מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נתוחים שוניםאליהו יצחק02/03/2012
כמה זמן מרחק בין ניתוח ארובת העין המורכב לניתוח אורולוגי פשוט יותר האם ניתן לעשות זאת בחבילה אחת? אולי אישור מקוח כללית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתוחים שונים - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין06/03/2012לא ממליץ לבצע שני הניתוחים ביחד. לאחר ניתוח אורולוגי ניתן לבצע ניתוח עיניים כעבור שבוע- שבועיים. אם סדר הפוך יש להתיעץ עם רפא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום ציסטואורטרגרפיהיונתן29/02/2012
שלום
בשנות השלושים, הייתי אצל אלרגולוג בגלל תכיפות במתן שתן (לא תופעה חדשה אצלי) ונשלחתי לבדיקת זרימת השתן (אורופלואומטריה). התוצאה היתה זרימה חלשה. בעבר לקחתי טיפול תרופתי למשך כחודש וללא שינוי ניכר.
הרופא נתן לי הפניה לצילום ציסטואורטרגרפיה. ושאלות לבדיקה :
"מבקש בדיקה אנטרגדית ורטרוגרדית"
אודה לך על ההסבר לגבי תהליך הבדיקה ומה היא יכולה ועלולה לגלות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום ציסטואורטרגרפיה - תגובה
ד''ר גאזי פארס01/03/2012הבדיקה מתבצעת ע"י הכנסת קטטר לשופכה והזרמת חומר נגוד דרך השופכה אל שלפוחית השתן ולאחר מכן השתנת החומר תוך כדי צילום רנטגן.
מטרת הבדיקה היא לגלות היצירויות או מחלות אחרות בדרכי השתן התחתונות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה כרוך בקרינה רבה ?
יונתן01/03/2012כי בתקופה האחרונה עשיתי גם סיטי סינוסים
צילום כף יד, צילום עצם הסטרנום, וכן לאחר מכן צילום חזה, וכן עלי לעשות צילום מערכת העיכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבאריק27/02/2012
לצוות שלום רב,
אני בן 29 בחור בריא בדרך כלל,מזה חודש סובל מכאבי בטן תחתונה,וכל אזור המפשעה כואב לי מאד,כולל אשכים,בעת התכופפות או מתן שתן יש לי כאבים.
ניגשתי לרופא כירוג שהוא בעת מישוש אבחן בקע,נשלחתי לבצע אלוטרסאונד שם אבחנו התנפחות ב2 ס"מ של הבלוטות לימפה.חזרתי לרופא כירוג והוא עדיין אומר שיש לי בקע לפי המישוש .והפנה אותי למרפאות חוץ.רוצה לדעת.
האם בכל זאת קיים סיכוי שיש לי סרטן ? כי באולרסאונד לא הראו בקע
בתודה
דוריאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין28/02/2012על איזו מחלת סרטן שאלת? אם סרטן אשכים אז בדיקת סונר מאד רגישה כדי לאבחן את המחלה. ממליץ בחם לפנות לרופא משפחה והוא יעזור לך עם המשך הבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת כליה בתינוקרינת26/02/2012
שלום
לבני בן השבעה חדשים יש שתי כליות כאשר האחת תקינה[90.5%] והשנית בעלת תפוקה של 9.5%.בבדיקת לחץ דם שנעשתה התברר ממוצע של 60\98 הנרפולוג המטפל המליץ לנו להסירה בשל לחץ הדם הגבוה יחסית[לא חריג לדבריו]
שאלתי:
האם ניתוח הוא הכרחי במקרה זה
האם ניתן לעשות ניתוח לפרוסקופי
האם זה נחשב לניתוח מורכב
איך זה אמור להשפיע על התפקוד של הכליה השניה
באיזה גיל ממולץ לבצע ניתוח מסוג זה
נ.ב שאר הבדיקות שנתבקשנו לעשות כגון אקו לב ובדיקת ראיה יצאו תקינות
סליחה על האורך ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת כליה בתינוק - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין28/02/2012לא רואה דחיפות בניתוח אך אם אין סיבה אחרת ללחץ דם גבוה כן יש הגיון בביצוע הניתוח. בכל מקרה ממליץ לפנות לבדיקת אורולוג ילדים ולקבל יעוץ מסודר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה מחקתם את השאלה שלי?יונית26/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
למה מחקתם את השאלה שלי? - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין28/02/2012רואה את התשובה מעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבר מין סגור בת שנתיים וחצייונית26/02/2012
שלום
בת שנתיים וחצי עוד עם חיטול ,מי גיל שנה כך,מצרפת תמונה
רוצה לדעת מה אפשר וצריך לעשות
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבר מין סגור בת שנתיים וחצי - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין28/02/2012לא ניתן לענות על שמח התמונה בלבד. ממליץ לפנות לרופא נשים המתמחה בילדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
יונית28/02/2012פניתי לרופא נשים ,אמר שלפני החזור צריך לבוא כרגע להשאיר את זה ככה
זה לא נראה לי
לפי התמונה ממש ברור ,איבר מין סגור עד השפתיים הגדולות
בבקשה אפשר לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין29/02/2012אבל מישמטפל במקרים אלו הם רופאי נשים ולכן הם המומחים ולא אנחנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
יונית25/03/2012אולי בכול זואת אפשר לקבל תשובה
כי הרופאים אומרים להשאיר את הילדה ככה עד גיל 11* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשהההההה
יונית01/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשהההההה - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום01/04/2012שלום יונית,
כפי שציין ד"ר גולדין הנושא הוא בתחום הטיפול של רופא נשים.
הטיפול בד"כ כולל טיפול במשחות ולעתים טיפול כירורגי.
נסי שוב לפנות לרופא נשים העוסק בילדות בגיל הצעיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטרוסקופיה- שאלה דחופהיוני19/02/2012
שלום רב דוקטור, אני גבר כבן 45 ועברתי אורטרוסקופיה בהרדמה מלאה עם ריסוק אבן יחידה בגודל 8 מ"מ בשופכן אמצעי עם תגובה סביבה והושאר סטנט (DJS עם חוט).
שאלותיי:
1. מהם השיקולים/הקריטריונים אם להוציא את הסטנט לאחר שבוע או לאחר שבועיים?
2. אם אני מבקש להמנע מכאב- איזה משכך כאבים מומלץ ליטול לפני הוצאת הסטנט? (אולי אופטלגין? ספסמלגין? אחר?) כמה זמן לפני הוצאת הסטנט ליטול את המשכך?
3. כיצד להמנע מן הכאב הנובע מהצמדות דפנות האורטר זו לזו עם הוצאת הסטנט? האם הוצאה איטית או תנוחה מסויימת עוזרים?
4. האם יש לשמור על הגיינת החוט? האם רצוי לנגב את החוט? לנקותו? כיצד?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטרוסקופיה- שאלה דחופה - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין24/02/2012החלטה על זמן השארת הסטנט היא החלטה של מנתח בלבד ותלויה בניסיונו והתרשמותו ממצב השופכן ושארית פירורי אבן. לגבי שיכוך כאב בזמן הוצאת הסטנט - שום דבר לא יעזור , אבל המשיכה לוקחת רק מספר שניות והכאב או הרגשה ממש נסבלים. אין צורך ברחיצת החוט ובכלל רצוי פחות לגעת בו כדי לא למשוך את הסטנט בלי כוונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבר כמה חודשים כאבים לא ברוריםגיל18/02/2012
שלום .
מצטער על הפירוט של הסימפטומים פשוט רציתי שיהיה הכי קל לזהות את הבעיה.
לפני 3 וחצי חודשים התחיל לי כאב בקצה הפין בזמן שיפשוף שלו עם הבגד, ובנוסף הרגשתי שמטפטף ממני חומר כלשהוא בזמן שאני מתיישב.
רופא עור אמר שאין לי בעיה.
עשיתי בדיקות שתן שיצאו תקינות .
אחרי זה הלכתי לאורווג שהכניס לי אצבע לישבן ואמר שיש לי דלקת ושלח אותי לעשות שוב בדיקות שתן וזרע הבדיקות האלה היו לא תקינות נימצאו חליידקים וגם הבדיקת זרע לא היתה טובה.הרופא הביא לי אנטיביוטיקה ובבדיקה שלישית (לפני חודש) לא היו חידקים.
רופא שהלכתי אליו לפני שבועיים אמר שאין לי כלום ושאני מדמיין.
נכון להיום:יש לי כאב בסוף ובתחילת פיפי.
כוב לי בזמן חיכוך עם הבגד בקצה הפין (כאב בילתי נסבל אני שם צמר גפן בתחתונים כדי שאוכל ללכת)
זרם הפיפי זורם כלפי מעלה ולא ישר.
יש לי כאבים מעל איבר המין (מתחת לפופיק)
מרגיש לעיתים כאב חד מהישבן לתוך איבר המין.
טיפטוף מדי פעם (פחות מבהתחלה.) בעיקר במאמץ של הבטן.
כאב פנימי בין הישבן לאיבר המין בזמן שיעול או מאמץ של הבטן.
כאב בישבן בפנים.
לוקח כמה שניות המרגע שאני רוצה להשתין עד שהפיפי יוצא.
יוצא מעט פיפי כל פעם.
מטפטף הרבה אחרי הפיפי.
תודהרבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבר כמה חודשים כאבים לא ברורים - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין24/02/2012קשה מאד לתת תשובה רצינית בלי לבדוק כל הנתונים בקפדונות וגם עובדה שביקרת אצל מספר מומחים ועדיין לא נמצא הפתר ון לא מקלה. לכן אני נזער מלתת תשובה רק על שמח הסיפור. תבוא למרפאה לבדיקה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופא מחליף ל-Cymbaltaאלי15/02/2012
אני סובל מ-Fibromyalgia ו-Peripheral neuropathy. הציעו לי הרופאים Cymbalta. היא אכן עזרה לי מאד אבל הצטרכתי להפסיק בגלל תופעת אצירת שתן. כעת הכאבים הרבה יותר גרועים וחזקים ומשפיעים מאד על היום יום.
האם יש תרופה נוספת שאני יכול ליטול שתעזור לי לחזור ל-Cymbalta?
אני נוטל כל יום:
40mg Enaladex
Vit D
850mg x 3 Metformin
150mig Eltroxin
זאת רשימה קצר של הסיפור שלי.
לחץ דם גבוה
סוכרת סוג 2
סרקוידוסיס
Hashimoto's Hypothyroidism
Peripheral neuropathy
PDD
Meniere's?
אי יציבות
Fibromyalgia
MDD או dysthymia
כאבים ב- רגליים, ידיים, זרעות, גב העליוןמרגיש כאילו אש עולה
רגליים, ידיים, זרעות כבדות
חולשות בידיים, רגליים, ראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופא מחליף ל-Cymbalta - תגובה
ד''ר גאזי פארס16/02/2012שלום רב,
אני מניח שהיו לך הפרעות בהטלת השתן לפני התחלת הטיפול בסימבלטא .
צריך לבדוק מה הסיבה לתלונות ולמה הסיבלטא הביא לזה ?.
לדעתי הדרך הטובה ביותר לעזור לך היא לפנות לאורולוג לבדיקה. האורולוג והנוירולוג יחד יחליטו על המשך הטיפול.
החלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות חוזרות בערמוניתאיתן13/02/2012
יש לי ערמונית מוגדלת. בשנתיים האחרונות מידי 4-6 חודשים אני סובל מדלקת המצריכה טיפול אנטיביוטי.
האם הגעתי למצב כרוני? מיכולים להיות הטיפולים המומלצים, או האם כריתה הוא הפתרון היחידי?
תודה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות חוזרות בערמונית - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין14/02/2012אם הערמונית מפריעה להטיל שתן וגם גורמת לזיהומים חוזרים יש מקום לשקול ניתוח כריתתה. לגבי פרטים מדויקים תתיעץ עם אורולוג שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בסרטן הערמוניתבת מודאגת06/02/2012
שלום
הומלץ לבעלי לעבור טיפול ברכתרפיה או לחילופין הקרנות עם נטיה יותר לברכתרפיה.
האם שיטת הברכטרפיה מומלצת או לא? האם היא יעילה למיגור הסרטן
(מצבו של בעלי - PSA 9.47, גליסון 6 (3+3) לאור מצבו הומלץ טיפול ברכתרפיה
בשיקול בין טיפול של הקרנה חיצונית או פנימית מה מומלץ
תודה
טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בסרטן הערמונית - תגובה
ד''ר יואל מץ08/02/2012שלום בת מודאגת
לפי הפרטים המועטים שאת מוסרת על המחלה נראה ששתי האופציות מתאימות לטיפול .ברכיטרפיה אומנם שיטה מקובלת ויעילה בסרטן ממוקם של הערמונית .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באזורי הכליותג'ף03/02/2012
שלום,
בן 22 בריא בד"כ
לאחרונה יש לי כאב עמום שבא והולך באופן ספונטני בגב התחתון הכאב הוא נקודתי ומתחלף ימינה ושמאלה.
שמתי לב לקצף בשתן (אחרי שקראתי מאמרים שזה יכול להיות מתפקוד לקוי של הכליות) לאחרונה במיוחד בבוקר אחרי הרבה שעות שינה.
השאלה שלי היא האם בכלל לא צריך להופיע קצף בשתן?
הקצף מאוד תלוי איפה אני משתין אם זה על דפנות האסלה אז הקצף מתאסף מעט באמצע וזהו אבל אם זה לתוך המים אז נוצר המון קצף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באזורי הכליות - תגובה
ד''ר גאזי פארס03/02/2012קצף בהשתנה איננו בהכרח מעיד על מחלה.בדרך כלל מצביע על הפרשת חלבון בשתן . חלבון בשתן נמצא בכמות קטנה בשתן באופן נורמלי . כמות יותר גדולה מצביעה על מחלה.
אם יש לך ספיקות ואתה חושש היות ויש כאבי מותניים ממליץ לך לעשות בדיקת שתן לכללית ואיסוף שתן לחלבון ו-US כליות ודרכי שתן, ואם יש ממצא חריג לפנות לנפרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה עם בוקסר רחבגיא03/02/2012
היי אני ישן עם בוקסר רחב ללא תחתונים מתחת וכל כמה זמן במהלך השינה אני מתעורר ומגלה ששק האשכים והאשכים יצאו מצד אחד והתפר של הבוקסר מפעיל לחץ לא חזק מדי אבל לחץ גם על שק האשכים וגם על החלק שמתחתיו האם זה מסוכן? האם מסוכן ששק האשכים עם האשכים כמובן יסתובבו או "יחנקו" ואם כן האם אתם חושבים על פיתרון כלשהו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה עם בוקסר רחב - תגובה
ד''ר גאזי פארס03/02/2012אני לא חושב שזה יגרום לבעיה.
תישן עם תחתונים -לא עדיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא משוחרר
דני18/02/2012פשוט לא אוהב כשזה לוחץ התחתון הרגיל ולא משוחרר, אשמח לשמוע על פיתרון, תודה רבה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה תמידית בקצה השופכהתמיר31/01/2012
שלום,
אני זכר בן 26 ללא מצבי או מחלות רקע ידועים בעבר או בהווה, חוץ מאשר בקע מפשעתי.
מזה למעלה מ-5 שנים שאני סובל מתחושה בקצה הפין (אזור פי השופכה) המלווה אותי כל הזמן. קשה לתאר אותה, היא לא של כאב אך נתפסת כאילו נשאר כביכול מעט שתן בקצה השופכה.
מתן שתן "מעלים" את התחושה לדקה-שתיים ולאחר-מכן היא חוזרת. עקב התחושה הזאת הנני סובל גם מנוקטוריה.
התחושה החלה פתאומית, אם כי בחודשים הראשונים לאחר מתן שתן היתה "נעלמת" לכחצי שעה, ולאחר מכן דיי מיידית כפי שעד היום.
אני לא חושב שיש קשר, אבל סימפטומים שכנראה קשורים בבקע החלו לי חודשים ספורים לפני כן - שבעיקרם כאבים עמומים באזור המפשעה לפעמים, וכן כאבים חדים שנמשכים כחצי שעה לכל היותר כמה פעמים בשנה כאשר התוכן שגולש (שומן) מגיע אל שק האשכים.
בדיקות שנעשו עד היום ונמצאו תקינות:
- בדיקות כלליות של דם ושתן
- תרבית כללית לשתן
- US של דרכי שתן עליונות, כולל כליות וערמונית
- בדיקה פלומטרית
- ציסטוסקופיה
מעבר לכך, הפרשותיי (שתן וזרע) נראות תמיד תקינות (בלי דם וכו') ואין כאב או הפרעה בתפקוד מיני.
שאלותיי:
1. אלו עוד בירורים או בדיקות ניתן לעשות?
2. הייתכן ובכל זאת יש קשר לבקע? (ממתין לניתוח לתיקונו)
3. האם כיוון מסתמן אפשרי יכול להיות פרוסטטיטיס כרוני/תסמונת של דלקת כרונית מפשעתית/אינטרסציאל ציטיזיס?
סימפטום זה גורר ומלווה אחרים (כגון הנוקטוריה) ועל כן איכות חיי נפגעה מאוד.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה תמידית בקצה השופכה - תגובה
ד''ר גאזי פארס02/02/2012תלונותיך מתאימות באמת לדלקת כרונית בערמונית. אין לזה קשר עם הבקע המפשעתי.
לבירור הדלקת בערמונית יש צורך לפנות לאורולוג ובנוסף לעשות בדיקת שתן ל-STD .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטראסאונדחלי31/01/2012
אבי בן 75 (בעבר חלה בסרטן הערמונית ועבר הקרנות)
עשה אולטראסאונד של הכליות לאחר שחש כאבים בצד.
בתוצאה כתוב הערמונית בנפח כ 13 סמ"ק בעלת מרקם בלתי אחיד.
מה הכוונה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אולטראסאונד - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין31/01/2012לממצא אין משמעות רפואית. תמיד ישנה שארית ערמונית לאחר הקרנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)