מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת של אמהות צעירותלילי18/01/2009
שלום, יש לי תינוק בן 8 חודשים והתחיל לי כאב חריף בשורש כף היד, כאשר אני מזיזה לאחור את האגדול בעיקר ואת היד בפרט (התנועה של לפתוח את החזייה בלתי אפשרית עבורי) הלכתי לרופא הוא אמר שזה נפוץ אצל אמהות צעירות שמרימות הרבה את התינוק ואין מה לעשות. הכאב התחיל גם ביד שמאל וכרגע ממש מתחזק עד כדי שבלי שום תנועה אני מרגישה כאב. יש לבעיה הזו שם? האם יש משהו שאני יכולה לעשות? אודה לכם על כל עצה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקות (נחכה גם לשרון)
ד''ר יוני ירום19/01/2009אכן נפוץ מאוד אצל נושאי תינוקות.
יחד עם זאת, לא ניתן לדלג סתם כך ויש הרבה מה לעשות בתחום הפיסיותרפי לריפוי בעייה זו .
באם אינך מניקה, כדורים כנגד דלקת יכולים להקל בצורה ניכרת ואף להביא לריפוי.
ניתן להשתמש בסד לילה - תומך שרש כף יד עם נעילה לאגודל אשר יכול לשפר המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקות(משרון)
שרון רוזנמן20/01/2009כפי שכתב ד"ר ירום יש הרבה מה לעשות בתחום הפיזיותרפי.
חשוב לתת מנוחה יחסית למקום-ברור שלא יתאפשר לך שלא להשתמש ביד ולכן מומלץ שימוש בסד או בטייפינג.
במקביל חשוב ללכת לפיזיותרפיסט לצורך טיפול מנואלי,תרגילים ומתיחות מתאימים, אולטראסאונד וטיפול חשמלי.
כל אלו לצורך רפוי הדלקת ומניעת חזרתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות לטיפולשלום18/01/2009
ד"ר שלום אני בן 38 נפצעתי בברך(היא עדיין נפוחה ועם נוזלים) מבדיקת mri שביצעתי נמצאו הממצאים הבאים: 1. קרע מלא של רצועת ה acl. 2. קרע בשורש המניסקוס המדיאלי, עם פרגמנט מניסקיאלי מנותק בסמוך. 3. קרע פריפרי במינסקוס הלטרלי, עם חשד לארטרו- פיברוזיס בקידמת המפרק. שאלותיי: 1. האם ניתוח הוא מחוייב במצב זה? 2. האם מומלצת פיזיוטרפיה לפני ניתוח? 3. המלצותייך בכלל לטיפול במצב זה. מודה מראש לתשובותייך בנושא, יישר כוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתחיל בפיסיותרפיה!! (שרון?)
ד''ר יוני ירום18/01/2009במקרה מסובך כשלך, אין ספק שהצעד הראשון הנו פיסיותרפי וזאת על מנת להחזיר תפקוד לברך הפגועה.
לגבי ניתוח - תלוי מה אתה דורש מעצמך בהמשך הדרך אבל נראה כי לפחות את המניסקוסים חייבים לנתח ולגבי הרצועה - יש לחשוב ביחד עם המנתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן חשוב להתחיל בפיזיותרפיה
שרון רוזנמן18/01/2009שלום
לפי תאוריך אכן עושה רושם שטיפול פיזיוטרפי בלבד לא יספיק אך עוד לפני החלטה לגבי ניתוח חשוב מאד להתחיל בפיזיותרפיה לצורך הקלה על הכאב, הורדת נפיחות,שמירה על טווחי התנועה, מניעת הדבקויות, ושמירה על כח. בכל מקרה גם אם תלך לניתוח חשוב לבצע פיזיותרפיה בכדי להביא את הרגל במצב הטוב ביותר לניתוח מה שיקל גם על השיקום לאחר מכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות mriכפיר17/01/2009
שלום, ד''ר מה דעתך בנוגע לממצאים הבאים (שהתגלו בבבדיקת ה mri. מודגם קרע חלקי של האספקט האחורי של גיד הפיקה הפרוקסימלי באזור אחיזתו אל הקוטב התחתון של הפיקה. מודגם נוזל במיטת הקרע, הקרע מערב כמחצית מעובי הגיד ומודגם בקוטר 5 מ''מ בציר הסגיטלי, ובגובה 9 מ''מף מודגמת בצקת בכרית השומן ע''ש הופה בסמוך. הפיקה מודגמת בעמדה תקינה. גיד הקואד ריצפס מודגם תקין. מיצבי הפיקה מודגמים שמורים. סחוס הפיקה מודגם תקין. הודגמו אותו תקינים ממח העצם, ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. המינסקוסים בעלי מראה וגבולות שמורים. סחוס הפרקי מודגם תקין. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית, ללא עגות ליצירת ציסטה פופליטיאלית. לסיכום: קרע חלקי של גיד הפיקה הפרוקסימלי כמתואר. ד''ר אני יודע שקשה לאבחן במדיה וגם בלי להסתכל על הדיסק עצמו אבל בכל זאת אני מעוניין לראות את דעתך בנוגע לפציעתי. מה דעתך טיפול פולשני\לא פולשני? מה יכול לעזור לי כדי להמשיך לעסוק בספורט מקצועני ולעשות אימונים אינטנסיביים ? אורתופד שהייתי אצלו המליץ לי על הזרקת חומרי גדילה מה דעתך לגבי זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר יוני ירום18/01/2009סה"כ הממצאים מראים קרע חלקי בגיד הפיקה במוצאו מהפיקה אבל ללא כל נזקים נוספים.
על מנת שהגיד יתחבר לו מחדש ( הליך ארוך למדי!!) חייבים בתמיכה וטיפול פיסיותרפים.
פקטורי גדילה הינם חומרים הנמצאים בדמנו ומופקים על ידי הפרדה בסירכוז (צנטריפוגה) . מזה כ 25 שנים קיימת סברה כי הזרקתם למקום הפגיעה יכול לזרז את ההחלמה. למרות שהדבר לא פועל בכל מקרה, תופעות לוואי או נזקים מהחומרים נדירות ביותר ולכן שווה לחשוב על כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע חלקי גיד פיקה
שרון רוזנמן18/01/2009כפי שציין ד"ר ירום חשוב ללוות את הליך ההחלמה בפיזיותרפיה. סוג הטיפול הפיזיותרפי ורמת העומס שמותר להעמיס על הגיד תלויים בכמה זמן חלף מהפציעה ובקצב ההתקדמות. בכל מקרה חשוב מאד לעבוד עם איש מקצוע, להתקדם בהדרגה ולא לחזור לפעילות ספורטיבית בבת אחת וללא הכנה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה על פיזיותרפיה
כפיר18/01/2009תודה רבה לשניכם על התשובה המהירה. בקשר לפיזיותרפיה יש לי שאלה קטנה.... עד ככשיו עשיתי פיזיותרפיה כ 6 טיפולים .עשיתי סקוואטים, מדרגה, סקוואטים על משטח לא יציב ועוד. השאלה שלי היא.. לי נראה מבחינה הגיונית שעדיף להשתדל לא ללכת בכלל ולא לעשות שום תרגיל עם מאמץ אולי לעשות את האולטרסאונד ,החשמל ובעיקר אני רוצה לעשות דיקור סיני. בקיצור מה שרשמתי נובע מכך שהגיד קרוע לכן לדעתי עדיף בכלל לא להתאמץ ולתת לו להבריא עם הזמן כאילו כמה שיותר מנוחה לתת לרגל. אני יודע שאח''כ השרירים שלי יהיו חלשים אבל אני רוצה לתת לגיד להבריא ואז לחזק את הברך ממש כדי לא להפצע שוב. בקיצור מה את ממליצה להתחיל עכשיו את הפיזיו' עם הגיד כמו שהוא עכשיו או מה שאני אמרתי שנראה לי מבחינה הגיונית ( כמובן שאני יקשיב לדעה שלך כי את מקצועית.? אולי כדאי ללכת לפיזיותרפיה ולעשות רק חשמל אולטרסאונד קינזיו טייפ בלי תרגילים בכלל? פשוט תרגילים כמו סקוואטים ומדרגה הם מפעילים לחץ על הגיד ואני חושש שזה עלול למנוע מהגיד להבריא מה דעתך? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיזיותרפיה
שרון רוזנמן20/01/2009עדיין לא הבנתי כמה זמן עבר מהפציעה.
מובן שאין כוונה להשביתך מהליכה ופעילות יומיומית אך חשוב להמנע ממאמץ. חשוב להבין שהזמן שחלף מהפציעה קריטי היות וגם עליה במדרגות נחשבת מאמץ בפרקי זמן קצרים מאז הפציעה.
אני מניחה שאם הספקת כבר לעשות 6 טיפולים הפציעה אינה מאד טריה אך עדיין יש לנקוט אמצעי זהירות ועליך להתייעץ עם גורם מקצועי לא רק בהתכתבות :)
חשמל, אולטראסאונד וטייפינג הינם מצוינים אם כי נראה לי כי יש להוסיף אליהם גם תרגילים בהתאם לשלב בו אתה נמצא.
מקווה שעזרתי
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד''ר ירום
כפיר18/01/2009תודה על התשובה- לדעתך הזריקות האלו לא יכולים לגרום לי נזק נוסף? האם שמעת על אנשים שהיה להם קרע בגיד והזריקות האלו עזרו להם? אני מפחד שזה לא יגרום ליותר נזק מאשר תועלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזריקה
ד"ר יוני ירום18/01/2009אם יש לך פחד מפני הזריקה או אי ביטחון אז אל תעשה ככלל , אין סיבה שיגרם נזק כתוצאה מהזרקת פקטורי גדילה לגבי הפיסיותרפיה - נראה לי כי קו המחשבה שלך נכון אם כי מעט תירגול ברמה נמוכה וטיפול תומך יעזרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ירוםדליה17/01/2009
אחי בגיל 56,היה רוכב אופניים רציני עד שלפני חצי שנה ניפצע קשה במהלך רכיבה.עם חבלת ראש קשה,2 ניתוחי ראש,ארובת עין לא שוחזרה עדיין ויש ליקוי בראיה של עין ימין. אחי לא ניפגע מוטורית.היות והיה חזק פיזית תחום הפעילות הספורטיבית חסרה לו.נכון להיום הוא בעייה קוגנטיבית בשיקום בקהילה ולא מקבל בכלל טיפולי פזיותרפיה.אנו מחפשים עבורו פעילות מתאימה ולא מוצאים .אף חדר כושר לא יקבל אותו ללא אישור,אף רופא לא יתן אישור.מה עושים?גר בנתניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות
ד''ר יוני ירום18/01/2009לדני שלום
צריך לקבל הערכת מצב של רופא שיקום נאורולוגי לגבי סיכון להחמרת הפגיעה .
אם נמצא במצב יציב ומשתפר , לא צריכה להיות בעייה בהתאמת פעילות .
לגבי רופאים טובים לעניין יש בתל השומר , בית לוינשטיין ועוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום שמי ליאתליאת14/01/2009
אני מעסה מוסמכת ולומדת עיסוי רפואי .לעיתים אני נכנסת לפורומים מקצועיים ,על מנת להעשיר מעט את ידיעותיי. רציתי רק לומר שאני מתרשמת עמוקות מהאינפורמציה ,האכפתיות,והמקצועיות האדירה ,הניתנת פה ע"י הצוות. בנוסף,שאלה:יש לי שבר מאמץ במטטרסל שני ושלישי של רגל ימין וכאבים בשתי כפות הרגליים.יש לי קשת גבוהה ואני מדריכת מחול,כך שכנראה נשחקתי. לא עשיתי מיפוי ,אבל אני מזהה את הכאבים מלפני ארבע שנים. כדי להקל אני משתמשת במדרס , קרח,ועיסוי יומיומי. יש איזו הצעה שלא העלתי על דעתי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאת
שרון רוזנמן14/01/2009תודה רבה על המחמאות.
לגבי שבר המאמץ-אם אכן זהו שבר מאמץ חשוב מאד לנוח! ולא להמשיך להעמיס על המקום מכיון ששבר מאמץ עלול להחמיר אם לא מטופל כראוי.
קשת גבוהה, כאבים בכפות הרגליים לכשעצמם-נראה שאת מטפלת כראוי בכדי להקל על הכאב במידה ואת יודעת שהכאב מקורו בעומס בלבד ללא נזק נוסף. אם זוהי תופעה שחוזרת על עצמה כדאי לברר מה מקורה מכיון שיתכן וניתן לפתור את כאבים אלו ע"י איזון שרירים נכון הכולל גם את הבירכיים והירכיים-כדאי להתייעץ עם איש מקצוע מתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ליאת15/01/2009אני אקח זאת בחשבון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע ברצועה צולבת המשך לשאלתי הקודמתoded14/01/2009
תודה על תשובתך האם פגיעה ברצועה צידית לפני כ שלושה חודשים יכול להביא לקרע ברצועה צולבת קדמית ומיניסקוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי
ד''ר יוני ירום14/01/2009זה אינו המנגנון הישיר אך תאונה נוספת עם אלמנט של סיבוב פנימי עלולה בהחלט לגרום לנזק נוסף במניסקוס הפנימי וברצועה הצולבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה, מתיחת רצועה בברךשי12/01/2009
מתחתי את הרצועה בברך לפני כשלושה חודשים וקיבלתי המלצה רפואית לחזור לפעילות לאט לאט ללא כל תרגילים ספציפים ורציתי לדעת אם יש כאלה תרגילים ספציפים אותם אפשר לעשות בכדי לחזק את המפרק. הרופא אמר כי אין פגיעה פנימית משמועתית וללא הצטברות נוזלים. אני בן 22 וחוץ מזה בריא. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתיחת רצועה
ד''ר יוני ירום13/01/2009שלום לשי
חשוב לדעת איזו רצועה!!
אם מדובר ברצועה הפנימית של הברץ הנקראת MCL הרי שבאמת בזמן סביר של 6-12 שבועות הפגיעה תסתדר.
אם לעומת זאת מדובר ברצועה הצולבת (ACL) הרי שהסיפור מסובך יותר ודורש שיקום.
בשני המקרים , חיזוק השרירים העוטפים את הברך מומלץ ובכל מקרה על מנת ליצור הילמה מהירה במהירות - פיסיותרפיה הנה כלי חשוב ביותר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח רצועה צולבתoded10/01/2009
אשמח לקבל המלצה בדבר הגיד לניתוח וזמני החלמה לספורטאי הבנתי שיש שמל עצמי מהפיקה או מהצד • שתל מהחולה עצמו, שנלקח מחלק מגיד הפיקה עם חלקי עצם צדדים. • שתל עצמי היא מגידים מכופפים פנימיים של הירך, בדרך כלל מאותה הרגל. • שתל המתקבל מבנק איברים, שנקרא Allograft
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
ד''ר יוני ירום11/01/2009אם היו תשובות חד משמעיות לשאלתך.... הנושא שנים בדיונים ועוד שנים רבות יהיה בדיונים!!
שלשת השיטות הינן טובות ומקובלות ותלויות בראש ובראשונה בהרגליו ויכולתו של המנתח
מנסיוננו, השיטה המהירה ביותר הנה בגיד הפיקה אך לעיתים מדווחים על כאב קדמי בברך גם לאחר החלמה. אגב , גם בשיטת גידי ההמסטרינג (מכופפי הירך) וגם בפיקה נהוג להשתמש באלוגרפט.
הכי חשוב זה ללכת על מנתח מיומן בספורטאים ועוד יותר חשוב זה השיקום אחר כך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע בגידאיציק06/01/2009
כתוצאה מאימון במכון כושר נפצעתי בכתף ולא יחסתי לזה חשיבות עם הזמן התגלה שיש לי בכתף קרע בגיד קידמי אשמח לדעת מה ניתן לעשות ואיך מטפלים בזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע בגיד
שרון רוזנמן07/01/2009איציק שלום
חשוב מאד ללכת לאורטופד ולבדוק איזה מהגידים נקרע, מה מידת הקרע-יתכן וצריך בדיקת אולטרא סאונד בכדי לדעת פרטים אלו.
עפ"י הממצאים ניתן יהיה לדעת את האפשרויות הטיפוליות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט הקרע
איציק07/01/2009עפ"י תוצאת בדיקת אולטרסאונד בקידמת הגיד הודגם קרע חלקי באורך 7 מ"מ -supraspinatus tendon
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע בגיד
שרון רוזנמן07/01/2009עפ"י הבדיקה נראה שבשלב זה הטיפול המומלץ הוא פיזיוטרפיה לצורך הקלה בכאב,השגת טווחי תנועה מלאים (אם נפגעו) וחיזוק נכון של השרירים סובבי הכתף בכדי לא להעמיס על החלק הקרוע. כמו כן חשובה הדרכה לפעילות ספורטיבית מתאימה ונכונה. בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם רופא ולקבל ממנו הפניה לפיזיוטרפיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלגן
ד''ר יוני ירום07/01/2009לא פשוט העניין הזה
אני מניח שאתה מתכוון לקרע בגיד הסופרה ספינטוס.
הקרע אינו נוהג להתאחות לבד אבל אפשר להגיע לרמה תפקודית טובה בפיסיותרפיה ואני בטוח ששרון שהינה מומחית בשיקום כתפיים תוכל להוסיף בנושא.
באם לא יעזור - ניתוח ארתרוסקופי הנו הפיתרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקת כתףרוסלן06/01/2009
שלום רב. זמן רב סבלתי מפריקת כתף צד ימין ולפני 7 חודשים עשיתי ניתוח בבית חולים שיבא לפני יומיים התחלתי להרגיש כאבים נוראים בכתף ההרגשה היא כאילו הכתף שלי לאחר פריקה ועוד לא היו לי פריקות מאז הניתוח. אני מרגיש שהיד שלי כל הזמן נרדמת... וכל תזוזה עכשיו עם היד כואבת נורא!!! תודה רבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתף
ד''ר יוני ירום06/01/2009לפי המתואר קיים לחץ עצבי או על כלי דם
עליך לגשת בדחיפות לרופא המנתח או למיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליהי04/01/2009
שלום רב, אולי אתם יודעים על שניים שלושה המאכלים שמכילים הכי הרבה ויטמין D שידוע כמונע אוסטיאופורוזיס? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל וויטמין D
ד''ר יוני ירום05/01/2009בהתייעצות עם התזונאית יעל דרור -
חלמון ביצה, דגים שמנים ושמן דגים, גבינות בעלות אחוז שומן גבוה
בתיאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרק הירךא.ל.31/12/2008
האם יש חשש לנזק למפרק ירך פגוע (שחיקת סחוסים משמעותית) משחית חזה או גב בסגנון חזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיה ומפרק הירך
שרון רוזנמן01/01/2009שלום
מבין סוגי הספורט הקיימים שחיה היא פעילות גופנית מומלצת מאד לבעיה שתארת, מכיון שזוהי פעילות ללא נשיאת משקל ובכך קטן הסכוי לפגיעה בסחוס. בכל מקרה חשוב להעלות עומס בהדרגה ואם מתגבר הכאב לעצור ולהתייעץ שוב.
בהצלחה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף רגל מתנפחתנלסון31/12/2008
אני בן 53 מתאמן באופן סדיר 15 שנים 5 פעמים בשבוע ( קופץ בחבל כ 50ד" ) . בשבועיים האחרונים לאחר כ 25 ד" קפיצה כף רגל ימין מתנפחת זה לא כואב אבל לוחץ ומפריע. מה הסיבה ומה לעשות. בתודה נלסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות כף הרגל
ד''ר יוני ירום31/12/2008עושה רושם שיש כאן הפרעה בזרימת דם ורידית והתפתחות בצקת בכף הרגל.
ההפרעה הורידית יכולה להיות על רקע של דליות בשוק או גבוה יותר או על רקע של נזק מקומי עקב התבלות נעל או נזק מקומי אחר.
בכל מקרה רצוי להתייעץ עם מומחה כלי דם אלא אם כן המעורבות הנה אורטופדית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורי30/12/2008
שלום רב, אני בגיל 65 עם בריאות טובה, כמעט מדי יום אני הולך ברגל הליכה מהירה כ 6-7 קמ' ומשלב במסלול ההליכה מכשירי כושר.משך הפעילות כ- 2.5 ש'. מזה כשבועיים אני סובל מכאבים חריפים בצד שמאל של כף הרגל, הפסקתי ללכת מס' ימים אולם הכאבים לא חלפו,היום חזרתי למתכונת ההליכה. מה הסיבה לכאבים וכיצד עלי לפעול ? אודה לך על תשובתכם. בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף רגלך השמאלית
ד''ר יוני ירום30/12/2008אין ברירה - צריך עוד אינפורמציה :
בגב כף הרגל או בתחתיתה ?
באיזור הקרסול או בעקב?
כאב כל הזמן או רק בפעילות?
כאב בבקר לאחר שינה או ללא קשר?
האם יש נפיחות?
האם החלפתה נעל בשנה האחרונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לכושר לאחר ניתוח אפנדציטל27/12/2008
שלום עברתי ניתוח אפנדציט פתוח לפני כחודש. לפני הניתוח הייתי עוסק בפעילות ספורטיבית: ריצה, שכיבות סמיכה, כפיפות בטן, מתח. רציתי לשאול מהי הדרך המומלצת לחזור לפעילות, לוח זמנים, במה להתחיל וכו'. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפנדיקס
ד''ר יוני ירום28/12/2008באופן עקרוני , לאחר חודש , באם ההחלמה היתה ללא סיבוכים, אין מניעה שתחזור לפעילות מתונה, ביחוד במישור האירובי . ההתקדמות לפי ההרגשה ואי הופעת הכאב . עבודת כוח אפשרית בהחלט בפלג גוף עליון ותחתון אך ללא בטן עד 6 שבועות
לאחר מכן המשך להתקדם לפעילות מלאה בחודש השלישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד"ר ירום
אסף14/07/2012ברשותך אם ככה מה כן מותר לבצע פעילות בחודש הראשון לאחר הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)