בעיות בלב ואלטרוקסין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות בלב ואלטרוקסין
    שושנה
    25/01/2012

שלום לרופאי הפורום. אני בת 65, בריאה. נוטלת אלטרוקסין 30 שנים. לפני 3 חודשים התחלתי לקחת בתום לב את האלטרוקסין החלופי, הופיעו דפיקות לב. איני יודעת אם יש קשר. הלכתי לקרדיולוג שהמליץ על בדיקת לב במאמץ. התגלו פרפורי פרוזדורים, פעימה מוקדמת והפרעות בקצב הלב. בעיות שלא אובחנו בבדיקה זהה לפני שנה. (בדיקת סקר מטעם העבודה) מובן שנבהלתי מאוד. הרופא ממליץ על נטילת אספירין. אך מפני שהיה לי לפני 4 שנים אולקוס, אני חוששת שהכיב יפתח. בקיצור, אני בבעיה.
    הפסקתי את האלטרוקסין החלופי ואני נוטלת כשבוע אטירוקס.
    שאלותי: האם נתקלתם בבעיה מסוג זה? כמה זמן לוקח לגוף להתנקות מתרופה זו? מתי מתחיל האטירוקס להשפיע עלי? האם כדאי שאעבור עוד בדיקת לב במאמץ לאחר שהגוף יתאזן עם האטירוקס? מה אתם מציעים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בלב ואלטרוקסין

הוספת תגובה

• בעיות בלב ואלטרוקסין - תגובה

פרופ` דוד רוט
    25/01/2012

אם נטילת האלטרוקסין החדש גרמה ליציאה מאיזון זה יכל לגרום לפרפור פרוזדורים. בודקים זאת בבדיקת דם לתפקוד בלוטת תריס. ה יוטירוקס מגיע לשיא השפעה לאחר מספר שבועות לכן מומלץ לבדוק תפקודי בלוטת תריס לאחר חודש או חודש וחצי. כדאי להיות במעקב אצל אנדוקרינולוג. כאשר מצב התריס יתאזן כדאי לחזור לקרדיולוג להערכה והחלטה לגבי הצורך בבדיקות נוספות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו