מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח מאוחר של שבר בקרסוללואי06/05/2010
שלום,
שבר בקרסול שמאל גובס כשהדעות בין רופאי המחלקה היו חלוקות בעניין הצורך בניתוח, "מצב גבולי" כהגדרתם.
לאחר שבוע וחצי בוצע צילום שהראה מצב שמור.
לאחר שבוע נוסף בוצע צילום שהראה תזוזה קלה.
הרופא החליט לנתח ובהקדם מכיוון ש"העסק נעשה דביק בשלב זה".
1. האם תתכן תזוזה במהלך השכיבה עם הרגל מורמת ?
2. האם ישנן תזוזות כאלו שלא מומלץ לנתח ?
3. האם מדובר בניתוח שדורש מיומנויות מיוחדות או שמה ניתו
לבצע בכל מחלקה אורטופדית בביה"ח הציבורי ?
4. מה ההשלכות לטווח הארוך של המתכת ברגל לעומת האפשרות לא
לנתח ?
5. האם יתכנו סיבוכים בגלל הזמן שחלף, כאמור כ 3 שבועות.
תודה ובברכה,
לואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות קשות
ד''ר יוני ירום11/05/2010מומלצת פנייה למומחה לקרסול
בהליך ההחלמה העצם יכולה שלא להישאר בצורה הרצוייה ואז חייבים להתערב ולתקן את הטבע
למתכת אין משמעות מיוחדת
נראה כי הניתוח יסדר המצב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה עם מקלאסנת04/05/2010
שלום,
אני כבר מעל שנה עם כאבים במפרק הירך כתוצאה משחיקת סחוס.
במשך השנה הזו עסקתי באופן אינטנסיבי בפעולות "שיקום" של השרירים והגידים והצלחתי להשתחרר מאחוז ניכר של הכאבים שנבעו כנראה מדלקות מוגברות של שרירים וגידים שסובבים את המפרק.
אני נעזרת במקל הליכה ובמקביל שומרת עד כמה שאפשר שהגב לא יתעוות.
לאחרונה התחזקו מאד שרירי הרגל ואני מתחילה להעביר יותר משקל בשעת ההליכה אל הרגל הזו (החלשה).
כמעט לא משתמשת במשככי כאב. חיה חיים פעילים.
שאלותי:
1.האם יש מקרים בהם אנשים מהלכים במשך שנים עם מקל ולא מחליפים מפרק ?
2. מה צריך לעשות כדי שהגב לא ינזק משימוש במקל הליכה ? מה הסיכונים ?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה עם מקל
שרון רוזנמן04/05/2010שלום
ההחלטה לגבי מועד החלפת המפרק בעקבות שחיקת סחוס בד"כ תלויה במטופל עצמו
את זו שמחליטה עד כמה כואב לך ואם זה נסבל או לא.-בכל מקרה כדאי גם להתייעץ עם אורטופד.
עפ"י דברייך נראה כי כרגע את במגמת שיפור ופחות סובלת -הלואי וימשך כך...
בכדי שהגב לא ינזק כדאי לבצע תרגילי חיזוק ומתיחות לגב בכדי לצמצם עומס יתר על צד אחד.
כדאי לפנות לפיזיותרפיסט שינחה אותך לתרגילים אלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריעת שריר התאומיםקובי04/05/2010
אובחן אצלי קרע חלקי בשריר התאומים. האם יש תרגילים שניתן לבצע בבית בתקופת ההחלמה במקום ללכת למכון פיזיוטרפיה על מנת לשמר את יכולות השריר ולמנוע את התקצרותו. אני בן 40 ועוסק בשחיה ובריצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע שריר תאומים
שרון רוזנמן04/05/2010יש תרגילים אך חשוב לקבל הדרכה לגביהם מפיזיותרפיסט שיתאים אותם למצבך.
במקרים רבים מומלץ גם לקבל טיפול פיזיותרפי מעבר לתרגילים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שחיקת סחוס בגיל צעיר מזיקה?מיכאל א.03/05/2010
שלום,
לפני כשבוע איבחנו אצלי שחיקת סחוס בברך ברמה נמוכה עקב פעילות גופנית יתרה, אני בן 18 ורציתי לדעת האם הסחוס יכול לשקם את עצמו בגיל כזה?
האם אני אוכל לחזור לפעילות רגילה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדרך כלל כן -לפחות תפקודית
ד''ר יוני ירום05/05/2010אבל תמיד צריך להיות בטוחים שאכן יש נזק בסחוס עצמו כי ברוב המיקרים האבחנה היא קלינית ולא הדמייתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בשוק בעקבות שבר וניתוחענבר03/05/2010
שלום, ביולי שעבר נפצעתי בעת משחק סופטבול במכביה ברגל ושברתי את הטיביה, נזקקתי לניתוח להכנסת מוט טיטניום עם הברגות בקרסול ומתחת לברך.
סיימתי את כל טפולי הפיזיוטרפיה ונאמר לי בביקורת האחרונה שהיתה לי כ-4 חודשים לאחר שהשתחררתי מבי"ח (בילינסון) שאני יכולה להתחיל לרוץ. זאת למרות שבצילום ביקורת נראה שבר רציני בפיבולה.
הבעיה היא שכשאני רצה יש לי כאב חזק ברגל, לפעמים גם שאני יושבת ישיבה ממושכת, קשה לי לקום וללכת רגיל, אני צולעת קצת ורק לאחר מספר דריכות מצליחה ללכת רגיל.
גם כואב לי לשים את הברך על הרצפה, במיוחד איפה שנמצאת הצלקת בברך.
בבי"ח אמרו לי לפני הניתוח שאני אחזור לשחק מהר יותר עם הניתוח, אך שאני לא אחזור לרמה ששיחקתי מקודם. בינתיים עוד לא הגעתי ל-80% מהיכולת שהיתה לפני הפציעה.
מצ"ב צילום הרגל מהביקורת האחרונה.
כדאי ללכת לחוו"ד נוספת עם הצילום? או שיש פיתרון אחר לבעיה?
תודה, ענבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיד שווה לקבל עוד דעה
ד''ר יוני ירום05/05/2010אחרי הכל זו הרגל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mri לברך//30/04/2010
רשום ככה
האיפיון : t1w:tse
2. ציסטת נוזל-יתכן סינוביאלית-באספקט אמצע דורזלי מעל סוף השתרעות קופסת הפרק בתוך אספקט דורזלי נמוך של שיר סמי ממברנוזי בקוטר מכסימלי 12 מ"מ +/-
3. סימני כונדרומלציה קלים בסהון הסחוס המדיאלי ללא קרעים
4.כל יתר מבני הפרק: גרמיים ורצועות שמורים ללא יתר נוזל בפרק
אשמח לקבל פירוט על מה שרשוןם
ומה שנושא כל הגידים האם הם תקינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקה אינה מראה נזקים רצינים
ד''ר יוני ירום05/05/2010כל הממצאים אינם גורמים לנזקים רצינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..אוקי
//05/05/2010אבל מה הממצאים אומרים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההממצאים אומרים
ד''ר יוני ירום11/05/2010שיש כיס נוזל ללא משמעות בראש הפנימי של שריר הירך האחורי
סימני נזק סחוס במניסקוס הפנימי ללא קרע
זהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קאודריפארזיס-אנא תענו לישי24/04/2010
שלום רב
עברתי פריצת דיסק גדולה בעמ"ש צוארי אשר לוחץ על חוט השדרה בבית החולים הציעו לי לעשות ניתוח מסוכן לקיבוע החוליות למניעת החמרה מאחר והניתוח מסוכן בחרתי שלא לעשות אותו אמרו לי שכל צעד ותזוזה לא נכונה מסכנת אותי והמצב בלתי הפיך
שאלתי כזאת:
ידוע לי שמאחר ואני לא יזוז כלל המצב יוביל למצב ניווני ואם אני יזוז המצב יכול לסכן אותי
רציתי לדעת האם כן כדאי לבצע תנועות מסויומות בצורה מסויימת והאם המצב ניתן לשיקום
עליי לציין שיש לי רקע של מדריך חדר כושר ואין לי ניסיון במצב הזה ולרופאים אין עצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינני חושב שאנו יכולים
ד''ר יוני ירום25/04/2010לקחת את האחריות ולענות לשאלתך.
ההחלטה לנתח הינה השאלה כאן והתשובה היא רק למומחים בשטח
יש לחפש גם דעה שנייה בנושא בקרב הרופאים המומחים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים קלים במפרק הברךלילי24/04/2010
שלום רב, אני נוהגת כל יום להתעמל חצי שעה על מין סטפר כזה ולאחרונה אני מרגישה קצת כאבים קלים במפרק הברך שאני עושה את הפעילות הזאת, זה לא משהו רציני שמפריע אבל אני חוששת לשחוק שם את הסחוס, האם יש דרך "לשמן" את המפרק והאם אני יכולה להמשיך בפעילות כרגיל?
תודה רבה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא, אין דרך ידועה לשמן את המפרק
ד''ר יוני ירום25/04/2010לעיתים מדברים על הצלחה חלקית בעזרת גלוקוז-אמין וכונדרואיטיו-סולפט בכדורים
נסי לשנות את זוית העמידה על הסטפר
נסי לבצע חיזוק במשקולות של שרירי הירכים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שברי דחיסה....ברי19/04/2010
שלום, לפני כמספר שבועות בעקבות תאונת אופניים (כביש) חוויתי שברי דחיסה בחוליות L3 ו T12. השברים מוגדרים כשברים יציבים. אני מרגיש ממועד התאונה ועד היום שמצבי הולך ומשתפרו מיום ליום אני מרגיש מעט יותר טוב ולמעט השרירים (התפוסים) שמסביב לפגיעה אני חש טוב. רציתי לדעת מה הסיכוי שלי לחזור לרכב ולעשות ספורט, חשבו אולי לציין שאני טריאטלט ונושא החזרה לפעילות מאוד מטריד אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי טוב
ד''ר יוני ירום21/04/2010במידה והשברים יציבים ולא ניכרת סכנה לתזוזה, השאר תלוי ברמת הכאב
אופניים ושחייה לבטח , ריצה בהתאם ליכולת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיקום ופיזיוטרפיה.
ברי22/04/2010אני מודה לך על תגובתך, היא שיפרה את מצב רוחי ה"מוטרד" באופן משמעותי.
מה קורה לגבי שיקום, פיזיוטרפיה, פעילות שיקומית כגון טיפולי כירופרקטיקה ופילאטיס.
האם מומלץ להתחיל בפעילות שכזו עוד בזמן ההחלמה, האם יש לזה איזו שהיא משמעות לקצב ההחלמה וכדומה.
ברי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשה קצת להגיד
ד''ר יוני ירום25/04/2010הייתי נמנע מכירופרקטיקה למצב של החלמה משבר
לאחר שיפחתו הכאבים - פילטיס עדין והדרגתי בהחלט מומלץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בשוקמשהי17/04/2010
שלום!
לפני כשבועיים החלו לי כאבים בפיבולה ברגל ימין במקום שבו היה לי לפני שנה שבר מאמץ...
נחתי שבוע וזה כמעט התרפא לחלוטין...אבל אחרי השבוע של מנוחה מוחלטת התחיל לכאוב לי ברגל השניה גם באזור הפיבולה לאורכה וכואב בעיקר בזמן מנוחה...
מה יכולה להיות אולי הסיבה...?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות שמדובר
ד''ר יוני ירום21/04/2010ב SHIN SPLINTS או אולי בנזק גידי דלקתי
האם בטוח שבפיבולה? זוהי עצם שרמת נשיאת המשקל שלה מינימלית ונדיר למצוא שם שברי מאמץ
בכל מקרה יש לבצע הערכה שלמה של מערכת התנועה בגפיים התחתונות על מנת להבין מדוע יש כל כך הרבה הפרעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בשוק
מישהי22/04/2010לפי המיקום ולפי בדיקת מיפוי עצמות זה קרה בפיבולה..מה יכולה למשל להיות ההפרעה בגפיים שגורמת לזה? עשיתי גם מדרסים לפני שנה בערך..
ומה לעשות עם ה shin splint לנוח שוב מנוחה מוחלטת או שאפשר לחזור לפעילות רגילה בלי להתאמץ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין
ד''ר יוני ירום27/04/2010לא צריכים להיות כאבים קשים מכיוון הפיבולה שאינה נושאת משקל
אפשרי פעילות לפי רמת הכאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ACLשלומי17/04/2010
שלום,
אני לאחר מס' חודשים ניתוח ACL, היו לי כאבים חזקים, דקירות בצד של הברך בכל פעם שהייתי מכופף את הברך ובנוסף קליקים עם כאב.
נותחתי שוב ( אורטוסקופיה ) ולהלן הממצאים -
מהלך השתל ורטיקלי מידי, מוקף בארתרופיברוזיס, שתל נראה רפוי במישוש. החלק הלטרלי של הבורג ובולט ולכן הוצא כדי למנוע חיכוך ברקמות.
נגע סחוסי בקוטר 1.5 ס"מ , בוצע מיקרושברים.
בוצע ניקוי יסודי של ארתרופיברוזיס רב.
הבנתי מהרופא שהיו לברך נזקים גדולים, כרגע אסר עליי לדרוך על הרגל למשך שבועיים על מנת שהסחוס יתחדש.
מה דעתך? האם יש סיכוי שאוכל לתפקד כראוי בעתיד.
קראתי בפורומים שארתרופיבוזיס גורם להדבקויות של רקמות וצליעה לכל החיים.?
נא עזרתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר acl
שרון רוזנמן19/04/2010במידה והרופא המנתח אישר להתחיל פיזיותרפיה - כדאי למתחיל באופן מיידי בכדי למנוע הדבקויות והגבלה בטווח התנועה וכן לזרז את ההחלמה. באופן זה ניתן יהיה להשתקם מהר יותר ללא מגבלות.
מובן שצריך לעבוד ע"י עלייה הדרגתית בעומס ולכן חשוב לעבוד עם פיזיותרפיסט המתמחה בכך ובהתאם להוראות הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבירת בוהן ברגלבן16/04/2010
שלום רב,
השבוע נשברה לי הבוהן ברגל , לאחר צילום ובדיקה של רופא ואורטופד
נאמר לי שאני צריך ללכת עם תחבושת שמקבעת את הבוהן והאצבע שלידה ולהמנע מתזוזה של האצבעות למשך 3 שבועות.
יש לציין שהרגל תפסה קצת שטפי דם ואני מרגיש כאבים ונימולים עדיין לאחר מספר ימים,
ברצוני לדעת מאיזו פעילות עליי להמנע?
מהו זמן ההחלמה הממוצע לפציעה מהסוג הזה?
האם יש להמנע מלבישת נעלי ספורט?
ואיזו פעילות מומלץ לעשות על מנת שהמקום לא יתנוון?
בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטפי הדם יעלמו
ד''ר יוני ירום21/04/2010יש להמנע בפעילות נושאת משקל אבל אפשר שחייה , חדר כשר ואופניים
זמן החלמה ממוצע 3-6 שבועות אבל המקום יציק עוד הרבה מאוד זמן
נעלי ספורט - אם לא כואב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום לאחר שיחזור ACLרות16/04/2010
עברתי שני ניתוחים בברך אחד לשיחזור הרצועה לפני שנתיים ע"י ד"ר סוזנה הורוביץ שהשתילה לי ברגים בלתי נספגים, ד"ר ארבל טען שהרצועה לא הושמה במקום הנכון. עברתי ניתוח שני לפני חצי שנה לשיפור טווחי תנועה ועדיין אני צולעת עם כאבים. רופא שפניתי אליו לפני מס' ימים הפנה אותי למרפאת כאב ולצילומי רנטגן, הוא בדעה שאני רק צריכה פיזיוטרפיה ושהכל בסדר עם הרצועה. השאלות שלי:
א. האם אוכל לשקם עדיין את טווח התנועה שלי.
ב. מדוע הוא צריך צילומי רנטגן (4) אם הכל בסדר?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפיסיותרפיה יכולה לעזור
ד''ר יוני ירום21/04/2010הצילומים כנראה לברור מנח הברך או הפרעה גרמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בכף רגלאסף15/04/2010
שלום שמי אסף
לפני כחודשיים התחיל לי במהלך הריצה כאב חד בכף הרגל השמאלית בחלק השמאלי לאורך הרגל
לאחר שלושה ימים זה עבר לי וחזרתי לרוץ מרתונים
כעבור חודשיים(עכשיו)הכאב חזר לי ואפילו בצורה יותר חזקה באותה הנקודה
כרגע אני בהפסקה מפעילות גופנית כלשהי לצערי הרב
אני אשמח מאוד לעצות טיפים כל מה שיכול לעזור עלמנת לחזור למסלול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בכף הרגל
שרון רוזנמן16/04/2010קודם כל כדאי לאבחן מה מקור הכאב ואז אפשר יהיה לטפל בהתאם.
אני מציעה לך לפנות לרופא או פיזיותרפיסט המתמחים בפציעות ספורט לצורך כך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסקשולה14/04/2010
היי, אני סובלת מכאבי גב תחתון איומים, אורתופד איבחן כי מדובר בפריצת דיסק - אך לא שלח אותי לצילום. הוא נתן לי כדורים ל-10 ימים (ארקוקסיה) הוא המליץ על פעילות רגילה, חגורת גב ופיזיותרפיה ואמר שאם אין הקלה צריך זריקות קורטיזון. לצערי קביעת תור לפיזיותרפיה לוקחת זמן רב בכללית, אך רציתי להתייעץ לגבי ההחלמה - איני מרגישה שיפור במצבי למרות שכבר שבוע לוקחת כדורים - אני ממשיכה לעבוד וזה אומר הרבה שעות של ישיבה ביום אני קמה מדי שעה והולכת מעט - אך הכאבים מתעצמים ככל שאני לא בפעילות (בעיקר בישיבה, קימה, שיעול וכו'). מה עלי לעשות על מנת שהכאב יעבור, האם אין טיפול תרופתי שהוא לא קורטיזון? האם כדאי לעשות הליכות למרות הכאבים? אשמח לכמה עצות מועילות בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשולה פריצת דיסק
דני סימן טוב14/04/2010ההמלצה שלי לאחר איבחון של אורתופד ולפי מכתבך שאין שנויי לטובה גם לאחר לקיחת כדורים .
ניתן לקבל מאיש מקצוע הדרכה לתחזוקת הגוף .הכוונה לבצע קבוצת תרגילים לגב תחתון לביצוע
יום יומי כך ניתן להקל על כאבי הגב במקביל לטיפול הקונבנציונלי.
בברכה והרבה בריאות
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריצת דיסק
שרון רוזנמן16/04/2010בכדי לדעת האם אכן זוהי פריצת דיסק או משהו אחר מומלץ לבצע בדיקת mri . בכל מקרה אם הכדורים לא עזרו להקלה בכאב כדאי לחזור לרופא-יתכן וימליץ על תרופה אחרת. לדעתי פיזיותרפיה מיידית יכולה לעזור- הפיזיותרפיה כוללת טיפול מנואלי ו/חשמלי להקלת הכאב, התאמת תרגילים להקלה בכאב וחיזוק בכדי למנוע חזרה, לימוד עבודה נכונה עם הגוף והתאמת סביבת העבודה. הכל כמובן בהתאם לממצאי הבדיקה.
החלמה מהירה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)