מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול תרופות וחסימות תכיפותעודד לביא21/01/2019
שלוםשלום
תקופה ארוכה אני סובל מלחץ להשתין. זה קורה בין 5 לעשר שנים. במהלך השנים קיבלתי תרופות וכל אחת הפריעה לי(לא זוכר כרגע ממה) והלכתי לאורולוג והוא החליף לי תרופה לאחר שגם היא הפריעה לי וכנ"ל לשלישית. בחודש האחרון הייתה לי הפרעה נוספת . לוקח לי בזמן האחרון זמן עד שיוצא ובעיקר בלילה, בלילה מבלה כל שעה רבע שעה עד להוצאת שתן ומרוב לחץ בכל שתן יוצא גם צואה. הלכתי לאורולוג והוא שלח אותי לבדיקה אורודמיות, בבדיקה: "לא הצליח להתרוקן לחצים מאד גבוהים של דטרוזור, חסימה ברורה".
פניתי שוב לאורולוג: הוא אמר שאני אקח את שלושת התרופות בבת אחת ושאני אחזור בעוד שלשה חדשים. עקב התרופות בנוסף לאלו שסבלתי עד עכשיו התחיל לברוח שתן, העצירה התגברה וגם ביום יש עצירה. האם יתכן שהתוצאות ישפיעו רק אחרי שלשה חדשים ?
שלשות התרופות: BETMIGA TAB 50MG (30) , DETRUSITOL SR 4MG 28CAP , OMNIC 0.4MG 30CAP
עזרכתם בבקשה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין26/01/2019עודד,
תיאור המצב שלך במשך השנים וכעת נראה לי מורכב מדי לפתרון כאן בפורום, ללא היכרות מעמיקה של כל התלונות, תוצאות הבדיקות שעשית עד כה והשפעת התרופות השונות עליך במשך הזמן. צר לי.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת us אשכים דופלר פיענוח תוצאותחסוי21/01/2019
US אשכים
=================== אשך ימני בגודל כ-4.5*2*2.7 ס"מ, בעל נפח כ-13 CC אשך שמאלי בגודל כ-4.4*1.8*2.9 ס"מ, בעל נפח כ-11.7 CC שני האשכים בעלי מרקם אחיד, ללא ממצא מוקדי. האפידידימוס מימין ומשמאל הודגם תקין. הודגמו שתי ציסטה בגודל כ-0.1 ו-0.3 ס"מ בראש האפידידימיס משמאל. הודגם נוזל בכמות קטנה בשק האשכים משמאל. הסתיידות קטנה בשק אשכים משמאל. לא הודגם ווריקוצלה. בבדיקת דופלר צבע זרימת דם תקינה.
בברכה דר' נלי גרמן
מומחה ברדיולוגיה אבחנתית מס' רישיון: 35047
לסיכום: ציסטות קטנות באפידידימיס משמאל. scrotal pearl משמאל.
הידרוצלה מינימית משמאל
רציתי לדעת עם תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין26/01/2019נראה בגדר הנורמה.
לציסטות ולהידרוצלה המינימלי אין בד"כ כל חשיבות, אלא אם נגרמת אי נוחות של ממש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווריקוצלה פיענוח תוצאות בדיקהיוסי21/01/2019
ביצעתי אולטרסאונד לאשכים לביקורת, כי בעבר עשיתי ניתוח ווריקוצלה בצד שמאל, ורציתי לדעת אם זה חזר.
קיבלתי ממצאים שמאוד מדאיגים אותי בקשר לקיום ווריקוצלה בשני הצדדים, אני מצרף פה את פיענוח הבדיקה, אשמח להתייחסותך.
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין26/01/2019יוסי,
עפ"י בדיקת הסונר (אולטרסאונד) מדובר בוריקוצלה קל....
אני סבור כי יש להבדק ע"י מומחה לאורולוגיה כעדי להבין אם קלינית אכן יש וריקוצלה והאם יש צורך בהתערבות בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות של השופכה אחרי ניתוח ערמוניתגדעון20/01/2019
האם אחרי ניתוח ערמונית עלולה להיגרם היצרות שופכה ואם יהיה האם יש טיפול תרופתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין26/01/2019גדעון,
כן, יכולה להיווצר היצרות.
בד"כ הטיפול אינו תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת סוגר מלאכותי (AUS)דני19/01/2019
עקב הימצאות קליפס פלסטיק בצוואר שלפוחית השתן (לאחר ניתוח הסרת ערמונית לפני כשש שנים ,אולי עקב רשלנות ?), נותחתי לפני כארבע שנים להוצאת הקליפס. עקב כך נפגע הסוגר וכן נגרמה הצטלקות והיצרות משמעותית בשופכה שגרמה לאצירת שתן לעיתים תכופות. ע"מ לפתור את אצירת השתן נותחתי לפני חצי שנה בהצלחה, אך הפגיעה בסוגר נותרה בעינה ואני דולף קבוע. מוצע לי כעת לעבור ניתוח השתלת סוגר מלאכותי. האם זה הפתרון היחידי ? מה הסיכויים להצלחה לעומת הסיכונים הכרוכים בניתוח ? אשמח גם לשמוע חוו"ד ממנותחים שעברו ניתוח כזה. תודה.
ד``ר דב אנגלשטיין26/01/2019דני,
אני מניח כי עברת את כל הבירור הנדרש טרם ההחלטה על התקנת סוגר מלאכותי סביב השופכה. לכשעצמו הסוגר הינו מכשיר מצויין והסיכויים טבים ממש להצלחה. כמובן שהרופא המנתח יידע אותך גם לגבי הסיבוכים האפשריים.
אנא פנה לרופא המנתח אותך לגבי שמות של מטופלים שעברו הניתוח (יש לדבר עימם ולקבל הסכמתם להתקשרות מעין זו...)
בהצלחה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן תוצאת בדיקת תרביתאלעד14/01/2019
שלום.
עשיתי בדיקת תרבית שתן וקיבלתי תוצאה ביום למחרת עם תוצאת אין צמיחה.
אני יודע שהתוצאה אמורה להיות אחרי 3 ימים.
התוצאה תקינה אם התוצאה הגיעה רק אחרי יום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין18/01/2019אלעד,
יש מעבדות הנותנות תשובה מהירה יותר, בהסתמך גם על טבעו של החומר המגיע לבדיקה. כך גם עם סוגי בדיקות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרבית שתן באמצעות קטטרמירב14/01/2019
שלום,
הומלץ לי לפנות לאורולוג ולבקש בדיקת תרבית שתן באמצעות קטטר, על מנת לוודא שמקור חיידק שנמצא אצלי בתרבית הוא אכן דרכי השתן ולא העור. האם כל אורולוג עושה את הבדיקה הזו? האם בקביעת התור אני צריכה ליידע את המזכירה שאני מגיעה לבדיקה הזו?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין18/01/2019מירב,
כעקרון, קיבלת עיצה טובה.
איני מתמצא בסדרי העבודה של הקופה/ האורולוג שלך אך לדעתי בהחלט כדאי שידעו לפני כן על מועד הבדיקה ומה הולכים לעשות. מציע לך גם לשתות שתי כוסות מים לפני צאתך לבדיקה זו...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה באשכים גיל 19חסוי12/01/2019
שלום הייתי אצל אורולוג שגיליתי שיש לי מין גולה קשיחה באשך שמאל למעלה הוא הרגיע אותי ואמר שזה ציסטה ללא משמעות עכשיו שמתי לב שיש לי גם באשך ימין גולה קטנה בהרבה יותר הרבה יותר למעלה כמעט באותו מיקום של הציסטה באשך שמאל האם זה נשמע מלחיץ?
ד``ר דב אנגלשטיין18/01/2019מלחיץ כמו הגולה הקטנה משמאל....
במילים אחרות, ממש לא מלחיץ!!
כדי "לסגור ענין", ממליץ על ביצוע סונר ((אולטרסאונד) של האשכים + מעקב אצל האורולוג המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בראש אפידידימוס מימיןיובל11/01/2019
שלום דוקטור!
בחודש האחרון סבלתי מכאבים קלים באים והולכים באשך ימין בעיקר לאחר עמידה ממושכת נבדקתי ע"י כירורג שלל הרניה,הפנה אותי לבדיקה דופלקס אשכים בבדיקה התגלתה ציסטה מה הטיפול התרופתי בציסטה מצורף טופס ממצאי בדיקה דופלקס אשכים.
בברכה יובל
ד``ר דב אנגלשטיין11/01/2019יובל,
איני יכול לראות את המסמך ששלחת. בכל מקרה, אין טיפול תרופתי לציסטה של יותרת האשך פרט לנוגדי כאבים, לפי הצורך. במידה והממצא ממשיך להטריד, ניתו לשקול טיפול כירורגי, כלומר ניתוח פשוט להסרת הציסטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הטיפול באפנדיקס טסטיס?יעל09/01/2019
לבני בן ה 10 אובחן אפנדיקס טסטיס במיון לפני שלושה ימים. הוא סובל מכאבים ואין הקלה. האשך הכואב נפוח קצת יותר ממה שהיה כשהוא נבדק. 1. כמה זמן בערך לוקח לאשך להחלים? 2.האם יש צורך בטיפול חוץ מנוגדי כאב? 3. באיזה מצב כדאי לגשת שוב לרופא שיבדוק אותו.?
ד``ר דב אנגלשטיין11/01/2019יעל,
רק כעת רואה הודעתך. מקווה שבמך כבר חש בטוב יותר. בכל מקרה, אם עדיין יש ספק, אנא פנו למוקד רפואי לבדיקת רופא, רצוי אורולוג.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם ושתןאייל07/01/2019
שלום
אני גבר בן 29.
אני סובל מהשתנת יתר, ובעקבות כך ניגשתי לעשות בדיקות דם ושתן. קיבלתי 2 תוצאות שלפי הבנתי לא תקינות.
אשמח אם תוכל לעזור לי להבין אותם.
תודה.
ד``ר דב אנגלשטיין07/01/2019אייל,
לא רואה את תשובות בדיקות השתן....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות דם ושתן
אייל07/01/2019הוספתי תמונה עם תוצאה של 400, בבדיקה :
ck-creat- kinase(cpk)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באשך ימין כשבוע ימיםאשך07/01/2019
שלום, בן 30 בריא ללא תרופות או מחלות.
קיים כאב באשך ימין, רופא משפחה שלח למיון.
במיון בוצע בדיקת שתן יצא תקין.
בדיקת אולטרסאונד גילה וריקוצלה קלה דוצ והדרוקוצילה דוצ. לא נמצאו ממצאים לדלקת.
זרימת דם תקינה.
הכאב כבר נשמך מעל שבוע קיימת רגישות במגע בחלק העליון של האשך.
לא ניתן שום טיפול נאמר שזה אמור לעבור לבד ככל הנראה מדובר בוריקוצלה .
אשמח לקבל יעוץ מה לעשות..תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין07/01/2019במקרים שכאלו, אין תחליף לבדיקה גופנית ע"י מומחה לאורולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 19 בירור בועות בשתןחסוי07/01/2019
שלום בחודש וחצי האחרונים בזמן שאני עושה פיפי אני רואה תמיד בועות הרבה שנעלמות מהר ולעיתים רחוקות לעט ומתי שהשתן מרוכז יש טיפה קצף עם בועות זה לא קורה בגלל זרם שתן כי בדקתי אין חלבון בבדיקת שתן כללית האם כדי להמשיך לברר? או שמע זה חסר משמעות ויש גם כאבי בטן (עצירות/תולעים לא יודע עם קשור )
ד``ר דב אנגלשטיין07/01/2019אם אין לך כל מחלת מעי או לא עברת כל ניתוח / פעולה כלשהיא בדרכי השתן או העיכול, איני רואה מקום לדאגה בשלב זה. אם בכ"ז ימשיך כך או תהיה הרעה - אנא פנה לאורולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
חסוי07/01/2019התופעה כרגע ממשיכה אין צורך בעוד בדיקות לדעתך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוסטטיטיס כרוני כאבים ברצפת האגןMomo07/01/2019
אובחן אצלי פרוסטטיטיס כרוני, סובל מכאבים משמעותיים ברצפת האגן ובאנוס. בחיים לא קיימת סקס אנלי או משהו כזה.
בדיקות std תקינות וגם תרבית שתן שלילית.
הכל הופיעה בסמוך לכניסה לזוגיות חדשה שהיה מין רגיל מוגן ומין אורלי לא מוגן.
נכון להיום נוטל פרמיקסין ועשיתי מספר סבבים עם אנטיביוטיקה כמו רצופין cipro דספטיל.
כל זה ללא הטבה מספקת, כמו כן בצעתי טיפול של עיסוי ערמונית וגלי הלם.
בשורה התחתונה עדיין סובל מכאבים משמעותיים שלא מרפים ממני.
השאלה היא כזאת.... אם לבן אדם המצב הזה כל כך נמאס והוא מוכן לקחת את הסיכון בניתוח להסרת הערמונית והוא מבין שיש לזה השלחות על יכולת אחזקת שתן ופגיעה בפוטנציה ואי יכולת להביא ילדים לעולם. ועדיין רוצה לנסות את זה כמוצא אחרון... קיים רופא שיכול לנסות ולקחת את זה על עצמו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין07/01/2019מומו,
כמ שכתבת, איני יודע אם מי מהרופאים יסכים....
בכל אופן, לפני צעדים דרסטיים של ניתוח לכריתה רדיקלית של הערמונית, אני מציע לך בכ"ז לנסות רופא מומחה בתחום זה או אף רפואה אלטרנטיבית.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומחה בתחום הפרוסטטיטיס
Momo08/01/2019האים אתה אתה מומחה בתחום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דב אנגלשטיין11/01/2019לא.
להערכתי מומחה לאורולוגיה בשם ד"ר רונן הולנד יוכל לעזור לך.
חפש אותו במרשתת......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה בפין והפחתת סיכון ל-pyronie's deasiseאסף06/01/2019
שלום,
מה ניתן לעשות על מנת להפחית סיכון לצלקת ולהתפתחות של pyronie's deasise במקרה פציעה פנימית בפין עקב מכה, כאשר הפציעה היא עדיין 'טרייה' (ימים ושבועות אחריה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין06/01/2019אסף,
לא ממש ניתן לעשות דבר רפואי של ממש.
מצד שני, בהחלט לא ניתן לומר שכל מכה סופה להביא למח' פיירוני....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)