מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ייעוץ בדבר תוצאות הולטראורנה11/01/2013
שלום רב,
שמי אורנה ואני בת 34. כשהייתי בת 19 אבחנו לי בזמן הצבא צניחת מסתם. המשכתי בחיי ללא שום טיפול והבעיה לא הפריעה לי כלל. בגיל 30 נכנסתי לראשונה להריון. בזמן ההיריון נשמעה אוושה ואבחנו הפרעת קצב שלא מצריכה טיפול. בהריון השני ( בהיותי בת 33 ), אבחנו שינוי בהפרעות הקצב ונמצאה אוושה סיסטולית 2/6 נשמעת היטב בחוד קורנת לאקסילה. נשלחתי לאקו לב ושם נמצאה דליפה ממסתם מיטרלי במידה קלה. הגדלה עדיין בתחום הנורמה של עלייה שמאלית.
כיום, אני 7 חודשים לאחר הלידה השנייה. לפני כשבועיים ללא התראה מוקדמת, הרגשתי דפיקות לב חזקות, לא סדירות וקשיי נשימה. נשלחתי בדחיפות לא.ק.ג שם נמצאו פעימות מוקדמות רבות. עשיתי בדיקות לבלוטת התריס שיצאו תקינות ונשלחתי להולטר לב. להלן התוצאות:
פעימות חדריות מוקדמות חד- מוקדיות שכיחות מאוד- כ- 5% מכל הפעימות או עד 471 VPBS בשעה. נצפו 474 קטעי ביגמיניה ו- 1234 קטעי טריגמיניה. נרשמו גם 2 פעימות פרוזדריות מוקדמות. השאר- ב.מ.פ.
מאחר ויש לי תור לקרדיולוגית רק באמצע פברואר, הלכתי לרופא המשפחה ששלח אותי לבדיקת מאמץ. על פי דבריו, המצב לא נראה טוב ולשאלתי האם תהיה לי בעיה בהריון והלידה הבאים (ארצה עוד ילדים), הוא אמר שסביר להניח שכן.
מאחר והתור לקרדיולוגית הוא רחוק יחסית, אבקש לדעת:
1. האם ההולטר מציג תמונה בעייתית מאוד של מחלת לב?
2. האם אוכל להכנס להריון וללדת בצורה טבעית?
3. האם המצב הזה של הפרעות קצב יכול להיות בעקבות ההיריון והלידה הקודמת והאם זהו מצב שיכול להשתפר ואף לעבור ללא טיפול תרופתי?
סליחה על אורך ההודעה....
אודה לתשובתך,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ בדבר תוצאות הולטר - תגובה
פרופ` דוד רוט12/01/2013במידה ותפקוד הלב לפי האקו תקין הרי שהפעימות המוקדמות אינן מסוכנות. פעימות מוקדמות לא סביר שיגרמו לבעיה בלידה. עליך כמובן להגיע לבדיקת הקרדיולוגית כמתוכנן הביאי איתך את כל בדיקות האקו ההולטר וגם אקג רגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)