מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תכיפות במתן שתןיעל20/12/2010
לפני כשלושה שבועות התחלתי לקחת דטרוסיטול 4 מ"ג בעקבות הרגשה של אי ריקון השלפוחית. לא משנה כמה אני מנסה להתרוקן, אני תמיד מרגישה עוד צורך במתן שתן. מאז נטילת הכדורים אין שיפור בנושא. לילות שלמים אני לא מצליחה להרדם בעקבות בעיה זו. מה כדאי לעשות בשלב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכיפות במתן שתן - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין21/12/2010רצוי להתחיל הבירור מבדיקת רופא נשים - לשלול צניחת רחם והשלפוחית, בדיקת שתן כללית - לבדוק סימני דלקת ודם בשתן ובדיקת תרבית כדי לבדוק זיהום וגם בדיקת אולטראסאונד לפדוק כליות , שלפוחית ושארית שתן. לפי תוצאות הבדיקות ניתן לדון על הסיבה והטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרטאוסשקד19/12/2010
חידייק פורטאוס בלילדה בת שנתיים איך ומאיפה הוא באה ?
והאם צריך אנטיביוטיקה ?,יש מחלוקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטאוס - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין21/12/2010כן צריך טיפול אנטיביוטי ובהמשך יש לבצע בירור של הסיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצותנסים17/12/2010
רציתי לברר לגבי פעילות גופנית כמו הליכה על הליכון יכול להשפיע על רמת psa ?כמו כן מה הרמה התקינה אחרי הניתוח רדיקאלי של הערמונית?וכמה זמן צריך לחכות עד שתהיה זקיפה לחדירה {שלושה חודשים אחרי הניתוח מטופל בסיאליס 5 מ"ג ליום}?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין21/12/2010הליכה לא משפיעה על בדיקת PSA ותוצאה רצויה פחות מ-0.02 . תהליך התאוששות זיקפה יכול לקחת עד שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטומיציןדני16/12/2010
שלום.
עברתי ניתוח לקריתת גידולים בשלפוחית השתן. אחרי הניותח קיבלתי שטיפה עם מטומיצין C . פתלויה TA LOW GRADE הרופא בבית ההחולים אמר שהשטיפה הזות היא במקום סדרה של 6 השטיפות של מיטומיצין והרופא המטפל אומר שצריך לבצע עוד 6 שטיפות. לא יודע מה לעשות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטומיצין - תגובה
ד''ר גאזי פארס17/12/2010ישנם אינדיקציות ברורות למתן שטיפות מיטומיצין לשלפוחית.
לכל החולים שעוברים ניתוח כריתת גידול מהשלפוחית נותנים שטיפה אחת מיד אחרי הניתוח.
במקרים בהם הגידול גדול או מופיע במספר רב של מוקדים עם ההיסטולוגיה שתארת נותנים עוד 8 שטיפות (אחת בשבוע) . את ה-8 שטיפות מתחילים לתת כחודש וחצי אחרי הניתוח.
בסופו של דבר מי שמחליט על השטיפות ,בהתאם לניתונים שלך ,זה האורולוג שלך או הבית חולים בו עברת את הניתוח.
החלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשך טמיר ? פרופיל צבאידיויד14/12/2010
שלום אני בן 17 וכלא מזמן האיתי ב צו ראשון וגילו שיש לי אשך טמיר הממוקם יותר גבוע מהאשך השני שלי.
על זה הורידו לי פרופיל ל65.
ביקרתי הצל אורולוג והוא אמר לי שאין שום סיבה להוריד לי פרופיל על הטמירות הספציפית שלי.
רציתי לשאול אם יש איזה שהוא ניתוח אשר אני יכול לעבור אשר ישנה את הפרופיל שלי לקרבי כך שאוכל להתקבל לסיירת.
מצבי הבריאותי מצווין ופרט לבעייה זו אין לי שום בעיה אחרת
בתודה דיויד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשך טמיר ? פרופיל צבאי - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין15/12/2010לא ניתן לתת תשובה בלי לבדוק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצותאמיר14/12/2010
בן 55 לאחר כריתה רדיקאלית של הערמונית בעקבות גידול ממאיר שלא פרץ את הקופסיתc
t+מיפוי עצמות תקינים ,בתשובת פטלוגיה הגידול ממוקד ללא פריצה הקופסית.תשובת 0.09 PSAלאחר שלושה חודשים מהניתוח השאלה לפורם המכובד
1-מה המשמעות של תשובה זאת?
2-מה הערך הנכון של psaלאחר הניתוח?
3-עדין אין זקיפה לחדירה למרות שנוטל סיאליס 5 מ"ג יום יומי?
אנא התיחסותכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין15/12/2010רמת PSA גבוהה מצפוי - יש לחזור לבדיקה עוד 3 ח'. הרמה הצפויה פתות מ-0.04 . לגבי הזיקפה - תהךיך התאוששות יכול לקחת עד שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש תחליף לאורטר מקורי?נחי11/12/2010
בבדיקת CT נמצא - באיזור של ביפורקציה של אאורטה הודגם גוש ריקמתי בגודל 30 X 30 מ"מ. מערב את האורטר הדיסטלי. האם כאשר יש צורך לקטוע את הצינור הנ"ל, האם יש לכך אפשרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש תחליף לאורטר מקורי? - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין15/12/2010ממידה ובניתוח לא ניתן לכרות את הגוש בלי לכרות חלק של השופכן ניתן לנסות השקה ישירה ובד"כ זה כן מצליח.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמות של מומחיםאייל09/12/2010
שלום רופאים בפורום.
הודה לכם על קבלת שמות של רופאים מנתחים המתמחים בהשתלת תותב.
לא קיבלתי תשובה מספקת מהרופא המטפל.
הודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמות של מומחים - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין15/12/2010תלוי באזור המגורים - דרום? מרכז? צפון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטיפות מיטומציןגלי גנון08/12/2010
שלום רב, אני מושתל כבד מזה 20 שנה, לאחרונה עברתי ניתוח לכריתת גידול בכיס האשכים. התבקשתי לעבור סדרה של שש שטיפות מיטומצין. שאלתי: האם ניתן לוותר על בשטיפות הללו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטיפות מיטומצין - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין14/12/2010תלוי בגידול שהיה לך. בלי נתוחים של גודל ותשופת פתולוגיה לא ניתן לענות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןגלי07/12/2010
שלום רב,
בבשיקת שתן שערכתי היום תוצאות המיקרוסקופיה הייתה:
3 Leucocytes (U)/Field | Leuco/F
Erythrocytes (U)/Field - רבים
אני חוששת מהתשובה, אודה לכם באם תוכלו לומר לי מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין08/12/2010בבדיקה ישנם סימני דם. האם הממצא בעל משמעות לא ניתן לענות בלי לדעת למה נעשתה הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת שתן - תגובה
פרופ' אבי שטיין12/12/2010מה שקיבלת בתשובה אומר שיש לך כדוריות אדומות ולבנות בשתן. מצב כזה מצריך בדיקת שתן לתרבית לבדיקה אם אין זיהום בשתן. ייתכן ויהיה גם צורך לבצע אולטרסטונד דרכי שתן.
בברכה
פרופ' אבי שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציטולוגיהעדי02/12/2010
הרופא בקופנ נתן לי 3 כוסות כדי לעשות בשיקת ציסטוסקופיה אך לא הוא ולא האחות ידעו כל כך איך להסביר לי מה לעשות.
האם זה צריך להיות השתן הראשון של הבוקר?כי אני קמה מספר פעמם בלילה
האם צריך לעשות זאת ברצף ,יום לאחר יום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציטולוגיה - תגובה
ד''ר גאזי פארס03/12/2010זה צריך להיות שתן שני של הבוקר.
יום אחרי יום ל-3 ימים.
כמות השתן צריכה להיות זהה לכמות האלכהול שבצנצנת.
החלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה מעכבשמואל02/12/2010
שלום דר גיל 45 ונמצה במעכב בגלל בעיות שונות שאני סובל אופנתי לסונר בטן יש מימצי בכיס מרה שזה לא קשור לחם עבל למתה בבינוח יש בדיקה של ערמונית בגודל 30.33.41[ דר הים הבדיקה תקינה ]תודה דר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה בבקשה
שמואל02/12/2010שלום דר הים הפשר תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה מעכב - תגובה
ד''ר גאזי פארס03/12/2010זה גודל תקין לגיל שלך.
החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה אורודינמיתסמי01/12/2010
לאחר ניתוחים בעמוד שדרה תחתון הופנתי לבדיקה אורודינמית שתוצאותיהה היו כדלקמן -שלב המילוי:תחושה ראשונה נמדדה בנפח 129 סמק ,תחושה חזקה נמדדה בנפח 175 סמק,תחושת לחץ חזק נמדדה בנפח 203 סמק.היענות השלפוחית תקינה(משתמש בדטריזיטול),ולא ניצפו התכווצויות בלתי רצוניות..שלב ההתרוקנות:במצב ישיבה נתן שתן בטיפות בלבד,עם הפעלת שריר בטן ניכרת ופעילות דטרוזור חלשה מאד....סיכום:1-נפח שלפוחית מופחת 2-היענות שלפוחית תקינה 3-לא מצליח להתרוקן במהלך הבדיקה 3-לא נצפתה פעילות דטרוזור.מה זה אומר ?ומהם הטיפולים לבעיה זו?בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה אורודינמית - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין02/12/2010זה אומר שישנה פגיעה בעצבים של כיס השתן ולכן השלפוחית לא מסוגלת להתקווץ ולהוציא את השתן. הטיפול במצב כזה ללמוד לצנתר השלפוחית כל 4-6 שעות ולרוקן אותה דרך קטטר אשר לא משאירים אלא מוציאים לאחר הריקון. צריך להיות במעקב אורולוג מומחה בתחום הפרעה נוירוגנית של שלפוחית השתן. בד"כ אלו אותם אורולוגים שמבצעים בדיקות אורודינמיקה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטיפותדני30/11/2010
ששלום.
אני עברתי לפני חודש וחצי כריתת מספר גידולים בשלפוחית השתן וצריך לעשות שטיפות עם מיטומיצין. האם לפני השטיפות צריך לעשות בדיקת השתן ותרבית השתן.
תודה. בני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטיפות - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין02/12/2010כן צריך לבצע תרבית שתן ולשלול חיידק כי שטיפה עם החדרת קטטר יכולה לגרום לזיהום חריף.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PSAרעות29/11/2010
שלום.
לאבי גילו סרטן בבלוטת הערמונית.
ה PSA בשנת 2005 היה 1.1
במרץ 2009 PSA היה 2.3
באוגוסט 2010 PSA 3.8
ב 10.10 נעשתה ביופסיה עם ממצא גליסון (3+4) 7
60% מהפרפרט מימין ופוקוס מיקרוסקופי משמאל
אבי התחיל טיפול נוטרופתי לפני כחודש ועשה שוב את בדיקת הPSA
התוצאה שהתקבלה היא 2.8 כלומר ירידה של נקודה שלמה
האם זה אומר שהטיפול הנוטרופתי עוזר?האם אפשר להסיק שהמצב של אבי משתפר?
מה בעצם זה אומר שה PSA קטן?
תודה,רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PSA - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין02/12/2010התשובה חד משמעית שלא. בנוכחות גידול עם דרגת ממאירות 7 ורוב של אונה אחת מעורבת במחלה ישנה המלצה חד משמעית לטפל בסרטן הערמונית ע"י ניתוח כריתה רדיקאלית או הקרנות כי אחרת הוא בסכנת מוות מהגידול. ידוע שרמת PSA לא תמיד משקפת את חומרת המחלה והוכח שטיפולים אלטרנטיביים לא יעילים.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)