פענוח א.ק.ג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח א.ק.ג
    יעקב
    08/08/2012

שלום רב!
    אני בן 38 סבלתי בעבר מ SVT ועברתי אבלציה , כיום אני סובל מהתקפים קצרים של SVT או PAF קשה לדעת בוודאות כי הם קצרים מידי .
    לפני זמן מה עשו לי א.ק.ג מסיבה שאינה קשורה למה שיש לי והרופאים אמרו לי שהתבנית נראית כמו ברוגדה. שני רופאים אמרו את זה וזה די הלחיץ אותי, יש לי תור בעוד כחודש למרפאה קרדיולוגית אך הייתי רוצה אם אפשר עזרה בפענוח כאן מאחר וזאת המומחיות שלכם . תודה מראש .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פענוח א.ק.ג

הוספת תגובה

• אין תגובה ?

יעקב
    12/08/2012

היי
    יכול להיות שההודעה שלי פוספסה ?
    לתגובה ועצה בנוגע לאקג שפרסמתי .
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח א.ק.ג - תגובה

פרופ` דוד רוט
    13/08/2012

יש 3 תבניות אקג המתאימות לברוגדה. התבנית הקלאסית הקרויה ברוגדה מסוג 1 היא האבחנתית. השתיים האחרות סוג 2 וסוג 3 מחשידות לברוגדה אך יש לבצע בדיקה נוספת כדי להשתכנע שמדובר בברוגדה. תבנית האקג שלך יתכן ומתאימה לברוגדה מסוג 2. כלומר לא בטוח שמדובר בברוגדה.
    כדי להבדוק האם אמנם מדובר בברוגדה יש לבצע מבחן מאמץ או לחזור על אקג כאשר החיבורים לא במיקום הסטנדרטי אלא כשני סמ גבוה יותר בחזה. אם בדיקות אלה לא יגלו דבר ועדין יהיה חשד ניתן לבצע בדיקת אקג תוך מתן תרופה שיכולה לחשוף תבנית ברוגדה באנשים הנושאים את המוטציה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחן מאמץ

יעקב
    14/08/2012

היי תודה על התגובה
    אני עושה מבחן מאמץ כמעט בכל שנה, מאז האבלציה שעברתי, והאחרונה הייתה בדיקת אקו במאמץ .
    והייתה תקינה.
    ההערה היחידה שהייתה כתובה בתחת הכותרת " תגובה אלקטרוקרדיוגרפית" הייתה ICRBBB
    האם עליי להיות מודאג?
    האם היית ממליץ על בדיקות מעבר למאמץ ?
    תודה מראש על תשובתך .
    יעקב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחן מאמץ - תגובה

פרופ` דוד רוט
    14/08/2012

כדאי שתפנה לקרדיולוג מומחה להפרעות קצב (אלקטרופיזיולוג) תציג בפניו את תרשימי האקג שברשותך וגם את רישום האקג ממבחן המאמץ והוא יחליט אם דרושה בדיקה נוספת בשאלה של ברוגדה סינדרום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו