ביצוע אבלציה מספק פעמים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביצוע אבלציה מספק פעמים
    אילן
    26/11/2011

אני בן 49, עושה ספורט באופן קבוע וסובל מהפרעות קצב מתקפיות, שללא טיפול עלולות להמשך גם יום ויומיים.
    בעברי 3 אבלציות שביצעתי בבי"ח איכילוב. אם בשתי הפעמים נגמלתי מהפרפור למספר רב של חודשים טרם חזרה התופעה, האבלציה השלישית החזיקה מעמד שבוע. בצר לי התחלתי טיפול תרופתי - שני כדורים ליום של טמבוקור 100 מ"ג.
    היתרון בכדור זה שאין לו תופעות לוואי וזו הסיבה היחידה שהסכמתי ליטול התרופה, כי שאפתי לפתור הבעיה באמצעות אבלציה בלבד. בינתיים תופעת הפרפורים פחתה מ-א-ד. עם הטיפול התרופתי היא בעצם הפכה לנדירה.
    אך אני עדיין רוצה לבצע אבלציה על מנת להפטר מהצרה הזו, כאשר האבלציה האחרונה בוצעה בנובמבר 2010.
    האלקטרופיזיולוג שמטפל בי אינו מתלהב לבצע אבלציה נוספת, והסביר לי על ההצטלקות בלב לאחר כל אבלציה.
    השאלה היא:
    1. האם הצלקות הללו לא נרפאות לאחר תקופה, כך שניתן לעשות אבלציה שוב ושוב ושוב (אני מתעלם לרגע מהסיכון הכרוך בניתוח כזה בלב פעם אחר פעם)?
    2. מה פרק הזמן שבו מומלץ לבצע את ההליך, כמו במקרה שלי?
    3. האם הטיפול שתואר בפורום של "השיטה הטורקוסקופית לטיפול בפרפור פרוזדורים" הוחל רק לאחרונה ואולי יש בו תקוה גם לשכמותי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביצוע אבלציה מספק פעמים

הוספת תגובה

• ביצוע אבלציה מספק פעמים - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    27/11/2011

ניתן לחזור על אבלציה גם פעם רביעית (בודאי כשנה אחרי הפעולה האחרונה) אך הצלקות בלב נותרות ולעיתים עשויות להוות בסיס ומקור להפרעות קצב.אם מדובר בתופעה נדירה הייתי ממליץ לא לרוץ. השיטה הטורקוסקופית חדשה יחסיתוהמידע עליה מועט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו