מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בציסטיטיס בזמן הריוןדנה09/02/2019
שלום רב, מקווה שהגעתי לפורום נכון.
אני בהריון שבוע 10, בבדיקת תרבית שיגרתית נימאה חיידק e. Coli לא היו שום סימנים לציסטיטיס לפני. ניתן טיפול של זינאט 500מג פעמיים ביום. אחרי 3 ימים של שימוש באנטיביוטיקה התחלתי להרגיש שאני לא מצליחה לרוקן שילפוחית שתן עד הסוף. ושורף אחרי מתן שתן. לפני הטיפול לא היו שום סימונים.
אני לא מצליחה להבין האם זה תופעות לוואי של זינאט או כך זה אמור להיות, או שמצב מחמיר...
חשו לי להגיד שתור לרופא אורולוג יהיה לי בעוד 2 חודשים ורופא משפחה לא מכיר את התחום ויכול רק להחליף לאנטיביוטיקה אחרת, אם אני רוצה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין17/02/2019דנה,
נראה לי שהקושי במתן השתן אינו תופעת לוואי של האנטיביוטיקה אלא של הדלקת עצמה. חשוב יהיה לראות אם צריך לשנות את סוג האנטיביוטיקה אם החיידק אינו רגיש לה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן תחתונה במתן שתןדבורה07/02/2019
שלום!
יש לי שאלה. בזמן האחרון כשאני נותנת שתן הוא חם. כמעט תמיד (מעטים הפעמים שלא) יש לי כאבי בטן תחתונה כשאני נותנת שתן. לפעמים גם כשלא. אני ממש סובלת מזה. לפני חודש ומשהו היה לי אבן בכיליה שיצאה לבד. אושפזתי ברמב"ם בחיפה. בזמן האחרון הכאב מחמיר. מה זה יכול ליהיות? הבדיקות שתן שעשיתי תקינות.
אודה למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין08/02/2019דבורה,
מציע שתתייעצי עם מומחה לאורולוגיה בענין. ייתכן שצריך להוסיף מספר בדיקות של תרביות מיוחדות, סונר (אולטרסונד) ואולי גם CT.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת מרכז רפואי עם נסיון רב בניתוח מעקף שופכהדליה06/02/2019
אני צריכה לעבור ניתוח continent diversion בגלל היצרות מוחלטת של השופכה. הבעיה נוצרה כתוצאה מהקרנות שקבלתי לפני שנים כטיפול לסרטן. מכיוון שאין לי אפנדציט או חצוצרות, שהיו יכולות לשמש כרקמה לבנית המעקף, וגם המעי הוקרן בעבר, זה יהיה ניתוח מורכב. לאיזה רופא, או מרכז רפואי, בארץ, יש הכי הרבה נסיון בניתוח כזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין18/02/2019דליה.
במקרים אלו חשוב לברר נסיון ניתוחי של המנתח עצמו ולאו דווקא של המרכז הרפואי. את מוזמנת לצלצל אלי בענין (למען הסר ספק, לא אמליץ על עצמי...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי לחץ באשכיםיניב05/02/2019
שלום יש לי לחץ באשכים ןכאבים וכןל נגיעה קטנה בהם גורמת לכאב חזק רציתי לדעת עם בעיה באשכים ובפין יכולים לגרום לכאבי בטן תחתונה עיוותים ?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין18/02/2019יניב,
א. כל כאב,במיוחד עם מתמשך, יש לברר אצל מומחה לאורולוגיה
ב. יש לפעמים כאבים בבטן שמרמזים על בעיה דווקא באשכים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין ויאגרה לסרטן הערמוניתקובי04/02/2019
האם יש קשר בין נטילת ויאגרה וסרטן הערמונית? שינוי של ההורמונים?
ד``ר דב אנגלשטיין17/02/2019לא ידוע לי על קשר שכזה.............
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח ערמונית וכיס השתךמשה דמרי02/02/2019
יש לי אבן בגודל ש כ 1 ס"מ. וערמונית מוגדלת.מועמד לניתוח .שאלתי היא האם ניתן להסיר רק את האבן מבלי להסיר את הערמונית? דחוףףףף בבקשה
ד``ר דב אנגלשטיין03/02/2019משה,
אפשר כמובן. איני בטוח שיהיה זה נבון.... בכל מקרה שווה דיבור אחד על אחד ולהבין (א) מדוע אתה שואל ומתעניין בכיוון זה; (ב) להבין אולי האבן נוצרה בשל החסימה מצד הערמונית....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע יוצא עם השתןגיל30/01/2019
שלום ד"ר,
אני בן 27 בריא. כבר כמה זמן מדי פעם אני שם לב שעם השתן יוצא גם זרע... האם זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין01/02/2019גיל,
ממש לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להסרת האבנים בכליותמאיה28/01/2019
שלום,
אני בת 34 וסובלת מגיל 30 בערך מכאבי גב תחתון אחרי שבצילום רנטגן לא ראו כלום, שלחו אותי לצילום ct וחוץ מימה שראו בגב, ראו שיש לי אבנים בכליה הימנית ללא הידרונפרוזיס.
הלכתי לאורולוג של הקופה והפנה אותי לאולט' כליות ודרכי שתן. התוצאות:
אורך 12.3 ס"מ
מודגמת במבנה תקין ללא הידרונפריזיס
בגביע מקבוצה אמצעית נצפתה אבן בקוטר כ- 0.9 ס"מ
ומוקד אקוגני נוסף החשוד לאבן בקוטר כ- 0.4 ס"מ.
האורולוג המדובר טוען שעלי לעבור ניתוח להסרת האבנים ואין דרך אחרת מלבד ניתוח.
שאלתי היא, האם באמת כך? אין סיכוי שהאבנים יתפוררו עם מתן תרופה מסויימת? האם חייבת לעבור ct נוסף לפני ניתוח שכזה? שכן קרינה נוספת ממש לא בריאה.
והאם ישנו אורולוג שמתמחה בכך שניתן לקבל אצלו עוד חו"ד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין28/01/2019מאיה,
ישנם אורולוגים לא מעטים - ובעלי נסיון רב - בטיפול באבנים של דרכי השתן. ניתן להגיע אליהם דרך המלצות של רופאי הקופה שלך, המלצות חברים ומכירים וכמובן חיפוש ממוקד במרשתת (אינטרנט) וברשתות החברתיות... טיפ: כשאת משוחחת עם מי מהאורולוגים בטלפון זכותך לשאול אם אכן יש לו/לה נסיון בטיפול בכגון אלו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ובהמשך
מאיה29/01/2019הבנתי. ומהנסיון שלך ולאור העובדות האם יש אפשרות לטפל ללא ניתוח? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דב אנגלשטיין01/02/2019מאיה,
האבן הגדולה יותר בגביע, ככל הנראה לא תצא לה לבד....
אין מנוס מפגישה, כדי לשמוע את תלונותיך + לראות צילומי ה CT על מנת לקבוע אם את צריכה בכלל הניתוח ובאיזו גישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא בשלפוחית השתן האם גידול?ראמי28/01/2019
אני בן 33 בריא בד״כ
מזה חודש זרית שתן חלשה ללאשום כאב
בדיקת שתן ותרבית תקינה
בדיקות דם תקינות
Psa תקין
בדיקה רקטלית אצל אורולוג תקינה
אולטראסאונד הכל תקין
בct תהליך פולאופידי שומני בבסיס כיס השתן בגודל 1סמ
הנגע ניראה שפיר .
הומלץ על ציסטוסקופיה כולל כריתה בהרדמה כללית
האם בכל זאת זה יכול להיות גידול סרטני ? או לרוב זה שפיר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין03/02/2019ראמי,
יש לבצע הפעולה בהרדמה: ציסטוסקופיה וכריתת הממצא. חשוב לדעת מה תהיה התוצאה ההסטולוגית....
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא בשלפוחית השתן ללא כאבראמי28/01/2019
אני בן 33 בריא בד״כ
מזה חודש זרית שתן חלשה לט שום כאב
בדיקת שתן ותרבית תקינה
בדיקות דם תקינות
Psa תקין
בדיקה רקטלית אצל אורולוג תקינה
אולטראסאונד הכל תקין
בct תהליך פולאופידי שומני בבסיס כיס השתן בגודל 1סמ
הנגע ניראה שפיר .
הומלץ על ציסטוסקופיה כולל כריתה בהרדמה כללית
האם בכל זאת זה יכול להיות גידול סרטני ? או לרוב זה שפיר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין28/01/2019ראמי,
אכן הדבר הבטוח לעשותו הוא כריתה של הממצא שטיבו לא ברור כעת. הממצא ייבדק תחת מיקרוסקופ והתוצאה הסופית היא שתקבע את דרך ההתנהלות בהמשך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי ניתוח ערמוניתאירית26/01/2019
לאבא שלי בן 90 , בריא באופן גללי, PSA 1.2, יש ערמונית מוגדלת כ-40 סמק, בדיקת זרימת שתן לא תקינה - נמוכה מאוד. לוקח מעל 12 שנים דואודרט. הרופא אמר שכנראה צריך ניתוח. איזה סוג ניתוח מומלץ?
ד``ר דב אנגלשטיין18/02/2019אירית,
משום מה לא ראיתי בזמן את שאלתך. מתנצל.
כעקרון - כריתת הערמונית דרך השופכה (TURP).
כמובן שיש לשוחח עםהאבא לפני כן, לבודקו וכו' ואז להחליט סופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דב אנגלשטיין06/04/2019אירית,
נשמע שמתאים לניתוח כריתת ערמונית "סגורה" / "ללא פתיחת בטן", או בשפה המקצועית: TURP, בשיטה הקלאסית, באידוי או השילוב ביניהם.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת אולטראסאונד אשכיםאמנון23/01/2019
שלום
הייתי בבדיקת אולטראסאונד אשכים, תוצאות הבדיקה הם:
שני האשכים בעל מבנה וגודל תקינים.
האפידידימיס מימין ומשמאל הודגם תקין.
לא הודגם נוזל בכמות חריגה בשק האשכים.
ווירקוצלה קל מימין , רוחב הורידים עד 3.2 מ"מ.
ווריקוצלה קל משמאל , רוחב הורידים עד 3.5 מ"מ.
בבדיקת דופלר צבע - זרימת הדם באשכים תקינה.
לסיכום : ווריקוצלה קל דו צדדי.
הבנתי שאפשר להגיע לעקרות מווריקוצלה, זה מלחיץ אותי מאוד כי אני בן 29 ויש לי רצון להקים משפחה עם הרבה ילדים.
אשמח לחוות דעתך מה לעשות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין26/01/2019אמנון,
לא כתבת מדוע בכלל נשלחת לבדיקת סונר אשכים....
מכל מקום, וריקוצלה אינו בהכרח גורם לבעיה בפוריות ולא כל וריקוצלה מחייב טיפול ניתוחי. מציע לך להרגע, ללכת לרופא אורולוג שמן הסתם יבדוק אותך גופנית וידון עימך על אפשרות ביצוע בדיקת זרע....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת קטטר לאחר 36 יוםצבי23/01/2019
לפני חודש הוכנס לי קטטר עקב אמירת שתן בגלל ערמונית מוגדלתץ
בשבוע הבא אני אמור לעבור ניתוח ואז יוצא לי הקטטר סופית
האם עצם העובדה שהייתי עם קטטר 36 יום מהווה בעיה לגבי אי שליטה בבריחת שתן, ואם כן האם מדובר בתופעה חולפת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין26/01/2019צבי,
עצם המצאות הצנתר (קטטר) מספר מסויים של ימים אינו מצביע על בעיה אפשרית במתן השתן לאחר מכן בכלל ולאחר ניתוח בפרט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה במתן שתן והפרשותרון22/01/2019
אהלן ,
בן 24 בריא בדרך כלל
בשלושה ימים האחרונים הפרשות מהפין בצבע צהבהב
בנוסף צריבה בזמן שתן.
הייתי אצל אורולוג אתמול, שאמר שכנראה זאת מחלת מין ושלח אותי לבצע בדיקת שתן, PCR ומשטח בלי מתן אנטיביוטיקה כרגע, אמר שלאחר שיהיו תוצאות נתאים טיפול.
הגיעו תוצאות רק של בדיקת השתן הרגילה
התוצאות די חריגות
Protein
50 mg/dL
Leukocytes
500 LARGE Leu/uL
White Blood Cell
370 /HPF
Mucus
MANY /LPF
Red Blood Cell
7 /HPF
כל שאר הדברים נגטיב / נורמל
לפי התוצאות נראה שזה כלמידיה / זיבה?
התור שלי לרופא רק ביום שני הבא
האם לא מאוחר מדי ? האם להתחיל כבר בטיפול אנטיביוטי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין26/01/2019רון,
אני מצטער על העיכוב בתשובתי.
אני מניח שכעת יש לך כבר תוצאות התרבית וה PCR ושקיבלת טיפול מתאים בהתאם לתוצאות.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה הזקפה שלי לא חוזרת?אבי22/01/2019
שלום.
כופפתי בלי כוונה את האיבר מין שהוא היה במצב זקפה נגד הגמישות שלו והיה כמו קנאק חלש כזה. הלכתי לאורולוג והוא עשה לי את הבדיקה גופנית ואמר שהוא לא רואה בעיה. הוא אמר לי לעשות בדיקת דם,עשיתי ויצא תקין.
השאלה שלי היא למה הזקפה שלי לא חוזרת להיות חזקה כמו לפני?
אני חושב על זה המון ולא יודע מה לעשות,אני מתוסכל.
יכול להיות שהבעיה פסיכולוגית ולא פיזית?
אני לא יודע אם זה קשור אבל בחודש האחרון יש לי כאבי גב תחתון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין26/01/2019אבי,
ראה התכתובת בענין זה ב 4/12/18......
בנוסף, מציע לך לבקש מהאורולוג המטפל בדיקת זקפה בשינה. בדיקה זו יכולה להצביע על כיוון פסיכולוגי או הפרעה של ממש במנגנון הזקפה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן יש זקפה
אבי26/01/2019כן יש לי זקפה ד"ר והיא לא חלשה. האיבר מרגיש 80% במצב זקפה ולא 100%. לפני הקנאק הזה האיבר היה הרבה יותר חזק.
ולפי האורולוג אין שום נזק באיבר והכל תקין. גם הבדיקות דם תקינות.
אז מה זה יכול להיות ההבדל שאני מרגיש? כנראה שבגלל שהקאנק הזה הבהיל אותי אז הכנסתי לעצמי בראש שיש בעיה...
אתן לזה עוד זמן. אם לא ארגיש שיפור משמועתי אחזור לאורולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש פתרון?
אבי06/02/2019האם יש בכלל פתרון לשיפור הזקפה? ניתוח או משהו כזה?
והאם ייתכן שמתנועה לא נכונה יגרם נזק לזקפה? מצטער על כל השאלות אני פשוט מנסה להבין אם זה אצלי בראש או שיש באמת בעיה פיזית שצריכה טיפול. כי האורולוג אומר שאין בעיה אחרי הבדיקה הפיזית. והרופא משפחה טוען שזה נובע מחרדת ביצוע.
שניהם אבל לא פתורים לי את הבעיה. אשמח לתשובה תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)