מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי מסתם אורטלי דו-עליעידו18/09/2011
שלום רב,
לא מצאתי מידע רב על כך באינטרנט ולכן אשמח אם אוכל לקבל פה עזרה.
אני בן 18 , מתגייס בנובמבר הקרוב.
נולדתי עם מסתם דו עלי בעל היצירות קלה.
כאשר התחלתי את המיונים לצבא שלחו אותי לעשות בדיקת אקו לב במאמץ,
על מנת לקבוע את הפרופיל הגופני עבורי.
סכום אקו לב במאמץ:
במאמץ בעומס גבוה ובדופק מטרה נראה שיפור גלובלי ואזורי בהתכווצות חדר שמאל. מפל הלחצים עלה על המסתם האורטלי כביטוי להתגברות תפוקת הלב.
תגובה אדקווטית של לחץ הדם למאמץ. המאמץ לא לווה בתסמינים או בשינויים איסכמיים באק"ג.
לסיכום: מסתם אורטלי דו עלי עם מום משולב בחומרה קלה יחסית. סבילות גבוה למאמץ.
כאשר שלחתי את התוצאות לצבא קבעו לי פרופיל קרבי- 72.
לפיכך, התחלתי לעבוד על הכושר הגופני שלי .
ועכשיו אני מגיע לשאלה:
לאורך המעקב הודיעו לי שאני לא יוכל לבצע ספורט סטטי כמו חדר כושר כדי לא להפעיל לחץ על המסתם, והמליצו לי לא לבצע ספורט כנגד השעון.
מה זה אומר בעצם? מה אסור לי לבצע?
מותר לי לרוץ במשך זמן רב? לבצע תרגילי ספרינטים על מנת להגדיל ולשפר את נפח הפעימה?
אני חייב לדעת שאיני גורם לעצמי יותר נזק משיפור.
תודה רבה מראש !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי מסתם אורטלי דו-עלי - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר22/09/2011למיטב ידיעתי לא נבדקה השפעת מאמץ גופני סטאטי או תחרותי על האצת התהליך הפתולוגי במסתם אורטלי דו עלי. באופן כללי אינך מוגבל בביצוע מאמצים כעת, אך ההגיון אכן אומר שאין מקום לספורט תחרותי (גם מפני שהאימונים הרבים שעליך לבצע עשויים אולי להאיץ את התהליך הפתולוגי) וכן להמעיט בספורט סטאטי (מאותן הסיבות). כאמור זו השערה בלבד אך אני מצטרף להמלצה שקבלת. מאידך, אתה יכול לעסוק באימון גופני אירובי וסטאטי במידה וללא תחרות.כדאי גם לעקוב אחר הנושא באינטרנט ולהיות במעקב קרדיולוגי מכיוון שנערכים עכשו ניסויים על ההשפעה של תרופות להורדת כולסטרול על עיכוב התהליך הפתולוגי במסתמים דו עליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה, ובכל זאת כמה שאלות.
עידו27/09/2011אין לי כל כוונה לערוך ספורט תחרותי,
אבל בכל זאת בשירות הצבאי ישנם מבחנים 'נגד השעון'
כלומר, לרוץ כמה שיותר מהר מרחק מסוים. זה נקרא ספורט תחרותי?
אני מבין שהיגיון אומר שבמצבי כדאי להימנע ככל האפשר מפעילויות ספורטיביות אשר עלולות להגביר את קצב התהליך, אבל כאשר הספורט אינו ברמה גבוהה מדי, וכמובן עם 'יד על הדופק' , שיפור הכושר הגופני שלי חשוב לי מאוד. האם באמת עדיף לי לא לנסות לשפר אותו?לא לעשות אימוני ספרינטים וריצות כנגד השעון כלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה, ובכל זאת כמה שאלות. - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר16/10/2011אני בהחלט בעד שיפור הכושר אך ניתן לעשות זאת ללא כל תחרות או ריצה כנגד שעון, ולהתמקד בפעילות אירובית "סבירה".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)