מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב מתמשך בבטן תחתונה והתכווצות בסיום השתנהאבי19/11/2016
סובל מכאב של התכווצות 3 חודשים ברציפות בטן תחתונה משמאל כולל גם כאב התכווצותי גובר בסיום השתנה.
נעשו בדיקות U.S ו- CT בטן ואגן ובדיקות מעבדה מערכת השתן נמצאה תקינה (מלבד ערמונית מוגדלת במצב המוכר ונבדק מזה שנים אחדות).
נמצאה הרניה - בקע במפשעה משמאל לא בקרבת המקום הכואב. לפי הרופא הכללי הכאב גם לאחר השתנה נובע מהבקע. האורולוג לא נתן תשובה חד משמעית אך לא ראה כל בעיה במערכת השתן.
האם יכולה להיות סיבה של מערכת השתן שלא עלו עליה- לפני שאני עובר ניתוח בקע?
בתודה אבי בן 73* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן20/11/2016על פני מתאורך לא נמצא מרכיב אנטומי שיכול לאשש את התסמינים. בהחלט כדאי לשקול הסתכלות ישירה בתוך כיס השתן - פעולה הנקראת ציסטוסקופיה - לשלול ממצאים שלא תמיד ניתן לראות בהדמיה. ניתן לשקול פעולה זו באותה פעולה של תיקון ההרניה על מנת להימנע מהרדמה נוספת. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספסמו ליט ומתן שתןיואב ג18/11/2016
עקב שלפוחית רגיזה קיבלתי ספסמו ליט 20מג
פעם ביום בערב .האם תופעת הלוואי שהיא קושי מסויים
במתן התחלתי של שתן הוא משהו שחולף ?
זה גורם לי לאי נוחות .תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן20/11/2016שלום רב.
המינון האופטימלי לספזמוליט הינו פעמיים ביום. הקושי בהטלת שתן עלול להיות גורם בטיפול זה ולעיתים הוא ניתן כטיפול משולב עם תרופה למניעת קושי בהטלת שתן דוגמת אומניק, טמזולין, קסטראל או אלפוקאל. אם הקושי ממשיך כדאי להתייעץ עם אורולוג בהתאם לבדיקה ולממצאים אובייקיטיביים אחרים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח בדיקת זרעעזריאל17/11/2016
שלום,
מצו"ב בקובץ תוצאות בדיקת זרע.
האם הבדיקה תקינה?
מטרידים אותי בעיקר הנתונים הבאים
WBC +
Agglutination - Few
תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן20/11/2016על פניו התמונה נראית תקינה. הממצאים יכולים להעיד על תהליך דלקתי לאחרונה. צריך להבין יותר פרטים לגבי הסביה לביצוע הבדיקה וכן נדרשת בדיקה גופנית ולכן בכל מקרה מומלצת בדיקה ובירור אורולוגי. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי סוגי ניתוח ערמוניתאברהם17/11/2016
אני בן 50+, סובל מערמונית מוגדלת (שפירה) שמאוד מפריעה לי לתפקוד ודי ברור שאצטרך ניתוח.
הבעיה שלא ברור לי איזה ניתוח לעשות.
כל רופא מושך לכיוון שלו ופוסל את הכיוונים האאחרים.
(1) רוב הרופאים הסטנדרטיים ממליצים על ניתוח רגיל TURP – חיתוך בסכין דרך השופכה.
היתרון הגדול – מחיר (כלול בסל)
החיסרון - תופעות לואי כמו דימום, קטטר במשך כמה ימים, החלמה איטית.
(2) ניתוח לייזר ירוק TUVP/XPS.
מחיר גבוה יחסית והשתתפות סמלית של קופ"ח
יתרונו - תופעות לואי מעטות, החלמה מהירה וקטטר לכמה שעות, מקסימום יום אחד
הבעיה: בד"כ מנתחים קונבנציונאליים שעובדים עם TURP מתנגדים לטיפול הזה ולא ממליצים עליו בכלל כחלופה. אחד המנתחים אפילו טען שמגיעים אליו הרבה אנשים כדי לתקן את התוצאה של ניתוח לייזר שלא מצליח.
(3) פטנט חדש שנתקלתי בו - שיטת גת גורן.
לטענתם, הגדלת הערמונית נגרמת כתוצאה מרשת וורידים פגומה, המזרימה באופן שגוי טסטוסטרון בריכוז קיצוני אל הפרוסטטה. לדבריהם הטיפול שלהם מתמקד בשורש הבעיה ולא בסימפטומים. במהלך מספר שבועות מתום הטיפול ועד מספר חודשים בודדים - הערמונית קטנה בהדרגה.
לכאורה הפתרון האולטימטיבי!
הבעיה לא מבטיחים הצלחה, אין אחריות על תוצאות, 80% סיכוי. והמחיר מטורף - 15,000 דולר!!!
לא מכיר אף רופא שמכיר או מנתח בשיטה הזו, ונודף מזה ריח של שרלטנות.
לסיכום:
(א) הייתי רוצה לקבל חוות דעת השוואתית אובייקטיבית בין סוגי הטיפולים השונים
(ב) אם מישהו שמע ויודע משהו על שיטת גת-גורן?
(ג) אשמח לשמוע באופן אישי ממישהו שעבר בעצמו ניתוח לייזר ירוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן17/11/2016שלום אברהם
תמצתת באופן מושלם את האלטרנטיבות הניתוחיות. כמובן שיש גם טיפולים תרופתיים שיש לשקול אותם בעיקר נוכח גילך הצעיר, תופעות לוואי בכל סוגי הניתוחים על השפיכה והידיעה שהאדנומה צומחת מחדש לאחר הניתוח ואפשרות ריאלית מאד שתצטרך בכל מקרה בעתיד ניתוח נוסף. בהצלחה בכל שתבחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוגי ניתוחי ערמונית
אברהם17/11/2016כל סוגי הטיפולים כבר ניסיתי... קונבנציונליים, טבעיים וכו'.
לאחרונה מטופל בדואודרט וגם זה כבר לא עוזר.
אז אני מניח שאין עוד אופציה תרופתית...
חשוב לי לדעת מה דעתכם המקצועית והאם אתם מכירים את שיטת גת-גורן?
שם הם טוענים שמטפלים בבעיה ולא בסימפטום ולכן הבעיה גם לא חוזרת (אמנם, בהסתברות של 80%...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן17/11/2016שלום רב
אין בשלב זה מחקרים מבוססים המצביעים על יעילות השיטה ושיטה זו לא מופיע כרגע בהמלצות של אף איגוד אורולוגי עולמי. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Testosterone Total קרוב לגבול הנמוךדב17/11/2016
ד"ר נכבד שלום,
אני גבר בן 55, מזה מספר שנים סובל מבעיית חוסר זקפה. יש תגובה חיובית לתרופות מעוררות זקפה.
עד כה בדיקות הדם בנושא היו תקינות. בבדיקה האחרונה נמצא Testosterone Total בגבול הנורמה (9.4) אך מאוד קרוב לגבול התחתון. על מה מעיד הממצא ? האם רצוי להוועץ עם אורולוג ?
תודה מראש,
דב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן17/11/2016שלום דב
רמת טסטוסטרון אינה מדד קבוע אלא משתנה בין ימים ועל-פני שעות היממה. טסטוסטרון מופחת עלול לגרום להפרעה בחשק המיני - ליבידו אך לא בהכרח. טיפול יכול לשפר את הליבידו כמו גם פרמטרים נוספים בבדיקות הדם. מומלצת מאד בדיקה גופנית וייעוץ אורולוגיח לגבי החלטה על צורך בטיפול בטסטוסטרון חלופי. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בתוצאות בדיקת ארודינמיקהמישהו16/11/2016
האם " תיפקוד לקוי בינוני עד משמעותי של שריר הדטרוזר"ללא חסימה
( ממצאי בדיקת אורודינמיקה )
יכול להוות את הסיבה להמתנה במתן התחלתי של שתן?
האם התופעה ניתנת לפתרון ניתוחי או אחר?
אני בן 57 והבעייה גורמת לי לסבל רב .תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן17/11/2016שלום רב
על סמך משפט בודד קשה לייעץ. יש צורך לעבור על כל הבדיקה ולא רק על תוצאותיה וכן להבין את מכלול התלונות. אנא פנה עם תרשימי הבדיקה לאורולוג לקבלת תשובה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קסטרל xl אודה על תשובהמשה ש.15/11/2016
נרשם לי קסטרל xl פעם ביום לטיפול בהפרעות השתנה. לאחר שקראתי את העלון התחלתי לחשוש, עילפון סחרחורת וכו. האם יש המלצה ללקיחת התרופה באופן שיהיה הבטוח ביותר האפשרי?
כמו כן מה יעילות התרופה אצל המטופלים כאשר אומניק לא עזר וגם גרם לשפיכה אחורית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן16/11/2016שלום משה
הסבירות לסחרחורת ועילפון הינה בעיקר אצל מטופלים עם לחץ דם נמוך מלכתחילה. קיימת סבירות לכך גם עם קסטראל אך בניגוד לאומניק לו יש מינון בודד, לקסטראל מעבר למינון הקבוע של 10 מ"ג, קיימים גם מינונים של 5 ואף 2.5 מ"ג שבהם ניתן להשתמש לפי הצורך. שפיכה אחורית נגרמת בגלל הרחבה של השופכה והיא תיגרם לרוב גם עם קסטראל. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בתיפקוד וחשק מיניאלמוני15/11/2016
בן 54 כמעט. לאחרונה ירידה בחשק מיני וזיקפה חלשה. בדיקות :
T total 10 ( טווח מינימום 8.4)
SHBG 31.5 ( נמצא בטווח תקין )
T CALCUL. 0.201 ( גדול מ 0.225)
כמה זה מסביר את מה שאני מרגיש?
האם הגיע זמן להעלות את את רמת ה T?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן16/11/2016שלום רב
הפרעות בתפקוד המיני נגרמות משילוב של מרכיבים פיסיולוגיים ופסיכולוגיים. גורמים שעלולים להחמיר הינם סטרס נפשי, עומס בחיים כמו גם מרכיבים פיסיולוגיים כולל יתר לחץ דם, סכרת וכולסטרול גבוה.
עליך להיבדק אצל אורולוג על מנת לבדוק אותך ולהעריך את מצבך ולשקול אפשרות לטיפול בטסטוסטרון עם הסבר על מהלך הטיפול וכן יתרונות וחסרונות. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספסמו ליט יעילות בטיפוליואב ג15/11/2016
מה היעילות הידועה של ספסמוליט 10 מג לטיפול בשלפוחית רגיזה / השתנה תכופה לעומת תרופות אחרות דומות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן15/11/2016שלום יואב
ספזמוליט הינה תרופה במינון 20 מ"ג, אסור לחצות אותה ויש ליטול פעמיים ביום ליעילות מירבית.
קיימת יעילות לתרופה זו כמו גם לתרופות אחרות ממשפחה זו שנקראת אנטי-כולינרגים/אנטי-מוסקרינים בטיפול בשלפוחית רגיזה. הטיפול יעיל יותר אם נמנעים ממשקאות קפאיניים דוגמת קפה, תה, קולה ורד בול לסוגיו. קיים פרופיל תופעות לוואי דוגמת עצירות ויובש בפה ובכל מקרה מומלץ לשלול אצל אורולוג גורמים אחרים לתופעות הללו. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת טיפול בטסטומקס גלצחי15/11/2016
האם ידוע אחוז היעילות בשימוש בטסטומקס ג'ל 50מג לפי מחקרים ? תוך כמה זמן מתחילת הטיפול יורגש שיפור ומתי רמות טסטוסטרון נמוכות אמורות לחזור לנורמה ? טווח מינימום הוא מ 8 אני על 7 ! אני בן 56. מקבל אספירין 75 לדילול דם ודואג שלא תהייה התנגשות .
ד``ר בוריס פרידמן15/11/2016שלום צחי
אין הורית נגד לטיפול בטסטומקס בקרב מטופלים הנוטלים מדללי דם. העליה בטסטוסטרון מופיעה תוך כשבועיים מתחילת טיפול קבוע אך העליה הינה הדרגתית וכן היא אפיזודית לאורך היממה כך שבשעות הבוקר היא גבוה מאשר בשעות אחה"צ.
השיפור הקליני מתרחש הדרגתית תוך מספר שבועות והוא מורגש לא רק בחשק המיני אלא בערות של כלל הגוף. יש צורך במעקב תקופתי כולל בדיקות דם להמטוקריט ותפקודי כבד. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
צחי15/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקפה כואבת במהלך הלילהעדיני15/11/2016
לעיתים בלילות אני קם עם זקפה כואב עם נטייה שמאלה במהלך הלילה.האם צריך לדאוג?
ד``ר בוריס פרידמן15/11/2016שלום עדיני
הממצא שאתה מתאר מכוון לעקמת הפין או מחלת פיירוני. לרוה הכאב חולף עם הזמן אך העקמת עלולה להחמיר. תוכל למצוא מידע רב על כך באינטרנט אך מומלצת פניה לאורולוג לבדיקה והערכה והחלטה לגבי המשך הטיפול. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקינות גופים מחילתיים בדיקותיוסי14/11/2016
באיזה בדיקה נהוג לבדוק את תקינות הגופים המחילתיים בפין?
ד``ר בוריס פרידמן15/11/2016שלום יוסי
הדבר תלוי לגבי הצורך - באם השאלה היא עקב הפרעה בתפקוד מיני - ניתן לבדוק בבדיקת NPT שבודקת את עוצמת וכמות הזקפות בלילה. מאידך ניתן לבצע שיקוף של מחילות הפין עם הזרקת חומר ניגוד דרך מחט פרפרית ישירות לפין. בהחלט נחוץ יעוץ אורולוג לגבי נחיצות הבדיקות הללו. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנו לי ממצא בכליה ימניתא. רשף13/11/2016
שלום,אני בן 66 .בבדיקת US בטן עליונה שעשיתי נתגלה ממצא בכליה ימנית:"עובי פרנכימה תקין, הודגמה בליטה קורטיקאלית יחסית איזואקוגנית לקורטיקס בקוטר 23מ"מ שמחייב ברור ומעקב כחשד ל SOL. כליה שמאלית תקין.
מבקש לברר מה אומרת אבחנה זאת.
בתודה על תשובתכם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן15/11/2016שלום מר רשף
ה- US יכול לאבחן ממצאים שחורגים מהמרקם של הכליה אך הוא פחות מדוייק לגבי טיבו של הנגע. יש להשלים דרך אורולוג בדיקת CT עם חומר ניגוד בפרוטוקול כליות כדי לאשש האם מדובר בתהליך תופס מקום של הכליה או במילים אחרות בגידול. להרגיע אותך - גם אם הגידול יהיה בעל מאפיינים ב- CT של גידול סרטני - בקוטר של מתחת ל- 3 ס"מ לא בהכרח נדרש טיפול ואפשר לשקול מעקב האם הוא גדל. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי אשך עולהגל13/11/2016
לפני מספר ימים קיימתי יחסי מין עם בת זוגתי כאשר גמרתי שמתי לב כי האשך הימני שלי עלה לכיוון המפשעה לחצתי על האיזור כלפי מטה על מנת להחזיר אותו למקום וזה הסתדר. האם אני צריך לבדוק את זה? האם זה יכול לעשות לי בעיות כלשהם בדגש על פוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר בוריס פרידמן15/11/2016שלום גל
התופעה טבעית ונגרמת עקב התכווצויות שרירים באיזור המפשעה. באם גודל ומרקם האשך תקין והוא חוזר למקומו - הדבר לא אמור לפגוע בפוריות. בדיקת אורולוג לאפיון מרקם האשך וממצאים במפשעה תוכל לאשש זאת. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוראופלסמה פרבום מיקופלזמה הומיניס חיובינועה12/11/2016
שלום,
לפני כשלוש שנים התחלתי לחוש צריבה במתן שתן ותכיפות לאחר בדיקת שתן התכלה אוראופלסמה פרבום ומיקופלזמה הומיניס חיובי, מאז נטלתי אנטיביוטיקיות שונות ובהן דוקסילין מספר רב של פעמים. המיקופלזמה נעלם אך האוראופלזמה עדיין חיובי. אני עדיין סובלת מתכיפות בשתן. חלק מהרופאים טוענים שהתכיפות בשתן לא נובעת מהאוראופלזמה למרות שבבדיקות אצל אורולג הכל היה תקין. מה שבאמת מפחיד אותי זה האם האוראופלזמה שמסרב להיעלם יכול לפגוע לי בפוריות? והאם המיקופלזמה שהיה אצלי בעבר פגע? והאם אוראופלזמה גורמת לתכיפות בשתן ומה הדרך להיפטר ממנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן13/11/2016שלום נועה
זיהומים בשתן אינם אמורים לפגוע בפוריות. לאוראופלזמה קיימת נטיה להישאר או לחזור. באם עדיין קיימים תסמיני צריבה או תכיפות, יש מקום לנסות טיפול אנטיביוטי נוסף וניתן להתייעץ עם רופא למחלות זיהומיות. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)