מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהעדי03/08/2009
שלום,
אני בת 26 ולפני כחודשיים עברתי ניתוח בעצם הטיביה ובטיביאל פלאטו כתוצאה משבר. בניתוח שמו לי פלטה ארוכה עם ברגים ממעל הקרסול ועד הברך. מאז אסור לי לדרוך על הרגל ואני עושה פיזיותרפיה ועובדת עם מכשיר cpm. מהניתוח אני עם סד עשוי בד ומוטות ברזל בצדדים לאורך כל הרגל והרופא אמר לי כי עלי להיות עם הסד בלילה וכאשר אני נעה מחוץ למיטה. פיזיותרפיסטית שהגעתי אליה לאחרונה אמרה לי כי היא לא מבינה למה אני עדיין נעה עם הסד וכי לדעתה אין צורך בסד כיוון שצריך כמה שיותר לכופף את הברך. אודה לכם אם תוכלו להסביר לי מה המטרה של הסד עבור הניתוח הספציפי שעברתי והאם אני אכן יכולה להפסיק להשתמש בו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שרון רוזנמן04/08/2009עדי שלום
אם הבנתי כראוי עפ"י תאורך הסד שתארת מטרתו לשמור על יציבות הברך- במיוחד יציבות צידית.
בד"כ סדים אלו ניתנים לכוון של מידת הישור והכיפוף-זאת עפ"י הנחיתו של המנתח.
לדעתי לא כדאי להוריד את הסד מבלי לקבל לכך אישור של הרופא שמטפל בך-מכיון שהוא זה שניתח-עוקב אחרייך ואם החליט להשאיר את הסד-כנראה שיש לו סיבה לכך.
מאד יתכן שגם בתקופת הדריכה הראשונה על הרגל (כאשר הרופא יאשר זאת-ואני מקווה שבקרוב)-עדיין תצטרכי להישאר עם הסד בכדי לשמור על יציבות הברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר ארתוסקופיהיקי26/07/2009
לפני כ- 6 חודשים נותחתי בברך לאחר קרע חלקי במינסקוס לטרלי , לאחר מנוחה ופיזיותרפיה
חזרתי לשחק כדורגל כשלאורך שלושת החודשים האחרונים, הכאבים לא לגמרי נעלמו, למרות חיזוקי
הברך. אני משחק פעמיים בשבוע כ- 4 שעות .
כיצד ניתן להיפטר מהכאבים באזור הפיקה ?
האם נדרשים חיזוקים נוספים לברך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר יוני ירום05/08/2009יש להמשיך חיזוקים אבל מציע גם לעשות ברור רפואי לסיבת הכאב וכן לחזור לפיסיותרפיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה בכתףאיתי24/07/2009
שלום, אני בן 29 מתאמן כבר 8 שנים בחדר כושר (עם הפסקות פה ושם) באופן יחסית
קליל (אני לא בודי בילדר או משהו כזה). לפני כ 5 שנים נפצעתי בכתף בעקבות האימונים
(תרגיל דחיפת חזה במוט זה מה שהתחיל את הכל).
"הדלקת" הזו נמצאת איתי עד היום כאשר עוצמתה משתנה כל כמה זמן. לפעמים הכל
סביר ולפעמים מאד כואב.
עשיתי כמעט הכל - פגישה עם אורטופד, שתי בדיקות אולטראסאונד, טיפולי פיזיוטרפיה
(אצל שני מטפלים שונים), כדורים, הדרכה לאימון, הפסקות מהאימונים וכו', הפציעה הזו
פשוט לא עוזבת אותי.
לאחרונה הכתף שוב כואבת, ולפני שאני קופץ עוד הפעם לרופא רק בשביל לשמוע אותו
אומר לי לקבוע תור לפיזיוטרפיה (כבר נמאס לי) האם ישנן אופציות אחרות? לא מעט
ממליצים לי על דיקור סיני (אבל אני מסתכל על זה בספקנות מסויימת), ואחרים ממליצים
לי לבקר אצל "מומחה כתף".
המלצות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בכתף
שרון רוזנמן24/07/2009אני מצטרפת לאלו שממליצים על מומחה כתף -מכיון שחשוב קודם כל להגיע לאבחנה ורק אז להחליט על טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקעים בשני הרגלייםגיל23/07/2009
לפני כ-3 חודשים נקעתי את רגל שמאל בפעם השניה בגלל סקייטבורד
ולפני חודש נקעתי את רגל ימין בגלל סקייטבורד.
אני לא ממש חכיתי שהפציעות יעברו ואני ממשיך לסוע על סקייטבורד.
רגל שמאל עדיין כואבת לי קצת אבל אני מרגיש שהיא לא מוחזקת טוב ואני מפחד שזה נזק בלתי הפיך.
ורגל ימין עוד לא הבריאה לחלוטין ואני ממשיך לעסוק בספורט.
אני לא יודע מה לעשות ואיזה נזק אני יכול לגרום או שכבר גרמתי נזק בלתי הפיך לרגל.
אם אפשר עצות לטיפול בנקעים ,ואיזה נזק נגרם/ יכול להיגרם בגלל שאני ממשיך לעסוק בספורט בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקעים
שרון רוזנמן24/07/2009ממה שאתה מתאר נראה שאתה סובל כרגע מחוסר יציבות של הקרסול- בעיקר ברגל שמאל מכיון שנקעת אותה כבר פעמיים בזמן קצר. חשוב מאד לפנות לפיזיוטרפיסט לצורך טיפול ובעיקר תרגילים לשיפור היציבות והתגובה העצבית שרירית. כמו כן הפיזיוטרפיסט יוכל לבדוק אותך ולקבוע עפ"י מצבך באיזה אופן לעסוק בספורט-אולי כדאי להשתמש לתקופת מה במגן כלשהו ו\או להימנע מפעולות מסוימות.
בכל מקרה חשוב לטפל כי אחרת אתה עלול להמשיך לנקוע את הקרסוליים דבר שעלול לגרום לעוד נזקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבוהןנתנאל20/07/2009
שלום
שיחקתי בחוף כדורגל
בעטתי בעיטה חזקה בכדור כמו שבועטים כדור מסובב כלומר עם החלק של הבוהן ברגל
באותו רגע הרגשתי כאבים של כמה שניות בבוהן והמשכתי לשחק כרגיל
למחורת היו כאבי תופת בבוהן עם הרבה נפיחות
שמתי קרחלהוריד תנפיחות והכאבים המשיכו גם למחורת ברמה ירודה יותר ...הבאתי לרגליים לנוח (אני מתאמן באופני כושר ...אז במשך השבוע לא התאמנתי)
עברו כבר שלושה שבועות אין נפיחות בלילות האחרונים ממש כואב לי בשינה ...אני כאילו מרגיש תדופק באיזור
לפעמים יצא לי למסור או לבעוט בכדור בים וכל נגיעה קטנה כואבת לי
התנועות של האגודל סבבה ויש לי תזוזה מלאה ללא כאב
במגע כואב
כמו כן שאני עושה אופני כושר לפעמים אני מרגיש כאילו הבוהן נרדמת לי ....
מקווה שהסברתי את עצמי ותוכל לתת לי אבחנה
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי התיאור
ד''ר יוני ירום26/07/2009גרמת נזק למפרק המחבר את העצם המטה טרסלית לעצם של הבהן (MCP1) כאשר האפשרות הסבירה הנה נזק רצועה צידית של המפרק או אולי שבר קטן
יש לבצע צילום ואולטרה סאונד אבחנתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעת ראש במהלך תחרות אופנייםחיים18/07/2009
שאלה לשרון אבל יוני , בתור פעיל בתחום האופניים ובעבר ייעצת לי בשאלה (הייתי בספיידר באותה תקופה) אז גם אתה מוזמן לענות
הסיפור שלי בקצרה הוא שאני גר עכשיו בדרום אפריקה, במהלך תחרות אופניים נפלתי ונפגעתי בראש
איך זה קרה? - הזכרון שלי נמחק.
לאחר שבועיים בטיפול נמרץ ושבוע במחלקה שוחררתי (מה שהובחן במהלך האשפוז פגיעה מוחית ופגיעה בחוט השדרה ועמוד שדרה לא בריא באיזור הצוואר (C3...C5) דבר שגרם לפגיעה בחוט השדרה כתוצאה מהמכה בראש.
המצב היום שיש לי פגיעה עצבית
עשיתי מעט פזיוטרפיה אבל הייתי רוצה הנחייה מכם בארץ מה לעשות או כמו שכולם אומרים לתת לזמן לעשות את שלו -התהליך ארוך.
לגבי חולשה - עייפות ולגבי הכאבים הנירופאטים.
האם יש טיפול שמטפל בכאבים הנירופטים או לקחת את הליריקה ולקוות לטוב.
בבדיקת ה EMG הרופא אמר שהעצב נמתח וצריך להמתין שהוא יחזור למצבו הקודם
תודה,
חיים בר (לשעבר חבר איגוד האופניים בקבוצת ספיידר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעת ראש
שרון רוזנמן20/07/2009חיים שלום
חשוב מאד להמשיך פיזיוטרפיה לצורך שמירה ושיפור טווחי התנועה, חיזוק עפ"י יכולתך ושיפור התגובה העצבית-שרירית. כדאי מאד להתייעץ עם פיזיוטרפיסט המתמחה בפגיעות מסוג זה שיבדוק אותך ויעריך את יכולותיך הנוכחיות והעתידיות-הוא זה שידע להמליץ על האפשרויות להמשך הטיפול.
בהצלחה והחלמה מהירה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוגע ללימודי רפואת ספורט.שיראל17/07/2009
שלום.
אני מתעניינת בנוגע ללימודי רפואת ספורט. רציתי לדעת לאיזה כיוונים אפשר להתפתח, מהן הדרישות, איפה בכלל ניתן ללמוד את זה.
אני בת 21, סיימתי עכשיו קורס חדר כושר בוינגייט וכן קורס Spinning וכרגע בזה אני עוסקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפואת ספורט
ד''ר יוני ירום26/07/2009זהו תחום התמחות אשר עדיין אינו מוכר בארץ אם כי קיימת תעודת הכרה ואישור עיסוק, אך קיים בעשרות מדינות בעולם כולל 20 באירופה.
על מנת להיות שכזו, יש ללמוד רפואה (6 שנים) סטאז (שנה) ואחר כך התמחות של 4 שנים ברוב המקומות בחו"ל, או לחלופין התמחות באחד המקצועותהרפואיים הרלוונטים ואחר כך התמחות נוספת ברפואת ספורט.
לחלופין, ניתן ללמוד מקצועות פרה-רפואיים שיאפשרו עיסוק במקצוע ובעיקר פיסיותרפיה (4 שנים) עם השתלמות/התמחות בפציעות ספורט.
מקצועות נוספים הקשורים - תזונת קלינית וספורט, אימון גופני ועוד תחומים ספציפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?...
שיראל26/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לא ברור??
ד''ר יוני ירום05/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בסחוס הברךאריק14/07/2009
אני בן 33 .
כתוצאה מתאונה נפגעתי בברך,שלאחריה אובחן ע"י MRI נזק לסחוס המפרקי .
בניתוח שבוצע הוברר כי הנזק הוא:
1.MFC נזק דרגה 4
2.סולקוספמורלי נזק דרגה 3
3.פטלה דרגה 1.
אני לאחר כשנה מהניתוח עדיין יש כאבים בעיקר בצד הפנימי של הברך וגם באזור הפיקה.ישנן נעילות של הברך לאחר ישיבה או שכיבה ממושכים עד שנשמע קליק.
בבדיקת MRI נוספת שביצעתי לפני כחודשיים עדיין נראים נזקים לסחוס המפרקי .
בליטה קורטיקלית בקוטר 4 מ"מ בקונדיל הפמורלי המדיאלי.
עם אותות חריגים בסחוס המכסה כמעט לכל עובי הסחוס בסמוך,כמו כן מופיעים אותות חריגים מינמליים בסחוס המכסה את האספקט הקידמי של של הקונדיל הפמורלי הלטרלי.
לציין כי אני אחרי טיפולי פיזיו אשר הופסקו כי אין שיפור בכאבים.
בבדיקה נוספת אצל אורטופד לפני כחודש הוא מסר כי הרגל עדיין חלשה הבדל של 2.5 ס"מ בהיקף השריר,ולפי שפתו גם GIVING WAY SENSATION .ורגישות בסדק המפרקי המדיאלי ויותר על פני הMFC .
מה עלי לעשות? אני עדיין בחור צעיר הייתי מתאמן בעבר באופן סדיר וכיום אני לא מסוגל לרוץ,קושי בעליית מדרגות,בבוקר הרגל כאילו עייפה ולוקח לה זמן" להתעורר".
האם מותר לשים מגן ברך מסויים ואם כן איזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בסחוס
שרון רוזנמן20/07/2009אריק שלום
נראה שמצב הברך שלך מצריך המשך טיפול ובירור -לא פרטת כיצד טופלת בפיזיוטרפיה -אולי יש שיטות ודרכי טיפול שלא ניסית.
לגבי המגן לברך-יש לקחת בחשבון שמגן אמנם מקנה תחושת יציבות אך לעיתים גורם לשרירים לעבוד פחות-הרגל עלולה להחלש ואתה עלול להעשות תלוי במגן-יתכן וכדאי להשתמש במגן רק במאמצים מיוחדים או פעילות מיוחדת ובשאר הזמן לעבוד על חיזוק. גם אם מחליטים על מגן-יש סוגים רבים וחשוב לבחור את המתאים ביותר.
בכל מקרה חשוב להחליט על נושאים אלו עם רופא או פיזיוטרפיסט שיבדקו אותך
בהצלחה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גב תחתוןאבי11/07/2009
שלום אני בן 25 .
מהו ספודילוליזיס L5 ???
מה ההשלכות של הממצא???
האם ניתן לבצע פעילות גופנית מאומצת כגון חדר כושר , ריצה ועוד????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספונדילוליזיס
ד''ר יוני ירום14/07/2009הנו נזק בגשר הצידי של החולייה המתפתח בחלק מהמיקרים עקב מאמץ ועלול להסתבך לנזק חמור יותר אם לא מטופל במנוחה שלמה
צריך להבדיל אן מדובר בנזק מולד או נזק מתפתח חדש - באם הנזק הוא מולד - לא צריכה להיות בעייה אך באם הוא טרי יש לנוח 3 חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן לטפל בספונדילוליזיס?
יונתן14/08/2009שאלתי היא האם ניתן לטפל בספונדילוליזיס או למנוע את זה מלהופיע דרך חיזוק שרירים מסוימים כגון שרירי הבטן או זוקפי הגב ואלי אפילו הפסואס.
אם כן אשמח אם מישהו יפרט איזה שרירים בדיוק ואילו תרגילים יועילו לחיזוק ומניעת תופעה זו
כמו גם אילו תרגילים עלולים לגרום לבעיה ו/או להחמיר אותה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בשוק אספקט פנימייואב08/07/2009
הי ,בעיה בעייתית , קצת ארוך..
כרקע לבעיה - בעקבות ריצה מאומצת יתר על המידה + נעליים שחוקות חטפתי SHIN SPLINTS בשתי השוקיים (אבחון עצמי מנסיון העבר...) .
לאחר שבועיים של RICE עברו הכאבים לחלוטין בשוק ימין ואף באספקט חיצוני של שוק שמאל.
לבעיה עצמה: דווקא בתוך תקופת המנוחה שריר שוק שמאל באספקט הפנימי הפך לבולט מאוד ונוקשה מאוד למישוש , ובנוסף הוריד העובר על גבו התנפח ובולט משמעותית החוצה. (בעיקר יוצא החוצה בעת מאמץ ,אפילו של הליכה רגילה /מדרגות).
אין לי כאבים ממשיים במישוש/ לחץ עם האצבעות , אך יש לי רגישות / שריפה בנגיעה קלה במקום , בעיקר בווריד כשהוא בולט.
אל הנ"ל התווספו כאבים בברך באותה רגל ובאותו אספקט (תחת הפיקה בצד הפנימי) ואף מידי פעם כאבים בקרסול אותה רגל אף הם בצד הפנימי. (כאב חד בתנועות מסוימות או הליכה, אך ללא נפיחות בצקתיות בברך או בקרסול).
כבר מעל שבוע על אתופן שעוזר לברך אך "לא מזיז" לבעיה המקורית בשוק.
מבחינה אורטופדית - us בשוק באספקט הפנימי (מוקד הבעיה) שלל גוש ולא אובחן קרע או פגיעה ברקמות רכות ("הודגמו שרירים במבנה, הדיות ומהלך תקינים, ללא עדות לקרע או המטומה").
בדיקה פיזית של אורטופד בברך לא זיהתה שום בעיה מיוחדת/נפיחות או כאב בלחיצה.
במישוש לאורך העצם - אין שום נקודה כואבת כך שנראה לי ששבר מאמץ אינו העניין אך לא ביצעתי הדמיה כלשהי.
בלחיצת כף הרגל פנימה + פוינט + מישוש באספקט אחורי של השוק אין כאבים , כך שלדעת הרופא זו לא בעיית מדור.
בדיקת דופלר בירך הרגל מהמפשעה ועד הברך בלבד שללה DVT.
אני ממתין לבדיקת דופלר שטחיים בשוק.
אני כבר שלושה שבועות עם הנפיחות בשריר פנים השוק + הוריד הבולט שעליו,לרבות הכאבים העולים לברך ויורדים לפנים הקרסול אפילו בהליכה.
לא ברור לי אם הוריד בולט כי השריר דוחף אותו או שהבעיה היא הוריד עצמו וכלי דם שטחיים בשוק.
אני מאוד מעוניין בחוות דעתך ,האם נתקלת במקרה כזה, מה יכולה להיות הבעיה , מה האפשרויות , ואיזה כיוונים לבדוק.
אני מחיפה , לא מצאתי מרפאת ספורט באזור שלי, ואני מרגיש שאני מכוון את הרופאים אותם אני פוגש יותר משהם מכוונים אותי...
אני לא יודע אם הבעיה כרגע אורטופדית או כלי דם , אבל חד משמעית היא החלה לאחר פציעת ריצה בשתי השוקיים שאני הגדרתי לעצמי על סמך העבר כ- SHIN SPLINTS.
(כאמור גם וריד נפוח שבולט החוצה במאמץ , וגם שריר נפוח וקשה בדיוק מתחתיו.
האם תיתכן בעיית כלי דם שטחיים שנובעת מפציעת ספורט?
מאוד מאוד אודה לניסיון אפיון הבעיה , כל הכוונה תעזור לי מאוד. לא מצאתי מקרים דומים ברשת.
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה ואין ברירה אלא לבצע בדיקה
ד''ר יוני ירום14/07/2009והתייעצות מעמיקה - לא נראה לי שנפתור את הבעייה בכתיבה מבלי לראות ולמשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לאימונים לאחר חבלה בירךאבי07/07/2009
לרופאים שלום,
לפני כשלושה חודשים נחבלתי בירך: נפלתי דרך סככה והחלק האחורי של ירכי נחבט ממסגרת הברזל בחוזק רב,
בערך במרכז הירך. לאחר שהכאבים לא שכחו נבדקתי ע"י אורטופד, הופניתי לUS וכחודש לאחר הפציעה אובחן קרע
תוך סיבי בשריר הירך, הרופא המליץ על מנוחה ובתחילת השבוע ביצעתי שוב US כאשר מימדי הקרע לא השתנו:
כשני ס"מ, אינני סובל מכאבים אך כן יש לי "תחושה" באזור . אבחנת הUS היתה קרע חלקי בהמסטרינג, באורך הנ"ל
אורח חיי הוא ספורטיבי, ב(כמעט) שלושת החודשים האחרונים נמנעתי מפעילות כלל, אני עוסק בספורט ריצה וכח בנפח שבועי של 30 ק"מ בממוצע לשבוע לפני הפציעה בשנה האחרונה, מיותר לציין שההימנעות לפעילות כרוכה בתסכול רב.
עבודתי כרוכה בפעילות פיזית, בחודשים האחרונים נמנעתי אך עליי לשוב בהדרגה לכושר.
לאחר הבדיקה ניגשתי שוב לאורטופד ובעצה איתו הוחלט על חזרה לאימון עם מגן ירך תוצרת עוזיאל ופיזיותרפיה- US טיפולי למקום הכאב פעמיים בשבוע
התוכנית שהוא נתן לי היא של 4 אימונים בשבוע בנפח משתנה כך שתוך 6 שבועות אני אמור לרוץ 5 ק"מ בקצב קל מאוד, כאשר האורטופד הדגיש שאם מתחילים כאבים בריצה לעבור להליכה אך לא לעצור את התוכנית
כיוון שאני אחרי הפסקה ארוכה מאוד זה מבחינתי בבחינת אויר לנשימה ויש צורך בשבילי לחזור לכשירות לתנועה..
מה דעתכם? האם יש סיכונים בעניין? אם כן כיצד הופכים אותם למחושבים?
תודה רבה,
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבלתי יעוץ טוב
ד''ר יוני ירום14/07/2009המשך בדרך זו תוך טיפול פיסיותרפי עם חיזוקים ומתיחות של השריר הפגועה
החלמה מלאה צפוייה תוך 6-12 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Stiloiditisג'ודי03/07/2009
לפני שבועיים במהלך משחק טניס שולחן הרגשתי פתאום כאב חזק מאוד במפרק כף היד. אני חובשת את היד ועדיין מאוד כואב לי. הרופא רשם שזה Stiloiditis ורשם לי כדורים וזריקות. יש לי תור לרופא ספורט בשבוע הבא רציתי לדעת מה יכול לעזור לי במקום כדורים וזריקות ואיזה תרגילים כדאי לעשות עד הביקור אצל הרופא כדי לזרז את ההחלמה.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה פחות תלוי בתרגילים
ד''ר יוני ירום03/07/2009ויותר תלוי בטיפול פיסיותרפי למקום
אם הטיפול יצליח - מה טוב ואם לא - לא יהיה מנוס מהתערבות אקטיבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בכתףאבי25/06/2009
אני מתאמן כושר בין היתר עם משקולות, מזה מספר שנים כבר, גילי כבן 30.
מזה כ3 חודשים כבר הרגשתי כאבים בכתף. נגשתי לרופא שהפנה אותי לצילום בו נראה כי ישנה דלקת.
הוא אמר לי להפסיק להתאמן ולא נתן לי כדורים, אלא לעשות מעין פיזיותרפיה של מכונה לוואקום בכתף - מינימום 6 פעמים, ואח"כ לראות שוב מה עושים.
השאלה היא האם זה נראה כטיפול הנכון? לצערי לא נראה לי שהטיפול נכון ומעמיק אלא שטחי מדי. הם ישנן אלטרנטיבות אחרות?
בתודה מראש,
אבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בכתף
שרון רוזנמן27/06/2009אם אכן זו דלקת-חשוב לדעת באיזה גיד או באיזה מיקום.
את זה ניתן לדעת ע"י בדיקה קלינית ובדיקת אולטרסאונד.
הטיפול הוא בהתאם לאבחנה-בהחלט חשוב לתת מנוחה למקום הפגוע ובמקביל לטפל בפיזיוטרפיה.
הפיזיוטרפיה כוללת טיפול ידני, תרגילים מתאימים, טיפול חשמלי ועוד הרבה אפשרויות- הכל בהתאם לבדיקה והחלטת הפיזיוטרפיסט המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתרון מנסיוני
שושי זילברמן21/07/2009מנסיוני אציע לך לנסות מוצר טבעי בשם וונדרפלקס שיעיל מאד לריפוי דלקת וכאבים בכתף ולדלקות פרקים בכלל,
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט לאחר ניתוח אפנדציטשגיא22/06/2009
עברתי לפני שבועיים וקצת ניתוח אפנדציט.. אני כבר מרגיש טוב עכשיו ויום חמישי הייתי במסיבה וגם יום שבת במסיבה.. הרופא אמר לי בעקרון שאני צריך לנוח ולא לעשות פעילות ספורטיבית- כל עוד אני לא משתגע במסיבה ולא כואב לי כלום זה בסדר או שעדיף לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה היא
ד''ר יוני ירום22/06/2009ללא הרמת משאות וללא קפיצות וספרינטים
אם אתה רגוע וטוב לך ללא כאב - אפשרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 110 שכיבות סמיכה ותופעות מפחידות...רני16/06/2009
שלום רב,
נראה לי שאתם הכתובת המתאימה. אני סובל מחרדה קשה בנוגע לעניין זה ומקווה שסוף סוף מישהו ייתן לי תשובה אמיתית ומהימנה.
האם 2 סטים של שכיבות סמיכה - 55 כל אחד - שלא באו לאחר תהליך הדרגתי וממושך (ועוד בשבוע שהרגשתי בו חלש) יכולים לגרום לנזק (ולו הקטן ביותר)
למבנה/תפקוד השרירים, שלד או עצבים או עיוות אחר כלשהוא?
רב תודות, לך ,
רמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול
ד''ר יוני ירום18/06/2009לגרום לכאב שרירים מושהה באיזור הזרועות והחזה עד כדי חוסר יכולת לתפקד מלא במשך כמה ימים
פרט לכך - לא משהו מיוחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)