apoB

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• apoB
    שושנה
    12/06/2012

ביצעתי בדיקה למדידת המרכיב החלבוני הגורם לטרשת עורקים. התוצאות שקיבלתי עומדות בתוך ערכי היחוס. לכאורה הכל בסדר. אני מבקשת לדעת מה למעשה? אני בקבוצת סיכון. אבי נפטר מאוטם שריר הלב לאחר שסבל מטרשת עורקים. אני מבקשת לדעת מה אומרות התוצאות שלי בהשוואה לחולי לב ולא בהשוואה לבריאים.
    התוצאות שקיבלתי הן:
    apoB A1 166.3
    apoB B100 86.7
    מה מצבי ומה הסיכוי להאירעות התקף לב או מפרצת? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    apoB

הוספת תגובה

• apoB - תגובה

פרופ` דוד רוט
    12/06/2012

אפו B של 86 מתאים לכולסטרול רע פחות מ 100 כלומר נמוך מאד. אפו A של 166 מתאים לכולסטרול טוב גבוה מאד. לכן הסיכון שלך למחלת לב הוא נמוך, בהנחה שאת לא מעשנת שלחץ הדם תקין ושאין סכרת. הסיכון ירד עוד יותר עם פעילות גופנית קבועה ושמירה על משקל תקין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפו תגובה לדר רוט

שושנה
    13/06/2012

שלום ותודה רבה על תשובתך המפורטת. מאוד מעודד אותי לקבל תשובה זאת. לחץ הדם תקין 80/125. סוכר 112. מעט גבוה אך לא סוכרת. אקפיד על פעילות גופנית. מתאמצת מאוד לשמור על משקל תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו