מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דם בשתןשואלת28/10/2010
שלום רב,
אני בת 32 ובחמישה חודשים אחרונים בבדיקות דם שאני עורכת מוצאים דם בשתן. פניתי לרופאים בגלל כאבים שהיו לי בצד ובגב התחתון ובגלל שפעם היה לי דימום שאני הבחנתי בו. בשאר המקרים רואים את הדם רק בבדיקה. הסברה של הרופאים שהיו אבנים שככל הנראה יצאו כשראיתי דימום. האם זה הגיוני ששלושה חודשים אחרי הדימום עדיין יהיה דם במערכת השתן? עשו לי אולטראסאונד כליות וסיטי של מערכת השתן שיצאו תקינים. מה עלי לעשות? האם לפנות לחוות דעת נוספת? האם עלי לפנות לגניקולוג? מה יכול להיות מקור הדם.
בבדיקה האחרונה שעשו לי חוץ מהדם נרשם:The urine shows abundant mature squamous cells, as well as scattered macrophages and lymphocytes. Rare urothelial cells are noted. There are no malingnant cells identified. Clinical correlation is advised.
מה זה אומר? אני ממש מיואשת היות זה כבר נמשך כמה חודשים ואני חושבת להיכנס להריון ורוצה קודם לדעת שאין מקום לדאגה.
תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בשתן - תגובה
ד''ר גאזי פארס28/10/2010לדם מיקרוסקופי בשתן יש הרבה מאוד סיבות בחלקן לא חשובות.רק חשוב לדעת אם מאחורי זה יש גידול סרטני, אבנים או זיהום בדרכי השתן כי אז זה מחייב טיפול. ולכן הבירור של דם בשתן מכוון לדברים הללו.
אי לכך מה שצריך במקרה זה לעשות:
1- שתן לציטולוגיה , שתן לכללית ולתרבית. לפי הממצאים שתארת בשתן לציטולוגיה : אין עידות לממאירות, נראים בשתן תאים מתאימים יותר לתהליך דלקתי.
2- לבצע CT בטן ואגן עם חומר ניגוד ובלי חומר ניגוד . בלי חומר ניגוד לבירור אבנים (פרוטוקול אבנים) ועם חומר ניגוד לבירור ממצאים אחרים כמו גידולים, פוליפים וכולי.
3- ציסטוסקופיה עם או בלי ביופסיה בהתאם למה שרואים.
אם שלשת הבדיקות תקינות אז אין לך מה לחשוש ואת יכולה לנהל חיים נורמלים כולל הריון.
החלמה מהירה.
ד"ר פארס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצות-אני מקווה לקבל תשובה מדר פאחסוי27/10/2010
שלום רב
בן 30 סובל מאי ספיקת כליות כרונית על רקע רפלקס ,לפני 5 שנים התחלתי לקבל כדור לחץ דם -אנלדקס 5מג לא היתה הפרעה מינית לכדור הזה אבל מה שהיה :
בזמן זיקפה היתי מרגיש נימולים בגוף אפילו נימולים בבטן וכאב ראש וסחרחורת ,חשק מיני נמוך הקאות אחרי שפיכה.
אחרי כמה שנים התחלתי לקבל עוד כדור של לחץ דם אמלו 5 מג(בנוסף לאנלדקס)אז שני כדורים התחילו להפרעה מינית (חוסר זיקפה),פניתי לאורולוג הוא קבע לי כדורי ויאגרה 25 מג.הסברתי לו בקשר לתופעות שנזכרו לעיל ובעיקר הקאות אחרי שפיכה הוא טוען שאין לו הסבר אורולוגי לתופעה הזאת.הסברתי גם לרופא משפחה והוא אין לו עניין לשמוע (הוא קבל את זה באדישות).קיבלתי כדור ויאגרה והיתיה זיקפה מליאה עם חשק מיני גבוה וההפתעה היתה ;
לא היו לי נימולים בגוף ,כאב ראש וסחרחורת,כאבי בטן והקאות אחרי שפיכה .
בזמן אחרון החלפתי כדורי לחץ דם דרך רופא נפרולוג (הרופא שמטפל) אז המצב המיני השתפר (יש זיקפה) אבל עדיין יש לי נימולים ו............
והתופעות האלה לא נעלמות אלה בזמן שאני מקבל כדור של ויגרה.
יש להזכיר אני סובל מתופעה הזאת הרבה שנים (לפני שהתחלתי לקבל את אנלדקס )והיתי אצלך במרפאה ולא היה לך הסבר אורולוגי לתופעה
*אז השאילה שלי עכשיו איך ניתן להתגבר על הבעיה הזאת האם אני חייב תמיד לקחת כדורי ויאגרה או יש פתרון אחר .
ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות-אני מקווה לקבל תשובה מדר פא - תגובה
ד''ר גאזי פארס28/10/2010שלום רב,
לדעתי אתה זקוק לבירור מקיף במסגרת המרפאה היות ויש כמה ניתונים שמצריכים יותר אינפורמציה :בקשר לרפלוקס וללחץ דם וגם לתלונות שלך בקשר לזקפה. אמרת שהיית אצלי במרפאה , אני מציע שתעשה תור חדש אלי למרפאת ונמשיך בבירור עד שנמצא פתרון.
החלמה מהירה,
ד"ר פארס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצותעדי27/10/2010
אני סובלת כשבעה חודשים מתכיפות ודחיפות קשה במתן שתן אפילו לעיתים כל רבע שעה.
חוסר התרוקנות וכאב בנרתיק.(אני בת 52)
מספר בדיקות שתן תקינות,us דרכי השתן וכליות שנעשה לפני שבעה חודשים תקין עם שארית של 24 סמ"ק,אורודינמיקה לא היתה תקינה וגם בזמן מלוי השלפוחית הרגשתי לחץ רב,בבדיקה נראה שיש לי שארית גדולה של 150 סמ"ק,תחושה מוגזמת וירודה בהענות השלפוחית וזרם איטי וממושך,כיממה לאחר בדיקת האורודינמיקה היה לי מעט דם בשתן והתכיפות גברה כמו כן החלו כאבים לסירוגיןעד היום.לאחר מכן עשיתי בדיקת שארית ויצא שאין לי שארית וזרימה תקינה אולם שבוע שעברעשיתי בדיקת שארית לאחר שהתרוקנתי ויצא שיש לי 45 סמ"ק ,הרופא אמר לי שוב להתרוקן ולעשות בדיקה שארית נוספת ויצא שיש לי 65 סמ"ק,יותר מהבדיקה הקודמת ואיך זה יתכן?
האם יש לי איזו חסימה ואיך אפשר לבדוק את זה,כמו כן אמרו לי שיתכן וזה תסמונת השלפוחית הכואבת וכדאי לעשות ציסקופיה בהרדמה עם ניפוח השלפוחית.
אני ממש חוששת מבדיקה או ניתוח כמו שקוראים לזה אך גם לא יכולה לסבול ולחיות ככה.
אשמח לדעתכם ואם אפשר להמלצתכם על רופא העוסק בנושא מאזור המרכז
מאוד מודאגת שאולי זה גם איזה גידול.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות - תגובה
ד''ר גאזי פארס28/10/2010שלום רב,
קיים דיסקריפנס בין האורודינמיקה שמראה שארית גדולה לבין בדיקות השארית ב-US ובמכשיר ה-BLADDER SCAN .את מציינת שהאורודינמיקה איננה תקינה ???.
בכדי להמליץ לך על טיפול בעצם את צריכה לעשות 5 דברים ולקבל תוצאות ברורות של כל אחת מהן:
1- אורודינמיקה מקיפה עם תוצאות ברורות.
2- ציסטוסקופיה בהרדמה כללית עם או בלי ביופסיות מכיס השתן בהתאם לממצאים- בדיקה לא מסוכנת ולא קשה.
