פורום אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ערמונית מוגדלת
    מירי
    26/12/2011

כבר שנים שאני קם פעם אחת בלילה לצורך השתנה.
    אני בן 62 עם ערמונית מוגדלת ועד עכשו לא קיבלתי תרופות בגין הבעיה.
    בבדיקת US לפני שנה הערמונית במשקל 90 גרם וההתרוקנות לא מלאה.
    בחודשים האחרונים אני קם כמה פעמים בלילה (כל שעה וחצי או שעתים לצורך הטלת שתן והכמות המוטלת בכל פעם היא משמעותית).
    ניסיתי בלילות האחרונים (על דעת עצמי) לקחת 1/2 כדור שינה
    ומאז איני מתעורר בלילה להשתין(ולאחר הקימה כמות השתן אינה סה"כ כמות השתן שהטלתי בלילות שלפני הכדור שינה אלא פחותה בהרבה )

אני יודע שלקיחת כדורי שינה עלולה לגרום להתמכרות ואיני חפץ בכך כלל ועיקר.

השאלה שלי היא :האם יתכן שאני מתעורר להשתין בגלל הלחץ בשלפוחית השתן או שאני מתעורר בגלל סיבה אחרת (כמו אולי בגלל בעית נשימה) ואז הולך גם להשתין.
    אני מטופל בתרופות כמו ואסקס+(בבוקר) אמלו 5 (בצהרים) ווסקס 5(בערב)-בגלל יתר לחץ דם ובריתמקס 300 פעמיים ביום ונורמיטן 25פעמיים ביום - בגלל הפרעות בקצה הלב.
    כמו כן בלוסק 40 - בגלל בקע בסרעפת ובאספירין 100
    אני מתלבט אם כדאי להתחיל בטיפול תרופתי בנוגע לערמונית ובאיזה.
    האם ניתוח הוא דבר בלתי נמנע מבחינתי?
    תודה!
    חג שמח!
    אשר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ערמונית מוגדלת

הוספת תגובה

• ערמונית מוגדלת - תגובה

ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום
    26/12/2011

שלום אשר,
    לפני ההחלטה על נטילת טיפול תרופתי יש לפנות לבדיקת רורולוג וביצוע מספר בדיקות.
    ישנה אפשרות כי העליה בתדירות ההשתנה מסמלת שארית שתן משמעותית המחייבת התייחסות של אורולוג.
    כמו כן לאחר הבדיקה והשלמת הבדיקות יוכל הרופא להתאים לך את הטיפול התרופתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה! ושאלה נוספת

מירי
    26/12/2011

אני מבוטח של הכללית ומאד מעונין להגיע לבדיקה במחלקה אשר בניהולך.
    האם קימת אפשרות כזו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה! ושאלה נוספת - תגובה

ד''ר גאזי פארס
    26/12/2011

שלום רב,
    בדיקה אורולוגית בדרך כלל מתבצעת במרפאות המקצועיות של הקופה .כל הרופאים הבכירים במחלקה אורולוגית כרמל עובדים במרפאות של הקופה (לין ,זבולון,עכו ונהריה)וניתן לפנות אליהם . במידה והדבר דחוף אפשר לפנות למיון אורולוגי בכרמל.
    אם יהיה צורך בבדיקות באשפוז נשמח לעזור לך במחלקה.
    אם אתה מעוניין בבדיקה אצל ד"ר דקל ספיציפית אז אפשר דרך מושלם.
    החלמה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר-סיאליס לאחר כריתת ערמונית
    משה
    24/12/2011

לקיחת סיאליס בשבועות שלאחר כריתת הערמונית לצורך שיפור זרימת הדם לפין בלבד ,ולא ליחסי מין-

האם מספיק לקחת הכדור או נדרש גם גירוי מיני

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר-סיאליס לאחר כריתת ערמונית - תגובה

26/12/2011

נטילת הכדור משפרת את זרימת הדם גם ללא גירוי מיני ואולם ללא גירוי מיני לא תופיע זיקפה במידה ומעוניינים לקיים יחסי מין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע
    אמיר
    22/12/2011

בן 56 בריא ללא מחלות רקע לפני שנה ערתי ניתוח ערמונית בגלל סרטן ממוקד לא עבר את הקופסית {פ.ס.א לפני הניתוח 5.6} גליסון 3+4 ס.ט +מיפוי עצמות תקינים בגלל כישלון ביוכמי פ.ס.א 3 חודשים מהניתוח 0.09 אחרי 9 חודשים 0.26 קיבלתי הורמונים זריקות לוקרן 11.25 האחרונה 31-7 וסימתי לפני חודשים 33 הקרנות תוצאות בדיקות הדם מהיום פ.ס.א >0.004 טוסטוסטרון כללי>0.80 אנדרוגן חופשי >2.7 shbg 29.5 המוגלובין 12 לפני הניתוח 14 לימפוצטים 17% לימפוצטים abs 0.8 ברצוני לברר מכבודכם 1-משמעות תוצאות הבדיקות ?2-סיכוי ההישרדות מהמחלה?3- לגבי ההמוגלובין מה ניתן לעשות והאם ישתפר מעצמו או יש צורך בליקחת תרופות או תוספים אנא התיחסותכם האדיבה והמקצועית?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מידע

הוספת תגובה

• מידע - תגובה

ד''ר גאזי פארס
    22/12/2011

שלום רב,
    כעת הבדיקות תקינות. הימוגלובין 12 הוא בגבול התחתון . ממליץ לחזור על הבדיקה ולהתיעץ עם רופא משפחה אם יש צורך בטיפול או בבירור נוסף.
    רמת ה-PSA כעת מתאימה לטיפול שעברת. רמת הטסטוסטרון נמוכה בעקבות הטיפול בלוקרין.
    אתה זקוק למעקב PSA , בהמשך בהתאם לרמת ה-PSA וההורמונים נוכל לדעת מה קורה עם המחלה.
    קיים סיכוי גדול לצאת ממנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח
    מיכל
    19/12/2011

שלום רב,
    אימי כבת 55 עברה לפני כ20 שנה ניתוח כריתת רחם בעקבות סרטן בצוואר הרחם.
    לאחר מכן עברה הקרנות.
    כעבור מס חודשים סבלה מחסימה מעיים קשה ועברה ניתוח ובו כרתו את החלק החסום במעי.
    לפני מס ימים לאחר בדיקת סיטי גילו גוש בכליה השמאלית החשוד כגידול סרטני בגודל כ 6ס"מ.
    אנו בהתלבטות גדולה על ביצוע סוג הניתוח בגישה הפתוחה או הלפרסקופית.
    אשמח לשמוע דעתך.
    רופאת המשפחה העלתה בפנינו שעקב הניתוחים הקודמים וההדבקויות לא יהיה ניתן לבצע ניתוח לפרסקופיה.
    אנא דעתכם.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח

הוספת תגובה

• ניתוח - תגובה

ד''ר גאזי פארס
    19/12/2011

שלום רב,
    אכן ניתוחים קודמים בחלל הבטן מהסוג שאמא עברה מקשים על ביצוע ניתוח בגישה לפרוסקופית. אין לשלול ניתוח כזה על סמך ההסטוריה בלבד. יש צורך להתיעץ עם אורולוג לפרוסקופיסת מנוסה (ד"ר דקל יורם) לפני הניתוח עם כל הצילומים .על כל מקרה גישה לפרוסקופית עדיפה על ניתוח פתוח !!.אם לא ניתן בלפרוסקופיה אז ניתוח פתוח כאופציה אחרונה.
    החלמה מהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתן עכור
    שי
    17/12/2011

שלום

מטופל באבודרט ו סמלוזין בן 60

השתן לא צלול עם חלקיקים צפים בנפח

האם זה נורמלי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שתן עכור

הוספת תגובה

• שתן עכור - תגובה

ד''ר גאזי פארס
    19/12/2011

אם השתן לא צלול אז צריך לעשות בדיקות שתן לכללית ולתרבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לואי אבודרט
    ראובן
    14/12/2011

1.האם תופעות הלוואי בנטילת תרופה זו שהם קשיים להשיג זיקפה אובדן התשוקה המינית בעיות בפליטת זרע והגדלת שדיים נפוצות יותר בששת החודשים הראשונים לטיפול ונעלמות עם הזמן?.
    2. מה השכיחות של תופעות אלה.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לואי אבודרט

הוספת תגובה

• אודה מאד לתשובתכם

ראובן
    19/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה מאד לתשובתכם - תגובה

ד''ר גאזי פארס
    19/12/2011

שלום רב,
    הטיפול באבודרט לשם הקטנת הערמונית הוא טיפול טוב ויכול למנוע התערבות ניתוחית לערמונית ב-70% מהמקרים. אין בעיה לתת אותו עם סטטינים. ב-6% מהמטופלים מופיעה חולשה מינית בדרגות שונות . בחלק מהמקרים החולשה חולפת אחרי מספר חודשים כאשר הגוף מתרגל לתרופה. על כל מקרה הבעיה חולפת עם הפסקת הטיפול .
    מתחילים להרגיש שיפור בתלונות בהשתנה אחרי 3 חודשים מתחילת הטיפול.
    הדלקת שהיתה לך לא בהכרח תביא להתערבות ניתוחית בעתיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים חזקים בשלפוחית כבר 3 שנים
    הודיה
    13/12/2011

שלום רב אני בת 34 ואני סובלת כבר 3 שנים מכאבים בשלפוחית השתן ,הכאב רק הולך ומיתחזק ,עשיתי את כל הבדיקות האפשריות והכל תקין , ויש אבחון שאולי יש לי ic אני ממש מפחדת מהמחלה הזו ביגלל שאין לה תרופה ,רציתי לדעת האם כדי לי לעבור ניתוח בשלפוחית ? האם אני צריכה לקחת אלמירון ? מה הכי יעזור לי אני ממש מפחדת מהניתוח כי זה גם בהרדמה כללית ,אך מיצד שני אני כבר לא חיה כואב לי במשך כל היום והלילה מה אתם ממליצים לי לעשות ?

הוספת תגובה

• כאבים חזקים בשלפוחית כבר 3 שנים - תגובה

ד''ר גאזי פארס
    19/12/2011

לא ניתן להחליט על הטיפול ללא אבחנה מדויקת, לא ברור לי אזה בדיקות נעשו. למחלת IC יש מגוון טיפולים כולל שטיפות לשלפוחית ללא הרדמה כללית. לא הבנתי לאיזה ניתוח את מתכוונת ?.אם זה ציסטוסקופיה וביופסיות אז כן לעשות זה חשוב בקביעת האבחנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נחל הירמוך 8 מודיעין
    אלברטו
    13/12/2011

בן 74 מבנה גדול, קולסטרול ולחץ דם מאוזנות
    לפני 6 שנים עברתי ניתוח לכריתת כיליה ימני בגלל גוש 7 סמ חשוד ל-RCC .
    במשך מספר שנים עברתי בדיקות ביקורת CT ללא תוצאות חריגות.
    בשנה האחרונה עברתי אלטרסאונד וצילום חזה גם ללא תוצאות חריגות.
    השבוע חזרתי על בדיקות ביקורת אלטראסאונד וצילום חזה.
    אלו התוצאות: כליה שמאל באורך: 13.2 סמ. הכליה בגודל תקין, ללא עדות לגושים, אבנים או הידרונפרוזיס. לאחר כריתת כליה ימנית, ללא ממצא בולט במיטת הכליה. הערמונית מוערכת כ- 50 סמק, במרכז הערמונית ואחורית הודגם מבנה היפואקוגני, 14 ממ גודלו. כיס השתן במבנה תקין, נמדדה שארית שתן של 80 סמק לאחר התרוקנות . הכבד שומני מאוד. תאריך 12/12/2011
    CREATININE 1.3 PSA 4.62
    מודאג על מבנה היפואקוגני של 14 ממ גודלו
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נחל הירמוך 8 מודיעין

הוספת תגובה

• נחל הירמוך 8 מודיעין - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    13/12/2011

ככל הנראה מדובר על ציסטה של בלוטת הערמונית ואם אין הפרעה בולטת בהטלת השתן הממצא חסר משמעות מבחינה רפואית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה !!!!!!!!!!!

אלברטו
    13/12/2011

דר דמיטרי גולדין מודה לך על התשובה. אלברטו קוטליק מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שארית של 30 סמ"ק
    ירין
    12/12/2011

עשיתי אולטרהסאונד של הכליות, ודרכי השתן (בזמן שהשלפוחית מלאה) והכל יצא תקין, כשהתרוקנתי וחזרתי לאולטרהסאונד הטכנאי בדק אם יש שארית ובצילום נראה שהיו 30 סמ"ק, השאלה שלי היא אם זה יכול להיות בגלל ששתיתי הרבה לפני זה ו מעט הנוזלים שהצטברו לי בקיבה הספיקו להגיע לשלפוחית לאחר שסיימתי וכך נוצר מצב שבעצם היו נוזלים בשלפוחית?

לקביעת תור
    סגירה
    שארית של 30 סמ"ק

הוספת תגובה

• שארית של 30 סמ"ק - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    13/12/2011

רואה תשובה בסטרמד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטקטומי
    שרון
    12/12/2011

אבי עבר כריתת כליה בעקבות TCC ומאז כל 3 חודשים עובר TURBT. לאחר הפעם האחרונה ותשובת הפתלוגיה (T1)הרופא המטפל ממליץ לעבור ציסטקטומי והשתלת חלק מהמעי במקום. ברצוני לדעת האם זו האפשרות הטיפולית היחידה?האם הסיבוכים בניתוח זה נפוצים? והאם הוא יוכל לחיות חיים רגילים לאחר ההחלמה? כי הוא אדם פעיל מאוד ולא חולה!!!
    אודה לכם מאוד על תשובה מהירה כי ההחלטה קרובה...

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטקטומי

הוספת תגובה

• ציסטקטומי - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    13/12/2011

זאת אופציה הכי בטוחה לרפא אותו מסרטן. ישנה אפשרות של שטיפות השלפוחית עם חומר שנקראה BCG או שטיפה אחרת שנקראת סינרגו. ממליץ להתיעץ עם אורולוג שלכם לגבי שטיפות אלו.
    לגבי ניתוח כריתת השלפוחית- מדובר בניתוח גדול שיעור הסיבוכים סביב הניתוח כ- 20%. לגבי איכות חיים לאחר הניתוח היא בסה"כ סבירה מאד. שוב בטוח שמאורולוג שלכם תקבלו תשובות יותר מפורטות בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בפין בזמן קיום יחסים
    לילך
    10/12/2011

היי,בעלי סובל כשבועיים מכאבים בפין בזמן עמידה,
    עשינו בדיקות שתן על מנת לבדוק אם זו דלקת בדרכי השתן,
    הבדיקה יצאה תקינה- אין דלקת בשתן.
    מה עושים? האם זה משהו שאמור להדאיג?
    אודה לך אם תתייחס לפנייתי!

הוספת תגובה

• כאבים בפין בזמן קיום יחסים - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    13/12/2011

היתי עושה בדיקת סונר כליות ושלפוחית שתן ואם הבדיקה תקינה רק מטפל במשככי כאבים ועוקב אחרי המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    אמיר
    10/12/2011

בן 57 לאחר ניתוח רדיקאלי של הערמונית לפני שנה בגלל סרטן הערמונית ממוקד גליסון 3+4 ועקב כישלון ביוכמי פ,ס,א אחרי הניתוח 0.09 ולאחר 8 חודשים 0.26 קיבלתי הורמונים שתי זריקות האחרונה לפני 4 חודשים וסימתי 33 הקרנות לפני חודש וחצי ישנה בעיה קשה בחשק המיני וביוכלת הזקיפה למרות נטילת סיאליס 5 מ"ג יומי קראתי הרבה על הנושא חברים בפורם מחלות הערמוית הציעו לי נטילת סיאליס 20 מ"ג פעמים בשבוע ולאונן פעם בשבוע על מנת לשמור על גודל הפין ולזרז את נושא הזקיפה רציתי לשמוע את דעתכם המקצועית בנושא נאמר לי גם שהכל ישתפר עם הזמן בגלל ההורמונים והקרנות ביחד שקיבלתי? כמו כן התיסותכם לגבי מצבי איכות חיים והארכת חיים ? כולם אופטימים מאוד אלה שטיפלו בי אורולוגים ואונקולוגים לגבי חיסול הסרטן.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    13/12/2011

לגבי מצב הסרטן כן סבירות גבוהה מאד שהוא חוסל.
    לגבי איכות החיים- אם כבר עברה שנה מהניתוח ולמרות שקיבלת זריקות ועברת הקרנות לא צפוי שיפור משמעותי בזיקפה. לגבי חשק מיני דווקא כן יכול להשתפר. אם כדורי סיאליס לא עוזרים ניתן לנסות וויאגרה במינון 100 מג' 4-8 פעמים ואם עוזרת להמשיך לטול אותה אם לא עוזרת להשתמש בזריקות לתוך הפין אשר גורמות לזיקפה מיידית.
    רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת מרשם תרופות
    ראמי
    10/12/2011

שלום רב
    סובל מאי ספיקת כליות כרונית .
    לפני כ 2שנים פניתי לרופא אורולוג בגלל חוסר זיקפה ,הוא קבע לי תרופות ויאגרה של 25 מג לא היתה תגובה לכדור,ואחר מכן נסיתי את הכדור של 50 מג והיתה תגובה לכדור
    את התרופות שלקחתי כבר הסתיימו
    *השאילה האם אני יכול לפנות עוד פעם לאורולוג כדי לקבל מרשם של התרופה
    ותודה

לקביעת תור
    סגירה
    בקשת מרשם תרופות

הוספת תגובה

• בקשת מרשם תרופות - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    13/12/2011

לא חובה לפנות דווקא לאורולוג. כל רופא כולל רופא משפחה יכול לרשום את התרופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפיכה לאחר צריבת ערמונית
    צבי מרגלית
    09/12/2011

שלום!
    אני בן 54 ומטופל ב Xatral מזה שנה וחצי אך, לאחרונה אני חש שזה לא עוזר, אני משתין כל שעתיים בערך, ובלילה כפעמיים מצב זה כבר בלתי נסבל.
    התחלתי להתעניין בתהליך " הלייזר הירוק" .
    אני קראתי רבות על התהליך ואני מודע על כך שזה ישפר משמעותית את הדחיפות במתן שתן! אך מה שמרתיע אותי זה העובדה שלאחר "הצריבה" השפיכה תהיה אחורית! והרעיון לירות "כדורי סרק" פוגע קשות בליבידו!
    האם יש תהליך אחר שלא יפגע בשפיכה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שפיכה לאחר צריבת ערמונית

הוספת תגובה

• שפיכה לאחר צריבת ערמונית - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    13/12/2011

כל ניתוח ערמונית כולל לייזר ירוק גורם לשפיכה לתוך שלפוחית שתן כי הוא פוגע בסוגר פנימי של השלפוחית . לגבי תוצאות ניתוחי ערמונית- קודם כל משתפר זרם שתן ותכיפות ודחיפות בתקופה ראשונה דווקא מחמירות ומשתפרות רק תוך כחצי שנה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבודרט
    ראובן
    08/12/2011

בן 57 סובל מזה מספר שנים מערמונית מוגדלת :נפח בין 40 ל 60 סמ"ק ושארית שתן בין 50 ל 70 סמ"ק .תכיפות מתן השתן שלי היא בין שעה ל 3 שעות ביום ,בלילה קם בין פעם לפעמיים.
    שנים רבות לוקח סופלמנטו ללא הועיל.מלפני כשנתיים מטופל באלפא קל 10MG .לפני כשנה (לאחר שנת טיפול) בצעתי נפח הערמונית לא השתנתה ,אך לא נצפתה שארית בשתן כלל, ולפני כחודש בצעתי בדיקהנוספת (כעבור שנתיים מלקיחת האלפא קל ) ונצפתה שארית של 30 סמ"ק.עם זאת במהלך ה 4 שנים האחרונות סבלתי מ פעמיים מדלקת מלווה בחום כניראה בשלפוחית או בערמונית שטופלה ועברה כעבור 3 ימים באמצעות אנטיובטיקה
    .שאלה1 :האם לאור העובדה שסבלתי כבר פעמיים מדלקת אני עלול להגיע לחסימת שתן ולפיכך יש להוסיף לטיפול גם אבודרט?.
    שאלה 2:האם כל ערמונית מוגדלת ובמיוחד כזאת שלוותה בדלקת תגיע בסוף לניתוח הסרת ערמונית.
    ולמעשה כל הטיפול הן באבודרט והן באלפא קל רק דוחה את הקץ.
    שאלה 3:כיום משתמש בסימבסטטין 10MG וונורוליפ כנגד כולסטרול +שומנים בדם +האלפא קל אני מרגיש ירידה חדה בחשק המיני ושימוש בויאגרה מקבל זיקפה אך לא לזמן ארוך ,האם הוספת האבודרט תוסיף פגיעה נוספת בכושר המיני.אם כן האם כדאי לדחות כמה שיותר את השימוש באבודרט.
    אודה לתשובת המומחים

לקביעת תור
    סגירה
    אבודרט

הוספת תגובה

• אבודרט - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    13/12/2011

אוודרט אמור להקטין את נפח ערמונית בשליש ולהפחית סיכון לאצירת שתן חריפה. תופעות לוואי - ירידה בזיקפה ובחשק מיני ב-6% מהמקרים והיא בד"כ הפוכה. התרופה יכולה לעלולת סיכון לסרטן ערמונית בדרגה חמורה.
    בד"כ עם הזמן בלוטת ערמונית גודלת ומחמירה חסימת השופכה. לא ניתן לקבוע שבכל מקרה היא תגרום לחסימה מלאה ואצירת שתן. לגבי ניתוח אין תשובה חד משמעית - לפי התאור כעת אין התוויה חד משמעית לניתוח ולכן זה תלוי בסבל שלך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבודרט

ראובן
    14/12/2011

תודה על התשובה המהירה עם זאת אני מתנצל מראש על שאלות ההבהרה:
    1.האם גודל הערמונית ושארית השתן הנוכחית נורמלי לגילי.
    2.האם במצבי הנוכחי לאחר טיפול באלפא קל :מתן שתן בשעות היום במירווחים בין שעה לשלוש ובליליה בין פעם אחת לפעמיים ,שארית שתן של 30 סמ"ק( ירידה מ 50-70 סמ"ק) ללא כל קושי אחר מחייב הוספת טיפול באבודרט.
    3.האם הפגיעה המינית היא רק ב 6% מהמקרים והאם מדובר באובדן מוחלט של הקשר המיני.
    4.האם שילוב נטילת הסטטינים 10 מ"ג +אבודרט +אלפא קל פוגעת ביתר שאת בתפקוד המיני ואם כך האם לא כדאי לדחות כמה שיותר את השימוש באבודרט.
    5.האם העובדה שסבלתי בארבע השנים האחרונות מדלקת קלה שכאמור עברה לאחר יומיים בטיפול אנטיביוטי תביא בהכרח להזדקקות לניתוח

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה מאד לתשובתכם תודה

ראובן
    19/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבודרט - תגובה

26/12/2011

שלום ראובן:
    1. אין משמעות לגודל ערמונית נורמלי אלא למידת ההפרעה שהיא גורמת. שארית שתן של 30 סמ"ק היא סבירה בהחלט ואינה מחייבת שינוי בטיפול.
    2. כפי שציין ד"ר גולדין ההחלטה לגבי איכות החיים וההפרעה היא שלך בלבד. תוספת אבודרט מעבר לשיפור נוסף אפשרי מורידה את הסיכוי לאצירת שתן בעתיד.
    3. הפגיעה בתפקוד המיני אינה קבועה ומשתנה ממטופל למטופל.
    4. תוספת הסטטינים אינה משנה את הסיכון לפגיעה בתפקוד המיני בשל התרופה.
    5. הדלקת בדרכי השתן אינה מהווה הוריה לביצוע ניתוח וההחלטה על כך היא של המטופל.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה