מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יש לי כאבים שמקורם עד כה אינו ידועמתן18/09/2016
מאחר והרופא שלי מתקשה לתת אבחנה אשמח לשמוע חוות דעת נוספת:
אני גבר בן 26 בריא בדרך כלל. מזה כשבעה שבועות יש לי כאבים בשק האשכים.
1)הכאבים מגיעים לאחר יחסי מין או לאחר הרבה שעות ללא פעילות גופנית.
2)משום מה הדבר היחיד שמקל את הכאבים היא פעילות גופנית קלילה כמו הליכה מהירה של כארבעים דקות. (אולי כי פעולה זו מגבירה זרימת הדם?)
3)אם איני מבצע צעידה לאחר זמן מה הכאבים יחמירו ויגיעו מאוחר יותר גם לאשכים.
4)בנוסף יש קצת קושי להתאפק עם שתן.
5) בחלק מהזמן שק האשכים רחב יחסית יותר ממה שאופייני לו. אך אין בכך כאב.
6) אין לי כלל כאבים בבטן או מפשעה. והכאבים מגיעים אך ורק משק האשכים או אשכים עצמם.
יש לציין כי הכאבים הגיעו מספר ימים לאחר יום בו הייתה לי פעילות מינית מאוד מאוד אינטנסיבית!!! ייתכן לכאורה לכאורה כי זהו הגורם.
בדיקה גופנית קלינית אצל אורולוג: לא נומשו כבד או טחול מוגדלים, פין תקין מאטוס במקום, אשכים תקינים בשק ניידות חופשי תוך השק, ללא רגישות, ללא נפחיחות cremasteric reflex תקין. אין עדות לתסביב. ערמונית תקינה.
בוצע אולטרסאונד: שני אשכים תקינים, זרימת דם תקינה, אפידידמס תקין דו''צ, אין עדות לבקע,
אולטרסאונד קליות ודרכי שתן תקין, בדיקת דם ושתן תקינות.
בקיצור כל הבדיקות עד כה תקינות אבל כאבים חזקים יש. אודה על חוות דעתכם\ המלצה לכיווני חקירה נוספים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי כאבים שמקורם עד כה אינו ידוע - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן19/09/2016שלום מתן
כאבי אשכיים הינם נפוצים ומקורם מסיבות שונות. יש לשלול זיהומים כולל אלו המועברים בתפקוד המיני ולכן יש לבצע בדיקת שתן שנקראת STD וטיפול באם צמיחה. לעיתים הכאבים נגרמים עקב התכווצויות - ספזמים והטיפול הינו סימפטומתי בלבד. הכאבים עלולים להיות מוקרנים ממקור אחר ולכן לפי הצורך יש לברר גם מערכות אחרות מהן הכאב עלול להקרין. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Ct פרוטוקול אבנים בשתן - מהלך הבדיקהנטע לי13/09/2016
היי,
אתמול ביצעתי ct פרוטוקול אבנים. לפני הבדיקה, הטכנאית ציינה לקחת אוויר ולהפסיק את הנשימה. חשבתי שמדובר במהלך כל הבדיקה ולמעשה ניסיתי להחזיק את הנשימה כמה שניתן(כמובן שלא הצלחתי רציף) ורק אז שמעתי בכריזה לעצור את הנשימה. גם אז שוב- עצרתי את הנשימה.
הבנתי שלא ביצעתי את הבדיקה נכון. האם זה יפגע בתוצאות הבדיקה ?
תודה מראש על התשובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Ct פרוטוקול אבנים בשתן - מהלך הבדיקה - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן13/09/2016שלום נטע לי
הפסקת הנשימה לא תפגע בבדיקה כל עוד לא זזת יתר על המידה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד בולט ואדמדם בפין בעת זקפה.חסוי08/09/2016
בזמן האחרון הבחנתי בוריד אדמדם ודק שבולט בעת זקפה. הוא מתחיל בצבע קצת כהה וטיפה עבה יותר מהחיבור של הפין עד לתחילת הכיפה, שם הוא יותר דק ואדום.
ניתן לראות אותו רק בעת זקפה והוא לא נפוח, טיפה בולט אבל ממש טיפה, לא באמת אפשר להרגיש אותו. בעת זקפה, אם היא באמת חזקה וקשה יש מין הרגשה עמומה כזו בצד הימני. לא משהו שכואב או באמת מורגש בצורה ניכרת.
רציתי לדעת האם זה מסוכן ? איך אפשר לטפל בזה או שזה בכלל נורמלי לגמרי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריד בולט ואדמדם בפין בעת זקפה. - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן11/09/2016שלום רב
באופן טבעי כלי הדם של הפין מתבלטים בעת זקפה וחלקם תפוחים יותר ואם אין סימפטומים והזקפה תקינה - אין להם משמעות. תוכל לצלם את הוריד בעת זקפה ולהביא את הצילום לאורולוג שיוכל גם לבדוק אותך. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אורודינמיקה - קיימת אופציה נוספת?בריאה בד״כ07/09/2016
כבר ארבעה חודשים סובלת מהרגשה דלקתית ואי נוחות בשתן.
הרגשה של תכיפות וצריבה לאחר מתן שתן.
עשיתי בדיקות שתן, תרביות ואולטרסאונד כליות - הכל תקין.
חשוב לציין כי אין כאבים, אך מספר הפעמים ביום שהגוף שלי מורה לי לגשת לשירותים זה דבר קיצוני שלא היה לי פעם.
האורולוג המליץ לי לעשות על ידו בדיקת אורודינמיקה כדי להמשיך טיפול.
האם זוהי האופציה היחידה להתקדם עם תהליך האבחנה? והאם קיימות סיכונים בבדיקה זו?
אדגיש כי הבדיקה מבוצעת על ידו באופן פרטי ועל כן אני מעוניינת בדיעה נוספת.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אורודינמיקה - קיימת אופציה נוספת? - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן11/09/2016הבדיקה יכולה לברר המצאות מרכיב פיזיולוגי בדמות שלפוחית רגיזה. בבדיקה מוחדרים קטטרים לכיס השתן ודרך פי הטבעת למדידת לחצים. הדבר כרוך בתכיפות, דימום וצריבה בהטלת שתן לפרק זמן קצר ובמיעוט המקרים עלול להיגרם זיהום בשתן. ניתן לנסות טיפול תרופתי בקבוצת תרופות אנטי-כולינרגיות לראות האם יש הטבה ובכל מקרה להפחית משקאות קפאיניים דוגמת קפה, תה וקולה שגורמים לתופעה זו . בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקד קשיח בכליה שמאלית בבדיקת USדנה07/09/2016
שלום רב,
עקב תאונת דרכים נשלחתי לעשות US בטן.
נמצא מוקד קשיח קטן בכליה שמאלית, חוץ מזה הכול ללא ממצא פתולוגי.
האם המוקד בכליה נוצר בעקבות התאונה? המכה הייתה מצד שמאל.
תודה מראש
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקד קשיח בכליה שמאלית בבדיקת US - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן11/09/2016שלום דנה
לא ברור לי לגמרי המינוח של מוקד קשיח. בכל מקרה מומלצת הסתכלות של אורולוג על הבדיקה כולל בדיקה גופנית. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערמונית מוגדלת וחוסר תשוקה מיניתאורית05/09/2016
הי
בעלי בן 59 לפי בדיקות הדם ומעכב אובחנה אצלו ערמונית מוגדלת עבר אם אר איי .. התוצאה אין סרטן.
הוא מקבל אומניק אוקאס..שאלתי מה הסיבה לחוסר תשוקה מינית ?הערמונית המוגדלת או התרופה
ומה הפתרון? האם נגמרו חיי המין שלנו ????????????????ואנחנו עדיין לא זקנים?
כואב לי מאד
פעם בשבועיים בשעות הבוקר וגם זה לפעמים לא קורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערמונית מוגדלת וחוסר תשוקה מינית - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן11/09/2016שלום אורית. ערמונית מוגדלת אינה בהכרח גורמת להפרעה בתפקוד המיני. תרופות דוגמת אוקאס אכן עלולות לפגוע בתפקוד המיני. לציין גם שהדמיה כולל MRI לא שוללת המצאות סרטן. מומלץ כי בעלך ייבדק ע"י אורולוג לבירור הפחתה בחשק המיני - ייתכן וצריך בדיקת דם לפרופיל הורמונלי וכן לשקול אפשרות להחלפה לטיפול תרופתי שאינו פוגע בתפקוד המיני. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך להודעה מ-1.9.2016נחמן04/09/2016
שלום,ד''ר פורמן!
ברצוני להתייעץ לגבי הבעיה שנמשכת ובעקבותה פניתי אליך ב-1.9.2016 לגבי החום הממושך.
בתרבית השתן שנלקח יום אחרי הניתוח לריסוק האבנים כשעלה חום גבוה מאוד נמצאו מושבות בודדות של אנטרוקוק.מיום חמישי קיבלתי שני סוגי עירוים והחום לא ממש ירד.
היום החליפו לי עירוי לכדורי ציפרו ונאמר לי שכנראה מחר ישחררו אותי.
לא הסבירו לי מדוע הוחלף הטיפול,לא הסבירו לי מדוע בכל זאת נותנים לי אנטיביוטיקה ,למרות שאין צמיחה ממשית,לא הסבירו מדוע היה חום ומדוע לא ממש יורד.לא עשו ולא מתכוונים לעשות מעקב על CRP שהיה 131.
ניסיתי לדבר עם מספר הרופאים.כל אחד מתחמק ממני.
האם תוכל לענות על השאלות שהתעוררו אצלי?
תודה רבה.
נחמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך להודעה מ-1.9.2016 - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן11/09/2016שלום נחמן - תמיד כדאי לדבר עם הרופאים במחלקה כדי לקבל מידע מפורט ולא משוער. בכל מחלקה יש ביקורי רופאים את החולים לפחות פעם ביום כמו גם שעות קבלת קהל.
שינוי באנטיביוטיקה יכול להתבצע באם התקבלה צמיחה של חיידק שאין לא רגישות לטיפול קודם או לחילופין לאחר קורס טיפולי באנטיביוטיקה תוך-ורידית משלימים טיפול לזמן נוסף בעזרת טיפול בכדורים. אני מעריך שאחת משתי סיבות אלו הביאו להחלטה להחלפת טיפול במקרה שלך. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מתמשכים באשכים, בעיקר בימנינדב04/09/2016
ד"ר שלום,
בן 42, בריא בגדול.
בשלושת החודשים האחרונים סובל מכאבים מתמשכים באשכים (בעיקר בימני). הכאב אינו חד או מתפרץ, אלא מתמשך. אחרי פליטת זרע יש גם מעט תחושה של צריבה באשכים.
הלכתי לאורולוג בקופה שהפנה אותי לסדרת בדיקות, להלן התוצאות:
• בדיקה גופנית – פין ללא הפרשה, אשכים בגודל, מנח ומרקם תקין, מפשעות ללא בקעים.
• אולטרסאונד אשכים - נמצאו שתי ציסטות בגודל 0.3 באשך ימין ובאשך שמאל נמצא וואריאקוצלה בדרגה קלה ללא היפוך בזרימה בזמן וולסלבה (הווריאקוצלה לא נמצאה בבדיקה הגופנית על ידי הרופא).
• בדיקת שתן: Urine culture אין צמיחה; קצת חלבונים בשתן (30 mg/dl).
• בדיקות דם תקינות.
• בדיקת הורמונים (LH – Prolactin – Testosterone) תקינות.
• בדיקת PSA – 0.46
• זרימה ושארית - 30 / 642 / 14.7
הרופא ציין כי הוא לא רואה בעיות ו"רמז" כי אין לו כיווני פעולה/ בדיקה נוספים.
הכאבים עדין ממשיכים – האם לדעתך יש מקום לבצע סוגי בדיקות נוספים? מה לדעתך יכולה להיות הסיבה לכאבים?
אני מודה לך מראש על הקדשת הזמן והמענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מתמשכים באשכים, בעיקר בימני - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן11/09/2016שלום נדב
כאבים בשק האשכיים הינה תופעה נפוצה ונגרמת מסיבות שונות כולל התכווצות (ספזם) של שרירים באיזור המפשעה ולעיתים כאב מקרין מאיזורים אחרים. יש צורך לשלול ממצאים חריגים שאכן נשללו אצלך בבדיקות גופנית, סונר דם ושתן. לרוב אין צורך בבירור נוסף אלא אם מופיעה החרפה בעוצמת, אורך או תדירות הממצאים ואז יש צורך בפניה חוזרת לאורולוג. ניתן ליטול משככים דוגמת ספזמלגין לבדוק אם יש הטבה במיחושים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום ממושך לאחר ריסוק אבניםנחמן01/09/2016
שלום!
לפני כחודש וחצי בעקבות חום תת פיברילי וכאבי בטן תחתונה התגלתה אצלי אבן בכליה שסתמה שופכן.החדירו תומכן לשופכן והחום עלה עוד יותר.בתרבית אנטרוקוק שטופל ע''י מוקסיפן.
החום ירד לעשרה ימים והתרבית הייתה שלילית.
ביום שני עברתי ניתוח לריסוק אבנים והכל היה מעולה.למחרת החום עלה עד 39,חולשה נוראית.מיום שלישי התחלתי לקבל שני סוגי אנטיביוטיקה:אקימיצין ורוקסו.
אין צמיחה בתרבית שתן שנלקחה לפני קבלת אנטיביוטיקה.היום היום השלישי שאני מקבל אנטיביוטיקה ואני לא מרגיש שיש השפעה.החום סביב 38 לקראת הערב.
האם,לדעתך,התפתח שוב זיהום אחרי הניתוח?אם כן,מדוע האנטיביוטיקה לא משפיעה?
אם יש זיהום,למה אין צמיחה בתרבית שתן?גם אין צמיחה בתרבית דם
בתודה,
נחמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום ממושך - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן01/09/2016שלום נחמן
ייתכן וקיים זיהום על גופים זרים דוגמת סטנט או קטטר או לחילופין יש צמיחה של חיידק או זיהום אחר. יש לשקול לחזור על תרביות דם ושתן ולראות שאין צמיחה. לעיתים יש צורך בזמן יותר ממושך של אנטיביוטיקה עד שהחום יורד. חשיבות גדולה קיימת לבדיקות הדם האחרות שבודקות מדדי דלקת ולפיהם מחליטים האם להפסיק או להחליף אנטיביוטיקה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי ל-PSA בגבר צעירדני01/09/2016
שלום
אני בן 45
לאבא שלי אובחן סרטן ערמונית בגיל 68 כיום הוא בן 75.
היה לו מדד גליסון 6 וטופל לפני 7 שנים בברכיתרפיה וכיום ה PSA קרוב ל 0.
ביצעתי בגיל 40 בדיקת PSA היה לי 1.8 ובדיקת ערמונית לפני 5 שנים תקינה
לפני שנתיים 2.1 PSA
כיום בגיל 45 תוצאה של 2.35
הבדיקות אחרי יומיים ללא שפיכה.
לא ביצעתי שוב בדיקת ערמונית ב 5 שנים האחרונות.
רציתי לשאול האם אפשר ללמוד מזה משהו לגבי הסיכוי שיהיה לי סרטן ערמונית?
האם רמה של 2.35 בגיל 45 מעידה שחלילה עלול להיות לי בקרב סרטן ערמונית מהזן האגרסיבי או רוב הסיכוי סרטן איטי של גיל 70?
מה דעתכם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
דני01/09/2016הערה:
ב US בטן הערמונית קטנה בערך גודל 20 סמק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן01/09/2016שלום דני
קצב עליית ה- PSA אצלך הינו איטי ועל-אף שאתה בסיכון מעט מוגבר יותר עקב היסטוריה משפחתית, לא בהכרח יהיה לך סרטן. בגודל ערמונית שלך עליה פחותה מ- 0.35 לשנה משאירה סיכון נמוך לסרטן ולגילך רמת PSA מתחת ל- 2.5 היא בסיכון נמוך לממאירות. מלבד מעקב בשלב זה אין צורך בבדיקות נוספות. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב
דני02/09/2016תודה רבה!!
איזה מעקב צריך?
מספיק לעשות פעם בשנה PSA ?
מאיזה רמת PSA אצטרך גם בדיקת ערמונית במישוש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן25/09/2016בדיקת PSA ובדיקה גופנית פעם בשנה בהחלט מספקות אם לא נמצאו ממצאים חריגים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת כרונית בערמונית תסמיניםמיכ30/08/2016
שלום ד"ר,
לפני חודשים התחלתי להרגיש גירוי בקצה הפין עם כאב אשך שמאל קל.
עשיתי סיטי בטן ואגן עם חומר, אולטרא סאונד, בדיקות דם וזרע.
הכל תקין! רק בזרע מצאו 2*10^6 ליקוציטים שמעיד על דלקת קלה, הערמונית 26סמק.
התופעה גורמת לי לשפיכה מוקדמת וגירוי עז בקצה הפין ומתן שתן רב,אפילו ללא שתיה מרובה. כמו כן כאב גב קל.
לקחתי אנטיביוטיקה שבועיים (ציפרו ודוקסלין) ללא הטבה (רק כאב האשך נעלם).
האם פרמיקסון יכול לעזור?
התסמינים מתאימים לדלקת כרונית ?
מה אני עושה עם השפיכה המוקדת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת כרונית בערמונית.. תסמינים - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן30/08/2016שלום רב, לפרמיקסון יש מרכיב אנטי-דלקתי מקומי לערמונית ולכן הייתי שוקל ליטול אותו.
לשפיכה המוקדמת יש מספר טיפולים אפשריים, החל מטיפולים התנהגותיים של משגל נסוג ולחץ מקומי באיזור מסויים מתחת לאשכיים שיכול להרגיע, דרך טיפול במשחה מאלחשת מקומית ועד טיפול תרופתי שלא נועד ספציפית למטרה זו אך מנצלים את תופעת הלוואי שלו של שפיכה מעוכבת לצורך נסיון טיפולי. כדאי שתפנה לאורלוג שינחה וויעץ לך פרטנית. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר.. שאלה
מיכ30/08/2016התופעות מתאימות לדלקת בערמונית? זה מאופיין בגירוי (כמו עקצוץ קל) בקצה הפין.
האם ישנה סבירות למשהו רציני יותר ?
אני בלילה קם כ 4 פעם להשתין.
לגבי השפיכה המהירה, זה התחיל יחד.. ואתה מתכוון לתרופות ssri.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר.. שאלה - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן30/08/2016שלום רב
לצערי לא כל דבר ניתן לפתור בפורום ובדיקה גופנית הינה מרכיב מרכזי בהערכה זו.
SSRI אכן הינה אחת האופציות. אנא פגוש אורולוג לדון עימו לגבי האפשרויות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לכבוד ד"ר בוריס בנוגע לסיאליס?יוסי28/08/2016
שלום ד"ר בוריס,
בשיחה קודמת אמרת לי שכדור מלא של "סיאליס" יכול להפחית
לחץ דם ולגרום לסחרחורות שיפריעו לי ללמד בשיעור מיד אחרי הסקס.
עוד אמרת שעם לוקחים חצי כדור שהתופעות לוואי פחות מורגשות.
למרות שמומלץ להתחיל מכדור שלם,האם נוכח הנסיבות שאחרי הכדור
והסקס אהיה מעורב מיד אחרי בפעילות גופנית אינטנסיבית אוכל לקחת
רק חצי כדור?
תודה
שלום יוסי
1. נהוג להתחיל במינון מלא עד שהודגמה יעילות ולאחר מכן לחתוך ולהפחית למינון המינימלי שמגיב היטב.
2. תחושת אודם עלולות להיגרם אך לא בהכרח וככל שהמינון נמוך יותר, תופעות הלוואי נמוכות יותר.
3. הכדור עלול להפחית לחץ דם ולכן קימה מהירה או ריקודים עלולים להוביל לסחרחורת - לכן גם כאן מינון מופחת היעיל ביותר בטווח האורך הוא המומלץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לכבוד ד"ר בוריס בנוגע לסיאליס? - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן29/08/2016שלום יוסי
תוכל ליטול חצי כדור אם כי סבירות היעילות שלו יורדת אך באם הוא עוזר, תוכל בהחלט לקחת חצי כדור. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לליקחת כדורי לויטרהמשה28/08/2016
אני בן 55 ויש לי סכרת מזה כחמש שנים. לאחרונה היו קשיים לי בזקפה. אינני יודע אם זה בשל המחלה או בשל לחץ נפשי. התחלתי לקחת כדורי מציצה לויטרה. בד"כ אני מקבל זקפה חזקה לאחר לקיחת הכדור, ולאחר כעשר דקות יש לי ירידה בזקפה, אשר בכל זאת מאפשרת לי את המשך קיום המגע. מה לדעתכם הסיבה לירידה בזקפה? האם סביר להניח שזה בשל הסכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לליקחת כדורי לויטרה - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן29/08/2016שלום משה
איכות הזקפה עלולה להיפגע בגלל הסכרת כמו גם מחלות אחרות דוגמת יתר לחץ דם ועודף כולסטרול. כל עוד הזקפב מאפשרת חדירה מומלץ להמשיך בטיפול הנוכחי. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עווית כלייתית סיטי פרוטוקול אבנים ועצירת שתןחנה28/08/2016
בשבוע שעבר עברתי אירוע של "עיוות כילייתי" .כאבים איומים במותן שמאל מלווים בקושי לתת שתן. הגעתי לרפואה דחופה נבדקתי ע"י רופא פנימאי וטופלתי בזריקת וולטרן לשיכוך הכאב שעזר מאוד. קיבלתי כדורים "רווהטונקס" ואם יחזור הכאב הומלץ על "טרמדקס פלשטב". כמו כן הפניה ל"סיטי פרוטוקול אבנים". ואכן הכאב חזר בלילה ובגדול. לקחתי כדור טרמדקס והתוצאה הייתה יותר גרועה ושוב הגעתי במצב של זרמים בגוף עויתות בחילות והקאות, ל"טרם" שם קבלתי כמות מוגזמת של משכחי כאבים והרגעה שגרמו לי שוב להקאות ובחילות במשך כ4 שעות ולבסוף הובהלתי לבית חולים עם המלצה ל-ncct. עד שהגעתי לביה"ח נרגעו הכאבים וההקאות, חיכיתי זמן רב במיון ושוב נבדקתי על ידי פנימאי. לא הופנתי כלל לאורולוג וכמו כן לא נעשה לי סיטי . חוברתי לאנפוזיית נוזלים ומאחר והצלחתי לתת שתן מעט, הוחלט לשחרר אותי הביתה להמשך טיפול בקהילה עם המלצות לאולטרסאונד כליות וסיטי פרוטוקול אבנים, שתייה מרובה ומעקב אורולוג. אכן ביומיים הראשונים שתיתי הרבה כמומלץ והצלחתי לתת שתן בכמות סבירה
ביצעתי אולטרסאונד והתוצאה: "שתי הכליות בגודל ומבנה תקין עם פרנכימה שמורה יש אבנים קטנות עד 4מ"מ בכליה שמאלית עם הרחבה קלה של המערכת המאספת. ואבן אחת קטנה 4מ"מ בכליה ימנית ללא הרחבה של המערכת המאספת והשופכן.
כיס השתן תקין ללא אבנים. שארית שתן כ 42 סמ"ק
עדיין לא ראיתי אורולוג כי התורים ארוכים אבל קבעתי תור לסיטי פרוטוקול אבנים בעוד יומיים. אלא שביומיים האחרונים שובמרגישה האטה במתן שתן. הכמות פחתה ויש תחושה שלא מתרוקנת. מעין עצירת שתן לא מוחלטת ללא כאבים רק תחושת נפיחות.
שאלותי הן: א- האם עצירת שתן חלקית (אי התרוקנות)תפגע באיכות תוצאות בדיקת
סיטי לאבנים? האם כדאי לדחות עד לטיפול לריקון השלפוחית?
ב- האם אפשר להמשיך לקחת את כדורי רווהטונקס? (כתוב שלא מיועדת לשימוש אם סובלים מאצירת שתן) או כדאי להפסיק?
ג- האם יש קשר להאטה במתן שתן וצניחת רחם בינונית?
ד-אילו בדיקות נוספות עלי לבצע ומה הדחיפות, כדי למנוע חזרת ההתקף
וכדי לטפל בעצירת השתן?
. תודה על ההתייחסות וסליחה על האורך......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עווית כלייתית סיטי פרוטוקול אבנים ועצירת שתן - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן28/08/2016שלום חנה
בדיקת CT תאבחן אם קיימת אבן בשופכן (הצינור שמוליך שתן מהכליה לכיס השתן), מה גודלה ומה מיקומה ובהתאם לממצאים אלו והרגשתך הכללית יוחלט על סוג הטיפול. מומלץ לנסות להתרוקן לתוך כלי קיבול ולבדוק כל פעם אם האבן לא נפלטה כי אם תראי פירור שלרוב צבעו שחור או חום ניתן לשלחו לבדיקת הרכב כימי ולהפסיק את הטיפול המניעתי. הטיפול המניעתי מלבד משככי כאבים כולל שתיה מוגברת, תרופה ממשפחת תרופות שנקראות חוסמי אלפא וספזמגלין 3 פעמים ביום.
לאחר ה- CT ועם תשובת שתן לכללית ובדיקת דם לתפקוד כליות עדכנית, מומלץ להיבדק אצל אורולוג אצלו התורים פחות ארוכים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעווית כלייתית סיטי פרוטוקול אבנים ו
חנה28/08/2016תודה על תשובתך המהירה. בדיקת הסיטי לפרוטוקול אבנים-מחר. לא הבנתי מתשובתך האם העובדה שקשה לי להתרוקן ויש אולי שארית גדולה...תפגע באמינות הבדיקה? לא הייתי רוצה להיחשף להרבה קרינה סתם. וכמו כן האם להמשיך לקחת כדורי רווטונקס במצבי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעווית כלייתית סיטי פרוטוקול אבנים ו - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן28/08/2016שלום שארית לא מפריעה להערכת המצאות אבנים בשופכנים.
צניחת איברי האגן הינו ממצא כרוני שלכשעצמו עלול לגרום להפרעת התרוקנות בחומרת צניחות גבוהה יותר אך זהו מצב כרוני שלא קשור למחלת האבנים. כדורי רווטינקס ניתן לקחת כחלק מנסיון פליטה עצמונית של אבנים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפח ערמונית 60 סמ"ק, האם שפיר?צ.27/08/2016
שלום,
בן 63, בבדיקת US כליות נמצא כי נפח הערמונית 60 סמ"ק.
בשנת 2013 נפחה היה 42 סמ"ק.
אציין כי אין תסמינים כלל, שלפוחית בקיבולת בינונית מתרוקנת עד תום.
PSA אחרון בשנת 2014 0.23.
עשיתי בינואר קולונוסקופיה וירטואלית ולא נכתב שום דבר לגבי הערמונית (נכון שזו לא בדיקה המיועדת לבדוק איברים נוספים בבטן פרט למעי אך איברים רבים מצוינים והכל תקין).
אני טס מחר לחופשה בחששות מאוד כבדים, איך אפשר לדעת בוודאות שמדובר על הגדלה שפירה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפח ערמונית 60 סמ"ק, האם שפיר? - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן28/08/2016שלום רב
לרוב הגברים הערמונית גדלה בצורה שפירה עם הגיל וגודלה אינו מדד להמצאות ממצא סרטני. יש להיבדק בדיקה גופנית אצל אורולוג בזמנך החופשי וכן לחזור על בדיקת PSA עדכני בצורה הנכונה עליה תוכל להתייעץ עם האורולוג ובאם ערכי ה- PSA יהיו קרובים לערכי הבדיקה הקודמת, הסבירות ישי לך סרטן בערמונית הינו נמוך. חופשה נעימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)