מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פציעה בנקודה המחברת שכמה spineיעל06/09/2009
שלום ,
לפני מספר שנים (6 ) נפצעתי בחדכ בעת תרגיל קירוב והרחקה לחיזוק שרירי החזה
אני לא יודעת איזה שריר זה או מי אחראי למה אבל החל מנקודת החיבור של הצואר עד לכתף הכל שמוט ולא נמצא בגובה זהה ליד השנייה - מייצבי גב ? רצועת שכמות ? מה גורם לנפילה הזאת ואיזה תרגילים עליילעשות כדי לחזק את האזור הזה שיעמוד בגובה אחד עם הכתף והשכמה השנייה
ישנו אזור מקומי בן השכמה הימנית לעמוד השדרה בגובה החזה שכואב בעת פעילות מאומצת החל מהתרגיל ה עשירי בערך. - זה אותו אזור ש"בער" לי ברגע הפציעה הפציעה , מאז עשיתי כמה פעמיים פיזיותרפיה טווח הזמן עד לכאב בעת מאמץ גדל אך לא נעלם לחלוטין , ומאז יש לי את הבעיה ש לגובה שכמה כתף וכמובן חולשה של כל רצועת הכתפיים
איזה תרגילים עלי לעשות , אולי טיםול ממומלץ - מוכנה לעשות הכל כדי שאחזור לעצמי
אנא עזרו לי :-)
תודה
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר sharon??
ד''ר יוני ירום07/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא - לא שרון
יעל08/09/2009אני מבינה שאני לא היחידה שסובלת מאותה בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו שהתכוונת להפנות את השאלה לשרון
יעל08/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן - אני מבקש ששרון תענה
ד''ר יוני ירום09/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרון עונה
שרון רוזנמן09/09/2009האם בדקת מה באמת נפגע בפציעה זו?-אם זוהי פציעה ישנה שלא חלפה חשוב לבדוק מדוע
אם מדובר בחולשת שרירים בלבד, הרי שתרגילי חיזוק הדרגתיים אמורים לפתור את הבעיה ואז כדאי לפנות לפיזיותרפיסט שיבדוק באילו שרירים מדובר ויתן לך תרגילים בהתאם.
אך אם סיבת החולשה ואטרופית השריר מקורה בפגיעה עצבית -התרגילים יהיו פחות אפקטיבים ויש לטפל בדרכים נוספות.
בהצלחה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי את כל הבדיקות
יעל10/09/2009תודה על תשובתך
עשיתי את כל הבדיקות EMG , MRI US XRAY - כל הבדיקות לא אבחנו דבר אבל לא עשיתי CT - ככה שאני לא יודעת אם יש בלט דיסק באזור הזה, האם בכלל יכול להיות בלט דיסק בגובה הזה של עמוד השדרה<?
מה התרגילים שעליי לעשות עלמנת לחזק את הטרפיוזס? ...כמו שהבנתי ממקור אחר זה השריר שמחבר את הצואר לכתף , האם זה נכון ?
האם יש איזה טיפול אלטרנטיבי שיכול עזור?
תודה שוב
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר מיפוי עצמות...מיכאל31/08/2009
שלום אני שחקן כדורסל מקצוען
הקיץ הזה לאחר עונה ארוכה לא נחתי מפני שהית לי מחויבות לנבחרת ישראל..
החלו לי כאבי בשוקיים הפנימיים ומזה שבועיים אני נמנעמכל פעילות ספורטיבית
עשיתי היום מיפוי עצמות..ואלו הממצאים שעלו...הכאב שלי הוא בין השריר לעצם..
הודגם מוקד קליטה בכנף אילאום מימין
מוקד נוסף של קליטה מוגברת פתולוגית בחלק פרוקסימלי של פמור ימין,קליטת יתר באיזור טוברוזיטי של טיביה דו צדדי,
עקב שמאל,איזור מטטרזופלנגיאלי של בוהן מאותו צד.
בסכום-הממצאים הפתולוגים באילאום,פמור דורשים בירור נוסף לגבי טיבם.
שאר הממצאים יכולים להיות כתוצאה ממאמץ,TENDINITIS
שבר מאמץ בבוהן?
הבוהן לא ממש כואבת זה משהו שאני יכול לסבול...
השאלה שלי היא תוך כמה זמן אני חוזר לפעילות...
מה לעשות...
האם אני יכול לחזור לפעילות תוך שבוע שבועיים?
ובבקשה תנסו להסביר לי מה יש לי כי לא הבנתי כלום.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום למיכאל
ד''ר יוני ירום02/09/2009ישנם מספר ממצאים שחלקם אינו רלוונטי למצבך
חשוב לדעת מה גילך והאם אתה עדיין גובהה
התלונות מתייחסות לנזקי מאמץ בשוקיים ואכן יש שם ממצאים היכולים להתאים לנזק מאמץ - מנוחה + קרח + טיפול פיסיותרפי יכולים להועיל
לגבי האגן והירך - חשוב לשמוע אם יש לך תלונות לגביהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
מיכאל02/09/2009בן 22
והבדיקה בוצעה אחרי 3 שבועות של מנוחה מספורט...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם לאחר מנוחה אין כל שיפור -
ד''ר יוני ירום06/09/2009כדאי לגשת לראות אורטופד המתחמחה בבעיות אלו ולנסות להאיץ את קצב הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Sesamoid Fracturesדן31/08/2009
שלום רב , ברצוני לבקש עזרה בקשר לבעיה שהתפתחה בשנה האחרונה בכף הרגל באיזור האגודל.
אני עוסק באומנות רחוב שכוללת סלטות ונחיתות חזקות על כפות הרגליים והאורטופד אומר שיש לי בשתי הרגליים ססמואיד ושאי אפשר לעשות שום דבר חוץ מלעבור ניתוח ואולי גם זה לא יעזור .
אני ממש ממש נואש , אני בן 18 ומאוד קשה לי בלי לעסוק בפעילות פיזית , הכאב מונע ממני לרוץ , לקפוץ וכל דבר אחר ובנוסף לכל גם מונע ממני הליכה מרובה , אני חייב פיתרון לבעיה הזאת בבקשה תעזרו לי .
המון תודות והמשך שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לדן
ד''ר יוני ירום31/08/2009העצמות הססמואידיות קיימות אצל כולנו בכפות הידיים ובכפות הרגליים בבוהנים ובאגודלים
כתוצאה מנחיתות מרובות יש נזק מצטבר לעצמות וכאב במקום
מהות הפגיעה עצמה אינו ברור אבל בשלב ראשון תוכל לנסות לשים בולמי זעזועים כגון רפידות ספוג או סיליקון מתחת לאיזור הכואב ולאחר פעילות - קרח
שווה להתייעץ גם עם מומחה לכף רגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלהרון30/08/2009
שלום לפני כחודשיים קיבלתי מכה מעצם לעצם כתוצאה ממשחק כדורגל הפגיעה היא בעצם מתחת לברך עד היום כאשר מעבירים את היד על המקום מרגישים מין בליטה גולה כזאת מעצבנת ושנוגעים באזור זה כואב שאלתי היא מה לעשות על מנת לטפל בזה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות הבהרה
ד''ר יוני ירום31/08/2009שלום לרון
בן כמה אתה?
האם המקום כואב או רק מטריד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
רון31/08/2009שלום שוב, אני בן 17 המקום מטריד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן
ד''ר יוני ירום31/08/2009לוקח זמן וסבלנות עד שנזק עצם עובר
הרבה קרח בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר אם אפשר..
רון01/09/2009לשים כל יום קרח על הבליטה בעצם למרות שעברו חודשיים לאחר הפגיעה עצמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין יכול לעזור - המקום ישתפר בהדר
ד''ר יוני ירום02/09/2009אך אם ממשיך בשלו - יש לבצע צילום ברך קדמי וצידי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר יום טוב
רון02/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי, עזרה בבקשה!!יערי24/08/2009
אני מקווה שזה קשור לפורום הזה,
אז ככה יש לי בעיה של כאבים חזקים בעורף ובעמוד השידרה
והכאבים מגיעים אלי כאשר אני הולכת חצי שעה ומעבר...
אמרו לי לעשות - תרגיל חתירה בשכיבת אפיים
אבל לא הבנתי איך זה הולך, אם תוכלו להסביר לי או להביא לי קישור ששם ינחה אותי לתרגיל
מפני שחיפשתי ולא מצאתי אף אתר.
ואם יש לכם גם תרגילים מיוחדים בשבילי לבעיות גב למעלה
אשמח לקבל תשובה מהירה, תודה מראש!!
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון בבקשה?!
ד''ר יוני ירום31/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגיל חתירה
שרון רוזנמן31/08/2009לצערי אין לי מושג מהו תרגיל חתירה בשכיבת אפיים.
בהחלט יש צורך בתרגילים ומתיחות עקב כאבי גב וצואר אך חשוב קודם לבדוק אותך, לראות מה הגורם והיכן בדיוק הכאב ולפי זה להתאים תרגילים ומתיחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיד קרוע בכתףמנחם22/08/2009
רוצה לדעת האם הגיד ירפא למעצמו אני משחק בואלינג עם חגורה מיוחדת בעצת הפיזטרופיסז שלי לאחר שראה את m.r.i שלי וגם צילום עשיתי אני עושה תרגילים שקיבלתי ממומחה לכתף רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עם קצת מזל יכול
ד''ר יוני ירום23/08/2009להחלים , לפחות מבחינת רמה תפקודית. התרגילים חשובים ביותר
באם לא מחלים - לא יהיה מנוס מניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקעים חוזרים.דני18/08/2009
אני סובל שוב ושוב מנקעים חוזרים, בביקור אצל אורטופד, קבע שיש לי קשת גבוהה שגורמת לכך, ועלי לעשות מדרסים.
הלכתי למכון לעשות מדרסים, ושם אמרו לי שהמדרס עלול לגרום ליותר נקעים, כיון שתפקיו של המדרס להטות את הרגל החוצה.
הם הוסיפו לי שאם היו לי כאבי גב או ברכיים היו ממליצים לי בכל זאת על מדרס, אך מכיוון שאיני סובל משום כאבים בגוף, רק מנקעים, לא מומלץ לי מדרסים.
אשמח מאוד לשמוע חוות דעתך.
מצורף כאן הפניית הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי המצויין
ד''ר יוני ירום18/08/2009הנך סובל אכן מקשת גבוהה ורגלי O עם דריכה חיצונית
בכל מקרה מומלצים מדרסים
למרות זאת, אין לזה קשר לנקיעות החוזרות הנגרמות קרוב לודאי מנזק לרצועות התומכות ופגיעה במנגנון הפרופריוצפטיבי (מנגנון ההתמצאות במרחב) של הקרסול
עליך לבצע שיקום קרסול פיסיותרפי !!
עד אז מומלץ לבצע פעילות ספורטיבית עם תומך קרסול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, מה זה..
דני20/08/2009מה זה כולל שיקום פיסיותרפי, האם תרגילים של שיווי משקל וכדומה, מה שכבר עשיתי, או שיש משהו יותר רציני.
וגם אשמח לשמוע היכן עושים זאת, והאם הקופה מפנה ומממנת.
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם תרגילים וגם
ד''ר יוני ירום23/08/2009טיפול ספציפי על ידי הפיסיותרפיסט
יש גם בקופות - תלוי איזו קופה אתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב כרוני בברך....יעקב16/08/2009
סובל מהברך חמש שנים בעקבות מכה בעצם הפיקה שיצרה לי גבשושית קטנה כול המימצאים תקינים חוץ מזה שהתגלה שיש לי ציסטות בברך כאבים איומים הברך לא מתנפחת כלל רצועות ומינסקוס תקינים אציין שיש לי תנועה מלאה של הברך ללא חריקות אבל כאב בלתי נסבל מה ניתן לעשות........??? בתודה קובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אכן כל כאבים באים מהפיקה
ד''ר יוני ירום18/08/2009ישנן מספר אפשרויות לטפל אך בראש ובראשונה יש למקם היטב את הבעייה
מציע שתיבדק אצל אורטופד ברך מומחה וביחד תנסו למצוא פיתרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמתאמן15/08/2009
אז ככה.אני ספורטאי ומלפני שלשושה חודשים התחלתי להעמיס יותר מדי על הגוף שלי וכתוצאה מכך לפני חודש ויומיים בדיוק התחיל לי רגישות בשוק וקצת כאבים,מיד הפסקתי את המנוחה לשבועיים,לאחר שבועים שרצתי הרגשתי כאבי לוואי ברגליים שהולכים ובאים שעם הזמן נעלמו במהלך הריצה(עשיתי ריצה קלה),ניגשתי לאורטופד שבדק אותי על ידי מישוש הרגליים,העצמות,הברכיים,כפותה רגליים בקיצור הכל ואמר שזה כתוצאה ממעמס יתר חולשה בעצמות או משהו כזה נראה לי והמליץ לי גם שדרסים יהיו לי טובים,עם זאת הוא נתן לי וולטרן למרוח כל יום שלוש פעמים ונורופן לקחת פעם ביום במשך שבועיים ואמר לחזור לאימוני ריצה אחרי שבועים.
טיפלתי יום יום עם וולטרן ונורופן כמו שאמר ועשיתי אימוני שחייה_2-3 בשבוע) והיום לאחר שבועיים ויומיים בדיוק מאז הביקור אצל הרופא הלכתי לעשות ריצה בים(עם מדרסים ביו מכנים מותאמים שקניתי ) ועשיתי ריצה ממש בינונית מינוס אפילו ממש קלה עם חימום טוב והמון מתיחות כמו שצריך אבל בריצה הרגשתי מן חולשה בברך השמאלית ממש חולשה קטנה,אני לא יודע אם אפשר לקרוא לזה בכלל כאב.סייימתי את הריצה עם מתיחות והכל ואחרי ישיבה ממושכת באוטו שהתחלתי ללכת שוב הרגשתי את אותה חולשה בברך שמאל ואחרי זמן מה גם טיפה בברך ימין.
האם יכול להיות שזה פשוט בגלל אחרי חודש שלא הלכתי או רצתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ככה זה נראה
ד''ר יוני ירום18/08/2009המשך בהדרגה לחזור לפעילות ואם לאחר 3-4 שבועות עדיין ממשיכות הפרעות - נדון שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששות לגבי ארטרוסקופיההדר15/08/2009
שלום רב
כותבת בעקבות בלבול וחוסר אונים מרגישה שחסר לי מידע. בת 29 לאחר נפילה שקרתה לפני 4 חודשים מאופניים בה בלמתי עצמי עם כף היד השמאלית בפלקס- התגלה שבר תוך מפרקי בקצה הרדיוס אשר טופל, אך נשארו כאבים חזקים באיזור כל כף היד המפרק והאצבעות... הקריירה שלי היא כמסאז'יסטית ולכן הפציעה היא מכה כלכלית עבורי מאחר ולא מסוגלת לעבוד. בצילום נראה שיש מרווח קטן בין העצמות שבשורש כף היד, הופנתי לרופאה בכירה בכירורגיית כף יד אשר הפנתה אותי ל MRI בחשד לקרע חלקי או מלא ברצועה. בתוצאות הבדיקה לא התגלו ממצאים של נזק לרצועה אלא רק חבלה בעצם, (BONE BRUISE)הרופאה אמרה שדרגה 1 ו2 של קריעה לא תמיד ניתנת לאיבחון בבדיקת MRI ולכן יש לבצע בכל מקרה ארטרוסקופיה.עקב חששות מהניתוח וחששות שבסוף לא יימצאו כלום כי יש לי גם פיברומיאלגיה אז תמיד חוששת שהמחלה הזו מגבירה לי כאבים יותר מלבן אדם בריא שאלתי היא כזו : האם באמת MRI יכולה לפספס נזק של דרגה 1 ו2 ברצועה? והאם יש טיפול אחר במקום ארטרוסקופיה במידה ואכן יש קרע? מהם אחוזי הצלחה לניתוח של קרע חלקי בשורש כף יד? האם ידוע לך מה ההשלכות של פיברומיאלגיה לגבי פציעתי? האם אוכל לחזור ולעסוק בעבודתי כבעבר-ואם כן מתי?
אשמח למענה, שיהיה יום מצויין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרבה שאלות מסובכות
ד''ר יוני ירום18/08/2009לגבי MRI התשובה היא כן - הבדיקה יכולה לפספס ממצאים ותויה גם במפענח
לגבי הפיברומיאלגיה - אין קשר למקרה זה
האם ניסית פיסיותרפיה ספציפית לכף היד? יכול בהחלט לעזור
לגבי ארתרוסקופיה - סה"כ לא פרוצדורה לא קשה ואם לא עזר שום דבר אחר - שווה לנסות
לגבי החזרה לעיסוקך - הכל תלוי ביכולת ההחלמה והממצאים שימצאו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכיבה על אופניים לאחר קיבוע חוליותשי12/08/2009
דר' ירום שלום,
שמחתי למצוא אורטופד ספורט ומומחה אופניים בכפיפה אחת.
עברתי ניתוח גב שכלל קיבוע 5 חוליות (גב עליון D2-D6) עקב גידול ונאסר עלי ע"י האורטופד לרכב בשטח. כששאלתי מה לגבי רכיבה מתונה בשבילים או על רכיבת כביש (דיברתי כבר עם שני אורטופדים) התשובה הזהה היתה: "בשביל מה אתה צריך את זה? למה לך הסיכון (לקיבוע בגב) וכו'". תשובה כזו מתסכלת ובוודאי שאינה מספקת. כך שחשבתי שכדאי לי להתייעץ עם אורטופד נוסף, ועדיף אחד שמבין ברכיבה. אני פשוט מרגיש שסתם אורטופד ולא אחד שמבין בספורט פשוט בוחר בתשובה הפשוטה(והבטוחה) ביותר מבחינתו.
1) האם לדעתך אני יכול לחזור לרכיבה (לפחות רכיבת כביש אם לא שטח)? בבדיקת MRI אחרונה שביצעתי לפני כחודשיים - שנה וחצי לאחר הניתוח נמצא שהקיבוע יציב במקומו, ללא תזוזות או דלקות.
2) האם ברכיבת כביש הגב סובל פחות זעזועים מאשר ברכיבת שטח למרות האופניים הלא משוככות?
תודה,
שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשי שלום
ד''ר יוני ירום13/08/2009ראשית תיקון - איני אורטופד אלא רופא ספורט.
לגבי הקיבוע - אם הוא יציב, לא נראה שעתיד להתפרק בקלות ולכן רכיבת כביש בהחלט אפשרית. הרכיבה, למרות היותה עם פחות בלימה, הינה קלה יותר עקב תנוחה קבועה ואנטומית טובה יותר.
לגבי שבילים- גם שם לא נראית בעייה מיוחדת אבל רצוי שיכוך מלא.
בהצלחה ותהנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארתרוסקופיהרועי11/08/2009
אני ילד בן 17.לפני 6 ימים היה לי ניתוח ארתרוסקופיה בברך והתגלה קרע גדול במיניסקוס. הקרע נתפר ושמו לי סד לשמירה על ברך ישרה. כאשר אני נעמד והולך עם הקביים ללא דריכה על הרגל המנותחת יש לי כאב ומין לחץ בשריר התאומים של הרגל המנותחת. מה הסיבה לכך? יכול להיות שהשריר חלש מדי ואני צריך לעבוד עליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכאב אופייני לאחר ניתוח
ד''ר יוני ירום13/08/2009התחל פיסיותרפיה זהירה והתקדם בהדרגה תחת פיקוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בגידצבי11/08/2009
במשך שנה הלכתי לחדר כושר(אימוני התנגדות בעיקר). במהלך ארוע, (לא תוך כדי אימון) הרמתי משקל כבד על הכתפיים וכתוצאה מכך התחילו לי כאבי גב. בהתחלה חשבתי שזה זמני, ולכן המשכתי להתאמן, כאשר באימון לא חשתי כאבים בכלל, אך לאחר כל אימון הכאב התגבר . הלכתי לרופא ששלל פגיעה בעמוד שידרה ע"י דפיקות בברך ובאזור כף הרגל ואיבחן שיש לי דלקת בגיד.
האם זה הגיוני שאני לא ארגיש במהלך האימון שום כאב שהוא אם יש לי דלקת בגיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שווה לבצע בדיקה יסודית של עמוד השדר
ד''ר יוני ירום13/08/2009אצל מומחה לגב , כולל הדמיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
צבי17/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שברי מאמץ כפות רגלייםליאת07/08/2009
שלום,
אני בת 28, לפני כשנתיים וחצי אחרי סדרת אימוני הליכה מאומצת אובחן שיש לי "שברי מאמץ ושזה יעבור במנוחה ואין מה לעשות מעבר". במשך השנתיים האלו הרבתי במנוחה אבל לא הצלחתי לחזור לפעילות שכן הכפות רגליים פשוט כואבות (גם במנוחה זה מורגש) וחלק מהשברים עברו אבל בעיקר נוספו המון שברים חדשים. חזרתי כמה פעמים לאותו האורטופד שאמר שחוץ ממיפוי אין מה לעשות ושאני יכולה להמשיך בפעילות ההליכה וזה יעבור. מיותר לציין שזה לא עבר, זה רק החמיר, הוא לא רצה לתת המלצות על פיזיותרפיה עדינה שביקשתי - אמר שאין כזו ואפילו מדרסים שאמרתי - אמר אם בא לי באופן פרטי שאעשה.
לאחרונה, בהדרגה, עם מדרסים חדשים ונעליים מצויינות לספורט לכל הדעות, ניסיתי לחזור לאימוני הכושר כי אני מאמינה שהשרירים צריכים חיזוק וזה לא בריא בכלל לעשות כלום - אך המצב החמיר ועכשיו יש כאבים חדשים חדים בקרסול/עקב, מדי פעם כמו מחטים ואני מדי פעם צולעת. המקור להחמרה - המדרסים שרכשתי על דעת עצמי.
אני חשה חסרת אונים, לא יודעת מאיפה להתחיל לתקן את מצבי. נואשתי מהאורטופד חסר הידע הזה שבחוצפתו וחוסר רצונו לעזור כנראה החריף את מצבי.
איך אני יכולה לפתור את הבעייה ולחזור לכושר? מה עושים? לאן פונים? תרגילים שיחזקו את הרגליים ולא יפגעו יותר אלא יתרמו להחלמה? פיזיותרפיה - ממי מבקשים (רופא המשפחה מסרב והאורתופד גם לא נותן)?
תודה רבה,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאת
ד''ר יוני ירום11/08/2009המצב אינו נואש
לא סביר ששברי מאמץ יתמידו זמן כה רב של שנתיים וחצי ולכן חייבים להגיע לפתרון .
דרך הביטוח המשלים הנך יכולה להגיע לאורטופד מומחה לכף רגל ולנסות ביחד לעבוד לקראת פיתרון. לפיסיותרפיה יש מקום של כבוד כאן בחיזוק השרירים שמסביב לקרסול
שלחי מייל על מנת לקבל המלצות ומומחים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ליאת12/08/2009תודה רבה על התשובה, אשמח מאוד להמלצות ומומחים (גם של פזיותרפיה)
ע"מ לפנות בהקדם אפשרי לטיפול, המייל שלי: [email protected].
תודה, ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאפשרותך לעזור לעצמך
ליזי20/08/2009ליאת, קיים תכשיר טבעי בשם "וונדר מומיו" ניתן להשגה ברשתות הפארם בתי טבע ובתי מרקחת. מאד מאד יעיל לחיזוק ובניית עצמות וחוליות אין מצב שלא עוזר. ידוע על מבוגרים רבים עם בעיות קשות שהתרפאו וכן ספורטאים רבים, כן ישנה אגודת ספורט אחת ידועה באחת מערי ארצינו שרוכשת במרוכז את הוונדר מומיו לשחקניה.
ליאת שווה לנסות, לא מדובר בהליך ארוך. תוך זמן קצר מאד מרגישים את ההבדל וכן ניתן לראות תוצאות בצילומים ובדיקות.
ליזי בעלת נסיון רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמת כל מילה
מיכאל23/08/2009אכן מנסיוני ומנסיון חברים נוספים. אני מאשר שה"וונדר מומיו" הוא מוצר מאין כמוהו לחיזוק ובניית עצמות וחוליות בכל מצב ובכל גיל. בנוסף,
ניסים ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירב04/08/2009
אני סובלת מזה שנים מכאבים בשני העקבים ברגלים (בגב העקב). רגישות חזקה. לפני כחודשיים, כתוצאה מריצה כנראה, הכאבים התגברו. בהמשך לכך, הייתי אצל אורטופד מומחה שנתן לי טיפול בכדורים (10) והמליץ לי לעשות מדרסים. לצערי הטיפול התרופתי לא עזר לי והכאבים אף הוחמרו. השימוש במדרסים אכן מקל על הכאבים, אך הכאב חוזר בכל פעם שאני חולצת את הנעלים. כמו כן, הוא מורגש מאוד בבקרים. לאחרונה אני מצמידה קרח לעקבים פעמים ביום ומרגישה הקלה זמנית בכאבים. מה ניתן לעשות? איך ניתן להעלים את הכאבים, לבצע פעילות ספורטיבית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שרון רוזנמן04/08/2009מירב שלום
כדאי מאד להגיע לאבחנה ממה את סובלת.
לפי תאורך-יתכן וזוהי דלקת -אך חשוב להגיע לאבחנה לגבי מהי הפציעה ומה מיקומה
בכל מקרה שווה להתייעץ גם עם פיזיותרפיסט שיוכל לעזור לך גם בטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)