מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גולה שמתנפחת מעל הקרסול בזמן ריצהמוטי24/02/2009
בתקופה האחרונה יש לי תופעה שקרתה בעבר מידי פעם ועכשיו זה מציק בצורה תדירה,תוך כדי ריצה בלבד,מתנפחת גולה ברגל הימנית מעל הקרסול טיפה לכיוון צידה הימני של הרגל,ברגע שאני מפסיק לרוץ תוך דקה שתיים הגולה קטנה ונעלמת לגמרי,אני אציין שהתופעה לא קוראת בכל ריצה ואין לי הסבר מדוע בריצה אחת כן ובשניה לא,האם זה קשור למדרסים ואם כן איזה מדרס אני צריך,אני רץ עם נעלי ריצה ברוקס דגם glycerin אשמח לדעת האם אני בכלל רץ עם נעלי ריצה המתאימות לריצה או שדגם הגליצרין בכל לא מתאים לריצה,תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות
ד''ר יוני ירום25/02/2009הסיפור נשמע כנוזל המצטבר עקב פגם ברקמה
כמובן שלא ניתן לאבחן בשלט רחוק מה הבעייה אך בהחלט שווה בדיקה באמצעות אולטרה סאונד אבחנתי במנוחה ואחר מאמץ שבו נראתה נפיחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברכיםנורית22/02/2009
שלום רב לפני כשש שנים עברתי תאונת דרכים בה נשברו לי שתי עצמות הירך עברתי ניתוחים והוכנסו לי קיבועים דרך הברכים שחוזקו על ידי ברגים מהצדדים שאלתי היא, אני הולכת באופן קבוע כל יום כ7 ק,מ אחרי ההליכה כולי כואבת אבל אני חייבת ללכת זו התרפייה שלי, האם ההליכה במקרה שלי מזיקה או שלא יקרה כלום אם אמשיך ללכת יש לנו ויכוחים במשפחה...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לנורית
ד''ר יוני ירום23/02/2009זמן רב עבר מהניתוח והעצם צריכה להיות מחוברת היטב. הייתי מציע להתייעץ עם המנתח או אורטופד מומחה אחר באשר לכאב ולבצע צילום לראות אם הכל במקום. רק לאחר מכן ניתן להעלות אפשרויות להתוויית תכנית אימונים מתאימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודם מתחת לקרסול?אבי20/02/2009
שלום רב דר . שלשום במשחק קט רגל עם חברים התהפכה חזק מאוד רגל שמול ונפלתי על הרצפה והייה לי מאוד קשה לי לקום ולדרוך על הרגל . לא הלכתי לרופא או בית חולים . היגעתי הביתה אחרי כמה דקות וישר מים וקרח כחצי שעה מתחת לקרסול . הייה קצת נפיחות . אבל כאבים עזים . אחרי הקרח סמתי חבישה לתפיסת הקרסול . היום הכאב ירד כמעט חצי ויותר . אחרי שהורדתי את החבישה בלילה לפני שינה פשוט ראיתי אודם מתחת לקרסול בארוך כ4 ס"ם ורוחב 1 ס"ם . האמת פחדתי ורציתי לדעת מה זה האודם ואיזה טפול ממליץ. ומודה לך על כול עזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודם
ד''ר יוני ירום20/02/2009האמת - האודם קרוב לודאי נובע מכוויית קור של הקרח וזה לא נעים אבל יחלוף
אפשרות אחרת הינה כתוצאה מהנקע עצמו עם תגובת דימום לאזור הנזק
המשך לשים קרח במשך 36 כל 8 שעות אבל עם מגבת מטבח דקה כבידוד
אם הכאב לא יעבור - כדאי לבדוק יותר לעומק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה ממאמץ יתר?טל16/02/2009
בתי בת 10 מתעמלת בנבחרת התעמלות 11 שעות שבועיות. לאחרונה החלה לסבול מכאבים בברך ובקרסול. בצילום רנטגן נראתה שקיימת תלישת פריאוסט של החלק התחתון של הפיקה בברך ושינויים בפטישון פנימי בקרסול. האורטופוד שבדק אסר על כל מאמץ למשך שלושה חודשים. האם יש טיפול אחר מומלץ שיטפל בפגיעה אך לא ימנע ממנה לגמרי להפסיק להתאמן? בברכה ותודה. טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילומים
ד''ר יוני ירום16/02/2009נראה לי כי על סמך הצילום בלבד לא ניתן לקבוע האבחנה
ממליץ לבצע אולטרה סאונד אבחנתי לברך אצל מומחה לנושא בילדים ולאחר מכן להתייעץ עם אורטופד ספורט ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחוס וברכייםגי גי10/02/2009
ב-1995 נפגע לי הסחוס בשתי הברכיים בסקי.עשיתי פיזיוטרפיה וזריקה של קרן תרנגולת ( שלא בטוח שעזרה ). אני בן 60 מאד ספורטיבי , ריקודי עם, אופני שטח ועדיין עושה סקי. כל האמור לעיל במידה עד להרגשת כאב ואז אני מוריד הילוך וממשיך הלאה.ד"ר טיין הציע ארטוסטרופיה ד"ר הלפרין אמר לא לעשות כלום רק לשהור על מידת נמאמץ. האם יש מקום לשפור המצב עם חדושים ברפוא ואצל מי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחוס
ד''ר יוני ירום10/02/2009אכן המצב בעייתי ושתי האפשרויות סבירות. בניתוח הארתרוסקופי יעשה ניסיון לתקן את נזקי הסחוס ולקוות שרמת הכאב תפחת. בטיפול השמרני ללא ניתוח יש להוסיף גם חיזוקים של השרירים מסביב לברכיים וכן פיסיותרפיה ולקוות לטוב.
בכל מקרה, גם פעילות עד לרמת הכאב מבורכת וכדאי להוסיף פעילות עם פחות משקל על הברכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתיחהמור06/02/2009
שלשום לאחר אימון כוח רהגשתי מתיחה בכתף וטיפה בזרוע אין לי כאבים אבל אני מרגיש מתיחה כאשר אני סתם לדוגמא מרים משקולת או עושה סיבובי כתפיים כמה זמן לנוח ומה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתיחה
שרון רוזנמן06/02/2009כדאי לנוח כמה ימים עד שתחושת המתיחה תחלוף או תחלש. אפשר לעשות בזמן זה פעילות שאינה מגרה את הכאב. חשוב לשמור על התנועה כי גם היא תעזור בשחרור.
אם התחושה אינה חולפת או מתגברת חשוב לפנות לאורטופד לצורך אבחון ולודא שלא נגרם נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית ברך חריפהשאלה02/02/2009
מתחתי את הרצועה בברך הימינית . באימון קפצתי -קפיצה בסיבוב וכשנחטתי הרגשתי שסובבתי משהו בברך אך בכול זאת המשכתי להתאמן וגם עשיתי אחרי זה ספינינג ולא הרגשתי כאבים בלילה התחיל להתנפח והתחיל לכאוב זה קרה לפני 5 ימים בערך ועדיין הברך שלי מכופפת אני לא יכולה לישר אותה רציתי לשאול מתי לדעתך היא תתישר לי ומתי אוכל להתחיל שוב להתאמן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעייה
ד''ר יוני ירום03/02/2009שלום הדס
הבעייה גדולה ממה שנראה לך והסימנים מצביעים על נזק תוך מפרקי, כנראה למניסקוס
יש לגשת לאורטופד בזריזות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד''ר ירוםכפיר02/02/2009
לד''ר ירום שלום, בעבר כתבתי לך בפורום לגבי הבעיה שלי קרע חלקי בגיד הפיקה. הוצע לי לבצע הזרקת גורמי גדילה. כתבת לי שזה לו מוכח מדעית אך זה בד''כ לא גורם נזק נוסף לגיד הפיקה. שאלתי היא האם טיפלת/שמעת/קראת במישהו בעזרת זריקות אלו במקרה של גיד הפיקה וזה עזר לו? לזריקות קוראים enrichea plasma. תודה, כפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקה
ד''ר יוני ירום02/02/2009בעבר כן . התוצאות מעורבות אבל לאו דווקא לריפוי גידים . הנסיון בבית חולים מאיר גדול יותר.
תשובתי הייתה גם שהתוצאות בשיטה אינן חד משמעיות . הדרך היחידה לדעת באם זה עוזר במקרה שלך הינה לנסות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך ..
כפיר03/02/2009אני פשוט מת לחזור לשחק כבר אני לא יכול להמשיך להיות במצב שלי היום. לאחר מנוחה של חודש כמעט בלי מאמצים בכלל אני מרגיש שיפור אך מידי פעם כאבים מציקים כאלו (אך לא כמו בעבר)...כלומר יש הטבה כלשהי בברך. אתה חושב שזה הזמן הנכון לזריקות או אולי לנסות להמשיך את המנוחה ללא זריקות? אני חייב לציין שזה הפעם הראשונה שאני נותן לברך זמן ממושך של החלמה. במשך שנה של הפציעה המשכתי להתאמן עם כאבים,אמנם הורדתי עומסים באופן משמעותי. והברך שלי עם טווחים מלאים ואני יכול לכופף אותה ללא כאב. מה היית עושה במקומי? תודה רבה, כפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קשה
ד"ר יוני ירום03/02/2009כפי שכבר דיברנו קודם, המטרה הינה לחזור לשחק ולעשות כל דבר אפשרי על מנת להגיע לכך. במסגרת זו ולאור תיאוריך , קיים סיכוי כי הזרקה של פקטורי גדילה עשוי לעזור. לא הייתי יושב ומחכה שיקרה קסם אלא אתה הוא זה שבטיפולי פיסיותרפיה והפעלה תחת בקרה של הרגל ובתוספת אמצעים רפואיים תחזיר את עצמך לפעילות מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..
כפיר03/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד''ר ירום (עוד משהו קטן)
כפיר05/02/2009שמעתי על טיפול בגלי הלם. המליץ לי עליו האורטופד. הלכתי לרבחון אצל פיזיותרפיסט פרטי וכשהוא ראה שהאבחנה של האורטופד קרע חלקי בגיד הפיקה הוא אמר שזה מסוכן לעשות את הטיפול בגלי הלם מחשש שזה יקרע את הגיד לגמרי. יש לציין שהאורטופד הסביר לי שיש לי קרע קטן. לדעתך זה באמת עלול לקרוע לי את הגיד לגמרי? או שכדאי לעשות טיפול כזה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלי הלם
ד''ר יוני ירום08/02/2009לא נראה כי הטיפול בגלי הלם יגרום להעמקת הקרע אך כן יכול לגרום לתגובה מקומית אשר יכולה או לעזור בריפוי או לא להועיל כלל . שיעור ההצלחה במקרה זה נמוכה למדי אך יקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתיחת רצועהיגיל הרמתי26/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מכה
ד''ר יוני ירום26/01/2009על פי הנראה מדובר בחבלה בלבד
באם יתפתח מצב שבו הכאב יחמיר, הקרנות לירך ולישבן חולשה מתגברת- כדאי לפנות לבדיקה מעמיקה יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יגיל26/01/2009ברגע שאני לוחץ באמצע הגב, על האזור השמאלי, הכאב מתפשט לאורך כולו למטה ומגיע עד לישבן. כמו כן, שאני עושה תנועה סיבובית עם הרגל הנגדית יש כאב, מה שלא קורה עם הרגל באותו צד. ייתכן ומודבר בשריר? איך להקל על הכאב בינתיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד"ר יוני ירום27/01/2009לאור זאת נראה כי צריך לבדוק יותר לעומק - להתחיל בצילום ולהתקדם וזאת לאחר שנבדקת רפואית. כל כדור נגד כאב יכול לעזור כרגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט דיסקיעל24/01/2009
יש לי בלט דיסק צווארי ( כנראה) וכתוצאה מכך גובה הכתפיים שלי לא שוות , אני סובלת מנימול בשתי הידיים , סחרוור ו ת וכאבי פנים וראש חזקים ...לצערי, הרופאים לא איבחנו בזמן , וההפרעה של האיזון הגופני מאוד מפריע לי אסתטית ומוריד ממני את הביטחון העצמי ,שום בגד לא יושב עליי יפה , לא יכולה לשים תיק על הכתפ , קושי בלחפוף שיער , ובכל פעולה שמצריכה הרמת ידיים ואני בחורה צעירה!!!! אני מניחה שזה עוד יכול להידרד - הצילו האם יש דרך לחזור לאיזון ושווי כתפיים ? מה אני צריכה לעשות ? איזה טיפולים ממולצים???? האם תרגילי ספורט עוזרים וה אם בכלל מותר לעשות? האם אני צריכה לרכוש כרית מסוימת ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט דיסק
שרון רוזנמן25/01/2009האם את בטוחה שכל אלו נגרמים מבלט דיסק?