3- לעשות בדיקות שתן לכללית ולתרבית.
4-לעשות שתן לציטולוגיה 3X בקופ"ח.
5- יעוץ רופא נשים.בשאלה של בעיה גיניקולוגית שמסבירה את הכאבים.
בהתאם לתוצאות האורולוג המטפל ימשיך בטיפול.
החלמה מהירה,
ד"ר פארס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,ועוד שאלה
עדי29/10/2010ציינת שכדאי לעשות את הציסטוקופיה בהרדמה מלאה,מדוע לדעתך?
האם יתכן שזה תסמונת ic והכאב בנרתיק זה מכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אירית,
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום30/10/2010אכן אחת האפשרויות היא IC.
האבחנה מתקבלת ע"י שלילת כל הגורמים האחרים האפשריים.
ניתן להתחיל בבדיקת ציסטוסקופיה ללא הרדמה ואז באם יש צורך בביופסיה לבצע בדיקה נוספת בהרדמה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר יורם דקל-עוד שאלה
עדי30/10/2010נאמר לי שבבדיקה בהרדמה מלאה יש גם צד טיפולי(ניפוח השלפוחית)
מה זה נותן והאם יכל לעזור ולהפחית את התכיפות הנוראה שלי ולעזור אם אכן יש לי את תסמונת השלפוחית הכואבת.
התכיפות והדחיפות מטריד ומציק לי הרבה יותר מהכאב בנרתיק שיש לי לעיתים והאם לאחר שהשלפוחית התרגלה להתרוקן בתדירות רבה כל כךמספר חודשים יש סכוי שתחזור לתפקד נורמלי או שזה בלתי הפיך..
תודה
אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצותאמיר25/10/2010
בן 55 לאחר כריתה רדיקאלית של הערמונית על רקע ממאירות ממוקדת,ללא פריצה הקופסית לפני כחודשים ורציתי לשאול
1- קימת בעיה דחיפות ותכיפות במתן השתן{למרות שאני שולט במתן שתןכמעט 99%}.?
2-עדין אין זקיפה לחדירה למרות שאני מקבל סיאליס 5מ"ג יום יומי?
מבקש את התיחסותכם והמלצתכם לגבי הנושאים הנ"ל
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעקב שלום,
ד''ר מיכאל (מיקי) כהן26/10/2010אנא בצע בדיקת שתן לכללית ולתרבית לשלילת זיהום .
פנה לאורולוג המטפל לבדיקת זרם השתן ושארית שתן, מומלץ גם ביצוע "יומן השתנה" - במידה ואין עדות לבעיה חסימתית ניתן לטפל בדחיפות ותכיפות על ידי שורה של תרופות אנטיכולינרגיות ( כדוגמת ווזיקר, דטרוזיטול , ספזמקס ועוד).
"על גבי" המינון היומי של 5 מג' נסה לקחת מינון מלא של סיאליס 20 מג' או ויאגרה 100 מג',- ואז לקיים יחסים או לנסות לאונן. כעקרון אתה עדיין "טרי " לאחר הניתוח והתאוששות האונות צפויה להמשיך במהלך שנה - שנה וחצי לפחות , כך שאל תסיק מסקנות עדיין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית רגיזה לאחר ניתוח TURPמורי23/10/2010
ד"ר שלום. אני לאחר ניתוח TURP מזה שנה.אני קם בלילות מס'פעמים להשתין ולא נרדם בין הקימות.. קיבלתי טיפול בדטריזיטול שגרם לי לקושי בהשתנה גם ביום והפסקתי. עכשיו קיבלתי ספזמקס 15 מ"ג אחד בערב כי השפעתו קצרה ואוכל לישון טוב יותר בלילה.
בינתיים (לאחר מס' פעמים) אני עדיין קם בלילה אבל יש לי קושי רב בהשתנה ואני מרגיש שאיני מתרוקן. כלומר עכשיו המצב יותר גרוע בלילה. שאלתי: האם לתת לכדור עוד צאנס עד שישפיע ולכמה זמן, או לפנות שוב לאורולוג? והאם יש כדורים טובים יותר למצבי בלילה?
תודה מורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחית רגיזה לאחר ניתוח TURP - תגובה
ד''ר אלכס קונסטנטינובסקי23/10/2010שלום מורי
נראה שאחרי שנה של הטיפולים ובמיוחד עם תלונה לחוסר התרוקנות- כדי מאוד לפנות שנית לאורולוג להערכה המחודשת, הכוללת יומן ההשתנה, שאתה צריך בעצמך למלאות, בדיקת זרם השתן, יתכן גם בדיקה אורודינמית, או אפילו ציסטוסקופיה לצורך הערכה של מצב של השופכה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה שלפוחית רגיזה לאחר TURP
מורי24/10/2010ד"ר נכבד. כנראה שלא הבהרתי את עצמי. התופעות עליהן אני מדבר הם רק בלילה. לכן שאלתי אם הכדור הזה יכול לפתור לי את הבעיות או שצריך טיפול אחר. כי חוסר השינה משבש לי את החיים ביום כמו: עייפות חוסר ריכוז וכ'.
תודה מראש, מורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה שלפוחית רגיזה לאחר TURP - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין26/10/2010לא בטוח שבעיתך קשורה לשלפוחית, ערמונית או שופכה. יש אפשרות שכדור שינה יעזור לך או תרופה בשם מינירין אשר משנה את תיזמון הפרשת שתן ע"י הכליות. לא בטוח שספסמקס יעזור לך. תתיעץ עם אורולוג שלך לגבי אופציות שציינתי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באשך ימיו בלבד בחלק התחתוןמתייהו23/10/2010
יש לי כאב באשך הימני התחתון לסרוגין מזה 15 שנה, נראה לי שהכאב מופיע בתקופת המעבר בין הקיץ לחורף וכתוצאה של שינה עם תחתונים בלבד וכאשר אני הולך לישון בלילה עם מכנס חם זה עובר ואני שוכח מהכאב.
לפני כ15 שנה עשו לי אולטרסאונד ומצאו ממצא ציסטי קטן.
האם מדובר בבבעיה חמורה?
איך מטפלים בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב באשך ימיו בלבד בחלק התחתון - תגובה
ד''ר אלכס קונסטנטינובסקי23/10/2010שלום מתייהו
15 שנה תקופה לא קצרה, אני סבור שכבר פנית מתישהוא לאורולוג לבדיקה.
הממצא הציסטי קטן ביותרת האשך הוא לרוב ממצא לא חשוד, אך כמובן כדי לפנות לאורולוג לבדיקה והערכה המחודשת.
יתכן וכדי להבדק אצל כירורג ואורטופד-פעמים רבות הכאב הוא מוקרן לכיוון האשך והסיבה היא במקום אחר...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בשתןגלי22/10/2010
אני בת 32 ויש לי דם בשתן אם הטווח הוא עד 10 לי יש 50 באופן קבוע בעבר זה עמד על 25 . (הטווח הוא בין 0-10 ) אם אני מבינה נכון את הבדיקות שבידיי . יש לי AML בכליה (אנגיומיוליפומה) בגודל פחות מס"מ. עברתי ציסטוסקופיה ע"י אורולוג בכיר והיא יצאה תקינה. כמו כן יש גודש קל/מינימלי עד אפסי שנצפה בUS האחרון במערכת המאספת של הכליה הימנית והשמאלית . לפי דבריי האורולוג הגודש נותר ככל הנראה מהשתייה המרובה. זה היה גם ב US הקודם שעשיתי לפני שנה וחלף לאחר מתן שתן אז ההרחבה נצפתה רק בכלייה השמאלית . בבדיקות הדם ערכי הכליות (קריאטנין ) היו תקינים
חשוב לי לצייין שהרופא משפחה וגם האורולוג לא ממש מייחסים חשיבות לדם בשתן מפני שלפי דעתם כמות הדם בשתן מינימלית והיא נקראת חריגה שבגדר הנורמה שעדיין לא נחשבת הימטוריה . האם כך הדבר? (אני סובלת מאנדומטריוזיס בדרגה קלה עד בינונית כמעט 6 שנים ומטופלת בגלולות ברצף)
שאלתי היא כזאת , הרופא שלח אותי לבדיקה ציטולוגיה (3 בדיקות של שתן שני של הבוקר) לפי המעבדה מלבד זאת לא קיבלתי שום הוראה מהאורולוג או מהמעבדה . אני ביצעתי את הבדיקות אבל בטווח זמן גדול בין אחת לשניה.
עשיתי את הבדיקה השניה לאחר כשבוע מהראשונה. האם זה תקין או שמא עליי לחזזור שוב על הבדיקה?
שאלה נוספת היא האם דם בשתן פתאום סתם כך יכול להופיע . יש לציין אני במעקב קבוע אצל אורולוג. אך האם לדעתכם אני צריכה להתייעץ גם עם נפרולוג?
ביצעתי את בדיקת הציטולוגיה לפני כשנה וחצי האם עליי לעבור אותה שוב?
אודה לכם באם תוכלו להתייחס לכל שאלותיי.
תודה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בשתן - תגובה
ד''ר אלכס קונסטנטינובסקי23/10/2010שלום גלי
1. לאנגיומיוליפומה אין קשר בגידל כזה אין קשר לדם בשתן
2. האם גודש בכליה נשאר גם ב-US ביקורת ללא שתיה מרובה בכלל-כדי לבדוק
3. לא נאמר האם יש חלבון בשתן?
4. לכל המספרים של דם בשתן (מבובר בבדיקה ממוחשבת ולא תמיד אמינה) אין משמעות עם לא נעשתה בדיקת מיקרוסקופיה של המשקע -רק אז ניתן לקבל תשובות לשאלות רבות-העם באמת מדובר בדם בשתן, מה היא הצורה של כדריות אדומות, האם הן טריות או פגומות, האם ישנם גלילים-כל זה עוזר לכוון לבירור אורולוגי או נפרולוגי
5. האם נעשתה בדיקת CT עם הזרקת חומר ניגוד וצילומים מאוחרים?
6. למידה על אנדומטריוזיס ישנה גם חשיבות רבה-לפעמים מוקדים של הרירית הרחם ממוקמות גם במערכת השתן
7. הייתי גם מתייחס לזמן של נטילת השתן לבדיקה-האם במקרה לא נלקח בזמן המחזור
8. הייתי פעם או פעמיים לוקח שתן עם קטטר בשביל לשלול מקור החיצוני לדם בשתן
9. נטילת שתן לציטולוגיה פעם בשבוע זה סביר, אך עם עברו שנה וחצי מהבדיקה האחרונה-נחייתי חיזר אליה שוב
בהצלחה בהשלמת בירור האורולוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עורלה הדוקהעומר22/10/2010
היי אני בן 24 וסובל מבעיה של עורלה צמודה מידי...
הדבר מתבטא בקושי של קיום יחסי מין וכאבים (במהלך זיקפה העורלה מפריעה לראש הפין לצאת החוצה והפין נלחץ על ידה)
אני יודע שברית מילה תפתור את הבעיה... אבל השאלה שלי אם יש דרכים לטפל בזה חוץ מניתוח.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עורלה הדוקה - תגובה
ד''ר גאזי פארס22/10/2010בוקר טוב עומר.
אין דרך אחרת חוץ מברית מילה לטפל בבעיה.
יש לציין שעם הזמן הבעיה יכולה להחמיר אם לא תעבור ברית .
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב עמוםשלום20/10/2010
שלום רב,
מזה תקופה ארוכה (מעל חצי שנה) אני מרגיש כאב עמום באשך שמאל.
חשוב לי לציין כי לא חל שינוי בגודלו של האשך והכאב מופיע בתנוחות מסוימות ואיננו מלווה אותי לאורך כל היום. בנוסף עד כמה שזכור לי תמיד האשכים לא
היו באותו הגובה (הפרש מינורי בגובה), האם זה נורמלי?
כמו כן רציתי לדעת מה יכול להיות מקור הכאב?
אשמח לקבל תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב עמום - תגובה
ד''ר יואל מץ21/10/2010שלום שלום
הגובה של האשכים בשק האשכים לא תמיד שווה ואי סימטריה שאתה מתאר נורמלית.
כאבים עמומים באשכים יכולים להגרם על ידי סיבות שונות כולל תהליכים זיהומיים כרונים,גידולים,וריקוצלה,הידרוצלה ועוד.בנוסף לכך מיחושים באשך יכולים לנבוע מכאבים מוקרנים מתהליכים אחרים בגוף. רוב המיחושים נעלמים עם הזמן ולא דורשים טיפול מיוחד. בכל מקרה אני ממליץ לפנות לאורולוג מומחה לבדיקה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תור לניתוחרעות דוזטס20/10/2010
שלום,
אבי קיבל תוצאות של ביופסיה היום
אמרו לו שהוא חולה בסרטן הערמונית ושהוא בשלב 7 שהשלבים הם מ6 ועד 10
עוד נאמר לו שהוא צריך לחכות עד להחלמת המקום מהביופסיה לפחות חודשיים מזמן הביופסיה לפני הניתוח
האם צריך לחכות כחודשיים עד הניתוח מזמן הביופסיה?אם כן-מדוע?
האם זה שכיח שמחכים? הסרטן לא יכול להמשיך להתפתח עד שמנתחים לשלבים יותר מתקדמים?
תודה רבה
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תור לניתוח - תגובה
ד''ר יואל מץ20/10/2010שלום רעות
כדאי להתרחק מתאריך ביצוע הביופסיה על מנת לתת לאזור ה"פצוע" מהדקירות הרבות להתרפא ולהחלים מזיהום אפשר,דברים היכולים להפריע למהלך התקין של הניתוח. המתנה של חודשיים הינה סבירה ואין להניח שתגרום להתקדמות התהליך הגידולי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- STDאלכס20/10/2010
שלום רב
אני בו 30
לפני כ 3 חודשים נדבקתי ב - STD לאחר חודשיים וחצי של מחלה טופלתי בדוקסילין וציפרודקס
לאחר סיום טיפול של 8 ימים לא כל התופעות חלפו השתן נישאר מפוזר ולפעמים בשני זרמים גם חש ירידה הדרגתית בזיקפה
חזרתי לרופה הוא אמר אין יותר מה לעשות או יעבור לבד או ישאר ככה
מאוד ישמח לעזרה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר STD - תגובה
ד''ר יואל מץ21/10/2010שלום אלכס
נראה לי לפי סיפורך שאתה עדיין סובל מSTD .יש מקום לעשות בדיקות יותר מעמיקות על מנת לנסות לאתר את הגורם. לא כל המזהמים רגישים לתרופות שלקחת.תבקש מהרופא המטפל שלך בקופת החולים להפנותך למרפאה מיוחדת לSTD .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהstd
אלכס21/10/2010תודה
יכולים להיות השלחות לתיפקוד מיני בעתיד או הסתבחות מסויימת ?
מה ההסיכונים ?
לתגובתך עודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהstd - תגובה
ד''ר גאזי פארס21/10/2010שלום אלכס.
STD ללא טיפול יכולה לגרום לסיבוכים בדרכי השתן והמין כיגון דלקת ערמונית , הפרעות בפוריות והיצירויות בשופכה.
אי לכך חשוב לטפל בזה.
תפנה לאורולוג שלך להמשך טיפול.
החלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת אולטרסאונדעדי14/10/2010
לרופאים שלום רב,
בעקבות הופעות חוזרות של דם בשתן, הופניתי לאולטרסאונד כליות ודרכי השתן, הממצאים הם :
"כליות בגודל תקין, פרנכימה שמורה, משני הצדדים הודגמה הרחבה של אגני הכליות, ללא שינוי לאחר התרוקנות - אגנים חוץ כליתיים קרוב לוודאי. אין עדות בכליות לגושים סולידיים או אבנים".
למה הכוונה הרחבה של אגני הכליות? ומה זה אגנים חוץ כליתיים? האם יש בכך בעיה כלשהי.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת אולטרסאונד - תגובה
ד''ר גאזי פארס15/10/2010בוקר טוב,
הרחבה של אגני הכליות בדרך כלל מצביעה על הפרעה בניקוז השתן מהכליות שמקורו בחסימה בשופכנים, או בשלפוחית או בצואר השלפוחית.
לעיתים ההרחבה הזו נגרמת בגלל שתיה רבה מאוד לפני הבדיקה.
אגן הכליה מבחינה אנטומית נמצא בתוך הכליה ולכן בבדיקת ה-US איננו בולט ממש. בחלק מהאנשים האגן מתבלט החוצה מהכליה ( צורה אנטומית תקינה) וזה נקרא אגן אקסרארינלי - לא מחלה.
על כל מקרה להשלמת הבירור של דימום בשתן והרחבת מערכות אתה זקוק לביצוע CTU , זה יתן תשובה מדויקת .
החלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עדי15/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מהפיןדימה14/10/2010
שלום רב, אני בן 30 יש לי חברה קבועה ואנחנו מקיימים יחסים באופן קבוע.
לאחרונה התחיל לשרוף לי בזמן מתן השתן והופיעו הפרשות לבנות.
האם זו דלקת בשתן? מה עליי לעשות?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות מהפין - תגובה
ד''ר גאזי פארס14/10/2010יתכן ומדובר בדלקת בשופכה ממליץ לך לפנות לאורולוג מטפל בהקדם בכדי שיקח תרביות ומשטחים ויתן טיפול אנטיביוטי בהתאם.
חשוב בשלב זה לא לקיים יחסי מין עד גמר הבירור .
במידה ותצטרך טיפול אנטיביוטי חשוב שגם הבת זוג תקבל טיפול.
החלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוית כלייתיתאמי14/10/2010
שלום,
מזה שבוע אני סובלת מעווית כלייתית, לפני 3 ימים קיבלתי עירוי עם פאפברין, וטיפול ביתי באנטיביוטיקה מסוג ציפרודקס500, סדורל וספזמקס. היום הכאב עבר לבטן התחתונה. זהו כאב חד שלא נותן לי להתיישר, ואני מבינה שהאבן ביציאה. השאלה שלי היא - מה עלי לעשות. האם יש איזה שהן הוראות למצב זה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוית כלייתית - תגובה
ד''ר גאזי פארס14/10/2010בשלב זה ממליץ על:
1- ביצוע CT פרוטוקול אבנים - לבירור גודל האבן ומיקומה ולפי זה החלטה על המשך הטיפול לפי הנחיות האורולוג המטפל.
שתיה רבה.
החלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטנטש13/10/2010
שלום, לפני כשבוע עברתי ניתוח סטנט עקב אבנים בכליות , מאז נוכחתי לראות שלאחר קיום יחסי מין אין שפיכה למרות הגעה לאורגזמה .האם זה נורמלי או שעלי לפנות לרופא המטפל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטנט - תגובה
ד''ר יואל מץ13/10/2010שלום ש
הכנסת הסטנט משנה באופן זמני את המצב הפיזיולוגי הנורמלי של שלפוחית השתן ובמקרה שלך כנראה גם של צואר השלפוחית. יתכן שהקצה שלו נמצא קרוב לצואר השלפוחית דבר הגורם למעבר הזרע אחורנית לתוך השלפוחית ולא קדימה כפי שאתה רגיל.לדעתי המצב יחזור לנורמה לאחר הוצאת הסטנט ואין מקום לדאגה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)