מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלפוחית רגיזה טיפול משמעותימוני24/11/2016
בן 54. אני משתמש בספסמו ליט 20 מג פעמיים ביום כמה שבועות וחש שיפור מסויים בדחיפות השתנה .אבל אני מרגיש שהייתי רוצה לנסות משהו יותר חזק מאותה קבוצה או אחרת כדי להקטין עוד יותר את הדחף להשתין שעדיין קיים. מה כדאי לנסות ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן25/11/2016שלום מוני
ישנם מספר תכשירים מקבוצה זו שאולי יכולים לתת שיפור בתגובה דוגמת toviaz . לחילופין לאחרונה החל בארץ שיווקה של תרופה חדשה בשם בטמיגה (mirabegron ) שיכולה להועיל גם כן. נדרש יעוץ רופא אורולוג להסבר על יתרונות ותופעות לוואי של כל תרופה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 57 בעיה בעיצבוב השלפוחיתנעמה24/11/2016
שלום,
אני בת 57, בריאה, אוכלת בריא ועוסקת בספורט.
כבר כמה שנים יש לי בעיה של רגישות בעצבוב השלפוחית:
אם אני מתעוררת באמצע הלילה , כתוצאה מנחירות בן זוג, או לחץ על היד, או רעש חיצוני, או מכל סיבה אחרת. ברגע שאני במצב שכיבה על הגב מיד יש לי גירוי נורא בשלפוחית ואני חייבת לקום לשירותים. אפילו אם יש רק כמה טיפות נוזל (בלילה שלם יש לי מקסימום כוס נוזלים, לרוב פחות). אגב – רק בשכיבה על הגב אני נרדמת.
ברגע שאני מתעוררת , ולא משנה אם זה אחרי חצי שעה של שינה או שלוש שעות , ברגע ששיניתי תנוחה מיד חייבת להשתין. ואפילו אם אשנה תנוחה זה כבר לא יעזור.
לפעמים גם כשאני הולכת לישון (מתרוקנת קודם) – קוראת ואז רוצה ללכת לישון , חייבת שוב לקום לשירותים , גם אם יש כמה טיפות. זה מציק לי ולא אוכל לישון עד שלא אלך.
בשעות העירות אני צריכה ללכת לשירותים כל שעה-שעתים. זה לא מפריע לי. וזה ככה רוב חיי.
(לפני כ15 שנים עברתי טיפול ביופידבק במרפאה אורוגניקולוגית כדי ללמוד להתאפק יותר, אבל זה לא ממש עזר, וסך הכל בשעות היום לא מפריע לי כלום)
האם יש טיפול לגירוי העיצבי הזה של השלפוחית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן25/11/2016שלום נעמה
התופעות הנ"ל נפוצות מאד. ניתן לשקול כדור שינה כדי שהשינה תהיה עמוקה יותר ואולי תמנע התעוררות מכל היסח דעת. לחילופין ניתן להפחית משקאות קפאיניים ושתיה בשעות הערב וכן קיים טיפול תרופתי עליו תוכלי להתייעץ עם אורולוג בקהילה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד לא רגיל ודקירות באיבר מין כבר שלושה חודשיםאנונימית23/11/2016
שלום,
אני פונה אליכם בקשר לבן זוג שלי בן 34 בריא בד״כ שסובל כבר כשלושה חודשים בגירודים קשים ועקצוצים באיבר מין לאורכו וגם בכיפה.
אלו גירודים קשים שמגבילים אותו ומשבשים לו את כל סדר היום, עשה את כל הבדיקות אורולוגים שונים,רופאת עור וכל מה שנדרש, על פניו האזור נקי ולא נמצאה כל מחלת מין אומרים לו שהכל נראה תקין אך הוא סובל ברמות שלא עובד כבר כל התקופה חייבים פיתרון, הוא חי על 2 סוגי כדורים נגד גירודים אך גם אלו לא ממש עוזרים ....הוא סובל ממש וזה משפיע על מצב רוחו בבקשה האם מישהו יכול לאבחן את זה כמו שצריך?
מבקשת עזרתכם.
תודה מראש
אנונימית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן25/11/2016שלום רב, כמובן נדרשת בדיקה גופנית, בדיקת הדמיה ותרביות לשלול כי לא מדובר בזיהום כלשהו. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
ד``ר בוריס פרידמן25/11/2016לעיתים תסמינים אלו עלולים לנבוע מרגישות לדטרגנט מסויים דוגמת אבקת כביסה או קרמים חדשים שבן זוגך או את משתמשים ועוברים במגע אינטימי כולל שימוש בקונדום באם משתמשים שעלולה להיות רגישות לחומר סיכה או לגומי עצמו. יש להימנע כל פעם מחומר או דרגנט אחר ולראות אם יש השפעה אך יש לציין כי ההטבה יכולה להימשך פרק זמן ולא חולפת מיד. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצורף תוצאות בדיקת הסיטי (אורן)אורן23/11/2016
משום מה לא הצלחתי להעלות את הדבר הכי חשוב. מקווה שיעלה הפעם.
אני בהיסטריה ואשמח לקבל תשובה בהקדם.
תודה מראש
להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של: בטן ואגן
הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי.
הסריקה בוצעה במנח אקסיאלי עם שחזור קורונלי וסגיטלי.
אין בדיקות קודמות להשוואה.
סיבת ההפניה: בירור אבנים.
ממצאים:
בסיסי הריאות באוורור תקין.
הכליה הימנית בגודל ומנח תקינים, ללא סימני הידרונפרוזיס. ללא אבנים.
אורטר ימני עדין לכל אורכו.
הכליה השמאלית בגודל ומנח תקינים, בקוטב התחתון של הכליה תהליך אגזופיטי בלתי אחיד
4, רושם למלאות באגן הכלייתי. HU מכיל הסתיידויות בתוכו, צפיפותו
אורטר שמאלי עדין לכל אורכו.
שלפוחית השתן במילי חלקי.
ערמונית אינה מוגדלת.
ללא נוזל בבטן ובאגן.
ללא לימפאדנופתיה רטרופריטונאלית, אגנית ומפשעתית.
הכבד, הטחול, הלבלב והאדרנלים ללא ממצא פוקאלי גס בהסתייגות שלא הוזרק חומר ניגודי.
מבנה גרמי- שינויים ניווניים קלים בע"ש.
CT סיכום: חשד גבוה לתהליך תופס מקום בכליה השמאלית, להמשך בירור על ידי בדיקת
מכוון לכליות ושלב הפרשה כולל אורטרים ושלפוחית השתן.
שאר הבדיקה כמתואר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן25/11/2016שלום אורן
אני מסכים עם הסיכום - על-מנת לקבל אפיון של הנגע בכליה נדרשת בדיקת CT בפרוטוקול המתאים עם חומר ניגוד לאפיון הנגע. לאחר ה- CT עליך לפנות לאורולוג להסבר על הממצא ודרכי הטיפול. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילה ילד בן 10yael23/11/2016
בני מרטיב בלילה קבוע. ניסינו טיפול תרופתי לא עזר. התנהגותי גם לא. נשללה גם בעיה פיזיולוגית. פשוט מיואשת מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן23/11/2016שלום יעל
אני מבין את הקושי לך ולילד. החדשות הטובות שזה לרוב חולף אך עדיין בגיל 18 1% מהילדים סובלים מתסמונת זו. לעיתים נדרש זמן לטיפול לעבוד, יש להימנע משתיה 3 שעות בטרם השינה ולהתרוקן לפני השינה. לעיתים לפרק זמן נדרשת בכל זאת את השכמתו של הילד בלילה להתרוקן. הייתי מציע לנסות זאת 4 שעות לאחר השינה ובאם יבש, להגדיל כל פעם את המרווח ל- 5 שעות מהרדמות והלאה. יהיו תקלות לאורך הדרך אך יש אור בקצה המנהרה... בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופתי האם אפשרי ?צחי23/11/2016
האם ניתן לשלב או האם מוכר לכם רופאי האתר הנכבדים, שילוב של התרופות ספסמוליט לשלפוחית רגיזה ביחד עם דסמופרסין למניעת השתנה לילית ? תודה מראש .
ד``ר בוריס פרידמן23/11/2016ראה תשובה קודמת שלי למיכאל. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון שגוי של דלקת בערמוניתארז22/11/2016
שלום דר בוריס .
המשך לשאלותי הקודמות
הייתי אצל פרופסור לאורולגיה לחוות דעת . הוא דחה. לחלוטין שיש או היה לי דלקת בערמונית וממש כעס שנתנו לי אנטיביוטקה לחודש אז שאלתי אותו מה זה הגירווי שיש לי שלפעמיים מעורב בכאב בפין הוא אמר לי שזה עצב שנתפס וגם הרבה פסיכולוגי. ואמר לי לקחת אלטרולט 10 מג 3 פעמיים ביום האמת זה הרגיע אותי ואת ההגירוי והכאב
שאלתי
1 יכול להיות שזה בכלל לא דלקת בערמונית
2 האלטרולט זה הכדור לכאבים וגירוי
3 ודבר נוסף להמשיך לקחת את הפרמיקסון עם האלטרולט
דרך אגב הוא לא בדק אותי רקטלית רק הסתכל על הבדיקות שהכול תקין וטען שבדלקת בערמונית התסמינים יותר גרועים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן23/11/2016שלום ארז
בהצלחה בטיפול הנוכחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים ב US שדורשים הסבר.מרדכי21/11/2016
בבדיקת US השבוע נמצאו בכליה ימנית הממצאים הבאים: ציסטה קורטיקלית בגודל 2.8 סמ וציסטה היפראקוגנית בגודל 6 ממ -AML.
יתר הממצאים תקינים.
אני בן 72 ובעברי מלנומה אינסיטו. אודה עבור הסבר הממצאים והאם דרושות בדיקות נוספות בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן23/11/2016שלום מרדכי
הממצאים הנ"ל הינם שפירים, נפוצים מאד בכליות עם עליית הגיל ובהחלט לא דורשים כל טיפול בשלב זה אלא מעקב אורולוגי תקופתי בקהילה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת CT בטןאורן21/11/2016
ממצאים:
שלפוחית השתן במילי חלקי.
ערמונית אינה מוגדלת.
ללא נוזל בבטן ובאגן.
הכבד, הטחול, הלבלב והאדרנלים ללא ממצא פוקאלי גס בהסתייגות שלא הוזרק חומר ניגודי.
שאר הבדיקה כמתואר.
אני משום מה לא מצליח להוסיף את שאר הבדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת בדיקת אולטרא סאונד
אורן21/11/2016א.ס כליות ודרכי שתן
*
המטוריה
*
בדיקת על שמע של דרכי השתן
=======================
הכליות בגודל דומה ותקין.
כליה ימנית באורך 10.7 ס"מ.
פרנכימה בעוביואקוגניות שמורים.
לא נצפו גושים סולידיים, אבנים או הידרונפרוזיס.
כליה שמאלית באורך 11.4 ס"מ.
פרנכימה בעובי ואקוגניות שמורים.
לא נצפו גושים סולידיים או הידרונפרוזיס.
בגביע האמצעי הודגמה אבן כ 15- מ"מ באורך לא חוסמת.
לא נצפו גושים באיזורים העל כלייתיים (איזור האדרנלים).
שלפוחית השתן בקיבולת טובה ודפנות חלקים.
ערמונית בגודל תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות דם ושתן
אורן21/11/2016מאחר ואני לא מצליח להעלות את הערכים של הבדיקה אנסה לנסח זאת בכתב:
אוריאה - 27
קריטינין - 1.09
אי.ג'י.אף.אר - 84
שקיעת דם 1 שעה - 35
פרוטאין בשתן - 10
אריטרוסיטס (דם בשתן) - 10
ליאוקוסיטס פילד - 1
אריטרוסיטס פילד - 3
שאר בדיקות השתן תקינות כולל בקטריולוגיה וציטולוגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם ושתן - תוצאות
אוריאה - 27
קריטינין - 1.09
אי.ג'י.אף.אר - 84
שקיעת דם 1 שעה - 35
פרוטאין בשתן - 10
ליאוקוסיטס פילד - 1
אריטרוסיטס פילד - 3
שאר בדיקות השתן תקינות כולל בקטריולוגיה וציטולוגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן23/11/2016שלום אורן
שלחת את תשובת הסונר ולא את תשובת ה- CT
על פניו קיימת אבן שדורשת טיפול אך הטיפול סובל דיחוי כל עוד אתה מרגיש טוב ללא חום או כאבים עזים במותן. באם קיים חום או כאבים שלא מגיבים לטיפול תרופתי במשככי כאבים - נדרשת בדיקה רפואית דחופה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצורף תוצאות הסיטי
אורן23/11/2016משום מה לא הצלחתי להעלות את הדבר הכי חשוב.
אני בהיסטריה ואשמח לקבל תשובה בהקדם.
תודה מראש
ממצאים:
שלפוחית השתן במילי חלקי.
ערמונית אינה מוגדלת.
ללא נוזל בבטן ובאגן.
שאר הבדיקה כמתואר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות אולטרסאונד ופענוח CT בטן (אני בלחץ)אורן21/11/2016
שלום ד"ר,
אני בן 40, ללא מחלות רקע, ולפני כשלושה שבועות הופיע דם בשתן (חום כהה), באופן חד פעמי.
רופאת משפחה שלחה אותי לבדיקות דם ושתן ואולטרא סאונד בטן (מצ"ב תוצאות).
אורולוג שלח אותי לביצוע CT בטן והיום הגיעו התוצאות המדיאגות.
מאחר והתור שלי בעוד מספר ימים אשמח לקבל הסבר על משמעות תוצאות הבדיקה, והאם עליי לגשת בדחיפות לרופא.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם ושתן
אוריאה - 27
קריטינין - 1.09
אי.ג'י.אף.אר - 84
שקיעת דם 1 שעה - 35
פרוטאין בשתן - 10
ליאוקוסיטס פילד - 1
אריטרוסיטס פילד - 3
שאר בדיקות השתן תקינות כולל בקטריולוגיה וציטולוגיה
הבדיקות האחרות בפוסט נפרד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות דם ושתן
אורן21/11/2016אני לא מצליח לפרסם כאן את תוצאות הבדיקה.
אציין שתוצאות בדיקות הדם תקינות מלבד שקיעת דם 35
ובדיקות השתן תקינות (כולל תרבית וציטולוגיה)
מלבד דם בשתן - 25
ליאוקוסיטס פילד הינו 1 ואריטרוסיטס פילד הינו 3
החלבון בשתן הינו 10.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערמונית מוגדלת ועלייה ב- psaאבי21/11/2016
ד"ר נכבד, אני בן 66 ובבדיקת אולטראסאונד נמצאה ערמונית במימדים 4.3 על 4.6 על 4.3 במשקל 41 גרם ללא שארית.
psa 4.3 כאשר לפני 14 חודשים היתה התוצאה 3.3 שתן תקין. ברקע אמ"ל . בדיקה רקטלית לפני שנה תקינה. מוצקות רגילה. תפקוד כליות תקין. מה עלי לעשות?
לתשובתך המלומדת אצפה בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן23/11/2016שלום אבי
עליה מעל 0.75 מ"ל לשנה הינה חשודה אך מאחר ו- PSA עלול לעלות גם מגורמים נוספים, הייתי ראשית חוזר על הבדיקה עם כיסוי אנטיביוטי של 5 ימים, המנעות משפיכה ומשקאות אלכוהוליים 5 ימים לפני כן ולשקול עם האורולוג המטפל גם נטילת בדיקת PSA חופשי שיכולה לכוון גם לסבירות כי מדובר בממאירות. באם עדיין ערכי בדיקה חוזרת יהיו חריגים - יש צורך בביצוע ביופסיות מהערמונית. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופתי האם אפשרי ?מיכאל21/11/2016
האם ניתן לשלב או האם מוכר לכם רופאי האתר הנכבדים, שילוב של התרופות ספסמוליט לשלפוחית רגיזה ביחד עם דסמופרסין למניעת השתנה לילית ? תודה מראש .
ד``ר בוריס פרידמן23/11/2016שלום רב
2 התרופות פועלות בשני מנגנונים שונים לתסמונות שונות. דזמופרסין נועד להרטבות לילה ללא תסמינים משמעותיים בשעות היום בעוד שספזמוליט ותרופות מאותה משפחה נועד לאלו שיש תסמיני בוקר ולילה. אין מניעה מטיפול משולב אך יש לטפל בהתאם לתסמינים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בהבנה של תוצאות אולטראסאונדיוני20/11/2016
שלום,
אודה לעזרה בפענוח תוצאות בדיקה שערכתי בעקבות תחושת זרמים (כמו רטט של טלפון) בקצה הפין ובאשכים מדי מספר שניות.
מימין הסתיידות בגדול כ - 2 מ"מ על הטוניקה.
משמאל הודגמו ורידים מפותלים המתרחבים מ - 2 מ"מ לכדי 4-5 מ"מ בזמן ולסלבה עם היפוך זרימה.
מעל האשך הודגם מבנה ציסטי בקוטר כ- 1.2 ס"מ.
לסיכום: הסתיידות זעירה בטוניקה של אשך ימין.
וריקוצלה משמאל וציסטה כמתואר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן21/11/2016שלום יוני
הזרמים הינם כתוצאה מגירוי העצב שמעצבב איזור זה שנקר עצב הפודנדאל ולעיתים לחץ עליו כמובזמן ישיבה ממושכת או רכיבה על אופניים יכולים לגרום ךתחושות מעין אלו.
בנוסף קיים ואריקוצלה משמאל שדורש לעיתים השלמת בירור אצל אורולוג עם בדיקה גופנית ובירור לאיכות הזרע בהתאם לגילך ומצבך המשפחתי. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 23 ערמונית בנפח 20 סמקמשה20/11/2016
האם תקין?
ד``ר בוריס פרידמן21/11/2016שלום משה
הגודל תקין ותלוי מה התלונות שנלוות לכך. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה רופא ישאיר הפרולנום בניתוח?נועם19/11/2016
שלום רב.
עברתי ניתוח לתיקון קורדי שנגרם עקב פרנולום. הייתי בטוח שהרופא יסיר את הפרנולום, אך הוא השאיר אותו ועכשיו התוצאה הקוסמטית לא יצאה משהו.
רציתי לשאול:
1. מהי יכולה להיות הסיבה שהרופא ישאיר את הפרנולום? איזה תפקיד יש לה לאחר שברית כבר בוצעה?
2. האם יש מה לעשות בנידון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן20/11/2016שלום נועם
באיזור הפרנולום עוברים כלי דם רבים עם נטיה לדמם באיזור זה והוא גם יחסית סמוך לצינור השופכה. יש לברר פרטים לגבי הצורך הראשוני לניתוח - עקמת המונעת חדירה? אחר? ולדון עם המנתח לגבי הממצאים הנוכחיים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד כמה שאלות...
נועם22/11/2016תודה רבה על תשובתך ד"ר פרידמן.
בצעתי ברית לפני כמה שנים והרופא השאיר את הפרנולום. הבפרנולום היה נורא מתוח וגרם לעיתים לאי נוחות בזמן יחסי מין ולקיפוף קל של העטרה.
מה שאני רוצה לברר זה, האם ישנם מצבים שאי אפשר להוריד את הפרנולום, או שהסיכון הכרוך בכך הוא יותר מדי גדול?
כי הרופא שתיקן את הקורדי השאיר את הפרנולום אך הוא שינה טיפה את מקומו כך שהוא לא יגרום לקיפוף של הפין, אך התוצאה הקוסמטית אינה נראת טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)