פורום אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איבחון סוג החסימה הגורמת להידרונפרוזיס
    אלי
    31/07/2016

שלום דוקטור
    1) אם יש הידרונפרוזיס והסיבה המאובחנת היא חסימה ב UPJ. מה השיטה הטובה ביותר בה ניתן לאבחן את הסיבה לחסימה ( האם היצרות , או כלי דם חוצה, או פטוזיס , או אבנים או פיתול שופכן וכולי).
    2) האם השיטה הטובה ביותר לאבחון הסיבה לחסימה היא מיפוי כליות , או סי טי , או MRI או שיטה/הדמיה אחרת??
    2)האם יש חשיבות לאבחון הסיבה לחסימה ב UPJ לקראת ניתוח . האם סוג הניתוח ישתנה , כולל השיטה ( פתוחה או לפרוסקופית או אחרת), בהתאם לסיבת החסימה.
    תודה אלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איבחון סוג החסימה הגורמת להידרונפרוזיס - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    01/08/2016

שלום אלי
    מיפוי הכליות מאפיין האם קיימת חסימה אך לא את סיבתה. לכן בהחלט מומלצת הדמיה דוגמת CT על מנת לקבל אנטומיה של האיברים וכלי הדם באיזור ההיצרות שיעזרו לתכנן את הגישה הניתוחית הרצויה. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת.לויקוציטים בשתן
    נחמן
    31/07/2016

שלום!
    לפני שבוע עברתי פעולת החדרת תומכן לשופכן בשל הידרו נפרוזיס של הכיליה השמאלית-האבן 5 מ''מ סתמה את השופכן באמצע.לפני הפעולה היה לי חום 37.7-37.8.CRP=138 ,אך הספירה הייתה תקינה.לא נעשתה בדיקת שתן בכלל.
    אחרי החדרת התומכן ,החום כזה נמשך ובבדיקת שתן יש 250 לויקוציטים במ''ל שתן.
    לא קיבלתי אנטיביוטיקה לפני הפעולה וגם אחרי הפעולה.
    האם נוכחות כמות כזאת של תאים לבנים מעידה על הדלקת?
    אני מחכה לפעולת ריסוק האבן בעוד מספר שבועות.
    תודה.
    נחמן

הוספת תגובה

• שאלה נוספת.לויקוציטים בשתן - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    01/08/2016

שלום נחמן
    גירוי האבן עצמה עלול לגרום להופעת לויקוציטים ואריתרוציטים. הייתי ממליץ כי לפני ריסוק האבן תעבור תרבית שתן ובאם תהיה צמיחה של חיידקים, יש לשקול כיסוי אנטיביוטי בטרם הריסוק. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה וניתוחים אורולוגיים
    נחמן
    31/07/2016

שלום!
    ברצוני לדעת ,האם יש צורך לקחת אנטיביוטיקה לפני הפעולות הבאות:הכנסת התומכן(במידה ואין לויקוציטוזיס בדם),ריסוק אבנים ע''י לייזר.
    האם יש צורך לקחת אנטיביוטיקה אחרי הפעילות הללו?
    בברכה,
    נחמן

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה וניתוחים אורולוגיים - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    31/07/2016

שלום נחמן
    אין חד- משמעית אינדיקציה למתן אנטיביוטיקה סביב הפעולה באם תרבית שתן עקרה, אך נוכח משך זמן מתרבית שתן עד הפעולה, חלק מהאורולוגים נוהגים לכסות אנטיביוטית לשלול זיהום שעלול להיגרם בפעולה פולשנית או בעת ריסוק אבנים. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודם מסביב לפתח השופכה ותחושת דגדוג
    אמיר
    26/07/2016

שלום רב.
    אני מזה 7 חודש סובל מאודם מסביב לפתח השופכה ותחושת דגדוג מציקה במהלך היום. הכל התחיל בצריבה בשתן - תרביות שתן שליליות (4 פעמים במהלך התקופה), מחלות מין שלישי הכל. הייתי אצל 2 אורולוגים שאמרו שהכל תקין, 2 רופאות עור שנתנו לי כל מני משחות שלא עזרו בכלל - אנטיביוטיות, סטרואידים, אנטי פטריתיות ועדיין שום דבר לא עזר והאודם לא השתנה בכלל. צירפתי תמונה, יש השערה למה זה?
    תודה

הוספת תגובה

• אודם מסביב לפתח השופכה ותחושת דגדוג - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    28/07/2016

שלום אמיר
    האודם הינו מינימלי ויכול להיות תוצאה של דלקת מקומית. גם באופן טבעי קיים אודם באיזור פתח השופכה. יש לטפל רק באם יש החמרה בתסמינים וגם אז לא בהכרל שטיפול מקומי יעזור. אם יש החמרה בתסמינים - מומלצת פניה חוזרת לאורולוג לשקול בירור מעמיק יותר כולל הסתכלות לתוך השופכה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מה עושים? זה ככה כבר כמעט שנה..

אמיר
    28/07/2016

אין שום טיפול שיכול לעזור? אני אתאר יותר בפירוט את המקרה שלי:

הכל התחיל לי בינואר הייתה לי צריבה חזקה בשתן ומן הסתם חשבו שיש לי דלקת. עשיתי תרבית הכל יצא שלילי כל הבדיקות מחלות מין יצאו שליליות. אורוגלוג בדק את הערמונית ואמר שהכל תקין ו-2 רופאות עור הביטו בחטף ואמרו שהאזור בכלל לא אדום (שהוא בוודאות אדום כפי שאתה רואה בתמונות). השתמשתי במשחות : דמוקרבין, אגיסטן , ביפונאזול, מופירוצין. גם לקחתי ציפרו ודוקסילן שלא עזרו בכלל. האודם נשאר אותו דבר והתחושה של הדגדוג/תחושת אורגזמה מוזרה כזו עדיין מופיעה (אני מניח שמכיוון שהאזור מגורה ומתחכך בתחתון והוא כזה עדין אז הוא נותן את התחושות הללו)

חייב גם לצייו שזה התחיל לאחר שקיבלתי מין אוראלי לא יודע עד כמה זה קשור כי המחלות מין הכל יצא שלילי. אני פשוט ככ מיואש מהרופאים שזורקים מאחד לשני ולא מציעים פתרון במיוחד שרואים בבירור שמשהו לא תקין.
    תודה רבה על המענה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מה עושים? זה ככה כבר כמעט שנה.. - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    28/07/2016

שלום אמיר
    אני חייב לציין כי על סמך התמונות המראה נראה בהחלט בגבול התקין.
    חשוב להבין מה דרגת התסמינים הנוכחית שלך מבחינת הצריבה, כי הטיפול צריך להיות בהתאם לדרגת התסמינים.
    יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצריבה נעלמה לאחר חודש בערך, עכשיו

אמיר
    28/07/2016

נשאר רק תחושת הדגדוג המעצבנת והאודם הזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצריבה נעלמה לאחר חודש בערך, עכשיו - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    28/07/2016

שלום רב
    לכך אין פיתרון מוצלח.
    ניתן להיעזרבאם הדגדוג מציק במשחה מקומית מאלחשת דוגמת לידוקאין.
    ניתן לקבל מרשם מרופא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שתן, דחיפות במתן שתן. אשמח לעזרה
    רונית
    19/07/2016

שלום,
    אני בת 25, בריאה, (ללא הריון כעת או בעבר) והבעיה שלי היא דחיפות במתן שתן- בעיה איתה אני מתמודדת כבר למעלה משנתיים. בערך בכל כשעה אני נאלצת ללכת לשירותים ובכל פעם גם יוצאת כמות נכבדה כאילו התאפקתי יום שלם.
    כמובן שזה פוגע לי באורח החיים בעיקר כשאני נאלצת לקום מספר פעמים בלילה.
    בנוסף לכך, אני לא יודעת אם זה קשור או לא, אבל בעשרת החודשים האחרונים התחלתי לסבול מדלקות שתן חוזרות ונשנות( בעשרה חודשים היו לי כבר כ- 6 פעמים דלקת בשתן).
    רציתי לשאול:
    מה יכול להיות מקור לבעיות שלי?
    האם יש קשר בניהן?
    מה עלי לעשות בכדי לפתור את הבעיות?
    לאיזה גורם עליי לפנות לפתרון הבעיות (האם רופא אורולוג? או רופא נפרולוג? אולי רופא מתחום אחר?)
    אשמח לעזרתכם,
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• בעיות שתן, דחיפות במתן שתן. אשמח לעזרה - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    28/07/2016

שלום רונית
    התופעה יכולה לנבוע ממספר גורמים. הזיהומים בשתן גם אם קודם היו פחות משמעותיים עלולים לגרום לתופעה, אי התרוקנות שלמה של השתן עלולה למלא כיס שתן מחדש תוך זמן קצר יותר וכן תופעת השלפוחית הרגיזה. מומלץ לבצע בדיקות שתן לכללית ותרבית וכן סונר דרכי שתן כולל שארית שתן ועם תוצאות אלו לפנות לאורולוג עם עדיפות לאורולוג שעוסק באורולוגית נשים. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבנים בכליות ותוצאות אולטרסאונד
    אלון
    18/07/2016

שלום, אני בן 29,עקב עווית כלייתית שכללה כאבים פסיכיים בבטן התחתונה מצד ימין,בחילות,וכנראה גם הקרנה לכאבי גב, הייתי במיון,ואחרי בדיקות דם ושתן (נמצא אצלי דם בשתן),החליטו שזה כנראה כתוצאה מאבן בכליות (לא היה לי מעולם).
    קיבלתי בטרן לכמה ימים ואני מרגיש יותר טוב. אבל עדיין משהו מציק לי באזור הימני של הבטן התחתונה,אפילו אולי לכיוון המפשעה. אני מרגיש כאילו שהבטן יכולה "להיתפס" ובגדול האזור הזה יותר רגיש. הפנו אותי לאולטרסאונד של כליות ודרכי השתן. התוצאות הם:
    כליה ימנית: - בגודל ומבנה תקינים. פרנכימה בעובי תקין. ללא עדות להידרופרוזיס.
    כליה שמאלית: - בגודל ומבנה תקינים. פרנכימה בעובי תקין. ללא עדות להידרופרוזיס.
    אין לשלול גרגיר אבן זעירה בגביע התחתון.
    שאלותי הם: אם כתוב שאין לשלול,אז זה אומר שאי אפשר לדעת בוודאות וצריך המשך בדיקות כמו ct או mri?
    איך יכול להיות שהכאבים היו בבטן התחתונה הימנית,(ועדיין הצד הזה יותר רגיש),והתוצאות מראות חשד לגרגיר דווקא בצד שמאל?
    חוץ מלשתות שני ליטר מים ביום (שאני שותה כבר יותר משבוע),מה מותר לעשות אם יש גרגיר של אבן? מותר לעשות פעילות גופנית (הליכות)? לקיים יחסי מין? אני די מפחד לעשות משהו כזה...
    ושאלה אחרונה,איך ידען שהאבן היא בכליה ולא בכיס המרה עוד לפני האולטרסאונד? לא כדאי לבדוק גם את כיס המרה ולוודא שאין שם אבנים? תודה.

הוספת תגובה

• אבנים בכליות ותוצאות אולטרסאונד - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    28/07/2016

שלום אלון
    כאבי בטן ימנית תחתונה עלולים להיגרם עקב סיבות רבות ממערכות שונות בגוף כולל אבנים בכליות. עקב הממצא בבדיקה של דם בשתן הועלה החשד להפרעה במערכת השתן דוגמת אבנים. להבנתי הודגם ייתכן פירור בצד הנגדי מה שלא מסביר את הכאבים. באם הכאבים עדיין נמשכים יש לפנות לרופא המטפל. השלמת בירור כמו CT הינו מקיף יותר אך יש בו תופעות לוואי דוגמת קרינה ולכן משמש רק באם הכאבים ממשיכים. מומלץ לחזור גם על בדיקת השתן לבדוק האם עדיין יש נוכחות דם בשתן ועם הבדיקה לפנות לבדיקת אורולוג בקהילה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חמצת לקטית ואי ספיקת כליות כתוצאה מלקיחת גלוקומין
    יובל
    15/07/2016

היוש,
    במצב של אי ספיקת כליות כתוצאה מלקחית כדור בשם גלוקומין/ גלוקופאג וחמצת לקטית מטבולית למרות שיש התוויה של התפועות לוואי בעלון הרוקחים, אפשרי לתבוע במצב שכזה אחרי שאדם מסויים נכנס אליו והגיע לדיאליזות וכתוצאה מהתרופה יש פגיעה בתפקוד של הלב ובמסתמים של הלב ופגיעה בכליות ובצקות בגלל פגיעה בכליות ?, אשמח לשמוע דעה בתודה ושבת שלום.

הוספת תגובה

• חמצת לקטית ואי ספיקת כליות כתוצאה מלקיחת גלוקומין - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    28/07/2016

שלום יובל
    מחלת הסכרת שבעטיה ניתן הטיפול הנ"ל הינה מחלה שפוגעת במערכות שונות, בין השאר בכליות ובאיברים רבים אחרים. כדאי להתייעץ בפורום נפרולוגי לגביה המחלה והתרופות לה. המשך יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבנים בכליות
    ענת
    14/07/2016

בעלי בן 52, בריא, בשנתיים האחרונות היו לו כאבים ואי נוחות בצידי הבטן לכוון הגב , אך בבדיקות (אולטסאונד וCT) לא מצאו מה יש לו פרט ל- 25 אריטרוציטים בכל בדיקות השתן שעשה בתקופה זו כולל בשבוע שעבר.
    לאחרונה עשה שוב אולטסאונד ונמצאו בכליה הימנית אבנים כמעט בכל הגביעים עד 0.5 ס"מ ובכליה השמאלית נמצאו מספר אבנים עד 0.4 ס"מ.
    האם חייבים לטפל באבנים או שעדיף שלא לגעת בהן ? אילו טיפולים יש?
    הבנתי שאפשר לרסק את האבנים, אם הריסוק לא מלא, חתיכות יכולות לצאת ולהיתקע בצינור השופכה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אבנים בכליות

הוספת תגובה

• אבנים בכליות - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    28/07/2016

שלום ענת
    ריבוי אבנים במסה שציינת עלולים לגרום להפרעות בתפקוד הכליות כולל סימת השופכנים, כאבים ודימומים משמעותיים בשתן. ניתן לרסק הן בריסוק חוץ-גופי והן בריסוק תוך גופי הן בגישה אנדוסקופית (מלמטה דרך צינור השופכה) או בגישה מותנית. ההחלטה הינה בין השאר בהתאם למספר וגודל האבנים ומיקומם המדוייק בכליה. מומלץ לפנות לאורולוג עם ההדמיה העדכנית לקבלת המלצה לדרך הרסוק כולל אפשרות לניקוי מלא בישיבה אחת. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיידק אוראופלסמה פרבום תסמינים
    דוד
    05/07/2016

מהם התסמינים העלולים להיות כתוצאה מהימצאות של החיידק אוראופלסמה פרבום אצל גבר?

הוספת תגובה

• חיידק אוראופלסמה פרבום תסמינים - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    07/07/2016

שלום דוד
    לרוב אצל גברים אין כלל תסמינים בהמצאות חיידק זה והגילוי הינו אקראי. כחלק ממחלות אחרות העוברות במגע המיני עלולה להיות הפרשה מהשופכה ולעיתים גירוי מקומי. יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשך "נעלם", והאם זה יכול לגרום לבעיות פוריות
    אלון
    03/07/2016

שלום,
    אני בן 35. בשנים האחרונות, שמתי לב לתופעה שקוראת לעיתים די רחוקות (פעם בחודשיים-שלושה, לפעמים גם נדיר יותר), שלאחר שאני מקיים יחסי מין (שמתי לב לתופעה אך ורק לאחר יחסי מין ולא במקרים אחרים), האשך השמאלי שלי עולה למעלה ויוצא משק האשכים, ובעצם בשק האשכים נמצא אשך בודד.
    אם אני לא נוגע בו, האשך חוזר למקומו בתוך מספר דקות. אני גם יכול פיזית להחזיר אותו למקום עם לחיצה קלה ואז הוא "גולש" בחזרה למקומו.
    לא היו לי בעיות אשכים כשהייתי ילד, לא היה לי אשך טמיר וכו'.
    מעבר לקצת מבוכה הדבר לא הפריע לי במיוחד בשנים האחרונות, כי פשוט הייתי מחזיר את האשך למקומו מייד כשזה היה קורה.
    אבל עכשיו אשתי ואני מתכננים הריון, והתחלתי לחשוש האם לתופעה הזו יכולות להיות השלכות על הפוריות?
    תודה

הוספת תגובה

• אשך "נעלם", והאם זה יכול לגרום לבעיות פוריות - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    07/07/2016

שלום אלון
    התופעה נגרמת עקב כיווץ (ספזם) של שרירי חבל הזרע וכל עוד האשך חוזר עצמונית, לא צפיות לכך השלכות. בהצלחה בנסיוות להרות ורק באם תצוץ בעיה, דרושה בדיקת אורולוג. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטלת שתן בפיזור ולא בצורה ישרה דבר שגורם להרטבת התחתונים והמכנסיים
    אט
    01/07/2016

ד"ר שלום יש לי בעיה מאוד לא נעימה כאשר אני מטילה שתן ולא יושבת על האסלה השתן מתפזר לי לכל הכיוונים ומרטיב לי את התחתונים והמכנסיים בצורה מאוד מביכה מה יכולה להיות הסיבה ראוי לציין שתחילה חשבתי שזה בגלל צניחת צוואר הרחם אך הוציאו לי את הצוואר+הרחם ועדיין התופעה קיימת מה יכולה להיות הסיבה כי המצב ממש לא נעים

הוספת תגובה

• הטלת שתן בפיזור ולא בצורה ישרה דבר שגורם להרטבת התחתונים והמכנסיים - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    07/07/2016

שלום רב
    הטלת שתן מפוצל הינה תופעה שיכולה להיגרם מסיבות שונות כולל היצרות בשופכה, מבנה נרתיקי עם פתח שופכה עמוק שגורם לפיזור ושאריות טיפות ולעיתים הפרעות בכיס השתן. דרושה בדיקת אורולוג נשים על מנת לאפיין את הבעיה ומומלץ להגיע עם בשיקת שתן לכללית ותרבית עדכניות. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירמגון האם ההזרקה היתה תקינה?
    אורח
    01/07/2016

שלום

אדם מבוגר בשנות ה-90, סובל מסרטן הערמונית מזה כמה שנים.
    לאחרונה ירידה חדה בהמוגלובין ובטסיות הדם. יש המטומות גדולות בכל מיני מקומות.
    שוחרר מבית החולים כי אין כל כך מה לעשות.
    באשפוז לא בוצעה בדיקת מח עצם, אני לא יודע האם בגלל שממילא לא שייך לטפל בגיל כזה. או בגלל שהחשד הוא שהבעיה היא בערמונית.
    בכל מקרה, קיבל המלצה להתחיל טיפול בפירמגון במסגרת הבית/קופ"ח.
    מי שביצע את ההזרקה בפועל, היה אח מתנדב. והבנתי ממי שהיה נוכח שההזרקה בוצעה לעכוז.
    ממה שהיה ידוע לי, מדובר על זריקה שאמורה להיות תת עורית באזור הבטן. כך גם כתוב בעלון התרופה, שמדובר שהתרופה מיועדת להזרקה תת עורית.
    שאלתי היא:

א. האם פירמגון ניתן להזרקה גם לעכוז? יש בכלל אופציה להזרקה תת עורית בעכוז?
    ב. אם אכן בוצעה הזרקה לא במקום, ובמקום הזרקה תת עורית, קיבל הזרקה לשריר, מה המשמעות של זה מבחינת התועלת/נזק? האם התרופה תהיה תועלתית?
    ג. האם סרטן הערמונית לכשלעצמו יכול לגרום לירידה החדה בהמוגלובין (באזור 5-6) ולירידה החדה בטסיות הדם (15)?

תודה רבה

הוספת תגובה

• פירמגון האם ההזרקה היתה תקינה? - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    07/07/2016

שלום רב
    פירמגון מוזרק לרקמה תת-עורית בכל מקום בגוף כי קצב ההפרשה לאיברי המטרה שונה באם ההזרקה הינה לשריר או תת-עורית. מחלות ממאירות כולל ממאירות של הערמונית באם מערבות את מח העצם עלולות לגרום לפגיעה בייצור של תאים אדומים או טסיות - יש צורך בהחזר דם או טסיות בהתאם לרמה ולסימפטומים. לפני טיפול בסרטן ערמונית צריך ביסוס שאכן מדובר בסרטן ערמונית וטיפול בפירמגון הינו על בסיס חודשי עם מעקב רמת PSA. לכן הייתי ממליץ לפנות לאורולוג שעוסק באונקולוגיה על-מנת להחליט על המשך הטיפול. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובאם בכ"ז הוזרק לשריר?

אורח
    07/07/2016

שלום

האם ידוע לכם לגבי התועלת (אם בכלל)?
    יכול להיות שזה פשוט הלך לפח?

מה הכוונה לסרטן הערמונית מעורבות מח עצם?
    הכוונה שיש גרורות וגידולים במח עצם ברחבי הגוף?
    ובאופן כללי, האם פירמגון יכול להועיל לסרטן הערמונית עם מעורבות של מח עצם?
    הטיפול יכול להשפיע על הבעיה של הירידה בהמוגלובין והטסיות ולגרום לכך שהם יעלו גם בלי צורך במתן מנות דם שוב ושוב?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובאם בכ"ז הוזרק לשריר? - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    10/07/2016

שלום רב
    בהזרקה לשריר יש הפרשה ופעילות של חומר בקצב שונה. בכל מקרה יש צורך בהזרקה נוספת חודש לאחר מכן. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PUV - posterior urethral value
    אורנית
    30/06/2016

שלום רב,
    בן 3.5, נמצא בגן תקשורת (בשל אוטיזם) שבו אני עובדת כמנחה של התוכנית האישית שלו.
    נולד עם PUV, אובחן בהריון. עבר ניתוח בגיל 4 ימים לתיקון.
    עבר ניתוח חוזר בגיל 3 חודשים בשל סטרוקטורה באורטר. עד גיל 9 חודשים קיבל טיפול אנטיביוטי מונע. מאז ללא טיפול וללא זיהומים בדרכי השתן. במעקב של נפרולוגית ללא המלצות מיוחדות. בבדיקות לקראת תהליך גמילה בגן (בדיקות יובש) עולה כי תדירות ההשתנה גבוהה. מרטיב כמעט כל חצי שעה, לעיתים מעט מאוד ולעיתים הרבה. שותה הרבה. האם תדירות זו מקובלת? האם מהווה אינדיקציה לבעיה כלשהי?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    PUV - posterior urethral value

הוספת תגובה

• PUV - posterior urethral value - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    07/07/2016

שלום אורנית, הטלת שתן מרובה והרטבה אינן בהכרח קשורות למחלות הרקע או הניתוחים שעבר. ניתן לעשות שינויים התנהגותיים כולל מעקב כמויות שתיה, המנעות משתיה מתוקה ומוגזת, המנעות מעצירות ובדיקת שתן לשלול דלקת נוכחית. בגיל 3.5 רבים מהילדים עדיין אינם גמולים. מומלץ בדיקת אורולוג ילדים ולתכנן יחד תכנית למעקב וזמן גמילה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היצרות שופכה ממברנית - שחזור שופכה?
    חיים ו.
    30/06/2016

שלום.
    קיבלתי תשובות מבדיקת ציסטוגרפיה עם הזרקת חומר ניגוד.
    נמצא שיש היצרות בשופכה הממברנית.
    קראתי באינטרנט שבמצב כזה כל ההרחבות למיניהן לא עוזרות ויש צורך בניתוח של שחזור שופכה.
    ממה שהבנתי זה ניתוח מורכב שלא הרבה עושים אותו בארץ.
    האם יש מנתח שמומחה לכך בצפון (אני מנהריה)?
    לא מצאתי אף אחד בחיפוש באינטרנט....

הוספת תגובה

• היצרות שופכה ממברנית - שחזור שופכה? - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    30/06/2016

שלום רב
    קיימת חשיבות למספר ממצאים חשובים בציסטוסגרפיה דוגמת מיקום מדוייק של ההיצרות ואורך ההיצרות כמו גם לפרמטרים נוספים כמו גיל ומחלות רקע.
    הייתי בהחלט ממליץ לך לפנות לאורולוג בקופ"ח שיוכל להתרשם והוא יוכל להפנות אותך למנתחים שעובדים גם בצפון בהתאם לקופת החולים שלך. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באשכים
    שמוליק
    30/06/2016

שלום,
    בן 42 בריא בגדול.
    בשנה האחרונה אני מרגיש ירידה בעוצמה ובדחף המיני.
    בנוסף, בחודשים האחרונים לאחר קיום יחסי מין אני מרגיש מעט כאבים באשכים שחולפים אחרי יומיים.
    לא יודע אם הדבר קשור, אך בשנתיים האחרונות חלה אצלי עליה בתכיפות למתן שתן, סובל משאריות שתן בפין לאחר השתנה (כמה טיפות ממשיכות לצאת) ועוצמת הזרם בסוף נחלשת.
    הדבר מטריד ומדאיג אותי, האם עלי לבצע בדיקות בירור כלשהן לגבי הכאבים באשכים?
    אודה לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים באשכים

הוספת תגובה

• כאבים באשכים - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    30/06/2016

שלום שמוליק
    הייתי בהחלט ממליץ לך להיבדק גופנית ע"י אורולוג שבהתאם לבדיקה יוכל לשקול להפנותך לבדיקת סונר של דרכי השתן והאשכיים וביצוע בדיקת שתן ודם לבירור פרופיל הורמונלי. בהתאם לתשובות ניתן לתת טיפול שיכול לשפר את התסמינים שתיארת. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה