מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץי26/07/2012
בן 45 גובה 185 שוקל 70 קג (אוכל מאוזן וטוב,רזה,ועושה ספורט)-ללא תרופות (מלבד פעם אחת לשנה סימבורטק עקב קשיי נשימה/אלרגיה לאבק)
-מזה כ-שנתים 3 אני בויכוח עם הרופא משפחה שטוען שאני בחרדות ולכן צריך SSR למינהם.
אני כותב זאת מכיון שאתמול עשיתי אקו לב (וגם מאמץ לפני שבוע) עקב תחושות של דפיקות לב חזקות. הקרדיולג אמר שהכל תקין ונתן לי הולטר , אולם בסוף הבדיקה הוא אמר בוא גם נבדוק לחץ דם.כל השנים לחץ הדם שלי היה 75/120 , ואתמול 80/140 - לדבריו (ולפי מה שקראתי באינטרנט היום) זה הגבול העליון לפני התחלת טיפול תרופתי. אולם יש לי מס שאלות ברשותך.
1.האם יתכן בגלל הלחץ/חרדות עבודה וכו'.. הלחץ עולה ולכן אני כן צריך SSR
הכוונה האם SSR הם רק לצורך הרגשה טובה או משפיעים באופן ישיר על לחץ דם (כי למעשה החרדות והלחץ יורדים ואז בהתאמה לחץ הדם-האם זה כך?)
2.האם זה הפיך ,או מעכשיו אני צריך להיות עם יד על הדופק (תרתי משמע)
3.קראתי שהכי טוב זה להוריד משקל לא לעשן ולעשות ספורט- אבל אני רזה ,ספורטבי,ולא מעשן.
4.האם יש קשר לתחושת העיפות שלי (וגם לראיה מקרוב/ובערב בסוף היום קצת מטושטשת-אני ללא משקפים)-וזה לפני שכתבתי על חוסר היציבות (לא סחרוחורת !אלה לא יציב כשעומד)
דרך אגב בדיקות דם לפני שבועים תקינות הכל בסוגרים לרבות כולסטרול.
5.שאלה אחרונה וקצת מוזרה (לאחר ויכוח עם חברים בני גילי ששוקלים 80 ק"ג בוגבה 180)
הם טוענים בגלל שאדם שמן/מלא יחזיק יותר זמן על אי בודד כי הגוף חזק ומסת השרירים גבוה,
מאדם רזה (כמוני) -אותו כנל' לגבי זיקנה. - הרזים חולים יותר ותחולת החיים שלהם קצרה משל אנשים במשקל גבוה (הכוונה לא לשמנים אלה לבריונים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ - תגובה
פרופ` דוד רוט28/07/2012לחצי הדם שציינת הם תקינים ולא מצריכים טיפול כמו כל אדם בריא אתה צריך לבדוק לחץ דם פעם בשנה. רק אם יחרוג מהנורמה יש לשקול טיפול תרופתי. תרופות פסיכיאטריות לא נוטלים בגלל לחץ דם גבוה אלא רק אם יש סיבה נפשית המצדיקה נטילתן. מבחינת משקל המטרה היא להיות ב bmi בתחום התקין מעל או מתחת לתחום התקין זה פחות בריא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)