פורום שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בבקשה - בעייה בכתף?
    איתי
    25/12/2008

לפני 4 חודשים שיחקתי כדורסל וכאשר רצתי בכיוון נגדי לשחקן אחר הוא דחף לי את יד שמאל בעצם אחורנית לכיוון הגב - באותו רגע הרגשתי מתיחה וכאבים... מאז אותו יום בעצם היה לי כאבים בפנים באזור הכתף הקדמית רק כאשר אני עושה תנועה מסוימת של להרים את הכתף ולמתוח אותה אחורנית ואז אני מרגיש כאב ניסיתי לנוח שבוע שבועיים אבל המצב לא ישתפר והכאב תמיד נשאר אותו דבר המשכתי לפיכך להתאמן בחדר כושר - הנני מרים משקלים גבוהים - ולמרות הכאב שאני לפעמים מרגיש באימונים אני עדיין יכול להתאמן כרגיל הבעייה היא שלפעמים הכאב חמור יותר ולפעמים פחות - לפי תקופות - אך הכאב לא עובר ניסיתי לנוח שוב שבוע שבועיים אבל שוב הנני מרגיש שאין שום שיפור במצב כרגע עברו 4 חודשים מאז המקרה ועדיין יש כאבים הייתי אצל אורתופדים והם אמרו לי פשוט להימנע מכאב - האורתופד האחרון הציע לי לעבור ניתוח השאלה שלי - אף רופא לא אמר לי באופן חד משמעי מה הבעייה - גיד פגוע או קרוע או דלקת ? מתיחה? בכל אופן השאלה שלי האם כדאי לבצע ניתוח במצב כזה ברמת עיקרון אני יכול להמשיך להתאמן פשוט עם כאב - האם זה הגיוני שאני ממשיך להתאמן אבל הכאב אינו מחמיר אלא נשאר אותו דבר כמו מההתחלה? הכאב מההתחלה ועד עכשיו הוא בקירוב אותו דבר, רק שיש תקופות שפחות כאב ויש תקופות שיותר כאב - בלי קשר לאם אני מתאמן או לא... אשמח לייעוץ מה כדאי לעשות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה - בעייה בכתף?

הוספת תגובה

• כתף

ד''ר יוני ירום
    26/12/2008

חשוב מאוד לדעת, במקרה זה שאין אבחנה ברורה, אילו בדיקות עשית ומה היו התוצאות- צילום , הדמיות וכו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בצד שמאל של הברך לאחר ריצה
    רביד
    23/12/2008

שלום, אני רץ ולפני כמה ימים לאחר ריצה ארוכה, הרגשתי כאבים בברך שמאל , מהצד של הברך , לא על הברך באמצע, אלא בצדה של הברך - צד ימין באמצע. הכאבים הם רק כשנוגעים בברך. /. מה זה הכאבים האלו ? 2. האם ניתן להמשיך לרוץ? או שיש צורך במנוחה.? 3. האם צריך לעשות תרגילי מתיחות , חיזוק? 4. האם לשים קרח? 5. ושאלה חשובה, האם אני אוכל לרוץ מרתון בטבריה (- רק לגמור את המרתון, או שזה עלול לגרום לסיבוך?) תודב רבה לעזרה

הוספת תגובה

• כאב ברך

ד''ר יוני ירום
    23/12/2008

הכאב , כפי שהבנתי נמצא בצידה הפנימי של ברך שמאל הפונה לברך ימין.
    חשוב לדעת מידע נוסף - האם הכאב הנו רק במגע או גם בריצה? האם הוא מופיע בפעילות או במנוחה? האם יש כאב בעלייה או ירידה במדרגות?
    האם הברך "נתקעה" כך שלא יכולת לישרה או לכופפה ? האם הברך התנפחה?
    מידע נוסף זה יכול לעזור בתשובות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפציעה - פירוט יותר נרחב

סער
    24/12/2008

אני רוצה לפרט: אני רוצה לדייק הכאב , נמצא בצידה החיצוני של ברך שמאל הפונה לברך ימין. (צד ימין של ברך שמאל) כמו כן הכאב גם בצידה החיצוני של ברך ימין הפונה לברך שמאל . (צד שמאל של ברך ימין) הכאב הוא רק במגע , (האמת שאני ממשש את הרגליים מאז שהיה לי כאבים בעצם השוק ברגל זו - שזו רגל חלשה וגם נפצה) הכאבים לא בריצה לא במנוחה , ולא בהליכה , הברך לא נתקעה. היא לא נפוחה אין לי כאב במדרגות , בזמן עליה או ירידה תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יוני ירום
    25/12/2008

אם הכאב לא מפריע בזמן פעילות אלא רק במגע, הרי שכנראה מדובר בעצבים שטחיים או נזק שטחי אחר ולא בנזק המערב את תוך המפרק , הרי שהנזק אינו יכול להיות גדול . למרות זאת, אם הכאב אינו משתפר , כדאי לבדוק אצל רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בהזזת האגודל
    מודאגת
    18/12/2008

נחתכתי בבסיס האגודל לפני כ 3 וחצי שבועות. נזקקתי לתפרים. הורדתי את התפרים לאחר 10 ימים. בבי"הח לפני התפרים הזזתי את האגודל. מאז המקרה יש לי תחושה מוזרה באגודל. למעלה באגודל יש לי תחושה עמומה כזאת. היא עדיין מעט נפוחה ולמטה כחולה מעט. אני מקפלת אותה, אבל מפעילה כח בזה, יש לי לחץ על האזור האגודל שאני מקופפת אותה. כמו כן ישנם רגעים שאני יכולה להזיז את האגודל כלפי מעלה ופתאום המקום יכול להתקשח ואני מרגישה שהמקום מקובע ואני לא יכולה להזיז כלפי מעלה. מה לעשות? הכל כאילו נמתח לי .. אבקש בתשובתכם לנסות ולענות על כל מה ששאלתי ולא בכלליות. תודה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בהזזת האגודל

הוספת תגובה

• למודאגת

שרון רוזנמן
    18/12/2008

שלום
    אני מבינה שאת מודאגת ומוטרדת. אשתדל מאד לענות בפרוט אם כי תשובה מדויקת למצבך יכולה להינתן רק ע"י רופא או פיזיוטרפיסט שיבדקו אותך ויראו את המצב המדויק. אני מאד ממליצה לך לפנות לאיש מקצוע.
    מאד הגיוני שעדיין יש תחושה מוזרה באגודל מכיון שהנפיחות,הצלקת והחתך עלולים להפריע לתחושה תקינה.
    הפעלת האגודל מאד חשובה מאותן סיבות שציינתי בפעם הקודמת אפילו אם יש תחושת מתיחה או נוקשות.
    אני מאד ממליצה לפנות לטיפול פיזיוטרפי על מנת לקבל הוראות מדויקות מה לעשות וכיצד.
    בהצלחה
    שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רצועה צולבת
    יוגב
    16/12/2008

שלום אני בן 21 וחצי בעוד חודש עובר ניתוח לשחזור רצועה צולבת בברך. רציתי לדעת כמה זמן עד שאפשר לחזור לעבודה בעמידה? רשמת לי כמה שבועות אפשר תשובה יותר מדויקת זה נורא חשוב לי תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    רצועה צולבת

הוספת תגובה

• עבודה

ד''ר יוני ירום
    17/12/2008

ובכן - עבודה משרדית בישיבה תוך שבועיים בתנאי שיהיה שינויי צנוחה למניעת נפיחות
    עבודה בעמידה לא לפני 4-6 שבועות בהתאם למצב!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פציעה בגב
    עודד
    15/12/2008

שלום! לפני מספר ימים שיחקתי כדורסל עם חברים. תוך כדי משחק קפצתי ואיבדתי שווי משקל באוויר. הנפילה הייתה חזקה; נפלתי כאשר הגוף היה כמעט אופקי על רגל של שותף למשחק. הפגיעה הייתה מעל המותן מצד ימין עם כאב חד בצלעות לכיוון הגב. יש לציין כי אני בחור גדול - 2.05 ס"מ גובה ו- 117 ק"ג. הכאב בצלעות אינו מרפה מאז הנפילה ולעיתים כואב יותר תוך כדי הסתובבות במיטה. שאלתי היא: האם יש טעם לעשות צילום והאם יש מה לעשות חוץ ממנוחה ונטילת משככי כאבים? תודה, עודד

לקביעת תור
    סגירה
    פציעה בגב

הוספת תגובה

• למתרסק

ד''ר יוני ירום
    16/12/2008

שלום לעודד
    נשמע כואב מאוד!
    ואכן, פגיעה בצלעות מלווה בכאבים ניכרים העלולים להמשך מספר שבועות.
    צילום כדאי לעשות על מנת לברר שבר שצורתו יכולה להצביע על סיכון לריאה עצמה.
    באם אין שבר, צורת ההחלמה הנה אישית ורצוי להפעיל מוקדם מכיון שמנוחה ממילא לא תעזור ...
    קצת סבלנות והכל יסתדר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום האגודל
    מודאגת
    15/12/2008

שלום רב. לפני שבועיים וחצי בערך נחתכתי חתך די עמוק בבסיס האגודל ביד שמאל. הלכתי למיון ותפרו לי את המקום. הרופא, שבאתי לשם אמר לי להזיז את האגודל לכיוונים שונים. הזזתי והכל היה בסדר. במשך כל 10 הימים שהיו לי תפרים לא הזזתי כמעט את האגודל מפאת הכאב והתפרים שהפריעו. כיום שבועים וחצי לאחר מכן האזור מעט נפוח וכואב. כמו כן גם האגודל למטה מעט כחול ונפוח טיפה. השאלה שלי הי כזאת, אני לא יכולה להרים את האגודל שלי ולהרחיק אותו משאר האצבעות.יכולה טיפה אבל לא כמו בד השניה. כאילו הכל קשה ומקובע.השרירים כאילו התחזקו שם כי הייתי בתנוחה שלא הזזתי את האגודל. אני לא יכולה להרים את האגודל כלפי מעלה. מה עליי לעשו? תרגילים? פיזטורפיה? או שעלי לתת לזמן לעשות את שלו? אודה על מענה - וסליחה על האורך. האגודל שלי כחולה מעט ונפוחה.. כמה זמן לחכות?

לקביעת תור
    סגירה
    שיקום האגודל

הוספת תגובה

• למורכת

ד''ר יוני ירום
    15/12/2008

אכן פיסיותרפיה הנה התשובה ונחכה להבהרות משרון
    התופעה מוכרת וידועה ומגיבה היטב לטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום למודאגת

שרון רוזנמן
    15/12/2008

אכן כפי שטווען ד"ר ירום פיזיוטרפיה חשובה ואף הכרחית במקרים אלו.
    חשוב מאד לפני הטיפול לודא עם הרופא המטפל שניתן להפעיל את האגודל לכל הכוונים ושכל הגידים והשרירים שלמים ולא נפגעו מהחתך.(עפ"י סיפורך נראה שאכן כך מכיון שהצלחת להפעיל את האגודל לכל הכוונים מיד אחרי הפציעה)
    בכל מקרה חשוב להתחיל את הפיזיוטרפיה באופן מיידי בהתאם להוראות הרופא. הפיזיוטרפיה מטרתה מניעת הדבקויות של הצלקות, שמירה על טווחי תנועה וכח של האגודל והפחתת כאב.
    חשוב לדעת שככל שמתעכב תחילתו של הטיפול הפיזיוטרפי קשה יותר אח"כ להשיג את טווח התנועה והכח. חשוב לעשות גם תרגילים שינתנו ע"י הפיזיוטרפיסט המטפל.
    בהצלחה
    שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח בברך
    יוגב
    14/12/2008

שלום אני בן 21 וחצי בינואר יש לי ניתוח לשחזור רצועה צולבת בברך. רציתי לדעת כמה זמן לאחר הניתוח אפשר לחזור לעבודה? עדין לא רכשתי מקצוע ואני עובד בעבודות כלליות.

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח בברך

הוספת תגובה

• ברך מצפה

ד''ר יוני ירום
    15/12/2008

שלום לעמית
    קודם כל , בהצלחה בניתוח.
    הזמן הצפוי להחלמה הוא כששה חודשים בטיפול פיסיותרפי מתאים
    להליכה איטית אתה חוזר לאחר מספר ימים וכבר לאחר שבועיים שלשה אתה נייד למדי, אם כי צריכים לקחת בחשבון שלא תוכל לעשות עבודות הכרוכות בפעילות ו/או עמידה ממושכת במשך כמה שבועות טובים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי יציבות בברך
    מישל
    10/12/2008

יש לי בעיה ואיני יודע כיצד לנהוג,לפני כשנה קרעתי את רצועת הACL בברך,עברתי ניתוח לשחזור הרצועה לפני כחצי שנה,הייתי בטוח שהניתוח לא הצליח כי המשכתי להרגיש כל הזמן אי יציבות חזקה,המנתח אמר שלדעתו הכל בסדר וזו רק שאלה של זמן,פניתי למומחה נוסף שאמר בדיוק את אותו דבר,אך בגלל שהייתי כה נחוש בתלונותיי ,שלח אותי לבדיקת MRI ,הייתי בטוח שהבדיקה סוף סוף תראה שאני צודק ויש לי בעיה ברצועה זו או אחרת אך למרבה הפלא יצא שהניתוח הצליח יפה,כל הרצועות תקינות ואף המניסקוסים,הייתי ממש בהלם,מצד אחד שמח שלא צריך שוב שום התערבות רפואית ומצד שני לא מבין למה אני ממשיך להרגיש שמשהו לא בסדר,אני ממשיך לצלוע ולפחד כל הזמן שהברך תסתובב לי(יש לציין גם שהאורטופד שלי בקופ"ח שבדק אותי לא פעם,אמר שהוא מוצא"לחמן חיובי"-וזה היה לפני שידע על תוצאות הבדיקה) מה לעשות?האם יכול להיות שזה בגלל שאני אולי לא מחזק מספיק את השרירים,או שאולי אני פשוט צריך להפסיק לחשוב על זה וזה יעבור לבד?ׂאו שבעצם אולי באמת יש בעיה,אודה לך אם תכוון אותי בדרך הנכונה.

לקביעת תור
    סגירה
    אי יציבות בברך

הוספת תגובה

• תשובה

שרון רוזנמן
    10/12/2008

מישל שלום
    עפ"י הדיווח שלך נראה שעשית את כל הבדיקות הנדרשות ואכן הניתוח הצליח.
    השאלה היא האם עברת את תהליך השיקום שלאחר הניתוח בשלמותו. יתכן מאד וקיימת חולשה של השרירים הסובבים את הברך וחוסר איזון בינהם, שאלה נוספת היא האם טווחי התנועה בברך מלאים ומה מידת השליטה בתנועה.
    אני ממליצה לך מאד להיבדק גם ע"י פיזיוטרפיסט המתמחה בטיפול ובשיקום פציעות מסוג זה.
    יתכן ויש צורך בהמשך טיפול פיזיוטרפי לצורך פתרון הבעיות שציינת.
    בברכה
    שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני באותו מצב...

ליאור
    27/10/2009

מישל שלום ,
    אני במצב זהה לחלוטין למה שאתה כתבת כאן .
    ממה שאני רואה עבר הרבה זמן ואשמח לשמוע את מצבך כיום ולקבל ממך עצה או שתיים.
    אשמח אם תשלח לי את הנייד שלך למייל ל [email protected] ואוכל ליצור איתך קשר.

אני מאוד מאוד צמא למידע שלך.

תודה רבה,
    ליאור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חגי
    07/12/2008

שלום לכם לפני כ 5 שנים עברתי ארתרוסקופיה, הכאבים חזרו לפני כחצי שנה, רופא מומחה רשם: בבדיקה-טווח ברך שמאל מלא, חריקות פטלופמורליות בתנועה, רגישות סביב הפיקה וכן במדור המדיאלי, לחמן ומקמורה שליליים. צילום תקין, מיפוי עצמות קולט מדיאלי ופורש שינוי ניווני. לאור התלונות ממליץ לשקול ארתרוסקופיה וכונדרופלסטיה טרמית בהתאם לממצאי הניתוח. השאלה שלי היא כזאת: האם קיימת דרך אחרת לטפל בבעיה הזאת חוץ מניתוח? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לחגי

ד''ר יוני ירום
    15/12/2008

שלום לחגי
    האבחנה אינה ברורה דיה
    מתוך ממצאי הבדיקה נראה כי אין נזק רצועתי או סחוסי בתוך המפרק.
    לעומת זאת נראו ממצאים באיזור הפיקה עם כנראה קשר לסחוס הפיקה אבל אין להם סימוכין במיפוי העצמות, כך שההמלצה ללכת לניתוח הנה קצת מהירה וצריך לבצע MRI לפני שאפשר לחשוב על זה.
    בנוסף , לא סיפרת אילו כאבים יש לך ומתי הם מופיעים ולא ציינת כלל אם ניסית פיסיותרפיה יסודית הכוללת חיזוקים של השרירים סביב הירך
    אנא דווח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    עינב
    02/12/2008

שלום רב וברכות לפתיחת הפורום החשוב הזה. יש לי כתף קפואה. רציתי לדעת האם דיקור סיני או דיקור יפני יכולים להועיל? אם כן, כיצד? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כתף קפואה

ד''ר יוני ירום
    02/12/2008

למרות הצער והכאב (האופייני לכתף קפואה), לא נוכחנו כי השיטות שהזכרת אכן יעילות לטיפול בבעייה. למרות זאת, אם נוכחת ששיטות הדיקור המוזכרות עוזרות, הרי שמדובר בהרגעת הכאב ולא בטיפול בבעייה עצמה שהנה הדבקויות במעטפת המפרק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע
    רמית
    29/11/2008

שלום שחקן כדורגל כאבים באיזור תעלת המפשעה ימין כבר חודש. בהתחלה הרופא והפיזוטרפיסט חשבו שיש קרע באדקטור לונגוס אבל לאחר שלא חל שיפור בכלל לאחר 4 שבועות של מנוחה,טיפול פיזיוטרפי אינטנסיבי ובכדורים גילו באולטראסאונד שיש לי בקע של ספורטאים. לפי מה שהבנתי הטיפול הוא אך ורק ע"י ניתוח שכן אפילו מנוחה ממושכת לא מעלימה את הכאב. שאלותיי : 1.איזה ניתוח עדיף פתוח או לפרוסקופי וכמה זמן מנוחה עד חזרה לאימונים? 2.האם להמשיך לשחק על הכאב יכול ליצור נזק גדול יותר? 3.שמעתי שיש בגרמניה מרכז רפואי ייחודי בהנהלת ד"ר אולריקה מושבק שמתמחה בניתוחי בקע בשיטה מיוחדת שבה גם חוזרים יותר מהר לפעילות וגם תוצאות הניתוח מצוינות. האם שמעת על הרופא הזו ואם כן איך אפשר להגיע אליה? תודה מראש על היחס

לקביעת תור
    סגירה
    בקע

הוספת תגובה

• בקע ספורטאים

ד''ר יוני ירום
    30/11/2008

אכן הנושא בעייתי מעט ואינו מגיב טוב לטיפולים שמרניים , אם כי לעיתים רואים ירידה בכאב בחיזוק ובהגמשה ספציפים של איזור המפשעה.
    ברוב המקרים אין נזק בהמשך הפעילות חוץ מהכאב עצמו.
    הטכניקה הניתוחית המקובלת הינה בניתוח פתוח ותפירה מיוחדת של רקמת החיבור והשריר אך יש המדווחים על תוצאות טובות גם לפרוסקופית ועם רשת - ניתן לקבל רשימת הרופאים המתמחים בכך בפנייה ישירה
    ד"ר מושבק אכן ידועה בנושא, מתמחה בכדורגלנים ובעלת מרכז יחודי במינכן .החזרה מהירה ביותר
    וגם את מספרי הקישור ניתן לקבל בפנייה ישירה למייל
    זמן החזרה המקובל הנו בין 10 ימים לחודש.
    ד"ר יוני ירום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה