הפרעות קצב לב בתחילת הריון - דחוף!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות קצב לב בתחילת הריון - דחוף!!
    אירנה
    30/11/2011

שלום רב,
    הנני בת 29, נכנסת לשבוע 14 להריון (הריון שלישי). עוד טרם ההריון התחלתי להרגיש תעוקת נשימה שמלווה ב"החסרת פעימה" בדופק. תופעה שתפסה אותי למשך כחצי שעה רצופה כל כמה שעות וגרמה לי לקשיי נשימה תוך כדי. הרופא שייך את זה בזמנו לתקופה לחוצה.
    מבערך שבוע 5 להריון התופעה ממש החמירה. איך שהייתי נשכבת על צד שמאל הייתי מתחילה פשוט להיחנק כל פעם שבדקתי דופק הרגשתי שכל פעימה שנייה שלישית פשוט מחסירה. התופעה מטרידה בעיקר במנוחה (נסיעה באוטו, שכיבה, ישיבה).
    הופניתי לבדיקת הולטר וממצאיה היו:
    הפרעות קצב על חדריות: APB בודד
    הפרעות קצב חדריות: VPB's שכיחים, ממוצע לשעה 129.
    רופא נשים הפנה אותי לקרדיולוג, אבל עד שיגיע התור אני ממש לחוצה להבין במה מדובר. האם התופעה מסוכנת לעובר, הריון או לבריאותי במהלך ההריון והלידה?
    האם קיים טיפול לתופעה זו והאם מותר להתחיל בטיפול זה בהריון?
    האם שמירה על תנאי מנוחה (כגון שמירת הריון) יכוליםך לעזור ולהמעיט בחומרת התופעה?
    אודה על קבלת תשובה בהקדם האפשרי, אני ממש בחרדות מזה.
    בתודה מראש

אירנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפרעות קצב לב בתחילת הריון - דחוף!! - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    08/12/2011

פעימות מוקדמות חדריות (VPBS) אינן מסוכנות ולרוב אין כל צורך לטפל בהן ואין צורך בשמירת הריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו