מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פגיעה בברךעידן01/04/2009
שלום , אני בן 19 וחצי משחק כדורגל בקבוצה ולפני כשנתיים במהלך משחק התנגשתי עם שחקן יריב ברך בברך והמכה היתה חזקה מאוד שלא יכלתי לדרוך על הרגל כמעט שלושה חודשים והיתי ביום הפציעה במיום ששם עשו לי צילום רנטגן והודיעו לי שאין כלום פשוט רק מכה יבשה והפנו אותי לאורטופד בקופת החולים שאמר לי שכניראה הפיקה בברך זזה והמליץ לקנות תחבושת מסוימת וטיפול תרופתי מאז אני לא מצליח לכופף את רגל ימין כיפוף מלא וחש כאבים חזקים ,כרגע אני חייל ודרך הצבא אני עושה ברמ"בם בדיקת mri בעוד שבוע לפי האבחנות של רופאים אורטופדים שהיתי אצלהם בתקופה האחרונה הם טוענים שיש קרע במיניסקוס וצריך לעבור אורטוסקופיה רציתי לשאול האם מומלץ לעבור תניתוח והאם אחרי הניתוח אני יוכל לכופף את הרגל ולחזור לשחק כדורגל ללא כאבים ותוך כמה זמן תודה רבה ומצטער על סיפור הארוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בברך
שרון רוזנמן04/04/2009כפי שתארת-יתכן מאד שזהו אכן קרע במניסקוס ובדיקת הmri תיתן גם היא את האבחנה.
מכיון שאתה סוחב את הסיפור כבר שנתיים ויש לך הגבלה בתנועה וכאב עושה רושם שאם אכן זו האבחנה -ארטרוסקופיה היא בהחלט טיפול הגיוני.
האם ניסית טיפול פיזיוטרפי במשך שנתיים אלו?-בכל מקרה כדאי להתחיל גם אם תלך לארטרוסקופיה בכדי שהרגל תהיה חזקה ובטווחי תנועה טובים -דבר שיזרז את החלמתך לאחר הניתוח.(ואם תסתדר רק עם פיזיותרפיה-מה טוב)
משך ההחלמה תלוי במה שיעשו במהלך הארטרוסקופיה וזאת בהתאם לממצאים.
בכל מקרה תצטרך טיפול פיזיותרפי לאחר הניתוח-עם טיפול נכון סביר להניח שתחזור לכופף את הברך בטווח מלא ואף לשחק כדורגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעליים אחרי פציעהאניהיא29/03/2009
שלום,
לפני כשנתיים ריסקתי את הקרסול ועברתי 2 ניתוחים- לקיבוע בברגים ובפלטינות ולאחר מכן הסרתם.
יש לי הגבלה בטוחח התנועה בקרסול .
לאחרונה יש לי כאבים בברך באותה הרגל , הרופא המטפל חושש שקיימת בעיה מניסקאלית בברך והפנתי ל- MRI ( במקביל לפיזיוטרפיה )
הרופא המליץ על נעליים עם רוקר קדמי או כדוגמת MBT או סוזאן.
הבנתי כי מדובר על נעליים יקרות מאוד.
מה ההבדל בין סוגי הנעליים?
האם ישנו דגם /יצרן מומלץ ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעליים
ד''ר יוני ירום31/03/2009שני הסוגים הקיימים הם באמת MBT שהן נעליים מעוגלות הגורמות לאי יציבות המפעילה את המערכת הפרופריוצפטיבית וכן נעלי אפוס שלהן יעלות מוכחת מדעית וממונות גם על ידי קופות החולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליוני ירום וגם לשרוןביל28/03/2009
יש חשד לקרע במנינסקוס, הנפיחות ירדה אין כאבים בדריכה ישור מלא וגם כיפוף אבל קצת כאבים בכיפוף מלא ובעליה במדרגות.
בברך זו יש וולגוס מעט מוגבר ושינוי ציר ברך אם כי על גבול התקין, מן הסתם יש גם שחיקת סחוס דרגה 2 באחד המדורים משום שזה מה שנמצא בברך האחרת.
האם עלי לבצע ארטרוסקופיה ברגל זו למרות הנתונים, שמעתי טענה האומרת שכל ארטרוסקופיה כזו תגרום לשינוי המנח של הברך וזה לא רצוי לברך שיש בה וולגוס, עוד נאמר לי ששינוי המנח יזרז את שחיקת הסחוס.
האם להשאיר את הברך כך להסתפק בפזיוטרפיה? הרי גם הזנחת מיניסקוס עלולה לגרום נזק לסחוס?
ועוד, אם א5בצע ארטרוסקופיה איך לעזאזל אשקם ברך זו שעה שברגל האחרת קרעתי צולבת ואני בפזיוטרפיה כבר חודשיים וחצי, השיקום מוצלח אבל עומס עליה לטובת האחרת הרי תהרוג גם אותה? זו שאלה לשרון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזקים (שרון?)
ד''ר יוני ירום29/03/20091. זה שיש נזק בברך אחת לא מעיד שיש גם בשניה
2. הארתרוסקופיה לא גורמת לשינוי מבני בברך אלא אם כן מבצעים ניסורים למינהם
3. נזק לסחוס יכול לקרות אחרי ארתרוסקופיה אבל מטרתה הנה למזער את הנזקים
4. לפני שהייתי קופץ לנתח את השנייה, צריך לשקם את שתי הברכיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI בברךקנטור26/03/2009
שלום
לאחר שהופיעו כאבים בזמן ריצה, ולאחר מכן גם במנוחה, ביצעתי רנטגן ומיפוי עצמות שיצאו תקינים
לאחר בדיקת MRI נמצא כי-
1. הרצועה הצובלת הקדמית מעט בלתי סדירה אך ללא עדות לקרע בעובי מלא
2. תהליך ציסטי קטן ממוקם באספק האחורי תחתון של כרית השומן על שם הופה, יתכן ציסטה גנגליונית זעירה.
3. נוזל בכמות מעט מוגברת במפרק
הכאבים הם בזמן הליכה וריצה, ובזמן נהיגה או סתם ישיבה
אשמח למעט אינפורמציה על פירוש הבעיה והטיפול הנדרש
המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על פניו לא נראה
ד''ר יוני ירום27/03/2009כי הבעייה בברך חמורה
לגבי חשד לקרע חלקי ברצועה הצולבת- ללא סיפור של טראומה כנראה ומדובר בנזק ישן
שאר הממצאים ללא משמעות קלינית כלומר אינם מזיקים
כמות הנוזל הקטנה בברך מעידה כי קיים נזק תוך מפרקי שלא זוהה בMRI
הייתי מציע בדיקת ברך טובה על ידי אורתופד וטיפול פיסיותרפי בהתאם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר בוצע..
קנטור27/03/2009עברתי פיזיותרפיה של כ-4 חודשים ללא שיפור. הפזיותרפיסט הרגיש כבר עובד עיצות.
עבדנו על חיזוק שרירי הירך והגמישות בירך.
הכאב הופיע לראשונה לאחר ריצה של כ-12 ק"מ. יום לאחר מכן בקושי יכולתי לדרוך.
לאחר מכן זה נעלם, ובהמשך חזר שוב לפרקים.
כיום אני כבר מעל חצי שנה עם הכאב ואין שיפור
הנזק הפנימי הזה שלא נראה בMRI- מה זה יכול להיות וכיצד ניתן לגלות מהו?
איזה טיפול מומלץ מכאן והלאה? הכאב הוא יום יומי ולצערי כבר למדתי לחיות איתו...אבל הייתי מעדיף שיעלם ולחזור לפעילות ספורטיבית
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזשהו פתרון?
קנטור30/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיתרון?
ד''ר יוני ירום31/03/2009האם יש לנו אבחנה ברורה על ידי מומחה לברכיים?
באין אבחנה יהיה קושי להציע פתרונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני אשה רגועה בת 49 שנוסעת במכוניתביל24/03/2009
למכולת השכונתית... קרעתי לגמרי רצועה צולבת ברגל אחת ועברתי פזיותרפיה ובשל העומס הקרע המיניסקוס ברגל האחרת לפני כחודש, יש לי ספקט עצמות בעוד שלושה שבועות בלבד, הנפיחות ברגל נעלמה אחרי ארקוקסיה אין קושי מיוחד בהליכה אבל כאב בעליה במדרגות האם כדאי כבר עכשיו לגשת לפזיוטרפיה למרות שאין אבחנה חד משמעית כדי לא לאבד זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד.. שמתי לב שכאשר אני עושה ת
ביל24/03/2009תרגילים לשרירי הירך הרגל עם בעיית המיניסקוס ועוד כפיפות עדינות מצבה משתפר פלאים,,, לכמה שעות, מה דעתכם? על החתום אשה שתוך כמה חודשים קבלה ברכיים שחקן כדורגל מזדקן, ובעל כורחה תהפוך לחובבת ספורט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן!! -(שרון התכלי להוסיף?)
ד''ר יוני ירום24/03/2009הפיסיותרפיה תשפר את המצב גם במקרה של נזק וגם בלעדיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיזיוטרפיה
שרון רוזנמן25/03/2009אכן חשוב מאד להתחיל את הפיזיותרפיה עוד לפני האבחנה המדויקת. חשוב לשמור על טווחי התנועה,כח ולשפר יציבות.
כמו כן הטיפול יכול להפחית כאב ואף לזרז את תהליך השיקום.
אז קדימה לעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרון שאלה נוספת
ביל28/03/2009כיוון שיש לי קרע מלא בצולבת קדמית ואני עדיין בפזיוטרפיה עבורה אינני יכולה לעמוד עליה כדי לעשות תרגילים עבור הימנית עם הקרע במיטניסקוס
האם התרגילים הקימים בישיבה או בשכיבה מספיקים עבור שתי הרגליים?
אני חוששת שאם אעמוד על הרגל עם הקרע ברצועה גם שם יקרע לי הנ המיניסקוס בגלל העומס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בעצם הבריחיהודה18/03/2009
יוני שלום יש ילד בן 15.5 לפני כחודש ימים הוא נפל על הכתף הימנית וכתוצאה מכך נוצרה לו תת פריקה של מפרק עצם הבריח עם עצם החזה אין לו כאבים או נפיחות יש לו בליטה קטנה וכשהוא מסובב את היד הימנית 360 מעלות הוא מרגיש את הקפיצה של העצם שמתחת לצוואר וכמו כן רואים אותה חיצונית פנינו לאורטופד מומחה והוא אמר שאין מה לעשות בענין זה והמליץ על מנוחה בלבד שאלה . האם קיים טיפול מתאים להחזרת המפרק או העצם למקומו מהו הטיפול ולמי עלינו לפנות ? אודה לך אים אקבל תשובות ברורות ומורחבות לפיתרון הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקה - שרון מה דעתך?
ד''ר יוני ירום19/03/2009אכן בעייה ידועה שלא נהוג להתערב אלא אם כן קיימת הפרעה תפקודית ניכרת .
האם פיסיותרפיה יכולה לעזור? במידה מסויימת כן אך הזמן הוא המרפא העיקרי עם כל האי נוחות הקשורה בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגן מרוסקליסה14/03/2009
ערב טוב גיסי עבר תאונת דרכים לפני כשלושה שבועות עם אגן מרוסק (עבר ניתוח שחזור) חוליה T9 פגועה קשה (רק העצם) ועוד 4 חוליות פגועות מתחתיו. הוא כרגע באיכילוב אך מתעתד בהמשך לעבור לשיקום על מנת להרים אותו בסופו של דבר על רגליו. ההתלבטות כרגע בין שיקום במרכז רעות, הבנתי שזה ליד יד אליהו בתל אביב למרכז שיקום תל השומר. אשמח לקבל את חוות דעתכם לגבי שני מרכזי השיקום שציינתי. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום- שרון? יש להוסיף?
ד''ר יוני ירום15/03/2009שלום לליסה
קודם כל, החלמה שלמה לגיסך
שני המרכזים מצויינים וההבדל הוא באווירה... כדאי ללכת להתרשם אישית ולחוש את האווירה לפני שמחליטים -כיון שהשיקום אינו ליום אחד, חשוב שהמטופל ירגיש טוב!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיקום
שרון רוזנמן15/03/2009אכן שני המקומות טובים וראויים.
הרבה פעמים השאלה לאן ישלח המטופל לשיקום תלויה במשך השיקום שיצטרך,סוג השיקום (נוירולוגי,אורטופדי וכו'),גיל המטופל, מידת עצמאותו, קופת החולים אליה שייך, היכן יש מקום פנוי ועוד פרמטרים רבים.
אני בטוחה שהצוות הרפואי ,הרב מקצועי ,במחלקה יודע היטב לשכלל את כל הפרמטרים יחד ולבחור עבור החולה את המקום הראוי ביותר. בכל מקרה כדאי להתייעץ עימם.
החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההכפיר10/03/2009
ד''ר ירום שלום, כתבתי לך כאן לא מזממן על הבעיה שלי בברך. patellar tendonitis כמו כן יש לי קרע חלקי בגיד הפיקה. לאחר מנוחה ממושכת ניסיתי לחזור להתאמן והכאבים חזרו ובגדול. יש לי שאלה בקשר לניתוח שאמור להיות לי בעוד שבועיים. האם אחרי ניתוח לאיחוי הגיד ,הברך שלי תהיה במצב הקודם שלה כמו לפני שנפצעתי? כלומר אני יוכל לחזור לשחק באופן מקצועני אימונים של פעם ביום למשך כמה שעות ואפילו יותר (כדורעף) או שהברך שלי תהיה ''לא טבעית'' מכיוון שתופרים לי את הגיד ואז תמיד אני ירגיש במידה מסויימת סוג של כאבים? אני שנה וחצי סובל מהכאבים ואני בן 19. יש מצב כזה שאם הניתוח יצליח הכאבים יעלמו לגמרי ואני יוכל להתאמן ממש כמו שאר הקבוצה.. גם יש לי מטרה לחזק את הרגליים שלי הרבה כדי לשפר את הניתור (וזה כולל תרגילים של סקווטים, קפיצות והמון מעמס על הברך) האם אוכל לבצע את זה ? או שאם אני מבצע את הניתוח זה כבר לא יתאפשר? ועוד משהו קטן אתה מכיר ספורטאים שהם הגיעו לטופ בתחום שלהם למרות שעברו ניתוח בברך? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל השאלות מצויינות
ד''ר יוני ירום11/03/2009את הניתוח לא היו עושים אם לא היו סיכויים טובים להצלחה
באם הכל ילך חלק - תחזור לכל רמה שתוכל
במידה ולא - המצב לא יהיה גרוע מעכשיו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעת עבודהמאיר יוסף09/03/2009
ערב טוב לכולם ברצוני להעלות בפורופ זה את הזלזול ואת החוצפה של אי האפשרות להבדק על ידי מומחים בכירים .
לפני כחודשיים נפלתי לבור במהלך העבודה תוך כדי הנפילה נפל עלי משקל של 80 קג לערך שר גרם לנזק בברך ימין אני עובד בחברה כנהג כמו כן מדריך בענף אמניות הלחימה. המטרה שלי כרגע היא להחלים במהירות האפשרית רופא הכללית שלח אותי לבדיקת ספקט שם נתגלה ממצא של נזק לברך אך ללא כל אפשרות לומר מה נפגע בדיוק וכל זאת מהסיבה שבדיקה אחרת כגון mriואו ct הן יקרות יותר.
לאחר מכן שלח אותי לקבוע עם מומחה של קופת החולים אך בניסיונותיי לקבוע עם מרפאת אסף הרופא נאמר לי כי התור הקרוב ביותר יהיה בחודש יולי
ניסיתי גם להפגש עם מומחה אחר באופן פרטי אך ממרפאתו נמסר לי כי התור הכי קרוב יהיה בחודש מאי
האם נראה לכם הגיוני רבותיי זמן כה ארוך לפגישה עם מומחה האם לא כדאי שכל אותם מומחים יהיו מומחים פחות וכך גם רופאים אחרים יוכלו להיות מומחים???.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעייה
ד''ר יוני ירום11/03/2009המצב אותו אתה מתאר מוכר וידוע ולא נותן פתרונות
מטבע הדברים הוא שהרופאים שיצרו לעצמם שם טוב מבוקשים ביותר ולכן התור אליהם מרוחק. בנוסף , רובם עובדים גם בבתי חולים וגם מנץחים בחלק מהימים כך שאין להם ימי מרפאה רבים. ברור כי במצב זה אין טעם 3 חודשים אלא ללכת לרופא אחר.
לצערנו, רופא שעובד בקופת חולים ויוצר לעצמו שם טוב (ובצדק), מואס בשיטת העבודה שם ומנסה לצמצם את ימי פעילותו ולכן גם שם התור מתארך.
אין ברירה אלא לאתר את אותם הרופאים הטובים ( ויש הרבה מהם) אבל שאינם מוכרים עדיין ולהסתייע בשירותיהם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באולטראסאונד לשבריםרועי09/03/2009
שלום רב, לפני כשבועיים שברתי את שתי עצמות השוק ואני מגובס עד מעל לברך (למנוע כל תזוזה). הרופאים המליצו על טיפול שמרני (שומרני?) מכיוון שהעצמות נמצאות במנח טוב מאוד עם סיכויי החלמה טובים ללא ניתוח. קראתי באינטרנט מספר מאמרים לגבי החלמה מואצת משברים באמצעות טיפול באולטראסאונד. שאלתי היא - היכן בארץ ניתן טיפול כזה? באיזה אינטנסיביות יש להשתמש בו? מידע נוסף? תודה מראש, רועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקסוגן
ד''ר יוני ירום11/03/2009המכשיר אכן יעיל ומשווק בארץ על ידי חברת סירם
יש גם מכשירים משומשים שהחיוב לפי שעות
שרון יודעת איפה ומי - שרון?
ניתן להשתמש מספר שעות ביום ללא חשש
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע במיניסקוסאורן08/03/2009
שלום, אני בן 29 (אוטוטו 30) והסיפור שלי קצת ארוך אך לא מורכב. לפני כ-8 שנים נפצעתי בברך במהלך משחק כדורסל, ההרגשה היתה כאילו העצם ברחה מהמקום. בחדר המיון בבית החולים לא הוסבר לי מה בדיוק קרה (אולי הוסבר אך מפאת גילי הצעיר אולי לא הקשבתי) אלא רק ניתנו לי תרופות הרגעה והפניה לפיזיותרפיה. 6 שנים לאחר מכן, לפני החתונה שלי, שוב פעם נפצעתי אותו סוג פציעה במהלך משחק כדורסל, וכשבוע לאחר מכן שוב פעם אותו סוג פציעה. לפני כשבועיים, בחדר הכושר במהלך אימון ריצה והליכה, קרתה אותה הפציעה. הפעם החלטתי לבדוק לעומק ולטפל בצורה מסודרת בבעיה. הגעתי אל אורטופד לאחר שביצעתי צילומי רנטגן ואולטראסאונד שאבחן שמדובר בקרע במינסקוס. ההנחיה היתה לבצע פיזיותרפיה כ-3 חודשים ולאחר מכן לחזור אליו לביקורת. כששאלתי איזה ספורט אוכל לעשות במהלך הזמן, השיב לי אותו אורטופד שאוכל לעשות הליכה בהליכון עם שיפוע, ריצה קלה ושחייה. קראתי במספר כתבות שפעילויות מסוג כזה אינן מומלצות ולכן אשמח לשמוע האם אכן פעילויות אלו מותרות (כמובן שהנכתב כאן אינו מחליף חוו"ד מסודרת של רופא). תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע מניסקוס
ד''ר יוני ירום11/03/2009פיסיותרפיה מומלצת ביותר ועשויה אף לחסוך ניתוח
פעילות רק בתיאום עם הפיסיותרפיסט/ית בבקשה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לא ברורים בעצם השוקה...א'06/03/2009
התאמנתי זמן רב בכיתה יא' יב' לקראת הצבא לאחר שנה ו8 חודשים היתה לי תחושה של כאב באוזר עצם השוקה קצת מתחת לברך ובאזור התחתון של עצם השוקה בחלק הפנימי, הכרתי פציעות ספורט ומיד הפסקתי את האימונים ונבדקתי ולא נמצא משהו מיוחד במבנה חוץ מפלטפוס ממש ממש קל עשיתי מיפוי עצמות ולא נמצא משהו חריג. הכאבים הלכו ובאו בצורה לא כל כך ברורה אחרי מנוחות של חודש, לפעמים הכאבים קצת במנוחה קצת בריצה גם לא עקבי וברור, החלטתי לעשות הפסקה ממש ארוכה בחודש 9 של שנת 2008 עד עכישו כמעט ולא עסקתי בכלל בריצה,קפיצה או ספורט שיכול לפגוע בעצם השוק אבל עדין עבדתי על השרירים גם ברגלים וגם בגוף (ללא משקולות), בתקופה האחרונה הכאב מופיע קצת בריצה וכאשר אני לוחץ באזורים מוסימים. רציתי לשאול, האם אחרי חצי שנה כמעט של מנוחה מוחלטת מאימונים הפציע לא נעלמה לגמרי יש אפשרות שהדבר יחלים בכלל? האם כדי להיבדק שוב אצל אורטופד, פשוט העצה שאני מקבל בכל פעם היא לנוח ולא לעשות מאמץ כזה או אחר. אם אני יחזור להתאמן במצב העכשוי הכאבים יחזור שוב למה שהיו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה
ד''ר יוני ירום10/03/2009המקרה נשמע לא ברור
חייבים להגיע לאבחנה בבדיקות מסודרות כיון שמנוחה כנראה אינה מועילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפייה בטיפולנועה05/03/2009
הי, אני תלמידת פיזיותרפיה שנה א' בתל השומר, ובמסגרת הלימודים אנו נדרשים לצפות ב2 טיפולים בנושאים שונים. מאחר ואני מאוד מתעניינת בפציעות ספורט אשמח לצפות בטיפול כזה!! רציתי לדעת אם אוכל להגיע למכון של אחד מכם, אם כן אז איך לתאם זאת? ואיפה נמצא המכון? תודה רבה רבה! נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדיקס נמצאת
ד''ר יוני ירום06/03/2009במרכז הלאומי לספורט הדר יוסף בבנין האולימפי טלפון 6482333
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקת כתףנתנאל25/02/2009
שלום אני בדיוק אחרי שיקום מקרע ברצועות הקרסול וכנראה הכתף החליטה שהיא רוצה גם אז פרקתי אותה ונקרעו כמה רצועות ..... זה קרה בדיוק היום (תוך כתיבת ההודעה אני נאנח מכאבים ) במיון כך נאמר שיש פריקה וכמה רצועות קרועות (עדין לא עשיתי אולטרא סאונד) בכל מקרה אני אדם מתאמן וחשוב לי לחזור להתאמן המהירות המרבית 1)ברצוני לדעת מה האורח חיים שעליי לחיות בו על מנת להתמודד ולזרז את תקופת ההחלמה בצורה המהירה ביותר? 2)כמה זמן החלמה עד שאוכל להתאמן שוב ? 3)חוץ מניתוח שאולי אאלץ לעבור ופיזיותרפיה האם יש עוד אימון אירובי ו\או אניארובי שאוכל לעשות? 4)האם סוג של אוכל(כלומר להרבות בסידן או חלבונים ) יכול לזרז את התהליכים? 5)אם אתם מכירים ספורטאים שסבלו מפריקת כתף ותוכלו לקשר ביננו על מנת שאוכל לקבל מידע נוסף מהם זה מאוד יעזור לי אני מאוד מודה לכם ומצטער אם השאלות קצת לא רלונטיות פשוט מהקרע ברצועה ברגל סבלתי כשנתיים וזה השפיע נפשית אני לא רוצה שגם זה יקח הרבה זמן ....רק עכשיו השתחררתי מהצבא ולא בא לי להת חיל תחיים בטפולים לכן אשמח לקבל את דעתכם ועזרתכם שוב תודה (ולצורך הבנה נוחה שלכם מיספרתי את השאלות אשמח אם מספרו לא את תגובותיכם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלגניסט
ד''ר יוני ירום25/02/2009קודם כל - אבחנה !! סיים את הבדיקות ואפשר לענות לפי האבחנות
1. אורח החיים לא קשור - מה שכן, אתה יכול לבצע חיזוקים ותרגילי שיווי משקל והתמצאות במרחב כנגד התנגדות על מנת להקטין את הסיכון לפציעות
2.. לפי האבחנה והטיפול אפשר יהיה לענות
3. אתה יכול להתאמן עם הרגליים - אופניים במכון, קרוס טריינר וכו'
4. לא ידוע על סוג אוכל שכזה - אם תשמע , תספר גם לנו
5.קודם כל נראה מה יש לך. לא ניתן למסור שמות של ספורטאים או נפגעים אחרים ללא אישורם הקודם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נתנאל25/02/2009כרגע מה שיש זה הרנטגן ששם רואים פריקה אחורית וקרע בגיד אני אביא פרטים בהמשך אחרי האולטראסאונד עוד שבוע בקשר לשאלה האוכל הכוונה היא שאם מתאמנים ואוכלים חלבונים זה עוזר לבנייה כי השריר הוא חלבון לכן שאלתי אם יש רצועות וגידים קרועים האם יש אוכל שיעזור לחיזוק\בנייה? (מצטער אם השאלה דבילית אבל זה נשמע לי קצת הגיוני) תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי אין קשר בין אוכל וחיזוק גידים
ד"ר יוני ירום02/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת האולטרסאונד
נתנאל05/03/2009שלום שוב לא יודע אם המקום לפרסום ההודעה אז בגל זאת ...:) עשיתי אולטראסאונד אחרי הפריקה והתוצאות bursa sd-sa נוזל עכור biceps-tendon נוזל מוגבר במעטפת מודגם שבר ע"ש הילסקס בחלק האחורי של ראש הזרוע סיכום:אין עדות לקרע בגידי השרוול המסובב נוזל בורסלי מוגבר לא ככ מבין מה זה אומר ואורטופד יש לי רק בסוף השבוע הבא לכן אשמח לקבל חוות דעת כרגע ממך לגבי מה זה אומר לגביי מצב הכתף כיום? זמן החלמה משוער ? מה הפעולות המומלצות להחלמה (כמובן שכרגע מנוחה אך מתי להתחיל פיזיוטרפיה?)....{כרגע אני לא מסוגל להזיז את הכתף בכלל} והנני אדם מתאמן מספר שנים ....רציתי לדעת איזה סוג ספורט אוכל לעשות בזמן הקרוב? וידוע ששחיה בכלל לא מומלצת לפריקות כתף אך רציתי לדעת אם קיים סגנון שחייה שאפשרי ואף מחזקהכתפיים? ובערך עוד כמה זמן אוכל להרים משקולות (כמובן שמבשקלים מינימלים....או אפילו שכיבהות סמיכה בלי משקולות) תודה מראש נתנאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקח זמן
ד''ר יוני ירום06/03/2009יש לך דלקות בבורסות שהן כיסים קטנים עם נוזלים המיועדים לבלום זעזועים ולאפשר תנועה ובנוסף דלקת גידית בביספס אבל עיקר הבעייה הינו גם השבר כתוצאה מהפריקה
קצת סבלנות לשמוע מה אומר המומחה לכתף . זמן ההחלמה הנו וריאבילי ותלוי בצורת הטיפול. אך בהחלט יש לקחת בחשבון מספר לא קטן של שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי נתנאל
אורן08/03/2009כהקדמה קצרה, עברתי פריקת כתף ימין בגיל 15 ומאז פרקתי את הכתף המון המון פעמים. בחתונה שלי פרקתי כתף ושם גמלה בליבי ההחלטה לעשות ניתוח ולגמור עם הסיוט הזה. אז לפני הכל, אני מבין את הכאב והתסכול מהפציעה. כתבת כמה דברים שמזכירים לי את עצמי לפני 15 שנה (אני בן 29 היום) והכי חשוב הוא לא להיחפז לחזור לפעילות, אלא לקחת את הזמן לאט ולא לבצע שום דבר שנוגד את המלצות הרופא/פיזותרפיסט. אם הייתי מקשיב לאנשי המקצוע אחרי הפעם הראשונה שזה קרה, אולי לא הייתי צריך לחוות את כל הכאב הזה יותר מ-100 מחדש. אז קח המלצה ממישהו שעבר כמעט בדיוק אותו הדבר (לפי הממצאים מהאולטראסאונד זה נראה בדיוק אותו הדבר) - תנוח, תישמע לאנשי המקצוע ואל תשחק בבריאות שלך. תהיה בריא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורן ולדוקטור
נתנאל12/03/2009תודה לכם על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה בכף הרגל(בן 18)מרק24/02/2009
שלום. לפני יומיים אחרי שסיימתי אימון ריצות, הרגשתי כאב חזק מאוד בכף הרגל. הרגשתי במהלך כל האימון שהנעל לוחצת לי על האזור של קשת הרגל, אבל הזנחתי את זה ולבסוף הגיע כאב חזק. כשאני דורך על הרגל יש כאב צורם מאוד, אבל בזמן מנוחה אני לא מרגיש את הכאב. ביקרתי אצל אורטופד והוא אמר לי שזה יכול להיות או דלקת שרירים או שבר מאמץ, ושלח אותי לצילום(הממצאים שלו: רגישות בצד המידיאלי של כף רגל שמאל בבסיס מסרק הראשון, אין רגישות לאורך הגיד tibialis posterior) הבעיה היא שבעוד חודש מהיום יש לי גיבוש, ואני מפחד שלא אוכל להגיע אליו כשיר. האם הכאב יחלוף תוך כמה שבועות? והאם אוכל להתאמן עד אז בשחיה/רכיבה על אופניים? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף הרגל
ד''ר יוני ירום25/02/2009ניתן לשחות ולרכוב על אופניים ללא חשש
לברור שבר מאמץ כדאי לבצע מיפוי עצמות
לברור דלקת ברקמת החיבור של כף הרגל - אולטרה סאונד אבחנתי
אם מנוחה תעביר הבעייה - יצאת גדול!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)