פורום אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים נוראיים במתינת שתן עם סטנט
    גבריאל נס
    29/11/2010

בס"ד

רצוני לשאול בבקשה, אחר שעברתי בשבוע שעבר ניתוח להשתלת סטנט כתוצאה מאבן שגרמה כנראה נקב בצינור שתן/שופכה וראו בצילום סי.טי נוזל אפינפרי ולכן החליטו על מעקף סטנט. אך אחר חזרתי הביתה המצב הוא שאין לי שום אפשרות להמתין יותר מ10 שניות (ללא הגזמה) אם יש לי צורך לתת שתן מרוב חריפות וצריבה בפין, האם זה טבעי ? וכן אם נשארות אחר מתן השתן כמה טיפות, המשמעות היא שיש לי צריבה נוראית וכמעט ואין לי אפשרות להירדם ואחר שאני שותה הרבה כהוראת הרופאים אז אני מוצא את עצמי במעגל מטורף של כמויות שתן מרובות וצריבה מטורפת, מה לעשות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים נוראיים במתינת שתן עם סטנט - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    01/12/2010

זאת תופעת לוואי שכיחה של נוכחות סטנט בשופכן. אין טיפול יעיל בתופעה. התופעה חולפת לאחר שליפת הסטנט.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורואפלסמה
    איציק
    27/11/2010

שבוע טוב,

סבלתי לפני שנה מפוליקוליטוס באיבר לאחר מגע מיני אוראלי. בקיץ האחרון נמשך לאפדידימיטיס (דלקת יותרת האשך), טופלתי בציפרופלקיסצין כמעט שלושה שבועות.

עדיין ישנו כאב צריבה חלשה כזו בקצה הפין. הרופא המשפחה שלי דיבר עליי ככאב פסיכוסמאטי, למרות זאת ביצעתי בשבוע האחרון בדיקת PCR כדי לנטרל את החששות והכאבי ראש.

בבדיקה מיקרוביולוגית שהתבצעה התגלה אורופלאסמה חיובי.

יש לציין שלא היה מגע מיני נוסף מנובמבר 2009.

האם הממצא של כאבים עמומים בפין לאחר אינספור בדיקות כולל בדיקות לאיתור מחלות מין בדם ובשתן, עשוי להצביע על החיידק הזיהומי אורופלאמסה?

בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    אורואפלסמה

הוספת תגובה

• אורואפלסמה - תגובה

ד''ר אלכס קונסטנטינובסקי
    28/11/2010

שלום איציק
    דע לך שגם אצל גברית בריאים לחלוטין ניתן לגלות ב-PCR אוראופלזמה. במידה וקייימים תסמינים של המחלה כדאי לשקול טיפול ולדון זה עם רופא המטפל.
    כבר קיבלת ציפרוקסין בעבר, הפעם תשאל את הרופא שלך על טיפול ב-1 גרם חד פעמי של תרפה בשם ZETO, אך עדיין זאת לא ההמלצה, מכיוון לא ניתן לתת טיפול באינטרנט. כמובן גם טיפול זה הוא לא חד משמעי ולא בהכרך יביא לשיפור או היעלמות של התסמינים
    מציע לשוחח עם רופא המטפל. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש בזה משהו

איציק
    29/11/2010

הרופא שביצע את הבדיקה וגם רופא המשפחה למעשה אמרו שלא צריך לטפל בזה והאורופלזמה לא כל כך קריטי או מסוכן מזיהומים אחרים.

למעשה כמו שאמרת שהטיפול בציפרו היה התהליך הטוב. אין ספק שמאז האירוע למדתי לקח על בשרי שלא לחזור ולעשות שטויות.

זרע זה רק בשביל תינוק ובשביל זה צריך בעז"ה להתחתן :-)

יום טוב ורפואה טובה לכולם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת שתן
    שאול
    26/11/2010

בבדיקת שתן היו הממצאים החריגיםף
    specific grav-v strip-1.033
    ertythhrocytes-u strip-10
    כל יתר הבדיקות היו תקינות.
    מה משמעות התוצאות הנ"ל ועל מה הן יכולות להצביע.
    אציין כי במשך שנים רבות אני סובל מתכיפות במתן השתן.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת שתן

הוספת תגובה

• בדיקת שתן - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    02/12/2010

נוכחות סימנים מיקרוסקופיים של דם בשתן לפעמים כן דורשת בירור מעמיק ולפעמים לא. כדי להחליט צריך לראות היסטוריה של בדיקות שתן ולקבל יותר פרטים. מאד ממליץ לפנות לבדיקה במרפאה אורולוגית.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת ציסטוסקופיה
    עדי
    25/11/2010

האם בכל בדיקת ציסטוסקופיה מנפחים את השלפוחית או שזה נעשה רק כטיפול?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת ציסטוסקופיה

הוספת תגובה

• בדיקת ציסטוסקופיה - תגובה

ד''ר גאזי פארס
    25/11/2010

מטרת הציסטוסקופיה היא לראות את הדפנות של השלפוחית ולכן צריך לנפח אותה במים. לעיתים ובמטרה לאבחן מחלות מסוימות מנפחים אותה למקסימום בכדי לראת שינויים בדופן או לבדוק קיבולת. בבדיקה רגילה אין צורך לנפח אותה למקסימום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת ציסטוסקופיה-עוד שאלה

עדי
    27/11/2010

בזמן מלוי השלפוחית בבדיקת אורודינמיקה הרגשתי לחץ רב כבר ב120 סמ"ק והיה לי כאב וגרוי בשלפוחית לאחר הבדיקה ,אפילו כחודשיים לאחר הבדיקה.
    לכן האם כדאי לבצע בדיקה זו בהרדמה מלאה כדי שאני לא אסבול שוב והאם ניפוח מקסימלי של השלפוחית עוזר ומטפל למשל ב-ic שהרופא חושב שאולי יש לי או ששוב יגרום לי לכאב וגרוי לאחר הבדיקה.
    אני סובלת מתכיפות קשה במתן שתן מספר חודשים ולכן הומלץ על בדיקת ציסטוסקופיה.
    אני ממש מתלבטת לגבי בדיקה זו בהרדמה מלאה או שברגילה או לפחות באזורית.
    מה דעתך?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודל ערמונית
    מרב
    24/11/2010

גודל 52 לאדם בגיל 63, האם זה תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    גודל ערמונית

הוספת תגובה

• גודל ערמונית - תגובה

ד''ר גאזי פארס
    25/11/2010

זה מעט מוגדל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצא היפראקואי בבדיקת US
    ירון
    24/11/2010

אני בריא ולא נוטל תרופות.
    לרגל הגיעי לגיל 50 הלכתי לאורולוג ובבדיקת אולטרה סאונד ששלח אותי, כתב הרופא הבודק "ממצא היפראקוטי בגודל כ- 2.1 ס"מ הפרנכימה של קוטב עליון של כליה שמאלית, יכול להתאים לאנגיומיוליפומה (לקורלציה עם CT בטן)"

1) מה המשמעות?
    2)מה יעשה לי האורולוג בביקור הבא שלי אצלו עוד 3 שבועות?

לקביעת תור
    סגירה
    ממצא היפראקואי בבדיקת US

הוספת תגובה

• ממצא היפראקואי בבדיקת US - תגובה

ד''ר יואל מץ
    24/11/2010

שלום ירון
    ממצא היפראקוגני בכליה יכול להגרם על ידי תהליכים שונים כולל גידולים או אבנים בדרכי השתן.אנגיומיוליפומה הינו גידול שפיר ואבחנתו המדויקת יותר נעשת בCT .הגידול הזה אם יוכח אומנם שמדובר בו, בנוי מכלי דם,רקמת שריר ושומן. בגודל של 2.1 ס"מ לא נהוג לטפל בו , רק מעקב. לדעתי האורולוג בביקור הבא יפנה אותך לביצוע CT .
    בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בזמן זיקפה
    no name
    23/11/2010

שלום ד"ר,

לפני שנה בערך, הרגשתי בפעם הראשונה כאבים באיבר המין בזמן זיקפה, זה קרה מספר פעמים ואז התופעה נעלמה במשך 3-4 חודשים, ואז שוב חזרו הכאבים בזמן זיקפה, מאז שנה גם אני הגברתי את תדירות האוננות, ואינני יודע אם זה קשור אבל יש לי תחושה שזה כן קשור, אני גם רוצה לומר שאם אני ביום מסויים מאונן בפעם הראשונה (פעם ראשונה לאותו יום) אז אני לא מרגיש בכאבים, בפעם השנייה אני מרגיש בכאבים חלשים ופעם השלישית הכאבים מתחזקים, כלומר מה ששמתי לב אליו הוא שצריך לשמור על מרווח זמן מתאים על מנת שלא יהיו לי כאבים, למשל 24 שעות זה מצויין, כלומר אני יכול לאונן פעם אחת ביום ללא כאבים, אבל אם אני מגביר את התדירות, אז מתחילים הכאבים, אני שמתי לב שהכאבים התחילו באותה תקופה שהגברתי את תדירות האוננות.
    אני גם רוצה לציין כי אין סימנים חיצוניים על איבר המין, או כל שינוי אחר באיבר המין, הכל רגיל לחלוטין, רק שהכאבים האלו לא היו בעבר, ואני מרגיש בהם רק אם אני מאונן "יותר מדי".
    אני רוצה לדעת מה הבעיה? ואם מדובר בנזק בלתי הפיך.
    יש לי תור אצל אורולוג בתחילת חודש דצמבר אבל אני לא יודע איך אפשר לספר לו את הסיפר הזה (אני מתבייש), כי גם רופא המשפחה שלי הוא אישה (ולכן רופאת המשפחה) ואני מודאג שגם היא תיכנס לתיק שלי ותקרא את הבעיה הזאת.
    אני בן 25.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בזמן זיקפה

הוספת תגובה

• כאבים בזמן זיקפה - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    24/11/2010

מוכן להרגיע אותך שאם תבקש מאורולוג לא לעביר את פירטי הביקור לרופא משפחה הוא כן יכול וכן חייב לבצע את זה. מבחינת הכאבים ככל הנראה אין איזושהי בעיה רצינית אך בכל מקרה חשוב להבדק.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתן
    עדי
    21/11/2010

אני סובלת מתכיפות רבה במתן שתן למרות ששותה בערך כליטר ביום.
    מפסיקה לשתות בשבע בערב וקמה מספר פעמים בלילה וגם יוצא לא מעט.
    us כליות ושתן תקין,בדיקות שתן תקינות, בדיקת אוראה וקריאטינין ביוני תקינות.בבדיקת שארית שנעשתה לאחרונה יצא 40 סמ"ק לאחר התרוקנות ומיד לאחר מכן שוב התרוקנתי ובדקו את השארית ויצא 60 סמ"ק כלומר יותר מהפעם הקודמת מבלי ששתיתי.
    האם זה תקין ומה אתה מציע לי לעשות?בדיקת אורודינמית יצא תחושה מוגזמת והענות נמוכה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שתן

הוספת תגובה

• שתן - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    24/11/2010

הטיפול שיכול לעזור לך זה תרגילי - לנסות להתאפק ולדחות הטלת שתן כמה שאפשר.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות
    עדי
    19/11/2010

אני סובלת מתכיפות ודחיפות קשה במתן שתן כבר מספר חודשים.
    וסיקר 10 מ"ג ודטרוזיטול 4 מ"ג לא ממש עוזרים ואני ממש סובלת
    האם יש כדורים אחרים שאולי יכולים להואיל.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות

הוספת תגובה

• תרופות - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    24/11/2010

אלו התרופות הכי מתקדמות בתחום. תשאלי את אורולוג שלך לגבי טיפולים שונים מכדורים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באשך הימני
    חיים
    14/11/2010

ד"ר שלום
    לפני כ - 9 חודשים התחלתי לסבול מכאבים באשך הימני.
    ממצאים באולטראסאונד - "האפידידימיס מעובה בכל אורכו ללא זרימת דם יתר.
    האבחנה - חשש לאפידידימיס טופלתי בכדורים בשם טריביד.
    בנוסף ביצעתי CT של הבטן והאגן מכוון לדרכי השתן (בירור אבנים) -
    ממצאים - ב CT - "הכליות הודגמו במימדים,מנח וקונטורים תקינים ללא גושים,אבנים או הידרונפרוזיס.
    29/04/10 -לאחר סיום הכדורים ביקורת - בדיקת שתן כללית - תקין,תארבית - תקין.עדיין רגישות חזקה באשך ימין.
    ממצאים - רגישות אפידמלחת קלה ללא עיבוי כעת דו"צ יותר מימין.שק אשכיים חופשיים תקינים.
    10/06/10 - אולטראסאונד - אשך ימין בגודל תקין במרקם אחיד פרט למוקד היפואקוגני זעיר בודד בתוכו.ללא נוזל יתר סביבו.ראש האפידידימיס בגודל תקין מרקמו אחיד.
    אשך שמאל - תקין.
    דופלר אשכים - זרימת דם עורקית תקינה בשני האשכים.נצפה וריקוצלה באשך שמאל.
    אבחנת הרופא - שיפור מקומי וסונוגרפי,עדיין שריד כאב שיורי.לא לטיפול.לגבי ההסתיידות - יתכן מצב לאחר דלקת - מיקרוליתיאזיס "חדש".
    10/11/10 - אולטראסאונד - אשך ימין בגודל תקין.במרקם אחיד פרט למוקד מסוייד באורך כ 3 מ"מ ללא שינוי מתאריך 10/06/10.ללא נוזל יתר סביבו.ראש האפידידימיס בגודל תקין ומרקמו אחיד.
    דופלר אשכים - זרימת דם עורקית תקינה בשני האשכים.
    מפשעה ימין - ללא עדות ללימפואדנופתיה חשודה.
    הודגם בקע מובילי קטן המכיל שומן אומנטלי .
    בנוסף ברקע - יש לי בלט דיסקלי בגובה L4-5 אחורי היקפי קל הנוגע בשק.הופנתי לבדיקת EMG ו - NCT.
    אשמח לשמוע את תגובתך האם כל המושגים האלה מציגים משהו חמור?
    אני דואג בכל זאת עברו 9 חודשים ונשארתי עם אותו כאב.האם יש קשר לגידול ?האם ישנם בדיקות שעליי לעשות?.
    (אני מטופל במסגרת הצבא ויש לי חשש לשאננות בטיפול בי)
    אודה לך מאוד על עצותיך
    תודה רבה לך על הסבלנות
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים באשך הימני

הוספת תגובה

• כאבים באשך הימני - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    16/11/2010

לפי דעתי מקןר לכאבים בעיה של גב תחתון ותתיעץ עם אורטופד לגבי הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסיה בערמונית
    משה
    14/11/2010

אני בן 64 בד"כ בריא.בשלושה החודשים האחרונים עברתי 4 בדיקותPSA כאשר פעם אחת רמת הPSA היתה 9.5 וכעבור שבועיים רמת הPSA היתה 3.5 וכך גם קרה גם בשתי הבדיקות שלאחר מכן פעם רמה גבוהה ופעם נמוכה.
    הומלץ לי לעבור ביופסיה בערמונית.
    שאלתי היא,האם כתוצאה מבדיקה זו, תוך דגימת הערמונית,עלול, אם ישנו גידול,לפרוץ ו/או לעבור לרקמות אחרות בגוף כתוצאה מהבדיקת הביופסיה?
    אודה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    ביופסיה בערמונית

הוספת תגובה

• ביופסיה בערמונית - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    16/11/2010

ביצוע הביופסיה לא גורמת לפיזור הגידול ברקמות סביב הערמונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון ציפרופלוקסין לדלקת בערמונית
    דודי
    13/11/2010

שלום,
    אני בן 30. בשל דלקת בערמונית שאובחנה אצלי, רשם לי הרופא טיפול אנטיביוטי במס' סוגי אנטיביוטיקות, התחלתי בדוקסילין, פעמים ביום עשרה ימים ועכשיו לאחר שבועים הפסקה התחלתי אתמול לקחת ציפרופלוקסצין. הבעיה שאיני מוצא את הוראות הרופא לגבי כמה פעמים לקחת. הרוקח לקח נתן לי קופסא עם 10 כדורים. האם אני אמור לקחת כדור ביום או שני כדורים ביום כמו שהיה עם הדוקסילין? הרופא יהיה זמין ביום שלישי ובגלל שהתחלתי את הכדורים אתמול אני צריך בדחיפות לדעת את המינון

הוספת תגובה

• מינון ציפרופלוקסין לדלקת בערמונית - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    16/11/2010

רצוי לשאול את הרופא שהמליץ על טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקסלט וחומצה אורית גבוהה
    אביחי
    13/11/2010

שלום
    לאחר מספר פעמים שנתגלו אצלי אבנים בכלייה (שיצאו כולן בשתן) נשלחתי לבדיקת איסוף שתן.שם מצוא אוקסלט וחומה אורית גבוהה
    נשלחתי לדיאטנית וקיבלתי תפריט בלתי אפשרי ליישום.שאלתי היא -פריט ליצירת אבנים האם חומצה אורית גבוה או אוקסלט כגבוה יכול לגרום למשהו?
    תדה

הוספת תגובה

• אוקסלט וחומצה אורית גבוהה - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    16/11/2010

עניתי לשאלתך בסטרמד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבנים בכליות
    אור
    13/11/2010

אני סובל שנים מאבנים בכליות
    השאלה מדוע חייב להפסיק לקחת כדורים מדללי דם שובעיים לפני ריסוק
    לעומת זה ריסוק בלייזר לר חייב להפסיק בכלל אפילו יום אחד
    תודה אור

לקביעת תור
    סגירה
    אבנים בכליות

הוספת תגובה

• אבנים בכליות - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    16/11/2010

אחד מסיבוכים של ריסוק חוץ גופי שטף דם סביב הכליה ואם מבצעים את הריסוק תוך כדי טיפול בנגדי קרישה הסיכון לדימום רציני מחמיר משמעותית. בניתוח אורטרוסקופיה וריסוק אבן ם לייזר כמעט אין סיכון לדימום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    גבי
    13/11/2010

שלום.
    לפני שנתיים אצלי התגלו ונקרתו מספר רב של גידולים פפילריים בשלפוחית השתן.
    פתלוגיהTA LOW GRAGE. בוצעו 6 שטיפות BCG. לפני שנה התגלו ונקרתו
    5 גידולים פפילריים קטנים ונקרתו. פתלוגיה TA LOW GRADE. לפני חודשיים התגלו מספר רב של גידולים קטנים, 2-3 נקרתו וכל שער נצרבו..פתלוגיה TA LOW GRADE רופא בבית החולים אמר שצריך
    לעשות SINRGO ושטיפולי BCG לא יעלים לגידולי LOW GRADE ורופא המטפל
    אומר שצריך להמשיך עם שטיפות BCG ובגלל שדופן השלפוחית אצלי דקה בגלל
    השערית השתן הגדולה שהיתה לי במשק השנים ועכשיו היא בסדר יש סכנה שמיטומיצין
    בSINRGO יכול להיספג בגופי.
    שאלה. מה הטיפול העדיף בשבילי ועד כמה המחלה מסכנת אותי.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    16/11/2010

מחלתך לא מסכנת חייך. מטרת טיפול תומך במקרה שלך להוריד קצב הישנויות. ניתן לעשות זה גם ע"י שטיפות מיטומיצין רגיל, גם ע"י BCG אך לא מספיק 6 שטיפות אלא יש צורך גם בשטיפות תמיחה בהמשך וגם ע"י שטיפות סינרגו. היתי מתחיל במיטומיצין רגיל כי הוא בעל פרופיל תופעות לוואי הכי בטיחותי. לא רואה סכנת ספיגה של מיטומיצין במקרה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה

גבי
    21/11/2010

תודה לך ד"ר גולדין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה