פורום אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בדלקת ערמונית
    לנה
    02/03/2011

ד"ר שלום,
    אני בן 35 בכושר טוב, אולם מזה יותר משנה אני סובל מכאבים באזור השלפוחית, אני נאלץ להטיל את צרכיי לעתים תכופות (לפעמים פחות משעה), חוסר יכולת להתאפק, כאשר לפעמים מלווה בגלי חום, והתעוררות בלילה, מספר פעמים עם צורך ללכת לשירותים.
    מזה 3 חודשים אני מטופל אצל רופא, כאשר הרופא בדק אותי (בדיקה פיזית בלבד) הוא אמר שיש לי דלקת בערמונית והחליט על הטיפול הבא: מתן אופלוקסצין למשך 1 חודש, אולם זה לא עזר, אח"כ הטיפול הוחלף בפרמיקסון (2 פעמים ביום) עם נרות (פרוקטו-גליבנול) למשך חודשיים, אולם גם זה לא עזר.
    כעת קיבלתי מרשם ל tamsulosin hydrochloride 0.4mg שגם את התרופה הזאת אני צריך לקחת למשך חודש.
    בכל תקופה הזאת הוא לא שלח אותי לבדקת דם ושתן, הוא טוען כי הבדיקות לא מגלות את הדלקת. כמו כן, ביקשתי הפנייה לבדיקת psa אך הד"ר טוען שהיא מיותרת ולא נתן לי הפנייה.
    ברצוני לדעת האם זה הטיפול המומלץ? מה ההמלצה לגבי בדיקות דם/שתן? האם אכן על סמך בדיקה רקטאלית ניתן לקבוע האם יש דלקת? האם לא יוכל להיות שזהו סרטן? האם יש בדיקות נוספות שאני צריך לעשות?
    בתודה מראש,
    יבגני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בדלקת ערמונית

הוספת תגובה

• טיפול בדלקת ערמונית - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    03/03/2011

יכול להרגיע אותך שסבירות למחלת סרטן הערמונית נמוחה מאד. כן לפי בדיקת מישוש הערמונית ניתן לחשוד בדלקת אך רצוי לבצע בדיקות שתן כלליות וגם תרבית לפני ואחרי עיסוי הערמונית או בדיקת זרע ותרבית זרע. במידה וכן מדובר בדלקת הערמונית הטיפול שקיבלת הוא נכון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מונרול
    רותם
    01/03/2011

הגניקולוג חשד בדלקת בדרכי השתן , נתן לו מונרול ואמר לי שאם זה לא עובר ללכת לעשות בדיקת שתן אבל לא אמר לי כמה זמן לחכות בין הבדיקה לבין המונרול היות ומדובר באנטיביוטיקה..
    לקחתי את התמיסה בין שני לשלישי האם ניתן לעשות בדיקה ברביעי בבוקר?

לקביעת תור
    סגירה
    מונרול

הוספת תגובה

• מונרול - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    03/03/2011

ניתן לבצע בדיקת שתן 24 שעות לאחר שלקחת את התרופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסימה בצינור השתן
    אורית
    28/02/2011

לאורולוגים היקרים שלום!
    אני בת 50 לפני שנתים וחצי עברתי ניתוח לשיחזור צינור השתן, הכל היה טוב עד לפני שבוע, הכאבים חזרו, בבדיקת us, התגלתה שוב חסימה בצינור שנותח, הרופא האורולוג
    של קופ"ח הורה לי לעשות מיפוי כליות וצילום בטן, יש לי כל הזמן כאבים, האם מקרה זה הוא דחוף? או שעלי לעשות מה שהרופא אומר להגיע אליו רק בעוד חודשיים ולא להילחץ.
    אודה על תשובתכם
    אורית

לקביעת תור
    סגירה
    חסימה בצינור השתן

הוספת תגובה

• חסימה בצינור השתן - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    03/03/2011

ממקרה שלך הוא יחסית דחוף כן רצוי לבצע מיפוי בהקדם ובמידה ויוכיח את החסימה יש לטפל בה בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה וציטולוגיה
    צבי
    26/02/2011

לאחר שעברתי לפני שנה וחצי הסרה חלקית של הערמונית עקב עצירת שתן מספר
    פעמים, עברתי עד היום בשנתיים האחרונות 3 פעמים ציטלוגיה שלילית.
    אני שואל כמה זמן אחרי האנטיביוטיקה לתת פעם רביעית שתן לציטולוגיה.

תודה

צבי

לקביעת תור
    סגירה
    אנטיביוטיקה וציטולוגיה

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה וציטולוגיה - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    03/03/2011

אין צורך בבדיקת ציטולוגיה לבן אדם ללא רקע של סרטן שלפוחית השתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה
    אביב
    25/02/2011

היי אני בן 13 הרגשתי לפני שבועיים גוש באשך הרופא הפנה אותי לאולטראסאונד והיתברר שהגוש הוא ציסטה ביותרת האשך של האשך השמאלי. האם צריך לעשות ניתוח והאם זה יכול לגרום לעקרות?

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה

הוספת תגובה

• ציסטה - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    03/03/2011

הממצא הוא שפיר לחלוטין ולא מחייב טיפול. גם לא גורם לעקירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וריקוצלה אצל חיל קרבי
    אמא של חיל
    24/02/2011

בעקבות כאבים אובחנה וריקוצלה אצל בני בן 19, חיל קרבי בסיירת, לקראת סוף הטירונות. 1. איזה סוגים של פעילות גופנית אינם רצויים במצב זה? 2. האם סחיבת משקלים כבדים בעת אימון מחמירה את המצב? 3. האם יש סוג של פעילות שהוא יכול לעשות בשעות הפנאי (המעטות) לשיפור המצב? אני רוצה לציין שבני רוצה להשאר ביחידה שלו. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    וריקוצלה אצל חיל קרבי

הוספת תגובה

• וריקוצלה אצל חיל קרבי - תגובה

ד''ר גאזי פארס
    24/02/2011

שלום אמה של חייל
    וריקוצלה הינו די שכיח בצעירים . יש דרגות שונות של וריקוצלה לפי החומרה .
    רוב המקרים מתגלים באופן מקרי ללא תלונות כלשהן , בבדיקה רוטינית של אברי המין.
    פעילות פיזית מאומצת יכולה לגרום לעתים לכאבים באשך ואז יש לשקול אפילו לטפל כירורגית . אין הוכחה ברורה שפעילות פיזית אסורה ואין המלצות ברורות מה ניתן לעשות ומה לא מבחינת המאמצים. . אני ממליץ להתיעץ אם הרופא הצבאי בקשר לכך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח ספרמטצולה
    אלון
    23/02/2011

שלום.
    יש בידי הפניה לניתוח הנ"ל במידה ואחליט לבצעו. גידול הספרמטצולה גורם
    לי חוסר נוחות רבה. שאלתי היכן אפשר לבצע את הניתוח. אפשר גם בפרטי,
    כמה אורך האישפוז ומה הן הסכנות.

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח ספרמטצולה

הוספת תגובה

• ניתוח ספרמטצולה - תגובה

ד''ר גאזי פארס
    24/02/2011

שלום אלון
    ניתוח ספרמטוצלה הוא ניתוח קל קצר ופשוט. לרוב מבצעים את הניתוח על בסיס אישפז יום, כלומר משתחדדים באותו יום מבית החולים. כל אורולוג מנתח יכול לבצע את הניתוח. אתה יכול לפנות לאורולוג מומחה של קופת החולים שלך או לאורולוג הקשור לחברת הביטוח הפרטית שלך והוא ידאג להמשך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יותרת האשך
    יהודה
    23/02/2011

לפני כארבע שנים סבלתי מכאב ונפיחות אשך ימין.אורולוג אבחן דלקת יותרת האשך וטופלתי באנטיביוטיקה שהועילה.אולם,מאז יש לי רגישות באשך,וכל נגיעה קלה גורמת כאב חד וחזק שחולף מהר וגם כאב עמום שחולף.עשיתי שנה אחר כך אולטרא סאונד ונמסר שיש שרידים לדלקת ביותרת האשך.כיום עדיין יש רגישות ולעתים כאב עמום אחרי שהאשך נלחץ קצת עקב שינוי תנוחת ישיבה או בנהיגה ממושכת או קיבל נגיעה קלה באזור הפנימי של האשך (ששם הבנתי היותרת).הכאב הוא בחלק הפנימי עליון היכן שהיה כאב הדלקת.האשך בגודל נורמלי ולא נפוח.האם זה מצב שנוצר עקב הדלקת ויישאר שריד כרוני או שיש דרך לטיפול ,ובקיצור -האם יש מה לעשות בנושא ?
    תודה
    יהודה

לקביעת תור
    סגירה
    יותרת האשך

הוספת תגובה

• יותרת האשך - תגובה

ד''ר גאזי פארס
    24/02/2011

שלום יהודה.
    התאור שלך הוא תיאור קלאסי של אפידידימיטיס כרונית -דלקת כרונית של יותרת האשך
    יש כאבים לסירוגין אי נוחות , מיחושים מקומיים במגע ותיסכול .לרוב עם הזמן התלונות משתפרות או שלומדים לחיות איתן. לעתים יש לשקול כריתת האפידידימיס .תהיה בקשר ומעקב עם האורולוג שלך
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קילה ותחושות זרמים וניול בפין ובאשך
    א
    21/02/2011

רציתי לדעת האם יש קשר קילה באזור האשכים לתחושת נימול באשכין ופין ?
    אני מרגיש זרמים בעיקר לאחר אימון בחדר כושר ולאחר ארוחה.
    נ"ב - כרגע ההבחנה היא שיש חשש לקילה.
    רציתי לדעת האם תחושות מעיין אלו נופצות

הוספת תגובה

• קילה ותחושות זרמים וניול בפין ובאשך - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    22/02/2011

בהחלט אם בבדיקה לא נמצאה בעית האשכים התחושות יכולות להיות משניות לבקע מפשעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה מאוד.
    קטיה
    21/02/2011

ד''ר שלום רב,
    אני נמצאת בבעיה מטרידה מאוד כחצי שנה,אפילו יותר
    נטילת שתן בדחיפות ותדירות רבה(כול חצי שעה-שעה,וכאשר אני מכניסה נוזלים לגוף,אז אני
    מיתפנה אפילו יותר מזה).
    בדיקות שתן+דם+אולטרסאונד הכול בסדר,אין אבנים.
    הרופא נתן לי טיפול של ויסיקר 5 ,אך גם זה לא עזר(ההפך,אני מרגישה אפילו החמרה).
    כעת האורולוג הפנה אותי לבדיקת אורופלומטרי מורכבת-אורודינמיקה.
    אך אני בת 17, ואמרו לי שעד גיל 18 לא מבצעים בידקות כאלו במכון באסותא בראשון לציון.

אני מבקשת מאוד את עזרתך,ועצתך בנושא.
    מה עלי לעשות כעת?
    תודה רבה מראש,
    מחכה לתשבותך בהקדם האפשרי..

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה מאוד.

הוספת תגובה

• שאלה דחופה מאוד. - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    22/02/2011

בדיקת אורודינמיקה ניתן לעשות אפילו לילדים קטנים ולכן אם במכון מסויים לא עושים אותה עד גיל 18 יש לפנות או למכון אחר או לבקש הפניה לאחד מבתי חולים באזור כמו וולפסון או אסף הרופא ושם בטוח יעשו את הבדיקה ולפיה תוכל להמשיך הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה מינית
    משה
    21/02/2011

גבר בן 41 בריא משקל תקין בדיקות דם תקינות,כולסטרול ושומנים טיפה גבוהים מעל הנורמה ובגלל נטייה גנטית נוטל סימבאסטאטין 20 מג באופן קבוע מזה שנה.
    בדיקת הדם תקינות למעט בדיקת טסטוסטרון שנבדק כמה פעמים והיה מאוד נמוך.
    נבדק MRI לבלוטת היפופיזה ויצאה תקינה.
    רמות LH+FSH לא מוגבר,רמת פרולקטין לא מוגברת , bioavailable תקין,חלבון בשתן תקין.
    בדיקת SHBG רמה נמוכה מאוד ומתחת לסף גילוי תוצאה קטנה מ-2 (התחום הוא בין 13-71)
    טסטוסטרון כולל 4.5 (תחום בין 8.4-28.8)טסטוסטרון חופשי נמוך פחות מ-22.5 (התחום הוא בין 28.0-80.0).
    קימות זקפות בוקר קצרות אבל לא משהו.
    הבעיה היא שבזמן האחרון יש ירידה קלה בחשק המיני,זקפה חלשה ולא ממושכת שמקשה על קיום יחסי המין שמסתיימים במהירות האור, נוסה גם ויאגרה שלא ממש עזרה לא בחוזק הזקפה ולא באורך הזמן של יחסי המין.
    הבעיה של זקפה חלשה ואורכה מאוד מפריעה בחדירה ובחיים הזוגיים.
    מה יכולה להיות הבעיה?
    האם כדאי/מותר לקחת טסטוסטרון תחת מעקב רפואי ואיזה סוג וכמה?
    האם יש רעיון לבדיקות נוספות?
    לאיזה סוג רופא לפנות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה מינית

הוספת תגובה

• בעיה מינית - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    22/02/2011

בהחלט יש מקום לטיפול בתכשירי טסטוסטרון לגבי הסוגים תוכל להתיעץ עם אורולוג או אנדוקרינולוג. יכול להיות שאחרי תיקון רמת טסטוסטרון הבעיה תפתר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו באשכים
    צבי
    19/02/2011

שלום
    אני בן 25, כשנתיים יש משהו כמו 3 גרגירים קטנים בקוטר כ4-5מ"מ בתוך שק האשכים שאפשר להרגיש אותם עם האצבעות. ניסיתי להראות לרופא, הוא בדק עם הידיים, אך לא הצליח לראות כלום, התחלתי להסביר לרופא שיבדוק שוב מכיון שקשה לתפוס אותם עם האצבעות אך הוא התעקש שלא צריך. חשוב לציין שישנם גם 2 ציסטות צמודות לצידי האשכים שלדבריו אין מה לדאוג.
    בתור מומחים, מה אתם חושבים שזה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    משהו באשכים

הוספת תגובה

• משהו באשכים - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    20/02/2011

ממצאים ציסטיים קטנים אשר קשורים לשק האשכים או ליותרת האשך אלו ממצאים שכיחים ולא מסוכנים. יש רק לוודא שממצא שתארת אינו קשור לאשך עצמו. ניתן לבצע סונר אשכים והוא יענה על השאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מותר להפסיק לקיחה של Omnic OCAS
    פציינט ד.
    15/02/2011

שלום רב,

הנני בן 49. עוסק בספורט (אופניים, קרטה) ובריא בד"כ. לאחרונה התגלתה אצלי עצירת שתן חריפה אשר בעקבותיה אני נוטל את התרופה אומניק אוקאס 0.4 מ"ג מזה כשלושה שבועות.

במהלך התקופה ביצעתי סדרת בדיקות הכוללת אולטרסאונד כליות ושלפוחית השתן, CT של המערכות ובדיקות דם ושתן נלוות. לא נמצאו ממצאים פתולוגיים (ערמונית בגודל תקין 26 סמ"ק, אין עדות לאבנים בכליות, הידרונפרוזיס והפרנכימה שמורה).

מצד שני אני סובל מתופעות חריפות הכוללות: מתח נפשי, נדודי שינה, אי יכולת
    להגיע לאורגזמה ושפיכה (הסיבה למתחים?). רגישות ונימולות ברגליים במיוחד ברגל שמאל ורגישות לעיתים באיבר המין.

התור החוזר שלי לאורולוג הינו בעוד כשבוע. רציתי לשאול האם אוכל לנסות להפסיק את נטילת התרופה על דעת עצמי כדי לחזור לפעילות נורמלית. כמובן שאנהל מעקב אחר דפוסי הטלת השתן ובמידה ואאתר שינוי אחזור לקחת את התרופה?

תודה.

הוספת תגובה

• האם מותר להפסיק לקיחה של Omnic OCAS - תגובה

ד''ר יואל מץ
    16/02/2011

שלום פציינט
    לפי כל הנתונים שנתת נראה שיכולים לעשות ניסיון של גמילה מהקטטר. אם זאת יש סיכויים שתעשה אצירת שתן חוזרת.עדיף לבצע את הוצאת הקטטר בהשגחת האורולוג המטפל . במידה ולא תטיל שתן לאחר הוצאת הקטטר הוא יוכל להחזירו עוד מעת ביקורך במרפאה..
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות גדולה בפין
    שירי
    13/02/2011

קרוב משפחתי, צעיר כבן 25 עבר לפני 3 ימים ניתוח הסרת אשרך עקב גילוי גידול סרטני. היום החל בכימותרפיה ובערב התגלתה אצלו נפיחות גדולה בפין, דבר שמלחיץ אותו מאד. יש לציין כי המקום לא כואב לו. בהתייעצות עם האורולוג והאונקולוג בבית החולים, שניהם לא יכלו להסביר את פשר התופעה, האם זו עקב הניתוח או עקב הכימותרפיה. האם אני יכולה לקבל הסבר אפשרי לנפיחות זו? המקום לפי דיווחי הבחור, נראה נפוח ממוזלים.

בתודה מראש
    שירי

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות גדולה בפין

הוספת תגובה

• נפיחות גדולה בפין - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    16/02/2011

לא ניתן ללענות לך בלי בדיקה ישירה. אני חושב שניתן לשמוח על רופאים שמטפלים בו .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר ציסטוסקופיה
    אירית
    13/02/2011

אני כמה ימים לאחר בדיקת ציסטוסקופיה בהרדמה מלאה עם ביפסיות והרחבה.\
    ביומיים הראשונים היה לי דם בשתן שפסק,הכאב גם פחת אך התכיפות איומה,צורך תמידי במתן שתן ולחץ(עשיתי בדיקה זו בגלל תכיפות קשה במתן שתן).
    בבית החולים אמר לי הרופא שיהיה כאב ותכיפות בין שבוע לשבועיים ורק לאחר תקופה זו אוכל לדעת אם יש שיפור.
    וכאני הולכת לשרותים אני לא מיד מתרוקנת,לוקח מספר שניות.
    האם מצב זה תקין ןיעבור.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר ציסטוסקופיה

הוספת תגובה

• לאחר ציסטוסקופיה - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    16/02/2011

זה מאד תלוי במחלה בסיסית והאבחנה תלויה גם בתוצאת הביופסיה. לכן ממליץ להמתין עד קבלת התשובה ולהתיעץ עם אורולוג שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה