הפסקת קרטיה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת קרטיה?
    שאול ב
    17/10/2012

שלום רב,אני סובל מפרפור פרוזדורים,עד לפני כשנה היה לי התקף קצר פעם בשנה לאורך זמן של 15 ד"ק שחולף מעצמו.בשנה האחרונה ההתקפים היו פעם ב3חודשים,וחלף מעצמו כעבור 20-30 ד"ק,כמו כן פעם אחת היו לי 2 התקפים קצרים שהפרש הזמן בינהם היה 3שבועות וגם הם חולפים מעצמם,אני נוטל ריתמקס 3X2 ליום,אוקסאר ל,דם50 אחד ליום,קרטיה 100 אחד ליום,ליטורבה 20 אחד ליום,אני אמור לעבור טיפולי שיניים עקירה כירורגית ,עקירה רגילה,ושתלים,רופאת המישפחה ציינה שאנילא אמור להפסיק את הקרטיה,ורופא השיניים אומר כן להפסיק את הקרטיה ל10 ימים{רופאת המישפחה העלתה לי את מינון הריתםקס בעוד חצי כדור ומאז הכל רגוע,כחודש ללא שום הפרעה}הבעיה היא שאיני יודע למי להקשיב ומה לעשות, בהקשר לקרטיה להפסיק או לא,אבקש עצתכם תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת קרטיה?

הוספת תגובה

• הפסקת קרטיה? - תגובה

פרופ` דוד רוט
    18/10/2012

מי שסובל מהתקפי פרפור פרוזדורים רופאו צריך להעריך את הסיכון שלו לפתח ארוע מוחי. אם הסיכון משמעותי יש להתחיל טיפול נוגד קרישה לרוב קומדין. אם הסיכון נמוך ולא מצדיק קומדין נוהגים לתת אספירין אך זה לא חובה ולא נתמך על ידי הספרות הרפואית.
    אם אתה עברת הערכה רפואית ונקבע שאתה לא צריך קומדין, ואתה מקבל אספירין רק בשל הנוהג הנ"ל ניתן להפסיקו לפני עקירת שיניים. מספיק להפסיק לשבוע ימים לפני העקירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר רוט, תודה .

שאול ב
    18/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו