו לגבי תואר שני , כתוב ששעות לימוד האמנות צריכות להיות ממוסד המוכר על ידי המל״ג ו/או משרד החינוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מרב
מרוה24/07/2012שמעתי רבות עליך ועל הקורסים שהעברת מאנשים שלמדו אצלך- דברים טובים מאוד וצר לי לשמוע שאת נתקלת בקשיים עכשיו בגלל השינויים המנהלתיים.
אני אישית בתור מי שנשאר לה עוד כמה שעות להשלים ביררתי במנשר ואפשר להשלים דרכם שעות בקורסי ערב.
אולי תיהיה לך אפשרות להעביר את הקורס שלך דרך מנשר, מכון אבני, מוזיאון נחום גוטמן, או מוסד דומה כלימודי ערב?
אולי זה לא פרקטי בכלל אבל רציתי להציע....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדרכה למטפלים באומנותתמר ברטל22/06/2012
שלום אני בוגרת קורס הדרכת מטפלים באומנות , בעלת נסיון של 15 שנים , אם אתם מחפשים הדרכה או מקום לפרקטיקום ואתם מאזור נתניה והסביבה. צרו קשר,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לפרטים על הפרקטיקום
אילת01/07/2012שלום תמר,
בימים אלו אני מחפשת מקום לפרקטיקום לשנה הבאה, סטודנטית בלסלי,
ומתגוררת באזור נתניה,
אם זה עדיין רלוונטי אשמח אם נוכל לדבר,
תודה,
אילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכינה לקראת לימודי תרפיהרונה10/06/2012
שלום,
לקראת לימודי לתרפיה אני נדרשת להשלים מכינה במקצועות הפסיכולוגיה. האם ידוע לכם אם לימודי מכינה במכללה אחת נחשבים גם במכללות האחרות או שהן לא "מכבדות" קורסים שנלמדו במקום אחר?
האם הקורסים האלו נחשבים כהשתלמויות לעובדי הוראה?
שאלה שניה: נכון להיום שבמכללה החדשה שקמה במקום לסלי אין עדיין תואר מוכר ע"י המל"ג (למרות שהם מסתירים זאת) -האם יש הבדל בינה לבין המכללות האחרות שנותנות תעודה כמו סמינר הקיבוצים ובבית ברל?
תודה מראש
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכינה לקראת לימודי תרפיה - תגובה
ד``ר עפרה קמר12/06/2012שלום רונה,
בדרך כלל רוב המכללות מכבדות את הקורסים שנלמדו במכללות אחרות, מדובר על מכללות אקדמיות. אני לא יודעת אם קורסים אלו מוכרים כגמולי השתלמות לבדוק במשרד החינוך.
לדעתי לסלי כן קיבלו אישור מהמל"ג, אבל כדאי לבדוק זאת אתם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכללת לסלי כבר לא קיימת יותר.
רונה12/06/2012המכללה החדשה קיבלה מהמל"ג היתר פרסום ורישום תלמידים למסלול תואר שני ללא תזה אך עדיין לא הכרה בתואר. הם עדיין מחוייבים לרשום כוכבית שזה מותנה באישור מל"ג וכו ואף להחתים את הנרשמים על ידיעתם שזה המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכר מטפלת באומנותנועה30/05/2012
שלום רב לכולם,
אני מסיימת עכשיו את לימודי כמטפלת באמנות ומתחילה ללכת לראיונות עבודה. נתקלתי בשאלה מה השכר שלו אני מצפה ואינני יודעת מה השכר במגזר הציבורי. האם הוא בנוי לפי שעה או שזהו שכר גלובלי ומהם התנאים הנלווים? אשמח לשמוע מכם תשובות :)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכר מטפלת באומנות - תגובה
מיה גל M.A.30/05/2012שלום נועה,
קיימים מקומות עבודה שבהם השכר הוא פר שעת טיפול, וישנם מקומות כגון משרד החינוך שבהם השכר הוא גלובלי לפי מספר שעות העבודה השבועיות. הסכום מאד משתנה ממקום למקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נועה01/06/2012הי מיה,
תודה רבה על תגובתך המהירה. אשמח לדעת סביב אילו סכומים מדובר כאשר מדובר בשכר גלובלי כי חלק מדברים על מינימום וחלק מדברים על יותר. כמו כן אלו תנאים סוציאלים עליי לבקש?
המון תודה וסופ"ש נעים,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב!! למי שהתחיל השלמות בפסיכולוגימרוה23/05/2012
למי שהתחיל השלמות בפסיכולוגיה בשנה שנתיים האחרונות-שימו לב אם יש לכם את כמות הנקודות הדרושה בכל קורס!
נעשו השנה שינויים בגלל הדרישה לתואר שני.
לדוגמה פסיכופתולוגיה בסמינר הקיבוצים שעשיתי לפני כשנה הוא נקודה אחת ומה שדורשים עכשיו בגלל התואר השני הוא 4 נקודות.
כיום יש יישור קו בין כל המוסדות (לפחות בין סמינר הקיבוצים ולסלי - או בשמה החדש המכללה האקדמית לחברה ואומנויות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב!! למי שהתחיל השלמות בפסיכולוגי - תגובה
ד``ר עפרה קמר23/05/2012למען הסדר הטוב, אפרט את דרישות הקבלה: מבוא לפסיכולוגיה 2 נ״ז. פסיכולוגיה התפתחותית 4, פסיכופתולוגיה 4, תיאוריות אישיות 2, שיטות מחקר2, פסיכופיזיולוגיה 2, סטטיסטיקה 2. 4 מתייחס לקורס שנתי, 2 מתייחס לקורס סמסטריאלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטויות ושאלה לגבי מקומות עבודהמרוה19/05/2012
היי
אני מבררת כרגע מול המוסדות הרלוונטים ויש לי כמה התלבטויות:
התרשמתי שלסלי נותנים את הכי הרבה שעות מעשיות
לעומת זאת בחיפה התואר יותר אקדמי ופחות מעשי.
מצד שלישי בלסלי עדיין שכר הלימוד הוא כפול ממקומות אחרים למרות שהתואר שלהם כבר ישראלי.
כמו כן הם דורשים השלמה של 7 קורסים לעומת סמינר הקיבוצים שמאפשרים להתחיל עם שני קורסים כך ששם אוכל להתחיל ללמוד השנה במידה ואתקבל ולא לדחות בעוד שנה אם לא יותר.... (אני עובדת במשרה מלאה ולא יכולה להשלים יותר מקורס אחד בסימסטר כרגע....)
כמובן שאלו התלבטויות שאני צריכה לפתור עם עצמי אבל אם למישהו יש ידע קונקרטי לגבי מקומות עבודה כיום, האם יש מקומות שיעדיפו אנשים עם תואר שני? שמעתי פעם שמוסדות פסיכיאטרים ומשפטיים מעדיפים אנשים עם תואר ולא תעודה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטויות ושאלה לגבי מקומות עבודה - תגובה
ד``ר עפרה קמר19/05/2012שלום מרוה
בנושא חיפוש עבודה , אין כיום הבדל במציאת מקומות עבודה לבעלי תעודה ולבעלי תואר שני, כרגע ההבדל מתבטא בתוספת שכר לבעלי תואר שני. אני מניחה שדברים ישתנו כאשר יצא החוק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עופרה
מרוה20/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרווה
יעלה21/05/2012מרווה היי
אני גם מבררת בימים אלו, לסלי פותחים בעוד כמה ימים את המכללה החדשה שלהם (מכללה ישראלית), ממה שהבנתי שכ"ל שם הוא בסביבות 70,000 ₪, לתואר. זה ממש קרוב ללימודי תעודה. חוצמזה קראתי בהודעה מיה"ת לגבי השלמות ללימודי תעודה, ככה שעכשיו כבר ממש ברור שאם תלמדי לימודי תעודה תצטרכי בכל מקרה אח"כ השלמה לתואר. ז"א על שכ"ל של לימודי תעודה 60,000 ממה שאני יודעת תוסיפי עוד עלות תואר שני ועוד שנות לימוד. זה ממש לא שווה ללמוד היום ללימודי תעודה. תבררי בלסלי, אני גם ממתינה מהם לעדכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה יעלה, היתרון
מרוה22/05/2012מבחינתי בסמינר הקיבוצים הוא שאני יכולה להתחיל שם כבר בשנה הבאה עם 2 קורסים בפסיכולוגיה לעומת לסלי שם אני צריכה להשלים 7 קורסים לפני הלימודים. ואני לא ידועת אם אוכל להשלים כלכך הרבה קורסים בכלכך מעט זמן....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה יעלה, היתרון - תגובה
ד``ר עפרה קמר22/05/2012בנושא קורסי השלמה, כל עוד המכללות לא קיבלו אישור לתואר שני, מספר קורסי ההשכמה תלוי במכללה עצמה. יש מכללות שדורשות את כל קורסי ההשלמה לפי דרישת המל״ג לדוגמה מכללת דוד ילין, ויש מכללות שעובדות לפי הנהלים הישנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה ללמוד???יובל16/05/2012
שלום, עד עכשיו המקומות היחידים שנתנו תואר בתראפיה באמנות היו חיפה ולסלי. הבנתי שלסלי הפכו להיות אוניברסיטה ישראלית ולא עושים אצלם כבר תזה. אם כך, מה ההבדל ביניהם לבין מקומות אחרים שלומדים בהם תראפיה באמנות ללא תואר? האם המקום היחיד ללמוד בו כעת הוא חיפה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההבדל שהם נותנים תואר והשאר עדין
מרוה16/05/2012לא קיבלו אישור.
ועדין הבדל בשכר לימוד.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם ככה
יובל16/05/2012עדיף ללמוד שם? מה זה אומר שזה לא כולל תזה? עדיין מקבלים תואר שני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן הם נותנים תואר שני. לגבי התיזה
מרוה17/05/2012אני חושבת שאם אתה לא עושה תיזה אין לך אפשרות להמשיך לדוקטורט במידה ותרצה.
ככה זה בתארים אחרים לדעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן הם נותנים תואר שני. לגבי התיזה - תגובה
ד``ר עפרה קמר17/05/2012היום באמת המקומות היחידים שנותנים תואר שני הם אוניברסיטת חיפה ולסלי קולג', מומלץ לבקר בשני המוסדות להתרשם לבקש מערכת שעות ולהשוות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליובל
מורן10/06/2012הם נותנים תואר שני ישראלי, אין תזה, אבל אני יודעת שאפשר שמקרים כאלו ניתן לעשות תזה במקום בו עושים את הדוקטורט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועדת קבלהלי10/05/2012
אשמח לאינפורמציה/טיפים בנוגע לועדת הקבלה במוסדות הלימודיים.
תודה,
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועדת קבלה - תגובה
מיה גל M.A.13/05/2012לי שלום,
המטרה היא התרשמות מאשיותך. עצתי היא שתהיי אמיתית ואל תנסי להציג מצג של מישהי שאינה את.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטפלים עם תעודה שסיימו השנהמרוה09/05/2012
האם מטפלים שמסיימים בקרוב שלוש שנות לימודי תעודה
יכולים לטפל? מהבחינה של כן תואר שני לא תואר שני...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטפלים עם תעודה שסיימו השנה - תגובה
מיה גל M.A.13/05/2012פוני שלום,
בשלב זה אין מניעה לכך, בטרם עבר החוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מרוה15/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסף - אבל מכיוון אחרמרוה09/05/2012
האם מישהו יודע - במידה ולסלי עוברים למסלול של שלוש שנים -האם שכר הלימוד שלהם יתפרש על שלוש שנים?
או שבעצם תתווסף עוד שנה ז"א שכר הלימוד יעלה ולא יתפרש?
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כסף - אבל מכיוון אחר - תגובה
מיה גל M.A.15/05/2012פוני שלום,
אני מניחה ששכר הלימוד יישאר זהה ויתפרש אולם כמובן שכדאי לפנות למוסד עצמו ולברר זאת ישירות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אני מתכוונת לברר.. אעדכן בפורום
מרוה15/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפוני
יעלה15/05/2012כפי שביררתי בעצמי שכר הלימוד ירד. הלימודים הינם שלוש שנים אך שכר הלימוד נמוך יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסלי או לא לסלי
עלמה 123/05/2012גם אני אשמח לפרטים על המכללה ההיא ?
אני מאוד מקווה ששכר הלימוד לא מגיע ל100.000
זה פשוט מוגזם
ושזה מוכר על ידי המלג כמובן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסלי
ת23/05/2012יש פרטים בפייסבוק - המכללה האקדמית לחברה ואמנויות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה שכר לימוד
עלמה 123/05/2012לפי האתר שלהם 75 אלף
35 אלף שנה א+ ב
5 אלף שנה ג'
אני מאוד מקווה שאני טועה כי זה עדיין המון המון המון כסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה גם מה שאמרה לי יועצת הלימודים
מרוה23/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מה שאמרה היועצת הלימודים
עלמה 123/05/2012זה לא המון המון כסף???
כמה עולה למשל בחיפה MA (שנוכל להשוות)?
זה קצת (הדגש על קצת) פחות מלסלי ועדיין...
המון
מקווה שקצת יקבל פרופורציות וירדו קצת (סיכוי קלוש אני יודעת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמינר הקיבוצים
ת23/05/2012בסמינר הקיבוצים שכר לימוד הוא 60 אלף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכר לימוד אונ' חיפה
עלמה 124/05/2012הוא בערך 12 אלף X שנות לימוד (3?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיפה
ת25/05/20122X
שנה שלישית בעיקר סטאז' - נראה לי פחות מ-12 אלף - יכול להיות גם הרבה פחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטעייה
ת24/05/2012הם פרסמו באתר החדש בפייסבוק שהמכללה האקדמית לחברה ואמנויות מעניקה תואר שני באומנויות. מה שהם לא רשמו(והם מחוייבים כן לרשום לפי אישור מל"ג שהם קיבלו)זה שלפי מל"ג הם קיבלו כרגע אישור רק לפתוח את הלימודים לתואר שני באומנויות ושהענקת התואר מותנת באישור מל"ג להעניק תואר כזה. כמו כן, הלימודים הם לתואר שני באומנויות ללא תזה, שהם גם לא פרסמו את זה באתר שלהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה להטייה
עלמה 124/05/2012ישנם הרבה דברים שהם לא ברורים באתר ובעמוד הFB שלהם.
ממה אני מבינה זה מוסד די חדש ועדיין לא התחילו ללמד כך שנראה לי שצריך פשוט לחכות ולראות מה יהיה.
אולי (סיכוי קלוש) השכר לימוד ישתנה כי 75 אלף זה המון ... בכל כנה מידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שהוא עשוי רק לעלות ולא לרדת
מרוה24/05/2012לצערי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמת שלא ברור למה
מרוה24/05/2012זה צריך לעלות יותר מסמינר הקיבוצים שגם היא מכללה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה מכללה
עלמה 124/05/2012סמינר הקיבוצים - תעודה
המכללה החדשה תואר שני
יש הבדל בין תעודה ותואר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ראיתי באחד הפרסומים לגבי התואר
מרוה24/05/2012לגבי התואר השני שנאמר במפורש שזה תואר שני קליני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקליני
ת25/05/2012קליני לא מחייב שני עם תזה, אלא לטפל אחרי הלימודים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה החשיבות של התיזה חוץ מהמשך
מרוה25/05/2012לימודים?
בחיפה עושים תיזה? זה משנה את מהות התואר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה המכללה החדשה
עלמה 125/05/2012מכוון שזו מכללה חדשה ישנו פרוצדורה לקבלת התר לתואר שני..
שלב ראשון הוא התר לפתיחת מסלול אחרי שישנם בוגרים ראשונים מקבלים התר לתואר שני
כך גם היה למשל במרכז האקדמי שהיה מכללת דרבי שהתגייר והפך למכללה ישראלית ..
לא מקבלים התר לתואר לפני אישור לפתיחת מסלול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזה
ת25/05/2012נכון, צריך את תזה אם רוצים להמשיך לדוקטורט.
בחיפה - נדמה לי שיש מסלול עם תזה ומסלול בלי תזה. אלה עם ממוצע הציונים יותר גבוה בזמן הלימודים לתואר שני יכולים לעשות את התזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכ"ל
תום10/06/2012אני רואה בזה ממש יתרון, במקום 100 אלף, 70 לתואר שני כתכנית ללימודי תעודה עולות 60!! וזה עוד בלי עלות ההשלמה לתואר שני (והשנים האבודות...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכר לימוד יתרונות
עלמה 114/06/2012ראשית כל אני לא רואה שום יתרון ל75 אלף ש"ח שכר לימוד.
אם כבר אולי עדיף להמתין עד שהחוק יעבור ואז שכר הלימוד יהיה יותר הגיוני
שנית לסלי (או המכללה בשם החדש) קיבלה אישור לפתיחת המסלול מהמל'ג אבל זה לא אומר שהיא קיבלה אישור לתואר עצמו.
ישנו תהליך שהמכללה צריכה לעבור . חלק הראשון שצכירים לחכות עד שהבוגרים החלוצים יסיימו את המסלול ..
לאורך הזמן הזה המכללה נמצאת כ"מעין" תנאי שכזה ..
זה לא משהו אוטומטי לחלוטין.
עדיף לברר את העיניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכר לימוד בלסלי ובסמינר
מרוה23/06/2012בסמינר שכר הלימוד הוא 22 אלף שח בשנה ו66 אלף לשלוש שנים. ההפרש בינם ללסלי הוא של 9,000 שח (השנה, יכול להיות בשנה הבאה כבר יהיה אחרת) שזה כבר לא הפרש מאוד גדול יחסית לסכומים הגבוהים מאוד לדעתי בשני המקומות.
לי ההפרש + סיכוי לקבלת תואר שני גורמים להתלבט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכסף - אבל מכיוון אחר - תגובה
ד``ר עפרה קמר12/06/2012נראה לי שהכי פשוט לבדוק בלסלי את תנאי שכר הלימוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסף כסף כסףאאא03/05/2012
שלום,
רציתי לקבל קצת פירוט על שכר של מטפלים בתנועה.
האם ידוע טווח שכר כדי לקבל איזשהו רושם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כסף כסף כסף - תגובה
ד``ר עפרה קמר06/05/2012במשרד החינוך משכורת המטפלת מקבילה למשכורת מורה בכירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד בעניין כסף
איילה06/05/2012למה הכוונה שכר מורה בכירה ? מה השכר לשעה ? ברוטו/נטו ? האם זה השכר למי שעובדת דרך המתי"א ? האם בנוסף מקבלים תנאים סוציאליים ?
הרבה תודה :-)
איילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד בעניין כסף - תגובה
ד``ר עפרה קמר07/05/2012איילה שלום
אני לא יודעת בדיוק מה השכר לשעה, אבל כן, זה השכר למי שעובד דרך מתי"א , וכן יש תנאים סוציאליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שעות אמנות?ומה מצב החוק?...אילת27/04/2012
שלום,
אני סטודנטית שנה א' בלסלי, אמנות חזותית.
כאשר התקבלתי ללימודים דובר על קריטריונים המוכוונים לחוק החדש , הווה אומר- 300 שעות אמנות מעשית והשלמה בהמשך של כ-200 שעות עם תיק עבודות,
היום, בשל העובדה שהחוק עדיין לא עבר, ואין לי מושג, מתי ואם יעבור בכלל,
נודע לי כי עלי להשלים לא פחות מ-600 שעות אמנות עד סיום התואר (הקריטריונים הישנים, עדיין תופסים כנראה...)
האם אני צודקת? מה עלי לעשות לדעתכן?... מה יהא על הבלבול בדרישות המקצוע, המשתנות ובמסרים המטעים שאנו כסטודנטים וכמועמדים ללימודים נתקלים בהם?...
ומה המצב מבחינת החוק? האם יש צפי שהוא יעבור בקרוב? ועל מי יחול?....
מתנצלת על מליון השאלות , אני מנסה לעשות את הצעד הכי נכון, וזה די קשה במצב מעורפל שכזה...
תודה מראש,
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שעות אמנות?ומה מצב החוק?... - תגובה
ד``ר עפרה קמר28/04/2012אלה שלום
אכן יש לך המון שאלות ולצערי יש מעט תשובות.
בקשר לשעות האמנות, נכון לעכשיו - מוסדות שמעניקים תואר שני ידרשו 500 שעות אמנות.
מוסדות שמעניקים תעודה ידרשו 600 שעות אמנות.
בקשר לחוק, אין תשובות ברורות - הוא עדיין לא עבר, ולא יודעים מתי הוא יעבור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהיה
אלה29/04/2012עפרה תודה,
אלא שלא ברור לי למה אני שלומדת כעת בלסלי, כמובן לתואר שני, נדרשת להשלים 600 שעות...
תודה
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסלי
ת29/04/2012כי לסלי עדיין לא קיבלה אישור של מל"ג ללמד לתואר שני לפי המתכונת החדשה - טיפול באומנויות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהיה - תגובה
ד``ר עפרה קמר01/05/2012אני מניחה שלסלי עדיין דורשים 600 שעות מאחר ועדיין יש אי בהירות בקשר לדרישות המל"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתואר בטיפול באמנות
מירי30/04/2012שלום אלה, לכל צד יש את הטוב ואת הפחות טוב. כבר כמה שנים דובר על כך שחוק הטיפול החדש בפתחנו ולכן רוב המוסדות התיישרו לפי חוק זה וכך גם לסלי בשנה הקרובה. הלימודים שאת נרשמת אליהם הם שנתיים ולא שלוש שנים כמו שהחוק דורש (וכמו שבלסלי ילמדו שנה הבאה). תראי על צד החיובי, שאת לומדת שנתיים ויוצאת עם תואר שני ולא לימודי תעודה . (שימי לב, חוק הטיפול שייכנס בקרוב מדבר על כך שמי שלומד/למד לימודי תעודה יצטרך לעשות השלמה לתואר שני).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסלי
ת01/05/2012לסלי עדיין לא פירסמה תוכנית לימודים לשנה הבאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אילת01/05/2012הדבר ידוע לי שהלומדים לימודי תעודה ככל הנראה יצטרכו להשלים לתואר,
יחד עם זאת, אני לא כ"כ בטוחה שהמסלול שאני לומדת מותאם להיות רק שנתיים, מה שלמעשה בפועל, אנו לומדים שעות אקדמיות של 3 שנים, אלא שזה נדחס לשנתיים...
אין כאן צד חיובי ושלילי, אלא בעיקר הרבה בלבול, ערפול וקריטריונים שמשתנים השכם והערב... למזלי, אני כ"כ מאושרת על הבחירה הזאת וההגשמה שלי,
שבסופו של דבר, הכל מתגמד:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד``ר עפרה קמר01/05/2012אלה, הכי חשוב שאת , כפי שכתבת, מאושרת על הבחירה וההגשמה שלך.
נראה לי שכולנו כרגע נמשיך לחיות בערפל בנושא החוק ודרישות המל"ג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתעניינתנעה25/04/2012
שלום, אני בת 21 וכרגע מתלבטת מה אני רוצה להתחיל ללמוד בשנה-שנתיים הקרובות.
אני מאוד מתעניינת בטיפול באומנות, במדעי ההתנהגות ואומנות ככלל.
חיפשתי באינטרנט מוסדות לימוד שמציעים תעודה בטיפול באומנות, ובכל פעם אני מגיעה למבוא סתום - האם יש לימודים בטיפול באומנות רק לתואר שני?
ועוד שאלה (סליחה על חוסר הניסיון) האם לימודי תעודה "נחשבים" כמו תואר רגיל?
תודה מראש!
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתעניינת - תגובה
ד``ר עפרה קמר25/04/2012נעה שלום
כיום שני מוסדות מעניקים תואר שני בטיפול באמנות, אוניברסיטת חיפה ולסלי קולג'.
שאר המוסדות מעניקים תעודה, לדוגמא: בית ברל, סמינר הקיבוצים ומכללת דוד ילין.
כיום אין הבדל במציאת עבודה אם את בעלת תואר שני או תעודה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנועה
יעלה30/04/2012נעה שלום, גם חברה שלי מעוניינת ללמוד תואר ראשון בתחום שיוביל אותה אוטומטית ללימודי תואר שני בטיפול בהבעה ויצירה. היא ביררה בשלוחת אונ' לסלי לגבי הנושא ונאמר לה כי התכנון לפתוח גם תואר ראשון השנה. כדאי שתבררי אצלם. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסלי
ת01/05/2012הלימודים לתואר שני בלסלי עולים 100 אלף ש"ח.
לתואר ראשון - היד עוד נטוייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרפיה באומנות כמקצוע נוסףשירה15/04/2012
שלום, אני רוצה ללמוד תרפיה באומנות ובמקביל להמשיך במקצוע הנוכחי שלי- יש לי מספר שאלות בנוגע לזה. 1.האם יש מוסדות לימוד בהם ניתן לחלק את הלימודים ליותר שנים? 2. מה מספר השעות השבועיות שנדרשות לסטאז'? 3. הבנתי שבד"כ המשרות בתרפיה באומנות הן חצי /רבע משרה. האם ניתן למצוא משרה מינימלית של יום בשבוע או רק בערבים ?
בנוסף, הייתי רוצה לדעת אם יש סמכויות למטפל באומנות לאבחן וכו'. כמו שיש סמכויות מסויימות לפסיכולוג ולעו"ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה
תום16/04/2012שלום שירה, אני יודעת שהלימודים בשלוחת לסלי הם כרגע 3 שנים כאשר השנה השלישית היא שנת התמחות. היות והלימודים עברו להיות 3 שנים (ולא שנתיים כמו שהיה עד כה) הם פחות אינטנסיביים. אני יודעת שבשנים האחרונות המון מקומות מעסיקים מטפלים באמנות כמו בתי ספר, במכון להתפתחות הילד, בתי כלא וכדומה. אני ממליצה לך לברר יותר פרטים בשיחות טלפון עם המקומות שבהם לומדים טיפול באמנות. בהצלחה.
ת22/04/2012עוד לא היה פרסום של תוכנית לימודים לשנה הבאה של לסלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרפיה באומנות כמקצוע נוסף - תגובה
ד``ר עפרה קמר23/04/2012שירה שלום.
1. יש הבדל במספר השנים בכל מוסד ומוסד, למשל בדוד ילין הלימודים הם שנתיים אינטנסיביות ובשנה השלישית יש סטאז'.
2. בדרך כלל בין 10 -15 שעות + הדרכה.
3. יש גם משרות מלאות במשרד החינוך . אפשר לעבוד גם יום בשבוע.
4. מטפלים באמנות אינם מוסמכים לערוך אבחונים פורמליים בדומה לפסיכולוגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרפיה באומנותרוחה15/04/2012
האם יש מסלול לימודים שמכשיר מטפלים באומנות עם אוטיסטים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוחמה
תום16/04/2012שלום רוחה, ההתמחות שאת עושה במהלך הלימודים היא במגוון של מקומות, גם עם ילדים הסובלים מאוטיזם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)