מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השתנה מרובה עקב חוסר אוננותתומר06/11/2018
היי דוקטור כל חיי אני סובל המשתנה מרובה בכל מה שקשור ללפני השינה אבל שמתי לב שבימים שבהם אני מאונן אין לי את זה ולהיפך בימים שאני לא מאונן אני צריך ללכת בתדירות גבוהה יותר לשירותים בלילה רציתי לדעת האם יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין07/11/2018תומר,
איני מכיר קשר ישיר וקבוע בעניין, אך נראה שאתה יכול להנות משני העולמות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכפלה של ערכי ה-PSAאליחי06/11/2018
בטווח של שנתיים ערכי ה-PSA הוכפלו אבל הם עדיין נמוכים - בין 0.01 ל-0.2. האם יש לזה משמעות? חזרה של הגידול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין07/11/2018אליחי,
היה גידול??? פרטים.....
טופלת לענין זה? במה??
מה היה ה PSA ההתחלתי ולכמה ירד (מקסימלית) בתקופה שלאחר הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתן דמי מנפרוסטום לבת 93דני03/11/2018
שלום רב,
סבתא שלי בת 93, במשך שבועה יוצא לה שתן אדום מנפרוסטומה (הותקנה בגלל אבן גדולה בכליה לפני שנה וחצי) ושתן בהיר מאורוסטומה(שלפוחית שתן הוסרה לפני 13 שנה עקב סרטן). אין כאבים או חום, לוקחת כמה ימים אנטיביוטיקה, המצב לא משתנה. מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין03/11/2018דני,
ייתכן שתן דמי מהאבן שבכליה אך יש לבדוק זאת בבדיקת דימות (רנטגן) כזאת או אחרת. יש לפנות לאורולוג המטפל בקהילה, שיפנה את הסבתא לבדיקות המתאימות.
בהצלחה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בוריד בפין במצב זקפהאבי01/11/2018
שלום, אני בן 30 לאחרונה (בשבוע האחרון)
שמתי לב שיש לי מין בליטה ממש קשה בערך ס״מ לפני עטרת הפין בצד החיצוני (זה שמול עיניי) זה קורה לי אך ורק בזמן זיקפה וזה כבר פעם שנייה או שלישית בשבוע האחרון שאני שם לב לזה במצב של זיקפה.
האם ידוע מהידע שלך במה מדובר?
אני נוטל פרופסיה האם זה קשור?
במקום ללכת לרופאים שלא יוכלו בכל מקרה לעזור כי אין להם דרך לראות את זה כי זה מופיע רק במצב של זקפה. ידוע אם זה נשמע מסוכן או זה משהו מוכר? אשמח לקבל תשובתך.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין02/11/2018אבי,
לא נשמע לי כמשהו שאינו טבעי.
אגב, אתה בהחלט יכול להראות לרופאך על מה מדובר ע"י צילום הפין בזמן זקפה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות בוריד בפין במצב זיקפה
אבי02/11/2018היי, ראשית תודה על המענה המהיר.
רציתי להבין אם מדובר במשהו מסוכן לפי התיאור?
נניח ומדובר בצ׳יסטה או בקריש דם בוריד.
זה משהו שצריך לפתור מבחינה בריאותית מלבד אסתטית?
אשמח למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דב אנגלשטיין03/11/2018כפי שכתבתי לך, לא נשמע לי כמשהו מדאיג או לא טבעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות יתר באשך שמאלרועי30/10/2018
שלום,
לאור רגישות יתר באשך שמאל הלכתי לאורלוג שלא מצא ממצא מיוחד. נשלחתי לאולטרסאונד שרק מראה וריקוצלה עד 3 מ"מ באותו האשך. יש לציין כי הרגישות מוגברת יותר כששק האשכים רפוי וכמו כן הרגישות מתבטאת יותר בחלק התחתון של האשך. מה יכול להסביר את הכאב ואילו בדיקות עוד ניתן לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות באשך שמאל
רועי30/10/2018הכוונה היתה לרגישות במגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דב אנגלשטיין30/10/2018שלום רב,
קשה לי לתת לך עיצה ללא בדיקה גופנית.
יחד עם זאת, נראה שהרופא שלך עושה את הבירור הנכון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות יתר באשך שמאל
רועי01/11/2018תודה רבה על המענה. יש לי רק שאלה אחרונה..האורולוג שלח אותי לבדיקות מעבדה (בדיקת שתן, תרבית זרע וכו') כדי לשלול דלקת. יכול להיות מצב בכל זאת של נוכחות דלקת עם אולטרסאונד תקין ובדיקות מעבדה שליליות? לאור הכאבים, לא רצוי לתת כבר צ'אנס לאנטיביוטיקה וזהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דב אנגלשטיין02/11/2018רועי,
מתן אנטיביוטיקה אינה מענה לכאבים אלא אם יש חשד לדלקת חיידקית. יאמר כאן כי לעיתים יש מצבי כאב באשך ללא הסבר של ממש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש צורך באנטיביוטיקה?אל29/10/2018
בוקר טוב,
נדלחתי על ידי אורולוג לאולטרסאוד לאחר רגישות ונפיחות שהרגשתי.
הממצאים, אשך שמאל בגודל ומרקם תקין.
אי סדירות ותפיחות קלה בראש האפדידימיס.
Testicular appendix הודגם כנגע אקוגני 5*6 מ"מ.
הידרוצלה במידה קלה, ללא סימני וריקוצלה.
הוא נראה מאוד לא סגור על עצמו ואמר שאולי זה תהליך דלקתי ו"אנטיביוטיקה יכולה לעזור".
הוא רשם לי אנטיביוטיקה 500 מג פעמיים ביום.
אשמח לחוות דעת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין29/10/2018אל,
קשה לי להעריך ללא בדיקה שלך, אך "אם לא יועיל, לא יזיק"....
האם נשלחב\ה בדיקת שתן לכללית ותרבית? במידה ולא, מציע לקחת את האנטיביוטיקה ל3-4 ימים.
בהצלחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת שתן
אל29/10/2018תודה על התגובה,
היום הגיעו תוצאות מלאות של בדיקות השתן , התרבית שלילית
מה שכן הרופא אמר שככל הנראה אני שותה יותר מדי - אוסמולליות 183, יכול להיות קשר לעניין?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת שתן
אל29/10/2018תודה על התגובה,
היום הגיעו תוצאות מלאות של בדיקות השתן , התרבית שלילית
מה שכן הרופא אמר שככל הנראה אני שותה יותר מדי - אוסמולליות 183, יכול להיות קשר לעניין?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דב אנגלשטיין30/10/2018אל,
אם כך, נראה לי שאין צורך באנטיביוטיקה, אך ליתר בטחון שאל נא את האורולוג המטפל שלך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנו לי דלקת בערמוניתאילן27/10/2018
שלום לפני עשרה שבועות אבחנו לי דלקת בערומית מקבל טוביסאס להקלה ודוקסילין וציפרודקס אחרי עשרה שבועות חלק מהתסימנים עברו (לחץ וצריבה) נותרה בעינה תחושת דחיפות לשתן. קבועה בעצימות נמוכה בזמן שכיבה ומנוחה אך מחמיר מייד בתנועה. מהו בדכ זמן ההחלמה? מתי אני צפוי להרגיש הקלה והאם יש משהו שניתן לעשות כדי לזרז את ההחלמה?
ד``ר דב אנגלשטיין29/10/2018אילן,
לא ברור לי איזה סוג של דלקת של בלוטת הערמונית איבחנו אצלך, יש סוגים שונים, המגיבים אחרת לטיפול. בכל מקרה, האם לא היו כל סימפטומים / הפרעות במתן השתן קודם לכן? אלה יכולים להשאר או אף להחמיר ויש לטפל בהם בהתאם.
בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחנו דלקת חריפה
אילן30/10/2018הי
תודה על המענה
הדלקת שאובחנה חריפה חיידקית
מקבל אנטיביוטיקה
לא היו תסמינים לפני אף פעם
הלחץ והצריבה נעלמו כמעט מאז תחילת הטיפול, נשארה תחושה של דחיפות. השאלה מהו הזמן הממוצע לריפוי? לוקח אנטיביוטיקה 5 שבועות ואמור להמשיך עוד 3 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת סטנד עם חוטמיכאל26/10/2018
היי עברתי ניתוח לריסוק והוצאת אבן, השאירו סטנד למשך 5 ימים כאשר קשור עם חוט ובסיום אני צריך למשוך לבד ולהוציא אותו.
האם כדאי לעשות לבד או לדרוש במחלקה עם טשטוש או האדמה מרומית ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין26/10/2018שלום רב,
אכן ניתן למשוך לבד (לא כואב), אך מי שחושש יכול לגשת לאחות או רופא במרפאה בקהילה. ממש אין כל צורך בהרדמה.....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח וריקוצלה לנער בן 15רינה24/10/2018
שלום רב,
בני בן ה15 מועמד לניתוח וריקוצלה באשך השמאלי. קוטר הורידים כ6 ס"מ בעמידה.לדברי הרופא מדובר בדרגה 3, האשך מצטמק ויש לנתח.
נמסר לי שיבוצע תהליך High Ligation
1.ברצוני לדעת האם זהו ההליך המומלץ עבורו?
2. קראתי שיש מספר אפשרויות ניתוחיות:בטנית/מפשעתית/ לפרוסקופית/רדיוגרפית (צינתור)/מיקרוכירורגית.
לאיזו אפשרות מהרצ"ב שייך High Ligation?
3.האם יש סיכוי שאחרי הניתוח האשך יחזור לגודלו או שהוא יצטמק עוד כתוצאה מהניתוח?
תודה רבה
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין26/10/2018רינה,
ניתוח של תיקון וריקוצלה יכול אכן להתבצע במספר אפשרויות.
כל מנתח בוחר בגישה משלו, אך ככל הידוע לי, הגישה המומלצת היא זו המפשעתית (אחת מהגישות ה"נמוכות") תוך שימוש במשקפיים מגדילות או אף מיקרוסקופ. במקרה הטוב, האשך ישמור על גודלו הנוכחי....
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוריקוצלה אצל נער בן 15
רינה26/10/2018תודה ד"ר אבל לא הבנתי.
אתה רומז שהאשך יצטמק עוד?
האם High ligation זו גישה מפשעתית? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דב אנגלשטיין27/10/2018רינה,
כמו שכתבתי לך כבר, הגישה דרך המפשעה הינה גישה "נמוכה" (low ligation).
האשך לא אמור לרדת יותר בנפחו לאחר ניתוח התיקון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור של גולה עיגול באשך שמאל למעלהבדוי23/10/2018
שלום לאחרונה בדקתי את האשכים וראיתי שגובהם לא זהה וגם שמתי לב שיש באשך שמאל למעלה מין גולה הרגשה של פיטמה קטנה מה לדעתך זה יכול להיות? האם זה משהו מלחיץ נשמע ? כי קבעתי תור לאורולוג רק לעוד חודש
נראה לי לא מלחיץ, ייתכן שמדובר בציסטה בראש יותרת האשך, שהוא מבנה נורמלי של האשך. כדאי לבקש מרופא המשפחה הפניה לביצוע סונר (אולטרסאונד) של האשכים, טרם הפגישה עם האורולוג.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופא לגבי בני בן 13 שניםמירי23/10/2018
היי בני בן 13 כול חצי שעה ראיתי שנכנס לשירותים והתוצאאות בדיקת pROTEIN יצא 30 וריכוז שתן יצא 1047 מה עושים מה זה אומר אני בלחץ
מציע (א) לא להיות בלחץ, אין צורך; (ב) לקבוע עם נפרולוג, מומחה למחלות הכליה ויתר ל"ד. אם יהיה צורך, יפנה אתכם גם לאורולוג.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות של זרם השתןגלעד23/10/2018
שלום
גיל 49.
בגיל 30 ניתוח אפנדיציטיס והיתה עצירת שתן של 1.7 ליטר!! ולכן שמו לי קטטר.
בדיקת מהירות זרם השתנה בגיל 32 היתה תקינה עם כ 15 מל לשניה ממוצע.
בערך מגיל 40 מרגיש שהזרם איטי יותר.
בדיקת מהירות שתן לפני 3 שנים ולפני חצי שנה תוצאות דומות
זרם ממוצע 7 מל לשניה וזרם שיא 12 מל לשניה שזה יחסית נמוך לגילי.
ערמונית בגודל תקין.
הוצע לעשות ציסטוסקופיה סירבתי.
בינתיים כבר 3 שנים הזרם יציב.
רציתי לשאול
1. בשבועיים האחרונים הייתי חולה ולא קיימתי יחסי מין ולא אוננתי. אתמול באוננות כשהגיע השפיכה הרגשתי כאילו הזרע קצת מתקשה לצאת כאילו הצינור צר מדי.
האם שפיכה לעתים קרובות מסייעת לשמור על רוחב צינור השתן והזרע ואם כשבועיים לא שפכתי אז הצינור עלול להפוך לצר יותר?
2. האם ההסבר הסביר לבעיה שיש לי הוא הצרות של השופכן ואם כן האם בשלב זה כדאי לעשות משהו או כל עוד מסתדר עם זה לחכות עם זה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין26/10/2018שחום רב,
1) השפיכה אינה עוזרת לשמור על רוחב השופכה
2) זרם שתן חלש יחסית אינו תוצאה חד-משעית של היצרות בשופכה.
אני מניח שאם תקבע פגישה עם אורולוג + בדיקות/טיפול מתאים, תוכל להגיע למסקנה נכונה ויעילה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ממושכים באיזור האשכים והמפשעותרון22/10/2018
שלום,
במשך כשבוע אני סובל מכאבים באיזור האשכים והמפשעות (יותר בצד שמאל). עברתי סונר אשכים שיצא תקין מלבד הידרוצל בכמות קטנה משמאל, וכמו כן התגלו 2 בקעים קטנים במפשעות, אחד בכל צד. לטענת הכירורג הבקעים מורגשים תוך כדי בדיקה אך אינם נראים לעין וכנראה אינם מקור הכאב לאור היותם קטנים. מה מקור הכאב יכול להיות לדעתך? בנוסף, חייב לציין שאשך שמאל משעותית יותר רגיש מימין..האם יש לזה חשיבות קלינית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין26/10/2018קשה לי לענות ללא בדיקה.
בכל מקרה ייתכן בכ"ז שהבקעים הם הסיבה, קשה לדעת כך במרחק....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריסוק אבנים מכליה ימין וכאבי בטן תחתונה לאחר הוצאת סטנטרן22/10/2018
שלום רב,
אני סובל מכאבי בטן חדים מצד ימין בטן תחתונה כבר חודש וחצי.
באחת הפעמים פניתי אל ביה"ח, בוצע לי CT אשר הדגים אבן בכליה ימין. לפני חודש עברתי ריסוק אבן מכליה צד ימין שלאחריו הוכנס לי סטנט למשך 3 שבועות.
לפני 10 ימים הוצא הסטנט.
חשוב לציין שכל התקופה הזו (חודש וחצי) כאבי הבטן לא חלפו.
במשך הזמן הזה הרופאים הסבירו כי מדובר בתופעות של האבנים/של הסטנט.
יש לי כאב חד ממש מצד ימין בטן תחתונה ואיני מבין מדוע.
מה הסיבות לכאבי הבטן (שלא פוסקים)? האם זה קשור לפעולה הפולשנית ולהחדרת והוצאת הסטנט לאחריה?
טכנאי US אמר לי כי ייתכן והאיזור שם נפגע בהחלדרת/הוצאת הסטנט ונשרט ונגרמה לי פציעה באיזור.
תודה רבה לך על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
איני יכול לדעת בוודאות מה הסיבה, שכן איני יודע מה אופי הכאב, האם נשארו כעת אבנים בשופכן / כליה וכדומה. אם הכאבים לא יפחתתו או יחלפו, ניתן לבצע CT בטן ואגן בפרוטוקול אבנים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשך טמיר פין קטןאיתי20/10/2018
שלום רב.
אני בן 28 בילדותי עד גיל 12 הייתי הולך כל שנה לבדיקה אצל אורלוג שהיה בודק לי את האשכים אם הם בסדר. אף פעם לא שאלתי את ההורים שלי למה, היום בדיעבד אני חושב שזה בגלל כשהייתי ילד עברתי ניתוח לאשך טמיר. רציתי לשאול אם מי שעשה ניתוח כזה אז בגלל זה יש לי פין וביצים קטנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין20/10/2018איתי,
גם אם בוצע ניתוח לתיקון אשך טמיר, אין זו סיבה לאשך קטן מהצד השני או פין "קטן". אני רושם מרכאות, מפני שלעיתים גברים (צעירים) סבורים שהם בעלי פין קטן ולא כך הוא כלל.....
אם אתה מודאג, פנה לבדיקת אורולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)