חשוב להגיע לאבחנה נכונה.
בכל מקרה האם ניסית לטפל בכך? חשוב לנסות טיפול לצורך הקלה בכאב, חיזוק שרירים ואיזונם-כל זאת ע"י איש מקצוע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחנה!
ד''ר יוני ירום26/01/2009אם את נמצאת במצב המתואר, יש להגיע לאבחנה מדוייקת בכל מחיר ולפנות לרופא מומחה לעמוד שדרה לטיפול . חובה לתקן את המצב ולאחר מכן להתחיל בהליך שיקום מסודר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה, קריעת סיב בשריר התיאומיםיגאל אלפסי24/01/2009
אתמול במהלך משחק טניס דיי אינטנסיבי הרגשתי לפתע כאילו פטיש מכה בשריר התיאומים השמאלי שלי. לא יכולתי להמשיך לשחק והיה לי מאוד קשה ללכת רגיל.מדריך כושר שהוא גן מעסה המליץ לי מייד קרח בעשרים וארבע שעות הראשונות,חבר שהוא פרמדיק ושחקן טניס אמר לי הפוך כמה שיותר חום והרבה מריחות של בנ-גיי וכל הזמן לשמור על חום השריר והרבה מנוחה וזה מה שאני עושה מאז ויש שיפור קל. אני בן 43 ומרבה לעסוק בספורט שנים רבות,מקרה מסוג זה קרה לי בעבר רק פעם אחת לפני מספר שנים במשחק כדורסל בשריר הירך האחורי. 1.מה היה נכון לעשות כשזה קרה? 2.מה נכון לעשות כעת כשעברו 24 שעות(האם רק מנוחה ומריחות או כדאי לנסות לצעוד לאט ולאמץ מעט הרגל) 3.מתי לנתחיל לחזור לפעילות וכיצד? 4.להבא מה מומלץ לעשות ע"מ למזער הסיכויי למתיחות שרירףקריעת סיב וכיו"ב? אשמח לכל מידע וטיפ,תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריעת סיב
שרון רוזנמן25/01/2009קודם כל חשוב לאבחן את הקרע. עפ"י הסיפור אכן מדובר בקרע אך חשוב לבדוק את מידת הקרע ולכן יש לפנות לאורטופד על מנת שיבדוק ואולי אף לבצע בדיקת אולטרא סאונד.
חימום ועיסוי בהחלט יקלו על הכאב. קרח מטרתו למנוע נפיחות והוא פחות חשוב כרגע.
אתה יכול לנסות לדרוך ולדרוך בזהירות-עדכן אותנו מה קורה ומה מידת הכאב.
לאחר אבחנת רופא כדאי לטפל בפיזיותרפיה בהתאם.
חזרה לספורט- בהתאם למימצאים ולמידת הקרע והכאב.
להבא-חשוב לבצע חימום טוב ומתיחות לפני כל פעילות
מקווה שעזרתי
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע בתאומים
ד''ר יוני ירום26/01/2009מניסיון רב שנים וביחוד בטניס - לאחר האבחנה חובה לטפל פיסיותרפית אצל פיסיותרפיסט/ית על מנת להשיג החלמה מלאה והורדת הסיכון לקריעה מחודשת. עם טיפול מתאים זמן החזרה 3-5 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות בגידים סביב הירךא.ל.24/01/2009
שלום, אצלי שחיקה רצינית במפרק ירך אחד. אני מרגישה שהכאבים הם דוקא סביב המפרק - דקירות מהשרירים והגידים. אני עובדת כרגע על חיזוק השרירים שהתגלו כמוחלשים מאד. האם ידוע על אפשרות של שיפור מצב השרירים והגידים עד כדי סילוק מרבית הדלקות והכאבים למרות השחיקה הרצינית בסחוס ? אני בת 58 ויש לי מוטיבציה גבוהה להשקיע בתרגול כדי לדחות ככל האפשר את החלפת המפרק. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקת מפרק הירך
שרון רוזנמן25/01/2009במצב של שחיקת מפרק כפי שתארת בהחלט מומלץ לחזק את השרירים שסובבים את המפרק. במקביל חשוב לשמור\ לשפר את טווחי התנועה של המפרק.
את הפעולות הנ"ל חשוב לבצע בדרך נכונה ומאוזנת ולכן חשוב שאיש מקצוע ידריך אותך בתרגילים המתאימים.
בנוסף יתכן וכדאי לקבל טיפול תומך לצורך הקלה בכאב.
השאלה אם אלו יכולים להביא לסילוק הכאב והדלקת-אין לכך תשובה חד משמעית-טיפול נכון בהחלט יכול להביא להקלה,מידת ההקלה מאד אישית ותלויה גם כמובן במידת החומרה של השחיקה והעומסים שמוטלים על מפרק זה ביומיום. בכל מקרה שווה לנסות.
קיים גם טיפול ננעלי אפוס-שווה לבדוק האם טיפול זה מתאים למצבך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע ברצועות אגודלרון אלרן21/01/2009
שלום. קוראים לי רון ואני גולש גלים. במהלך גלישה קרעתי חלקית את רצועות האגודל. הרופא המטפל אמר שאין צורך בניתוח אלא רק בגבס לשלושה שבועות. אני אמור לטוס לגלוש בחו"ל בעוד 4 שבועות (זה יוצא 4.5 שבועות אחרי הפציעה). שאלותיי הן: האם זה זמן החלמה מספיק לפציעה מסוג זה? האם ישנו סד שיוכל לקבע את האגודל במהלך גלישה? (השימוש העיקרי בידיים הוא בחתירה אל הגל ובעמידה על הגלשן-דוחפים את הגלשן עם הידיים). אנא תשובתכם. בתודה מראש רון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סד
ד''ר יוני ירום21/01/2009אכן גבולי השימוש בידיים ללא תוך
קיים תומך מסוג זה המקבע את האגודל אך המאפשר תנועה בביטחון יחסי וגם יכול להתרטב
להשגה בחנויות אורטופדיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד''ר ירוםכפיר20/01/2009
השאלה שלי היא בקשר לתוצאות ה mri. האם כאשר אתם (האורטופדים) מפענחים את הדיסק עם תוצאות ה mri יכולים לראות בודאות שמדובר בקרע בגיד? כאילו אתם רואים בוודאות שזה קרוע או שאתם רואים פגיעה כלשהי (שזה מופיע לבן יותר בצילום) ואז לדעתכם זה קרע ? האם דלקת כרונית בגיד וקרע חלקי בגיד נראים בדיוק אותו דבר בצילום ה mri (או שזה נראה שונה)? אני שואל כי אולי עשו לי טעות בפיענוח והבעיה אצלי היא דלקת ולא קרע חלקי ופשוט פיענחו לא נכון(אז אני רוצה לדעת האם אפשר לסמוך על הפיענוח) תודה, כפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכפיר
ד''ר יוני ירום20/01/2009שאלתך מצויינת כי אכן פעמים רבות קשה להבדיל והאבחנה משתנה מרופא לרופא ומסתמכת גם על הקליניקה( הממצאים) של הנבדק אבל במקרה זה , כשמדובר בגיד גדול וברור כמו גיד הפיקה , המקום לטעויות אינו גדול.
באופן מפתיע, ניתן לאמת את התוצאות בביצוע אולטרה סאונד אבחנתי אשר יראה (בידיים טובות)באופן דינמי ומדויק את הפגיעה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
כפיר20/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות בדיקותאיציק19/01/2009
שלום רב. האם תוכלו להסביר לי בבקשה מה המשמעות של תוצאות הבדיקות שלי? תודה מראש, איציק. 1. Bilateral ulnar neuropathy at the elbow. Rt-moderate. Lt-mild 2. EMG of rt. axillar and supraspinatis muscles showed markedly reduced voluntary activity with normal occasional units morphology. Nonneurogenic cause? Normal other ENMG results. no evidence for any other neurogenic or myogenic changes.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EMG
ד''ר יוני ירום20/01/2009אהלן איציק
הבדיקה מראה נזק בעצב המדיאני בשני המרפקים (זה העצב שאתה חוטף בו זרם חשמלי כשאתה מקבל מכה במרפק) יותר בימין.
בבדיקת שרירים בכתף נמצאה הפרעה בכיווץ רצוני של שני השרירים המצויינים אבל לא ברור אם הנזק הוא עצבי או שרירי.
בקיצור , צריך להמשיך בברור אבל כדאי ואפשר לטפל לאחר שתיוועץ בנאורולוג המומחה גם בשרירים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
איציק20/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)