מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מדוע מחקתם הודעתי?אני05/10/2011
פניתי אליכם אתמול בכינוי "מעט חושש", ושאלתי על דם בזרע והאם זה נורמלי? והאם זה קשור לאוננות תכופה?
ממש עיצבנתם! למה הקמתם פורום בכלל?
שאלתצי הייתה עניינית וקשורה לפורום הזה, וגם אם לא היה כך הדבר, מן הראוי להפנות אותי לפורום המתאים.
ממש תתביישו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה שכחתם את הקורס הנקרא " אמפתיה
אני05/10/2011מן הראוי כי תעברו אותו שוב מחדש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה שכחתם את הקורס הנקרא " אמפתיה - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין05/10/2011דם בזרע כי סימן בודד בד"כ לא דורש בירור כיאנו סימן לבעיה כמו ממאירות או דלקת שמצריכה טיפול. לגבי אוננות - אתה יכול להמשיך זה לא מזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רק שיש עוד סימנים...
אני06/10/2011תודה על התגובה, צר לי על הכעס שהבעתי מקודם
יש בעיה, כיוון שחוץ מהדם כואב לי האיבר מין בעיקר בקצה אבל למעש כולו... וגם האשכים כבר יומיים! וגם אם אני מאוד רוצה לאונן אני פשוט לא יכול.
זה מרגיש כמו אחרי גמירה, רק נמשך יותר מידי זמן.
כאילו קיבלו מכה או משהו. בנוסף, אני מרגיש חום פנימי בצד ימין של הבטן התחתונה, וכאב. אין בעיה במתן שתן.
לא ירד לי דם מאז, אך עדיין הסימנים האלה מוזרים לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בשתןאבי02/10/2011
אני בן 40.
ביצעתי בדיקות תקופתיות ובשתי הבדיקות נמצא דם בשתן (בהפרש של שבועיים), כמו כן ה GFR >60 להבנתי צריך להיות גדול מ 90.
אני נורא מודאג !!!!!!
להלן התוצאות
SG 1.02 SG
LEUCOCYTES UR. NEGATIVE
NITRITE NEGATIVE
PH (URINE) 5.50
PROTEINE UR NEGATIVE
GLUCOSE URINE NORMAL
KETONES NEGATIVE
UROBILINOGEN NORMAL
BILIRUBIN UR NEGATIVE
ERYTHROCYTES 0.06 MG/DL
+1
בנוסף תוצאות איסוף יום שלם
LIPEMIC INDEX NORMAL
HEMOLYTIC IND. NORMAL
ICTERIC INDEX NORMAL
BUN 14.00 MG/DL ( 4.60- 21.00) (....*....)
CALCIUM SERUM 9.11 MG/DL ( 8.40- 10.40) (..*......)
CREATININE SER. 1.07 MG/DL ( 0.50- 1.30) (.....*...)
SODIUM SERUM 139.00 MMOL/L ( 134.00- 148.00) (..*......)
POTASSIUM SERUM 4.10 MMOL/L ( 3.50- 5.30) (..*......)
PHOSPHORUS 3.60 MG/DL ( 2.50- 4.60) (....*....)
URIC ACID 4.90 MG/DL ( 3.50- 8.20) (..*......)
VOLUME URINE 2.40 L/24H
CREAT.CLEAR. 111.00 ML/MINUT( 70.00- 160.00) (...*.....)
FACTOR 1.00
CREATININE CLEARENCE בחישוב ערך של
.לא הובאו בחשבון גובה ומשקל של הפציינט
GFR(ESTIMATED) > 60
(ML/MIN/1.73M2:יחידות)
18 עבור נבדקים מעל גיל MDRD חושב לפי נוסחת
לא מתאים לנשים הרות
CREATININ U/24H 1704.00 MG/24H ( 800.00- 2000.00) (......*..)
CREATININ UCONC 71.00 MG/DL
CRP 1.60 MG/L ( 0.00- 5.00) (..*......)
2400 CC הערה למדבקה : איסוף שתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בשתן - תגובה
ד''ר גאזי פארס03/10/2011בוקר טוב,
דם בשתן בשתי בדיקות עוקבות מחייב בירור נוסף ע"י בדיקות הדמיה ובדיקות שתן נוספות.
ממליץ לך לפנות לרופא המשפחה או לאורולוג שיכוון אותך.
החלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשבתי שאתה אורולוג, את התשובה הזאת
אבי04/10/2011את התשובה הזו גם אני יודע.
אם זה כך למה הקמתם פורום.
תתבישו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשבתי שאתה אורולוג, את התשובה הזאת - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין05/10/2011הפורום לא מחליף רפואה רגילה ופה לא ניתנות תשובות מדויקות. הוא מיועד לדיון כללי על המצבים. מצטער.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איתור חתכיםכוצך29/09/2011
היכן באינטרנט אפשר למצוא ציורי חתכים המתארים המבנה המפורט של בלוטת הערמונית וסביבתה הקרובה כולל כלי דם וסוגי הרקמות השונים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איתור חתכים - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין30/09/2011תקליד prostate gland בתמונות של google ותקבל את מה שמחפש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוסטטיטיס - יעוץרונן27/09/2011
שלום רב
אני בן 37,באפריל השנה אובחנתי לראשונה כסובל מפרוסטטיטיס וקבלתי מאורולוג של קופח זריקות אמיקצין פעמיים ביום למשך 5 ימים. הכאב חלף תוך 10 ימים מתחילת הטיפול (בדעבד נותר כאב עמום בעת מתן שתן).
3.5 חודשים מאוחר יותר באוגוסט האחרון חזרה המחלה בכאבים איומים הנמשכים 24/7 . מדובר בגהנום עלי אדמות. הכאבים מתרכזים בגב התחתון, מעין כאב-שרפה.
תרבית שתן וזרע שלילי. האורולוג החליט לתת לי טריויד למשך 6 שבועות ורוליד למשך 8 שבועות כאשר הוא אמר שאת מבחן 4 הכוסות הוא יעשה שבועיים לאחר סיום האנטיביוטיקה. אני לאחר כ3שבועות של טיפול, הייתה הטבה מסויימת לעומת המצב ההתחלתי אבל גם לאחר ההטבה הסבל שלי לא ניתן לתאור.
אני מבצע דיקור סיני שעוזר לי לעיתים ומשתמש בנרות אביטרן מדי פעם. גם קיום יחסי מין מקל על הכאב.
שאלתי:
האם לדעתכם אני מקבל כרגע טיפול שעשוי לפתור את הבעיה?
מה עוד ניתן לעשות כדי להקל על הכאב או להתגבר על המחלה?
האם מסז של הפרוסטטה הוא טיפול שיכול לעזור? האם יש בו סיכונים?
האם טיפול בחימום מתאים במקרה שלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוסטטיטיס - יעוץ - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין30/09/2011יש לבצע מבחן כוסות או לחזור לבדיקת זרע - הם יכולים על השאלה האם מדובר בדלקת חיידקית, בדלקת לא חיידקית או במצב של כאב ללא דלקת בכלל. טיפול אנטיביוטי עוזר רק במקרה של דלקת חיידקית. בשאר המקרים אין טיפול שהוכח כיעיל וניתן לנסות תרופות עם השפעה נגד דלקת כמו אביטרן או סתם משככי כאבים או רפואה אלטרנטיבית כמו דיקור סיני או חימום הערמונית. לעיסיו ערמונית אין תפקיד בטיפול והוא לא מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ערמונית כרונית + וריקוצלה קלהm27/09/2011
לפני שנתיים לאחר תלונות שלי על כאבים באשך שמאל זקפה שנחלשה מאוד וכמות זרע שפחתה מאוד לעומת מה שהיה לפני גילו אצלי דלקת בערמונית
טופלתי במינוצין וציפרודקס ללא כל שינוי.
לאחרונה חלה החמרה עם בעיות בשתן , אני לא מצליח להתרוקן, אחרי שאני נכנס לשירותים אני מרגיש לעיתים שיוצא לי טיפות של שתן, והכאבים באשך גברו.
אני מיואש נורא , בוריקוצלה דרגה 1 לא מטפלים ודלקת ערמונית זו דלקת כרונית מה שאומר שאני יהיה עם הבעיה הזאת לכל החיים? עשיתי בדיקות דם שהיו תקינות , בדיקות שתן תקינות, אולטרא סאונד אשכים תקין פרט להרחבה קלה של מספר ורידים, בדיקת זרע, npt כל כך הרבה רופאים ואף אחד לא עזר לי.
הזקפה עדיין חלשה כמות הזרע עדיין פחותה לעומת העבר , אני כל כך מיואש רק רציתי לדעת מה גורם לזקפה החלשה וכמות הזרע הנמוכה והכאבים באשך הוריקוצלה או הדלקת בערמונית? והאם יש איזה שיטה חדשה שתרפא אותי כבר מהדבר הארור הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ערמונית כרונית + וריקוצלה קלה - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין29/09/2011כשמדברים על מקרה קליני מורכב רצוי לבצע בדיקה ישירה ולעבור על כל חומר בדיקות ובירורים שכבר נעשו ורק אז להגיע למסכה ולטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
m30/09/2011מה זאת אומרת בדיקה ישירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקב בעיה אורולוגית חמורה האם יש אפשג'קי27/09/2011
שלום אני כבר סובל 7 שנים בהפרעות במתן שתן בנוסף לכול יש לי גם OCD
ואני רוב היום נמצא בשירותים זה מונע ממני לעשות הרבה דברים וגם אין לי פרנסה כעת
השאלה שלי היא האם יש אפשרות בניתוח כול שהוא או איזה שהוא טיפול לגרום שאני לא יצתרן להשתין ביכלל? אנא עיזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקב בעיה אורולוגית חמורה האם יש אפש - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין29/09/2011צריך לפנות למומחה בבדיקת אורודינמיקה כדי להבין את הבעיה שלך ואז תקבל טיפול נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטלת שתן לאחר כריתת הערמונית מהשופכיעקב26/09/2011
אני אחר שבוע מכריתת הערמונית דרך השופכה, ביו מטיל שתן מצויין זרם חזק וללא מאמץ וכאבים, אך בלילות אני מתעוררלהטיל שתן בתכיפות של כל כשעה ,ורק לאחר מאמץ של מס דקות יוצא לי שתן בקילוח דק וחלש ממש בטיפטוף ומלווה במעט צריבה. ובבוקר כשאני מתעורר, ובמשך היום אני מטיל שתן רגיל כמו שתיארתי .האים זה מצב נורמאלי של אחרי ניתוח ? אודה לכם אם תעזרו לי להפטר ממהתופעה בשעות הלילה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטלת שתן לאחר כריתת הערמונית מהשופכ - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין29/09/2011תהליך ריפאוי פצע לאחר ניתוח ערמונית גם דרך השופכה לוקח כ- 6 שב' ותקופה זאת מאפיינת בתכיפות דחיפות וכאבים בהטלת השתן. לצערי אין תרופה שמזרזת את התהליך או משפיעה על סבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמיר23/09/2011
רציתי לברר מתי ניתן לעשות בדיקת פ.ס.א לאחר הקרנות מאחר וקראתי הרבה שהקנות הורסות את תאי הסרטן באופן איטי ,ומה התשובה הרצויה ? שאלה אחרת לגבי מעקב רפואי לאחר ניתוח סרטן הערמונית ועקב כישלון ביוכמי מתן הורמונים והקרנות אצל אורולוג או אונגולוג.?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין29/09/2011מה שמקובל להתחיל מעקב PSA לאחר הקרנות סרטן ערמונית כ- 3 ח' ממועד הסיום ולהמשיך כל 3 ח' בשנה ראשונה וכל 6 ח' בשנה שניה ואח"כ לפי התנהגותו של PSA. רמת PSA לאחר 3 ח' היא לא הנמוכה ביותר אלא רק בסיס למעקב ו-PSA אמור להמשיך לרדת עוד עם הזמן.
לגבי מעקב וטיפול בעקבות כישלון ביוכמי- רצוי טיפול ןמעקב משולב גם של אורולוג וגם של אונקולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הבדיקה תקינה?דני22/09/2011
בדיקת us של דרכי השתן לגבר . קושי בהטלת השתן.
בן 47 כלייות תקינות ללא אבנים . ללא עדות להידרונפרוזיס..
הערמונית בממדים 3x2.2
לאחר ההתרוקנות שארית מינמלית
האם גודל הערמונית תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הבדיקה תקינה? - תגובה
ד''ר גאזי פארס23/09/2011שלום רב,
הבדיקה תקינה.
בברכה, ד"ר פארס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לעשות ביופסיהמייק21/09/2011
אני בן 54. לאורך כל השנים ה PSA היה באיזור 2.5 - 3. לאחרונה קפץ ל 4.15 ובבדיקה חוזרת לאחר שבועיים ירד ל 3.4. ה FREE PSA נמצא כ 0.24. בבדיקה האורולוג זיהה ארמונית מוגדלת והמליץ על ביופסיה. לא בוצעו בדיקות נוספות. האם לבצע ומה הסיכון בביצוע ביופסיה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לעשות ביופסיה
ד"ר יואל מץ21/09/2011שלום רב
ערכי הPSA החוזרים גבוהים מהמקובל בגיל שלך . גם קצב העליה של הסמן יחד עם יחס לא תקין בין FREE/TOTAL PSA . הנתונים הנ"ל בעד ביצוע ביופסיות .
בברכה
ד"ר יואל מץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לעשות ביופסיה - תוספת
מייק22/09/2011תודה על התשובה המהירה - האם בביצוע הביופסיה יש סיכונים או תופעות לוואי הדורשות אישפוז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לעשות ביופסיה - תוספת - תגובה
ד''ר גאזי פארס23/09/2011שלום רב,
אצל 70% מהחולים שעוברים ביופסיה יופיע דימום לא משמעותי בשתן שחולף תוך שבועיים עם שתיה רבה.
סיבוכים קשים כמו עצירת שתן ,דימום חזק או זיהום קשה שמצריכים אשפוז וטיפול בבית חולים הם נדירים בד"כ ב- 2% .
בברכה,
ד"ר פארס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגיע לדר. פארס ב"כרמל" - ותצא רגוע
יהושע סומר26/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות שתןמירון21/09/2011
שלום,
אני בן 23 וביצעתי השבוע בדיקות שתן.
אודה לכם על חוות דעתכם.
הבנתי שיש לי כנראה דם סמוי בשתן, ישנו ערך אחד שחורג.
תודה.
GLUCOSE - U STRIP , תוצאה-NORMAL
BILIRUBIN- U STRIP , תוצאה-NEG
KETONES- U STRIP , תוצאה-NEG (נורמה-שלילי)
SPECIFIC GRAV-U STRI , תוצאה 1.012 (נורמה 1.001-1.030)
PH- U STRIP , תוצאה 5.5 /µl (נורמה 4.8-7.4)
PROTEIN- U STRIP , תוצאה-NEG (נורמה 0-30 מיליגרם לדציליטר)
UROBILINOGEN-U STRIP , תוצאה-NORMAL
ERYTHROCYTES-U STRIP , תוצאה 10 /µl (נורמה-פחות מארבעה תאי דם אדומים לכל דגימה הנבדקת במיקרוסקופ)
NITRITE- U STRIP , תוצאה-NEG (נורמה-שלילי)
LEUCOCYTES - U STRIP , תוצאה-NEG (נורמה-שלילי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות שתן - תגובה
ד''ר גאזי פארס23/09/2011בוקר טוב,
אכן 10 כדוריות דם בשדה אצל גבר היא תוצאה חריגה.
בגיל שלך בד"כ אין ממצא חמור מאחורי זה.
ממליץ לך לחזור על הבדיקה. אם בבדיקה חוזרת הממצא נשאר אז עדיף לפנות לאורולוג לבירור .
בברכה, ד"ר פארס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון בעקבות לקיחת התרופה אומניקטל תדמור17/09/2011
שלום רב,האם לקיחת התרופה מלווה בתופעות לווי כגון:חוסר תאבון,דח
יכאון,חרדה,מצב רוח ירוד מאד ונתק רגשי?
אודה לתשובה בהקדם.
אני נוטל את התרופה מזה 5 ימים ומרגיש ממש רע האם אני יכול להפסיק לקחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון בעקבות לקיחת התרופה אומניק - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום18/09/2011שלום טל,
תופעות הלואי אפשריות.
ממליץ בשלב ראשון להפסיק ליטול את התרופה ולהמתין לחלוף ההפרעות.
לאחר מכן תתיעץ עם האורולוג המטפל לגבי טיפול חלופי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייהאיש17/09/2011
ד"ר שלום,
מזה כחודשיים יש לי כאבים וצריבה בעת מתן שתן, וכן כאב בעת זקפה (בשניות הראושונת של הזקפה).
ממה זה יכול לנבוע וכיצד מטפלים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעייה - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום18/09/2011שלום לך,
ההפרעות שאתה מתאר אינן ספציפיות לבעיה מסויימת אחת ויכולות לנבוע ממספר גורמים אפשריים כגון זיהום במערכת השתן, טראומה למערכת השתן ועוד.
ממליץ לפנות לאורולוג לבדיקה ובירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם טיפול בקסטרל יכול לגרום לטינטורון17/09/2011
האם שימוש בקסארל לאחר שנתיים יכול לגרום לטינטון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם טיפול בקסטרל יכול לגרום לטינטו - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום18/09/2011שלום רון,
טינטון אינו מופיע ברשימת תופעות הלואי האפשריות של קסטרל.
יחד עם זאת, לעולם לא ניתן לשלול בודאות תופעת לואי של תרופה כלשהיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירת שתן מוחלטתא15/09/2011
אני בן 25, לפני מספר חודשים היה לי מקרה של עצירת שתן: קמתי בלילה עם שלפוחית מלאה ולא הצלחתי להשתין ואז התעלפתי, זה כנראה עקב כדור שלקחתי. בסופו של דבר זה השתחרר לבד לאט לאט ללא צורך בקטטר, אבל זה היה מפחיד...
למרות שאני כבר לא לוקח כדורים, פתאום אני מפחד שהאירוע יחזור על עצמו... בעקבות יובש בפה אני שותה הרבה מאוד - קרוב ל-4 ליטר ביום...
השאלות שלי הן:
1. אני יודע שעצירת שתן זה מקרה חירום רפואי, עד כמה זה מסוכן עם שותים הרבה. למשל עם יש למישהו ששותה הרבה (4 ליטר ביממה) בגוף ליטר וחצי להשתין ומצד אחד הוא לא יכול להתאפק יותר - מרגיש שהשלפוחית מתפוצצת והצינור השתן מלא, אבל מצד שני יש לו עצירת שתן מלאה.
2. אם הבנתי נכון השלפוחית והצינור לא יכולים להתפוצץ? אז השתן יחזור לכלייה? תוך כמה זמן (מישהו ששתה המון והשלפוחית שלו מלאה) ללא טיפול רפואי האדם ימות או שייגרם נזק בלתי הפיך?
3. אם עצירת שתן נגרמת מכך שהסגור של חור שתן נהיה מכווץ וסגור לחלוטין, איך אפשר לחדיר קטטר?
4. האם הספרות הרפואית או אתה שמעת על מקרה שעצירת שתן הופיעה כתוצאה מחרדה/פחד האם יכול להיות דבר כזה בכלל?
5. אם מישהו מתאפק כי אין שירותים או משהו כזה, במקרה שאין בעיה פיזיולוגית הוא "יעשה במכנסיים" גם אם הוא לא רוצה או שהתאפקות כזאת יכולה לגרום לנזק?
6. זה נכון ששלפוחית השתן וצינון השתן לא יכולים להתפוצץ כתוצאה מהתאפקות?
7. אם יש עצירת שתן והשלפוחית באמת מלאה לחלוטין (הרגשה שאי-אפשר להתאפק) צריך להזמין אמבולנס?
8. זה נכון שהתעלפות לא מבטלת עצירת שתן (כלומר יש שליטה בסוגרים)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירת שתן מוחלטת - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום18/09/2011שלום לך,
אירוע של אצירת שתן הוא אכן אירוע מפחיד וכואב מאוד.
בגיל 25 אירוע זה הוא נדיר למדי. ההנחה שהסיבה היא טיפול תרופתי כלשהוא אפשרית וקיימת כמובן ואולם, אני ממליץ לפנות לאורולוג לבדיקה כללית ותשאול לגבי מתן השתן באופן כללי כדי לברר האם יש בעיה אחרת במערכת השתן.
שתיה מרובה היא סה"כ דבר בריא ומומלץ אם כי אסור להגזום. שתיה של 2-3 ליטרים ביממה מספקת בד"כ בתלות במבנה הגוף והמאמצים הגופניים.
לעתים אצירת השתן לא חולפת מאליה ויש צורך לפנות לבית חולים לסיוע.
אצירת שתן לא גורמת לכיס השתן להתפוצץ אך עלולה לגרום לנזק לכליות אם לא מטופלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)