מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי בהתחלת מתן שתןדניאל06/01/2019
שלום רב
האם קושי בהתחלת מתן שתן (לוקח זמן עד שיוצא השתן ומרגע שיוצא זה בסדר) יכולה להיגרם כתוצאה ממצב נפשי של סטרס או דיכאון/חרדה?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין06/01/2019דניאל,
בהחלט אפשרי.
יחד עם זאת יש לבקר אצל אורולוג שיוודא עימך לגבי אפשרות שאולי בכ"ז מדובר במשהו "אורולוגי".....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת 4KSCORE- האם יעילה?יוגב03/01/2019
שלום רב
במשך שנים רמת הPSA שלי גבוהה מאד.ב-2006 היתה 10.8 . כיום היא נעה מעלה ומטה בין 16 ל- 20 [ב-7.2018 היתה 16.5]. בתקופה זו עשיתי 3 ביופסיות ו-גם MRI . אני נבדק מדי חצי שנה. הסיכום עד כה הוא - ערמונית מוגדלת שפירה.
הוצעה לי בדיקה הקרויה 4KSCORE. אני חושש מבדיקה זו מכיוון שהבנתי שיש בבדיקה 2 מרכיבים שכבר נבדקו אצלי [PSA ו- PSA חופשי (18%)] והם ממילא גבוהים ולמרות זאת לא הראו הביופסיות והבדיקות הידניות קיום ודאי של סרטן (לפחות לא אלים).
שאלתי: האם הבדיקה אכן חדשנית ויש בה כדי לקבוע ממאירות ומידת אלימות הסרטן?
בתודה, יוגב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין07/01/2019יוגב,
הבדיקה מומלצת בדיוק במצבים כמו שלך,כאשר יש ספק אם כדאי לבצע ביופסיה נוספת, על כל תופעות הלוואי האפשריות.
בכל מקרה, על מנת להסיר ספק, עד כה לא אובחן כלל סרטן הערמונית אצלך, נכון??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה4kscore
יוגב09/01/2019תודה
אכן, לא אובחן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חזק באשך שמאל שמקרין לבטן אחרי איבחון פרוסטטיטיסעמוס03/01/2019
שלום דר'
לפני כשבוע הרגשה של כאב בפין צריבה(עיקצוץ חד) כללית בפין למעלה גם בזמן מתן שתן וגם לא. אובחן לי במוקד פרוסטטה מוגדלת. נתנו לי אנטיביוטיקה ועשו בדיקות דם שתן תרבית שתן ממתן ראשוני של בוקר ויצא שלילי לאחר שבוע הרגשתי כאב חזק באשך שמאל (במיוחד בזמן עמידה או מאמץ) עד כדי שאני לא יכול לתפקד(חיב לציין שהיה לי כאב אשכים חלש בעבר וזה אובחן כוריקוצל קל, (ואינני מקיים יחסי מין) הלכתי למיון ואורלוג אחרי בדיקה פיזית אמר לי שהוא לא רואה משהוא מסויים ושכניראה יש לי דלקת כרונית ונתן לי בדיקות של sppc ו STD האם יש תשובה לכאבים שלי אני לא יכול לתפקד ממש ביום יום והאם יכול להיות שיש לי דלקת בערמונית שגורמת לכאב כזה באשך ? אם לא האם יש אפשרות לטפל בדלקת כרונית ?
בתודה מראש עמוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין07/01/2019עמוס,
הסימפטומים שתיארת אינם ספציפיים וקשה לי לתת לך עיצה נבונה ממרחקים. מציע שתמתין לתוצאות הבדיקות ותטכס עיצה עם האורולוג המטפל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדירות גבוגה במתן שתןאלכס02/01/2019
שלום רב,
עקב תדירות גבוגה במתן שתן,בוצעו שתי בדיקות-BLADDER SCAN-,תוצאות-101 מ"ל וגם FLOWMETRY-לפי תמונה מצורפת, מה אופציות לטיפול,תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין07/01/2019אלכס,
לא צורפה כל תמונה.
האם ה 101 - הכוונה לשארית שתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא של HL נמוך יחסיתאיתן01/01/2019
בחודשים האחרונים יש לי ירידה דרסטית ורצופה בפליטת זרע. ערמונית מוגדלת במקצת אך יציבה ולא מפריעה. אין מחלה חדשה ולא לוקח תרופה חדשה כבר שנים (ולא חוסמי אלפא). בבדיקת דם נמצא LH=1.8, פרולקטין 127 וטטוסטרון כללי 15.9.
האם HL הנמוך יחסית יכול להסביר את הירידה בפליטת הזרע ואם כן אז מה עושים? בתודה איתן בן 75* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין07/01/2019איתן,
בגיל 75 צפויה ירידה בכמות הזרע וכן בירידה כללית של הפרשות חלק מההורמונים. משמח אותי לדעת שרמת הטסטוסטרון אצלך תקינה, זה בהחלט משפיע לטובה על מערכות גופך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד ימין פענוח אולטרסונד בבקשהנאנאש01/01/2019
הי
יש לי כאבים בצד ימין של הבטן (במותן) ועברתי אולטסונד התומאות תקינות חוץ מ הידרונפרוזיס קל מימין, האם זו סיבת הכאב?ומה עליי לעשות האם עש לזה טיפול ומה זה בכלל??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין04/01/2019נאנאש,
להערכתי, כדאי להוסיף בדיקת CT ב"פרוטוקול אבנים". בדיקה זו היא הבדיקה המומלצת לאבחון אפשרי של אבנים בדרכי השתן. אבן שכזאת יכולה לגרום לכאבים במותן והרחבה של המערכת המאספת, כפי שתואר בסונר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעברתי סיטי בטן ב מאי 2017 והיה תקין. האם צריך עוד
נאנאש05/01/2019האם צריכה עוג פעם לחזור עליו..סיטי בטן או אחר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דב אנגלשטיין06/01/2019נאנאש,
תלוי ברמת הכאבים ובמידת ההרחבה של הכליה. אם הכל קל - אפשר להסתפק כעת בתוצאות הסונר (אולטרסאונד).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמה בציסטוסקופיה כללית או טשטושקופל01/01/2019
האם הבדיקה הנ"ל חייבת להתבצע בהרדמה כללית או שאפשר ללא הרדמה או רק בטשטוש ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין04/01/2019קופל,
אפשר גם בהרדמה מקומית עם משחה מסויימת המוחדרת לשופכה כדקה טרם הפעולה. אוסיף כי אצל גבר כדאי לבקש ביצוע הפעולה עם מכשיר (ציסטוסקופ) גמיש!!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל 'המערכת' כאילו ירדה 4-5 ס"מיוני31/12/2018
שלום,
אני בן 34, בריא בדרך כלל ובעל מבנה גוף רזה. בחודשים / שנה ומשהו האחרונים אני מבחין שכל 'המערכת' כאילו ירדה 4-5 ס"מ וכמו נוצר משולש כזה בין הרגליים כאשר לפני זה למירב זכרוני לא היה כזה דבר.
האם זה נורמלי וזה דבר שקורה עם הגיל או שזה בעיה / משהו שצריך לבדוק?
האם יש דרך למנוע / לעכב את זה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין04/01/2019יוני,
קשה לי להבין למה אתה מתכוון. במקרים כאלו, אין תחליף לבדיקה גופנית של ממש ע"י רופא.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
יוני06/01/2019שלום,
התכוונתי שהבטן וכל ה'חבילה' היו כאילו יותר למעלה (יותר קרוב לפופיק) ועכשיו הכל יותר למטה.
למשל כשאני יושב על כסא או ספה אני מרגיש שהחבילה מונחת על הכסא כאשר פעם היא הייתה מונחת על הירכיים.
האם זה נורמלי ועם הגיל הכל יורד או שלא?
האם יש דרך למנוע או לעכב כזה דבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוני, כפי שכתבתי לך, אין תחליף לבדיקה גופנית של ממש ע"י רופא.....
ד``ר דב אנגלשטיין07/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי הבדיקה שעוברים לפני גיוס ובבית הספר?יונתן31/12/2018
לפני גיוס, וגם בתיכון אצל האחות, בנים עוברים איזו בדיקה במהלכה לוחצים עם אצבע ליד האשכים (וזכור לי שהאחות ביקשה ממני "לדחוף"). שנים רבות אחרי, אצל אורולוג, גם כן עברתי בדיקה כזו בה הוא אמר לי "לדחוף" או משהו בדומה לזה.
מהי הבדיקה הזו? מהי אמורה לגלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין04/01/2019יונתן,
קרוב לוודאי שמדובר בבדיקת המפשעות לאבחון בקע מפשעתי ובאזור שק האשכים לאבחון וריקוצלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם האימפוטנציה היא בגלל הכדורים או לא ?גדעון31/12/2018
האם מכיוון שאני נוטל את הכדורים הפסיכיאטריים הבאים : ריספונד ( במינון מינימלי ), רסיטל ( במינון בינוני ) ורידזין
( במינון גבוה ) אז זו הסיבה שיש לי אימפוטנציה כרגע או שזו לא הסיבה לאימפוטנציה והיא קורית לי בצירוף מקרים ובלי קשר לכדורים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין07/01/2019התרופות שהזכרת עלולות לגרום באופן נדיר להפרעות במיניות וביחסי המין. בכל מקרה, עדיף לוודא זאת עם הפסיכיאטר המטפל!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתנת יתר יומית - עם קימה בלילהאייל30/12/2018
שלום
אני בן 29, סובל תכופה די ארוכה - הרבה חודשים ( אולי גם יותר מזה, פשוט בזמן האחרון אני יותר מרגיש את זה) מהשתנת יתר, אני ניגש לשירותים עושה שתן -אני לא מספיק להתלבש חזרה ויש לי כבר תחושה של צורך שוב בשתן. השתן שיוצא שוב הוא לפעמים רק כמה טיפות ולפעמים יותר חזק. אם אני שותה משהו - אני מרגיש די מיד שיש לי שתן לתת - ושוב גם פה לפעמים זה כמה טיפות ולפעמים יותר.
אני קם בלילה לשירותים , פעם עד פעמיים.
אני די מסתובב בתחושה פנימית שתמיד יש לי שתן לתת.
אני לא יודע אם יש קשר לזה או לא אך אציין זאת - שיש לי לפעמים ברגל שמאל מעין עקיצות שונות ברחבי רגל שמאל(לא בכף הרגל) יותר בירך.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראה תשובתי
ד``ר דב אנגלשטיין31/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשתן או לא אבקש חוות דעתךלילך30/12/2018
שלום בת 29 בריאה
לאחר תלונה של דקירות בבטן תחתונה בוצעה תרבית. התוצאה
תהליך הבדיקה:REMARKS (MICRO)
התוצאה:Order Comments
תהליך הבדיקה:REMARKS (MICRO)
התוצאה:מקום לקיחה: שתן
תהליך הבדיקה:Urine culture
התוצאה:30,000 b/cc (-)צמחו גרם
את הבדיקה עשיתי תחת טיפול אנטיביוטי
בשם ציפרודקס לסינוסיטיס.פעמיים ביום ל 7 ימים.
את התשובה קיבלתי ביום החמישי לאנטיביוטיקה לסינוסיטיס.
שאלתי האם הציפרודקס יעיל גם לדלקת בשתן? והאם לאור תוצאות אלו מדובר בכלל בדלקת בשתן? האם יתכן תשובה כזאת בשל פטריה בנרתיק. אודה לחוות דעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין31/12/2018לילך,
על-פי התרבית, אכן היתה לך דלקת של דרכי השתן.
בד"כ, עם קבלת התשובה ה תשובה המלאה יש רשימה של רגישויות ועמידויות לתכשירים אנטיביוטיים. הרופא המטפל שלך יוכל לבדוק לגבי הציפרודקס (שבד"כ נמצא יעיל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתנת יתר יומית - עם קימה בלילהאייל30/12/2018
שלום
אני סובל תכופה די ארוכה - הרבה חודשים ( אולי גם יותר מזה, פשוט בזמן האחרון אני יותר מרגיש את זה) מהשתנת יתר, אני ניגש לשירותים עושה שתן -אני לא מספיק להתלבש חזרה ויש לי כבר תחושה של צורך שוב בשתן. השתן שיוצא שוב הוא לפעמים רק כמה טיפות ולפעמים יותר חזק. אם אני שותה משהו - אני מרגיש די מיד שיש לי שתן לתת - ושוב גם פה לפעמים זה כמה טיפות ולפעמים יותר.
אני קם בלילה לשירותים , פעם עד פעמיים.
אני די מסתובב בתחושה פנימית שתמיד יש לי שתן לתת.
אני לא יודע אם יש קשר לזה או לא אך אציין זאת - שיש לי לפעמים ברגל שמאל מעין עקיצות שונות ברחבי רגל שמאל(לא בכף הרגל) יותר בירך.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין31/12/2018אייל,
נראה שאתה סובל וממליץ לך לגשת לפגישה עם רופא אורולוג.
על מנת לחסוך זמן, מציע לך לבצע מספר דברים: (1) לגשת לרופא המטפל ולבקש בדיקת שתן לכללית וסונר (אולטרסאונד) של דרכי השתן כולל שארית שתן; (ב) למלא "יומן השתנה במשך יממה אחת לפחות, כלומר רישום של שעת מתן השתן והכמות (כוס ממוצעת היא כ 200 סמ"ק.... כל המידע הזה חשוב לאורולוג לפני תחילת טיפול. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה לייעוץ בנוגע לדלקות חוזרות באשכיםרביבו27/12/2018
שלום וברכה ד"ר,
הנני סובל מדלקות חוזרות באשכים.
בנוסף יש לי בעיה שמלווה אותי שנים,ולא הפריע לי,השתן שלי איטי וחלש.
רציתי לדעת,אם במידה ויש לי היצרות השופכה (אני מפחד ומעדיך להמנע מבדיקות פולשניות) היא זאת שיכולה לגרום לי לבעיות לדלקות?
ואם אני יטפל טיפול מונע הדלקות דרך תזונה ויצליח להמנע מהם,עדיין יש לי מקום לנזק בריאותי,כיוון שהשתן לא חזק.
לפחות 15 שנה אני זוכר את עצמי ככה.
פרוסטטה תקינה.
כרגע בן 33.
תודהרבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין28/12/2018רביבו,
בהחלט יכול להיות קשר סיבתי בין מתן שתן שאינו תקין לדלקות חוזרות באשך. היצרות בשופכה היא אפשרות אחת לזרם איטי וחלש.
אין ספק שאם תוכל למצוא מזור דרך תזונה נכונה - עדיף....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך למענה לתשובות כבודו
רביבו29/12/2018בו כותב שהיצרות השופכה היא אחת סיבות לדלקות חוזרות באשך,וגם סיבה לזרם חלש.
אם יוכל מר לפרט בבקשה
עוד אילו גורמים יכולים לגרום לזרם חלש
בבדיקה הערמונית יצאה תקינה.
שדיברתי על תזונה בעיקר כוונתי לחליטות קמומיל שהוא משתן וגורם לי לזרם תקין יותר (באופן יחסי) ובו בזמן הוא אנטי דלקתי.
בנוסף אם אני רוצה לבצע בדיקות מהכל אל הכבד.
מה אני יכול לבקש מרופא.
ציטוסקפיה מבחינתי היא האופציה האחרונה
עשיתי בדיקת הרומנית תקינה.
לבדיקת שתן לתוך אסלה שיצאה לא תקינה (חלשה)
אין לי כרגע צילום תוצאות.
רוב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דב אנגלשטיין31/12/2018רביבו,
להבנתי, מטרת פורום זה אינה ללמד רפואה או תחליף לפגישה מסודרת עם רופא. כאן אני מנסה לעזור בקצרה בנקודה "כואבת" ייחודית או במידע ספציפי. אנא פנה לרופא האורולוג שתבחר על מנת לקבל ראיה רחבה על אבחנות אפשריות לתלונותיך, בדיקות אפשריות לאשש אבחנה זו או אחרת ודרכי הטיפול האפשריות, על יתרונותיהן וחסרונן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה רק דבר נוסף
רביבו04/01/2019אני רוצה ללכת מוכן לאורולוג ולדעת מה לבקש,ושלא ישלח אותי ישר לסיצטוקוםיה.
מצרף תמונה של ה uroflow
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דב אנגלשטיין04/01/2019רביבו,
איני יכול לקרוא את מה שצירפת.
מציע שתסמוך על האורולוג שלך.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוקל בכובד ראש האם לבצע מילהאלחנן26/12/2018
שלום רב,
אני גבר בריא באמצע שנות ה-30 לחיי.
- איני נימול.
- כבעל עור עדין במיוחד באופן כללי, סובל לעתים מזומנות מבלנטיס קל עד בינוני שמקורו במגע (וגם balanoposthitis). בד"כ העניין נפתר מעצמו תוך מספר ימים. הדבר מתרחש מספר פעמים בחודש. כבר יותר מעשור.
- בעברי מספר אירועי Sclerosing lymphangitis מובהקים שחלפו מהר למדי.
- לפני מספר שנים, כנראה בגלל טראומה, חוויתי מאורע הדומה ל-Mondor's Disease ככל הנראה ב-Circumflex Vein, או בכלי דם אחר היוצא מה-DDV, אבל בפירוש לא מדובר במחלת פיירוני או כלי דם שטחי שנפגע.
מאז, כלי הדם הזה נותר קשיח (גם בזמן זקפה וגם במצב פלסידי) ומהווה מטרד כאב קל בזמן יחסי מין ואחריהם. האורולוג המטפל המליץ לא להתערב כירורגית.
כעת:
אני שוקל בכובד ראש האם לבצע מילה -
לאחר דיון עם האורולוג הוסבר לי שיתכן שביצוע ההליך יוכל להוריד את תדירות היארעות הבלניטיס, לכל הפחות בעורלה, אך מצד שני יתכן וכעת כאשר לא תהיה רקמה המכסה את העטרה אחווה אירועי בלניטיס רבים יותר בעטרה. מצד שלישי תהליך הקרטיניזציה עלול לשפר את מצבי...
אני מודאג מאד מהשלכות אפשריות של ירידה בהנאה בזמן יחסי מין, הצטלקות קשה ודבר נוסף - עלייה בסיכוי ל-Sclerosing lymphangitis שככל הידוע לי יכולה לקרות אחרי ניתוח שכזה לאור פגיעה אפשרית ביכולת הניקוז הלימפטי של האיזור.
אשמח מאד לשמוע דיעה נוספת!
שאלה נוספת ברשותך,
האם שימוש בהיקומיצין (כנגד הבלניטיס) יכול לעורר לפעילות נגיף עורי רדום שאינו בא לידי ביטוי ויזואלית?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין28/12/2018אלחנן,
קשה לענות ללא בדיקה שלך.
כללית ביתר, נראה לי בשיקול כל הגורמים שתארת כי יש יתרון בביצוע ברית המילה....
אין לי נסיון טיפולי עם היקומיצין.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)