מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת psa תיקון טעותיוסף17/10/2018
דוקטור שלום. תודה לך על המענה תזכורת ברשותך. לפני כחודשיים וחצי סבלתי מדלקת בדרכי השתן שבעיקוותיו הופנתי במיון, קיבלתי טיפול במשך שבועיים. חודשיים לאחר הטיפול עשיתי את הבדיקה psa והתוצאה הייתה 4.850 שבכל הבדיקות הקודמות התוצאה הייתה 1.7. שניגשתי לאורולוג המטפל אז הוא ענה לי שהכל בסדר ושאני יכל ליהיות רגוע, לחזור על הבדיקה בעוד חודשיים האם חודש וחצי או חודשיים זה מספיק זמן מסיום הדלקת ועד הבדיקה או שהייתי אמור לחכות יותר זמן עד ביצוע הבדיקה? תודה מראש. יוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין19/10/2018יוסף,
בהחלט מספיק זמן.
ובדיקה רקטלית של בלוטת הערמונית, כבר אמרנו?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בעוצמת שתן - בדיקות וטיפוליםאלי15/10/2018
שלום רב,
בן 46. בריא וספורטאי.
מזה כמה חודשים אני מרגיש שזרם השתן שלי נחלש באופן משמעותי. בהמלצת רופא המשפחה עשיתי בדיקת אורופלומטריה:
volume: 648 ml
flow time: 157 sec
Qmax: 8.3 ml/s
Qmean: 4.1 ml/s
Tqmax: 8.5 sec
Total time: 162 sec
Bs: 137 cc (מה שנשאר בשלפוחית)
בדיקות הדם יצאו תקינות. PSA 0.58 ng/ml
בהמלצת הרופא הלכתי לאורולוג שרשם לי קסטרל, אותו לקחתי תקופה אך לא היתה הטבה בכלל.
לאחר חזרה לאורולוג ביצעתי בהמלצתו ציסטוסקופיה שאלו ממצאיה: שופכה קדמית תקינה, סוגר שמור, ערמונית קצרה, צוואר פתוח, כיס שתן ללא ממצאים.
האם יש עוד מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין16/10/2018אלי,
יש ויש: תוך התייעצות עם האורולוג שתבחר, ניתן לנסות טיפול אחר לשיפור הזרם וההתרוקנות או למשל בדיקה אורודינמית...
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בשתן שבוע 32מישהי14/10/2018
שלום
אני בשבוע 32
מאתמול בבוקר הופיע לי דימום בשתן
לאחר בדיקה מקיפה ראו שזה לא מהרחם אלא מהשתן
לקחו לי תרבית שתן היום בבוקר. עדיין לא הגיעה תשובה אבל לפי סטיקים שעשיתי בשתן ולפי תוצאות שכן התקבלו עד כה נראה שזה לא דלקת. גם אין לי כאבים בכלל.
בנוסף עשיתי us בכליות שגם יצא תקין.
מה השלב הבא שאתה ממליץ? האם כדאי לעשןת בדיקת mri לשלול דברים אחרים כמו חלילה גידול?
אשמח לתשובתך
מישהי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין16/10/2018אני סבור כי אכן יש "לצלול" לחקירת הדמם: בשלב זה הייתי ממליץ על סונר (אולטרסאונד) של דרכי השתן + שתן לציטולוגיה. לאחר קבלת שתי התשובות, יש לשקול לבצע ציסטוסקופיה...
אנא עשי כל זאת תוך התייעצות עם אורולוג בקהילה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד לגידול באשך הימניאיתי14/10/2018
אני בן 15. אני מרגיש שיש לי משהו ליד האשך הימני כזה, משהו גושי. אני לא מרגיש שם כאב או נפיחות. יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין16/10/2018איתי,
חד-משמעית עליך לפנות לרופא המשפחה / אורולוג מומחה לבדיקה גופנית וקרוב לוודאי גם בדיקת סונר אשכים.
אל תדחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות חוזרות בשתן לילדמשה13/10/2018
שלום, לאחר מספר אירועי חום אצל בני בן ה3.5 ובבדיקה מעמיקה נוכחנו לדעת כי הוא סובל מfmf (יש לנו היסטוריה משפתית של fmf), בנוסף בוצע בדיקת אולטרסאונד ובה נאמר כי יש חשד למערכת מאספת כפולה, לאחר ייעוץ עם פרופ' מוכר בתחום התחלנו טיפול מונע למשך כחודשיים עד כה במהלכם התגלה באחת מבדיקות המעקב כי נוצרה דלקת חדשה בשתן, שוב החלפנו אנטיביוטיקה ולאחר סיומה שוב חזרנו לקחת את האנטיביוטיקה המונעת, המצב מתסכל מאוד מאחר ואנו לא רואים את סוף מתן האנטיביוטיקה, קיבלנו הפניה לציסטוגרפיה ולמיפוי כליות בניסיון לקבוע תור נאמר לנו שלא בכל בית חולים מבצעים ציסטורגפיה ולאחר דין ודברים עם הקופה נקבע לנו ציסטוגרפיה לעוד חודש בב"ש(אנחנו מהמרכז) , נאמר לנו שאי אפשר לבצע את הבדיקות אם הילד לא היה נקי מדלקות 3 חוד' לפחות, האם זה נכון? האם עכשיו צריך להרחיק את התור כדי ליצור פער של 3 חוד' שהילד נקי מדלקות, האם ניתן לבצע את הבדיקה באופן פרטי?
ד``ר דב אנגלשטיין16/10/2018נראה שהילד מטופל אצל רופא שמכיר את עבודתו היטב.
בד"כ את הבדיקות הנ"ל אכן מבצעים במכון רנטגן בבית חולים.
אני סבור כי נכון לבצע את הבדיקה כאשר אין סממני דלקת בשתן, אך בוודאי שלא צריך להמתין 3 חודשים....
מציע בכ"ז לפעול בעצה אחת עם האורולוג המטפל בכם כבר...
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בערמונית וביתר איברי גופיעוזר (עוזי) שטי12/10/2018
מזה שנה חלה הידרדרות בכל איברי גופי. אני סובל מחוסר אונים קיצוני. אינני יכול לעמוד על רגליי אפילו שתי שניות מבלי ליפול, בעיקר אחורה. אני משתמש ב
PROMNIX להזרמת השתן ובכל זאת סובל מבריחת שתן קבועה. אם אתם יכולים לעזור לי, כתובתי היא הנביאים 58 דירה 52 בת ים. הערה: במשך שנה הרופאים הבת ימיים לא עזרו לי כלל ואף לא רשמו לי תרופות משמעותיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין16/10/2018עוזי,
התרופה Promnix יכולה לגרום לירידה בל"ד וסחרחורת. מדובר בתופעה נדירה יחסית. אם אכן התרופה היא היא שגורמת לך לכל התופעות שציינת, אתה מוזמן להפסיק התרופה ולראות אם יש שיפור משמעותי במצבך, לעומת הפרעה אפשרית בהטלת השתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה של בדיקת psaיוסף12/10/2018
לד"ר שלום. לפני כחודשיים סבלתי מדלקת בדרכי השתן שבעיקוותיו הופנתי במיון בבית חולים עד שסיימתי את הטיפול נגד הדלקת עברו בערך שבועיים. לפני כמה ימים הופנתי לעשות בדיקות דם כולל בדיקת psa רמת הpsa היה כל הזמן 1.8 לאחר הבדיקה האחרונה זה קפץ ל 4.850. שדיברתי עם אורולוג שמטפל בי ועם רופה משפחה התשובה של שניהם הייתה זהה, שאני יכול ליהיות רגוע והכול בסדר לחזור על הבדיקה הזאת בעוד חודשיים. אני יודע שבמצב כזה שולחים לביופסיה, לא הבנתי על סמך מה הם נתנו את התשובה, על סמך שלא עבר מספיק זמן מאז הדלקת עד הבדיקה? או על סמך שהערמונית שלי מוגדלת. אני בן 57 לצורך העיניין. הייתי שמח לקבל עוד דיעה. תודה מראש
ד``ר דב אנגלשטיין16/10/2018יוסף,
במצב זה שלך, אני סבור כי צריך לבדוק את הערמונית בדיקה ידנית. אם תקין, כן, יש לחזור על בדיקת PSA בדם, ניתן גם בעוד כ 2-4 שבועות, בהדרכה של האורולוג המטפל...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אגיסטן גורם לדלקות?מאיה10/10/2018
ייתכן שהתפתחה לי דלקת בדרכי השתן בגלל שימוש בנרות אגיסטן?
ד``ר דב אנגלשטיין16/10/2018מאיה,
לא מאוד סביר שעצם הטיפול באגיסטן יגרום לדלקת (חיידקית) של דרכי השתן. כדאי לבצע תרבית שתן בהדרכת הרופא הכללי / הגניקולוג המטפלים בך.
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת 8 ימים פרופסיהבן 2808/10/2018
שלום
נטלתי במשך 8 ימים כדורי פרופסיה, והחלטתי להפסיק מפני כאב באשכים , ובזמן אוננות הזקפה לא הייתה 100% האורגזמה חלשה כזה והזרע יצא מיימי.
האם 8 ימים של נטילה יכולים לגרום לנזק בלתי הפיך? הן במצב הזקפה והן באיכות הזרע?
הפחד שלי שלמרות שאפסיק התופעות יישארו לי כי קראתי שלהרבה זה לא עבר.
רציתי לשאול מה הסיבה ההגיונית שהתופעות לא עוברות לחלק מהמשתמשים למרות שמפסיקים? והאם זה יכול להיות גם לכאלה שלקחו שבוע בלבד כמוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין16/10/2018נראה לי שכל הסיכויים הם שלא קרה כל נזק בלתי הפיך בנטילת התרופה לשבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על גירוי עצבי ptnsיפית08/10/2018
שלום רב אני בחורה בת36 ללא לידות . עברתי בדיקת אורודינמיקה לאחר שהייתה לי תכיפות במתן שתן וזה קרה לאחר דלקת בשתן לפני שנה מאז תסמינים תכיפות קיימים. אומנם עם שיפור קל כי עברתי דיקור ופיזיוטרפיה וחודש עם בטמיגה. בתוצאה של הבדיקה רשום אי יציבות של הדטרוזור והתרוקנות עם עקומה שטוחה וממושכת. כדורים מן הסתם לא מרפאים. אשמח לחוו. דעתך בנושא
ד``ר דב אנגלשטיין16/10/2018יפית,
תביני שמאוד קשה לתת לך תשובה נכונה ומלאה ללא שיחה עימך + כל התיעוד הרפואי הרלוונטי... על פניו נראה לי שלא ממש מוצו כל האופציות הטיפוליות אצלך לפני גירוי עצבי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיאליס מקורי או אחר?נעמה08/10/2018
בעלי סובל מהגדלה שפירה של הערמונית. היה מעל שנה עם קסטרל. עכשיו המומחה רשם לו אומניק, וסיאליס 5 מג יומי. ורשם לו לקנות מקורי.
הוא קיבל אישור מהמושלם לפי בקשת רופא משפחה.
אבל גילינו שהקופה מוכרת רק סיאליס לא מקורי (אוניפרם).
האם זה עובד טוב באותה מידה? האם יש יותר סיכון בתרופה שאינה מקורית?
בקיצור האם לשלם על תרופה מקורית באופן פרטי, שזה יותר יקר, או להסתפק בתרופה של אוניפרם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד פרט לגבי אומניק
נעמה09/10/2018בקניית התרופות התברר שגם אומניק יש רק לא מקורי. משתי חברות רפא ועוד אחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה על רצפה קרה ודלקת בשתןאורית07/10/2018
מאז שאני קטנה אמרו לי לא לשבת על רצפה כשהיא קרה בגלל שזה גורם לדלקת בדרכי השתן. האם אמת או מיתוס?
ד``ר דב אנגלשטיין16/10/2018אורית,
אכן לא נעים לשבת על רצפה קרה....
איני סבור כי קיים קשר ישיר של ממש.
מצד שני, חום מקומי עוזר לסימפטומים של דלקת בדרכי השתן התחתונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב לאחר ניתוח שימור כליהRUSARIO05/10/2018
לפני 7 חודשים עברתי ניתוח זעיר פולשני משמר כליה בעקבות ממצא בהדמיה בכליה השמאלית בין קוטבי באספקט ליטרי מודגמת ציסטה עם מחיצות ומוקד אקזוטיפי סמוך בגודל 1.5 ס"מ .
הפתולוגיה הראתה שהיה אר סי סי לא אלים 1.
עברתי עשיו mri בטן ביקורת שהראה : 2 הכליות בגודל תקין . בכליה השמאלית באזור הבין קוטבי באספקט הלאטרלי מודגם דפקט קורטיקלי במיטת הניתוח והפרעות בשדה המגנטי יתכן משנית לסיכות ניתוחיות או לשימוש בחומר הומאוסטטי .
לסיכום - מצב לאחר ניתוח לאחר כריתת תהליך תופס מקום - אין האדרה .
בדו"ח הניתוח היה כתוב :סגירת כלי הדם המובילים לגידול בסיכות מתכתיות . האם הסיכות קבועות או זמניות , הכוונה , האם הן צריכות להיות שם עכשיו ? מה תפקידם ?
מה דעתך ? האם זה מצב נורמלי אחרי ניתוח ?מה זה דפקט קוטיקלי ?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין05/10/2018רוסריו,
מהחומר שהבאת לידיעתי נראה מצב מצויין לאחר כריתה חלקית של כליה להרחקת גידול מסוג RCC. סיכות מתכתיות משמשות לסגירת כלי דם והן תהיינה קבועות במקומן. אני מניח שה"דפקט" הוא המקום בו הוצא הגידול.... בכל מקרה, סביר יותר שתפנה השאלות, אם עדיין קיימות, לרופא המנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערמונית מוגדלת ונטילת מוסקוליעקב04/10/2018
שלום רב
קיבלתי מרופא המשפחה מרשם לטבליות מוסקול לשיכוך כאב שריר להפתעתי היה רשום בעלון המרשם שאסור להשתמש בתרופה אם יש ערמונית מוגדלת (מה שיש לי ערמונית מוגדלת שפירה בינונית) כנראה בגלל שיש בתרופה 30 מ"ג אורפנדרין ציטראט. התרופה הזאת עזרה לי מאוד בעבר. צריך לקחת שניים כאלה ביום. שאלתי האם יש אפשרות בכל זאת ליטול תרופה זאת ליום יומיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין05/10/2018יעקב,
נראה לי שקיימת אזהרה (לא איסור) לגבי שימוש בתרופה למי שיש לו ערמונית מוגדלת. לא רשמת האם יש לך סימפטומים ומה דרגת חומרתם באשר להטלת השתן והאם ידוע על שארית שתן אצלך. גורם חשוב נוסף הוא האם אתה מטופל לעניין הערמונית המוגדלת ומה השפעת הטיפול עליך.
ככלל, נראה לי שאם אינך סובל ביותר מהפרעות במתן השתן וחש כי אתה מתרוקן היטב, תוכל ליטול המוסקול, תוך שימת לב לשינוי, אם בכלל, במתן השתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערמונית מוגדלת ונטילת מוסקול
יעקב06/10/2018תודה רבה!
הסימפטום היחיד שיש לי הוא דחיפות רבה במתן שתן. ערמונית +1 גמישה וחלקה בבדיקה אחרונה לפני בערך חודשיים. ערמונית מוגדלת מזה כעשר שנים. אני בן 65. לא מטופל לעניין הערמונית המוגדלת. בעבר ניסיתי קסאטראל (גרם לדפיקות לב) וטוביאז ללא הצלחה. מסתדר בלי הכדורים. זרם שתן תקין מרגיש שמתרוקן טוב. אבל כאמור יש דחיפות רבה במתן שתן אני נמצא בביקורת דו שנתית אצל אורולוג הכוללת בדיקה רקטלית ו psa בעברי שלוש ביופסיות תקינות האחרונה לפני שנה וחצי. יש רק עניין אחד שלאחרונה ה psa זינק בתוך חודשיים בערך מ 5.5 ל 6.6 נשלחתי על ידי האורולוג לבדיקת score 4 k שלשמחתי יצאה תקינה ערך של 2% בלבד. האורולוג אמר שזה תקין ואין דאגה ולחזור רק בעוד שנה לביקורת. רציתי בבקשה לשאול את חוות דעתך המלומדת גם בעניין הזה. וגם את פסיקתך הסופית שכנראה תהיה חיובית בעניין המוסקול לאור האינפורמציה שקיבלת.
בתודה מראש
יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערמונית מוגדלת ונטילת מוסקול
יעקב07/10/2018ד"ר אנגלשטיין שלום!
רציתי לדעת בבקשה מה בודקים ב score 4 k הבנתי שיש 4 פרמטרים שבודקים. האם אחד מהפרמטרים הוא גם psa free? מטבע הדברים אני מודאג מזה שה psa עלה בחדות בזמן קצר.
בתודה מראש
יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PSA ביופסיה לערמונית ועודאבי04/10/2018
אני בן 72. לפני שנה כאשר ה PSA היה 8 מצאו אצלי שני נגעים כאשר אחד חשוד כ PIRADS-5.
השנה ה PSA כבר 9.7. הומלץ לי לבצע ביופסיה בשיטת MRI US FUSION. אני חושש מהזרעה של חומר נגוע בעת הוצאת המחט.
האם אני חייב בכלל לבצע ביופסיה? לפני חודש בצעתי בדיקת 4K Score והתוצאה היתה 16%. למרבה הצער הסקאלה לא ליניארית.
האם יש שיטות אחרות לבצע ביופסיה?
בהנחה שאכן הממצאים מצביעים על קרצינומה, האם חייבים כריתה רדיקאלית של הערמונית או שיש פתרונות ממוקדים לגידולים?
הערמונית נפוחה , אבל אני יכול לחיות עם זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין05/10/2018אבי,
על פי הנתונים שהעלת כאן, נראה לי כי טוב תעשה לעמנך ועבור את הביופסיה של הערמונית. אל לך לחשוש מפיזור הגידול לכאורה בעת הביופסיה. אני מניח שיהיה זה הגיוני יותר לדון על שיטות הטיפול רק לאחר קבלת תוצאות הביופסיה: ממאירות כן או לא, דרגת הממאירות וביזור הממאירות בתוך הערמונית....
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)