פורום אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימום קל בנוזל הזרע
    דוד
    12/11/2010

לפני כמה שנים זיהיתי דימום קל (ורדרד) בנוזל הזרע. עברתי בדיקת ביופסיה של 12 דקירות בבלוטת הערמונית ולא נמצא מאום.
    הנני נוטל קומדין במשך כ- 10 שנים ולאחרונה עברתי בדיקת MRI של רצפת האגן בגלל פיסטולה קטנה ואינני יודע אם זה יכול להשפיע, אבל בימים האחרונים הבחנתי שוב בצבע ורדרד קל בנוזל הזרע.
    באיזו פעולה עלי לנקוט והאם צריך לדאוג מאד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דימום קל בנוזל הזרע

הוספת תגובה

• דימום קל בנוזל הזרע - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    16/11/2010

דם בשת הוא ממצא שפיר ושכיח ולא דורש שום בירור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות
    אמיר
    11/11/2010

בן 55 לאחר כריתה רדיקאלית של הערמונית בגלל גידול לפני חודשים וחצי רציתי לברר
    1-עדין קימת תכיפות ודחיפות במתן שתן{ שלא היתה לפני הניתוח}
    2-עדין אין זקיפה לחדירה למרות נטילת סיאליס 5 מ"ג יומי ופעם בשבוע 20 מ"ג לפני קיום יחסי מין על פי המלצת המנתח{יצוין שלא היתה כל בעיה לפני הניתוח}.
    3-עלי לבצע בדיקה psa לאחר הניתוח האם קים הבדל בין המעבדות בקשר לתשובה ?או עלי לבצע את הבדיקה רק בקופ"ח למעקב?.

אנא התיחסותכם ותודה לכם מראש

לקביעת תור
    סגירה
    התיעצות

הוספת תגובה

• התיעצות - תגובה

ד''ר גאזי פארס
    11/11/2010

שלום רב.
    אתה עברת ניתוח גדול, התלונות שאתה מספר עליהן רגילות אחרי ניתוח כזה. לעיתים לוקח 6 חודשים עד שהמצב מתייצב. אתה צריך להיות במעקב אצל האורולוג שלך בקשר לתלונות הללו ובהתאם האורולוג יבצע הערכה .
    עדיף שתעשה את בדיקת הדם ל-PSA בקופ"ח, ולא לפני 3 חודשים מהניתוח.
    החלמה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות - תגובה

פרופ' אבי שטיין
    11/11/2010

שלום יעקב

לגבי התכיפות ודחיפות בהטלת השתן: במידה והזרם תקין, יש להניח שזה יחלוף. כמובן יש לבצע בדיקת שתן לשלול זיהום בשתן.
    לגבי הזיקפה, ייתכן בהחלט שהיא תחזור. יש מקום לשקול מתקן ואקואום בתוספת לטיפול התרופתי.

בבברכה

פרופ' אבי שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות
    עדי
    10/11/2010

הרופא חודש שאני סובלת מתסמונת השלפוחית הכוואבת ic בגלל תכיפות רבה במתן שתן כבר זמן רב וכאב בעת מלוי השלפוחית בשמן בדיקת אורודינמיקה.
    וסיקר ודטרוזיטול לא עוזרים.
    הוא נתן לי elatrolet עשרה מ"ג לפני שינה ואם לא עוזר עוד כדור
    ו-cimetidin מאתיים מ"ג פעם ביום.
    האם תרופות אלו יכולות לעזור בתכיפות ואיך אפשר לדעת בודאות שאני סובלת מic
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות

הוספת תגובה

• תרופות - תגובה

ד''ר יואל מץ
    10/11/2010

שלום ציפי.
    אני מבין שעברת בירור שלם אורולוגי ששלל מחלות או מצבים אחרים היכולים לגרום לתופעות שלך בהשתנה. התרופות שאת מקבלת יכולות בהחלט להקל על תלונותיך. על מנת לחזק את האבחנה של I.C יש לשקול ציסטוסקופיה וביופסיות של שלפוחית השתן. תפני לאורולוג המטפל שלך ותדונו על כך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות -עוד שאלה

עדי
    11/11/2010

האם נהוג לבצע זאת בהרדמה מלאה עם ניפוח השלפוחית?

תןדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת אבן
    דידי
    10/11/2010

שלום ד"ר,

לאחר שסבלתי בפעם השניה תוך 3 שנים מאבן בדרכי השתן,האבן הוצאה בניתוח ונשלחה לבדיקה. בנוסף עברתי 2 בדיקות של איסוף שתן 24 שעות.
    מאחר והתור לביקור אצל הרופא לגבי התוצאות הוא רק בעוד בחודש וחצי,אשמח לתגובתך לגבי התוצאות ויעוץ ראשוני שיעזור למניעת היווצרות אבן חדשה.
    אלו תוצאות הבדיקות:

Urate (CALC) | | NEGATIVE
    Phosphate (CALC) | | POSITIVE
    Carbonate (CALC) | | NEGATIVE
    Magnesium (CALC) | | NEGATIVE
    Oxalate (CALC) | | POSITIVE
    Cysteine (CALC) | | NEGATIVE
    Calcium (CALC) | | POSITIVE
    Ammonium (Calc) | | NEGATIVE

תוצאות איסוף שתן 24 שעות ראשון:
    Creatinine (U) /24h | g/24h | - 1.6
    Uric Acid (U)/ 24hr | mg/24h | - 616
    Urine Volume | mL | *800

תוצאות איסוף שתן 24 שעות שני:
    Creatinine (U) /24h | g/24h | - 1.6
    Calcium (U)/24 hr - 209
    Urine Volume | mL | *1100

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת אבן

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת אבן - תגובה

ד''ר יואל מץ
    10/11/2010

שלום דידי
    לפי הבדיקות יש לך אבן מורכבת מCA OXALATE PHOSPATE . מדובר באבנים השכיחות ביותר . בבדיקו השתן אין ממצאים חולניים מיוחדים ולא נראה שיש הפרעה מטבולית כלשהיא. לפי כמות השתן שאתה מפריש ביממה אתה לא שותה מספיק! 800 סמ"ק זה מעט מאוד . הדבר החשוב ביותר אצלך למניעת אבנים חוזרות היא שתיה מרובה. תשתדל להגיע ל2000 סמ"ק ליממה אם אין מחלות רקע המונעות ממך שתיה רבה!תמשיך במעקב של האורולוג המטפל.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כרישי דם לאחר הוצאת סטנט
    נרת אלרז
    08/11/2010

לבני הוציאו סטנט ביום חמישי 4,11,10 בבית חולים רמבם מאז יש לו בלי סוף דיממומים עם כישי דם , ששחררו אותו הביתה לאחר שתן צלול , חזרנו מיד עוד באותו יום בגלל דימומים עם כרישידם , נראה לי שהצוות אובד עצות , מה גם שלצערי הפקידה של מנהל המלקה לא נתנה לי את האפשרות לשוחח עם פרופ שמעון ט בטענהשהוא עסק אני מאוד מבהולת , עברו חמישה ימים ועדיין בני מדמם , אנא יעצו לי מה לעשות גם באופן פרטי אודה לכםאם אענהבמהרות- תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כרישי דם לאחר הוצאת סטנט

הוספת תגובה

• כרישי דם לאחר הוצאת סטנט - תגובה

ד''ר מיכאל (מיקי) כהן
    09/11/2010

לאחר פעולות כגון ריסוק חוץ גופי ( בהנחה שזו הפעולה שבנך עבר ) יכולים להיות דימומים נוספים . אלו לרוב חולפים תוך מספר ימים. במקרים אחרים נדרש לעיתים ברור שיכולל לכלול CT ללא ועם חומר ניגוד , תרביות שתן לשלילת זיהום ועוד.
    אני משוכנע שתוכלי בתאום מראש עם צוות המחלקה לקבל הסבר ומענה לשאלותיך לגבי מצבו ועל התוכנית הטיפולית.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קראטינין
    דניאל
    07/11/2010

שלום!
    רציתי לשאול. אני אחרי 2 אירועים של דם בשתן.
    בפעם הראשונה הלכתי למיון בוצע קטטר לשטיפה, קראטנין היה - 1.1
    בפעם השניה לא הלכתי למיון (פשוט לא היה בי כוח, הדם היה פחות מהפעם הראשונה, בפעם הראשונה ממש דיממתי חיצונית מהשופכה והפעם היה "רק" טיפות של דם חיצונית ולא שטף של דם כמו בפעם הראשונה) הלכתי לקופ"ח לעשות בדיקות דם
    קראטנין-0.84
    אני בת 30,רזה שוקלת 48 קילו גובה 1.60.
    האם לאור הנתונים ייתכן ומדובר על אי ספיקה כליתית קלה בשל ערכי קראטנין מעט גבוהים?
    האם על ציר של זמן שבו הדימום יימשך התפקוד יפגע יותר? עד כמה משפיע אירוע של דם בשתן על הכליות??
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    קראטינין

הוספת תגובה

• קראטינין - תגובה

ד''ר מיכאל (מיקי) כהן
    09/11/2010

לדניאל שלום,
    לצערי אין דרך לענות על שאלותיך בפורום שכזה באופן רציני.
    עליה זמנית בקריאטינין ל-1.1 איננה מצביעה על אי ספיקת כליות בהמשך . לנושא הדימום אין קשר בהכרח לבדיקת הקריאטינין.
    רצוי וראוי שתעברי ברור ובדיקות על ידי אורולוג\ גניקולוג, במקרה של רושם להמשך פגיעה בתפקודי הכליות יש להתייעץ גם בנפרולוג.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלמה מאפדידימיטיס
    איציק
    06/11/2010

סבלתי בקיץ האחרון מאפדידימטיס, טופלתי באנט' תקופה של חודש ולאחר בדיקת דופלר שבוצעה הכל נמצא תקין.

אולם עדיין שאני עושה תנועות חדות אני מרגיש כאב באיזור האשך הימני ונראה לי שזה בזנב האפדידימיטיס.

האורולוג אומנם לא ראה ממצא חשוד אבל האיזור עדיין רגיש והכאב לא עבר שם ב-100 האחוזים.

מה צריך לעשות במקרה כזה, כדי שהכאבים יעלמו לחלוטין?

לקביעת תור
    סגירה
    החלמה מאפדידימיטיס

הוספת תגובה

• החלמה מאפדידימיטיס - תגובה

ד''ר מיכאל (מיקי) כהן
    09/11/2010

מיחושים , ותחושות שונות עלולותלהמשך באשכים גם זמן רב לאחר מצב של דלקת. ככלל , גם דלקת ובצקת באיזור רגיש זה נעלמות באיטיות יחסית לעומת איברי גוף אחרים.
    לעיתים רחוקות נותרת תחושה \ כאב על בסיס כרוני.
    תן לזה עוד זמן וסבלנות .
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתנה תכופה
    קובי
    06/11/2010

מדובר בתופעה שנגרמת עקב ניסיון לבצע מטלות או דברים שנדחו הרבה זמן.
    כאשר התדירות ממש גבוהה, ויכולה להגיע גם לחמש, עשר דקות.
    כאשר במצב רגיל הכול תקין לחלוטין.

לקביעת תור
    סגירה
    השתנה תכופה

הוספת תגובה

• השתנה תכופה - תגובה

ד''ר מיכאל (מיקי) כהן
    09/11/2010

ראוי ורצוי שתעבור הערכה ובדיקת אורולוג מסודרת שכן עלולים להיות מגוון עצום של סיבות ביולוגיות ,פיזיולוגיות ואפילו נפשיות למצב שאתה מתאר.
    אנא פנה לאורולוג באיזור מגוריך,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפואה היפרברית
    גילה
    06/11/2010

שלום רב!

אבי בן מעל שמונים וסובל מדימומים חוזרים ונשנים בשלפוחית (עם קרישי דם), חוסר שליטה בשתן ואף עצירת שתן.

נאמר לו שזה בגלל נזקי הקרנות מלפני עשרים שנה לסרטן הפרוסטטה, הקרנות שדיקקו את כלי הדם בשלפוחית והפכו אותם לשבריריים.

הוא עבר צריבות, שטיפות, עירויי דם, אישפוזים, טיפולים אנטיביוטיים בחיידק שגורם לדימום (למה? האם בגלל שכלי הדם דקיקים בעקבות ההקרנות?) כלום לא עוזר. הוא משתחרר מבית החולים עם שתן צלול אך הבעיה חוזרת לאחר מספר חודשים ושוב הוא נזקק לאישפוז לא קצר עם ציסטוסקופיות, שטיפות, מנות דם וכ'.

עד עתה האמנו שזו בעייה כרונית ללא מזור, עד שנודע לנו ממכרים רופאים על הרפואה ההיפרברית.

השאלה שלי היא: למה לא מציעים לו בבית החולים בו הוא מאושפז רפואה היפרברית? שמעתי שזה עוזר בתשעים אחוז מהמקרים כמו שלו ואין לו התווית נגד, הווה אומר: אין טיפול כימותרפי ואין בועות בריאות (אין תא לחץ בבית החולים בו הוא מתאשפז. האם זה קשור? יכול להיות שזה נובע מחוסר מודעות?)

לקביעת תור
    סגירה
    רפואה היפרברית

הוספת תגובה

• רפואה היפרברית - תגובה

ד''ר מיכאל (מיקי) כהן
    09/11/2010

טיפול בחמצן היפרבארי( בתא לחץ) יכול בהחלט לעזור לדימום שמקורו מנזקי קרינה.
    יש לשלול סיבות אפשריות אחרות לדימום ( ובראשן ממאירות בשלפוחית ) ולודא כי אין אצלו הוראות נגד לטיפול.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ומהן אותן התוויות נגד?

גילה
    09/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ומהן אותן התוויות נגד? - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    09/11/2010

פחד להשאר בחלל סגור ובעיות אוזניים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי של PSA

ערב טוב
    אני בן 66. בבדיקת דם של מעקב נמצאה עלייה של PSA מ 2.5 ל 4.2 תוך מספר חדשים . הרמה של 4 חזרה כבר 3 פעמים בטווח של מספר שבועות.
    במעקב של מספר שנים הרמה היתה 2.5-3.2
    בבדיקת אולטרהסאונד ערמונית מוגדלת בעלת גבולות לובולריים מרקם אחיד נפח 52 סמ"ק

בדיקת רופא ערמונית מוגדלת ללא ממצאים חשודים

איך זה משתנה בפרק זמן כל כך קצר.האם צריך לעשות ביופסיה

האם יש תרופות שעלולות לגרום לעלייה של PSA

תודה על תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי של PSA

הוספת תגובה

• שינוי של PSA - תגובה

ד''ר גאזי פארס
    05/11/2010

ישנם הרבה גורמים שיכולים להשפיע על רמת ה-PSA אך עליה של PSA כפי שאתה מציין ובמיוחד אם חזרת על הבדיקה ונשארה רמה גבוהה מחייבת ביופסיה.
    החלמה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה! זקוק למומחה..
    איילון
    03/11/2010

שלום,
    אני בן 16 ויש לי המון בעיות בתחום האוננות.
    1) יש לי לפעמים זקפה סתם...לפעמים אחרי ריצה או התיישבות באוטובוס.
    2) כאשר אני מנסה לאונן..יש לי רק פליטה ראשונית..ולא משהו אחרי..כאילו הזין מתעייף וחוזר אחרי כמה דקות למצב הרגיל..לא משנה אם אני רואה פורנו או סתם משפשף חזק כלום לא קורה.
    ואני צריך תשובות דחוף..יש לי חברה ופתאום כל הבעיות האלה נראות חמורות יותר.
    אני התחלתי לאונן רק השנה ואני מנסה כמעט כל לילה- שני לילות לפלוט טיפה..
    תודה רבה מראש! איילון

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה! זקוק למומחה..

הוספת תגובה

• עזרה דחופה! זקוק למומחה.. - תגובה

ד''ר יואל מץ
    04/11/2010

שלום איילון
    כל ה"הפרעות" שאתה מספר הם חלק מבעיות רגילות בגיל ההתבגרות ותחילת הפעילות המינית . לא ניתן לפטור את הדברים דרך האינטרנט. תפנה לרופא המטפל שלך להבדק ולקבל הסבר מתאים לשאלותך בשיחה חזיתית.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש אפשרות אחרת?

איילון
    04/11/2010

אני וההורים שלי לא מדברים על נושאים כאלה..וגם עם הרופא שלי לא נפגשתי איזה חצי שנה... השאלה האמיתית היא האם הבעיה עם הפרשת הזרע יכולה להפתר עם הזמן לבד? או שאולי זה מראה על מחלה?
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה ברשותכם
    דניאל
    03/11/2010

ראשית תודה רבה על התשובה.
    למה נועד הGFR אם לא מתחשבים בו?? ומהו אכן המדד לסינון הכלייתי?

לקביעת תור
    סגירה
    עוד שאלה ברשותכם

הוספת תגובה

• עוד שאלה ברשותכם - תגובה

פרופ' אבי שטיין
    03/11/2010

שלום דניאל

המדד הטוב ביותר שקיים בשימוש קליני הוא ה CCT

בברכה פרופ' שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה
    עדי
    03/11/2010

אני בת 51 עם תכיפות ודחיפות במתן שתן כבר מספר חודשים.
    בדיקות שתן תקינות,us כליות ודרכי שתן לפני מספר חודשים תקין,אורודינמיקה לפני מספר חודשים הראתה תחושה מוגזמת הפרעה סנסורית והיענות נמוכה.,אתמול עשיתי שוב us והבודק ראה"זנבית"קטנה מרכזית בבסיס השלפוחית ורשם שיכול להתאים לצניחת שלפוחית.
    רופא נשים בבדיקה לא ראה צניחה,מה זה אומר האם עלי לדאוג?
    כמו כן אלו בדיקות נעשות כדי לאבחן interstitial cystitis והאם לאחר שהשלפוחית התרגלה להתרוקן כל כך הרבה האם יכולה לתפקד נורמלי ?
    תודה

כדורי וסיקר ודטרוזיטול לא עזרו.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה

הוספת תגובה

• בדיקה - תגובה

ד''ר יואל מץ
    04/11/2010

שלום שני
    לפי הממצאים שאת מביאה מדובר בשלפוחית שתן היפראקטיבית עם תכיפות ודחיפות רבה בהשתנה. עברת בירור מלא . אם העלו אפשרות של INTERSTITIAL CYSTITIS יש מקום לבצע ציסטוסקופיה וביופסיה של השלפוחית היכולה לאמת את האבחנה.
    ממליץ להיות במעקב צמוד של האורולוג המטפל.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בשתן
    דניאל
    02/11/2010

שלום, אני בת 30 מטופלת בקומדין בשל אירועי קרישה וקרשיות יתר.
    לפני כשבועיים היה לי דם רב בשתן ומלווה בקרישי דם. ממש טיפות דם יצאו לאורך כל היום מהשופכה( בדיקת גניקולוג שלל דימום מהרחם).
    הגעתי למיון.
    בדיקות דם
    קראטנין-1
    GFR- 68
    המוגלובין 11 נמוך אבל יציב.
    הוכנס קטטר לשטיפה ורק לקראת הסוף השתן הצטלל טיפה.
    תרבית שתן- צמיחה חיובית, מעורבות של מספר חיידקים.(נלקח במיון)
    הוחלט:
    הופסק קומדין ומעבר לקלקסן טיפול מניעתי עד לבירור מקור הדמם.(נשלל אפשרות של חסימה בעקבות קריש דם)
    אנטיביוטיקה- טארביד למשך 5 ימים למקרה שמא מדובר בדלקת
    ביצוע US כליות ודרכי שתן.
    ומעקב מרפאת אורולוגיה.
    במרפאת אורולוגיה הוחלט- לבצע ציסטוסקופיה, הבדיקה יצאה תקינה.
    כמה שעות לאחר הבדיקה התחלתי לדמם חיצונית ובניגוב וכן שתן דמי שהתחזק בבוקר.
    ביצעתי שתן לכללית שהדגים דם בשתן וכן ליקוציטים גבוהים וחלבון.
    קראטנין בדם-0.84
    GFR- קטן מ60.
    אני לחוצה מעט מהתוצאה של ה GFR. ממה שקראתי ירידה מתחת ל60 מרמזת על בעיה.
    האם לדעתכם ישנה בעיה?? מה עוד ניתן לעשות לבירור הדם כאשר הציסטוסקופיה תקינה וUS תקין.
    האם יש חובה לבצע CT?. וכן האם תוצאות בדיקת הדם מדאיגות??
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    דם בשתן

הוספת תגובה

• דם בשתן - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    03/11/2010

אני כן חושב שחובה לבצע בדיקת CT עם חומר ניגוד וגם בדיקת שתן לציטולוגיה. לא מטוח שיגלו את המקור אבל בכל זאת זה מה שעושים. גם ממליץ להתיעץ עם נפרולוג.
    לגי GFR - תנועות GFR כשמחשבים אותו לפי נוסחה לא משקפות את תפקוד הכליתי ולכן לא צריכות להדאיג.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה ברשותך

דניאל
    03/11/2010

ראשית תודה רבה על התשובה.
    למרה נועד הGFR אם לא מתחשבים בו?? ומהו אכן המדד לסינון הכלייתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לחכות בין הביופסיה לניתוח 3 חוד
    שני
    28/10/2010

שלום.
    לאבי גילו סרטן בבלוטת הערמונית.
    ה PSA בשנת 2005 היה 1.1
    במרץ 2009 PSA היה 2.3
    באוגוסט 2010 PSA 3.8
    ב 10.10 נעשתה ביופסיה עם ממצא גליסון (3+4) 7
    60% מהפרפרט מימין ופוקוס מיקרוסקופי משמאל
    הרופא המליץ להמתין 3 חודשים כדי שהערמונית תתרפא ורק לאחר מכן לבצע את הניתוח
    זאת אומרת, לעבור ניתוח בסוף ינואר
    האם לא מסוכן להמתין עד סוף ינואר? זה בעצם לחכות יותר משלושה חודשים?
    האם לא מומלץ להוריד את הגידול במיידית?
    האם אין אפשרות שהגידול יתפשט לחלקים אחרים בגוף עד הניתוח?
    תודה רבה
    רעות

הוספת תגובה

• האם לחכות בין הביופסיה לניתוח 3 חוד - תגובה

ד''ר גאזי פארס
    28/10/2010

שלום רב,
    לפי הניתונים שמסרת הגידול בערמונית ואיננו מסכן את אבא ב-3 החודשים הקרובים.
    ככלל סרטן הערמונית מתפתח לאט .
    רוב האורולוגים מחכים חודשיים עד 3 חודשים אחרי הביופסיה עד שאזור הערמונית ירגע ויחלים מהדקירות של הביופסיה.
    אין בעיה לחכות 3 חודשים אך לא יותר.
    החלמה מהירה,
    ד"ר פארס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה