פורום אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היצרות של השופכה
    סיגלית
    13/08/2016

בת 55 . סובלת מקשיים במתן שתן.בעיקר בבוקר כאשר השלפוחית מלאה. למרות שקמתי מספר פעמים במשך הלילה למתן שתן. אני לוחצת ולא מצליחה להתרוקן .
    לפני מס שנים בצעתי הרחבה של צינורית השתן . מהו הטיפול היעיל לבעיה ? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היצרות של השופכה

הוספת תגובה

• היצרות של השופכה - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    14/08/2016

שלום רב
    באופן טבעי יש קושי מסויים בתחילת היום כשהשלפוחית מלאה. הייתי ממליץ לך לבצע בדיקות שתן וסונר דרכי שתן ולפנות לאורולוג עם התשובות הנ"ל להערכת גורם בעייתי וטיפול בהתאם. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היצרות צינורית השןפכה

סיגלית
    14/08/2016

שלום דר. לפני מספר שנים בצעתי הרחבה של צינורית השופכה . היה שיפור אך התופעה חזרה . מהו דרכי הטיפול היעילות לפתרון בעיה של היצרות צינור השתן. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היצרות צינורית השןפכה - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    15/08/2016

שלום סיגלית
    קיים הפתרון השמרני של הרחבות תקופתיות בעיקר אם היה שיפור בעבר.
    האפשרות הדפניטיבית הינו ניתוח להרחבה של האיזור המוצר. עלייך לבצע הדמיה של השופכה כדי לאפיין את אורך האיזור המוצר ומיקומו. יש צורך לפנות לאורולוג נשים שעוסק בתחום. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבה בעת מתן שתן
    שוש
    13/08/2016

שלום רב,

אבי בן 73, עבר לפני מס' חודשים ניתוח להוצאת פוליפ מדרכי השתן ולאחר מכן עבר שטיפות 6 פעמים. מאז השטיפות (האחרונה שבהם לפני חודש) הכל היה תקין עד שבשבוע האחרון החל לחוש צריבה חזקה בעת מתן שתן ולחץ בשלפוחית עד כדי שתן כל רבע שעה. בדיקת תרבית ללא צמיחה. קיבל אנטיביוטיקה וכן סדורל להקלה על כאבים ללא הטבה.
    כל השבוע סובל ונזקק למשככי כאבים.
    האם יש עוד משהו שניתן לעשות? האם מצב כזה שכיח לאחר ניתוח בדרכי השתן?

אודה לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    צריבה בעת מתן שתן

הוספת תגובה

• צריבה בעת מתן שתן - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    14/08/2016

שלום שוש
    התופעה עלולה להיגרם לאחר השטיפות ועם הזמן אמורה לחלוף. ישנו טיפול תרופתי הן לצריבה דוגמת סדורל, והן לתכיפות דוגמת ספזמקס או טוביאז שיכול להקל ויש לשקול טיפול זה עם האורולוג. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבה בעת מתן שתן

שוש
    14/08/2016

תודה ד"ר.

רוצה להוסיף שכעת מתלונן שיש גם טיפות דם מידי פעם.

האם משנה את תשובתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבה בעת מתן שתן - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    15/08/2016

בירור דם בשתן הינו בירור שונה ומקיף יותר. עליו לפנות בהקדם לאורולוג. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות נוזל הזרע מועטה למה זה קורה ? אשמח לתשובה
    ללא שם
    11/08/2016

שאני מאונן יצא לי ממש מעט זרע
    זה בכלל התדירות ?
    אני מאונן או כול יום או יום כן יום לא
    וגם אם יום אחד לא אז יום אחרי כן ולא יוצא לי כמות גדולה
    רק לאחר יומיים שלושה יוצא לי כמות נורמאלית
    של 2-3 סמק
    אני צריך להיות מודאג ? או שפשוט
    כמות מעטה של כמה טיפות נורמאלית לתדירות אוננות כזואת
    אני בן 20 פשוט אם אני זוכר נכון בעבר היה יוצא לי יותר

הוספת תגובה

• כמות נוזל הזרע מועטה למה זה קורה ? אשמח לתשובה - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    14/08/2016

שלום רב
    כמות הנוזל מושפעת ממרכיבים רבים בעיקר מספר הפעמים שאתה מאונן, אך גם אם אתה לא מיובש ועוד. חזרה לנפח תקין לאחר יומיים- שלושה ימים הינה התופעה הטבעית. אין לכך בהכרח קשר לכמות הזרע כי הריכוז יעלה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאג מעלייה בPSA. האם יש אינדיקציה לכך שאזדקק לביופסיה?
    ראובן
    10/08/2016

בן 48 ובעל ערמונית מוגדלת שעד לאחרונה גרמה רק להשתנה מרובה, בשבועות האחרונים גם גורמת צריבה קלה. בשנתיים האחרונות PSA זינק מ-0.2 ל-0.8. מזה כמה שנים נוטל פניסטריד שידוע כמשפיע על ערכים אלה. בימים האחרונים גם לעתים קרובות חש כאב באחד האשכים. בדיקות שתן ודם שביקש האורולוג תקינות, עדיין אין תוצאות אולטרסאונד.ברור שאלה נתונים חלקיים ביותר, אך האם כבר בשלב זה יש אינדיקציות לכך שאצטרך ביופסיה? אראה אורולוג בשבוע הבא, ובינתיים אני מתוח. בייחוד מדאיגה אותי העלייה בPSA. אודה מאוד להתייחסות למשמעות או להשלכות של עלייה זו.

תודה רבה,

ראובן

הוספת תגובה

• מודאג מעלייה בPSA. האם יש אינדיקציה לכך שאזדקק לביופסיה? - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    11/08/2016

שלום ראובן
    הסבירות כי בגילך תסבול מסרטן ערמונית הינו נמוך ביותר וערכי הבדיקה שלך אינם חריגים גם אם מתקנים נוכח הטיפול התרופתי ולכן לא בהכרח יש צורך בביופסיה. הייתי שוקל בשלב ראשון לחזור על הבדיקה בתנאים אופטימליים - 5 ימים לפני להתנזר משפיכה וממשקאות אלכוהוליים וכן טיפול אנטיביוטי אם קיימת צמיחה כלשהי בשתן - וכן הייתי שולח גם PSA חופשי שהינו פרקציה של PSA שיכולה לתת מידע נוסף. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבנים בכליות.סיטי
    נחמן
    10/08/2016

שלום רב!
    לפני 3 שבועות עשו לי סיטי אברי אגן ללא חומר ניגודי בחתכים בעובי של 3 מ''מ עם שתיית טלבריקס מדולל .בוצעו שיחזורים קורונאלים וסגיטלים.בבדיקה נמצאת אבן חוסמת בגודל 5 מ''מ באמצע השופכן .
    לפני שבוע עשו לי בדיקה נוספת:סיטי.הבטן והאגן נסרקו בפרוטוקול עוית כליתית ללא הזרקה וללא שתיה.
    הפעם לא מתואר אבן חוסמת בכלל.ברצוני לדעת,האם הבדיקה השנייה שונה מהראשונה ולכן לא רואים את האבן החוסמת או שהאבן יצאה?
    בעקבות הבדיקה הראשונה שמו לי תומכן לשופכן.
    בתודה.
    נחמן

לקביעת תור
    סגירה
    אבנים בכליות.סיטי

הוספת תגובה

• אבנים בכליות.סיטי - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    10/08/2016

שלום נחמן
    הבדיקה הראשונה היתה כוללנית יותר לבירור מערכת העיכול נוכח תלונות על כאבי בטן. הבדיקה השניה הינה מכוונת לאבנים אך כשקיים גוף זר במערכת בצורת סטנט, לעיתים אבחון ההדמיה יותר מורכב. נדרשת בדיקת רדיולוג קפדנית ואם האבן אכן לא קיימת, ניתן להוציא את הסטנט. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת שתן תמידי לאחר אוננות- לא קרה לי בעבר
    כ
    04/08/2016

שלום

אני בן 30,

לפני יומיים אוננתי ומאז יש לי תחושה מוזרה - אני מרגיש תמיד שיש לי שתן לתת למרות שלא כך הדבר.

אני מוצא את עצמי הולך לשירותים כל הזמן (בכל פעם יוצא קצת) כי תמיד יש לי תחושה שיש לי שתן.

מה זה יכול להיות?

תודה רבה

הוספת תגובה

• תחושת שתן תמידי לאחר אוננות- לא קרה לי בעבר - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    07/08/2016

שלום רב
    ייתכן שישי דלקת קלה.
    מומלץ לבצע בדיקת שתן וטיפול לפי הצורך
    לעיתים התחושה חולפת גם עצמונית עם הפחתה במשקאות המכילים קפאין ומגרים את כיס השתן. בכל מקרה מומלץ להגביר בשתיה כללית ללא קפאין (קפה, תה, קולה, רד בול לסוגיו )ובדיקת אורולוג עם תשובות השתן. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת שתן תמידית לאורך כל היום
    מוטרד
    04/08/2016

הי דר.. לפני כ3 חודשים התחלתי להרגיש תחושת שתן תמידית כאילו אמי צריך ללכת להתפנות..חייב לציין שבזמן פעילות ההרגשה מוקלת...בנוסף אני הולך להתפנות כמו תמיד הבעיה שההרגשה הזאת לא חולפת ךאורך כל היום.. לאחר ניתוח שרוול שעברתי חלפה ההרגשה וחזרה שוב בשבועיים האחרונים... עשיתי בדיקת שתן תקינה ובדיקת דם תקינה..בנוסף עשיתי אולטראסאונד שיצא תקין מלבד זה שהדפנות היו קצת מעובות... האורולוג טען שאין שום דבר פתולוגי ואין לי מה לדאוג...טען שזה כנירא משו ממערכת העצבים ואמר שלחכות ולראות אם זה עובר לבד... ביינתים עדיין התחושבה הזאת מלווה אותי ומציקה מאוד... מה אני יכול לעשות...????

הוספת תגובה

• תחושת שתן תמידית לאורך כל היום - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    07/08/2016

שלום רב
    לעיתים תחושה זו נגרמת עקב תופעת השלפטוחית הרגיזה שנגרמת בין השאר עקב ריבוי במשקאות קפאיניים. מומלץ לבצע חלון של מספר שבועות בהם לשתות קפה או תה ללא קפאין בלבד, להימנע מקולה ורד בול לסוגיו. באם לא תהיה הטבה, ניתן לשקול גם טיפול תרופתי אך גם במהלכו מומלץ להפחית קפאין שכן החומר סותר את התרופה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PSA אחרי ניתוח ערמונית ותכיפות שתן בלילה
    קובי
    04/08/2016

אני בן 58 מועמד לניתוח ערמונית בשוטה הסגורה בגלל ערמונית מוגדלת שפירה (מקווה).
    שתי שאלות:
    1. לאחר ההחלמה מהניתוח האם מדד ה PSA יוכל לשמש למעקב אחרי ממאירות ?
    2. אני מיועד לניתוח בגלל תכיפות הטלת שתן בלילה ( לפעמים כל שעה). שמעתי שלפעמים גם אחרי הניתוח עדיין תכיפות שתן בלילה גבוהה. כיצד זה קורה והאם יש דרך לדעת לפני הניתוח מה תהיה התוצאה מבחינת תכיפות הטלת השתן בלילה?

הוספת תגובה

• PSA אחרי ניתוח ערמונית ותכיפות שתן בלילה - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    04/08/2016

שלום קובי
    ניתן לעקוב אחר PSA גם לאחר הניתוח אם כי מומלץ להתרחק מספר חודשים לפחות מהניתוח.
    התכיפות בשתן נגרמת עקב התכווצויות מרובות לא רצוניות של שריר כיס השתן, תופעה הנקראת בלשון העם השלפוחית הרגישה, שלעיתים פוחתת הדרגתית שבועות וחודשים לאחר הניתוח אך לא תמיד ותופעות אלו עלולות להימשך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים במפשעה שתן תכוף ודם בנוזל הזרע
    דן
    04/08/2016

שלום רב

אני בן 34, לפני כחודשיים הרגשתי צריבה בשתן שנעלמה אחרי יום, לאחר מכן החל לי צורך תכוף במתן שתן וכאב במפשעה בצד שמאל.

עשיתי תרבית שתן (כולל כלמידיה וכו), אולטראסאונד כליות ודרכי שתן וגם אולטראסאונד אשכים, CT פרוטוקול אבנים הכל יצא תקין, ערמונית בגודל תקין ב CT וגם במישוש אורולוג.

הכאב נעלם לאחר שבועיים והכל היה בסדר עד לפני כמה ימים שהתחלתי לשתות יותר ואז חזרו התסמינים של שתן תכוף וכאב וגם היה לי אתמול הרבה דם בנוזל הזרע (הנוזל שיוצא לפני הזרע).

מה עושים? אני אובד עיצות, מאד מפחד מסרטן

הוספת תגובה

• כאבים במפשעה שתן תכוף ודם בנוזל הזרע - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    04/08/2016

שלום דן
    לרוב קליניקה תכיפות וכאבים מכוונת יותר למהלך דלקתי כי ממצאים גידוליים לא גורמים לכאבים. לא תמיד ניתן לאפיין את סוג הגידול בתרביות השונות.
    בהחלט ניתן לשלוח את נוזל הזרע לתרבית לשלול זיהום שם ובתיאום עם אורולוג ניתן לתת טיפול אמפירי באנטיביוטיקה לפרק זמן לראות אם אכן תתרחש הטבה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב, רוצה עזרה להגדלת האשכים
    אור
    03/08/2016

ד"ר שלום רב
    אני בחור בן 29 ורציתי לדעת אילו דרכים יש כדי להגדיל את האשכים?
    לדעתי הם קטנים מידי. שמעתי על כדור אוראלי שלוקחים ויש עדויות שמגדיל את האשכים בצורה משמעותית.
    אשמח שתתן לי תקווה לדרך נכונה להגדלת האשכים.
    תודה רבה

הוספת תגובה

• שלום רב, רוצה עזרה להגדלת האשכים - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    10/08/2016

שלום אור
    לצערי אין כדור מוכח שמגדיל אשכיים.
    מומלץ להיבדק ע"י אורולוג על מנת לאמת אם גודל האשכיים אינו נמצא בתחום התקין ובעיקר אם האשכיים מתפקדים מבחינת יצור זרע והפרשת הורמון טסטוסטרון. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאוששות מניתוח קיבוע אשכים לאחר אבחוו torsion-detorsion
    יוגב
    03/08/2016

שלום , אני בחור בן 21 שעבר ניתוח קיבוע אשכים לפני 3 ימים עקב detorsion כדי למנוע חזרה בעתיד . הרופא אמר לי שאני יכול לחזור לפעילות מלאה בקצב שאני מרגיש לנכון שאני יכול ומסוגל. אם הכאבים כבר לא ככ מגבילים , מותר לעסוק בפעילות מינית (כלשהי ) כבר כעת ? תודה.

הוספת תגובה

• התאוששות מניתוח קיבוע אשכים לאחר אבחוו torsion-detorsion - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    03/08/2016

שלום יוגב
    הייתי ממליץ להמתין לפחות שבועיים מהניתוח כדי למנוע ארועי נפיחות ובצקת באיזור הניתוח. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרבית שתן,אנטיביוטיקה לפני הריסוק
    נחמן
    03/08/2016

שלום רב!
    קודם כל תודה רבה על תשובתכם המפורטות.כבר פניתי אליכם מספר פעמים ותמיד קיבלתי תשובות ברורות.
    אני בן 55,עומד לפני הניתוח של ריסוק האבן שעומד בשופכן וגורם להידרונפרוזיס.
    3 שבועות!!! אני סובל מחום 37.7-37.8 וחולשה.
    לפני עשרה ימים שמו לי סטנט(לא עשו בדיקות שתן לפני כך וגם לא קיבלתי טיפול אנטיביוטי) ואני מחכה לניתוח שעלול לקחת עוד מספר שבועות.
    לפני יומיים נסעתי לבית חולים בו שמו לי את התומכן ושאלתי לגבי האנטיביוטיקה.נאמר לי שאין צורך בכלום,למרות החום הממושך.
    בנתיים עשיתי תרבית שתן לקראת הניתוח והתוצאות אותן קיבלתי היום יצאו בהתאם למצבי:
    בתרבית צמחו מעל 100000
    Enteroc.faecalis
    רגיש ל:
    penicillin 2
    linezolid2
    ciprofloxacin1
    טרום הניתוח שלי ביום שלישי.
    האם יש צורך בטיפול אנטיביוטי?כמה ימים?איזו אנטיביוטיקה?רופא המשפחה לא רוצה לקחת על עצמו אחריות...
    האם בעקבות תוצאות התרבית ידחו לי את הניתוח עד שהתרבית תיהיה שלילית?
    האם יש צורך בבדיקת תרבית חוזרת?
    בתודה מראש ובברכה,
    נחמן

הוספת תגובה

• תרבית שתן,אנטיביוטיקה לפני הריסוק - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    03/08/2016

שלום נחמן
    לטעמי שאלותיך החשובות צריכות להיענות ע"י הרופא המנתח שלך. מומלץ כיסוי אנטיביוטי בטרם הפעולה להפחית זיהום אפשרי לאחר הפעולה ולא בהכרח יש צורך בתרבית שתן חוזרת באם ניתן טיפול אנטיביוטי לפי רגישות. לגבי מספר ימי הטיפול - אנא הפנה את השאלות לצוות המנתח. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שאלה שמעניינת אותי מאוד אשמח לתשובה :
    ללא שם
    03/08/2016

יצא לי לעבור כמה פעמים אולטרסאונד אשכים
    והכל היה בסדר תודה לאל
    אין הידרוצל אין וריקוצל ושאר דברים לא טובים ניקרא לזה כך
    בקשר לוריקוצל - מספיק בדיקה שיגרתית פעם בשנה
    כלומר אם אין כאבים בצידי האשך הכוונה לצינורות יותרות האשכים
    ובמישוש בורידים רכים ולא מפותלים כמו" תולעים"
    ולא כאבים כלומר - הכל בסדר

תמיד רשום אין עדות לוריקוצל מצד שמאל כי הבנתי שהשכיחות לבעיה יותק
    מופיעה בצד שמאל את הבדיקה האחרונה עשיתי בסביבות חודש
    4 יותר נכון 14/4 זה אומר שהכל בסדר ?
    כולל מישוש יסודי של רופא ושל אורולוג נוסף מטעם קוםת החולים
    כניראה פיתחתי חשש גדול לעיניין בגלל המודעות לבעיות ממצב של ורידים מורחבים

הוספת תגובה

• היי שאלה שמעניינת אותי מאוד אשמח לתשובה : - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    03/08/2016

שלום רב
    אכן לא ברורה לי הסיבה לביצוע הדמיות אולטרסאונד חוזרות.
    באם לא הופיעו ממצאים כלשהם בבדיקה הגופנית ובסונר - כולל ואריקוצלה, זה אומר שאין ואין צורך בבדיקות חוזרות. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי סרטן הערמונית וגודלה
    דן
    03/08/2016

האם כשיש סרטן בערמונית הערמונית בהכרח מוגדלת?

כלומר האם ניתן לומר שכהערמונית לא מוגדלת זה אומר שאין סרטן?

הוספת תגובה

• שאלה לגבי סרטן הערמונית וגודלה - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    03/08/2016

שלום יוסי
    גודל הערמונית אינה אינדיקציה לגבי המצאות סרטן בתוכה. הערמונית גדלה אצל גברים באופן טבעי עם הגיל ועלולה לגרום להפרעות בשתן ולא בהכרח מחלה גידולית. יש צורך להיבדק ע"י אורולוג בכל מקרה לגבי סיכון והמצאות גידול. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאי MRI ערמונית מסקנות ופעולות משלימות
    אלי
    03/08/2016

שלום דוקטור
    ממצאי הMRI:
    הבלוטה המרכזית מדגימה מרקם הטרוגני ונודולרי אשר מתאים ל BPH.
    הבלוטה ההיקפית מדגימה מרקם הטרוגני, בעיקרו גאוגרפי היפואינטנסי משמאל ומימין.
    בגודוליניום- לא נצפתה האדרה פריפרלית חשודה.
    בדיפוזיה - לא נראתה רסטריקציה.
    קופסית הערמונית תקינה.שלפוחיות הזרע ללא סטיות.הצרור העצבי תקין.
    שאלתי : מה משמעות הממצאים . האם יש סרטן ערמונית או חשד לסרטן? . האם יש לעשות בדיקות משלימות, וכדומה פעולות או טיפולים?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• ממצאי MRI ערמונית מסקנות ופעולות משלימות - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    03/08/2016

שלום אלי
    יש צורך בפרטים רבים על מנת לענות על שאלתך כולל בדיקה גופנית, בדיקות דם ושתן והסיבה בעטיה היפנו אותך לבדיקה. מומלץ מאד להיבדק ולהתייעץ עם אורולוג לגבי הסיכון אצלך לסרטן ערמונית. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה