פורום אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זיקפה ותרופות
    אייל
    17/01/2011

שלום רב

השתמשתי בשתי תרופות כשהייתי בגיל 21 : מודאל 50 מ"ג למשך שנתיים ונירבקסל למשך שנתיים וחצי, 2 טבליות ביום מכל סוג, היום אני בן 25, וקראתי באינטנט לפני שנה שתרופות אלו גורמות לפגיעה בזיקפה, נבדקתי אצל רופא אורולוג שנתן לי בדיקת הורמונים שיצאה תקינה, ובדיקת זיקפה לילית שלא עשיתי אותה, בהתחלה הייתה לי תחושה שהגעתי למצב של אין אונות, אבל כנראה שהייתה השפעה פסיכולוגית - כי אני הגעתי למסקנה בסופו של דבר שאין לי פגיעה חזקה בזיקפה כי בזמן האוננות אני מגיע לזיקפה חזקה (אבל אני לא יודע אם הזקפה חזקה מספיק) .המסקנה שלי היא שאם יש פגיעה בזיקפה אז היא קלה. האורולוג אמר לי שהוא חושב שמערכת המין שלי תקינה, רופא המשפחה אמר לי שאם יש השפעה של תרופת מודאל אז ההשפעה קיימת רק בזמן הטיפול ועם הפסקת השימוש הכל יחזור למצב המקורי ( ולא אמר לי איך נירבקסל תשפיע). בעצם אף רופא לא אמר לי שמצבי מסוכן אבל אני עדיין מודאג. אני מגיע לזיקפה חזקה בזמן אוננות, אבל אין לי מושג אם הייתי יכול להגיע לזיקפה יותר חזקה אילו לא הייתי משתמש בתרופות הנ"ל- כלומר אין לי מושג אם עוצמת הזיקפה מגיעה ל 100% או קצת פחות (למשל 80% או 85%).
    אני רוצה לדעת מה מידת השפעת התרופות שלקחתי על הזיקפה.
    יש לי עוד שאלה: אם בזמן זיקפה איבר המין שלי נמצא בזוית יותר גדולה מ -90 מעלות ביחס לרגליים, האם זו עדות שזו זיקפה תקינה 100% ? או שאין קשר בין הדברים?
    אשמח לקבל את עזרתך- אני מאוד מודאג מכל הבעיה הזאת

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זיקפה ותרופות

הוספת תגובה

• זיקפה ותרופות - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    20/01/2011

לפי התאורך אין לך שום פגיעה בתפקוד המיני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברצוני לשאול איך מוציאים צינור
    ברוך
    13/01/2011

שלום ד"ר

אני לאחר השתלת כליה נאמר לי שיש לי צינור בתוך השופכן שצריך להוציאו בעוד כ 3 שבועות.
    רציתי לשאול איך עושים את זה? כמה זמן לוקחת הפעולה והאם היא מסוכנת?
    האם אפשר לבקש הרדמה כללית כי אני מאוד מפחד ולא ישן כבר יומיים ובפעם האחרונה שעשו לי ניתוח בהרדמה מקומית לא הפסקתי להתעלף?

בתודה מראש ויום טוב
    ברוך

הוספת תגובה

• ברצוני לשאול איך מוציאים צינור - תגובה

ד''ר גאזי פארס
    14/01/2011

בוקר טוב,
    את הצינור הזה מוצאים בעזרת ציסטוסקופ עדין שמוחדר דרך השופכה אל כיס השתן . הפעולה לוקחת 5 דקות.
    בדרך כלל הפעולה מתבצעת בהרדמה מקומית היות וזה לא כואב במיוחד, ולא שווה להסתכן בהרדמה כללית בשל זה.
    כמובן ניתן לבצע את הפעולה עם טשטוש (הרדמה כללית קלה) . אך זה צריך להיות מתואם עם הרופאים שמטפלים בך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערמונית מוגדלת
    דינה
    13/01/2011

שלום רב!
    בני חייל ובבדיקת אולטרסאנד בטן יצא ערמונית מעט מוגדלת 23 סמ"ק ושוקלת 15 גרם הממצא מתאים לאורקאל ציסט .בבדיקה אצל אורולוג נאמר לו שהוא נולד עם זה וקיבל תרופה בשם URGENIN. לחודש ימים. שאלתי היא אם נולדים עם ערמונית מוגדלת?

לקביעת תור
    סגירה
    ערמונית מוגדלת

הוספת תגובה

• ערמונית מוגדלת - תגובה

ד''ר גאזי פארס
    14/01/2011

בוקר טוב,
    הכוונה נולד עם זה היא לאורקאל ציסט . האורקוס הוא שארית מהתפתחות העובר שמקשר בין הטבור לכיס השתן , לעיתים נשאר ציסטי(מעט מים בתוכו). זה לא מסוכן ולא מחייב טיפול.
    הערמונית זה מה שהוא אחר , זו בלוטת מין שגבר נולד איתה. גודל של 15 גרם זה לא משמעותי ולא מחייב טיפול.
    שבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• p.s.a עולה ויורד
    ברוך
    13/01/2011

שלום רב .
    אני בן 60 , לפני שנתיים נבדקתי לראשונה לאחר מימצא של ערמונית מוגדלת . הp.s.a היה 4.3. ובוצעה בדיקת ביופסיה , נלקחו 9 גלילים התוצאה : ללא ממאירות משקל ערמונית 50 גרם וללא אזור חשוד . מאז ביצעתי 4 בדיקות p.s.a נוספות כל חצי שנה . הבדיקות הראו עליה חדה ל6.2. לאחר מכן 7.2. ולאחר מכן ירידה חדה ל4.2 ולאחרונה עליה ל5.3.
    מה המלצתכם לאור המימצאים ?
    תודה ברוך

לקביעת תור
    סגירה
    p.s.a עולה ויורד

הוספת תגובה

• p.s.a עולה ויורד - תגובה

ד''ר גאזי פארס
    14/01/2011

שלום רב,
    ללכת לביופסיה חוזרת
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• psa עולה ויורד

ברוך
    15/01/2011

תודה על תשובתך .
    בדיקת הביופסיה הקודמת בוצעה במכון מור ללא הרדמה עם תופעה של כאבים בזמן הדיקה ודימום ממושך במשך כ 3 שבועות בתן שתן ובנוזל הזרע .
    כיצד אפשר לבצע בדיקה ללא תופעות לוואי אלו.
    אני גר בצפון, האם אפשר לבצע אצלך בבית החולים בהרדמה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• psa עולה ויורד - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    20/01/2011

בדיקת ביופסיה בהרדמה מונעת סבל סביב הבדיקה אך מונעת סיבוכים כמות דימום בשתן, בזרע או זיהום חריף. כדי לעבור ביופסיה אצל ד"ר פארס בהרדמה יש לבקש מאורולוג מטפל לשלוח את ההפניה למחלקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות
    יובל
    13/01/2011

1. בחודשים האחרונים כאשר אני מטיל את מימיי בשעות הבוקר (בשעות הבוקר בלבד) לשתן יש ריח חריף ביותר. צבע השתן אינו כהה אלא רגיל, רק הריח נוראי. יש לציין שבהמשך היום הריח נעלם והריח הרגיל חוזר. האם יש צורך בבדיקה?

2. לאחרונה שמתי לב שהופיעו לי על האשכים נקודות דם קטנות ולא אסטטיות. האם יש דרך להיפטר מהן?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות

הוספת תגובה

• שתי שאלות - תגובה

ד''ר גאזי פארס
    14/01/2011

בוקר טוב,
    בדרך כלל בבוקר הריח של השתן הוא יותר חריף היות והשתן שמצטבר מהלילה הוא מרוכז. השתן של היום איננו מרוכז ולכן הריח פחות חריף.
    הנקודות על שק האשכים לפי התיאור שלך לא נראים לי מסוכנות ולא מחייבות טיפול, אך היות ואני לא יכול לקבוע אבחנה בלי לראות , ממליץ לך לפנות לבדיקה אצל רופא המשפחה. עדיף גם באותה הזדמנות לבצע בדיקת שתן לכללית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיידק אי קולי
    מאריא
    12/01/2011

האם חיידק אי קולי גורם לכאבי אגן ובשפעה , גם כאבי גב ויירכיים ועקצוץ בדרכי השתן , גם אני מרגישה חום בשתן

לקביעת תור
    סגירה
    חיידק אי קולי

הוספת תגובה

• חיידק אי קולי - תגובה

ד''ר גאזי פארס
    14/01/2011

בוקר טוב,
    זיהום בשתן ע"י E COLI או חיידק אחר יכול לגרום לתופעה שאת מזכירה אך גם מחלות אחרות גם.
    החלמה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן שלפוחית השתן
    שני
    11/01/2011

שלום רב,
    לאימי גילו לפני כחודשיים ימים בבדיקה פולשנית גידול בשלפוחית בדופן הפנימית,
    הופנתה ועברה כריתה של הגידול. הממצאים שהתקבלו
    " נמצאו מספר פיסות בצבע ב'ג בנפח כולל 0.6 סמ"ק
    בבדיקה היסטולוגית של חתכים סריאליים ביופסיה שטחית של דופן כיס שתן ללא שכבת שריר .נמצא גידול מסוג
    PAPILLARY UROTHELIAL CARCINOMA LOW GRADE
    אין עדות לתהליך חודרני STAGING TA"

המעקב שהומלץ לאמא שלי היה להגיע עוד 3 חודשים לבדיקה חודרנית בשנית.

קראתי באינטרנט על שיטת סינרגו, שאלתי היא האם מומלץ לאמא שלי להתחיל בשיטה זו כחלק מתהליך טיפול ומניעה לפני חזרתו של הגידול בשנית?
    כיוון שהדבר היחיד שאמרו לה זה לעקוב אחרי הדבר ואנחנו מעוניינים בחיפוש אחר שיטות שימנעו את חזרתו של הגידול וטיפול בשלפוחית השתן.

אשמח לדעה מקצועית בנושא וקצת הסבר על שיטת הסינרגו,
    בתודה ויום טוב
    שני.

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן שלפוחית השתן

הוספת תגובה

• סרטן שלפוחית השתן - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    12/01/2011

מה שנאמר לכם זה נכון - היא צריכה רק מעקב ע"י ציסטוסקופיה ולא צריכה שום טיפול משלים כי סיכון להישנות ממש נמוך. שיטת שטיפות סינרגו מיועדת לדידולים עם דרגת ממאירות גבוהה וסיכוי להישנות גבוה מאד. לכל שיטת טיפול משלים ישנן תופעות לוואי לא נעימות ולכן לא מקובל לחסף את המטופל לתופעות אלו בלי הצדקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בדרכי השתן
    לינא
    10/01/2011

האם חיידק אי קולי גואם לכאב חזק באגן ובבטן למרות שאני נוטלת מאקרודנטין כטיפול מונע והאם המעי הרגיז משפיע על דרכי השתן גם יש לי כאבים בגב תחתון רק באמצע

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בדרכי השתן

הוספת תגובה

• כאבים בדרכי השתן - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    12/01/2011

אם סובלת גם מזיהום בשתן וגם ממעי רגיז לא ניתן להבדיל מה מהם גורם לכאבים. רק לטפל בשניהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות - תודה!
    יעל
    09/01/2011

בשנים האחרונות אני סובלת מתכיפות במתן שתן, הרגשה של אי התרוקנות מלאה וצורך תמידי במתן שתן המפריעים לי מאוד בעיקר בלילות ושעות שלמות לא נותנים לי להרדם.
    בתקופה האחרונה עשיתי מספר בדיקות: תרבית שתן - תקינה, אולטאסאונד כליות ודרכי שתן - תקין, שארית שתן - תקינה, בדיקה אורודינאמית - תקינה. לקחתי דטרוסיטול ווסיקר - ללא הועיל. היום האורולוג נתן לי תרופה נוספת לנסיון (לא זוכרת את שמה המדויק לרינל?) והפנה אותי לפיזיותרפיה לרצפת האגן - שיטת פאולה. הוא גם אמר לי להכין יומן השתנה אך לא הסביר לי בדיוק כיצד והיומן שהכנתי לא היה יעיל. שאלותיי הן: א. האם יש עניין לערוך יומן השתנה? לשם מה נחוץ תיעוד זה והאם זה יכול להוביל לטיפול אחר? ב. מה ניתן לעשות בשלב זה? האם גם לדעתך תרופה נוספת ופיזיותרפיה זו דרך הטיפול הנכונה? תודה רבה על התייחסותך

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות - תודה!

הוספת תגובה

• התייעצות - תודה! - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    12/01/2011

במקרה של כישלון 2 תרופות מאותו סוג- גם דטרוסיטול וגם ווזיקרה הסיכוי שלרינל יעזור לא גבוה. טיפול פיזיוטרפי לא מזיק. למלא יומן השתנה פשוט חובה כי על פי הנתונים ניתן להבדיל בין מספר המצבים אשר גורמים לתכיפות. לכן היתי ממליץ למלא את היומן ולחזור לאורולוג שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלפוחית עם טרבקולציות בדופן
    חיים
    09/01/2011

בבדיקת אולטרסאונד כלהתוצאות נמצאו תקינות חוץ מהממצא על השלפוחית שהוא:

שלפוחית השתן עם טרבקולצית גסות בדופן
    הערמונית בגודל 4.6x3 ס"מ
    לאחר התרוקקנות 350 סמ"ק

מה המשמעות וההמלצות
    תודה חיים

הוספת תגובה

• שלפוחית עם טרבקולציות בדופן - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    11/01/2011

לפי התוצאה מדובר בבלוטת הערמונית מוגדלת וחוסמת מעבר לשתן משלפוחית חוצה וגורמת לשינוי בדופן השלפוחית אשר נאלצת לעבוד נגד החסימה ולמרות מאמציה נשארת כמות רבה של שתן לאחר ההתרוקנות. היתי שוקל ניתוח כריתת הערמונית כדי לאפשר התרוקנות טובה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאי האולטראסאונד
    מיכאל צוקר
    08/01/2011

שלום רב
    מה פרוש שלפוחית עם דפנות מעט מעובים
    ערמונית עם גבולות לובולריים מרקם בלתי אחיד בנפח 36 סמ תודה רבה על ההסבר

לקביעת תור
    סגירה
    ממצאי האולטראסאונד

הוספת תגובה

• ממצאי האולטראסאונד - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    09/01/2011

עובי דופן השלפוחית תלוי במילוי הכיס ולכן לממצא אין הרבה משמעות. גודל 36 סמ"ק - ערמונית מוגדלת. מרקם הערמונית בסונר גם ממצא שלא ניתן להתיחס אליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תכיפות במתן שתן
    יוחאי
    05/01/2011

שלום,
    אני סובל מהפרעת חרדה,ועקב לחץ נפשי,יש לי תכיפות מאוד גבוהה במתן שתן.
    הבעיה מחריפה בעת שהייה בקור.(מזגן/קור בחורף)
    יש לזה איזשהו הסבר הגיוני?
    הגעתי למצב שכבר הייתי מאושפז במחלקה אורולוגית,אבל לא מצאו משהו פיזי לא תקין,ורק אחרי מספר שינויים תרופתיים בתרופות הפסיכיאטריות שאני לוקח,הפסיקו לי הכאבים.(כאבים חזקים בקצה איבר המין,ולחץ מטורף בשלפוחית השתן)
    היום אני משתין כל כ-30 דקות עד שעה.
    העניין מאוד מציק לי,ולא מצאתי פיתרון הגיוני לבעיה הזו.
    תודה,
    יוחאי.

לקביעת תור
    סגירה
    תכיפות במתן שתן

הוספת תגובה

• תכיפות במתן שתן - תגובה

ד''ר יואל מץ
    06/01/2011

שלום יוחאי
    הפרעות נפשיות ותרופות פסיכיאטריות שונות יכולות לגרום לתכיפות במתן השתן
    ולעתים גם קשיים בריקון השלפוחית . לא ניתן לפתור את הבעיה מבלי לקבל אנמנזה מדויקת על ההפרעות הנפשיות ,על התרופות שאתה מקבל ומבלי לבצע בדיקה פיזיקאלית מעמיקה. יתכן ויש צורך גם לבצע הדמיה של דרכי השתן .
    אני ממליץ לפנות לאורולוג מומחה להמשך בדיקה ובירור.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת באשך
    דניאל
    04/01/2011

שלום,
    האם יתכן במקרה של דלקת באשך ימני (או בדלקת יותרת האשך) האשך ירד ויהיה נמוך מאשך שמאלי ,האם הדלקת מחייבת טיפול או שניתן ותעבור עם הזמן ללא טיפול.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת באשך

הוספת תגובה

• דלקת באשך - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    05/01/2011

בד"כ דלקת יותרת האשך נגרמת ע"י חיידקים ( רק לילדים היא נגרמת ע"י ווירוסים) ולכן טיפול אנטיביוטי הכרחי. סוג אנטיביוטיקה תלוי בגיל המטופל. רצוי לפנות לבדיקה ולקבל טיפול מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות באיבר המין
    אייל
    04/01/2011

שלום רב לרופאים,

אתמול בזמן האוננות, הפעלתי חיכוך ולחץ חזק על איבר המין, (אוננות אגריסיבית) - והיום אני רואה שיש נפיחות קלה בצד ימין של איבר המין (באמצע איבר המין ובצד ימין) הנפיחות קיימת רק באזור מוגבל, בדרך כלל אין כאבים אבל אם אני לוחץ על המקום הזה, אז אני מרגיש בכאבים. אין לי מחלות ברקע והכאבים והנפיחות נובעים רק מהחיכוך החזק שהפעלתי, מה לעשות? האם יש מצב שזה ישתפר? או כבר גרמתי לעצמי נזק בלתי הפיך?
    לציין כי הנפיחות אינה נמצאת בעור החיצוני העוטף את איבר המין, אלא כנראה בשכבה יותר פנימית.
    אשמח לקבל את עזרתכם

תודה.

אני בן 25

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות באיבר המין

הוספת תגובה

• נפיחות באיבר המין - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    05/01/2011

זאת דלקת משנית לשיפשוף והיא בד"כ חולפת ללא טיפול העיקר לא לגעת בפין כשבועיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשך שמאל
    ליאור
    04/01/2011

שלום

אני בחור בן 36 לאחרונה שמתי לב שאשך שמאל ממוקם יותר מדי למטה מאשך ימין ואשך ימין ממש למעלה אני לא יודע אים זה היה לפני או לא העניין הוא שאני מרגיש כיאלו אשך שמאל הוא מתחכך בתחתון כל רגע ומפריע לי להליכה אני לא רואה שינויים בגודל של האשכים בדקתי ואין גושים אבל
    המיקום נמוך אולי לדעתי מדי האים זה מעיד על משהו רציני? כמו סרטן או משהו אחר?
    כמו כן קראתי באחד המחקרים שרגישות בפטמות מעידים על עוד תסמין לסרטן האשכים האים רגישות בפטמות שאני מרגיש לאחרונה יכול לנבוע מזה או פשוט מקור אני ממש מודאג ואובד עצות האים לפנות לאורולוג יש לציין שאני סובל מbladder neck obstruction

בתודה אסף

לקביעת תור
    סגירה
    אשך שמאל

הוספת תגובה

• אשך שמאל - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    05/01/2011

בד"כ האשכים לא ממוקמים סימטרית בשק. העיקר שלא מיששת גוש וגודל האשכים שווה. אם ישנו ספק כלשהו תפנה לבדיקת אורולוג ותקבל תשובה במקום האם האשכים תקינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה