מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת PSAליאור03/01/2011
היום בבוקר יום שני מוקדם קיימתי יחסי מין ומחר בבוקר ביום שלישי בשעה 0700 יש לי בדיקת PSA והיום נכנסתי במקרה לאינטנרט לבדוק אים יש הוראות מיוחדות לקראת הבדיקה והיה רשום להמנע מקיום יחסי מין כי זה משפיע על רמת הPSA האים כדי לדחות את הבדיקה שכן עצם קיום היחסים יעוות את תוצאות הבדיקה ויעלה את רמת הPSA ?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת PSA - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין05/01/2011רצוי להמנע מיחסי מין כ-4 ימים לפני הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל ערמונית -אולטרסאונד בטן תחתונהליאור03/01/2011
עשיתי בדיקת אולטרסאונד בטן תחתונה וכך היה פענוח התרשים :
כליות בעלות גודל ועמדה תקינה.ללא הרחבת מערכת המאספת,התמינות קורטיקומדולרית טובה. כיס השתן במילוי חלקי,ללא ממצא ודאי בתוכו.
ערמונית הודגמה כ 33 סמ"ק.
האים תוצאות הבדיקה תקינות?
אני בן 36 סובל מBLADDER NECK OBSTRUCTION
בתודה אריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל ערמונית -אולטרסאונד בטן תחתונה - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין05/01/2011התוצאה בס"הכ תקינה למעט הגדלה קלה של הערמונית ( הגודל התקין עד 20-25 סמ"ק) אך בדיקת סונר דרך הבטן לא מדוייקת מבחינת מדידת גודל הערמונית. הבדיקה לא מיועדת לאיבחון היצרות צואר השלפוחית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצי שנה לאחר ניתוח הידרוצלמאיר01/01/2011
לפני כחצי שנה עשיתי ניתוח הידרוצל בצד שמאל
(לפני שנתיים וריקוצלה)
ולאחרונה האשך השמאלי מתחיל לגדול שוב
איך ניתן למנוע? או מה גורם לדבר הזה לקרות ?
אני מאונן ואני חשבתי שזה קשור לזה , או לעובדה שאני עושה ספורט ומתאמן
תודה רבה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצי שנה לאחר ניתוח הידרוצל - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין05/01/2011קודם כל צריך לבדוק מה הסיבה לנפיחות האשך - האם זה הידרוצלה או משהו אחר ולכן יש לפנות לבדיקת אורולוג ובדיקת אולטראסאונד בהקדם. לא אוננות ולא ספורט גורמים להידרוצלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרפטוקוקוס בדרכי השתןרותי01/01/2011
שלום שמי רותי.
אני בת 48 לפני כשלושה שבועות עקב צרבות בשתן עשיתי בדיקת שתן והתגלה לי "סטרפטוקוקוס בדרכי השתן".
קיבלתי אנטיביוטיקה-מוקסיפן ולא עזר אחרי כן נתנו לי "ציפרופלוקסצין" כשישה ימים ולא עזר לאחר מכן נתנו לי "ראפאפן" ולא עזר ולאחר מכן נתנו לי "זריקת פנצילין" ואני כשבוע אחרי הזריקה ולא מרגישה שום שינוי יש לציין שלא לא החמיר אבל גם לא עזר הרופא אמר לי אחרי שבוע של הזריקה לעשות בדיקת תרמית שתן ולראות מה התוצאות.
יש לצייין כלפני 4 חודשים היה לי חיידק בשתן קיבלתי מוקסיפן 10 ימים וזה עבר,ובפעם השניה הרופא אמר שבתרמית שתן מופיע ל"לקוציטין" שזה לא היה בפעם הראשונה.
יש לציין שאני בדר"כ לא סבלתי מדלקות שתן.
השאלה שלי היא:
אם שוב מופיע בתרמית אותו חיידק מה עושים?האם זה לא מסוכן?
והאם יש טיפול לזה?
ורציתי לשאול גם כאבים בצד שמאל קצת מעל האגן בצד האם זה שייך לשתן.
אודה לך אם תענה לי בהקדם האפשרי.
בתודה רותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרפטוקוקוס בדרכי השתן - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין05/01/2011סטרפטוקוקוס הוא החיידק שאינו שיגרתי כי גורם לדלקת בשתן ובד"כ זה לא צמיחה אמתית אלא תוצאה של לקיחת תרבית לקויה. ממליץ לחזור לתרבית לפני שמטפלים בחיידק זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולכיציןאורן31/12/2010
שלום רב,
אני גבר כבן 31, נוטל באופן קבוע תרופה בשם קולכיצין במינון 0.5 מ"ג פעמיים ביום. שמעתי כי שימוש ממושך בתרופה זו עלול לגורם לפגיעה בתאי הזרע. האם זה נכון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולכיצין - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין04/01/2011כן קולכיצין יכול לפגוע באיכות זרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולכיצין ופרופסיה
אורן06/01/2011שלום,
לאחרונה קראתי מאמר בנושא שנראה אופטימי.
אינני חולה FMF, השימוש שלי בקולכיצין הוא כתרופה אנטי-אינפלמטורית. כמו כן, אני משתמש בפרופסיה (1 מ"ג ביום). האם שימוש ממושך בתרופות אלו עלול לגרום לנזק בלתי הפיך לתאי זרע? האם הפסקת שימוש לפני הריון יכול למנוע את הסיכונים?
בברכה,
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולכיצין ופרופסיה - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין12/01/2011לא מצאתי מידע האם הנזק הפיך או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה במתן זרעחיים30/12/2010
שלום דוקטור לאחרונה אני סובל מבעיות בדרכי השתן,זה התחיל שקראתי באינטרנט שמומלץ לשתות על הבוקר ליטר וחצי מים,ניסיתי את העניין(רק ליטר)ואחריי 3 ימים התחילו הבעיות,זה התחיל בזה שנכנסתי לשירותים למתן שתן במשך 30 פעם באותו יום(אמיתי לחלוטין)ולווה בכאבים בבטן התחתונה מצד שמאל.פניתי לרופא שעשה לי את בדיקות הנדרשות,כולל כליות,SPA וכו'יצא תקין, ביום שישי הבא יש לי US להמשך הבדיקות,ברצוני לציין שמתן תכיפות השתן ירד לכל שעתיים בממוצע ופעם אחת בכל לילה,האורולוג נתן לי כדורים בתואנה שהם יעזרו לי להתרוקן הרבה יותר טוב ושמם הם:omanic ocas ,למשך 10 ימים,עד כאן ההקדמה למה שקורה לי ביומים האחרונים:
בזמן שאני גומר בכל דרך שהיא,אני מרגיש שאני גומר אבל הזרע לא יוצא בכלל, ושוב אני מרגיש הנאה ,אבל הזרע לא יוצא בכלל בכלל,ומה שקורה אחר כך יש לי כאבים בבטן התחתונה מצד שמאל במשך כמה שעות ומבחינת הורמונים אין התרוקנות.
א: האם הדבר הזה מוכר
ב: האם ידוע לך מה הסיבה
ג: האם יש פתרון ואיזה בדיקות אני צריך לבקש שיעשו לי.
תודה רבה והמשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעייה במתן זרע - תגובה
ד''ר גאזי פארס30/12/2010הזרע לא יוצא בגלל הטיפול באומניק.
תפסיק את הטיפול באומיק -יומיים לאחר מכן הכל יחזור לקדמותו.
ובקשר לתלונות האחרות אני לא חושב שהסיבה היא בגלל שתיה מרובה, על כל מקרה חשוב לבצע US דרכי שתן בכדי להגיע לאבחנה.
החלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצותאמיר29/12/2010
בן 55 לאחר כריתה רדיקאלית של הערמונית עקב גידול לאחר ארבעה חודשים מטופל קבוע בסיאליס 5מ"ג יום יומי עדין אין זקיפה לחדירה ושאלתי לפורום המכובד האם אוננות יכולה לסיע בתהליך הזקיפה,מקים יחסי מין פעם בשבוע?או יש לכם הצעה אחרת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות - תגובה
ד''ר יואל מץ29/12/2010שלום יעקוב
אינני חושב שאוננות יכולה לשפר את הזקפה באופן משמעותי.4 חודשים לאחר הניתוח זה עדיין מוקדם ויש סיכויים של שיפור בחודשים הקרובים. .יש גם אפשרות לנסות תרופות אחרות או אמצעים אחרים לשיפור הזקפה . בשלב זה אני ממליץ להמשיך בטיפול הנוכחי עוד 3 חודשים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהsr28/12/2010
אני בת 23 ובריאה בד"כ. בשבועיים האחרונים אני מתעוררת בכל לילה כדי ללכת לשירותים. בכל פעם אני מתעוררת עם תחושת דחיפות גדולה מאוד. לא משנה כמה שתיתי במהלך היום או לקראת השינה-בכל לילה הדבר חוזר על עצמו, היו ימים שבהם בקושי שתיתי, ועדיין זה קרה.
מה יכולה להיות הסיבה לכך ומה ניתן לעשות?.תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין29/12/2010רצוי למלא יומן שתיה ושתן - רישום כמות שתיה וכמושת שתן לפי שעות במשך יממה ועם זה תגשי לאורולוג כדי לקבל טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרמיקסון- תרופה טבעיתdaddy28/12/2010
שלום
קראתי שמומלץ לקחת את התרופה אחרי האוכל.
- האם נטילה יחד עם ויטמינים ותוספי מזון מומלצת, או יחד עם תרופות כימיות?
- האם יש להפסיק מידי פעם או שזו תרופה לא מוגבלת בזמן?
תודה
דדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרמיקסון- תרופה טבעית - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין29/12/2010אין אך מחקר שמצביע על יעילות פרמיקסון ולכן לא משנה איך לקחת את התכשיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת psaמורדי27/12/2010
שאלתי היא: כמה ימים מינימום צריך להמתין לאחר קיום יחסי מין בהקשר לביצוע בדיקת psa
בתודה מראש
מורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת psa - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין29/12/20104 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליח להתרוקןתומר27/12/2010
שלום אני בן 26 לפני כשנתיים התחילה אצלי בעיה בשתן הבעיה היא שהפיפי יוצא בצורה חלשה ואני לא מצליח להתרוקן עד לרמה כזאת שאני מסיים לעשות פיפי סוגר את הכפתורים של הגינס ושוב פעם אני צריך ואז קורה לי דבר יותר מעצבן והוא שאני לא מצליח להשתין לא יוצא שום דבר, הרבה מאוד פעמים אני צריך לגעת ברצפת האגן ולתת לחיצות כדי לסחוט את הפיפי, בעיה זו השפיעה עליי גם בתפקוד המיני ויש לי זקפה חלשה גם כשאני מגיע לזקפה היא לא נשארת עשיתי בדיקת דם ללבידו ויצא שיש לי 560 אני מרגיש שאני הולך להשתגע מזה. אני בחור צעיר ובריא אין לי בעיות לב או כל דבר אחר הייתי אצל אורולוג והוא שלח אותי לבדיקת ערמונית ויצא שהכל תקין עשיתי גם בדיקת שתן למציאת חיידקים ולא נמצא.
מתחנן לעזרה אפילו אסתפק בהשערות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליח להתרוקן - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום28/12/2010שלום תומר,
לא נכון יהיה לשער השערות מסוגים שונים באשר לגורם לבעיה.
הנכון הוא להבין שישנה בעיה שמציקה לך מאוד ולפנות לאורולוג לצורך בירור מקיף הכולל בדיקות דם, שתן, צילומים של מערכת השתן , בדיקת תפקוד השלפוחית ואפילו הסתכלות פנימה אל צינור השתן והשלפוחית כדי להגיע לאבחנה מדוייקת שהיא הבסיס לטיפול נכון ואפקטיבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה הנקראת עקמת הפיןאבי26/12/2010
אני בן 21 ..הפין שלי נראה בעת זיקפה כמו בננה הוא נוטה עקום לצד שמאל בעת זיקפה כמו בננה מאמצע האיבר ומעלה...השאלה שלי האם זה ישפיע או יפריע בעת חדירה לאיבן המין של האישה...האם זה יפגע בחיי המין...חייב לטפל בזה או מומלץ....או שאפשר להישאר ככה ולהיות רגוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה הנקראת עקמת הפין - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום28/12/2010שלום אבי,
במרבית המקרים העקמת אינה מפריעה לחדירה ולקיום יחסי מין ואין צורך לטפל בה.
והיה ואכן ישנה הפרעה בחדירה בשל העקמת יש לפנות לאורולוג לתיקון כירורגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלה תכיפות במתן שתןיעל26/12/2010
שלחתי שאלה לגבי תכיפות במתו שתן ולקיחת כדורי דטרוסיטול שלא עשו שינוי של ממש. כתשובה קיבלתי הפניה למספר בדיקות. (שתן, צניחת אברים, אולטראסאונד וכו') לא ציינתי שעשיתי את כל הבדיקות האלה והן יצאו תקינות. מה ניתן לעשות בשלב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעל
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום28/12/2010אין מנוס מפניה חוזרת לאורולוג וזאת בשתי מטרות:
הראשונה היא להרחיב את הבירור ולהשלים בדיקות נוספות שעשויות לסייע באבחון המדוייק של הבעיה כגון - יומן השתנה, שתן לציטולוגיה, בדיקה אורודינמית ועוד. הסיבה השניה היא להתאים טיפול אפקטיבי כדי לפתור את הבעיה המציקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין נסוגג.נ.22/12/2010
שלום רב,
אני כבן 37, לאחרונה נתקלתי בתופעה של פין נסוג וממש "מתחבא" זה קורה בערך אחת לשבוע.
עוד אציין כי אני לא מרגיש צורך מוגבר למתן שתן וכד', אך אשתי לאחר לידה \ואנחנו "בנידה" כבר חודשיים.
האם זה מצביע על משהו.? האם יש קשר בין יחסי מין לפין נסוג?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פין נסוג - תגובה
ד''ר יואל מץ23/12/2010שלום רב
אינני חושב שיש לך בעיה משמעותית ולא נראה שהתופעה קשורה לתדירות או אופן
קיום יחסי המין . בכל מקרה לא ניתן להגיע למסכנה מבלי לבצע בדיקה פיזיקלית קפדנית. תפנה לאורולוג מומחה בקשר לכך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה רקטליתליאת21/12/2010
שלום רב,
לאבי ערמונית מוגדלת .בדיקות דם תקינות. כל כמה זמן מומלץ לבצע בדיקה רקטלית לבדיקת הערמונית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה רקטלית - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין21/12/2010פעם בשנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)